🎣A legjobb ultrakönnyű és mikrojigikus tekercsek 2020-ban

0

Kezdetben az ultrakönnyűek nem tartoztak az ismert halászati ​​technikák egyikéhez sem. Ez volt a neve annak a speciális horgászfelszerelésnek, amelynek fő megkülönböztető jellemzője az ultrakönnyű súly használata volt. Az ultrakönnyű könnyű orsót, forgó rudat és vékony vonalat használ. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen halászati ​​felszerelések használata számos előnnyel jár. Például egy közepes méretű halat sokkal nehezebb kifogni egy vastag zsinórú fúrótoronnyal.

Az idő múlásával az ultrakönnyű önálló halászati ​​technikává vált. Ez a technika különösen releváns a tározókban, ahol nagy halak gyakorlatilag nem találhatók. Meg kell azonban jegyezni, hogy az ultrakönnyű nagy halak fogására is használható. De ebben az esetben egy nagy trófea elkapását és visszavételét kissé bonyolítja az a tény, hogy az ultrakönnyű orsóknak nincs sok erejük. Ezért ahhoz, hogy bármilyen méretű halat lehessen horgászni, helyesen kell kiválasztania a botjának felszerelését.

Ultrakönnyű felszerelésben az orsók az egyik legfontosabb szerepet töltik be. Egy ilyen orsó, ha helyesen és helyesen van kiválasztva, lehetővé teszi a vékony zsinór használatát a horgászat során és az úgynevezett mikrocsalik használatát. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői az Ön figyelmére elkészítették az ultrakönnyű és mikrojigális tekercsek legjobb, kiváló minőségű, valamint népszerű modelljeinek minősítését.

Miben különbözik az ultrakönnyű a mikrojigtől

Mielőtt elkezdené kiválasztani a mikrojig és az ultrakönnyű orsókat, el kell döntenie, hogy a mikrojig (MJ) miben különbözik az ultrakönnyűtől. Erre a kérdésre válaszolva meg kell jegyezni, hogy mindkét csali kiválóan alkalmas úgynevezett ultrakönnyű csalikkal történő halak fogására és horgászására, mérlegelésre. 0,5-7 gramm. Az egyetlen különbség ezek között a felszerelések között az, hogy a mikro-jig azt jelenti, hogy horgászni kell szilikonból készült kis csalikkal, amelyek ráadásul ultrakönnyűek.

Az ultrakönnyű definíció egy általános kategóriát jelent, amely magában foglalja az ultrakönnyű csalik használatát a halászat során. Az ultrakönnyű kategória rángatózás, klasszikus fonás és mikrojig használatát jelenti. Egyszerűen fogalmazva, a mikrojig az ultrakönnyű változatok egyike.

Az ultrakönnyű tekercsek kiválasztásának fő kritériumai

Milyen orsóra van szükség az ultrakönnyű horgászathoz, mennyibe kerül, melyik modellek a legnépszerűbbek Ha ilyen felszerelést választ az ultrakönnyűséghez, akkor olyan modellt kell választania, amely képes a lehető legegyszerűbben lefektetni a zsinórt, valamint kiváló minőségű, megbízható és rendkívül érzékeny súrlódó fékkel rendelkezik.

Ezenkívül az ilyen felszereléseknek, mint az összes többi horgászfelszerelésnek, kiegyensúlyozottnak kell lenniük. Ezért ebben az esetben ajánlott fokozott figyelmet fordítani súlyának, valamint méretének mutatóira. Végül is ezek a jellemzők határozzák meg az ultrakönnyű csalik használatának lehetőségét a horgászat során.

Ezenkívül az ultrakönnyű felszerelés kiválasztásakor figyelembe kell venni annak tervezési jellemzőit, a gyártás során felhasznált anyagokat, a csapágyak számát (a menet simasága ettől függ), a megbízhatóságot, a vonalfektető henger minőségét és a súrlódó féket. Meg kell jegyezni, hogy egy helyesen kiválasztott fúrótorony nem nehezíti a használt felszerelést, nem okoz egyensúlyhiányt és nem rontja a fonószerkezet érzékenységi szintjét.

Fontos! Könnyű pergető csalik öntéséhez a lehető legkisebb átmérőjű zsinórt vagy zsinórt kell használnia.

Meg kell jegyezni, hogy nem minden modell és orsósorozat képes teljes mértékben működni kis átmérőjű horgászzsinórokkal vagy vékony zsinórokkal. A vékony horgászzsinór és a helytelenül kiválasztott felszerelés használata tele van a szakáll állandó megjelenésével és a hurkok lerakásával. Ezenkívül, ha ultrakönnyű horgászatkor és játék közben halásznak, a súrlódó fék képességei nagy jelentőséggel bírnak.

Súly

Célszerű orsó megvásárlása fonórúddal kiegészítve. Ugyanakkor annak érdekében, hogy a berendezés a lehető legkiegyensúlyozottabb és érzékenyebb legyen, ajánlott könnyű, kis méretű modelleket vásárolni. A vásárlás során ajánlott figyelni a fonási teszt mutatóira:

 • 3,5 grammig történő teszteléskor ajánlott olyan tekercseket vásárolni, amelyek súlya 160 grammon belül változik;
 • 5 grammig terjedő teszt esetén a legjobb olyan mechanizmust választani, amelynek tömege nem haladja meg a 190 grammot;
 • 7 gramm súlyú bot tesztelésekor előnyösebb olyan mechanizmust vásárolni, amelynek tömege nem haladja meg a 210 grammot.

Cséve

Melyek az orsó kiválasztásának kritériumai, melyiket érdemes a legjobban megvásárolni? Javasolt olyan orsókat választani, amelyek orsómérete 1000 és 2000 között van. Ha nagy halak halászatát tervezi, akkor az elfogadható orsóméret 2500 lesz. Meg kell jegyezni, hogy előnyösebb grafit orsókat vásárolni. Ennek oka az a tény, hogy alacsony a súlyuk és jó az erősségük.

Az orsó kiválasztásakor, amelynek előállításához fémet használtak, emlékezni kell arra, hogy egy ilyen anyag jelentősen hozzáadja a tömeget az egész mechanizmushoz. A fém orsók legfőbb előnye azonban a tartósságuk. A drága modellek több méretű orsókészlettel vannak felszerelve, amelyek ráadásul különböző anyagokból készülhetnek.

Megjegyzés: Az orsónak teljesen hibátlan és mechanikai sérülésektől mentesnek kell lennie. Ellenkező esetben erősen megtörli a vonalat, amely gyakori szünetekkel jár.

Súrlódó fék

A súrlódási mechanizmus felelős az erőteljes rángatási terhelés kiküszöböléséért horgászat során, így a felszerelés törésének valószínűsége a lehető legkisebb. A tengelykapcsoló kiválasztásakor figyelni kell a mechanizmus fékerősítésének és tapadásának mutatóira. A fékerõsítés elsõsorban a bot horgászatánál alkalmazott vizsgálattól függ. Ezt a paramétert befolyásolja a használt vezeték terhelésének megszakítása is.

Általános szabály, hogy az ultrakönnyű berendezéseket 2 és 4 kg közötti paramétereknek megfelelően használják. Annak meghatározása, hogy melyik súrlódó fékre van szüksége, meglehetősen egyszerű. Például, ha 3 kg értéket veszünk, akkor meg kell jegyezni, hogy a tengelykapcsoló visszatartja az orsót, amelynek tömege nem haladja meg ezt a paramétert. Amikor a tömeg nagyobb lesz, elkezd fordulni, hogy a kritikus terhelések ne befolyásolják a csapást.

Megjegyzés: A drága modellek többségét olyan készülékekkel látták el, amelyek nemcsak gyors, hanem meglehetősen sima reakcióval is rendelkeznek. Az ultrakönnyű felszerelés kiválasztásakor ajánlott olyan mechanizmusokat vásárolni, amelyek nem hátsó, hanem első súrlódó fékkel vannak felszerelve.

Melyik tekercset kell használni a mikrojighez

A mikrojig horgászathoz könnyű és érzékeny botokat használnak. Ezért az ilyen berendezések egyensúlyának megzavarása érdekében megfelelő tekercset kell használni. Rögtön meg kell jegyezni, hogy a mikrojighez nem kell a legkönnyebb és legkompaktabb modelleket vásárolnia.Ebben az esetben a halászat során felhasznált összes felszerelés egyensúlya a fő referenciapont.

Egyszerűen fogalmazva, a mikrojig felszerelésének kiválasztásakor először is figyelembe kell venni a hosszúsági mutatókat, valamint a felhasznált rúd súlyát. Az orsó felszerelése után a rúd súlypontjának a rögzítés helyén kell lennie. A mikro-jighez elülső súrlódó fékkel ellátott eszközök vásárlása ajánlott, amelyek mérete 1000-2500 között változik. A legjobb olyan modelleket vásárolni, amelyek nagy átmérőjű orsóval vannak felszerelve. A mikrojig tekercsek átlagos tömege 200-280 gramm között mozog.

Megjegyzés: Javasoljuk, hogy olyan készülékeket vásároljon, amelyek háza nem műanyag, hanem alumínium. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy nagy terhelések során a műanyag ház erősen deformálódni kezd, ami további terhelést okoz a mechanizmus fogaskerekein.

A legjobb tekercsek ultrakönnyű és mikrojigekhez

A mikrojigben és az ultrakönnyűben a tekercsek fontos, kiemelkedő szerepet játszanak. Kiváló minőségű botokkal együtt a helyesen megválasztott felszerelés lehetővé teszi a vékony zsinór és a könnyű csalik használatát a horgászat során. A kis átmérőjű damil használatának köszönhetően hosszú dobásokat készíthet, és jelentősen növelheti a bot érzékenységi szintjét.

Melyik cég a legjobb megoldás a piacon A piacon sokféle orsó-modell létezik mind ultrakönnyű, mind mikrojig-hez. A legnépszerűbbek a Shimano és a Daiwa által gyártott termékek a legnépszerűbbek a hazai fogyasztók körében, akik a horgászat során inkább ultrakönnyű fonórudakat használnak.

DAIWA Ninja LT 1000

Az LT elv alkalmazásával tervezték. Ennek köszönhetően a méretei, valamint a súlya csökkent, de ez semmilyen módon nem befolyásolta a berendezés szilárdsági mutatóit. Ennek a forgó orsónak a tömege 210 gramm. A tok gyártásához kompozit anyagot használtak. Alumínium perforált orsóval és üreges rotorral is ellátták.

A DAIWA Ninja LT 1000 fő jellemzője az egyenletes és sima futás, amelyet 4 csapágy biztosít. A rotor speciális kialakítású, amely minimalizálja a parazita rezgések lehetőségét. Azt is meg kell jegyezni, hogy a DAIWA Ninja LT 1000 egy Tough Digigear maróművel van felszerelve. Az alkatrészek pontos illeszkedésének köszönhetően a mechanizmus zökkenőmentesen működik és magas megbízhatósági rátával rendelkezik.

A fékrendszer elöl helyezkedik el. Jellemző jellemzője a csökkentett indítási ellenállás, valamint a megnövekedett teljesítménymutatók. Ennek köszönhetően ez a modell megőrzi a vékony vonalak integritását éles harapások során. A tengelykapcsoló képes ellenállni az 5 kg-ig terjedő erőknek. Az áttételi arány 5,2: 1.

A jól átgondolt orsó geometriának köszönhetően a DAIWA Ninja LT 1000 lehetővé teszi a hosszú dobásokat. A vonali kapacitás jelzője 150 méter (0,14 mm átmérőjű vezeték használata esetén). A fogantyú egy elfordításával 64 cm-t letekerhetünk.Ez a modell egy vonalvezető hengerrel is felszerelt, amely jelentősen csökkenti a zsinór elfordulásának kockázatát.

DAIWA Ninja LT 1000

Előnyök:

 • Ár (átlagos költség: 3008 rubel);
 • Méretek;
 • Minőség;
 • Robusztus test;
 • Kényelmes használata;
 • A tengelykapcsoló legfeljebb 5 kg terhelést képes elviselni.

Hátrányok:

 • Tartozék orsó nincs benne;
 • Nem alkalmas nehéz terhelésekre.

DAIWA Ballistic LT 2500D

Kifejezetten a botok fonására tervezett sorozatra vonatkozik, amelyeket a legújabb LT technológiával állítanak elő (könnyű és tartós). Könnyű (csak 180 gramm), azonban ez semmilyen módon nem befolyásolja teljesítményét és megbízhatóságát. Ezenkívül ez a fúrótorony kicsi karosszériával és erőteljes hajtással rendelkezik, így ideális az ultravékony zsinórokkal és könnyű csalikkal történő horgászathoz.

Ennek a modellnek a teste tartós anyagból készült, amelynek köszönhetően a belső mechanizmusok megbízhatóan védettek a külső behatásoktól. A jól átgondolt fékrendszernek köszönhetően a tengelykapcsoló zökkenőmentesen és egyenletesen működik. A fő orsó alumíniumból készül. A kapacitás 150 / 0,28. A méret 2500, az áttétel pedig 6,2. Ez a modell tehetetlenség mentes, 6 csapággyal, valamint első tengelykapcsolóval van felszerelve.

DAIWA Ballistic LT 2500D

Előnyök:

 • Magas megbízhatóság;
 • Minőség;
 • A súrlódó tengelykapcsoló lehetséges terhelésének nagy aránya (legfeljebb 10 kg);
 • 6 golyóscsapágy elérhetősége;
 • Megbízható fékrendszer;
 • Csendes forgatás;
 • Jó pontosság.

Hátrányok:

 • Magas költség (az átlagár 20 776 rubelen belül változik);
 • Tartalék orsót nem tartalmaz.

AQUA Pegos 1000 (1bb)

Költségvetésű, olcsó, első súrlódó fékkel felszerelt, forgó modell. Mérete 1000, súlya 208 gramm. Az áttételi arány 5,5: 1. Az orsó grafitból készül, kapacitása 0,18 / 235; 0,25 / 120. A rúd egyenletes mozgása miatt a zsinór egyenletes tekerése biztosított.

A műanyagból készült fogantyú tetszés szerint bármilyen kéz (jobb, bal) alá felszerelhető. Ennek a modellnek a kapacitása 0,25x120 mm / m. Származási ország Kína. Tökéletes ultrakönnyű csalikhoz és vékony vonalakhoz. Jó szintű botérzékenységet biztosít horgászatkor.

AQUA Pegos 1000 (1bb)

Előnyök:

 • Összeszerelés;
 • Költség (átlagára 490 rubel);
 • Jó szintű egyensúlyozás;
 • Kicsi, optimális súly;
 • Bármely kéz fogantyújának felszerelése;
 • Nagy szilárdsági mutatókkal rendelkezik.

Hátrányok:

 • A fogantyú műanyagból készül, ezért nagy terhelés esetén meghibásodhat;
 • Csak egy csapággyal van felszerelve;
 • Rosszul bírja a nehéz terheket.

SHIMANO 16 NASCI 500 FB

Kiváló minőségű tehetetlenségi modell a világ egyik legnépszerűbb gyártójától. Első súrlódó fékkel, 4 golyóscsapággyal és görgőscsapággyal felszerelve. Az orsó alumíniumból készül. Ennek a modellnek a mérete 500, áttételi aránya pedig 5,6: 1. A SHIMANO 16 NASCI 500 FB tok érdekes, nem szabványos kialakítású és színvilágú. Sima, könnyű járata és tartós, megbízható mechanizmusa van. A korábbi modellektől eltérően a SHIMANO 16 NASCI 500 FB új típusú rotorral, valamint üreges kovácsolt főpárral ellátott könnyű orsóval van felszerelve.

Érdemes megjegyezni, hogy a SHIMANO 16 NASCI 500 FB tökéletesen védett a portól, a szennyeződéstől, valamint a mechanizmusába kerülő víztől és homoktól. Ennek köszönhetően jelentősen megnő a mechanizmusainak működési ideje. A tok kompozit XT anyagokból készül, és kibővített hátlapja van, amely megvédi a külső behatásoktól. A SHIMANO 16 NASCI 500 FB modell kiváló stílusminőséggel rendelkezik, amely lehetővé teszi a legvékonyabb és leglágyabb fűzők használatát horgászatkor.

SHIMANO 16 NASCI 500 FB

Előnyök:

 • Elfogadható költség (7490 rubel);
 • Építési minőség és anyagok;
 • Stílusminőség;
 • Könnyű (175 gramm);
 • Nagy számú csapágy (4 + 1).

Hátrányok:

 • A kapacitás kis mutatói (0,20 / 110);
 • A súrlódó tengelykapcsoló maximális lehetséges erõfeszítésének kis mutatói (legfeljebb 2,5 kg);
 • További orsót nem tartalmaz.

Dragon Aggressor 1015FD

A Dragon Aggressor 1015FD sorozatot kifejezetten a fonó rudakkal végzett komplex munkához hozták létre. A tok gyártásakor kompozit anyagot használtak, amelynek köszönhetően megtartotta az erősség szintjét, miközben súlya jelentősen csökkent.

Sárgarézet használtak a fő hajtómű gyártásához. A csapágyak rozsdamentes acélból készülnek. A tökéletesen kiegyensúlyozott rotor miatt a horgászat során megszűnik az idegen rezgések lehetősége.

Egyszerű és időnként bevizsgált és sok tapasztalt horgász, az úgynevezett bolygófelszerelés. A Dragon Aggressor 1015FD súlya mindössze 211 gramm, áttétele 5,2: 1. Számos csapággyal (9 + 1) van felszerelve.Az orsó elülső oldalának átmérője 41 mm. A fogantyút egy speciális szorítócsavar rögzíti. A térfogat 0,20 mm / 210 m. Az ultrakönnyű osztályba tartozik.

Dragon Aggressor 1015FD

Előnyök:

 • Ésszerű ár (az átlagos költség 3795 rubel);
 • Számos csapágy jelenléte;
 • Jól kiegyensúlyozott;
 • Funkcionális;
 • Kényelmes használata;
 • A test kiváló minőségű kompozit anyagból készült;
 • Alacsony súly.

Hátrányok:

 • Tartalék orsót nem tartalmaz;
 • A piacon gyakran találnak hamisítványokat e márkanév alatt.

RYOBI Tresor 1000

A népszerű, az egyik legjobb japán gyártó, a RYOBI költségvetési modellje, amely tökéletes a mikrojighez. Az ár / minőség arány szempontjából a legoptimálisabb lehetőség. A RYOBI Tresor 1000 egy forgó modell, amelyet bal kézre terveztek. Első súrlódó fékkel és 4 golyóscsapággyal, valamint görgőscsapággyal felszerelve. A test alumíniumból készült. Az áttételi arány 5,1: 1. A RYOBI Tresor 1000 mérete 1000, súlya 275 g. A fogantyú kivehető és összecsukható. Az erdészeti kapacitás 0,235 mm / 115 m.

RYOBI Tresor 1000

Előnyök:

 • Elfogadható költség (ára 1756 rubel);
 • Jó építési minőség
 • Könnyű forgatás;
 • Tervezés;
 • A működés közbeni minimális visszahatás;
 • Nagyszámú csapágy;
 • Jó forgási sebesség;
 • Ergonomikus fogantyú;
 • Kiváló minőségű vonalfektető henger, amely tökéletes tekercselést biztosít;
 • Hatékony fékező mechanizmus jelenléte.

Hátrányok:

 • Tartozék orsó nincs benne;
 • Vásárlás után ellenőriznie kell az erdészeti eszköz csavarját, ha szükséges, ajánlott meghúzni;
 • Kicsit nehéz mikrojighez (275 gramm).

Különböző gyártók ultrakönnyű és mikrojigális tekercseinek összehasonlító jellemzői

Név, leírásSúly (grammban)A méretÁtviteli fordulatszámKöltség (rubelben)
DAIWA Ninja LT 100021010005.2:13008
DAIWA Ballistic LT 2500D18025006.2:120776
AQUA Pegos 1000 (1bb)20810005.5:1490
SHIMANO 16 NASCI 500 FB1755005.6:17490
Dragon Aggressor 1015FD211Nincs feltüntetve5.2:13795
RYOBI Tresor 100027510005.1:11756

Az ultrakönnyű és mikrojigikus tekercs kiválasztásakor mindig figyelni kell annak erősségeire és gyengeségeire is. Az ilyen fúrótorony pozitív tulajdonsága és jellemzője a sima és puha menet, a vékony horgászzsinórral és az ultrakönnyű csalikkal való munkavégzés biztosítása. Ezenkívül gyártása során általában könnyűötvözeteket használnak, amelyek nagy szilárdsági értékeket és alacsony súlyt biztosítanak.

Az ilyen ultrakönnyű és mikrojigikus berendezések hátrányai közé tartozik a használatuk szűk köre, valamint a mechanizmus alacsonyabb megbízhatósága (a hagyományos modellekhez képest). Ha a minősítésünkben bemutatott ultrakönnyű tekercset vagy mikrojig-ot használ, vagy ezekhez más modellt használ, kérjük, ossza meg velünk véleményét a megjegyzésekben.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét