A legjobb kompresszorok a hengerek utántöltéséhez 2020-ig

0

A merülés során fontos figyelembe venni számos funkciót, hogy a merülés biztonságos és kényelmes legyen. Az első dolog, amit a búvárnak tudnia kell, a henger kialakítása és a helyes töltés. Ez segít kiszabadulni a bajból.

Ugyanakkor időt fordítanak az üzemanyag-feltöltésre a gáz üzemanyagként történő felhasználása során. Fontos, hogy az ember ismerje a speciális kompresszorok fő előnyeit és hatékonyságát. Ezért a "best-hu.designuspro.com" szerkesztői elkészítették Önnek a palackok tankolásához szükséges legjobb kompresszorok minősítését 2020-ra.

Tartálytípusok és a munka időtartama

Annak érdekében, hogy a búvár nyugodtan lélegezzen a víz alatt, és ne érezzen kellemetlenséget, különféle hengereket használnak. Többféle típusuk van, némelyiket hosszú merüléshez tervezték, a második pedig tartalékként is működhet.

Három végrehajtási típus kapható:

 • Alapvető. A terméket fő levegőforrásként használják, amely lehetővé teszi a víz alatti légzést. Ennek a lehetőségnek a térfogata elérheti a 18 litert, de értékesítik a 9-es, 12-es stb. Modelleket is. liter.
 • Pótalkatrészeket a búvár is használ merüléskor, azokat használja arra az esetre, ha a fő elromlik. Neki köszönhetően a felhasználó biztonságosan és gyorsan felszínre kerülhet. Mivel az eszközt nem hosszú távú használatra tervezték, a térfogat kicsi és 1 liter.
 • Ha a merülés mély, akkor a főtartállyal egy pónitankot használnak. A levegő kapacitása ebben a kivitelben eléri a 6 litert. Ez az érték elegendő a fenék biztonságos feltárásához vagy a hosszú merüléshez.

Fő elemek

A tartály kialakításában négy alkatrész van:

 • A lombik a fő elem, amely egy hengeres termék, és tele van levegővel és keverékkel.
 • Az oxigénellátás szabályozásához elzárószelepre van szükség. Van itt egy biztonsági lemez is. A fő cél az, hogy megakadályozza a tartály robbanását a mély merülés során fellépő erős víznyomás miatt.
 • O-gyűrű található a szabályozó és az elzáró szelep között. Megakadályozza a folyadék szivárgását és bejutását.
 • A cipő lehet mellékelve, vagy külön is kapható. Fő feladata, hogy megvédje a szerkezet alsó részét a mechanikai igénybevételtől.

A kompresszorok célja

Ma két népszerű henger kompresszor létezik:

 • Üzemanyaggal működő szokásos motorral;
 • Villanymotorral.

A motort az alkalmazás alapján választják meg. A legtöbb búvár az elektromos modelleket részesíti előnyben, mivel kényelmesek és funkcionálisak. Ennek a megoldásnak azonban van egy hátránya is - az elektromos energiától való függés. Ezért nem mindig lehet megfelelő kivezetést találni.

A tucatnyi tartály feltöltésére tervezett dimenziós modelleket kizárólag olyan profi klubokban használják, amelyeket nagyszámú felhasználó látogat meg. Ritka használat esetén jobb más lehetőséget találni.

Kompresszor működése

Azok a termékek, amelyek óránként legfeljebb 100 liter töltésére képesek, inkább magánhasználatra alkalmasak. Nekik köszönhetően egy henger kitöltése nem fog sok időt igénybe venni, ami lehetővé teszi a művelet gyors és hatékony végrehajtását. A boltokban vannak olyan modellek is, amelyek folyékony nitrogénnel tölthetők meg. Ezeket azonban ritkán használják.

A legtöbb szakember és a modern búvárok inkább csak normál búvártartályokat használnak, amelyek sűrített levegővel vannak feltöltve. Ennek a megoldásnak köszönhetően a szerkezet könnyen szállítható nagy távolságokon anélkül, hogy attól tartana, hogy a keverék romlik vagy kifolyik.

Henger vásárlásakor a fő tényezők csak egy dolog - a gyártó. A legjobb, ha mindig olyan modelleket vásárol, amelyek már tapasztaltak a tapasztalt búvárok körében, és pozitív véleményekkel rendelkeznek. Természetesen egy ilyen előadás költsége magasabb lehet, de cserébe egy személy biztonsági garanciát kap. Sőt, a legtöbb ilyen modell még a kezdők számára is könnyen használható.

A megfelelő kompresszor kiválasztása

A felszerelés kiválasztásához számos pontra kell figyelnie.

Modellkülönbségek

Két népszerű lehetőség van az üzletekben - álló és mobil. A fő különbség e változatok között a súly és a méretek között van. Ezenkívül különböznek a tartályok töltésének sebességétől.

Az álló termékeket egy bizonyos helyre telepítik, mivel méreteik lenyűgözőek. Az ilyen kivégzések ára meghaladja a százezer rubelt. Ennek a megoldásnak az a fő előnye, hogy nagyszámú hengeret képes feltölteni. Ezért a kompresszort speciális cégek és búváriskolák vásárolják meg. Nincs értelme a berendezést kizárólag személyes célokra használni.

A hordozható kivitel egyszerű és alkalmas kezdőknek és egyénileg gyakorló szakembereknek. A végrehajtás fő előnye a mobilitás és a kényelmes használat.

Az előző verzióhoz képest a kompakt kompresszorok költsége alacsony. Egy 12 literes henger átlagosan 30 percen belül megtelik, ami jó mutató. Természetesen a modelltől függően az időérték lehet magasabb vagy alacsonyabb.

Melyik motort használják

Az újratöltésre szolgáló kompresszor kiválasztásakor fontos meghatározni a használt motor típusát. Ez segít megtalálni a jó és gazdaságos lehetőséget. Vásárláskor fontos, hogy az üzemeltetési feltételekre koncentráljon. Mint tudják, kétféle típus létezik - elektromos és üzemanyag. Ezen modellek mindegyikének vannak erősségei és gyengeségei, amelyekre fontos figyelni.

Üzemanyag

Ezek a kialakítások nagyon népszerűek a búvárok körében, akiknek hordozható kompresszorokra van szükségük. Ennek köszönhetően egy személy bárhol képes lesz a henger tankolására. Ennek a lehetőségnek az egyetlen hátránya, hogy folyamatosan tartályt kell tartania üzemanyaggal. Ezenkívül az üzemanyagtermékeket magas zajszint jellemzi, és tilos azokat zárt helyiségekben használni, mivel vannak kipufogógázok.

Elektromos

Ez a változat nemrég jelent meg, és a kompresszorok új generációjához tartozik. Az ilyen minták előnyei:

 • Alacsony zajszint az üzemanyag modellekhez képest;
 • Nincs szükség tankolásra;
 • Hatékonyság;
 • Jó teljesítmény;
 • Akár beltérben is használhatók;
 • Funkcionalitás.

De van egy hátránya is, például:

 • A működéshez elektromos csatlakozás szükséges. Ezt nehéz elérni a terepen, ami hátrányos a mobilitás szempontjából.

Manapság az üzletek több száz érdekes megoldást kínálnak, amelyek nemcsak a költségekben, hanem a műszaki jellemzőkben is különböznek egymástól. Kompresszorok töltéshez történő vásárlásakor fontos, hogy a felhasználó figyelembe vegye néhány jellemzőjét:

 • Súly;
 • Méretek;
 • Működési frekvencia;
 • Szállítás lehetősége;
 • Kényelem.

Mivel a búvárnak folyamatosan kell húznia a modelleket, fontos, hogy mindig figyeljen ezekre a tulajdonságokra.

A gázkompresszor jellemzői

A tartály propánnal vagy metánnal való megtöltéséhez speciális eszközöket kell használni. Az üzemanyag-feltöltési folyamatot mechanikus művelettel hajtják végre. Az ilyen kompresszorokat különböző területeken használják: otthontól az ipariig. Ezenkívül az ilyen terveket házak vagy lakások gázellátására használják, használata lehetővé teszi a turbinák levegőjének csökkentését. Az autóipari szerviz lehetővé teszi a gázkompresszor használatát is, mivel lehetővé teszi, hogy a féktömlők rövid idő alatt feltöltődjenek levegővel.

Módosítások

A tartályok töltéséhez megfelelő szerkezetek kiválasztásához ismernie kell ennek az eszköznek a fajtáit. A legnépszerűbb modellek:

 • Spirál;
 • Csavartermékek;
 • Centrifugális;
 • Viszonzó;
 • Átlós.

Az axiális és a rekeszizom változatok a boltokban is értékesíthetők. Minden opció megfizethető áron vásárolható meg.

Az egyes lehetőségek előnyei

Annak érdekében, hogy jobban megértsük, egy adott modell melyik területre alkalmas, ismernie kell főbb előnyeiket és működésüket.

A centrifugális kompresszorokat ipari alkalmazásokban, például gázfeldolgozásban használják. Alkalmas néhány vegyi üzemben, ahol állandó munkára van szükség. Ezenkívül egyes síterepek nem nélkülözhetik ezt a lehetőséget, mivel ez lehetővé teszi a mesterséges hó folyamatos áramlását.

Az átlós modellek csak a diffúzor méretében különböznek a centrifugális modellektől. A hatókör és a kialakítás megegyezik. Ezért a megfelelő opció kiválasztása nem nehéz.

Az axiális kompresszorokat nagy mennyiségű gáz tömörítésére tervezték. A változat megkülönböztető jellemzője: folyamatosan forgó pengékből áll. Hasonló készüléket gázturbinákban történő felhasználásra szánnak.

Az utak javításakor vagy egy komplex ipari területen szokás forgó mechanizmusokat használni. Ennek az opciónak az az előnye, hogy képes kicserélni a szokásos motort, miközben az erőt a megfelelő szinten tartja. Lehetőség van a teljesítmény beállítására, ez lehetővé teszi a kompresszor hatékonyabb használatát.

A dugattyúk kialakításakor a tömörítési folyamat a dugattyú működése révén történik. A korábbi lehetőségek némelyikéhez hasonlóan ezeket általában az ipari vállalkozásokban is használják. A modellek előnyei a megbízhatóság és a magas hatékonyság.

A spirálmodellek eltérnek a működési elvtől, amely a gázkeverék két forgó elem segítségével történő összenyomásából áll. A tervezés előnyei közé tartozik az alacsony zajszint és a szerkezet tartóssága.

Az utolsó népszerű lehetőség a membrános kompresszorok. A kialakítás továbbfejlesztett dugattyús eszköz. A dugattyúk helyett csak membránokat használnak.

Milyen üzemanyagot használnak

A gázkompresszorok fő előnye a különféle üzemanyagok felhasználásának képessége. Ma a gyártók több tucat modellt gyártanak, amelyek nemcsak földgázzal, hanem nitrogénnel, klórral, hidrogénnel stb. Ugyanakkor a berendezés üzemanyagot szállíthat, és különféle tartályokkal töltheti meg, beleértve a palackokat.

Búvár kompresszorok besorolása

Nardi Atlantic G100

Minőségi eszköz alumínium vázzal és hatékony motorral. Az elektromos motor normál működése érdekében meg kell tölteni ásványolajjal. A külső részek korróziógátló tulajdonságú anyagokból készülnek.Ennek köszönhetően az ember a szabadban tudja használni a kompresszort.

A forgást gumiszalag továbbítja. Az eszközzaj magas és 84 dB. Ezért nem ajánlott beltérben használni. A léghűtés megakadályozza a készülék túlmelegedését és meghosszabbítja az élettartamot.

Az átlagos költség 280 940 rubel.

Nardi Atlantic G100

Előnyök:

 • Erős váz;
 • Minimális rezgés;
 • Megbízhatóság;
 • Egyszerű karbantartás;
 • Jó szíjhajtás;
 • Nem korrodálódik.

Hátrányok:

 • Magas zajszint.

FROSP KVD100 / 300-2

Hatékony modell, amely képes kezelni a nitrogént és az oxigént. A készülék termelékenysége magas, és 100 liter / perc értéket képvisel 1 bar nyomáson. Egy 10 literes palack átlagos töltési ideje 30 perc. Az alkalmazott kompresszor típusa ide-oda mozog. A működéshez 220 V-os elektromos hálózathoz kell csatlakozni, a zajszint 72 dB, ezért a szabadban kell használni.

A felszerelés tömege 42 kg, amely alkalmas kis mozgásokra. Az összeszerelés a megfelelő szinten történik, nem találtak visszalökést. A teljesítmény 2,2 kW.

Az átlagos ár 183.050 rubel.

FROSP KVD100 / 300-2

Előnyök:

 • Hatékonyság;
 • Kiváló minőségű szerelés;
 • A pénz értéke;
 • Mozgás képessége;
 • Optimális teljesítmény;
 • A garancia 36 hónap.

Hátrányok:

 • Lárma.

Coltri Sub MCH6 SH

Kiváló modell azok számára, akik egyedül merülnek. A készülék benzinnel működik. A kis súly (37 kg) lehetővé teszi a készülék egyszerű mozgatását, csak helyezze a jármű csomagtartójába. A kompresszor kapacitása megegyezik az előző modellel, és egyenlő 100 liter / perc sebességgel. A készülék teljesítménye 4,8 kW.

Áron értékesítve: 263 700 rubeltől.

Coltri Sub MCH6 SH

Előnyök:

 • Kényelmes szállítás;
 • Robusztus test;
 • Élettartam;
 • Megbízhatóság;
 • Gyors tankolás;
 • Hatékony hűtés.

Hátrányok:

 • Zajszint - 80 dB.

Sűrített levegős kompresszor

TYPHOON 250 ATM, 12 V + 220 V adapter

Ezt az eszközt pneumatikus fegyverekkel való működésre tervezték. Lehetőség van a henger sűrített levegővel történő feltöltésére is. A szerkezet tartós anyagokból készült, nem korrodálódik. A zaj alacsony, ami lehetővé teszi az eszköz zárt helyiségekben történő telepítését. Ennek az opciónak az előnye az ár-érték arány. Ezenkívül a termék megbízható és karbantartható.

Áron értékesítve: 22 000 rubeltől.

TYPHOON 250 ATM, 12 V + 220 V adapter

Előnyök:

 • Alacsony ár;
 • Megbízhatóság;
 • Robusztus test;
 • Hosszú élettartam;
 • Karbantarthatóság.

Hátrányok:

 • Nem található.

Energia 1,8 kW 40 MPA

Az egyik legjobb lehetőség 4 literes palackok töltésére. A kompresszor 300 atm nyomásig biztosítja a nyomást. A készülék az elektromos hálózatról működik, míg a teljesítmény megfelel a deklaráltnak. Ennek a modellnek egy másik előnye a kilépő levegő hőmérsékletének szabályozása. Annak megakadályozására, hogy a készülék megszakadjon a gyakori használattól, például túlmelegedés miatt, van egy hűtőrendszer.

Az átlagos költség 20 790 rubel.

Energia 1,8 kW 40 MPA

Előnyök:

 • Jó alkat;
 • Alacsony zajszint;
 • Kiváló minőségű hűtőrendszer;
 • Erő;
 • Kis méret;
 • Tartósság.

Hátrányok:

 • Nem található.

Patriot 1,8 kW, 50 l / perc

Megbízható eszköz, amely hengerek maximális fordulatszámon történő feltöltésére alkalmas. A berendezés nemcsak a szakmai területen használható, hanem otthon is. Hatékony vízhűtés van, így a rendszer nem melegszik túl. A kompresszor működtetéséhez 220 V-os aljzatra van szükség.

Áron értékesítve: 19 970 rubeltől.

Patriot 1,8 kW, 50 l / mérföld

Előnyök:

 • Vízhűtés;
 • Megfizethető ár;
 • Megbízhatóság;
 • Könnyen mozgatható;
 • Erő;
 • Hosszú élettartam.

Hátrányok:

 • Nem található.

A legjobb benzinkutak értékelése

FMQ-2.5 otthoni benzinkút

Kényelmes modell, amely lehetővé teszi, hogy otthon teljes körű benzinkutat rendezzen.A készülék különféle gázok kezelésére képes, beleértve a metánt és a propánt is. Minden a felhasználó választásától függ. A működéshez csak 220 V feszültségű elektromos hálózatra van szükség. A készlet 4,5 méteres tömlőt tartalmaz, ami megkönnyíti a készülék használatát.

Az átlagos költség 430 000 rubel.

FMQ-2.5 otthoni benzinkút

Előnyök:

 • Gyors tankolás;
 • Hatékonyság;
 • Kényelmes tömlő;
 • Nem fogyaszt sok energiát;
 • Különböző gázokkal működik.

Hátrányok:

 • Magas ár.

Házi Phill benzinkút

Hatékony eszköz, amely segít megtakarítani a drága üzemanyagot. Az alacsony zajszint lehetővé teszi a tankolást bármikor, akár éjszaka is. A kompresszor nem használ olajat, ami lehetővé teszi a berendezés használatát még -40 fokon is. A nagyobb kényelem érdekében a termék kényelmes automatikus diagnosztikai rendszerrel van felszerelve.

A költségeket az eladóval kell meghatározni.

Házi Phill benzinkút

Előnyök:

 • Minimum elektromos energiát fogyaszt;
 • Széles üzemi hőmérséklet-tartomány;
 • Jó nyomás;
 • Bármely tartály gyors feltöltése;
 • Alacsony zajszint.

Hátrányok:

 • Nem található.

Végül

A palackok feltöltését tapasztalt felhasználónak vagy felügyelete alatt kell elvégeznie. Csak így lehet elkerülni a bajokat és megakadályozni a tartály károsodását. Ha van tapasztalata a minősítésben leírt modellek vagy érdekesebb képviselők használatáról, mondja el nekünk erről a megjegyzéseket.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét