‍♂Hogyan válasszon elektromos repülőgépet otthonához: a legjobb modellek 2020-ra

0

Bármilyen otthoni ácsmunkához gondosan elő kell készíteni a fát, hogy végül a gyártott termék tisztességes megjelenést kapjon. Egy elektromos repülőgép gyorsan és egyszerűen tudja kezelni ezt a feladatot. Ha az ember ezt a fajta munkát részesíti előnyben hobbijaként, akkor nem elég, ha kész anyagot vásárol, valószínűleg a favázakat, gerendákat szívesen dolgozza fel saját kezűleg.

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői áttekintést nyújtanak a legjobb otthoni használatra szánt elektromos gyalukról, amelyek ebben az évben népszerűek sok vásárló körében.

Házi asztalos szerszámok

Elektromos gyaluk otthoni használatra

Jelenleg hatalmas választékban kapható különféle típusú elektromos gyalugépek, minden ízléshez és színhez, beépített kiegészítő funkcionalitással és anélkül, könnyű súlyúak és nem nagyon különböznek egymástól árban és minőségben. Bármely vásárló számára megtalálható a neki tetsző verzió. De a megfelelő választáshoz képesnek kell lennie megkülönböztetni őket a munka főbb jellemzői, alapelvei szerint, hogy elkerülje a családi költségvetés választási hibáit és haszontalan pazarlását.

Az elektromos síknak köszönhetően az asztalosmunkák sokkal könnyebbnek, érdekesebbnek tűnnek, mert a faanyag szinte teljes megmunkálását ez az eszköz egyedül fogja elvégezni, és nagyon kevés fizikai erőfeszítést kell tennie.

Az előkészített fa mennyiségét és minőségét tekintve az eredmény jelentősen meghaladja a közönséges sík munkáját, mivel az elektromos hajtás önálló üzemmódban működik, és produktívabb, mint a kézi munka.

Kézi típusú gyalu

De mivel ez az elektromos készülék csak fán működhet, ilyen beszerzés nem minden házban történik. Az asztalosmunkával szorosan összefüggő tevékenységgel vagy hobbival rendelkező férfiaknak kétségtelenül elektromos síkra van szükségük a munka megkönnyítése, a legtisztább és legpontosabb faanyagok kiegyenlítése érdekében.

Különféle modellek

Az üzletek polcain többféle elektromos gyalu található, például:

 • kézikönyv a motor kollektoros mechanizmusával;
 • álló helyzetűek, amelyek aszinkron motorral rendelkeznek;
 • elektromos hálózatról működő hálózat, 220 V feszültséggel;
 • újratölthető - újratölthető akkumulátorral működtethető, amely nem biztosítja a kábel csatlakoztatását a hálózathoz;
 • háztartás, otthoni használatra alkalmas műszaki paraméterekkel, általában elegendő teljesítményű a túl sok munka elvégzéséhez;

Tartsa szilárdan a készüléket a kezével

 • professzionális, nagyobb teljesítmény és teljesítmény.

Eszköz és a működés elve

Bármely elektromos gyalu használata meglehetősen egyszerű. Ami a beépített elektromos rendszert, valamint a motor energiafogyasztását, a feszültségjelzőket, a fordulatszámot illeti, itt minden minden modell esetében egyedi, és attól függ, hogy hány munkára szánják őket, és szakszerűen vagy hétköznapi üzemmódban fogják-e használni őket.

Külsőleg az eszköz a következőkből áll:

 • támaszok, amelyek képesek mozogni és beállítani a magasságot;
 • alumínium tokok;
 • első fogantyúk a gyalulás mélységbeállító mechanizmusával;

Gyalulás mélységbeállító csavar

 • elektromos motor;
 • a "indító" mechanizmus biztonsági gombbal a készülék véletlen bekapcsolása ellen;
 • a készülék mögött elhelyezett fogantyú;
 • hátsó tartó, amely az elejéhez képest mozdíthatatlan;
 • dob;
 • 2 vagy több kés a dobhoz rögzítve;
 • alumíniumötvözetből készült, sima, barázdák és érdesség nélküli födém, de a levegő cirkulációjához tervezett speciális horonylyukkal, amelynek segítségével a fafeldolgozás jobbá válik (több barázda is lehet);

Sima talp

 • néhány eszköz beépített elágazó csővel rendelkezik a forgács eltávolításához, ehhez csatlakozó tömlővel, amely szívja és távolítsa el a feldolgozott fa hulladékát - forgács, fűrészpor, fapor;

Chip kilökés jobbra

 • ezenkívül a készlet tartalmazhat olyan tolóeszközöket, amelyek egymással párhuzamosan vannak felszerelve, és amelyekre a munkafelület (minta) szélességének pontos szabályozásához van szükség;
 • egyes modellek esetében a gyártó használatra kész fűrészporos zsákot tesz a készletbe.

Fűrészporos táska

Az elektromos gyalu a dobon elhelyezett beépített késeknek köszönhetően látja el funkcióját. A készülék bekapcsolásakor a motor elkezd működni, aminek következtében az övváltó gyakori forgó mozgásokat hajt végre, átadva ezt a tulajdonságot a dobnak, és ez viszont késsel felszerelt induktívan forog. Így vágják le a fa felületének felső rétegét.

A kezelt fa sima felülete

A kapott forgács vastagsága úgy állítható be, hogy beállítjuk az elektromos eszköz talpának mozgatható és rögzített támaszainak magasságának különbségét. A vágási mélység az elülső fogantyún található csavarral állítható.

Az eszközt szilárdan kell tartani, egyenletesen és egyenletesen kell nyomni a feldolgozott anyag felületén, akkor az eredmény pozitív lesz. Kívánatos, hogy a gyalu teljesítménye legalább 600–900 W legyen, és a késsel forgó dob sebessége 10 000 fordulat / perc.

Specifikációk

Az elektromos eszközök paraméteres adatai a termék használati útmutatójában találhatók részletesen. De nem csak az információk megkeresése és elolvasása, hanem annak megértése is, hogy miről ír a gyártó, mert minden számnak és rövidítésnek megnevezése, mutatója közvetlenül a kiválasztási kritérium.

szobaParaméterJellegzetes
1Gyalulás mélységeEz azt jelzi, hogy az eszköz mennyit tud eltávolítani a chipek vastagságában az első lépésben. A beállítást az első és a hátsó fogantyú függőleges elmozdulásával hajtják végre, a talp beállított magasságát csavarral rögzítik. Az egyszerűbb otthoni modellekben ez a magasság legfeljebb 2 mm, a professzionális eszközöknél pedig legfeljebb 4 mm lehet. A gyalulás mélysége 0,1-0,5 mm. Minél világosabbak a síkban a beállítási mutatók, annál költségesebb, de jobb tulajdonságait és teljesítményét tekintve.
2Gyalulás szélességeEzt a paramétert a gyalulási minta szélessége határozza meg, a kések vágóélének szélességétől függ. Ha széles táblák feldolgozására van szükség, akkor különös figyelmet kell fordítani erre a tulajdonságra.
3ErőMinden elektromos eszköz fontos paramétere. Ebben az esetben minél erősebb az elektromos gyalugép, annál nagyobb a termelőkapacitása, ezáltal annál magasabb a fa rétegek egy ütéssel történő eltávolításának tisztasága és tisztasága. Rendes használat esetén elegendő teljesítmény az 500-900 W tartományban. A professzionálisnak nagy teljesítményűnek kell lennie - 1500-2200 W a teljes működéshez.
4Forgási frekvenciaAlapvetően ez a szám percenként 10-17 ezer fordulaton belül van. És ez határozza meg a készülék forgási sebességét, sebességét és minőségét. Minél alacsonyabb az RPM, annál nagyobb az egység rezgési reakciója, és ezeket a modelleket keményfa durva munkájára tervezték.
5KarErgonomikusnak, azaz kényelmesnek, nem csúszósnak, gumírozottnak kell lennie a felhasználó kényelme érdekében.Vannak olyan modellek, amelyek bal oldali kiegészítő fogantyúval rendelkeznek az ember bal kezéhez - ez nagyon kényelmes a szerszám megfogásakor, és munka közben egyenletes megnyomásakor is.
6Elágazó csőA tok oldalán található. Szükséges a forgács, a fűrészpor, a fapor eltávolítása a munkafelületről. Ez magában foglalhatja egy speciális tömlő vagy táska csatlakoztatását egy porszívóból, amely takarékoskodik a bőséges légszennyezettséggel és maga a műhely asztalos termékekkel.
7Véletlen aktiválási zárVédelmet nyújt a készülék véletlenszerű bekapcsolása ellen, miközben gyermekeket visel vagy biztonsági intézkedésekkel látja el gyermekek közelében az elektromos repülőgép közelében. Zároláskor az indítógomb nem működik, ha megnyomja.
8Sima indításSegíthet megőrizni a készülék működőképességét, vagyis megmenthet az elektromos rendszer elemeinek gyors kopásától. Bekapcsoláskor a sebesség nem azonnal, hanem fokozatosan és simán nyerhető.
9Elektrodinamikus fékNéha szükség van a futó vágódob hirtelen leállítására, ez segít a fékben. Az ilyen modellekkel való munkavégzés fékező képességekkel a kézművesek számára sokkal biztonságosabb, mint nélkülük.
10Állandó elektronikaMegnövekedett terhelés esetén a sebesség csökkenhet, ennek következtében az eszközrendszer elakad. Ennek elkerülése érdekében ilyen jellegű modelleket kell választania, amelyek a fa tulajdonságaitól függetlenül biztosítják a meghatározott dobforgatási sebesség állandóságát. De alapvetően a professzionális modelleket különbözteti meg ez a lehetőség.

Így az elektromos készülék átlagos ára annak kapacitásától függ, vagyis mennyi áramot kell elköltenie. Minél erősebb a készülék, annál magasabb az árcédulája és a munkabírása.

Melyik a legjobb modell, amelyet megvásárolhatunk, mindenki maga dönti el saját maga, mert mindenkinek van bizonyos költségvetése és preferenciái, mert nemcsak a család minősége, hanem anyagi költségei is függenek attól, hogy mennyibe kerül a készülék.

Fő kiválasztási kritériumok

A megfelelő választáshoz és a megfelelő eszköz megvásárlásához magának kell eldöntenie, hogy melyik módban fogják használni: a ház javításaihoz, az országhoz vagy szakmai kereseti célokra.

Különös figyelmet kell fordítania az olyan paraméterekre, mint:

 • motorteljesítmény - minimum - 500, maximum - 2200 W;
 • a fa felületének feldolgozott részének szélessége - a kések hosszától, megengedett gyalulási szögétől függ, vannak 50, 75, 82, 100, 110 mm;
 • gyalulási mélység - 2 mm-ig, professzionális modelleknél pedig 4 mm-ig;

Faforgács

 • a dob körüli kés mozgási sebessége - alapjáraton 10 000-18 000 fordulat / perc sebességgel; egyes modellek képesek beállítani és fenntartani a sebességet;
 • az elektromos gyalu súlya - otthoni használatra körülbelül 3-4 kg, a munkaverzió körülbelül 7-9 kg.

Sokkal kényelmesebb, ha a kések hossza a lehető legnagyobb, mert ebben az esetben a széles deszka felületén a munkalöketeket kevésbé kell elvégezni.

A talpnak simanak kell lennie, egy vagy több barázdával az elülső lábon, amelynek magassága állítható. A barázdáknak köszönhetően légrobbantás képződik, amely elősegíti a kialakult forgácsok eltávolítását a munkaterületről. Ez segít a kézművesnek a fő feladatra összpontosítani anélkül, hogy elvonnák a figyelmet a hulladékoktól.

A készüléknek két fogantyúval kell rendelkeznie a könnyű használat érdekében, valamint gumírozott párnával kell ellátni őket a biztonságosabb megtartás és a megcsúszás elkerülése érdekében. Vásárláskor meg kell vizsgálnia, hogy hol található a bekapcsológomb és a biztosíték, hogy könnyen használható legyen anélkül, hogy eltávolítaná a szerszámot a kezéből.

Hasznos lesz egy csuklós fedél - kéz és anyag védelme a késpengéktől.

Háztartási használatra olyan modellek alkalmasak, amelyek olcsóak, de a legszükségesebb funkciókkal rendelkeznek. Találhat ilyen eszközt, amely a biztonságosabb tárolás és az egyszerű hordozhatóság érdekében egy tokhoz tartozik.

Legjobb gyártók

Az eszköz kiválasztását nagyban befolyásolja a márkanév.A pozitív vásárlói vélemények eredményeként, a többség tanácsát követve feltételezhető, hogy melyik cég a jobb, ha repülőgépet vásárol. A legmegbízhatóbb márkák, amelyek több mint egy évtizede kivívták a fogyasztók bizalmát, a következők:

 • A Bosch német márka;
 • A Makita japán vállalat;
 • A De Walt és a Black & Dekker amerikai és japán vállalatok, amelyek közösen gyártanak elektromos szerszámokat;
 • A Hitachi japán gyártó;
 • Interskol - orosz minőség;
 • A Sparky német vállalat.

Minél jobb az eszköz, annál nagyobb a kereslet a felhasználók körében, de lényegesen magasabb áron is. De nem szabad megfeledkeznünk a gyakori hamisításokról, ezért jobb, ha a gyártást és az összeszerelést ugyanabban az országban végzik.

A legjobb elektromos gyalugépek értékelése az otthon számára 2020-ban

Ezt az értékelést a legtöbb vásárló véleményei, visszajelzései és ajánlásai alapján állítják össze. A bemutatott legjobb, kiváló minőségű elektromos gyalugépek TOP-10-je segít abban, hogy magabiztosan eligazodjon a létező modellek között, hogy megvásárolja az igazán szükséges dolgot.

Az ismertető alapvető rövid információkat tartalmaz a népszerű modellekről, azok előnyeiről és hátrányairól, amelyek kényelmesek az olvasó számára.

VORTEX P-82/1100

VORTEX P-82 1100

A minősítési lista kezdeti pozícióját ez a házi készítésű eszköz foglalja el. Van egy bekapcsoló blokkoló gomb, valamint védelem a hálózati feszültség túlterhelése ellen. Ennél az árnál nagyon jó az eszköz ereje.

Chip szélessége82 mm
Chip vastagsága3 mm
Erő1100 Wt
Forgási frekvencia16000 fordulat / perc
Negyed mintavétel+
Chip kidobásajobbra
Indító zár+
Túltöltés elleni védelem+
Kulcs+
Párhuzamos megálló+
Súly2700 gramm
A költség3060 rubel
VORTEX P-82/1100

Előnyök:

 • beállíthatja a gyalulás mélységét;
 • széles fogantyú a kényelem érdekében;
 • a fogantyúk csúszásmentes felülete;
 • a zárógomb kényelmes elhelyezése (kéznél);
 • a készülék zökkenőmentes, pontos működése, anélkül, hogy erős nyomást kellene gyakorolni rá;
 • hosszú zsinór;
 • sok vásárló szerint a fűrészpor kiürülésének kényelmes iránya (jobbra); lehetséges építőipari porszívó csatlakoztatása.

Hátrányok:

 • további porszívó vásárlása szükséges, mivel a vásárláskor nem szerepel a teljes készletben, de ez a tulajdonos kérésére és szükségére szolgál.

Hyundai P 900-82 szakértő

Hyundai P 900-82 szakértő

Híres világmárka elektromos gyalu alumínium talppal és letörő horonnyal. Van egy adapter a porszívó csatlakoztatásához, valamint egy tartalék hajtószíj, egy fűrészporos zsák és szénkefék.

Porszívó csatlakoztatása

Chip szélessége82 mm
Chip mélysége3 mm
Erő900 watt
Forgási frekvencia17000 fordulat / perc
Negyed mintavétel+
Chip kidobásajobbra
Indító zár+
Túltöltés elleni védelem+
Kulcs+
Párhuzamos megálló+
Súly3300 gramm
A költség3300 rubel
Hyundai P 900-82 szakértő

Előnyök:

 • egyszerű használat:
 • költség;
 • kiváló minőségű összeszerelés és anyagok.

Hátrányok:

 • a fogantyú működés közben felmelegszik, de csak kissé;
 • zajos.

ELITECH P 110

ELITECH P 110

Ezt az eszközt álló rögzítés lehetőségével gyártják. Tisztességes gyalulási szélesség, teljesítmény és felszerelés költségvetési áron.

Chip szélessége110 mm
Chip mélysége3 mm
Erő1000 watt
Forgási frekvencia15000 fordulat / perc
Negyed mintavétel+
Chip kidobásakörút
Indító zár+
Túltöltés elleni védelem+
Kulcs+
Álljon meg egy negyed mintavételhez+
Súly4200 gramm
A költség4700 rubel
ELITECH P 110

Előnyök:

 • a forgács kilépésének kétoldalas iránya;
 • táska fűrészporhoz;
 • álló rögzítés;
 • sima kezelt felület;
 • erő;
 • árcímke.

Hátrányok:

 • nincsenek letörő barázdák;
 • súly.

BOSCH GHO 26-82 D Professional

BOSCH GHO 26-82 D Professional

A készüléknek van egy letörő hornya. A három méteres kábel kényelmes a készülék használatakor, ez a paraméter a legtöbb professzionális műszerre jellemző, de használata ideális az otthoni életben is.

Chip szélessége82 mm
Chip mérete vastagságban2,6 mm
Erő710 Wt
Forgási frekvencia18000 fordulat / perc
Negyed mintavétel+
Chip kidobásakörút
Indító zár+
Túltöltés elleni védelem+
Kulcs+
Álljon meg egy negyed mintavételhez+
Párhuzamos megállóvan
Chip táska+
Súly3400 gramm
A költség10900 rubel
BOSCH GHO 26-82 D Professional

Előnyök:

 • 1 csúszda letöréshez;
 • percenkénti fordulatszám;
 • a forgács kétoldalas kijárata;
 • táska mellékelve;
 • tápkábel - 3 méter hosszú.

Hátrányok:

 • erő;
 • forgácsvastagság;
 • költség.

Kalapács RNK600

Kalapács RNK600

A talp fröccsöntött alumíniumból készül, letörő horonnyal. Szinte mindenki számára megfizethető, aki elektromos készüléket szeretne vásárolni erre a célra.

Chip szélessége82 mm
Chip mérete vastagságban2,6 mm
Erő600 watt
Forgási frekvencia17000 fordulat / perc
Negyed mintavétel+
A csúszda letörése1
Chip kidobásajobb
Indító zár+
Túltöltés elleni védelem+
Kulcs+
Álljon meg egy negyed mintavételhez+
Tartalék hajtószíjvan
Szénkefék+
Súly2600 gramm
A költség2750 rubel
Kalapács RNK600

Előnyök:

 • megbirkózik a gyalu funkciójával;
 • elegendő vágás;
 • megbízhatóan rögzített és kiváló minőségű fémből készült kések, ráadásul hőkezelésnek vetik alá, ami csökkenti a pengék gyors károsodásának kockázatát, hosszú ideig nem tompulnak el, ezáltal kiküszöbölik a kés gyors élezésének szükségességét;
 • jó sebesség;
 • gazdaságos az energiafogyasztás szempontjából;
 • nem okoz túl nagy zajt;
 • hosszan tartó használat esetén nem melegszik túl;
 • kényelmes kialakítás, így nincs kézfáradtság a készülék használata után;
 • könnyen megbirkózik a kemény fával (tölgy, akác és mások);
 • a forgács nem eltömődött, simán, torlódások nélkül jön ki;
 • az ár elérhetősége.

Hátrányok:

 • az energia alacsony;
 • a gyalulási szélesség nem túl nagy, de a legtöbb férfi szerint elég.

Metabo HO 26-82

Metabo HO 26-82 doboz

Ennek a modellnek az egyik fontos előnye a négyméteres tápkábel. Van benne egy speciális dobozos tok.

Chip szélessége82 mm
Chip mérete vastagságban2,6 mm
Erő620 Wt
Forgási frekvencia17000 fordulat / perc
Negyed mintavétel+
A csúszda letörése1
Chip kidobásajobb
Indító zár+
Kulcs+
Párhuzamos megálló+
Porszívó tömlő rögzítő adaptervan
Fűrészporos táskavan
Súly2400 gramm
A költség7100-7500 rubel
Metabo HO 26-82

Előnyök:

 • van egy porszívó adapter;
 • van egy zsák forgács, fűrészpor, fapor összegyűjtésére;
 • a gyártó azonnal gyártja tárolással és szállítással ellátott tokkal;
 • letörő csúszdával.

Hátrányok:

 • erő;
 • nincs túlterhelés elleni védelem;
 • nem tartozik a szállítási készletbe egy negyedéves vágáshoz;
 • nincs pót meghajtó öv;
 • alacsony fogyasztás esetén a készülék nem olcsó megoldás.

DeWALT DW680

DeWALT DW680

Sok tulajdonos ennek a cégnek elektromos repülőgépet vásárol, népszerűségének, kiváló minőségű termékeinek köszönhetően. Az elektromos gyalun 3 letörő horony van.

Chip szélessége82 mm
Chip mérete vastagságban2,5 mm
Erő600 watt
Forgási frekvencia15000 fordulat / perc
Negyed mintavétel+
A csúszda letörése3
Chip kidobásajobb
Megszakító zár+
Párhuzamos megálló+
Súly3200 gramm
A költség8990-9000 rubel
DeWALT DW680

Előnyök:

 • három horonnyal a letöréshez;
 • jó minőségű anyagfeldolgozás;
 • védelmi gomb a véletlen bekapcsolás ellen.

Hátrányok:

 • ár;
 • erő;
 • negyed hiánya a mintavételhez;
 • nem jár a pótkerék-meghajtó öv készlet műszerekkel.

Makita KP0810C

Makita KP0810C

A forgácsvastagságban és a sima indításban különbözik a többi háztartási készüléktől a motor fordulatszámának növekedésével. Az erő jó, a letörő barázdák száma 3 db.

Chip szélessége82 mm
Chip mérete vastagságban4 mm
Erő1050 Wt
Forgási frekvencia12000 fordulat / perc
Negyed mintavétel+
A csúszda letörése3
Chip kimenetkétoldalú
Sima befogadás+
Túltöltés elleni védelem+
Kulcs+
Álljon meg egy negyed mintavételhez+
Párhuzamos megállóvan
Szénkefék+
Súly3400 gramm
A költség13750 rubel
Makita KP0810C

Előnyök:

 • a termék jó minőségű összeszerelése;
 • az anyagok megbízhatósága;
 • választhat egy negyedet;
 • van letörési funkció;
 • a kések egyik oldala elegendő mennyiségű faanyaghoz elegendő.

Hátrányok:

 • költség;
 • a gomb véletlenszerű megnyomásakor nincs gombblokkoló.

ZUBR ZR-950-82

ZUBR ZR-950-82

Alumínium ötvözet talp tartalék és kiegészítő elemekkel együtt.

Chip szélessége82 mm
Chip mérete vastagságban3 mm
Erő950 Wt
Forgási frekvencia15000 fordulat / perc
Negyed mintavétel+
A csúszda letörése1
Chip kidobásajobb
Megszakító zár+
Kulcs+
Párhuzamos megálló+
Álljon meg egy negyed mintavételhez+
Tartalék hajtószíj+
Chip táska+
Súly2900 gramm
A költséglegfeljebb 3100 rubel
ZUBR ZR-950-82

Előnyök:

 • kompakt kialakítás;
 • jó felszerelés;
 • pótkések;
 • letörő horony;
 • súly;
 • a készülék jó teljesítménye;
 • gyártói garancia 5 évre (a gyalu karbantarthatósága esetén);
 • olcsó.

Hátrányok:

 • a munkavégzéshez nem túl kényelmes hálózati kábel hossza 2 méter;
 • kényelmetlen a balkezesek számára az egy főre eső chipek repülése miatt, de opcióként porszívót is használhat.

Makita KP0800

Makita KP0800

A legtöbb vásárló szerint ez a legjobb modell az összes többi között. Az elektromos szerszám pozitív tulajdonságai vannak, kiváló minőségű anyagokból készül, teljes körűen látja el funkcióját, igazolva a tulajdonos elköltött pénzét. A nem túl nagy motorteljesítmény ellenére a férfiak tudomásul veszik a készülék otthoni használatra való megfelelő alkalmasságát.

Chip szélessége82 mm
Chip mérete vastagságban2,5 mm
Erő620 Wt
Forgási frekvencia17000 fordulat / perc
Negyed mintavétel+
A csúszda letörése1
Chip kidobásajobb
Túltöltés elleni védelembeépített
Kulcs+
Párhuzamos megálló+
Álljon meg egy negyed mintavételhez+
Tartalék hajtószíj+
Chip táska+
Súly2600 gramm
A költség7550 rubel
Makita KP0800

Előnyök:

 • nem közvetlenül a sebességváltóból működik, hanem egy övön keresztül, ami csökkenti maga a sebességváltó terhelését;
 • csendes munka;
 • kényelmes;
 • a feldolgozott anyag pontos csiszolt felülete az első menetben;
 • a készülék csomagjában található kiváló minőségű kések;
 • megfelelő költség.

Hátrányok:

 • nincs oldaltámasz;
 • nincs biztosíték a véletlen bekapcsolás ellen.

Biztonsági óvintézkedések a készülék használatakor

Önvédelem elektromos repülővel való munkavégzés során

Ez a készülék elég veszélyes az emberekre. Ezért használat előtt alaposan meg kell ismerkednie a biztonsági utasításokkal, hogy előzetesen elkerülje a sérüléseket és baleseteket, megvédje önmagát és szeretteit, ha új eszköz van a házban.

Elektromos gyalu működtetésekor be kell tartania bizonyos szabályokat, nevezetesen:

 • csak a hálózat teljes lekapcsolása után végezzen beállításokat, a biztonság érdekében ne felejtse el megnyomni a véletlen aktiválási zár gombot;
 • nem dolgozhat hosszú ujjú és padlós ruhában;
 • jobb, ha speciális szemüveget használ a szemvédelem eszközeként;
 • vásárláskor megfelelően ellenőriznie kell a készüléket lazán rögzített alkatrészek, forgó elemek jelenlétére vagy hiányára, amelyek forgását az általános kialakítás nem írja elő;
 • az összes szöget, csavart, kapcsot és egyéb idegen tárgyat, ha van ilyen, el kell távolítani az elkészített anyagokból;
 • a fát biztonságosan rögzíteni kell a satu között;
 • stabil helyzetben tartása munka közben;
 • a késeket csak azokat kell megvásárolni, amelyeket a gyártó eredetileg jóváhagyott, és a pengéiket ellenőrizni kell a hosszparaméter szempontjából - ennek minden késnél meg kell egyeznie, különben a dob rezgési reakciója jelenik meg, ami nagyon nem kívánatos;
 • ne hagyja felügyelet nélkül az elektromos gyalut, tartsa távol gyermekektől.

Így a jó minőségű elektromos készülékek nem lehetnek költségvetési lehetőségek, a minőségért fizetni kell. De a ház számára teljesen lehetséges nem túl drága modellekkel, mert munkájuk nem biztosítja a nagy mennyiségű faanyag feldolgozását.

Az elektromos készülékkel való munka folyamata

Ezért azokat, akik szeretnék megszerezni ezt az eszközt a házban, felkérjük, hogy ismerkedjenek meg a tulajdonosok jellemző jellemzőivel, leírásaival, tanácsaival, amelyek alapján minősítési választékot hoztak létre, amelynek fő célja, hogy segítsen a legjobb modellek kiválasztásában, megismerésében.

Ha van tapasztalata a minősítésben bemutatott elektromos gyalukról vagy egy érdekesebb modellről, mondja el nekünk erről a megjegyzéseket.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *