A legjobb öntöttvas kádak 2020-ra

0

Ma a kád akrilból vagy acélból készül. De több évszázaddal ezelőtt az öntöttvas volt a gyártás fő anyaga. Most is továbbra is kereslet van a fogyasztók körében.

Ezért a "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői ajánlásokat készítettek az öntöttvas kádak kiválasztására, amelyek segítenek eldönteni a megfelelő termék megvásárlását.

Kik ők?

A bármilyen anyagból készült kád legalább 10 évig fog tartani. A tálak különféle anyagokból készíthetők. Minden itt azon alapul, hogy miként fogja működtetni a megvásárolt eszközt. Az alábbiakban példaként említjük azokat a fürdőkádakat, amelyeket a vásárlók gyakran vásárolnak.

Öntöttvas

Ez az anyag képes sokáig megtartani a hőt. A belsejébe öntött víz hosszú ideig melegen tart.

A hátrányok közé tartozik a súly. A vékony öntöttvas bevonat vastagsága 5 mm, a fürdő tömege 120-130 kg.

Az ilyen fürdők a vásárlók szerint kiváló minőségű termeléssel készülnek. Sok gyártó kiegészítő felszereléssel rendelkezik állítható lábak formájában. Lehetnek orosz és külföldi gyártmányok is.

Acél

Az ilyen fürdők típusa különálló alkatrészekből és préselés útján is összeállítható egy nagy acéllemezből.

Ezek a modellek ötször könnyebbek, mint az öntöttvas szerkezetek. Az acélkádak súlya 25-30 kg. Olcsóbbak, mint más hasonló termékek.

Hátránya a rossz hőmérséklet-visszatartás. Zajt bocsát ki, amikor vízsugarak ütköznek a falakra vagy az aljára. Még a földszinti szomszédok is hallják. Ezenkívül a berendezést további rögzítéssel kell ellátni.

Ahhoz, hogy helyet biztosítson a támogatásnak, érdemes téglát elhelyezni. A réseket poliuretán habbal töltjük meg. De mielőtt ezt megtenné, tegyen egy nagy terhet a fürdőszobába. A hab megszárad, felesleges problémákat nem okozva.

Az acélkádak olcsó ára miatt népszerűek. Majdnem fele olyan olcsó, mint az öntöttvas anyag.

Különböznek a zománc vastagságában is. Az acél bevonata háromszor keskenyebb. Ez inkább pozitív minőségű, mert minél vastagabb a zománc, annál gyorsabban jelennek meg a repedések.

Akril

Ezek könnyű fürdők. A maximális súly 25 kg. Jól melegednek. Töltés közben nincs zaj.

A meghibásodások könnyen kijavíthatók. A készlet olyan eszközöket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a hibák kijavítását. Az apró karcolások csiszolópapírral könnyen eltávolíthatók.

A hátrányok közé tartozik az instabilitás magas hőmérsékletig. Ha forró vizet önt oda, megkezdődik a termikus deformáció. Az anyag reagálhat oldószerekre is. Ezért nem ajánlott poroldatot önteni oda.

Az akril fürdőkádok benzinnel vagy hígítóval érintkezve romlanak. Ismernie kell az akril ezen tulajdonságát.

Ezeket a fürdőket a polimer magas hőmérséklet hatására történő préselésével készítik. A termék megerősítéséhez használjon fém hálót.

Az emberek szeretik ezt az anyagot, mert képes melegedni. A forró víz lassabban hűl. Ez nem egy fém felület, amelynek felmelegedése sokáig tart. Várakozás nélkül azonnal beugorhat, és megtöltheti a tálat.

Quaril

Különös név. De ez egy innovatív anyag, amely az akril és a kvarc keveréke. A termék esztétikus, jól használható. Ütést tartanak, nem okoznak felesleges zajt és tartják a víz hőmérsékletét. A legmagasabb szintű higiénia különböző formákat ölthet.

A quarilben található kvarchomok miatt a fürdőkád nehezebb, mint az akril, de könnyebb, mint az öntöttvas. Ne öntsön magas hőmérsékletű vizet a tálba, mert a termék deformálódni kezd.

Falvastagság - 1 cm, világos színekkel festve. Fekete, kék vagy zöld színű modellek foghatók.

A Quaril fürdők szokatlan funkcionalitással rendelkeznek. A legtöbb modell rádió-, víz- és légmasszázzsal rendelkezik.

Könnyen tisztítható. Érdemes rendszeresen öblíteni, néha fertőtlenítőszerekkel kezelni a felületet. A festékeket gondosan kell megválasztani, hogy gyakorlatilag ne távolítsák el őket.

Kerámiai

Ez az anyag garantálja a hőmegtartást, a hangszigetelést, a korrózióvédelmet. Sokáig szolgálnak. Hátránya az ár, a nagy súly és a törékenység. Az ilyen modelleket általában megrendelésre vagy a belső térre gyártják.

A gyártáshoz természetes kő (márvány) és természetellenes anyag használható. A Mesterséges különféle kerámia kádak, ugyanazokkal az egyedi jellemzőkkel rendelkeznek.

A termék előállításához használt mesterséges anyag agyagból és színezékekből áll, ami elősegíti a termék kívánt színének megadását.

A szintetikus kőből készült modelleket exkluzívnak nevezik, mert drágák. Általában az országban vagy egy magánházban telepítik őket.

Mi a különbség az öntöttvas és az akril között?

Az öntöttvas kádak elnyomják a hangot, mivel nem rezegnek. A felszínre ütközve nem fog rezonanciát látni. Az öntöttvas sokáig és gyengén vezeti a hőt. Miután ott összegyűjtötte a vizet, hosszú másfél órán át szobahőmérsékletre hűl (a hőmérséklet 10 ° C / órával csökken). Nincsenek pórusok sem, így könnyen tisztítható a felület. A zománc ragyog. A teljes terméket lefedik vele.

Az akrilok drágábbak. Pénzügyi problémákkal küzdő emberek megengedhetik maguknak az olcsó öntöttvas kádat. De nem csak az ár az előny. Erős és tartós anyag.

Hogyan válasszunk?

Az öntöttvas kád tartós anyagból készül és hosszú ideig tart. Töltés közben nem ad ki hangos hangokat. Könnyű vigyázni rá. De nem minden modell olyan tökéletes. A termékválasztás során elkövetett hibák elkerülése érdekében tudnia kell, mire kell figyelnie.

Válasszon méret szerint

Először meg kell néznie a méreteket. Tudnia kell, hogy a vasból és szénből készült terméknek csak ovális vagy téglalap alakú alakja lesz. Ezért a méretek is korlátozottak lesznek:

Hossz

A modellek hossza egy-két méter lehet. Az 1-1,2 m-t kompaktnak tekintik. Ez a tál még a legkijárhatatlanabb helyiségben is elhelyezhető. De csak gyerekek férnek el ott.

Az 1,7-1,8 m-es szerkezeteket hosszúnak nevezik, amelyeket nagy helyiségek számára hoznak létre.

Az ideális lehetőséget 1,5-1,6 m-nek tekintik. Egy felnőtt könnyen le tud feküdni itt.

Szélesség

Különböző lehet, de a maximális méret kicsi, csak 0,7-1 m. Egy jó termék ± 5-10 cm, tartalékkal, figyelembe véve a fürdőszobába látogató legnagyobb személy testének szélességét.

Vásárláskor adja meg, hogy a szélesség legyen a külső, a belső pedig a szokásosnál kisebb. Ne felejtse el megtudni a fürdő térfogatát literben.

Magasság

A legtöbb esetben 0,7 m a maximális. De azoknak az embereknek, akik idősek vagy kisgyerekeknél élnek, meg kell találniuk az alacsony oldalú fürdőkádat.

Figyeljen a tál mélységére is, amely 0,3 és 0,5 m között változik. Minél mélyebb, annál inkább a test elmerül a vízben. De ez jelentős mennyiségű vizet fogyaszt.

Könnyebb bemászni egy alacsony tálba, de a víz nem nagyon fog beleférni. A mély kádakba nehezebb bejutni, de nagy a kapacitásuk.

Felületminőség

Olyan terméket vásárol, amelynek legalább egy évtizedig kell tartania. Ezért fontos megbizonyosodni arról, hogy a termék minőségi.

A következő lépés a felület ellenőrzése.

hátoldal

Kezdje egy belső ellenőrzéssel. Az öntöttvasnak jó öntéssel kell rendelkeznie, felülete - mártások és dudorok nélkül. Nem lehetnek repedések vagy karcolások. Annak érdekében, hogy megvédje a fémet a rozsdától, porszórással bevonható.

Az optimális falvastagság 5-6 mm, különben a víznyomás elkezd hajlítani őket. Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni, a súly. A minimum 70-100 kg, a maximum néha eléri a 200-300 kg-ot.

Zománc

A külső oldalának szinte tökéletesnek kell lennie: ragyogjon, legyen sima, jó szerkezetű és színű legyen. Nem vásárolhat terméket, ha karcolás vagy repedés ragadja meg a figyelmét. Mivel az első repedés megjelenése után lehetetlen lesz visszaadni a szerkezet korábbi teljesítményét. A chip növekedni kezd.

Nem ajánlatos olcsó fürdőt választani. A zománcot valószínűleg gyorsan felhordták, és a modellt nem hosszú távú használatra tervezték.

További funkciók

Amikor választani kell egy akril- és öntöttvas kád közül, érdemes megfontolni, hogy az előbbiek általában különféle funkciókkal látják el terméküket. De ha a terméket alapvető célokra vásárolják, akkor az öntöttvas tökéletesen megbirkózik feladataival:

Beállító lábak

Segítenek az emelési magasság beállításában a telepítés során. Megvásárolhatja a gyönyörű stílusú lábakat is a belső stílus egyedi stílusához.

Fogantyúkkal

A fürdőszoba oldalaira szerelve csúszós felületről kényelmes felkelni. Segíteni fognak az időseknek és azoknak, akiknek problémái vannak a mozgásszervi rendszerrel.

Vásárolhat fejtámlát is, amely egy kicsit nagyobb kényelmet nyújt a fürdő használatának.

Csúszásgátló alsó bevonat

A tál alján található, és nem engedi megcsúszni az embert. Egy ilyen szőnyeg megvásárlása segít azoknak, akiknek kicsi vagy idős emberek vannak a házban. Vagy egyszerűen csak szeret zuhanyozni.

Hidro- és légmasszázs

Szinte minden masszázs funkcióval rendelkező termék akril anyagból készül, intenzív masszázs beállítással. De öntöttvas is megtalálható. Ez új zuhanyozási élményt nyújt Önnek.

Igaz, egy ilyen eszköz ára többször is emelkedik.

A legjobb öntöttvas fürdők értékelése 2020

Itt vannak a legjobb, legolcsóbb és legnépszerűbb termékmodellek 2020-ra. Leírják a modellek jellemzőit, figyelembe veszik előnyeiket és hátrányaikat.

Roca akira

A modell téglalap alakú, van egy lefolyó és túlfolyó vezérlés, amelyek a berendezés közepén helyezkednek el. Ezért kényelmes lesz úszni fekve és ülve is. A zománc felülete nem fog megcsúszni. A zuhanyzás közbeni biztonság garantált.

A készlet fogantyúkat tartalmaz. A lábakat külön kell megvásárolnia. De nem mindig szükségesek, mert a kád nehéz és közvetlenül az alapra helyezhető.

A zománc erős, nem fél a mechanikai sérülésektől, nem szükséges gondozni. Az oldalak szélessége meglehetősen kényelmes, ami megkönnyíti a kijutást a fürdőből.

Roca akira

Előnyök:

 • Több ember számára készült;
 • A lefolyó középen van;
 • A bevonat csúszásmentes;
 • Kényelmes oldalak;
 • Falra szerelhető vagy közvetlenül a padlóra helyezhető.

Mínuszok:

 • Ívelt oldalak. Ha a fürdőkádat a fal közelében kell elhelyezni, akkor ez átmeneti kellemetlenségeket okoz.

Novial Archimed

A legnehezebb modell. Súlya körülbelül 190 kg. Egy ilyen szerkezet telepítéséhez asszisztenseket kell felvenni.

A kád szabályos téglalap alakú. 284 liter vizet tartalmaz. Alkalmas azok számára, akiknek nincs szükségük extra funkciókra.

Az üveges zománc bevonása titán hozzáadásával. Több réteg felhordása. A készülék nem fél a kémiai hatásoktól. Zománc vastagsága - 1,8 mm.

Ezenkívül a lábak képesek beállítani a magasságot. A mélység 50 cm, hidromasszázs csatlakoztatható. Szélesség - 80 cm. A termék csak egy nagy helyiségbe illeszkedik.

Novial Archimed

Előnyök:

 • Jó bevonat, amely sokáig tart;
 • Kémiai reakciókkal szembeni ellenállás;
 • Sima fedés;
 • Nincsenek hézagok;
 • Nagy mennyiség;
 • Szép design.

Hátrányok:

 • Magas ár;
 • Nehéz.

Kombi VCh-1500 Nostalgia

Kompakt és népszerű modell az orosz piacon. Kis méretű és tökéletesen illeszkedik a belső térbe. Hossza és szélessége - 150x70 cm. A kihelyezett víz maximális térfogata 196 liter. Súlya 96 kg. A kis méret ellenére még egy felnőtt is kényelmes lesz.

A klasszikus stílusú kádat zománc borítja, amelyet rétegenként alkalmaznak. Ez megvédi a felületet a sérülésektől. Sok felhasználó hozzászokott a falhoz való felszereléshez. A termék jó hangszigeteléssel rendelkezik.

Kombi VCh-1500 Nostalgia

Előnyök:

 • Tömörség;
 • Tökéletes tágasság;
 • Nagy mélység;
 • A zománc megtartja színét;
 • Normál méretű oldal.

Hátrányok:

 • Csúszós alja.

Roca kontinentális

A termék jó ár-érték arányt kínál.

A szakértők megjegyzik a csúszásgátló bevonat jelenlétét. Ez segítséget nyújt a kisgyermekes családoknak vagy az idős embereknek. Nem szükséges gondoskodni a zománcról. Az egyetlen figyelmeztetés, hogy nem használhat durva tisztítószereket.

A méretek kicsiek, súlya 73 kg és 160 liter. Alacsony a súlypontja, amely lehetővé teszi a termék láb nélkül történő padlóra helyezését.

Erős zománc, nehezen károsíthatja a felületet. Még állatokat is fürödhet. Nem sárgul, fehér és élénk színű. A lökhárítók segítségével kissé növelheti a hangerőt. Vastag falak, amelyek csillapítják a zajt.

Roca kontinentális

Előnyök:

 • Átlag ár;
 • Vonzó megjelenés;
 • A bevonat véd a csúszás ellen;
 • Kényelmes alsó forma.

Mínuszok:

 • A lábak csak a magasság szintjét állítják be;
 • Rövid garanciális idő - 10 év.

Jacob Delafon Párhuzamos E2947

Tágas, kortárs design. A szerkezet egyszerű, szigorú vonalakkal. Fehér színű, téglalap alakú. A fő megkülönböztető minőség az integrált fejtámla és háttámla. Magas emberek számára kényelmes lesz. Az anyag képes ellenállni a nagy súlynak és az ütésnek.

A zománc tartós, nem reagál a mosószerekre. Méretei 170x70x45 cm, 129 liter tart. A modell a falhoz van rögzítve. Van egy csúszásgátló bevonat. Kényelmes úszni és feküdni a fürdőben.

Jacob Delafon Párhuzamos E2947

Előnyök:

 • Megbízható;
 • Nem a legdrágább az ára;
 • Nagy mélység;
 • Egyetemes;
 • Erős zománc;
 • A csúszásgátló bevonat megakadályozza, hogy a padlóra essen;
 • Ergonomikus.

Hátrányok:

 • Keskeny oldalak.

következtetések

Ez a legjobb minőségű öntöttvas kádak áttekintése volt 2020-ban. A szerkesztőség tanácsokat ad és útmutatást nyújt a minőségi anyagok megválasztásához. Kiválasztottunk olcsó termékeket, összehasonlítottuk a modellek népszerűségét, elemeztük azokat a vásárlói véleményeket, amelyek érdekes funkciókkal bírnak és örömet okoznak a fogyasztónak.

Az alábbiakban összefoglaljuk a modellek főbb jellemzőit, hogy megkönnyítsük a megfelelő termék meghatározását és megvásárlását. Melyik cég jobb, mint a termék - csak az ügyfél dönt. A termék kiválasztásakor fontos értékelni az összes ajánlott kiválasztási kritériumot.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *