A legjobb vezeték nélküli csavarhúzók 2020-ra

1

Azok számára, akik folyamatosan kisebb javítási munkák előtt állnak, ahol csavarokat kell meghúzni, az akkus csavarhúzó kiváló vásárlás lesz. Megkönnyíti a kezed munkáját, kevésbé nehézkes, mint egy csavarhúzó, ezért szűk helyekre és nehezen elérhető helyekre alkalmas. Ezenkívül ez az eszköz a sok melléklet miatt sokfunkciós. Hogyan válasszunk vezeték nélküli csavarhúzót?

A választott kritériumok

Bármely eszközt ki kell választani, ügyelve a jellemzőkre. Különböző mutatók alkalmasak a különböző elvégzendő funkciókra. Érdemes fokozottan figyelni az alábbi információkra, mert ezek segítenek a piacon a legjobb megoldás kiválasztásában.

Nyomaték

Az első és az egyik fontos kritérium, mivel a csavarhúzónak jól kell fordulnia. Ez a mutató Nm-ben változik. Puha anyagok, kis kötőelemek és kis fúrások esetén 2-4 Nm működik. Nagy fúrókhoz és kötőelemekhez, kemény anyagokhoz 10 Nm szükséges. Vannak olyan professzionális szerszámok is, amelyek forgási ereje legfeljebb hatvan Nm. Egyébként egy saját erővel rendelkező, közönséges kézi csavarhúzó csak 4 Nm. A mechanizmus fejlesztése érdekében egy reduktort építenek be, amely csökkenti a sebességet, ugyanakkor növeli a nyomatékot. Ez elősegíti az elektromos motor hatékonyabb működését. Ezenkívül néhány modell rendelkezik szabályozó tengelykapcsolóval. Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje a csavarok felesleges csavarodását, a fejük hajtogatását.

A kritérium keményre, puhára, tartósra, maximumra oszlik. E besorolás ellenére azonban nincsenek egységes szabványok és mutatók, amelyek alapján a nyomaték pontos típusát meghatározzák. Emiatt az azonos kategóriájú csavarhúzók teljesítménye eltérő lehet.

Forgási frekvencia

Ez a maximális fordulatszám egy bizonyos ideig. Leggyakrabban fordulatszámban mérve. Az akkus csavarhúzók általában egyszerre két értékkel rendelkeznek: magas és alacsony, amelyek között könnyen válthat. A csavarozáshoz 100-300 fordulat / perc elegendő, fúráshoz pedig legalább 600. A fúrásnál nagyon fontos a nagy forgási sebesség. Tehát a fúrókban ez az érték eléri a 2100-at. Mivel a sebesség leggyakrabban változik, figyeljen a legmagasabb értékre. Ha nem fog sokat fúrni, akkor nem kell túlfizetnie érte.

Akkumulátor

Ezekben az eszközökben általában kétféle elem van: lítium-ion (Li-lon) és nikkel-kadmium (Ni-Cd). Az elsők abban a tekintetben jók, hogy sokkal többet tárolnak energiát, miközben sokáig fogyasztják őket, és a töltés bármikor lehetséges, mivel egy ilyen áramforrást nem kell teljesen lemeríteni. Ez utóbbiak a túltöltés és a nagy kisütés miatt nem károsodnak, ellenállnak a nagy áramnak, fagyban képesek dolgozni, könnyen tölthetők, a teljes munka alatt feszültséget tartanak és nagyon gyorsan töltődnek.

Érdemes figyelni az akkumulátor kapacitására. Amperórában mérik. Idővel a kapacitás csökken, különösen a lítium-ionban.Az olcsó modellek általában a leggyengébb elemekkel rendelkeznek. Ennek megfelelően a szerszám működési ideje rövidebb lesz.

Hogyan válasszunk?

Az eszköz teljesítményével kapcsolatos ismeretek nem elegendőek annak meghatározásához, hogy melyik modell felel meg a fogyasztó egyedi igényeinek. Ne támaszkodjon "minél nagyobb a teljesítmény, annál jobb" elvre. Általában az ilyen modellek valóban drágák, de teljesen más célt is szolgálnak. Érdemes egyértelműen megfogalmazni a műszer használatának célját, mielőtt megvásárolnánk.

Ár szerint

Nézzük meg az ártartományokat, hogy megértsük, mennyiben különböznek a drága és olcsó modellek:

Legfeljebb 1500 rubel - általában a legegyszerűbb, legkompaktabb és könnyű modellek, amelyek alacsony teljesítményűek és alkalmasak egyszerű csavarhúzásra. Az ilyen munkát manuálisan is el lehet végezni, de egyesek inkább nem tesznek annyi erőfeszítést és vesznek elektromos készüléket.

1500 és 5000 rubel között - a legnépszerűbb modellek ebben az árkategóriában találhatók. Már bonyolult konfigurációjúak, erősebbek, gyakran különféle formájú és különböző célú rögzítéssel rendelkeznek, jó akkumulátorral, könnyű töltőrendszerrel. Általában egy jó csavarhúzó esetében ez a legoptimálisabb ár, ha nem kell túl összetett feladatokat végrehajtania. Megbízhatóbbak és sokoldalúbbak, mint az első csoport.

5000 rubeltől vannak olyan modellek, amelyek legnagyobb nyomatékkal rendelkeznek. Általában van egy kiegészítő akkumulátor, valamint különböző alakú mellékletek. Ez lehetővé teszi az eszköz hatókörének jelentős bővítését.

A felhasználás célja szerint

Meg kell érteni, hogy milyen mutatókra érdemes jobban figyelni. Általános szabály, hogy a különböző tevékenységi területekhez különböző típusú csavarhúzókra van szükség. Valahol elég az alacsony sebesség, de máshol fordítva.

Bútor

A kényelmes összeszerelés és szétszerelés, valamint a bútorok javítása érdekében az akkus csavarhúzónak az átlagosnál nagyobb nyomatékkal kell rendelkeznie. A fúrási üzemmódra váltáshoz a forgási sebesség bekapcsolásának kell lennie. A háttérvilágítás, valamint az excentrikus és szögletes fúvóka jelenléte jelentősen leegyszerűsíti a munkát.

Akik szakmailag folyamatosan foglalkoznak ezzel, általában két csavarhúzóval rendelkeznek. Az egyik nagyobb és sokoldalúbb, a második kisebb, nehezen elérhető és keskeny helyekhez. Ezenkívül egy csavarhúzót használnak fő eszközként.

Otthonra

Milyen gyakran kell valamit csavarni a házban? Alig, hetente többször. Ilyen célokra nem szabad drága eszközt vásárolni, mert ezzel a pénzzel valami hasznosabbat vásárolhat. Egyszerűen nem racionális nagy összeget költeni egy eszközre, amely általában véve egyszerűen a dobozban fekszik. Ezért tökéletesek az egyszerű költségvetési modellek. A lényeg az, hogy jó akkumulátorral válasszon, hogy készenléti állapotban ne fogyjon el az áram. A Ni-Cd verzió megteszi. A szerelék vagy bitek könnyen átvehetők egy másik eszközből, vagy később megvásárolhatók. Ezzel nem lesz különösebb probléma. Az egyszerű költségvetési modell a legjobb megoldás.

Számítógép

Különleges finomságok vannak a témával való munkában. Ilyen anyaghoz egy kis, alacsony teljesítményű csavarhúzó alkalmas, mindig nyomaték beállítással. A legmegfelelőbb akkumulátor egy lítium-ion akkumulátor lesz, mivel így a szerszám mindig készen áll a használatra. Tipp: jobb, ha a felszerelést külön választja, speciális forrásokon.

Melyik cég a jobb?

Nagyon sok gyártó gyártja ezt a terméket. Vannak szovjet és külföldi gyártók is. Alapvetően mindenkinek jó mintamodelljei vannak, ezért a legjobb, ha megnézi az értékeléseket. Itt van azonban egy lista azokról a gyártókról, amelyek csavarhúzói mindig fent vannak:

 • A BOSCH nagy múltú német háztartási gépgyártó cég. Eszközei mindig is örültek a minőségnek. Ez a funkció nem kímélte az olyan szegmenseket, mint a vezeték nélküli csavarhúzók. A kis modellek a legjobbak a piacon. Jó anyagok, felszerelések és nagy teljesítmény. Megvásárolva a terméküket, biztos lehet benne, hogy sokáig fog tartani.
 • A VORTEX egy orosz vállalat, amelynek gyártása Kínában történik.Magas szintű villamosmérnöki gyártással foglalkoznak. Minden termék szigorú minőség-ellenőrzésen esik át. A gyártott termékek nagyon népszerűek. Az árszegmens meglehetősen költségvetési. Ennek a márkának a vezeték nélküli csavarhúzói a legjobbak!
 • A Hitachi az egyik legnagyobb vállalat Japánban. Termékeiről az egész világon ismert. Akkus csavarhúzóik kínálata nagy teljesítményt és kiváló minőséget kínál. Drágák, de teljes mértékben igazolják.

A legjobb modellek 2020-ra

AEG SE 3.6 Li 413165

Kompakt és praktikus modell, amely kiválóan alkalmas bútorok összeszerelésére. Egy 1,5 A / h kapacitású akkumulátor, amely nagyon jó indikátor, a készülék sokáig működik, és túlmelegedés nélkül. Az ilyen elemeket gyakran még a csavarhúzókra is helyezik. A nyomaték 6,5 Nm. Mindezzel a szerszám súlya csak 2 kg. Ez használatát a lehető legegyszerűbbé és kényelmesebbé teszi. Ára: 4500 rubeltől.

AEG SE 3.6 Li 413165

Előnyök:

 • Gazdaságos akkumulátor-fogyasztás;
 • Fém ház a sebességváltón;
 • Kényelmes használni szűk helyeken, például egy szekrény belsejében;
 • Teljesen feltöltött mindössze 30 perc alatt;
 • Fordított funkció;
 • Az akkumulátor kivehető, működés közben vagy élettartama végén könnyen cserélhető;
 • 2 sebességgel rendelkezik;
 • Kényelmes és nagy tok.

Hátrányok:

 • Elég magas ár;
 • A kényelmetlen fogantyú a gumibetétek hiánya miatt gyorsan dörzsölődik;
 • Elég széles modell, nehezen viselhető az övön.

SPETS-BAO-3.6LI

Hihetetlenül kényelmes modell nehezen elérhető helyeken történő használatra. Teste egyenes vonallá alakul, könnyen megfordul, ennek köszönhetően a legszűkebb helyeken is behatol. Kényelmes indítógomb, valamint egy zsinór a fogantyún, a könnyű hordozás és az esés elkerülése érdekében. Sebesség: 180 ford / perc; maximális nyomaték 2,5 Nm; akkumulátor 1,3 Ah; súlya 370 gramm. A készlet különféle mellékleteket tartalmaz. Az árak 1100 rubelnél kezdődnek.

SPETS-BAO-3.6LI

Előnyök:

 • Alacsony ár;
 • Van egy háttérvilágítás;
 • 4 bit és 2 fúró tartozék;
 • Tömörség;
 • Magas akkumulátor kapacitás;
 • 3,6 V-ot fogyaszt.

Hátrányok:

 • Az akkumulátor nem cserélhető;
 • Hosszú ideig (3-5 órán keresztül) kell tölteni;
 • 1 sebesség van;
 • Ügy hiánya;
 • Nincs fordulatszám-beállítás.

BOSCH GO készlet

Hihetetlenül kompakt, kényelmes és sokoldalú modell. Nagy nyomatékkal rendelkezik: 5 Nm. Ezenkívül nagy sebességgel rendelkezik: 360 ford / perc. Az akkumulátor lítium-ion, alacsony 1 Ah kapacitással. A készülék kevés áramot fogyaszt, csak 3 V-ot, ami lehetővé teszi, hogy megszakítás nélkül egy egész órán át működjön. Az árak 2500 rubelnél kezdődnek.

BOSCH GO készlet

Előnyök:

 • Tömörség;
 • Stílusos kialakítás;
 • Nagy teljesítményű;
 • Elég alacsony ár;
 • Gyorsan töltődik;
 • Van eset;
 • Könnyen összeszerelhető.

Hátrányok:

 • 1 sebesség;
 • Nincs háttérvilágítás;
 • Néhány felhasználó megjegyzi, hogy a fordulatszám-szabályozás nem érezhető.

ZUBR ZDA-7.2-Li-K

Elég terjedelmes, de nagyon hatékony modell. A maximális forgatónyomaték legfeljebb 12 Nm, a forgási sebesség pedig 320 ford / perc. Az akkumulátor az előző modellhez hasonlóan 1 Ah kapacitású lítium-ion, de nagyfeszültségű, akár 7 W is. Ez egy meglehetősen nem energiatakarékos lehetőség. Az árak 2000 rubelnél kezdődnek.

ZUBR ZDA-7.2-Li-K

Előnyök:

 • Könnyen;
 • Könnyen összeszerelhető;
 • Kényelmes kézben tartani;
 • Alacsony ár;
 • Kivehető akkumulátor;
 • Háttérvilágítás van.

Hátrányok:

 • A töltést gyorsan elfogyasztják;
 • Hosszú ideig díjak;
 • Néhány felhasználó megjegyzi az eszköz törékenységét.

Legjobb költségvetés

Az ilyen modellek nem különböznek egymástól sem nagy teljesítményben, sem nagy sebességben. Funkcionalitásuk kissé korlátozott, de továbbra is elvégezhet alapvető dolgokat. Minden az ártól függ, minél kevesebb, annál kevesebb funkciót adhat hozzá az eszközhöz. Íme néhány a legjobb modellek közül, amelyek átlagos ára mindössze 1200 rubel.

Örvény ОА-3.6-К LI

Olcsó és praktikus csavarhúzó. Van egy háttérvilágítás, ami nagyban megkönnyíti a munkát olyan helyeken, ahol kevés a fény. Kompakt és könnyű modell. Sebesség: 250 ford / perc; az akkumulátor kapacitása 1,3 Ah; nyomaték 3,5 N / m. A készlet tartalmaz egy tokot, amely nagyban leegyszerűsíti az eszköz tárolását és szállítását.A készletben vannak bitek. Az ár nagyon alacsony, 1100 rubeltől kezdve.

Örvény ОА-3.6-К LI

Előnyök:

 • Könnyű súly (teljes készlet - 600 gramm);
 • Kényelmesen illeszkedik a kézbe;
 • Ügy;
 • Háttérvilágítás;
 • Elég nagy teljesítmény;
 • Alacsony ár.

Hátrányok:

 • A forgási sebesség nincs szabályozva.

RWS OA-4.8

Az elektromos csavarhúzók egyik legnépszerűbb modellje. Hihetetlenül kényelmes és kiváló minőségű, ugyanakkor olcsó, az árak 1300 rubelnél kezdődnek. Vannak bitek és egy fordított funkció. Ni-Cd akkumulátor, kapacitása 0,6 Ah. A készülék által fogyasztott feszültség csak 4,8 V. Fordulatszám: 180 ford / perc.

RWS OA-4.8

Előnyök:

 • Van egy elemlámpa;
 • Ügy;
 • Cserélhető fúvókák;
 • Kényelmes használata;
 • Könnyűsúlyú;
 • Alacsony ár.

Hátrányok:

 • Alacsony fogyasztású.

A legjobb drága modellek

A prémium kategóriás eszközöket megkülönböztetik nagy teljesítményük, minőségi anyagaik és könnyű használatuk. Természetesen drágák, de az alábbi modellek teljes mértékben igazolják az árukat.

AEG SE 3.6 Li-152C

Kompakt és praktikus eszköz a kötőelemekhez. Alkalmas nehezen elérhető helyeken történő munkavégzésre. A fogantyú megváltozik, így a csavarhúzót a lehető legkényelmesebb módon állíthatja a kézben. A készlet cserélhető elemet tartalmaz, mindegyik 1,5 Ah kapacitású. Két sebesség van, ami kibővíti a lehetséges munkák körét. 2 év gyártói garancia van rá. Nyomaték - 6,5 N / m, súly - 600 gramm. Az ár 4600 rubelnél kezdődik.

AEG SE 3.6 Li-152C

Előnyök:

 • Gyors töltés (30 perc);
 • Tömörség;
 • Van eset;
 • Kényelmes kézben tartani;
 • 2 sebesség;
 • Van egy kis zár és erősítés vezérlés;
 • A töltés lassan kimerül;
 • További akkumulátort tartalmaz.

Hátrányok:

 • Magas ár;
 • Nincs háttérvilágítás.

Hitachi DB3DL2

Miután megvásárolta ezt az eszközt, még senki sem csalódott. Az eszköz meglehetősen drága, az árak 5500 rubelnél kezdődnek, de ez teljesen indokolt. A készlet két lítium-ion elemet tartalmaz, egyenként 1,5 Ah-t. Használata nagyon egyszerű, teste módosult, így akár sarokterekben is használható. Nagy sebesség, a maximum eléri a 600 fordulat / perc értéket. A nyomaték 5 Nm. A súly csak 0,8 kg. Ezek talán a legjobb mutatók ebben a topban.

Hitachi DB3DL2

Előnyök:

 • Kényelmes;
 • Multifunkcionális;
 • Erős;
 • Van eset;
 • Tartalék akkumulátor.

Hátrányok:

 • Magas ár.

Tippek vásárlás előtt

Ez az eszköz nagymértékben leegyszerűsítheti a házimunkát, különösen akkor, ha helyesen választják meg. Az olyan fizikai jellemzők mellett, mint a nyomaték, a maximális fordulatszám, a feszültség, az akkumulátor kapacitása, vannak valósak is. Vásárlás előtt próbálja meg megnézni az eszköz alakját. Melyik csavarhúzó ül jobban a kezében, melyik kényelmesebb dolgozni, melyik nem akadályozza a kéz mozgását. A lényeg az, hogy a szerszám kényelmes és megfelelő szélességű legyen. Tömege is nagyon fontos. Így vagy úgy, a készüléket kézben kell tartani, ki kell választani azt a modellt, amely a legkényelmesebb munkakörülményeket biztosítja.

Egy másik fontos elem a töltés és az akkumulátor típusa. Néhány eszköz rendelkezik USB-kábellel, ami jelentősen leegyszerűsíti a töltési folyamatot, mert ez gyakorlatilag bármilyen USB-kábellel megtehető, így ha a gyári használhatatlanná válik, azonnal cserélheti ki. Ez óriási előny a speciális zsinórokkal szemben, amelyek csak egy eszköz töltésére alkalmasak. Hasonló a helyzet az elemekkel. Jobb, ha kivehető akkumulátorral rendelkező szerszámot vesz, különben a lejárati idő után búcsút inthet a csavarhúzónak. Ha az akkumulátor kivehető, akkor könnyen kicserélheti egy újra. A készülék ugyanolyan jól fog működni.

Eredmény

Az akkus csavarhúzó kiváló vásárlás azok számára, akik meg akarják könnyíteni mindennapi munkájukat. Számos lehetőség létezik a piacon, és a vásárlás során felelősnek kell lennie a megfelelő eszköz kiválasztásához.

1 MEGJEGYZÉS

 1. Gipszkarton munkám során a vezeték nélküli csavarhúzó a legszükségesebb eszköz. Tetszettek a BOSCH termékei. Könnyű, kényelmes, megbízható.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *