🎣A legjobb szénrudak 2020-ra

0

A horgászüzleteket ma szó szerint elárasztják a különféle felszerelések. Ezek a fonó rudak és etetők, a pontyok, a lendkerék, a bologna és a dugó nyersdarabjai. Különféle kiegészítő darabokat kínálnak nekik, amelyek célja a halászat hatékonyabbá tétele: gyűrűk és orsók, ólmok, horgászzsinór, wobblerek és fonók. De a lényeg maguk a horgászbotok, különböző rendszerekből, tésztából, célból, modern anyagokból. A best-hu.designuspro.com a vásárlók és a tapasztalt horgászok véleménye alapján áttekintést nyújt a 2020-as év legjobb szénrúdjairól.

Mit tudunk a szénről

Úgy tűnik, a halászok nemrégiben csak bambusz és házi horgászbotok közül választhattak, amelyeket többé-kevésbé alkalmas juhar vagy mogyoró ágakból faragtak. Ma az üzletekben üvegszálból (üvegszálból), szénszálból, kompozit termékekből (szénszál és üvegszál különböző kombinációi) készült rudakat vásárolhat.

A legkorszerűbb rudak szénből (más néven grafitból vagy szénszálból) készülnek. A kellékgyártók, nem kímélve a fájdalmat, leírják termékeik kiemelkedő tulajdonságait (ostor, bot, nyersdarab), szuper szilárdságukat és soha nem látott rugalmasságukat. A vevőnek mindezt hittel kell figyelembe vennie, mivel lehetetlen szemmel meghatározni az erősség és rugalmasság mutatóit. Ezenkívül a szénszálgyártók szabadalmakat kapnak fejlesztéseikért, és nem osztják meg titkaikat. Csak azt tudjuk tanácsolni a felhasználóknak, hogy ne vásároljanak olcsó ostorokat ismeretlen gyártóktól.

Érdekes! A szenet mesterséges úton nyert szénszálakból álló szövetnek nevezzük. Annak érdekében, hogy a termékek kiváló teljesítményjellemzők legyenek, a szövetet polimer gyantákkal kezelik.

A kiindulási anyag a poliakrilnitril-polimer (PAN), amely túljutott a hőkezelés és a karbonizálás szakaszán. Ily módon ultrafinom szálakat kapunk 0,005-0,1 mm keresztmetszettel. Ezeket a szálakat "szénszálnak" vagy tiszta szénnek nevezzük. Szövet készül belőlük, amelyet különféle polimer gyantákból készült kerettel erősítenek meg. Ez szénszál. Ebből a szövetből rudakat készítenek, amelyek alakot adnak nekik és epoxigyantákkal rögzítik. Az idők folyamán zavartság alakult ki ezekben a meghatározásokban. A legtöbb vásárló számára a szén és a szénszál fogalma összeolvadt. Annak megértéséhez, hogy a szénrúd miben különbözik a szénszálas rudaktól, elegendő tudni, hogy a szén anyag a szénszál előállításához.

A szénrudak előnyei

A szénszálas termékek figyelemre méltó teljesítményjellemzők:

 • nagy szilárdságú;
 • merevség;
 • rendkívül könnyű.

Mindezek a mágikus tulajdonságok a szövet szálainak irányától és a megerősítés anyagától függően változhatnak. A szövési minta megváltoztatásával különböző fokú rugalmasságot és szilárdságot érhet el a termékeknél.Így a szén megjelenésével a horgászcikkek gyártására szakosodott cégek szakembereinek lehetőségük van ideális jellemzőkkel rendelkező horgászbotok létrehozására.
A szén kinyerésének folyamata technikailag nagyon összetett és munkaigényes. Ez nagyon drága anyag.

Megjegyzés: Egy kilogramm szénszál 20 dollárba kerül. Egy kilogramm acél előállítása legfeljebb egy dollárba kerül.

A magas költség az egyetlen hátránya ennek az anyagnak. Ha olcsó szénszálas rudat kínálnak Önnek, tudja, hogy valami nincs rendben!

Anyagjelölés

A szenet "K" betűvel és az 1, 2, 3 stb. Ez a megnevezés a szénszálakból toborzott lemezekből szőtt szövet jellemzőit kódolja.

Fontos! A "K" betű melletti szám jelzi az egyszálas szövet több ezer szálának számát.

Így a 2K azt jelenti, hogy minden csík, amelyből a szénszövetet szövik, 2000 szálból, 1K - 1000 szálból stb. Az információk minden bizonnyal érdekesek, de keveset adnak a vevőnek, hiszen nem sokkal a csíkban lévő szálak száma sokkal fontosabb, hanem a szövés módja és a szálak összetétele.

Egyes gyártók a K betű helyett a betűkombináció után egy bizonyos számmal jelölik az IM termékeiket, így ezt a megjelölést bizonyos rugalmassági modulusként adják meg. Sőt, minél nagyobb a szám az IM előtt, annál „hűvösebb” a bot. Őszintén szólva az ilyen címkézés marketing technika, és nem a legtisztább. Egyes európai gyártók azonban használják, megrendeléseiket "másodrendű" kínai gyárakban adják le, hogy a nem a legjobb terméket "eladják" egy nem túl igényes vevőnek.

Valójában az amerikai szénszálgyártók IM betűkkel címkézik termékeiket. A leggyakoribbak az IM6, IM7. Jó, és néha nagyon jó ostorok és botok készülnek ilyen vászonból. De ennek a megjelölésnek semmi köze a horgászbot jellemzőihez. Ez csak a szénszál márka. Nem tudja meghatározni a termék minőségét.

Megjegyzés: Az IM a "köztes modulusú szál" rövidítése, ami közepes rugalmasságú szálat jelent.

Rúd kiválasztási kritériumok

Hogy megértsük, hogyan válasszunk méltó botot, és mire kell figyelni, emlékezzünk a fő becsült paraméterekre:

 1. Osztály.
 2. Épít.
 3. Teszt.
 4. Anyag.

A felsorolt ​​paraméterek mindegyike részletesebb megfontolást igényel.

Osztály

A jellegzetesség annyiban érdekes, hogy különböző jelentése van a különféle célú botok számára. A legegyszerűbb osztálydefiníció az úszórudak figyelembe vételével érvényes. Ebben a horgászfelszerelési szektorban az osztálytagság a blank hosszától és súlyától függ:

 1. Fény (Fény). Súly nem haladja meg a 150 g-ot, hossza - legfeljebb 2500 mm.
 2. Közepes (Közepes fény). Nem nehezebb 250 g-nál és legfeljebb 5000 mm.
 3. Nehéz botok (nehéz). Legfeljebb 300 g és 6000 mm felett.

A forgó ostorok osztályai a használt wobbler vagy csali tömegétől függenek, azaz ostorpróbával meghatározva. Ellentétben az úszó rúddal való nyugodt halászattal, a horgászat nagyon aktív folyamat. A siker itt az öntés pontosságától és a rúd harapásérzékenységétől függ. A fonórudaknak hét osztálya van:

 1. Szuper könnyű vagy ultrakönnyű (UL). A csali súlya nem haladja meg a 7,0 g-ot.
 2. Fény vagy fény (L). A csali súlya 3 és 14 g között van.
 3. Közepes fény vagy Közepes fény (ML). A wobbler vagy a spinner súlya 5 és 20 g között mozog.
 4. Közepes (M) vagy középosztály. A csalit 10 és 30 g között használják.
 5. Közepes nehéz (MH) - közepes súlyú, azaz a wobbler súlya 15-40 g-on belül van.
 6. Nehéz (H). Nehéz. A csali súlya 20-50 g.
 7. Extra nehéz (EH). Rendkívül nehéz osztály, legfeljebb 60 g tömegű csalival.

Az adagolókat a vizsgálat szerint osztályozzák, figyelembe véve az adagoló súlyát:

 1. Könnyű, legfeljebb 40 g tésztával és legfeljebb 30 g adagolóval.
 2. Közepes - 40-80 g.
 3. Nehéz - 80-120 g.
 4. Extra nehéz - több mint 120 g.

Rúdszerkezet

A paraméter a bot rugalmasságát mutatja az alkalmazott terheléstől függően. Pontosabban: a cselekvés megmutatja a vevőnek, hogy a rúd mennyire hajlik meg, és hogy a rúd csúcsa a teher eltávolítását követően gyorsan visszatér eredeti alakjába. Ötféle hangolás létezik:

 1. Gyors.A blank egyharmada hajlított. A teher feloldása után a geometria helyreáll.
 2. Közepesen gyors. Az ostor több mint harmada hajlított, de nem fele. Az eredeti forma nem tér vissza olyan gyorsan, mint egy gyors művelettel.
 3. Közepes vagy közepes hangolás. A bot fele hajlított.
 4. Lassú - lassú hangolás. A rúd teljes hosszában meg fog hajlani, egy parabola formájában, amelyhez ezeket a rudakat parabolikának nevezzük. Az előző formára való visszatérés egy idő után megtörténik.

Fontos! Minden rendszernek megvannak a maga előnyei. Gyors - erősebb, lassabb kompenzálja a kéz terhelését a rángatózástól, ha különösen nagy trófeákat játszik.

Teszt

Ez a paraméter határozza meg a csali maximális és minimális súlyát, amelyre a felszerelést tervezték. Ha a 10-30 jelölést a G betűvel együtt látja a nyomtatvány testén, vegye figyelembe, hogy a 10 grammnál kisebb súlyú wobbler nem teszi lehetővé, hogy pontosan dobja oda, ahol minden jel szerint egy halnak kell lennie, és a rántásnál nem fogja érezni, hogy a csali megérintette az alját. Ha 30 grammnál nagyobb súlyú kanalat használ, a termék nem fog sokáig tartani. A legjobb lenne a csalikat a középső tartományban választani, anélkül, hogy a megengedett súly szélsőértékeit alkalmaznánk.

Rúdmérleg

A minőségi felszerelés gyártóinak be kell vonniuk termékeik kiegyensúlyozó működését a technológiai láncba. Ez a paraméter határozza meg, hogy milyen kényelmes lesz a horgászat, és milyen gyorsan fárad el a tulajdonos keze. A jellegzetességet egyszerű "régimódi" módon ellenőrizzük. A vakot a kezével (jobbra vagy balra) kell venni úgy, hogy az orsó lába a középső és a gyűrűsujj között legyen. A kéz ellazul, és a termék vízszintesen fekszik az ujjakon. Ezután csak egy ujj marad a bot alatt. Ha az ostort vízszintesen tartják, és nem csapkod, akkor általában kiegyensúlyozott.

Fontos! A rúdmérleget csak az orsóval ellenőrizzük.

A kiegyensúlyozást a tekercs helyzetének megváltoztatásával lehet korrigálni. Ha megpróbálja megnehezíteni a fogantyút vagy a nyersdarabot, akkor semmi mást nem tesz, csak megnöveli a felszerelés teljes súlyát. Ennek eredményeként a horgászkar gyorsabban elfárad.

A tervezés különbségei

A választott horgászmódszertől, a víztározó jellemzőitől és a hajó elérhetőségétől függően a rudak kialakítását is megválasztják. Fontolja meg, hogy mik azok.

Egy darabból vagy tömör

Itt minden egyszerű. Egy bot, amely nem hajlik ki vagy nem hajlik össze. Leggyakrabban úszó rúdként használják, azaz tetejére úszóval, süllyesztővel és horoggal ellátott horgászzsinór van rögzítve. A botot gyűrűk nélkül értékesítik. Hossza attól függ, hogyan fog horgászni: partról, csónakból vagy gázolással (gázolni a vízbe, amennyire a gumicsizma magassága megengedi).

Egyetlen botos ostor jó lesz, mint egy rántó rúd az erőteljes fonáshoz. A huzal hossza ennél a vezetéknél nem éri el a két métert.
Érdekes! A rángatózást nagy ragadozó elkapásának nevezik nehéz wobblerrel. A huzalozás éles rángásokkal különbözik a rángatózástól. Gyors műveletet készítenek csalétekercs tekerccsel.

Speciális, egy darabból álló ostorok készülnek a téli horgászathoz. A lyukban található jégből való horgászathoz nem szükséges hosszú bot. Ellenkezőleg, minél rövidebb a bot, annál jobb.

Dugó

Több térdből áll, amelyek egymás tetején vannak. A botok minimális száma kettő. Gyakran használják pergető botként légyhorgászathoz, bolognai vagy gyufaszerkezetként, valamint sportolásra.

Teleszkópos

Nem rossz lehetőség a kezdő halászok számára bármilyen "csendes vadászatban". Több térd egymásba van hajtva. A tóban a munkaméreteket feltételezve haladnak előre, 2,5 és 11 méter között. Nagyon kényelmes a szállítás, mert kevés helyet foglalnak el. Vonalgyűrűkkel, orsókkal ellátva.

Mit kell keresni

A rúd kiválasztva. Fizethet a vásárlásért, és a legközelebbi víztesthez repülhet tesztelés céljából. Nem kell rohanni. Kövessen néhány egyszerű lépést:

 1. Óvatosan ellenőrizze a nyers részt a fogantyútól a hegyéig, hogy nincs-e rajta sérülés, repedés, forgács, szabálytalanság és még karcolás sem. Különös figyelmet kell fordítani a felső térdre és a felső részre. Ezen területek sérülése miatt ostora idő előtt elveszíti működését.
 2. Enyhén rázza meg a rudat, és figyeljen esetleges ropogásra vagy ropogásra. Ha igen, adja vissza a terméket az eladónak, és keressen másikat.
 3. Szimulálja az eladóval a terhelés alatti hajlítást, és ellenőrizze újra, hogy nincsenek-e rajta mikrorepedések.
 4. Vizsgálja meg a gyűrűkben lévő betéteket. A felületükön a karcolások jelenléte elfogadhatatlan. A vonal gyakran szakad.

Legjobb szénszálas gyártók

A piacon lévő rudak döntő többsége ázsiai eredetű. A leghíresebb márkák ma a berendezések és a technológia fejlesztésével foglalkoznak. Ezután, amikor a dokumentáció elkészült, szerződést kötnek az OEM céggel.

Megjegyzés: Az OEM vagy az EQUIPMENT Manufactures az eredeti termékek gyártása.

Gyakran egy OEM vállalat több világmárka termékeit képes előállítani, de a Made in China jelöléssel. Előfordul, hogy egy vállalat félkész terméket gyárt és elküldi a márkanév tulajdonosának felülvizsgálatra. Ebben az esetben a vevő olyan terméket vásárol, amely például Made in USA vagy Németország címkével rendelkezik.

Daiwa

Egy jól ismert japán horgászcikk-társaság. 1945 óta a piacon. Ma a vállalat fióktelepei Dél-Koreában, Kínában, Tajvanon és Hongkongban, Thaiföldön és Skóciában vannak, értékesítési irodái Franciaországban és Németországban találhatók. Modelljeinek népszerűségét a halászok világszerte a csodálatos minőségnek és tartósságnak köszönheti, függetlenül a termék költségeitől.

Zhibo

A márka a legnagyobb kínai vállalat, a Beijing Hairan Import & Export Trading Co., Ltd. tulajdonában van. Modelljein kívül a vállalat alkatrészeket szállít a híres japán Ryobi és Shimano vállalatok számára. A vállalat népszerű modelljei az ár és a minőség tökéletes kombinációját képviselik. Ha kínai gyártású horgászbotot keres, nézze meg a Zhibo modelleket.

Balzer

A horgászfelszerelések német gyártója. 1949-ben alapították. A cég minőségi termékei bármilyen ismert módon alkalmasak a horgászatra, és a világ minden táján nagy a kereslet.

Shimano

A japán vállalat világszerte hírnevet szerzett kerékpárgyártóként. 1971 óta a vállalat horgászcikkeket gyárt. Termékei ma nagyon népszerűek Európában, Ázsiában és Amerikában, magas minőségük és megfizethető áruk miatt. A Shimano botok a tapasztalt horgászok szerint a világ legjobbjai közé tartoznak.

Mikádó

Több horgászrajongó által alapított lengyel cég. 1989 óta a piacon. Három évvel később termékei a hazai pultra kerültek, és állandóan jó minőségük miatt azonnal megnövekedett keresletnek örvendtek. Költségvetési árak.

Salmo

A céget 1991-ben alapították Lengyelországban két lelkes halász - ihtiológus, Piotr Piskorski és Rodoslav Zavorski jóvoltából. Az ichthyology ismereteik segítenek abban, hogy olyan termékeket alkossanak, amelyekre a horgászrajongók iránti kereslet jellemző.

A legjobbak listája sokáig folytatható. Melyik cég a legjobb termék megvásárlására, ez rajtad múlik. Először minden információt össze kell gyűjtenie a gyártóról, tanulmányoznia kell a kiválasztott modell leírását, jellemzőit. Célszerű meghallgatni a tapasztalt halászok tanácsait és ajánlásait. Ezt követően még meg kell deríteni, hogy mennyibe kerül a bot, és kifizetni az eladót.

Hol tudok venni

A legjobb megoldás, ha egy szaküzletben vásárolsz. Itt láthatja, megérintheti és átfogóan értékelheti az új rudat, teljes tanácsot kaphat az eladótól. Ha valamilyen oknál fogva ez a lehetőség nem valósítható meg, akkor továbbra is online kell megrendelni az űrlapot az online áruházban. Kényelmesebb és olcsóbb lesz üzletet kötni az AliExpressszel és Kínából beszerezni az árut.

A Yandex Market meglehetősen kényelmes internetes platform. Itt megismerkedhet az áruk leírásával és jellemzőivel, és megrendelheti a sok online áruház egyikét.

Hogyan javítsuk meg a szénrudat saját kezűleg

A legtartósabb termék eltörhet. Tapasztalt halászok azt tanácsolják, hogy ne dobják el azonnal a törmeléket. Valami, amit el lehet hagyni és tovább lehet pótalkatrészként használni. A karbantarthatóságot illetően "baleset" esetén a tulajdonos önállóan dönt: javíthat otthon, elviheti ostorát a mesterhez, vagy elküldheti a kukába.

A leggyakoribb törések a térd vagy a szakasz repedései vagy teljes törései. Ebben az esetben megfelelő átmérőjű csövet választunk, amely a törés helyén a repedés növekedése nélkül lép be a törött térbe. Szükség esetén a külső átmérőnek a kívánt méretre történő beállításával dolgozzák fel. Ezután kétkomponensű epoxigyantát készítünk, a munkadarabot feldolgozzuk és beillesztjük a törésbe úgy, hogy a ragasztó egy része a törött cső belső felületére csapódjon. Ezután egy második darabot helyezünk a munkadarab szabad végére, és a törött cső végeit szorosan összehúzzuk, amíg a rés megszűnik.

Amikor a javítási munkák első része befejeződött, a második szakaszba lépnek - megerősítve a hibát. Ehhez egy téglalap alakú, megfelelő vastagságú szénszálat vagy üvegszálat szüretelnek, bemerítenek az elkészített epoxiba, összenyomják és egy repedés köré tekerik (kötést alkalmaznak). Az erősítést lapos szalaggal rögzítik.

Érdekes! Néhány mester azt javasolja, hogy rögzítse a kötést filmmel, és örökre hagyja a feldolgozott törésen.

Az így megjavított termék hosszú ideig szolgál, anélkül, hogy elveszítené munkaképességeit.

Minőségi szénrudak értékelése

Egy nemzedék

3. Zhibo Irian Casting 1,8 m / 50 - 150

Szuper nehéz minőségű karbon. Egy nemzedék. 50–150 g tömegű csalik öntésére tervezték (teszt). A fejlett funkcionalitás lehetővé teszi különböző csalik használatát, különböző halászati ​​módszerek használatát. Kényelmes haljátékot biztosít.

Bot hossza - 185 mm, súly - 175 g. Átlagos ár - 1990 rubel.

Zhibo Irian Casting 1,8 m / 50 - 150

Előnyök:

 • tartós;
 • rendkívül érzékeny;
 • olcsó.

Hátrányok:

 • könnyű dolgozni könnyű csalikkal.

2. Mikado Essential Bait Jerk 160

Jerk modell egy lengyel márkától, nehéz osztályú, 30-60 g-os tésztával, nagyon gyors fellépés. Egygenerációs, 1600 mm hosszú, 138 g súlyú. IM 9 szénszövetből készül. Szilikon-karbid betétekkel ellátott gyűrűkkel ellátva. Kiváló ostor nagy ragadozók játékához. Az átlagos költség 3014 rubel.

Mikado Essential Bait Jerk 160

Előnyök:

 • tartós;
 • kemény;
 • tüdő;
 • megfizethető áron.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

1. Salmo Ballist 1,8 m M-Heavy (TSBA3 - 591F)

A középosztály fonórúdja 7-20 g próbával, gyors működés. Korbács hossza 1,8 m, súlya 114 g Zero Tangle gyűrűkkel. Az anyag 40T HI-modulusú szén volt. Az átlagos ár 9313 rubel.

Salmo Ballist 1,8 m M-Heavy (TSBA3 - 591F)

Előnyök:

 • nagyon tartós;
 • rendkívül könnyű;
 • optimális hosszúságú.

Hátrányok:

 • magas ár.

Teleszkópos

3. Salmo Elite Bolognese közepes M 600

Közepes osztályú teleszkópos Bologna rúd, közepesen gyors működés. Könnyű csalikkal való horgászatra tervezték, 3 és 20 g közötti tartományban (teszt). A blank munkaterülete 6000 mm, hajtogatva - 1230 mm. A termék mind a hat része T30 szénszálból készül és SIC betétekkel ellátott gyűrűkkel van felszerelve. A modell CLIP UP orsóüléssel van felszerelve. Átlagos költség: 4528 rubel.

Salmo Elite Bolognese Medium M 600

Előnyök:

 • erő és rugalmasság;
 • sokoldalú halászati ​​lehetőségek;
 • kiváló minőségű anyagok és kivitelezés;
 • megfizethető áron.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

2. Micado Lexus Tele Match 420

Egyszerű, középosztályú, teleszkópos kivitelű, maximális teszt 25 g. Munkahossz 4,2 m, összecsukva - 1,12 m. Súly 213 g. kopás. A profilok IM-9 szénszálból készülnek. Az átlagos ár 6239 rubel. Remek felszerelés úszó horgászathoz.

Micado Lexus Tele 420

Előnyök:

 • tartós és könnyű;
 • elég hosszú;
 • kényelmes hordozni.

Hátrányok:

 • nem kezdőknek.

1. Fekete lyukú Atomic Bolo 600

A jól ismert dél-koreai gyártó bolognai űrlapja kapja a legjobb értékeléseket. Teleszkópos, 6000 mm hosszú, súlya 235 g.Mind a hét szakasz kopásálló szilícium-karbid (SiC) gyűrűkkel van felszerelve. Fuji orsóüléssel ellátva. A csali minimális súlya (teszt) 134 g. A maximum a szakaszok számától függ, és esetünkben 254 g. Az átlagos ár 12332 rubel. A Black Hole Atomic Bolo a cég bolognai botválasztékának új kiegészítője.

Black Hole Atomic Bolo 600

Előnyök:

 • tartós és könnyű;
 • kényelmes horgászat;
 • kényelmes a szállításhoz;
 • kiváló minőségű anyagokból készül.

Hátrányok:

 • drága.

Dugó

4. Ryobi Oasys 2/7 / 3-15

Híres japán gyártó fonórúdja, könnyű osztályú, közepesen gyors működésű, dugó. 3–15 g könnyű csalikkal működik. Összeszerelt helyzetben összecsukva - 2700 mm - 1390 mm. Nagyon könnyű, mindössze 155 g. Mindkét rész szénszálból készül. A termék átlagos költsége 3100 rubel.

Ryobi Oasys 2/7 / 3-15

Előnyök:

 • tartós és könnyű;
 • rugalmas;
 • nagy öntési pontosság;
 • kényelmes horgászat egy trófeaért;
 • megfizethető áron.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

3. Micado Archer nehéz mérkőzés 420

Tervezés szerint - középkategóriás, lassú működésű, dugós, legfeljebb 30 g teszt. Összeszereléskor 4200 mm hosszú, szállítás közben 1460 mm. Három szakasz SIC gyűrűkkel van felszerelve. A nyél parafa. A szakaszok anyaga szénszálas. A termék tömege 263 gramm. Az átlagos költség 4172 rubel.

Micado Archer Heavy Match 420

Előnyök:

 • rugalmas;
 • tartós;
 • megbízható a halászatban;
 • kényelmes a szállításhoz;
 • megfizethető.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

2. Balzer Shirasu Pro Staff Senso Zander 265

Fonóostor, dugó, kétszakaszos, súlya 184 g, hossza 2650 mm. Legalább 14 g tömegű csalik öntésére tervezték. A maximális teszt nem haladja meg a 38 g-ot. Az etilén-vinil-acetátból (EVA) készített fogantyú könnyű és praktikus. A csúcs cső alakú, rugalmas és érzékeny. Az IM 12 szénszálas szakaszok erősek és rugalmasak. Összecsukva a termék hossza 1400 mm. A fonás kiválóan bizonyított a pisztráng halászatában. Átlagos költsége 8626 rubel.

Balzer Shirasu Pro Staff Senso Zander 265

Előnyök:

 • könnyű;
 • jó rugalmasság;
 • nagy szilárdságú.

Hátrányok:

 • magas ár.

1. Shimano Beastmaster FX Predator 240L

A Shimano Beastmaster FX Predator 240L forgó ostort a dugós modellek között az egyik legjobbnak tartják. Könnyű osztályú és közepesen gyors akció, könnyű csalik öntésére, 3 és 14 g között. Működési állapotban a hossza 2400 mm, szállítás közben pedig 1080 mm. A ХТ60 + Nano márkájú szénszálas ruha kiváló könnyűséget biztosít. Súlya mindössze 121 g. A szakaszok acélvezetőkkel, Shimano Custom orsóüléssel vannak ellátva. A modell átlagos költsége 12 200 rubel.

Shimano Beastmaster FX Predator 240L

Előnyök:

 • tartós;
 • könnyű és rugalmas;
 • pontos öntés;
 • kényelmes a fogás.

Hátrányok:

 • magas ár.

Azt mondják, hogy a halászatra fordított idő nem számít bele az életre kijelölt évek kiszámításába. Más szavakkal, a horgászat meghosszabbítja az életet. A helyesen kiválasztott rúd kényelmet nyújt a halásznak vezetés közben és hal játék közben, ezért fokozza ennek a hasznos és élvezetes tevékenységnek az egészségügyi hatásait. Az oldal szerkesztői azt remélik, hogy felülvizsgálatunk segít a vevőnek a megfelelő bot kiválasztásában, és nem hibázik a választás során.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét