♨ A legjobb benzintartályok 2020-ra

0

Az én házam az én váram. Ez a régi és feltört igazság sokak számára ismerős. Ez az az ideál, amelyre a bolygón minden élőlény törekszik. De az erődön kívül az otthon a kényelem. Mindenki számára ez mást jelent. De könnyű megegyezni abban, hogy az ember kényelmesebb a melegségben és a jóllakottságban. Az a képesség, hogy melegítse otthonát és főzzen ételt, energiát ad. Oroszországban a leggyakoribb források az áram, a szilárd tüzelőanyagok és a gáz. Beszélni fogunk az egyik módszerről, amellyel biztosítható az utolsó a listából. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői összeállították a gáztartályok minősítését.

Gáz minden házba

Először is ez a legjövedelmezőbb módszer a magánház fűtésére. Másodszor, ez nem csak a fűtőkazán, hanem a főzéshez szükséges üzemanyag, valamint az autó üzemanyaga. De messze nem mindig lehet csatlakozni a gázvezetékhez. Igen, és a közönséges gázpalackok, különösen, ha 150-200 négyzetmétert kell fűteni, akkor sok kell. Ebben az esetben a háztulajdonost megmenti egy gáztartály - tartály a folyékony gáz tárolására.

A gáztartályok variációi

Sok különbség van ezek között a tankok között. Anyagtól a rendeltetési helyig. Elemezzük, hogy melyek a felépítésükben, helyzetükben, alkalmazási területén és funkcionalitásukban, megadva hozzávetőleges és szabad osztályozásukat, a konfigurációikból kiindulva. Ez segít megérteni, hogyan válasszuk ki a tökéletes tartályt a webhelye körülményeinek megfelelően.

Hely szerint a térben

Pozíció a térbenJellemzők:
FüggőlegesA párolgási terület többszörösen kisebb, mint a vízszinteseké. Oroszország éghajlatán gyakran maga a gáztartály mellett további berendezésekre, például párologtatóra is szükség lesz.
VízszintesNagy párolgási terület. Kiegészítő felszerelésre csak extrém hideg körülmények között van szükség.

Elhelyezési módszer szerint

Elhelyezési módszerJellemzők:
FelszíniSzigorúbb elhelyezési követelmények. Negatív hőmérsékleten a gáz önmagában elpárolog.
Föld alattA tűz- és robbanásveszély csökkentése. Nem foglal el területet a földön. Télen nincs szükség párologtató, szivattyú, fűtés és szigetelés telepítésére (minél hidegebb az éghajlat, annál kevésbé igaz ez az állítás).
További földmunkákat igényel a rendszerek telepítésekor. A javítás bonyolultabbá válik. A tartály korrózióvédelmére és biztonsági tényezőjére vonatkozó további követelmények.

Ha lehetséges, szállítás

Egy típusFunkció
MobilKis térfogat (általában legfeljebb 600 liter). Pótkocsiként készül egy autóhoz.
Helyhez kötöttNincs könnyű szállítás. Általában vasbeton födémre vagy alapzatra szerelik és rögzítik.

Statikus térfogat szerint

A térfogat változékonyságaÉpítési típus
Változtatható hangerőA tartály belsejében lévő nyomás nem tér el jelentősen a légköri nyomástól, és a térfogat a fogyasztással csökken.
Állandó hangerőMerev szerkezet, legfeljebb 1,2 cm vastag falakkal. Lehetővé teszi a nyomás alatti gáz befecskendezését.

A költségvetési lehetőségeknek megfelelően

Az ár felszerelésének megválasztása meglehetősen meredeken emelkedik.Bár a gáz jövedelmezőbb, mint a szilárd tüzelőanyag és az áram, a gáztartály és annak perifériájának telepítése korántsem olcsó. A nagyon költségvetési kiadások is csak néhány év múlva térülnek meg. De miután, különös tekintettel az évtizedes működésre, ráadásul egy ilyen vásárlás nagyon észrevehetővé válik.

A gáztartályok általános funkciói

Valójában erre készülnek és telepítik őket:

 • Kék üzemanyag készlet raktározására;
 • A fogyasztási zónák közötti gázelosztáshoz;
 • A fogyasztási arány és az egyensúly ellenőrzése;
 • Az üzemi nyomás fenntartása a tartályban.

Gáztartály feltöltése

2020-ban ez nem jelent problémát. Helyhez kötött rendszerek esetén speciális szállítást kell meghívni, tartálykocsi formájában. Érdemes ellenőrizni az ilyen tevékenységekre vonatkozó engedély rendelkezésre állását a gázszolgáltatótól. A feltöltés akár egy órát is igénybe vehet. Mivel a gázellátó tömlő hossza 40 cm-re korlátozódik, közúti tartálykocsik vezetését kell biztosítani közvetlenül a gáztartályhoz. Működés közben a tartályt földelni kell, a helyére kell rögzíteni, és a tömlőt acél bilincsekkel kell rögzíteni. A befecskendezett folyékony gáz térfogatát a mérőműszer határozza meg. Elfogadhatatlan, hogy a gáztartály térfogatának több mint 85% -át pumpálják. A többit hagyjuk elpárologni.

A fűtési szezonban a legjobb, ha ősszel, és ha lehetséges, tél végén töltjük a gázt. Ebben az évszakban a költségek minimálisak lesznek. Ha a műszerfal mozgatható, akkor lehetőség van önbefecskendezésre a benzinkutaknál.

Tippek és kiválasztási kritériumok

Először meg kell határoznia, hogy pontosan mire fogják használni a gáztartályt. Nincs sok értelme 2000 literes tartály felszerelésének, ha a gázt kizárólag főzéshez használják. A fűtéshez azonban meg kell határozni a gáz áramlási sebességét a fűtött terület alapján. A nyaralókhoz általában legfeljebb 20 000 liter űrtartalmú tartályokat telepítenek. Nagyobb mennyiségnek van értelme önálló gázellátáshoz több épületben vagy az iparban, például gyári telepítéseknél.

A telek nagysága is befolyásolja a tartály kiválasztását a vidéki házhoz. Kis területen jobb lenne függőleges gáztartályt telepíteni, ez viszont további párologtató telepítését teheti szükségessé.

Az éghajlat, különösen, ha télen a gáz fűtését tervezik egy magánház fűtésére, szó szerint a föld alá vezetheti a tartályt. A bután forráspontja -0,5 fok, és az összes szokásos gázrendszerhez gáz halmazállapotban van szükség.

Gáztank orosz valóságban

Hazánk éghajlata saját kiigazításokat hajt végre. Sőt, meglehetősen jelentősek. Ha egy nyári rezidenciához valahol Oroszország déli részén a földi függőleges tartály felszerelése alkalmas, akkor Moszkva és különösen Szentpétervár területén jobb, ha egy földalatti létesítményre gondolunk. Ez viszont azt jelenti, hogy magas fúvókákkal vagy nyakú gáztartályra van szükség, hogy az olvadt forrásvíz ne kerüljön a kritikus rendszerekbe, és maga a gáz a talaj fagyásszintje alatt van. A tartály falainak ellen kell állniuk a szezonális talajmozgásoknak. A korróziógátló héjnak ellen kell állnia az esetleges árvizeknek és a magas talajvízszintnek.

Egy másik dolog, amire érdemes odafigyelni, a rendszerek működése hidegben, amikor a csövet szabad levegőre fektetik, vagy a talaj fagyási mélységében - cseppfolyósított bután. A túlhűtött csövek falára kondenzálódva eltömődést okozhat. Ezt követően sürgősen le kell fújnia a teljes gázvezetéket. Az ilyen bajok elkerülése érdekében kondenzvíz-levezetőt kell felszerelni. Cseppfolyósított gázokat fog gyűjteni, amelyek a hő beköszöntével visszapárolognak.

A legjobb gáztartályok értékelése

Az Ön számára elkészítettük a 2020-as év legjobb benzintartályainak áttekintését. De a felszerelés jellege miatt ezek nem konkrét népszerű modellek, hanem valójában a legjobb gyártók összehasonlítása. Ez azért történik, mert önmagában nincsenek ajánlások a kötetre vonatkozóan, de a jellemzőket alapvetően a teljes modelltartománynak tekintjük.Ebben a kiváló minőségű cseppfolyósított gáztároló tartályokban mind a külföldi gyártmányú, mind a háztartási eszközöket figyelembe vesszük.

 
FAS

Németország és Oroszország közös gyártása FasHimMash. Tartályokat gyártanak a föld feletti és a föld alatti felszerelés napján, függőleges és vízszintes variációkkal. A termék teste több mint 6 mm vastag, 09G2S-12 minőségű acélból készül. A korrózióvédelmet egy epoxifólia képviseli, amely megfelel a GOST 9.602-2016 követelményeinek, amely a "Nagyon megerősített" típushoz tartozik. Különleges plusz Oroszország számára a 80 cm magas nyak, amely lehetővé teszi a berendezések használatát súlyosabb éghajlati viszonyok között.

Minden tartályon hidraulikus és pneumatikus teszteket végeznek. Üzemi hőmérséklet -40 és +40 között, legfeljebb 1,5 MPa üzemi nyomással. A 35 év becsült élettartamát még nem erősítették meg. a termelés még nem 15 éves.

A gyárilag beállított FAS gáztartályok gazdaságos osztályú, amerikai gyártmányú szerelvényekkel rendelkeznek, a karimákat és a szelepeket szisztematikusan meg kell szigorítani, és a rajtuk lévő védelem rendkívül gyenge, az általában beépítetteknél.

A 2700 literes térfogatú gáztartály és a magas fúvókák (65 cm) költsége 117 000, 25 000 liter esetén a konfigurációtól függően elérheti a 950 000-et.

Előnyök:

 • Megfizethető áron;
 • Minden vezérlőberendezés a talaj felett helyezkedik el;
 • 25 000 literes modell áll rendelkezésre, amellyel a legtöbb más gyártó nem rendelkezik;
 • Magas nyak;
 • Van egy dupla fémfalakkal rendelkező modell, amelyet népszerű a benzinkutakba telepíteni;
 • Minden gash tartó tesztelve van, nem egy kötegből kiválasztott berendezés.

Hátrányok:

 • Pénzt takarítottunk meg a külső bevonaton, ha közepes korrózióvédelmi értékű anyagokat vettünk fel;
 • Rossz minőségű vasalás;
 • Nem alkalmazható erős fagyokkal rendelkező területeken - további hőszigetelésre van szükség.

 
Medve

Orosz gyártmányú gáztartályok, amelyeket a GOST R 52630-2012 és a PB 03-584-03 szerint gyártottak. Vízszintes, föld feletti, földalatti és mobil szerkezetek készülnek. A karosszéria acél minőségű 09G2S acélból készül, amelynek vastagsága a falakon 5 mm-nél és az alján 6 mm-nél vastagabb.

A korróziógátló bevonat minőségét a fém előzetes robbantásával és a levegő nélküli védelem alkalmazásával biztosítják. Elzáró szelepek és reduktorok, amelyeket a CAVAGNA készített Olaszországban. A beérkező anyagok és a kimenő termékek minőségét belső laboratóriumi komplexum ellenőrzi. A hibákat ultrahang, indikátorfolyadék, vizuálisan, röntgenfelvétel és mágneses részecske hibák detektálásával diagnosztizálják.

Maga a berendezés és elemei szilárdságát az Oroszország területén történő működés sajátosságainak figyelembevételével készítik el. Bár a garancia 35 évre szól, a tartály bejelentett becsült élettartama körülbelül 50 év, ami külön indokolja e gyártó modelljeinek népszerűségét.

A magas fúvókákkal és 2200 literes térfogattal rendelkező tartály ára 125 000 rubel, magas nyakkal és 10 500 liter - 290 000 rubel térfogattal.

Előnyök:

 • A bevonat magas talajvízszintű területeken végzett munkára szakosodott;
 • Jótállási idő - 35 év;
 • Az elágazó csövek magassága 650 mm;
 • Ár;
 • A gyártó egyedi megrendeléseket fogad el a nem szabványos berendezésekről.

Hátrányok:

 • A gyári konfigurációban nincs redukciós csoport, amelyet külön kell megvásárolni.

VPS

Csehországban gyártott, normalizált korróziógátló acélból készült gáztartók, amelyeket vákuummal további gázmentesítenek. A külsejét speciális korróziógátló epoxigyanta film borítja. A DIN 4681 szerint egy ilyen film vastagsága bármely területen nem lehet kevesebb, mint 1 mm. A katód-anód rendszer fokozza a korrózióvédelmet, ami negatív potenciált hoz létre a gasholder elemeken, ami blokkolja az oxidáció lehetőségét. A 650 Celsius fokon végzett további hőkezelés és az ultrahangos hibák észlelése szintén jelentősen csökkenti a rossz minőségű berendezések vásárlásának lehetőségét.

Az Oroszország területére belépő gáztartályokat súlyos télre és tavaszi áradásra, valamint propán-bután keverékkel történő tankolásra tervezték. Valamennyi termék minőségellenőrzésen esik át, és a ROSTechnadzor tanúsítja a GOST szerint, és teljes körűen oroszosított dokumentációval vannak kiegészítve.

A 2700 liter űrtartalmú és minimális konfigurációjú gáztartály költsége 215 000 rubel, 10 000 literes térfogattal, magas nyakkal és akna nyílással - 490 000 rubel.

Előnyök:

 • Csúcstechnológiai gyártás;
 • Kiváló osztályú korróziógátló bevonat;
 • Lehetőség nyílik magas talajvízű területeken történő felszerelés beszerzésére;
 • Európai minőségi előírások.

Hátrányok:

 • Elég magas ár.

Chemet

Ez a lengyel vállalat az Európai Unió legnagyobb hegesztett nyomástartó edényeinek gyártása. A vállalat vegyipari berendezéseit gyakorlatilag az egész világon használják. Gáztartályaikat ugyanolyan alaposan ellenőrzik, mint a veszélyes vegyi anyagok tartályait.

A tartályok mindegyik változatát, amelyek közül csak 3 van, 125 cm átmérőjűek és hosszában különböznek egymástól: 430, 585 és 785 cm. 4122, 5440 és 7820 literes mennyiségnek felelnek meg. Alacsony szén-dioxid-kibocsátású, vákuumgáztalanított S355J2 + N minőségű acélból készül, epoxi forró korrózióvédelemmel bevonva. A berendezés a Rego által gyártott szerelvényekkel van felszerelve. Ugyanaz, mint a FAS tankoknál, de érezhetően jobb minőségű.

A Chemet gáztároló berendezései csak gyárilag akkreditált telepítéssel vásárolhatók meg. Új gáztartályt külön vásárolni hivatalosan lehetetlen. Magán az eszközön kívül az alapcsomag a következőket tartalmazza:

 • Szakember távozása konzultációért és a felszereléséhez szükséges felszerelések és lehetőségek meghatározásához, valamint a terület méréséhez;
 • Teljes készlet, szilárd vasbeton aljzatként a tartály felszereléséhez, közvetlenül maga a tartály a kiválasztott térfogattal, rögzítők, kétfokozatú gáznyomás-szabályozó beépített szelepekkel, rugalmas csővezeték, kondenzátumgyűjtő, anód-katódos védelmi rendszer, alagsori bemenet "hegesztett" szeleppel és egy harmonika tágulási csuklóval , PE 100 SDR 11 minőségű HDPE csövek és szalagok "Veszélyes GAZ" detektorok gázszennyezés-szabályozó funkcióval;
 • Berendezések szállítása;
 • Az alap és az összes fenti berendezés felszerelése, figyelembe véve a külső gázvezetéket 15 m-ig;
 • A gázellátó rendszer vizsgálata pneumatikus módszerrel;
 • Autonóm gázellátó rendszer kiépítése és beindítása;
 • Kézikönyv és hajóútlevél kiadása.

Az összes földmunkát és magát a gázt nem tartalmazza az ár.

Ár rubelben egy 4120 literes és magas elágazású csövek - 360 000, 7820 liter magas nyakú - 681 800 tartályért. Hogy mennyi a tartály külön ára, arról nem tudni.

Előnyök:

 • 40 év garancia;
 • A gáztartályok magas vizsgálati követelményei.

Hátrányok:

 • Kis modellválaszték;
 • Az ár nem csekély, annak ellenére, hogy a hozzá tartozó tisztességes csomagcsomag;
 • Csak benzintartályt nem lehet vásárolni.

 
City-Gas

Bulgária termelése. A berendezés gyártása a 2014/68 / EU európai irányelv és az EN 13445 szabvány követelményeinek megfelelően történik, megfelel a TR CU 032/2013 orosz követelményeinek. Mind függőlegesen, mind vízszintesen orientált tartályokat gyártanak, amelyeket mind föld alatti, mind földi telepítésre terveztek. 2010-ben jelentek meg az orosz piacon, ekkorra már népszerűségre és kiváló kritikákra tettek szert a Közel-Kelet országaiban.

A tartályok teste vákuumgáztalanított normalizált acélból készül, S355J263. További 2 mm vastag korróziógátló polimer epoxi bevonat véd a nedvességtől. A maximális nyomás 1,765 MPa, az üzemi hőmérséklet -20 és +50 fok között van. Az élettartam 30 év. Minden tartályon hidraulikus tesztet hajtanak végre, amely meghaladja a teljesítménymutatókat, és a varratokat ultrahang segítségével ellenőrzik.

A legkisebb függőleges felszíni gáztartály City-Gas ára 450 literre 64 000 rubel, föld alatt, szabványos csövekkel 2700 liter - 145 000 rubel, 10 000 liter - 316 000 rubel.

Előnyök:

 • Jó minőség;
 • Ár;
 • Az elszívó szelepek felesleges folyadék érzékelőkkel rendelkeznek;
 • Különböző térfogatok nagy tartománya, 450 és 100 000 liter között;
 • Van egy komplett műanyag ház, amely kiegészíti a védelmet;
 • A berendezés a zord orosz télektől az Egyesült Arab Emírségek és Afrika éghajlatáig működik.

Hátrányok:

 • Nincs azonosítva.

A választott kín

Neked kell eldöntened, melyik cég jobb, ha házhoz, házikóhoz vagy vidéki birtokhoz vásárol felszerelést.

Figyelmeztetésként szeretném emlékeztetni Önöket arra, hogy a tartály megvásárlásával és beszerelésével történő megtakarítás a "sharash-rögzítő rendszerből" örömet okoz az első megtalált hibának. Legjobb esetben az olcsó eszköz és telepítési szolgáltatások vásárlási vágya csak további kiadásokat jelent. A legrosszabb esetben a hibák kiválasztása életbe fog kerülni. Ne feledje, mi történik, ha egy háztartási henger felrobban. De csak néhány tíz litert tartalmaznak.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *