Melyik redőnyt érdemes jobban választani: a gyártók értékelése

0

Amióta az ember elkezdett lakásokat építeni magának, szükségessé vált a helyiségbe bejutó fény mennyiségének szabályozása, valamint minden, ami a házban van és történik, elrejtése a kíváncsi tekintetek elől. Ezeket a feladatokat könnyen el lehet látni olyan eszközökkel, mint a roló. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői elárulják a különféle redőnyök tervezési jellemzőit, kiválasztási kritériumait és előnyeit és hátrányait.

Egy kis történelem

Valószínűleg az ilyen „ablakos ruhák”, mint a redőnyök, meleg éghajlatú országokból származnak, Ázsiában, a Közel-Keleten, a Földközi-tengeren és Dél-Amerikában találhatók. Ritkán használták az üveget az ablaknyílásokban, helyettesítve azokat az ablaknyílásban szögben rögzített fa deszkákkal, vízszintesen vagy függőlegesen, vagy kötelekkel összekötött növényi szárakból készült függönyöket, amelyeket feltekerni lehetett, ezzel szabályozva a szoba megvilágítását.

Ezek az eszközök jóval tartósabbak és praktikusabbak voltak, mint a szövetfüggönyök magas páratartalom mellett, feltéve, hogy a légáramlás szabályozta a szoba megvilágítását és fűtését napfénnyel, lehetővé tette, hogy meglehetősen szabadon lássák, mi történik kint, és ezzel egyidejűleg illetéktelen személyeket mentettek meg attól, hogy az ablaknyílásokon keresztül belépjenek a házba. Természetesen még nem hívták őket „vakoknak”.

A redőnyök gyártását 1841-ben hivatalosan szabadalmaztatta John Hampton amerikai iparos.

A jalousie (jalousie) szó francia eredetű, és „féltékenység” -re utal. Feltételezzük, hogy ennek a névnek a története a keleti hagyományokig nyúlik vissza, ahol ilyen mintákat használtak az ablaknyílásokon, és erős hagyományai voltak a nők elrejtésének a kíváncsi tekintetek elől. Európában a vakok nagyon népszerűvé váltak a kurtizánok körében, akik zsinórral ellátott deszkákkal, egyszerre mutatva és elrejtve a testüket, érdeklődést mutattak.

Az idő múlásával a redőnyök kialakítása javult, új anyagok és új lehetőségek jelentek meg, amelyek lehetővé teszik a legmerészebb tervezési ötletek megvalósítását a belső berendezéssel kapcsolatban. A könnyű karbantartás és használat mellett a redőnyök végül nagyon népszerűvé váltak az egész világon.

Mik a vakok

Vízszintes árnyékolók

Ezek vakok, amelyek vékony lamellákból állnak, amelyek egymás felett helyezkednek el, zsinórokkal összekapcsolva, amelyek lehetővé teszik a lamellák számára, hogy a tengelyük körül elforduljanak, beállítva az áteresztőképességet, valamint emelkedjenek és zuhanjanak a rögzítéssel a szükséges szinten.

A lécek sűrű anyagokból készülnek - fém, alumínium, műanyag, fa. Az ilyen redőnyök színtartományát a vevő fantáziája és a gyártó képességei korlátozzák. Fotó nyomtatás lehetséges. Egy napsütéses napon áttetsző műanyag rolóra történő fotónyomtatás érdekes izzó képhatást eredményez.

Az alumíniumból, fémből és műanyagból készült deszka hajlamos a deformálódásra, gyűrődésekre, és gondos kezelést igényel. A fa lamellák negatívak a magas páratartalom esetén.

A vízszintes redőnyök háromféleképpen telepíthetők:

 • az ablak minden szárnyán;
 • az ablaknyílásba;
 • falnak vagy mennyezetnek nyíló ablakon.

Ha az összes ablakszárny kinyílik, akkor a vízszintes árnyékolóknak az igazításra történő felszerelése még fúrást sem igényel. Vannak speciális kampók-konzolok, amelyek lehetővé teszik a redőnyök rögzítését a szárnyon.

A redőnyök beépítése az ablaknyílásba lehetővé teszi a helytakarékosságot, de ez a megoldás csak a mély ablaknyílásokkal indokolt, amikor a redőnyök bezárásakor elegendő hely van az ablak kinyitására, anélkül, hogy megsérülne.

Nagyon gyakran a napokban ilyen redőnyöket egy üvegablakba telepítenek. Ennek a döntésnek nagyon sok pozitív aspektusa van. Először is, a lamellákon nem gyűlik fel a por és a szennyeződés, és nem kell őket lemosni, mivel az üvegegység lezárva van. Egyszerűen tökéletes megoldás az allergiában szenvedők számára. Másodszor, függetlenül attól, hogy a redőnyök milyen helyzetben lesznek, nyitva, zárva, süllyesztve vagy felemelve, ez nem fogja zavarni az ablak kinyitását a helyiség szellőztetése érdekében.

Ez a kialakítás nem fog lehúzódni a huzattól, ami módszeres zajjal zavarja a lakás lakóit, különösen éjszaka. Az üvegegység belsejében lévő vékony lamellák védve vannak a véletlen károsodásoktól. A beépített rolóval ellátott dupla üvegezésű ablakok élettartama a gyártók szerint akár 80 évig is eltarthat, de ez a legdrágább lehetőség a roló felszerelésére.

Előnyök:

 • Az építés egyszerűsége;
 • Könnyű telepítés;
 • Szinte korlátlan lehetőség a színes megoldásokra.

Hátrányok:

 • A műanyagból, alumíniumból és fémből készült vékony lamellák sérülésekre hajlamosak;
 • Kellemetlen zajt hoznak létre a huzatban.

Vízszintes árnyékolók DDA

Népszerű gyártók

 • DDA. A műanyag lécekkel ellátott 60 cm széles árnyékolók átlagos költsége 490 rubel.
 • Escar. A műanyag lécekkel ellátott 60 cm széles árnyékolók átlagos költsége 507 rubel.
 • Online áruház Master plus. A 60 cm széles redőnyök átlagos költsége alumínium lécekkel 806 rubel.
Escar vízszintes árnyékolók

Függőleges redőnyök

Ezek a redőnyök szélesebbek, mint a vízszintesek. A deszkák függőlegesen helyezkednek el, és a kiválasztott mechanizmustól függően elmozdulhatnak a párkány egyik oldalára vagy a párkány közepétől mindkét oldalára.

Az átfedés szélessége a párkány hosszától függ, és nemcsak az ablaknyílás szélessége lehet, hanem faltól falig is. Különösen lenyűgözőnek tűnnek a kötél vagy menetes függőleges redőnyök a mennyezetről a padlóra a teljes falig, amely néhány perc alatt megváltoztathatja a szoba képét.

A függőleges redőnyök magasságát a megrendelés és a gyártás szakaszában határozzák meg, és használat közben nem állítható. A magasság lehet a plafontól a padlóig, vagy az ablaknyílás, a hullám, a lépések, a félkör részleges vagy teljes átfedésével - mindez a fantáziától és a vágytól függ. Ezenkívül a párkányban elrejtett mechanizmus lehetővé teszi a deszkák 180 ° -os elfordítását az egyik vagy a másik oldalra.

Mindkét oldalon más színű és textúrájú csíkok telepítésével két különböző képet kaphat a redőnyökről, egyik vagy másik oldalával elforgatva őket a szoba belsejében.

Ez a hatás különösen érdekes lesz egy gyermekszobában, amely lehetővé teszi, hogy a házi feladatok szigorú helyiségéből a játéktermet megváltoztassa. A függőleges redőny lécek gyártásához szövetet, műanyagot, köteleket, szálakat használnak. A különféle anyagok, színek kombinálásának, mindenféle dekoráció használatának lehetősége széles lehetőségeket nyit meg a szoba egyedi és egyedi elemének létrehozására. Ezen kívül nagyon gyakran függőleges rolót használnak a belső ajtókban ajtók helyett.

Előnyök:

 • Az anyagok és a színek kombinálásának széles lehetőségei;
 • Könnyű telepítés;
 • Nem hajlamos a szalagok véletlen sérülésére;
 • Egyszerű vezérlés.

Hátrányok:

 • Bonyolultabb és időigényesebb mosási és tisztítási folyamat összehasonlítva más típusú redőnyökkel.

Függőleges redőnyök Verend-Design

Népszerű gyártók

 • Verend-Design cég. A 100x100 cm-es műanyag lamellákkal ellátott mérő redőnyök átlagos költsége (mérés + szállítás + telepítés) 1490 rubel.
 • Online áruház Jaluzi-Shop.ru. A 100x100 cm méretű műanyag lécek árnyékolóinak átlagos költsége 1500 rubel.
 • Online áruház Master plus. A műanyag lamellákkal ellátott 130x150 cm-es rolók átlagos költsége 3311 rubel.
Függőleges redőnyök Master plus

Redőny

A redőnyök olyan mechanizmusok, amelyek hasonlítanak egy párkányra, amelynek tengelye van, amelyen szövet, bambuszszövet, impregnált papírszövet, film vagy vékony műanyag tekercselhető egy tekercsben.

Ez valószínűleg a legolcsóbb és legkönnyebben használható redőny típus. Nagyon gyakran hardverboltokban értékesítik őket, és különböznek egymástól a szövet szélességében, a fényáteresztés mértékében és a szövet anyagának típusában. Miután megvásárolta a szokásos szélességű redőnyt, könnyedén beállíthatja méretét egy adott ablakszárnyhoz, gondosan levágva a vászon végét és lerövidítve a mechanizmus tengelyét. Ebben az esetben a függöny megőrzi funkcionalitását.

A redőnyöket úgy szerelik fel, hogy a vászon szorosan illeszkedjen az ablakkerethez vagy az ablaknyílás végéhez, amely lehetővé teszi a szoba megvilágításának hatékony szabályozását, a teljes sötétítésig, a Black Out technológiával készült képernyő használatával.

Előnyök:

 • Elérhetőség;
 • Alacsony ár;
 • Könnyű telepítés;
 • Egyszerű vezérlés.

Hátrányok:

 • Alacsony megbízhatóság és tartósság.

DDA redőny

Népszerű gyártók

 • DDA. A redőny átlagos költsége (szélesség 62 cm, szövet anyaga poliészter, doboz nélkül, szerelés fúrás nélkül) 750 rubel.
 • Escar. A redőny átlagos költsége (szélessége 60 cm, szövet anyaga bambusz) - 468 rubel.
 • Online áruház Master plus. A redőny (szélessége 60 cm, vászon anyag) átlagos költsége 1537 rubel.
redőny Escar

Rakott

Ez a típusú redőny egyrészt lehet a legegyszerűbb kialakítású, de ugyanakkor nagyon stílusos ablakelem is lehet. A redőzött redőnyök neve annak a ténynek köszönhető, hogy ráncokban összegyűjtött anyagnak tűnnek.

Gyártásukhoz különböző sűrűségű és textúrájú papírt, szövetet, műanyagot használnak. Ezek a redőnyök felfelé zárhatók, vagy ha az ablak aljára és tetejére vannak felszerelve, akkor egyidejűleg, ellentétes irányban is zárhatók. Ez a funkció a földszinti ablakoknál hasznos. Ha rolót választ erre a módszerre, kontrasztos színű, textúrájú vagy tulajdonságú anyagokból áll, akkor érdekes hatást érhet el, ha az ablakot két részre osztja.

A nem szabványos ablakoknál (háromszög, félkör, trapéz) a redőnyök az egyetlen lehetséges lehetőség a redőnyök számára. Kis súlya miatt a mennyezet és a tetőablakokra csak redők telepíthetők. Lehetőség van redőzött redőnyökre, amelyek két különböző sűrűségű és színű anyagból készült, egymástól függetlenül mozgó árnyékolóval rendelkeznek, lehetővé téve a helyiség megvilágításának hatékony ellenőrzését. „Nappali-éjszakai” -nak is hívják őket.

A méhsejtes szerkezetű képernyők használata, ahol két ráncréteget összeragasztva nyitott állapotban üregek képződnek, jelentősen csökkentheti a hő és a zaj áramlását a helyiségbe. Ezenkívül nagy vágy és idő birtokában saját kezűleg készíthet redőzött redőnyöket azáltal, hogy utasításokat talál az interneten.

Előnyök:

 • Az építés egyszerűsége;
 • Alkalmas nem szabványos ablakokhoz;
 • Alulról felfelé zárható.

Hátrányok:

 • Törékenység.

redőzött redőnyök Redi Shade

Népszerű gyártók

 • Redi Shade. A redőzött árnyékolók átlagos ára (szélesség 91 cm, anyagpapír, fúrás nélküli felszerelés) 570 rubel.
 • Verend-Design cég. A redőzött árnyékolók átlagos költsége (szélesség 60 cm, szövetanyag mintázat nélkül, alulról felfelé és felülről lefelé nyílik) - 4080 rubel.
 • Online áruház Master plus. A redőzött redőnyök átlagos költsége (szélesség 60 cm, anyag sűrű szövet mintázat nélkül, alulról felfelé és felülről lefelé nyílik) - 4235 rubel.
redőzött redőnyök Verend-Design

Római függönyök

Ez egy másik típusú vízszintes roló. Valaki azt mondhatja, hogy ez nem így van, de a római redőnyök felemelésének és rögzítésének rendszere megegyezik a vízszintes redőnyökkel, és a funkcionalitás nagyon hasonlít a redőnyök és redőzött redőnyök funkcionalitására.

Igen, nem hasonlítanak klasszikus rolókra, de függöny lamellás függőleges rolónál nehéz lesz kitalálni a klasszikus rolókat.

A római redőnyöknek több lehetősége van:

 • keret nélküli;
 • klasszikus;
 • lépcsőzetes.

A keret nélküliek nem rendelkeznek merev vázzal, és magasságukba állítva szabad szerelvényké vannak összeállítva. A klasszikus római redőnyök merev elemekkel rendelkeznek, lehetővé téve, hogy a függönyök teljesen becsukva, az egész ablakot lefedő lapos képernyőt kapjanak. Lépcsőzetes - teljesen leeresztve a függönyök a belső tér világos, független elemei maradnak, és felhívják a figyelmet a lépcsőzetes vízeséshez hasonló szövetszerelvények által létrehozott térfogat hatása miatt.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a római redőnyök gyártása során elérhető sokféle szín- és textúramegoldás lehetővé teszi, hogy valóban exkluzív ruhákat készítsen az ablakához. A római redőnyöket alapvetően ugyanúgy telepítik, mint más típusú redőnyöket - az egyes szárnyakra; az ablaknyílásba; az ablaknyíláson.

Van egy változat a római redőnyökről "Day-Night", két függetlenül vezérelt vászonnal: sűrű és átlátszó.

Előnyök:

 • Kombinálható klasszikus csúszó függönyökkel;
 • Színek, minták és textúrák széles választéka;
 • Hatékony független belső elem.

Hátrányok:

 • Előfordul, hogy a panelek emelésekor nem minden hajtás illeszkedik olyan simán, mint szeretnénk, és ezeket ki kell javítani.

Római vakok DDA

Népszerű gyártók

 • DDA. A római árnyalat átlagos költsége (szélessége 60 cm, szövet anyaga poliészter) - 1150 rubel.
 • Escar. A római árnyalat átlagos költsége (szélessége 60 cm, szövet anyaga bambusz) - 952 rubel.
 • Függöny a háznál. A római árnyék (szélesség 62 cm, vászonszövet) átlagos költsége 2856 rubel.
Római vakok Escar

Külső redőnyök

Lényegében ezek ugyanazok a redőnyök, acélból vagy alumíniumból készült szalagokkal, egyetlen vászonba állítva, a szoba külsejéből felszerelve.

Annak ellenére, hogy az ilyen típusú redőnyök képesek megoldani a helyiség megvilágításának szabályozásával kapcsolatos problémákat, véleményünk szerint egy nagy hátrányuk van: nemcsak hatékonyan rejtik el a helyiséget a kíváncsiskodók elől, hanem szinte teljesen el is rejtik a külvilágot a bent tartózkodók szeméből. Ezért ezeknek a redőnyöknek az a fő feladata, hogy megvédjék a negatív hatásoktól és a kívülről történő behatolástól, és irodai és kiskereskedelmi helyiségek nyílászáró nyílásaira vannak felszerelve.

Az alumínium habosított profilból készült lemez jó hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és az acélszerkezetekhez képest lényegesen könnyebb. Az acéllemez nagy merevségű és kiválóan ellenáll a külső behatásoknak.

Külső redőnyök

Előnyök:

 • Tartósság;
 • Nagyfokú védelem a külső behatások ellen.

Hátrányok:

 • A telepítés összetettsége.

Raf függönyök

Kívülről ezek a rendszerek nagyon hasonlítanak a vízszintes redőnyökhöz. Legfőbb jellemzőjük, hogy az épületek kívülről vannak felszerelve, és ezért a szerkezeti elemek merevségére és a külső tényezőknek, például hőmérsékletnek, nedvességnek, szélnek ellenálló képességük sokkal magasabb.

Az ablak külsejéről történő beépítés lehetővé teszi a napenergia hatékony eloszlatását a lamellák mentén a nyári szezonban. Ennek eredményeként a helyiség hőmérséklete 6-8 fokkal csökken, ami megtakarítja a légkondicionálást. Télen viszont csökken a hőveszteség a külső redőnyöknek köszönhetően. Ezenkívül az ilyen rendszerek csökkentik a forgalmas autópályák közelében elhelyezkedő épületek beltéri zaját. Ideális vidéki házakhoz.

Raf függönyök

Előnyök:

 • Tartósság;
 • Megbízhatóság;
 • A hőenergia hatékony eloszlatása nyáron, télen való megőrzésével;
 • Zajvédelem;
 • Hatékony helyiségvilágítás-szabályozás.

Hátrányok:

 • A telepítés bonyolultsága;
 • Magas ár.

Hogyan lehet irányítani a rolót

A redőnyök vezérlésének két módja van: manuális és motoros.

A manuális módszer magában foglalja a redőnyök vezérlését mindenféle zsinórral, kötéllel, lánccal, és némi odafigyelést igényel a kezelőszervek összekuszálásának elkerülése érdekében.

A motoros hajtás villanymotorból és sebességváltóból áll, hogy elérje a redőnyhöz szükséges sebességet, ezért további telepítési helyet igényel. A motoros hajtás bizonyos fokú kényelmet nyújt a redőnyök használatakor, de semmilyen módon nem befolyásolja a rendszer egészének működését. Ezenkívül a motoros meghajtó lehetővé teszi a rendszer távvezérlésének beállítását a központok segítségével vagy az ablakhoz korlátozott hozzáféréssel rendelkező számítógépen keresztül (beépített bútorok, tetőablak).

Magának a motoros meghajtású rendszernek a költsége és a telepítésének költsége magasabb lesz, mivel egy ilyen rendszer telepítéséhez nemcsak a meghajtó csatlakoztatására és beállítására van szükség, hanem a vezetékeket is el kell vinni a telepítés helyszínére.

Anyagok kiválasztása árnyékolók gyártásához különböző típusú helyiségekhez

A redőnyök gyártásának anyagát a beszerelésük körülményeitől függően kell megválasztani.

A konyhához a műanyag vízszintes vagy függőleges redőnyök megfelelőbbek (a függőlegesek előnyösebbek, mivel szélesebb lécekkel rendelkeznek és könnyebben tisztíthatók), a redőnyök vagy a redőnyök szövet vagy műanyag árnyékolással.

Magas páratartalmú helyiségekben (medencés helyiségek, zuhanyzók, fürdőszobák) a vízszintes redőnyök műanyag lamellákkal, a redőnyök vagy a redőnyök a műanyag árnyékolással alkalmasabbak.

Fűtetlen helyekre, például verandára, erkélyre, loggiára, ahol nagy a hőmérséklet-csökkenés és sok a közvetlen napfény, a fém redőnyökkel ellátott vagy a fakulásnak ellenálló szövetvédő redőnyök megfelelőbbek.

Gyermekszobákhoz a szövetzárral rendelkező redőnyök alkalmasak, amelyek nem keltenek zajt és könnyen moshatók, vagy a redőzött rendszerek olcsó papírszitákkal, amelyeket koszosan gyorsan ki lehet cserélni.

Nappali helyiségekben jobban megfelelnek a római árnyalatok vagy a függőleges árnyékolók szövet, kötél vagy menetlécekkel.

Ha már telepített rolót házában vagy lakásában, ossza meg véleményét a kiválasztott típussal és gyártóval kapcsolatban a megjegyzésekben.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *