Chuck Palahniuk legjobb könyvei 2020-ra

0

Azok számára, akik szeretik az idegeiket csiklandozni és egy adag adrenalint kapni, életük kockáztatása nélkül - Chuck Palahniuk legjobb könyveinek áttekintése, olvasásra ajánlva. A komikus horror klasszikusa - munkájának találó meghatározása, az egyik kritikushoz tartozik. Néhányan Palahniukot hasonlítják Stephen Kinghez, vagyis mindkét mester mesterien elsajátítja azt a művészetet, hogy beburkolja az olvasót a hétköznapi szavak bonyodalmaival, olyan mondatokat szerkesztve belőlük, hogy minden későbbi fejjel kísérteties cselekménybe merüljön, megragadja a figyelmet és megtartja azt. az elsőtől az utolsó oldalig.

De Stephen King leírja a fantáziája által előállított külső szörnyeket, Chuck Palahniuk mesterien hozza ki a napfénybe sokkal szörnyűbb szörnyeket, amelyek az emberi lélek és elme mélyén élnek. Minden emberben léteznek, rejtőzködve várják a legkisebb szabadulási lehetőséget, hogy másokat és saját gazdájukat a terror szakadékába sodorják. Módszeresen és szenvtelenül, mint egy sebész, feltárja az emberi elme és lélek mélységeit, feltárja azok legcsúnyább oldalait, nem törődik a páciens érzéseivel, nem fél attól, hogy lehurrogják és elveszíti népszerűségét - csak azt teszi, amit a legjobban tud. Valószínűleg ezért prózája olyan izgalmas és élénk. Ugyanakkor nemcsak elborzasztja az olvasót, hanem ... nevetni is. A szatíra a fő szörnyű étel fűszeres ízesítője, amelyet a szerző ügyesen készített igazi ínyenceknek. Minden könyve egy bestseller, amelyet egy lélegzetvétel alatt elolvasnak és idézetekre bontanak, változatlanul a kritikusok egymásnak ellentmondó megjegyzéseinek hullámát és az olvasók érzelmi viharát okozva.

Jobb, ha a túlságosan befolyásolható emberek nem veszik a kezükbe ezeket a könyveket, azonban ha erős az idegrendszer, és valami "fűszeresre" vágysz, Chuck Palahniuk nem csak kielégíti ezt a vágyat.

Chuck Palahniuk legjobb alkotásainak értékelése

Az olvasók és kritikusok szerint a legjobb művekből áll, akik nemcsak Amerikában, hanem az egész világon megdöntötték a forgalmi rekordokat.

"Átkozott"

A regény megnyitja az olvasásra ajánlott legnépszerűbb könyveket. A legrosszabbat elhiteti veled: minden ember nem a saját akarata szerint él, és még Isten sem. Nem, kedves olvasók, minden sokkal rosszabb: az emberi élet forgatókönyvét nem más, mint ... Sátán írja. Meggyőződik erről egy híres hollywoodi színésznő 13 éves lánya, aki ostobán öngyilkos lett. De ... butaságból? Vagy ez a szörnyű cselekedet is benne volt a pokol ura kifinomult forgatókönyvében? Ki hoz igazán döntéseket és dönt: az ember maga, vagy az ördögbábos ügyesen húzza a húrjait? Miután az olvasó átment a Sátán birtokán a főszereplővel együtt, válaszolhat erre a kérdésre.

Átkozott Palahniuk

Előnyök:

 • Könnyen olvasható, telekfogó.

Hátrányok:

 • A regény képes a tudatosságot megváltoztatni, és egy benyomható olvasót depresszióvá varázsolni.

"Harcosok klubja"

A könyvet és az 1999-ben készült filmet mind a mai napig hallják. Ők lettek az író bemutatkozása és fémjelzése.Ha valaki megkérdezi: ki az a Chuck Palahniuk, elég csak ezt a két szót kimondani, hogy az illető azonnal megértse, kit tárgyalnak. Paradox módon sok néző nem tudja, kinek a munkája képezte a kultfilm alapját, de kevés olyan ember van, aki nem nézte meg. A mű mesterien tárja fel az olyan mentális eltérések problémáját, mint a kettészakadt személyiség és az önmegőrzési ösztön hiánya. A kritikusok értékelése: "Ez a könyv kiüti belőled a szellemet és a talajt a lábad alól." De még itt is talált helyet az író a szatírának - egyes jelenetek fékezhetetlen nevetést okoznak.

Több mint 20 évvel később a szerző visszatért ehhez a műhöz, "feltámasztotta" a főhős alteregóját, és híresen megfordította a cselekményt elrabolt 9 éves fia körül, akit ráadásul 5 millió dollárért biztosítottak állítólag saját szülei, akik semmit sem tudtak a biztosításról. ... A folytatás több részét 2010-től 2015-ig írták, grafikus regény formátumban tették közzé, ahol a cselekményt képeken keresztül közvetítik, és a szövegnek támogató funkciója van. Ez olyan, mint egy felnőtteknek szóló képregény, amelynek második kötete a Harc klub címet viseli. 2. rész".

Fight Club Palahniuk

Előnyök:

 • A humoros árnyalatok több mint kompenzálják a cselekmény merevségét, sőt kegyetlenségét, a regényt gyorsan és örömmel olvassák el.

Hátrányok:

 • Az önásásra hajlamos emberek számára jobb, ha nem olvasnak, hogy önmaguktól ne diagnosztizálják magukat;
 • A képregény formátumát, amelyben megjelent a regény folytatása, nem minden olvasó kedvelte.

"Altató"

Megragadó történet, több bonyolult történettel. Egyikük egy szörnyű tendenciáról mesél: évente több ezer csecsemő hal meg bölcsőjében vagy döbbent szülők karjában, objektív okok nélkül. Eközben ugyanabban a városban egy bájos ingatlanügynök él és dolgozik, ügyesen átveszi a házak eladásának kizárólagos jogát a legnépszerűbb területeken. Ennek a gyakorlati varázsnak azonban megvannak a maga furcsaságai, amelyek egy hétköznapi ember számára enyhén szólva is hátborzongatóak. Először Helen gravitál olyan házak felé, ahol nyugtalan szellemek és egy gonosz poltergeist él. Ezek az egységek rendszeresen túlélik az általa értékesített házak tulajdonosait, ami lehetővé teszi számára, hogy újra és újra eladja őket. Másodszor, az ingatlanügynök ismer egy régi altatódalot, amelyet az afrikai törzsek sámánjai énekeltek halálosan megsebesült katonáknak, hogy csendesen és szenvedés nélkül meghaljanak. Ugyanezt az altatódalt énekelték az újszülött gyermekek számára a törzs méretének csökkentése, a túlnépesedés és az éhség elkerülése érdekében. Miért haldokolnak tehát ártatlan gyerekek és más emberek, akik látszólag nincsenek kapcsolatban Helennel és üzletével?

A regény filmadaptációjának létrehozásával kapcsolatos munka 2008-ban kezdődött, több rendezőt lecseréltek, a forgatókönyvet többször átdolgozták és szerkesztették, mivel az írók nem tudták elkapni és közvetíteni a mű hangulatát a képernyőn.

Altatódal Palahniuk

Előnyök:

 • A szerző megdöntötte saját rekordját: az első példány napok alatt elfogyott, megelőzve a Fight Clubot, a regényt 9 alkalommal nyomtatták újra;
 • Igazi ajándék a műfaj rajongóinak;
 • Olcsó papírkötésű kiadásokat vásárolhat.

Hátrányok:

 • A tartalom nem kompenzálja a komikus árnyalatokat, elolvasása után komor "utóíz" marad.

"Snuff"

Első ránézésre ki tudja kitalálni, hogy egy kedves mosolyú, kifejező szemű bájos ember egy híres, világhírű botrányos író, aki nem fél olyan kényelmetlen témákról írni, amelyeket írótársai megpróbálnak nem felvetni? A "Snuff" című regénye egyszerűen a botrány és a maró, cinikus humor lényege, feltárva a pornóiparban bemutatott szexuális kapcsolatok legcsúnyább alját.Olyan veszélyes területre lépve, amelyet kollégái többsége elkerül, az író szatirikus, szenvtelen módon az emberi agy fenekét boncolgatja, ahol szörnyű szexuális fantáziák rejtőznek. Mi az öregedő pornósztár készen áll az elbűvölő hírnévre szakmai karrierje végén? Elhúzódó szexuális kapcsolat több száz szeretővel online videokamerák előtt - mi lehet még botrányosabb és undorítóbb? A regényt nagyvonalúan ízesíti a szerző ugyanolyan vonzó "komor" humora - az egyik aláírási darabja. A levonás, mint mindig, váratlan lesz.

Snuff Palahniuk

Előnyök:

 • Zsebkötésű formátum érhető el.

Hátrányok:

 • A cselekmény kissé túlterhelt árnyalatokkal és részletekkel, beleértve a szereplők tapintási érzéseinek leírását.

"Hitelnap"

Újdonság, amelyet az AST kiadó adott ki 2020-ban. A szerző rendszeres tisztelői szerint a regény nem rossz. Megjegyzik azonban, hogy gyengébb, mint ugyanaz a „Lullaby”, és nyugodtabb, mint a „Fight Club”. Hasznos lesz elolvasni a művet azok számára, akik még nem ismerik Palahniuk munkáját, így az első ismeretség nem lesz annyira megdöbbentő, mintha a „Lullaby” vagy „Damned” címmel kezdték volna. A cselekmény nagyon releváns a világ jelenlegi helyzete szempontjából, ezért a könyv, mint mondják, lőtt. A harmadik világháború veszélyéről szól, amely az Egyesült Államokban kezdődik. Az ellenségeskedések lázas előkészületeivel egyidejűleg grandiózus vadászatra készülnek idős emberek, megválasztott és újraválasztott korrupt tisztviselők, politikusok, újságírók és más kifogásolható ... kinek? Ezt kell megtanulnia az olvasónak.

Palahniuk hitelnap

Előnyök:

 • Könnyen olvasható, érdekes cselekmény.

Hátrányok:

 • Eddig csak fizetős online verzió érhető el.

"Túlélő"

A főszereplő magával ragadó életrajza, történelmi vallási tényekkel keverve, az orosz AST orosz kiadó újabb ajándéka Palahniuk tehetségének rajongói számára. A cselekmény az utolsó oldalig feszültség alatt áll, nem engedi kitalálni: a vallási közösség egyetlen túlélő tagja életben marad-e repülőgép-balesetben, vagy meghal? A szektások többi tagja rituális öngyilkosságot követett el, azonban ez a tény komoly kétségeket ébreszt: mi van akkor, ha valaki könyörtelen keze érthetetlen céllal megszünteti az adeptusokat, és a repülőgép-baleset az utóbbiaktól való megszabadulás módja? Különleges pszichológiai technika: a hős a repülés utolsó percéig tanácsokat diktál arra vonatkozóan, hogyan lehet otthonát rendben tartani a repülőgép pilótafigyelőjén.

Ajánlott olvasni mindazoknak, akik unják a könnyes, kiszámítható befejezésű hölgyregényeket, valamint valami szokatlan, furcsa, az idegeket és a tudatot izgató rajongóknak.

Sok kritikus megjegyzi, hogy Palahniuk olykor tiltott módszereket alkalmaz a munkájában, a semmihez sem állva megragadja az olvasó figyelmét, mesterien ad elő egy irodalmi szólót a határig megfeszített idegein. Cinizmusa és maró iróniája lelke legmélyéig fellázad - és új könyveinek forgalma egyre magasabbra emelkedik.

Túlélő Palahniuk

Előnyök:

 • Különböző verziókban kapható, beleértve a zsebet is - olvasható a közlekedésben a munkahelyre vagy hazafelé menet.

Hátrányok:

 • Sokaknak fájdalmas benyomás marad a mű elolvasása során.

Színező oldalak felnőtteknek

Chuck Palahniuk nemcsak rendkívüli író. Eredetisége mindenben megnyilvánul, még rajongóival való kommunikációban is. Így például 2017-2018-ban műveinek ismerői szokatlan ajándékot kaptak az orosz AST kiadótól, amelynek kizárólagos jogai vannak a szerző műveinek publikálására. Ez egy olyan könyvsorozat, amely a szerző új alkotásait tartalmazza, professzionális művészek fekete-fehér illusztrációival, amelyeket minden olvasó a saját preferenciáinak és a cselekmény látásának megfelelően színezhet, életet lehelve a karakterekbe. A legjobban várt újdonságok és a szerző legnépszerűbb művei felnőtteknek szóló színező oldalak formájában megtalálhatók a könyvesboltok és az AST kiadó honlapján.

"Csali.Színtelen történetek, amelyeket festeni fogsz "

Ez a humoros horror mesterének szokatlan kivitelű történeteinek gyűjteménye: felnőtteknek szóló képeskönyvek, amelyeket színezni kell. A rövidpróza újdonságait gyönyörű borítókba „öltöztetik”, és bevonatos papíron teszik közzé, amely könnyen színezhető és kellemes lapozható.

Csali. Színtelen történetek, amelyeket festeni fogsz

Előnyök:

 • A szerző ugyanolyan ügyesen kezeli a "kis formákat" - történetei ugyanolyan terjedelmesek és elevenek, mint a regények.

Hátrányok:

 • Nem egészen a szokásos formátum azok számára, akik Palahniukot kizárólag regényíróként szokták látni.

"Örökség. Színtelen történet, amelyet lefestesz "

A felnőtteknek szánt színező képpel ellátott könyvek második kötete, 2018-ban jelent meg. Regény egy szokatlan örökségről, amelyet egy banki ügyintéző örökölt, nem terhelve erkölcsi normákkal. Egy gyűjthető retro autó értékű kis dekoratív fa értékes gyümölcsöket ad, amelyek halhatatlanságot adnak. De túl sok vadász van ehhez a kincshez: ez egy öregedő "örökké fiatal" sztriptízcsillag, és egy titokzatos üldöző, aki nem ismer szánalmat és békét, és egy önző gengszterbanda kész eladni egy varázsfát annak, aki többet fizet. A sötét humor és a megragadó cselekmény, mint általában, biztosítja az író könyveinek folyamatos népszerűségét és a vezető helyet az olvasandó művek rangsorában.

Örökség. Színtelen történet, amit festeni fogsz

Előnyök:

 • A cselekmény szokatlan kialakítása és ragyogó körvonala;
 • Az ilyen formátumú kiadvány csodálatos ajándék lehet azok számára, akiket egy igazán érdekes külföldi irodalom egy pikáns „fűszerezéssel” vonz.

Hátrányok:

 • Azok számára, akik nem ismerik az író munkáját: ne adják oda a könyvet gyerekeknek vagy tinédzsereknek. A színezéshez szükséges képek ellenére a mű, mint mindig, Palahniuk szellemében zajlik, és az illusztrációk egyáltalán nem olyan ártalmatlanok, mint a gyermekek színezésében.

Tippek a mestertől

Többek között az interneten található egy "Hogyan írjunk könyveket" című oktatóanyag, amely gyakorlati tippeket kínál a pályakezdő szerzők számára. A kézikönyvet a komédia-horror Palahniuk irodalmi műfajának szakértője írta, aminek önmagában is okot kell adnia arra, hogy figyelembe vegye ajánlásait annak érdekében, hogy megtanulják, hogyan tartsák az olvasó figyelmét a munka során. Azt is megtudhatja belőle, hogy hol kell kezdeni és mire kell figyelni, amikor a szöveggel dolgozik, hogy az az olvasót a szerző által kitalált világba sodorja, és ne altassa el. A témát a szerző több esszéjében tárgyalja részletesebben, amelyet munkája rajongói hivatalos honlapján tett közzé. Ezek a művek teljes mértékben feltárják az irodalmi környezetben elfogadott kifejezések jelentését, meghatározzák a szerző munkájának fő téziseit, hogy megkönnyítsék az alkotó folyamatot, ahogy Palahniuk megértése szerint annak lennie kell. Ezenkívül részletesen elmondja a bemutatási stílus kiválasztásakor felmerülő főbb hibákat is. A kezdő írók minden bizonnyal hasznosnak találják ezeket az esszéket.

Hogyan kell Palahniuk könyveket írni

Előnyök:

 • Érthető és hozzáférhető előadás, humorral fűszerezve.

Hátrányok:

 • Csak az interneten található.

Mennyibe kerül egy bestseller, és hogyan lehet könyvet választani, és nem kell csalódnunk?

Chuck Palahniuk könyveinek átlagos költsége a formátumtól függően 150 és 600 rubel között mozog: a költségvetési papírkötésű opciók kevesebbe kerülnek, de a drágább példányokat kellemesebb időnként átvenni és újraolvasni. Ezenkívül a mester könyvei letölthetők vagy online módon elolvashatók az internetes kiadók erőforrásain, amelyek közül sok ingyenesen elérhető online olvasáshoz. A letöltendő fájl átlagos ára 140-390 rubel lesz. Amikor eldönti, melyiket érdemes jobban megvásárolni, a következő kiválasztási kritériumokra koncentrálhat:

 • Rövid leírás a borítón - általában szerkesztők állítják össze, akik változtatnak a regényen, ezért ismerik annak tartalmát;
 • Vásárlói vélemények - Megtekintheti a könyv értékelését a véleményekben és az átlagos értékelést, amelyet azok adtak, akik már olvasták.Itt megtekintheti más művek áttekintését és eldöntheti, melyik könyv a jobb;
 • Kritikai kritikák - ezek az emberek általában sajátosságaik miatt pártatlanok, ezért objektíven értékelik az író egészét vagy külön művét. Igaz, figyelembe kell venni azt a tényt, hogy néha a legjobb szerzőket és műveiket is pártatlan jellemzésben részesítik. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a dicsérő szagokat rendszeresen elárasztják, egyszerűen egészséges kritikával kell hígítani őket.

Most, hogy mindent vagy szinte mindent tud e kiemelkedő író munkájáról, válaszolhat magának a kérdésre: megkockáztatja-e, hogy kezébe veszi könyvét anélkül, hogy félne attól, hogy komor, ijesztő és egyben reális események sodrába sodorják, amelyek nagyon jól megtörténhettek. és veled ... ha a személyes szörnyeid kiszabadulnának?

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *