A nem ragasztott tapéták legjobb ragasztói 2020-ra

0

A szovjet időkben az emberek nem mentek boltba tapétaragasztót vásárolni, gyakran otthon készítették. A fő összetevők a liszt és a keményítő voltak, mivel rendelkeznek a szükséges viszkozitással és ragadóssággal. 2020-ban ez inkább mese, mert most több száz ragasztásra alkalmas termék kerül bemutatásra a polcokon, amelyek sokszor jobbak, mint a népi módszer. Ezenkívül vannak olyan speciális típusok, amelyek alkalmasak egy adott anyagra.

A "best-hu.designuspro.com" webhely szerkesztői elkészítették Önnek a nemszövött tapéták legjobb ragasztóinak értékelését 2020-ra.

Mi a fő jellemzője egy ilyen terméknek?

Mielőtt konkrét döntést hozna egy adott gyártó javára, fontos megérteni, mi az ilyen termék sajátossága, mire képes és milyen előnyökkel jár.

A modern termékek összes összetétele több tucat különböző elemet tartalmaz, amelyeknek köszönhetően:

 • Gyors és jó minőségű hígítás a kívánt konzisztenciáig;
 • A ragasztó nem reagál az anyagokkal, így a megjelenés megőrzi szépségét;
 • Nincs esély a gomba vagy a penész terjedésére, és ez nagy plusz a magas páratartalom-mutatóval rendelkező helyiségek díszítésekor;
 • Ezenkívül a termék nagy tapadást biztosít bármely felülethez;
 • Nem károsítja az emberi egészséget;
 • Hosszú eltarthatóság, ha a termék zárt tartályban van;
 • A csúszó szerkezetnek köszönhetően az emberek könnyen illeszthetik a tapétát és igazíthatják a falhoz;
 • Ezenkívül az ilyen tapéta ragasztója teljesen átlátszó, ami kizárja az áttetsző foltok lehetőségét.

Az ilyen alapú bevonatokat két változatban értékesítik:

 • Teljesen nem szőtt. Ebben az esetben a terméket falak festésére használják. A munka során feltételezzük, hogy a falak és a mennyezet színe ismételten megváltozik. Ezért a ragasztónak ellen kell állnia a festék hatásainak, valamint megbízhatóságot és tartósságot kell biztosítania a felhasználó számára.
 • Dekoratív felső réteggel. Az ilyen bevonatok nagy tömegűek, ezért a tapadó oldatnak nagy és gyors tapadást kell biztosítania.

Fontos tudni! A nem szövött tapéta nagyon különbözik a papír alapú termékektől. Természetesen cellulózszálakat használnak fő anyagként, de a nem szövött szövet nagy sűrűsége miatt nem engedi, hogy az anyag nedvesség következtében összeomoljon.

Milyen típusú ragasztó

A terméket szokásosan három népszerű csoportra osztják:

 • Könnyű típusú bevonatokkal történő munkavégzéshez szükséges termékek (ideértve a papírt is);
 • Nehéz anyagokhoz tervezték;
 • Sokoldalú termék, amely mindkét típushoz használható.

A nem szövött tapéta ragasztót használ, amelyet nehéz bevonatokhoz terveztek. Ez azonban nem az egyetlen termék, mert rajta kívül a ragasztás univerzális ragasztóval is elvégezhető, de van egy hátránya: a környezetbarátság szempontjából alacsonyabb rendű, mint a speciális termékek.

Egy modern üzlet polcain több százféle termék található, mind orosz gyártók, mind külföldi képviselők. Mindegyiknek vannak érdemei és hátrányai.Annak érdekében, hogy ne keveredjen össze a választásban, a szakemberek azt javasolják, hogy nézzék meg a ragasztó és a bevonat márkáját, hasonlóaknak kell lenniük, csak így kiváló minőségű felületet érnek el.

Fontos megérteni, hogy az ár nem a fő tényező a ragasztó minőségében. Tehát egyes felhasználók azzal érvelnek, hogy minden árszegmensben lehet találni megfelelő terméket. És gyakran márkásak és drágák, bizonyos jellemzőkben alacsonyabbak, mint a költségvetési modellek.

Van, amikor egy vásárló eljön az üzletbe, megvizsgálja a terméket és meglátja a furcsa "Indikátor" fogalmat. Tudnia kell, hogy ez az adalék hatással van a színező tulajdonságra. Vagyis ennek köszönhető, hogy amikor a terméket a vászonra viszik, akkor elkezd sajátos árnyalatot nyerni. Ez a tulajdonság sokkal könnyebbé teszi a felhasználó számára a feldolgozatlan területek észrevételét.

A helyzet nem teljesen ellentétes a nem szőtt anyagoknak szánt keverékekkel, ezek a termékek összetételükben ritkán tartalmaznak speciális adalékot. Mivel fennáll annak a lehetősége, hogy a szín átcsillanhat a háttérképen, ami több további problémát okoz a felhasználó számára, mint egy kész megoldást. Ezért a jelzővel ellátott ragasztó termékek alkalmasabbak a szokásos típusokhoz.

Mi szerepel a főcsapatban?

A nem szövött tapéták legtöbb terméke gyakran ugyanazokból az elemekből készül. A készítmény szükségszerűen módosított keményítőt és adalékokat tartalmaz, amelyek biztosítják a nagy tartósságot (gombaellenes, penészgátló stb.). Megfelelően elkészítve a keverék különféle csomóktól mentes és teljesen homogén. Ez elmondja a felhasználónak a ragasztó kiváló minőségét. Ezenkívül a kapott keveréknek teljesen átlátszónak kell lennie, és leggyakrabban ez a fő követelmény a nem szövött bevonatok esetében.

A munka elfogadható sűrűségének elérése érdekében fontos betartani az összes ajánlást, amelyet a gyártó a csomagoláson hagyott. A hígítás után nem kezdheti meg azonnal a munkát, mivel a ragasztót kissé infundálni kell. Biztosítani kell azt is, hogy a készítmény ne terjedjen a felületre, és ne képezzen különféle alvadékokat.

Hogyan lehet a legjobban tenyészteni, és az alkalmazás módjai

Kiváló minőségű kompozíció elkészítéséhez egy személynek zománcozott vödörre van szüksége. A tartályba ragasztóport helyeznek. Ezt követően vizet adunk hozzá, amelynek szobahőmérsékleten kell lennie. Öntsön annyit, amennyit a csomagoláson feltüntetnek. Ha egy személy számára fontos a felület előzetes alapozása, akkor fontos, hogy a keveréket hígítsák, hogy folyékonyabb állagú legyen. A kompozíció keveréséhez improvizált eszközöket vagy speciális építőeszközöket használnak. Az első szakasz után időt kell adni a ragasztónak az infúzióra, majd újra keverni kell a keveréket, és el kell kezdeni a munkát

Fontos megérteni azt is, hogy a kapott kompozíciót nem a tapétára, hanem a falra alkalmazzák. Az egész folyamatnak az ablakból kell indulnia. Az összetételt csak arra a területre szabad alkalmazni, ahol a beillesztést végzik, így a felhasználó csökkentheti a fogyasztást, mert a területek nem száradnak meg gyorsan. A tapéta lehet teljesen ragasztva vagy darabokra vágva. Amikor a tekercset feltekerjük, az embernek határozottan dokkolnia kell a falhoz fentről lefelé, fontos, hogy mindent ne a kezével simítson, hanem egy speciális hengerrel. Ha apró maradványok jelennek meg, nedves ruhával azonnal el kell távolítani őket. Mert ha hagyod megszáradni, a foltok alapos vizsgálat során tönkreteszik az egész megjelenést.

Főbb ajánlások

A nagy tapadást biztosító megfelelő ragasztó kiválasztásához fontos, hogy a felhasználó tudja:

 • Az eszközöket csak meleg vízben szabad mosni;
 • A beillesztés közbeni piszkozatok elfogadhatatlanok;
 • A kiváló minőségű tapadás érdekében a kiválasztott felületet klórozott vízzel, majd szokásos vízzel kell kezelni;
 • Először háttérképet vásárolnak, és csak ezután a megfelelő kompozíciót.Jobb tartózkodni az univerzális ragasztók megvásárlásától, mert nem annyira tartósak;
 • Fontos, hogy szilárd hengerek legyenek, csak az ő segítségükkel a ragasztófelhasználás sokkal kevesebb lesz;
 • Keveréskor a ragasztót kis mennyiségben adják a vízhez;
 • A bevonat akkor minősül jó minőségűnek, ha a tapéta eltávolítása során nem deformálódnak középen, hanem pontosan a varratoknál távolítják el őket.

A nem szövött tapéták ragasztóinak legjobb gyártói értékelése

Metilán Flizelin Express

Népszerű német termék, amelyet szinte minden vásárló ismer. A ragasztó nagy előnye egy univerzális kompozíció, amely szinte mindenféle tapétához alkalmas, a dombornyomásos típustól a nehézig. Ezenkívül a termék magas ellenállást mutat a szélsőséges hőmérsékletekkel szemben. A tengelykapcsoló gyors és hatékony.

A kompozíció gombaellenes adalékokat tartalmaz, amelyek még a magas páratartalom mellett sem teszik lehetővé a szövet elpusztítását. Ezenkívül a nagy tapadás érdekében a gyártó egyedi összetételt adott a termékhez, amely többször növeli annak tulajdonságait és biztosítja a megbízhatóságot, még akkor is, ha a vásznat gipszkartonra helyezik.

A metil-cellulóz jelenléte miatt a ragasztó használható az ízületek szintezésére, mivel a tapéta jól csúszik, ami lehetővé teszi az azonnali cserét.

A terméket 250 grammba csomagolják. Ha a ragasztót 10 liter vízben hígítja, akkor a kapott összetétel akár 80 négyzetméteres területet is lefedhet. m. Az oldat felviteléhez csak szobahőmérsékletre van szükség. A kész keveréket egy hétig lehet tárolni, de le kell zárni. A száraz készítmény eltarthatósága 48 hónap.

Az átlagos költség 270 rubel.

Metilán Flizelin Express

Előnyök:

 • Ár;
 • Megbízhatóság;
 • Jó márka;
 • Erős tapadás;
 • Homogén konzisztencia;
 • Könnyű gyártás;
 • Minőség.

Hátrányok:

 • Nem található.

"MINŐSÉG" nem szőtt

Egy jó orosz termék, amelyre sok vásárló igényt tart. A felhasználók szerint nagy előny a kényelmes nyitás, csak húzza meg a nyelvet, és ennyi. Ezenkívül a doboz könnyen rögzíthető zárral, amely megakadályozza a keverék felébredését. A termék összetétele majdnem olyan jó, mint a külföldi képviselők. A gyártás minden európai szabványnak megfelelően történik.

Az üzletekben vannak lezárt csomagok, amelyek súlya nem haladja meg a 200 grammot. A maximális élettartam 2 év. A ragasztó gyúrásához az embernek körülbelül 10 percet kell töltenie, ami szintén nagy plusz.

Az átlagos ár 100 rubel.

"MINŐSÉG" nem szőtt

Előnyök:

 • Ergonomikus csomagolás;
 • Nagy sebességű keverés;
 • Nagy tapadás;
 • Költség;
 • Nincs kellemetlen szag;
 • Tiszta utasítás.

Hátrányok:

 • Nem található.

"Pillanat" Flizelin

Oroszországban népszerű ragasztó, amelynek márkáját mindenki ismeri. A vállalat olyan kompozíciót állít elő, amely alkalmas minden nemszövött tapéta típusára, és kiváló minőségű tapadást biztosít az egész időszakra. A termék fő előnye a költségvetése, ezért a felhasználó 500 gramm terméket vásárol 389 rubelért, és nem egy szokásos keveréket kap, hanem egy olyan terméket, amely különféle adalékokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gomba és a penész kialakulását.

Az egyetlen hátrány, hogy csomók keletkezhetnek, ha egy kicsit is eltér az utasításoktól. Ezért a port időben és lassan kell hozzáadni.

A boltok polcain vannak olyan modellek, amelyek 270 és 500 grammot tartalmaznak. száraz keverék, amely lehetővé teszi a legmegfelelőbb lehetőség kiválasztását. Az eltarthatóság 4 év csomagolásban és 10 nap folyékony formában.

Az átlagos ár 389 rubel / 500 gramm.

"Pillanat" Flizelin

Előnyök:

 • Költségvetési;
 • Tapadás;
 • Megbízhatóság;
 • Híres márka;
 • 15 perc alatt elkészül;
 • Könnyű háttérképkorrekció.

Hátrányok:

 • Nem található.

ECON Nem szőtt

A német márka egyik legjobb képviselője, amelyet a vevő hozzáférhetősége és tapadása miatt kedvel. A nem szövött tapétákhoz tervezett modell mellett univerzális termékeket gyártanak, amelyek minden típushoz megfelelnek.Ugyanakkor a kompozíció a legmagasabb szinten marad. A keverékben gombaellenes adalékanyag található, amely nagy megbízhatóságot nyújt a felhasználó számára. A kész készítmény elkészítéséhez szobahőmérsékletű vízre és 15 perc szabadidőre lesz szükség. Keverés és szárazanyag megfelelő adagolása esetén az összetapadás esélye gyakorlatilag nulla.

A terméket -20 ... + 30 fokon 48 hónapig tároljuk - szárazon és több napig oldat formájában. Ráadásul néhány nap múlva a készítmény nem veszíti el ragasztó tulajdonságait, és könnyen megbirkózik bármilyen típusú nem szőtt tapétával.

Az átlagos ár 102 rubel / 200 gramm.

ECON Nem szőtt

Előnyök:

 • Alacsony költségű;
 • Jól ragaszt;
 • Kényelmes csomagolás;
 • Megbízhatóság;
 • Gomba-kiegészítők;
 • Szavatossági idő.

Hátrányok:

 • Nem található.

Birodalmi keményítő Novidon "exkluzív"

Minőségi ragasztó prémium csomagolásban, amelyet a legtöbb felhasználó szeretni fog. A keverék homogén, ugyanakkor minimális időt vesz igénybe és nem bocsát ki kellemetlen szagokat. A lefoglalás pár percet vesz igénybe, a megbízhatóság magas. A magas hatékonyság szintén további plusz, mivel egy 283 grammos csomag 40 négyzetméterre elegendő.

A termék 4 évig, szinte bármilyen hőmérsékleten, száraz formában és egy hétig tárolható folyékony formában, miközben a minőség az első napon és az utolsó napon változatlan marad.

Az átlagos költség 250 rubel.

Birodalmi keményítő Novidon "exkluzív"

Előnyök:

 • Minőség;
 • Csomagolás;
 • Megbízhatóság;
 • Pozitív vélemények;
 • Nem hagy foltot;
 • Nem bocsát ki szagokat.

Hátrányok:

 • Nem található.

Quelyd "Spec-Flizelin"

Kiváló eszköz, amely szinte bármilyen vászonra alkalmas. Ugyanakkor nagy tapadást és tartósságot biztosít. A tapéta súlyától függetlenül szorosan tapadnak, és sem egy év, sem évtizedek alatt nem válnak le. A kompozíció felhordásakor a felületen nem lesznek nyomok, mert az oldat teljesen átlátszó.

A beillesztéshez nincs szükség konkrét falra, a keverék jó eredményeket mutat mind gipszkartonon, mind betonon. Ezenkívül, ha a felhasználó unja az ilyen háttérképeket, egy mozdulattal eltávolíthatja őket, miközben nem lesznek ragasztónyomok. A magas minőség és tartósság biztosítása érdekében adalékanyagokat használnak a rosszindulatú baktériumok kialakulásának megakadályozására. Két lehetőség van a polcokon: 300 és 450 grammért. A száraz keveréket zárt csomagolásban 4 évig, normál szobai körülmények között tárolják.

Az átlagos költség 330 rubel / 450 gramm.

Quelyd "Spec-Flizelin"

Előnyök:

 • Tapadás;
 • Megbízhatóság;
 • Minőségi gyártó;
 • Tartósság;
 • Jó összetétel;
 • Hosszú eltarthatóság.

Hátrányok:

 • Nem található.

Kleo EXTRA 55

A terméket mindenféle nemszövött tapétával használják. Jó tapadást és nagy teljesítményt nyújt. 250 gramm kiszerelésben kapható. A falak védelme érdekében a penész és a penész kialakulásától a készítmény megfelelő adalékanyagokat használ a keletkezésük megakadályozására. 120 óra múlva elkezdheti festeni a tapétát.

Az átlagos költség 360 rubel.

Kleo EXTRA 55

Előnyök:

 • Nagy tapadási szilárdság;
 • Az alkalmazás után nem hagy foltot;
 • Nem képez csomókat;
 • Megakadályozza a penész kialakulását;
 • Biztonságos az egészségre.

Hátrányok:

 • Nem található.

Végül

Amikor egy személy javítani akar egy lakásban, akkor ez teljes egészében az ő döntése. A díszletváltozás megváltoztathatja a világ felfogását, és új látást nyithat a különböző helyzetekhez. Annak érdekében azonban, hogy a felújítás csak örömet okozzon, és az eredmény nem rosszabb, mint a legdrágább házban, fontos a megfelelő anyagok kiválasztása. Ha tapasztalata van a minősítésben leírt nemszövött tapéták ragasztójának használatáról, vagy még érdekesebb képviselőkről, mondja el nekünk a megjegyzésekben, és hozzáadjuk őket a minősítésünkhöz.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *