A legjobb szívók (fúvókák) újszülöttek számára 2020-ban

1

Az élet első napjaitól kezdve a csecsemő megfázhat. Az orrdugulás megnehezíti a szabad légzést és a normális étkezést, és hozzájárul az alvászavarhoz is. Mindez oda vezet, hogy a baba nagyon nyugtalan és folyamatosan szeszélyes lesz. Mivel a legtöbb gyógyszer nem ajánlott korai életkorban, egy eszköz, például egy szívógép jön a segítségére. Jól küzd az orrdugulás ellen, és segít hatékonyan megtisztítani az orrmelléküregeket.

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztősége felajánlja Önnek az újszülöttek legjobb aspirátorainak értékelését, amely releváns 2020-ban.

A működés leírása és elve

Az aspirátor (fúvókaszívó eszköz) egy speciális eszköz, amelyet a gyermekek orrának megtisztítására használnak a nyálkáktól és elősegítik a baba nyugodt légzését.

Működés közben a készülék belsejében kisülő nyomás képződik, amelynek köszönhetően a fúvókákat biztonságosan és pontosan eltávolítják. Nem csak hatékonyan tisztítja az orrmelléküregeket, de segít hidratálni is, ezáltal könnyebb légzést és a morzsák gyors helyreállítását biztosítja.

Az aspirátor használatát feltétlenül jóvá kell hagynia egy gyermekorvosnak, aki hasznos tanácsokat adhat a legmegfelelőbb eszköz kiválasztásához, mivel manapság mindenféle modell hatalmas választéka áll rendelkezésre.

Az aspirátor formája négy változatban jelenik meg:

 1. Fecskendő. A legprimitívebb és költségvetési lehetőség. Puha szilikon heggyel ellátott gumiból áll.
 2. Mechanikai. Ez egy cső, amelynek rekesze van a nyálkahártya váladékának összegyűjtésére, cserélhető szűrővel és puha hegyekkel. A cső egyik végét a csecsemő orrába tesszük, a másikból a szülő levegőt szív. A cserélhető szűrő megakadályozza a nyálka bejutását a felnőtt szájába, amikor az a tartályban marad. Az eldobható tippek segítenek megakadályozni a fertőzés terjedését, és nem igényelnek fertőtlenítést.
 3. Vákuum. Ez egy meglehetősen biztonságos és modern eszköz a legújabb generáció számára. Működésének elve az, hogy egy speciális szájfeltét segítségével egy háztartási porszívóhoz csatlakoztatja. Ezenkívül könnyű és kényelmes beállítással rendelkezik, ezáltal teljes biztonságot biztosít a használat során. A terméket nagy hatékonyság, azonnali cselekvés és a hosszú élettartam jellemzi. De egy ilyen eszköz költsége meglehetősen magas.
 4. Elektronikus (elektromos). Az aspirátorok egyik legdrágább, ugyanakkor hatékony modellje. A termék kényelmes nyomógombos vezérléssel is rendelkezik.

Használati feltételek

 • az eszköz használata előtt tanácsot és hasznos javaslatokat kell kapnia egy gyermekorvostól, és alaposan tanulmányozza az utasításokat is;
 • az eljárást nagyon körültekintően kell végrehajtani, és nem kell sietni, hogy ne sértse meg a baba finom nyálkahártyáját;
 • a tisztítási eljárást legfeljebb naponta kétszer kell elvégezni az orr nyálkahártyájának irritációjának és túlszáradásának kizárása érdekében;
 • Ne használjon egyszer használatos hegyeket, mert baktériumok maradhatnak rajtuk, ami fertőzéshez vezethet.

A választott kritériumok

Mivel a piac sokféle aspirátor modellel van tele, számos fontos tényezőt kell figyelembe venni a választás során:

 1. Kor. Az eszköznek teljes mértékben meg kell felelnie a gyermek korosztályának. A csecsemők számára egy erőteljes eszköz haszontalan - csak megijeszti a babát, és nem teszi lehetővé az eljárás nyugodt végrehajtását. A hegyméret a különböző életkoroknál is eltérő. Ezért annak érdekében, hogy ne hibázzon, meg kell ismerkednie a készülék használati utasításában feltüntetett életkori jellemzőkkel.
 2. Kényelmes tisztítás és gondozás. Mivel a szívó mechanizmus minden olyan része, amely érintkezik a nyálkával és a baktériumokkal, azonnal ki kell dolgozni a kiöntő tisztítása után, a modellnek könnyen szétszerelhetőnek kell lennie.
 3. Különleges víztározó jelenléte. Abszolút minden eszközt fel kell szerelni egy tartállyal, amelyben egy eldobható szűrő található a fúvókák összegyűjtésére.
 4. A csúcsméret-korlátozó szintén fontos szempont az eszköz kiválasztásakor. Ez lehetővé teszi az eljárás lehető legbiztonságosabb elvégzését, hogy csökkentse az orrüregbe történő mély behatolás és sérülés valószínűségét.
 5. Zajszint. Ez a kritérium közvetlenül függ a gyermekek preferenciáitól. Kétségtelen, hogy az aspirátor vákuummodelljének használata nem teljesen alkalmas újszülöttek számára, különösen, ha nagyon erős porszívója van. Ezért a legjobb, ha előnyben részesítjük a mechanikus típusú modelleket vagy a fecskendőket, amelyek működése teljesen csendes.

Az újszülöttek legjobb aspirátorainak értékelése 2020-ban

CHICCO 00004923000000

Vitathatatlan vezető a fecskendőszívók között. Az anyák véleménye szerint a lehető legnagyobb mértékben elősegíti a nyálka eltávolítását az újszülött orrából.

A biztonságos fúvókaformának és az alacsony szívóerőnek köszönhetően a készülék már egészen fiatal kora óta használható. A csúcs kissé kiszélesedett, hogy megakadályozza a túlzott behatolást az orrlyukba.

A rugalmas körte tökéletesen felszívja a nyálkát az orrból, anélkül, hogy kellemetlenséget okozna a babának.

Mivel a körte tartós és rugalmas polimerből készül, amely összenyomás után önállóan helyreáll, a tisztítási folyamat során nincs nehézség. Az oldalán elhelyezett speciális jelölések kizárják a szülő véletlen megcsúszását e higiénés eljárás során.

szívóberendezés CHICCO 00004923000000

Előnyök:

 • hatékonyság;
 • javított rugalmas alak;
 • a teljes biztonság biztosítása;
 • egyszerű használat;
 • nem igényli a fogyóeszközök megvásárlását.

Hátrányok:

 • a test átlátszatlansága.

LUBBY "Gentle" 0+

A kúp alakú puha szilikon hegy, amely gyengéden érintkezik a baba orrával, megkönnyíti a nyálka fájdalommentes eltávolítását. A fúvóka szívóegysége egy kivehető szilikon fúvókából és egy puha polipropilén hengerből áll a nyálka szívására. A fúvókaszivattyú könnyen szétszerelhető, így az eljárás után könnyen tisztítható és tisztítható.

Ezenkívül ennek az aspirátornak van egy speciális műanyag kupakja, amely rendszertelen használat során megbízható védelmet nyújt a készüléknek a különféle szennyeződések bejutása ellen.

Ami a felhasználás módját illeti, itt sincsenek különösebb nehézségek. A tisztításhoz az anyának csak meg kell szorítania a ballont a kezével, be kell helyezni a hegyet a gyermek orrába, majd ki kell választani a körtét. A keletkező nyomás miatt a készülék a morzsák nyálkáját szívja be, nyugodt légzést biztosítva.

aspirátor LUBBY "Finom" 0+

Előnyök:

 • elfogadható költség;
 • gyakorlati használat;
 • hatékony tisztítás.

Hátrányok:

 • a kiszívott nyálka mennyisége az átlátszatlan test miatt nem szabályozható.

CANPOL BABÁK 56/154 0-3 évesek

Az aspirátor higiénikus és biztonságos a csecsemő számára.A csúcs speciális formájának köszönhetően teljesen kiküszöböli a baba orrának nyálkahártyájának sérülésveszélyét. Használat előtt elég csak a puha lufit kinyomni, felszabadítva belőle a levegőt, óvatosan beilleszteni a kifolyóba, majd kioldani a készüléket. Az eljárás végén a készülékből nyálkahártya-váladékot távolítanak el, és magát a készüléket és a hegyét le kell öblíteni a szennyeződésektől.

A fúvóka az alján kissé kitágul, ami kizárja annak mély behatolását az orrba és a nyálkahártya sérülésének kockázatát.

A készülék átlátszó szilikonból készült, amely lehetővé teszi a szívás mértékének szabályozását. Ezen túlmenően az átlátszó falak lehetővé teszik az aspirátor tisztításának könnyű ellenőrzését.

CANPOL BABÁK 56/154 0-3 évesek

Előnyök:

 • gyengéd tisztítás;
 • néma munka;
 • nincs szükség fogyóeszközök vásárlására.

Hátrányok:

 • elégtelen szívóerő.

NOSEFRIDA műanyag edényben

Vezető helyet foglal el a mechanikus típusú fúvókák között. Praktikus műanyag tartályban van, amely tárolóhelyként használható. A készülék könnyen összeszerelhető, és minden elem biztonságosan csatlakozik egymáshoz.

Ez az eszköz megjelenésében hasonló a hasonló aspirátorokhoz. Műanyag csővel, sapkával, rugalmas katéterrel és szilikon szájrésszel. Ugyanakkor korszerűbb és praktikusabb kialakítású, mint társai.

Az aspirátor belsejében elhelyezkedő kiálló cső habszivacs szűrőszivaccsal van felszerelve, amely teljesen kiküszöböli a nyálka közvetlen ütését a szülő morzsájának orrából.

Ezenkívül a műanyag szájrész kényelmesen illeszkedik a szülő szájába, és az eljárás során nem pattan ki.

NOSEFRIDA műanyag edényben

Előnyök:

 • hatékonyság;
 • higiénia;
 • könnyen gondozható;
 • kényelmes tárolni;
 • az aspirátor átláthatósága, amely lehetővé teszi a nyálkahártya váladék mennyiségének szabályozását.

Hátrányok:

 • kis számú cserélhető szűrő.

AQUA MARIS Rendszeres ápolás

Optimális megoldás az orrfolyás elleni küzdelemben, mind újszülötteknél, mind idősebb gyermekeknél.

A készlet egy rugalmas vékony tömlőből, egy szájrészből és négy cserélhető fúvókából áll habszivacs szűrővel. Minden alkatrész egy hordtáskában van elhelyezve a könnyű tárolás érdekében.

Az első lépés az eszköz összeszerelése, a csúcs rögzítése a szűrővel. Ezt követően vegye be a szájüreget a szájába, óvatosan helyezze be a morzsákat az orrba, és belégzéssel szívja ki a taknyot.

Ez az aspirátor hatékonyan küzd az orrfolyás ellen, eltávolítja a nyálkát, és könnyen tisztítható is - elég, ha a leszerelhető részeket meleg vízben mossa meg, és hagyja teljesen megszáradni, ezután folytathatja a használatát.

AQUA MARIS Rendszeres ápolószívó

Előnyök:

 • hatékonyság;
 • kényelmes tárolni;
 • Könnyen kezelhető;
 • kiváló minőségű gyártási anyagok.

Hátrányok:

 • A csatolt mellékleteket csak egyszer lehet használni.

LUBBY "Tiszta orr" 0+

Az aspirátor meghosszabbított alapja megakadályozza a túlzott behatolást a fúvókába, megakadályozva a csecsemő nyálkahártyájának károsodásának kockázatát. A test átlátszósága lehetővé teszi a kiszívott nyálka mennyiségének ellenőrzését, a hosszú, rugalmas cső pedig leegyszerűsíti a tisztítási eljárást.

A használat során biztosítani kell, hogy a kisülés ne kerüljön a szilikoncsőbe, mivel a készülékben nincs retenciós szűrő.

Az eljárás végén az eszközt szétszerelik és alaposan átmossák a szennyeződéstől, és szükség esetén a műanyag alkatrészeket szokásos forralással sterilizálják.

LUBBY "Tiszta orr" 0+

Előnyök:

 • egyszerű használat;
 • az ügy átláthatósága;
 • könnyű szétszerelés;
 • biztonságos kúp alakú hegy;
 • elfogadható költség.

Hátrányok:

 • nincs tárolóedény.

BABA-VAC 19204

Az első helyet foglalja el a vákuum típusú szívók között. Nagyszerű nemcsak a rövid távú orrdugulásban szenvedő gyermekek számára, hanem különösen azoknak a csecsemőknek, akiknek az orrüreg súlyosabb szövődményei vannak.

Ez egy önszabályozó eszköz.A kialakítás oly módon történik, hogy az eszköz függetlenül képes a nyomás szabályozására és csökkentésére.

A fúvóka szívásának használatához kéznél tartania kell egy szokásos háztartási porszívót, mivel a nyálka elszívása közvetlenül annak működése miatt következik be. Az eszköznek ez a megkülönböztető jellemzője nemcsak nagyon egyedi, hanem hozzájárul az is, hogy a nyálka azonnal eltávoluljon az orrüreg minden részéből.

A fúvóka ergonomikus alakja megakadályozza a gyermekek orrába való mély behatolást, kiküszöbölve a nyálkahártya sérülésének lehetőségét.

Átlátszó ütésálló műanyagból készül, amely garantálja a készülék teljes biztonságát a gyermek számára, és lehetővé teszi a nyálkaürítés figyelemmel kísérését.

BABA-VAC 19204

Előnyök:

 • a használat egyszerűsége és biztonsága;
 • azonnali nyálka szívás;
 • hatékonyan küzd egy súlyos megfázás ellen.

Hátrányok:

 • magas ár;
 • az abszorpció forrásától való függőség.

GALamb ágcsővel

A modellt japán otolaryngológusokkal együttműködve fejlesztették ki, és az élet első napjaitól kezdve elősegíti a baba orrának finom és biztonságos tisztítását. A kialakítás egy csőből, egy felnőtt számára készült hegyből, egy fedélből, a nyálkahártya-váladék összegyűjtésére szolgáló tartályból és a gyermek anatómiai hegyéből áll.

A gyermek hegyének lekerekített formája miatt a tisztítási eljárás során teljesen megszűnik a gyermek nyálkahártyájának sérülésveszélye. Ezenkívül egy puha szilikoncső jelenléte lehetővé teszi az eszköz bármilyen szögben történő használatát.

A felszívott nyálkát egy speciális tartályban gyűjtik össze, amely megakadályozza, hogy visszahulljon az aspirátorba.

A fúvókaszivattyú könnyen szétszerelhető. Az eljárás végén az összes részt alaposan mossuk és szárítjuk.

Kényelmes tároló tokot is tartalmaz.

GALamb ágcsővel

Előnyök:

 • a használat kényelme;
 • az újrafelhasználás lehetősége;
 • puha, kényelmes tipp egy gyermek számára;
 • tartály a nyák összegyűjtésére, megakadályozva annak visszatérését a készülékbe;
 • praktikus tárolás.

Hátrányok:

 • a csövet nehéz lemosni a nyákmaradványokról.

BOLDOG BABÁT 17003

Alkalmas csecsemők számára születésétől kezdve. Az eszköz egy szájrészből, a tartályhoz csatlakozó csőből, egy nyákfogóból és egy hegyből áll. Összeszereléskor az aspirátor munkáját egy felnőtt belégzésével végzik.

Ezenkívül könnyen tisztítható, mivel könnyen szétszerelhető az alkatrészeikbe. A használat végén meleg vízzel és szappannal mossák, és jól megszárítják.

A készlet tartalmaz egy műanyag tokot is, amely nemcsak a fúvóka szivattyú kényelmes tárolását teszi lehetővé, hanem szükség esetén magával is viheti.

A puha szilikon hegy teljesen kiküszöböli a baba orrának károsodásának kockázatát.

Ez az aspirátor használata meglehetősen egyszerű, nem okoz kellemetlenséget az újszülött számára, mivel teljesen csendesen működik.

BOLDOG BABÁT 17003

Előnyök:

 • kényelmesen használható;
 • hatékonyság;
 • nem igényel további fogyóeszközök vásárlását;
 • minden alkatrész könnyen eltávolítható és tisztítható;
 • tároló tok jelenléte.

Hátrányok:

 • kis csőhossz;
 • csúcs átlátszatlansága.

B. JÓ WC-150

A vezető az automatikus szívók között. Ez a modell azért készült, hogy ne ijessze meg a kis beteget, hanem éppen ellenkezőleg, hogy felhívja a figyelmét a készülék által a működés közben kibocsátott színes tok és kellemes hanghatások miatt.

A készlet tartalmaz továbbá 2 szilikon hegyet, egy tartályt a nyák összegyűjtésére és egy kényelmes hordtáskát. A készüléknek van egy speciális zsinórja, amely ha váratlanul kicsúszik a kezéből, megbízható védelmet nyújt a készüléknek az eséstől.

A készülék különleges kialakításának köszönhetően könnyedén leválaszthatja a kivehető alkatrészeket a szennyeződésektől a feldolgozáshoz.

Maga a tisztítási folyamat a kompresszor által létrehozott nyomás miatt következik be. Ez a fúvókaszívás hatékonyan tisztítja a baba orrát, és a puha szilikon hegyek megakadályozzák a baba finom nyálkahártyájának sérülésének kockázatát.

B. JÓ WC-150

Előnyök:

 • fényes kialakítás és olyan hanghatások jelenléte, amelyek felkeltik a baba figyelmét;
 • funkcionalitás;
 • az orr gyors és kíméletes tisztítása;
 • nem kell cserélhető fúvókákat vásárolni;
 • a használat kényelme.

Hátrányok:

 • magas ár.

CS MEDICA KIDS CS-14

A készüléket 2 elem táplálja, a be- és kikapcsolás egy gomb megnyomásával történik. A csomag 2 szilikonból készült fúvókát tartalmaz: meghosszabbított orral, vastag nyálka kiszívására tervezték, és keskeny orrral - folyékony váladékhoz. A mellékletek nagyon puhák, ezért a baba orrának nyálkahártyáján sérülésveszély nullára csökken.

Az aspirátor nem igényel további fogyóeszközöket. A meglévő tippeket csak meleg vízzel kell leöblíteni, vagy normál forralással kell feldolgozni, ezután készen állnak az újrafelhasználásra.

Ezenkívül a készüléket nagyon kényelmes kézben tartani, működése viszonylag csendes, mivel az elektronikus kompresszor szinte nem bocsát ki rezgést, ami a nyálka szívásának eljárását kényelmesebbé teszi a csecsemő számára.

Ennek az eszköznek a nagy előnye a higiénia is, mivel megakadályozza a felnőttek fertőzésének lehetőségét. Az orrváladék egy tartályba kerül, amely az eljárás végén elegendő ahhoz, hogy meleg vízáram alatt öblítse le.

CS MEDICA KIDS CS-14

Előnyök:

 • hatékonyság;
 • funkcionalitás;
 • kényelmes használat;
 • szinte csendes működés.

Hátrányok:

 • magas ár.

CS MEDICA KIDS CS-17

Az aspirátor nagyon fiatalon használható. A nagy teljesítményű elektronikus kompresszornak köszönhetően a baba orrát a lehető leghatékonyabban tisztítják. A készülék szinte csendes működése nem fogja megijeszteni a babát, ami lehetővé teszi a tisztítási eljárás nyugodt elvégzését.

A készülék használata során nincsenek különösebb problémák is - a bekapcsolás az eszköz meghajtó gombjának lenyomásával és nyomva tartásával történik.

Az eljárás végén meg kell tisztítani és sterilizálni kell a kivehető elemeket.

A készlet szilikon hegyekből, a nyák összegyűjtésére szolgáló tárolóból és tároló tokból áll.

Ezenkívül ez az aspirátor korszerűbb. Különbözik a CS-14-től az elektronikus egység házának kissé módosított formájában, valamint egy további "nem kiömlött" opció jelenlétében, amely nem teszi lehetővé a váladék visszatérését a készülékbe.

CS MEDICA KIDS CS-17

Előnyök:

 • maximális hatékonyság;
 • tömörség;
 • szinte néma munka;
 • kényelmes használat;
 • vezérlés egyetlen gombbal;
 • tároló fedél jelenléte a készletben.

Hátrányok:

 • magas ár.

A bemutatott modellek összehasonlító táblázata

Név
modell
Egy típusOrszágKöltség, dörzsölje
CHICCO 00004923000000FecskendőOlaszország250-től
LUBBY "Gentle" 0+FecskendőOroszország100-tól
CANPOL BABÁK
56/154 0-3 évesek
FecskendőLengyelország,
Tajvan
200-tól
NOSEFRIDA-k
műanyag tároló
MechanikaiSvédország600-tól
AQUA MARIS
Rendszeres gondozás
MechanikaiHorvátország240-től
LUBBY "Tiszta orr" 0+MechanikaiKína150-től
BABA-VAC 19204VákuumMagyarország1400-tól
GALamb ágcsővelVákuumJapán450-től
BOLDOG BABÁT 17003VákuumKína450-től
B. JÓ WC-150AutoKína1400-tól
CS MEDICA KIDS CS-14AutoKína1400-tól
CS MEDICA KIDS CS-17AutoKína1300-tól

Következtetés

Amikor az újszülöttnél a megfázás első tünetei megjelennek, azonnal oda kell mutatni a figyelmet és az ellátást, és ebben nélkülözhetetlenek lesznek a modern találmányok, beleértve az orrszívót is. A legfontosabb, hogy ne felejtsük el, hogy az új, még otthoni használatra szánt orvostechnikai eszközök és eszközök használata előtt orvoshoz kell fordulni.

Ha van tapasztalata az ebben a besorolásban bemutatott aspirátorok vagy az optimálisabb lehetőségek használatában, mondja el nekünk erről a megjegyzéseket.

1 MEGJEGYZÉS

 1. Nemrégiben a kiállításon láttam a csengőállványt, és ott, többek között, volt egy fúvóka szívása. Nekünk volt egy, hogyan mentett meg! Az egyik legjobb eszköz egy gyerek számára, a takony könnyedén és gyorsan húzható! És ami a legfontosabb: semmit sem kellett elszívni a szájával .. uh. Általában kinek vannak olyan gyerekei, akik még mindig nem tudják kifújni az orrukat, csak szívből ajánlom, a dolog időt, az idegeit és a gyermek idegeit fogja megtakarítani!

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *