A legjobb fürdőszobai tömítőanyagok 2020-ig

0

Az első dolog, amellyel egy vendég találkozik, amikor a folyosó után a lakásba lép a tulajdonosokhoz, a fürdőszoba, ahol meg lehet mosni a kezét, és a konyha. Ezért minden háziasszony féltékeny ezen helyiségek megjelenésére. A legfontosabb dolog, ami azonnal magára vonja a figyelmét, a fürdőszoba, a mosdó, a mosogató és a falakkal ellátott ízületek kialakítása. Ha korábban ezeket a hézagokat cementhabarccsal készítették, amely folyamatosan megrepedt és a vizet a padlóra engedte, akkor a tömítőanyagok használatával ez a probléma már a múlté.

Cikkünk azoknak szól, akik egy ház felújításakor a legjobb anyagokat próbálják felhasználni, ismertetik az egyes tömítőanyagok összetételének típusát és jellemzőit.
A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői kritériumokat kínálnak a javításhoz szükséges összetétel kiválasztásához, és bemutatják a fürdőszoba legjobb tömítőanyagainak minősítését.

Milyen típusú tömítőanyagok vannak

A 20. század második felében az ipari vegyi technológiák gyorsan fejlődni kezdtek. Több lakás építésének szükségessége különféle kémiai anyagok megjelenéséhez vezetett, amelyek megkönnyítik az új építésű helyiségek telepítését és díszítését.

Tömítő varratok

A szintetikus szilikon kaucsuk feltalálása tömítőanyagok létrehozásához vezetett - viszkózus folyadék, amely szervesen oldódik. Szilícium por formájában ásványi töltőanyag hozzáadásával különféle anyagokhoz tapad:

 • fémek;
 • műanyagok;
 • kerámia;
 • faipari.

A keményedés felgyorsítása érdekében vulkanizáló adalékokat adnak a keverékhez. Hozzájárulnak a tömeg lefoglalásához légköri oxigén és környezeti páratartalom jelenlétében. A legjobb gyártók folyamatosan javítják a keverékek összetételét a teljesítmény javítása érdekében.

Az építési tömítőanyagok két osztályba sorolhatók: kétkomponensűek és egykomponensűek.

A kétkomponensű gombaellenes és ásványi adalékokat tartalmazó szintetikus kaucsuk tömegéből és külön csomagolt keményítőből áll. Ezeket az összetevőket felhasználás céljából összekeverjük. Az ilyen anyagokat nagyüzemi építésben használják, drágák, és otthoni használatra nincsenek igények.

A fürdőszobák és konyhák keverékeinek fő típusa a használatra kész egykomponensű keverék, patronba csomagolva, pisztollyal történő alkalmazáshoz. Néha szokásos, kis térfogatú csövekben értékesítik őket. Ez megkönnyíti a használatukat, ha kisebb javításokra van szükség.

Az egykomponensű tömítőanyagok viszont:

 1. Savas, nagy ecetsav-tartalommal. Alkáli anyagokkal (márvány) való érintkezésük nem megengedett. A kikeményedés természetes nedvesség hatására történik. Munka közben erősen ecetszagúak, de egy nap múlva a szag eltűnik.Ellenáll a jelentős hőmérséklet-különbségeknek -40 ° C és 150 ° C között. Medencék és akváriumok lezárására nem ajánlott. Az ár szempontjából ezek olcsó készítmények, amelyekre a fogyasztók körében leginkább szükség van.
 2. A semlegeseket alkoholok alapján készítik. Környezetbarát. A savasaktól eltérően alkalmasak maró fémekkel, márvánnyal, kerámiával és cementtel való érintkezésre. Ezeknek a keverékeknek az átlagos ára magasabb, és a modellek népszerűsége alacsonyabb.

Sokan látták, hogyan képződik fekete lepedék a fürdőszobában lévő csöveken. Annak elkerülése érdekében, hogy ez szinte minden keverékben előforduljon, a gyártó fungicid szert vezet be a gombák nedves környezetben történő képződésének megakadályozása érdekében, amely kizárja az élő szervezetekkel való érintkezést. Ezért az úszómedencék vagy akváriumok tömítéséhez speciális anyagot kell választani.

Hogyan kell felhordani a tömítőanyagot

Időről időre a lakás minden lakójának ki kell cserélnie a fürdőszobai berendezéseket. Ez a munka azzal jár, hogy szorosan le kell zárni a repedéseket, hogy a víz ne essen a padlóra. Ehhez ki kell választania a kívánt terméket.

A választ arra a kérdésre, hogy hol lehet megvenni, megkapja, ha megnézi a népszerű modelleket, és megtudja, hogy mindegyik mennyibe kerül az online áruházban. Ha csak az illesztéseket kell lezárnia, kiválaszthatja a költségvetési lehetőségeket. De ha javításra van szükség a különböző szerkezeti elemek (sarkok, díszlécek stb.) Mechanikai rögzítésének követelményével, akkor javasoljuk, hogy drágább modelleket rendeljen online. Melyik céget érdemes jobban megvásárolni, rajtad múlik.

Hogyan alkalmazzuk a keveréket az ízületre? Nagyon egyszerű. Miután behelyezte a kazettát egy speciális pisztolyba, le kell vágni a fúvókát a keverék betáplálásához a szükséges varratvastagságra. Ezután egy viszkózus folyadékot kinyomva fedje le vele a lezárt kötést. Be kell tartani a legegyszerűbb biztonsági szabályokat - gumikesztyűvel dolgozni. Kézzel való érintkezés esetén mossa le meleg vízzel és szappannal.

Hogyan kell lezárni a fürdőt

Kövesse a patronra írt utasításokat. És ha konkrét kérdései vannak, például a kád megfelelő lezárásával kapcsolatban, részletes, lépésről lépésre szóló tippeket találhat az interneten.

Minőségi fürdőszobai tömítőanyagok értékelése 2020-ra

Tömítőanyag neveKeményedési időTérfogat, mlÁr, dörzsölje
VGT akril egészségügyi tömítő a fürdőszobához és a konyhához 24 óra310120
Szilikon tömítőanyag Moment Sanitary 2002675 fürdőszoba és konyha számára, átlátszó15 perc280300
Szilikon tömítő, egészségügyi, fürdőszobai és konyhai "Moment Herment", fehér15 perc280380
Szilikon tömítő "Stayer Master" a fürdőszobához és a konyhához fehér30 perc260190
Dap Kwik Seal. Ragasztó tömítőanyag fürdőszobához és konyhához15 perc162300
Akril-szilikon tömítő a fürdőszobához és a konyhához átlátszó "Tytan" 15 perc310260
Szilikon tömítő KRASS konyhai és fürdő fehér 30 perc300285
Akril-szilikon tömítő "MasterTeks" a fürdőszobához és a konyhához átlátszó 30 perc290240
Szilikon tömítőanyag "Axton" a fürdőszobához és a konyhához fehér30 perc280180
Ravak Professional X01200 szilikon tömítő a fürdőszobához és a konyhához fehér30 perc310680

Egészségügyi akriltömítő "VGT" a fürdőszobához és a konyhához

VGT fürdőszoba tömítő

VGT akrilpolimerek vizes diszperziója alapján készült, módosító adalékokkal és töltőanyaggal. Varratok és kötések tömítésére és eltávolítására tervezték magas páratartalmú körülmények között (fürdőszobák és zuhanyzók). Olyan masztix tulajdonságokkal rendelkezik, amelyet a vízvezeték-berendezések és a padló közötti hézagok kitöltésére használnak. Tömíti a csatornacsövek csatlakozásait.
Jó tapadás a műanyagokhoz, a fához, a kerámiához és az üveghez.

Antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért a gombák nem fejlődnek ki, és a varrat nem feketedik el. Használható beltéri és kültéri használatra. Kerülje az élelmiszerrel való érintkezést. Ezen okok miatt nem használják akváriumok lezárására.

Egészségügyi akriltömítő "VGT" a fürdőszobához és a konyhához

Előnyök:

 • a masztix tulajdonságai;
 • ellenáll a gombák kialakulásának;
 • olcsó.

hátrányai

 • hosszú megszilárdulási idő;
 • medencék és akváriumok nem zárhatók le.

Szilikon tömítőanyag "Moment Sanitary 2002675" a fürdőszobához és a konyhához, átlátszó

Egészségügyi szilikon tömítőanyag Moment Sanitary 2002675

A jól ismert Moment márka egykomponensű keverékkel látja el az orosz piacot "Sanitary Moment 2002675". Belga alapanyagokból készült szilikon szerves vegyületek alapján készült. A tapadás és a légköri viszonyokkal szembeni ellenállás szempontjából beltéri és kültéri munkákhoz használható.
Hatály - tömítések tömítése magas páratartalom mellett. A felújítás során vízálló kötéseket hoznak létre a konyhában, a fürdőszobában, a zuhanykabinokban. Az UV-ellenállás alkalmassá teszi az épületek, csónakok és jachtok építésének és felújításának varrására és üvegezésére.
Nagy rugalmassággal rendelkezik, amely lehetővé teszi a lélegző szerkezeti elemek közötti varratok kitöltését. A gombaellenes adalékok sokáig nem sötétítik a vegyületet. Ellenáll a -40 ° С és +150 ° C közötti hőmérsékletnek. Ecetsavat tartalmaz, ezért nem használják fémekkel, betonnal, cementtel érintkezve. Tükörrel és akváriummal nem ajánlott használni.

Szilikon tömítőanyag "Moment Sanitary 2002675" a fürdőszobához és a konyhához, átlátszó

Előnyök:

 • nagy rugalmasság;
 • UV-állóság;
 • gombaellenes kiegészítők.

Hátrányok:

 • a vevők szerint túlárazott.

Szilikon tömítő "Moment Herment" a fürdőszobához és a konyhához fehér

Szilikon tömítőanyag, egészségügyi Moment Herment

Az egykomponensű készítmény belga alapanyagok alapján készül. 280 ml-es patronban kerül forgalomba. A vízvezeték-berendezések, valamint a konyhák és fürdők szerkezeti elemei közötti csatlakozások tömítésére szolgál. Használható építéshez és kültéri felújításhoz. A keverékben található erős antiszeptikumok megakadályozzák a penész kialakulását és a varratok sötétedését.

Acetátkezelő rendszert használ, amely kiküszöböli a maró fémekkel való érintkezést. Nem tartalmazza az uszodák, akváriumok, tükrök használatát és az élelmiszerekkel való érintkezést. Nem alkalmas festék felhordására, mivel deformálódása esetén repedések jelenhetnek meg a festett felületen.

Vízálló, százszázalékos tömörséget biztosít. Ehhez alkalmazásának meg kell felelnie a követelménynek: a varrat vastagsága a szélesség fele annak érdekében, hogy a deformáció a rugalmas tartományban maradjon. Könnyen tisztítható, ha mechanikusan edzett.

Szilikon tömítő "Moment Herment" a fürdőszobához és a konyhához fehér

Előnyök:

 • jó tapadás az alumíniumhoz, kerámiához, üveghez és zománchoz;
 • ellenáll az ultraibolya sugárzásnak;
 • mechanikusan könnyen eltávolítható.

Hátrányok:

 • színezéshez nem ajánlott.

Szaniter szilikon tömítőanyag "Stayer Master" a fürdőszobához és a konyhához fehér

STAYER Master tömítőanyag

A német márkanév alatt található észt termékeket az európai minőség jellemzi. Egykomponensű fehér szilikon alapú folyadék, fokozott nedvesség- és UV-ellenállósággal. A patron térfogata 260 ml. Fürdőszobákhoz és konyhákhoz használják falak és mosdók, kádak és zuhanytálcák közötti hézagok tömítésére.

Hőmérséklet-különbség üzem közben -40 ° С és +100 ° С között. Széles körben használják az építőiparban külső és belső munkákhoz, különösen a nyaralók magas páratartalmú helyiségeihez, ahol télen a hőmérséklet negatív lehet. A nagy rugalmasság és a különféle anyagokhoz való tapadása nélkülözhetetlenné teszi a csatorna csövek és szerelvények PVC felületei számára.

Szaniter szilikon tömítőanyag "Stayer Master" a fürdőszobához és a konyhához fehér

Előnyök:

 • Európai minőség;
 • tapadás műanyagokhoz, gumihoz, fához;
 • gyenge szaga.

Hátrányok:

 • megnövekedett keményedési idő 30 perc.

Ragasztó tömítőanyag fürdőszobához és konyhához Dap Kwik Seal white

Dap Kwik Seal fürdőszoba és konyhai ragasztó fehér

Az Egyesült Államok hibrid konstrukciós ragasztóját tömítő funkcióval úgy tervezték, hogy egyidejűleg felragassza a felületeket és lezárja a közöttük lévő kötéseket. Kifejezetten szaniterek, PVC termékek, fa és műanyag munkalapok számára készült. Beltéri felújítási és építési munkákhoz. Csőbe csomagolva, viszkózus tömeg felvitele pisztoly nélkül.

Etilénglikolt és kristályos szilíciumot tartalmazó akrilpolimerek alapján készült. Mérsékelt szaga van. A keményítést megelőzően vizet használnak oldószerként. Nem hoz létre szilárd kötést a szilikonnal, ezért alapos előzetes tisztításra van szükség.

A használati utasítás legfeljebb 9 mm átmérőjű henger alkalmazását igényli. A krémes állag kezdetben fehér, egy hét múlva a varrat átlátszóvá válik. Ezt követően olajfestékekkel festhet. A vegyület kikeményedési ideje 15 perc és 36 óra a vízzel való érintkezés előtt.

Ellenáll a gomba megjelenésének, idővel nem válik feketévé. Gombaellenes impregnálással ellátott fa részekkel érintkezve megőrzi baktericid tulajdonságait. Alacsony hőmérsékletnek ellenáll, -28 ° C és + 65 ° C között működik.
Csomagolás 162 ml-es csövekbe, 8,5 méteres 5 mm átmérőjű varrathoz.

Ragasztó tömítőanyag fürdőszobához és konyhához Dap Kwik Seal white

Előnyök:

 • a ragasztó és a tömítőanyag funkcionalitása;
 • olajfestékekkel festett.

Hátrányok:

 • a vevők szerint túlárazott.

Akril-szilikon tömítő "Tytan" a fürdőszobához és a konyhához átlátszó

Szilikon akril tömítő Tytan Professional

Akril- és szilikonpolimereken alapuló lengyel termék, magas páratartalmú beltéri munkákhoz, ahol állandóan penész alakul ki. A magas fungicid-tartalom megakadályozza a fürdőszobában és a konyhában a különböző ízületek feketedését.

Jó kötés porózus és sima felületekhez. Az alkalmazás kezdetén a keverék fehér, néhány nap múlva átlátszóvá válik. Ezután akril- és olajfestékekkel festhet. Az eredmény egy nagyon sima és tartós varrásvédelem.

UV-álló. -20 ° C és +60 ° C közötti hőmérséklet-különbséget bírja

Akril-szilikon tömítő "Tytan" a fürdőszobához és a konyhához átlátszó

Előnyök:

 • a sima felület nem szívja fel a szennyeződéseket, ami esztétikus megjelenést kölcsönöz;
 • alkalmas akril fürdőkhöz;
 • magas fungicid tartalom.

Hátrányok:

 • medencékhez és akváriumokhoz nem ajánlott.

Szilikon tömítő "KRASS" konyhai és fürdő fehér

Szilikon tömítőanyag KRASS

A Lengyelországból az orosz piacra szállított KRASS termék felhasználható az épületen belül és kívül az építkezéshez és a javításokhoz. Az üveghez, a műanyaghoz és a zománchoz tapadó tapadás alkalmassá teszi az üvegmunkára és a csatornacső telepítésére. A nagy rugalmasság lehetővé teszi lélegző vegyületekben történő alkalmazását.

A gombaellenes tulajdonságok megvédik az ízületeket a sötétedéstől. A fő tulajdonság klórvegyületekkel és mosószerekkel szemben ellenálló. A krémes készítményt kenés nélkül viszik fel az ízületre, ami megkönnyíti a barkácsolást.

Nem ajánlott maró fémek és lúgos tulajdonságú anyagok, valamint élelmiszerrel való érintkezés esetén. Enyhe ecetszaga van, szappannal és vízzel könnyen lemosható. Megkeményedés után mechanikusan eltávolítják.

Szilikon tömítő "KRASS" konyhai és fürdő fehér

Előnyök:

 • PVC-hez ajánlott;
 • klórvegyületekkel szemben ellenálló.

Hátrányok:

 • medencék és akváriumok nem zárhatók le.

Akril-szilikon tömítő "MasterTeks" a fürdőszobához és a konyhához átlátszó

Szilakril. Fürdőszoba és konyha számára

A lengyel tömítőanyagok piacunk másik képviselője, a MasterTeks az akril- és szilikonpolimerek kompozitja. 290 ml-es patronokban kapható. Az építkezés során a berendezések és a tartószerkezetek közötti kötések kitöltésére használják magas páratartalom mellett. Alkalmas mind a fürdőszobába, mind a konyhába.

A gombaölő hatóanyagok hozzáadása megszünteti a gombás képződmények megjelenését a szigetelő ízületeken. Bármely építőanyag kompatibilis ezzel a kompozícióval magas tapadási tulajdonságai miatt. A kezdetben fehér szín kikeményedés után átlátszóvá válik. Ezt követően lehet festeni épületfestékkel.

Alacsony szagú, nem mérgező. Dolgozhat úgy, hogy saját kezével simítja a varratokat - meleg vízzel és szappannal lemossa a bőrről.

Üzemi hőmérséklet -20 ° С és +80 ° С között. A kezdeti keményedés 30 perc után következik be.

Akril-szilikon tömítő "MasterTeks" a fürdőszobához és a konyhához átlátszó

Előnyök:

 • jó védelem a gombák ellen;
 • a festés lehetősége;
 • gyenge szaga.

Hátrányok:

 • hosszú ideig keményedik.

Szilikon tömítő "Axton" a fürdőszobához és a konyhához fehér

Silacryl. Fürdőszoba és konyha számára

A neves Henkel gyártó piacra dobja az Axtont az orosz piacon. Kis molekulatömegű szilikon polimerek alapján fejlesztve, ecetsavat tartalmaz. Segítségével, a szoba természetes páratartalmával vulkanizáció következik be. Felhasználási területe az épülethézagok tömítése és megerősítése a helyiségen belül és kívül.

Az egyik patron tartalma 14 méter hosszú és 5 mm átmérőjű varratot képez. Alkalmazásakor meg kell védenie a kezek bőrét egy viszkózus masszától. Edzéskor ecetsavat szabadít fel. Szaga legfeljebb 12 órán át tart. Erős film alakul ki 30 perc alatt. Ezt követően nem mérgezővé válik. A gombaellenes összetétel hosszú ideig megakadályozza a varrat sötétedését.

Szilikon tömítő "Axton" a fürdőszobához és a konyhához fehér

Előnyök:

 • alacsony ár;
 • nedves felületeken megkeményedik.

Hátrányok:

 • az ecet szaga sokáig fennáll.

Ravak Professional X01200 szilikon tömítő a fürdőszobához és a konyhához fehér

Ravak Professional szilikon tömítőanyag

A cseh Ravak cég terméke félprofi anyagokhoz tartozik. A vállalat ismert akril vízvezeték szerelvényeiről. Kidolgoztam egy tömítőanyagot termékeim számára, amely üvegekkel, akrillal, alumíniummal és kerámiával ragasztja és tömíti az illesztéseket.

A vállalat által kifejlesztett gombaellenes adalékok és az UV-ellenállás hosszú távú színstabilitást biztosítanak. Alkalmazásakor alacsony szaga van, a 30 perc utáni kezdeti keményedés után eltűnik.

A lépésenkénti utasítások lehetővé teszik a keverék önálló alkalmazását, a felesleg eltávolítását és egy varrat kialakítását.

Ravak Professional X01200 szilikon tömítő a fürdőszobához és a konyhához fehér

Előnyök:

 • jó tapadás az akrilhoz;
 • halvány ecetszag.

Hátrányok:

 • a vevők szerint túlárazott.

Következtetés

A cikk a fürdőszoba és a konyha tömítőanyagainak leírását tartalmazza. Áttekintést készítenek arról, hogy milyen összetételek vannak, és hogyan lehet kiválasztani a javításhoz szükséges terméket. Elemzett vásárlói vélemények és tippek otthoni használatra.

Ha tömítőanyagokat kellett használnia a fürdőszoba vagy a konyha felújításához, és van tapasztalata azok használatában, ossza meg ezt az információt olvasóinkkal. Az ajánlások megmondják nekik, mire kell figyelniük vásárláskor, nehogy hibát kövessenek el a javításhoz szükséges anyag kiválasztásakor. Hagyja visszajelzését a megjegyzésekben.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *