A legjobb Stephen King könyvek 2020-ra

0

Stephen King a horror elismert mestere a 20. és 21. században. Nehéz olyan embert találni, aki ne ismerné ezt a szerzőt, a legtöbben a könyveit tartottuk, vagy az író művei alapján filmeket néztünk. King irodalomjegyzéke hatalmas, több mint 50 regénnyel és több mint 200 novellával. Mindezek a művek szerepelnek a szerző gyűjteményeiben, külön megjelennek és folyamatosan újból megjelennek. Az érdeklődés Stephen King tehetsége iránt az idő múlásával nem halványul, hanem csak egyre inkább.

A szerző fő műfajai a thriller és a fantázia, és a művészeti alkotásokban is nagy a pszichológiai dráma. Az ilyen könyvek nemcsak az ön szabadidejében történő olvasásra alkalmasak. Stephen King-et azoknak az embereknek kell elolvasniuk, akik érdeklődnek az emberi pszichológia sajátosságai, a körülötte lévő világ felfogása iránt. Ha egy sötét és titokzatos világba is el akar merülni, amely kitörli a valóság széleit, nézze meg ezt a cikket. A "best-hu.designuspro.com" szerkesztői elkészítették a legjobb Stephen King-könyvek értékelését 2020-ra.

Életrajz

A horror híres mestere 1947-ben született, szeptember 21-én. Születési hely - Portland, Maine, USA. A fiatal író első próbálkozására 1950-ben került sor, amikor megírta a "Sly Mr. Rabbit" című történetet. Az idő múlásával King belépett a Maine Egyetemre. Ezzel párhuzamosan az író testvérével együtt újságot kezdett kiadni. Meg kell jegyezni, hogy Stephen meglehetősen beteg gyermekként nőtt fel, könyvek olvasása és saját műveinek írása segített elterelni az egészségügyi problémákról.

Az egyetemen végzett tanulmányok mellett a horror mestere recenziókat, történeteket, publikációkat írt folyóiratokban, és saját esszegyűjteményeket adott ki. Érettségi után King az iskolában angol tanárként dolgozott.

Ha Stephen King karrierjének kezdetéről beszélünk abban a szerepben, amelyben ismerjük, akkor érdemes megjegyezni 1974-et, amikor a "Carrie" könyvet írták. Ezt a művet kétszer forgatták. Figyelemre méltó az a tény, hogy Stephen felesége a kéziratokat a kukában találta, ha nem az ő belátása, akkor teljesen lehetséges, hogy soha nem fedeztük volna fel a horror mesterének tehetségét.

Ezt követte "Salem sorsa", "A fénylő", a "The Dark Tower" elnevezésű ciklus. 1990-ben már Stephen King neve szorosan kapcsolódott a horror műfajához, az író ekkorra magabiztos pozíciót töltött be az irodalmi résen, a karakterek és a történetek felfedésére való képességét a kritikusok nagyon dicsérték.

1996-ban megjelent A zöld mérföld című regény. Ez a mű sok olvasó szívét meghatotta, így a filmadaptáció csak idő kérdése volt. Ezután jött a "Lovaglás a medencében" című regény, amely ösztönözte a könyvek elektronikus kiadásainak fejlődését. ő maga volt az elektronikus kiadvány képviselője. Stephen King folytatta a The Dark Tower, The Night Shift, The Bad Dream Shop és mások gyűjteményeinek kiadását. Jelenleg a horror mestere számos regény és novella szerzője, az írott művek adaptálásának egyik vezetője. Az író több millió emberből áll, könyvei rendszeresen eljutnak a legnépszerűbbek közé.

Papír és elektronikus változat

Mint fentebb említettük, Stephen King lett az elektronikus irodalom úttörője. És most a műfaj és általában a könyvek rajongói között gyakran viták folynak, milyen formában jobb elolvasni a könyvet.Ebben az esetben ez csak ízlés kérdése. Vannak emberek, akik szívesen töltenek le egy művet egy kis eszközről, és bármikor és bármikor elolvashatják azt. Az e-könyvek nem sok helyet foglalnak el, nem adnak súlyt a poggyászának, és az interneten könnyedén megtalálhat sok ingyenes könyvet. Közvetlenül a történetek vagy regények letöltése előtt ellenőrizze, hogy a könyv megfelelő formátumban van-e bemutatva.

Ezenkívül sok felhasználó szereti a hangoskönyveket; az irodalom tanulmányozásának ez a módja nem sok időt vesz igénybe, és lehetővé teszi a napi tevékenységek elvégzését.

Az irodalom papírkiadásainak is sok rajongója van. Mi lehet szebb, mint egy új könyv felvétele, lapozás, friss tintaszag? Ezenkívül a könyv továbbra is nagyszerű ajándék, különösen, ha gyűjtői kiadás.

Stephen King művei mind a műfaj kedvelőinek, mind pedig az egyszerűen olvasó embereknek is megajándékozhatók. A szerző bibliográfiája lehetővé teszi, hogy a sok történet és regény közül az optimális lehetőséget válassza. Az alábbiakban a horror mesterének legjobb műveit láthatjátok.

Stephen King 2020-as legnépszerűbb könyvei

Ezt az értékelést az olvasók véleményének és az irodalomkritikusok véleményének figyelembe vételével állítottuk össze.

Azt

Félsz a bohócoktól? Ha nem, akkor miután elolvasta ezt a regényt, akkor biztosan kezdi félni a cirkuszi előadókat. Az "Ez" az író egyik leghíresebb alkotása, ezért a regényért a szerző számos díjat és díjat kapott, és King legtöbb csodálója ezt a remekművet emelte ki kedvencei között.

Maga a könyv két részből áll, a cselekmény, illetve két időintervallumból áll. Az első rész - a fő akció a kitalált Derry városban játszódik, a főszereplők egy iskolás gyerekek csoportja, a "Losers Club" néven. A gyerekeknek szörnyű szörnnyel és a gonosz igazi megtestesítőjével kellett szembenézniük - Pennywise bohóc, aki csapdájába csábítja a gyerekeket. A szörny ravaszul játssza a gyermekek félelmeit, és megpróbálja leigázni egy gyermekcsoportot. A gyerekek szavukat adták a város megmentésére és a bohóc kiűzésére; nehéz, félelmekkel és vérrel teli úton kell végigmenniük. Ezen az úton nem szabad megvárniuk a segítséget, a felnőttek közönye is a könyv egyik legfontosabb pontja. Az ijesztő szörny mellett a gyerekek szembesülnek társaik kegyetlenségével.

A második rész a már felnőtt főszereplők élményeibe vezet. Félelmeik valami többé nőttek, a fóbiák sehol sem tűntek el, csak más formát öltöttek. És még egyszer: a "Losers Club" -nak szembe kell néznie a gonosz elleni harcban. Mindenki kiválasztja magának a könyv fő gondolatát, csak azt a tényt vesszük figyelembe, hogy az ember gyakran több sötétséget és kegyetlenséget tartalmaz, mint a legszörnyűbb, bár kitalált szörnyetegben. A könyvet többször - 1990-ben és 2017-ben, 2020-ban - forgatták. Az összes filmet a kritikusok jól fogadták.

Srácok, a fikció a hazugságokban elrejtett igazság, a fikció igazsága pedig egészen egyszerű: mágia létezik

Stephen King Ono Kiadó

Előnyök:

 • izgalmas cselekmény;
 • a műnek rejtett jelentése van;
 • sok pozitív vélemény és vélemény;
 • a könyv bekerült az évszázad 100 legjobb könyve közé.

Hátrányok:

 • a rajzolás jellemzői;
 • a könyv kissé túl hosszú;
 • a könyv olyan jelenetet tartalmaz, amely néhány ember számára elfogadhatatlan.

Az átlagos költség 500 orosz rubel.

Zöld mérföld

Ez a könyv elvezeti a törvényt megszegő reménytelen emberek utolsó menedékhelyéhez. A börtön az otthonuk, és az a hely, ahol mindegyikük az utolsó óráját várja. A mű főszereplője egykori börtönőr, jelenleg egy idősek otthonában lévő beteg. Az egykori felügyelő története a távoli múlt eseményeihez vezet.

Miért éppen a Green Mile? Ez a név a tömb padlója miatt jelent meg a kivégzésre várók számára - élénkzöldre van festve.Számos alkalmazott nyújt segítséget a felügyelőnek, egyikük nyílt és gyáva szadista, aki csak gyűlöletet és undort vált ki másokban. Egy nap egy fekete férfi átlépi a blokk küszöbét, akit két kislány meggyilkolásával vádolnak. A kétméteres óriás a viselkedésében inkább egy intelligens gyerekre hasonlít, nem pedig kegyetlen gyilkosra. Az idő múlásával a felügyelő rájön, hogy ő nem igazi gyilkos, hanem természetfeletti erőkkel rendelkező kedves és védtelen ember.

A könyvet keresztül-kasul áthatja egy ember fájdalma és kétségbeesése, aki belefáradt a mások gonoszságába és gyűlöletébe. A művet 1999-ben forgatták, a film nemcsak a filmkritikusok, hanem a hétköznapi emberek szívét is megremegtette, könnyeket okozva még a férfiaknál is.

Mindannyian halálra vagyunk ítélve, mind kivétel nélkül, tudom, hogy ezt, de ó, Uram, néha ilyen hosszú a mérföld.

Stephen King Green Mile

Előnyök:

 • filozófiai felhangok;
 • érdekes történet;
 • ezt a könyvet valóban érdemes elolvasni;
 • méltó filmadaptáció.

Hátrányok:

 • szomorú vég.

Az átlagos költség 300 orosz rubel.

Rita Hayworth vagy a The Shawshank Redemption

Annak ellenére, hogy ezt a könyvet kiváló filmben ábrázolták, sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a világ bestsellerének szerzője Stephen King. Természetesen ebben a regényben nincsenek szörnyek vagy paranormális jelenségek, de nem tagadható e mű irodalomhoz és általában a művészethez való hozzájárulása.

A cselekmény visszavezet minket a börtönbe. A történetet egy Red nevű hős fogja vezetni. Redet hármas gyilkosság miatt ítélték el, természetesen nem pozitív karakter, de nem is lehet negatív karakternek tulajdonítani. Red figyelmét Andy Dufrein nevű elítélt hívja fel, aki szintén az egyik kulcsszereplő. Pirostól eltérően Andyt tévedésből életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik - gyilkossággal vádolják, amelyet nem követett el. A cselekvés során Andy kénytelen lesz szembenézni egy agresszív környezettel, a gonosz emberekkel és azzal, hogy szigorú körülményeknek kell alávetnie magát.

Ez a könyv a küzdelemről szól, az ember vágyáról, hogy minden helyzetben megőrizze méltóságát. A munka arra ösztönöz minket, hogy lassan, sietség nélkül haladjunk a célunk felé, csak ebben az esetben lehetséges a terveink megvalósítása.

A regény azokra az emberekre is felhívja a figyelmet, akik Andy Dufreinhez hasonlóan két életfogytiglant kénytelenek ártatlanul tölteni, miközben egy igazi bűnöző élvezi a szabadságot. Olvasás után kellemes utóíz és enyhe szomorúság támad. Ez a bestseller felveti az emberiség erkölcsi értékeinek elképzeléseit, egy új világban való alkalmazkodási képességüket is maguk számára.

Van valami benned, amelyhez nem lehet hozzányúlni, csak a tiéd. Ez remény. ©

Stephen King Rita Hayworth vagy a The Shawshank Redemption

Előnyök:

 • hivatalosan elismert világ bestseller;
 • a cselekmény magával ragadó;
 • méltó filmadaptáció.

Hátrányok:

 • hiányzó.

Az átlagos költség 200 orosz rubel.

Reménytelenség

A filmadaptáció szintén nem múlt el ezen a könyvön. A tipikus King horror műfajban íródott. A mű az első percektől a legtitkosabb félelmek légkörébe sodorja az olvasót. Mint tudják, a horror mestere tökéletesen és mesterien képes bármelyik olvasót a fóbia felszínére húzni. Éppen ezért, amikor elolvassa a regényt, garantáltan libabőrös lesz.

A főszereplők egy ájtatos gyermekű család, az akció színhelye a reménytelenség elhagyott bányaváros. Utazás közben a családot egy démonok által megszállt rendőr állította csapdába. A szereplőknek igazi borzalmakat kell átélniük, amelyek az utolsó oldalig talpra hagyják az olvasót.

A regény a felhasználói értékelések szerint az egyik kedvenc, különösen a karakterek hozzáértő nyilvánossága miatt. Stephen King ügyesen leírja a szereplőket, nagyon hamar elkezdesz együtt érezni egyesekkel, és élesen utálni másokat. A könyv a vallás kérdését is feltárja, nevezetesen: "Ha Isten létezik, miért engedi a gonosznak ilyeneket csinálni?"

A hazugság fikció, a fikció művészet, ami azt jelenti, hogy minden művészet hazugság

Stephen King Reménytelen

Előnyök:

 • a horror műfaj egyik legjobb képviselője;
 • váratlan cselekményfordulatok;
 • légköri;
 • feszültség;
 • érdekes előadás.

Hátrányok:

 • egyesek számára a könyv túl komornak és reménytelennek tűnik.

Az átlagos költség 200 orosz rubel.

Karcsúsító

Képzeljen el egy gazdag várost, amely nem tudja, mi az éhség és a pénzhiány. Egy napon csavargók-cigányok érkeznek a városba, készek szórakoztatni a tömeget pár érmeért. Ezek a vendégek azonban nem olyan egyszerűek, sokan elsajátítják a fekete mágia és a boszorkányság rítusait. Egy nap egy nagyon sikeres és önigazgató ügyvéd leüti egy cigány öregasszonyt. A kapcsolatok és a pénz nem teszi lehetővé a büntetés valóra váltását, majd a tábor úgy dönt, hogy bosszút áll a gyilkoson. Ebben a pillanatban válik egy csendes, jól táplált város a gonosz és a borzalom lakóhelyévé.

A mű fő kérdése: van-e joga az embernek hibázni? Méltó-e megbocsátásra, ha nem veszi észre bűnösségét? Stephen King, mint mindig, mesterien feltárja az emberi lélek minden aspektusát és aspektusát. A könyv fő gondolata piros szálként fut - ebben az életben mindent teljes egészében ki kell fizetni. Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy nincsenek határok a jó és a gonosz között, nem tudjuk eldönteni, kinek szimpatizáljon. A pozitív és negatív karakterek sorai annyira szorosan összefonódnak, hogy az olvasó csak a mű hangulatát élvezheti, lapot lapozva.

Saját csendes nevetésének hangja megijedt: csak az őrült nevetés egyedül. Ez teszi őket dióvá. ©

Stephen King Fogyni

Előnyök:

 • a végéig feszültségben marad;
 • a félelem légköre;
 • Stephen King pszichológiai technikái;
 • a mű fináléja.

Hátrányok:

 • rengeteg néha felesleges leírás.

Az átlagos költség 200 orosz rubel.

Ragyogás

A horror műfaj klasszikusa. A jól ismert regény végül a nagy képernyőre került. A könyv King munkájának "arany" időszakához tartozik, erősen ajánlott azoknak az embereknek az olvasására, akik nem tudják, hol kezdjék el tanulmányozni a borzalmak mesterének munkáját. Emellett a műfaj rajongói szeretik rendszeresen újraolvasni az eladások ezt a slágerét.

A fő hely a szálloda, amely télen zárva tart. Természetesen egy ilyen nagy épület karbantartást és védelmet igényel. Ebből a célból Jack Torrance belép a szállodába és ott gondnokként alkalmazzák. Vele jön felesége és kisfia, Danny, akinek rendkívüli képességei vannak. Annak ellenére, hogy a családon kívül nincs több ember a szállodában, óriási számú kísértet van, amelyet csak Danny láthat. Az idő múlásával a baba apja a harag és az alkohol megszállottjává válik, a szellemek és a démonok egyre inkább birtokba veszik a lelkét. Csak Danny fénye segíthet kijutni erről a helyről.

Mint mindig, az író finoman feltárja a főszereplők összes jellegzetességét, cselekedeteik pszichológiáját. A szerző teljesen belemerít egy hóval borított szálloda légkörébe, arra kényszerítve, hogy átérezzünk és valóban féljünk a főszereplőktől. Természetesen a mű minden rejtett félelmünket kihúzza a könyvben leírt tapasztalatok révén.

Szörnyek és szellemek léteznek. Bennünk élnek, és néha ők nyernek

Stephen King A fénylő

Előnyök:

 • mély jelentés;
 • szokatlan alszöveg;
 • a szerző szép stílusa;
 • méltó filmadaptáció.

Hátrányok:

 • kissé elhúzódó cselekmény;
 • a thriller elemek a legjobban csak a végén derülnek ki.

Az átlagos költség 300 orosz rubel.

Ez volt Stephen King legszembetűnőbb műveinek teteje. Ezek a művek túlélték az idő próbáját, és még relevánsabbá váltak. Olvasson könyveket, ők képesek eljutni egy új világba, rengeteg benyomást kelteni és nyitni a szemét olyan dolgok felé, amelyekre korábban még nem figyelt fel.

Mi a kedvenc Stephen King-könyved? Írja meg visszajelzését a megjegyzésekben.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *