🍷A legjobb vörös száraz borok 2020-ra

0

A bor örömet okoz, és a száraz vörös is jót tesz az egészségnek. Ebben az esetben két feltételt kell betartani: használatának mérsékeltnek és a terméknek jó minőségűnek kell lennie. Egy jó száraz vörösbor kiválasztása egyszerű, ha már tudja, mire kell figyelnie vásárláskor. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztősége a "A legjobb száraz vörösborok 2020-ra" áttekintést kínál, amelyet a vásárlók és a szakértők véleménye alapján állítottak össze.

Tartalom

Milyen borok vannak

A bornak nevezik azokat az alkoholtartalmú italokat, amelyeket különböző szőlőfajták levének erjesztésével nyernek. Nézzük át, mik azok.

Szín szerint

 • fehér, főtt fehér bogyós gyümölcsök;
 • vörös, vörös és fekete fajtákból készül;
 • rózsaszínű, egy bizonyos technológia szerint nyert, a felhasznált bogyók színétől függetlenül;
 • narancs, fehér bogyókból, a rózsaszín előállítási folyamatához hasonló technológiával.

Cukortartalom szerint

Száraz

Az erjedés során a szőlőlé alkoholos ital lesz. Ugyanakkor az élesztő alkohollá alakítja a bogyókban található cukrot. A száraz bor olyan bor, amelyben a cukor teljesen feldolgozott, amelyet száraznak neveznek. Az alkoholtartalom 8-15%, a cukor - legfeljebb 4 g / liter.

Félszáraz és félédes

Az erőd ugyanaz. A félidry cukortartalma eléri a 18 g / literet, félmagban - 18 és 45 g / liter között. Mivel áttekintésünk a száraz borokra vonatkozik, nem fókuszálunk más típusokra.

Alkoholtartalom

E kritérium szerint természetesekre és megerősítettekre oszlanak.

Természetes

Ezek közé tartozik a száraz, félszáraz és félédes. Természetesnek nevezik őket, mert csak az erjedés során keletkezett alkoholt tartalmazzák.

Megjegyzés: A borkészítés a szőlőlé átalakításának folyamata, amelynek eredményeként a bogyókban található természetes cukor alkoholokká alakul.

Megerősített

A hozzáadott etil-alkohollal rendelkező italokat dúsítottnak nevezik. Az alkoholt azért adják hozzá leggyakrabban, hogy a termék ne "savanyuljon", azaz. nem lett ecet. Ezenkívül egyes márkákhoz szigorúan a technológia szerint adnak alkoholt. Így:

 • portói bor;
 • Marsala;
 • sherry;
 • vermut.

A Tokay egyes típusai megerősíthetők.

Szín

A száraz vörös a vörös és fekete fajtákból származik:

 • Merlot;
 • Cabernet;
 • Cabernet Sauvignon;
 • Pinot Noir;
 • Siráz;
 • Grenache.

Ma ezeket a fajtákat nevezhetjük nemzetközi. Európában és a tengerentúlon, Oroszország különböző régióiban, Grúziában termesztik őket. Örményország és Moldova.

Olaszországban büszkék fajtáikra:

 • Sengiovese;
 • Rondinella;
 • Perricone;
 • Nebbiolo;
 • Montepulciano.

Spanyolország híres fajtáiról:

 • Tempranillo;
 • Monastrell;
 • Garnacha (a francia Grenache analógja).

Gazdag vörös színt adnak a bőrbe koncentrált színezékek, a bogyók magjai és héja.

Megjegyzés: Azokat a gallyakat, amelyeken a bogyókat felfüggesztik, fésűnek nevezzük. Ma egyre több fésűt távolítanak el, mielőtt megkezdődik a borkészítés. Túl sok helyet foglalnak el az erjesztőkádakban, és különleges illatot kölcsönöznek a bornak.

Mi a különbség a vörös és a fehér bor között a színen kívül? A fehér bőr nélküli, gödrök és gerincek nélküli, vörös - éppen ellenkezőleg. Ha vörös, sőt fekete bogyókból készítik héj nélkül, akkor a piros szín nem fog működni.

Előny és kár

A tudósok továbbra is vitatkoznak a vörös előnyeiről. Ennek ellenére több állítás szerint a vörösbor hoz egészséget. Jótékonyan befolyásolja a szív- és érrendszer állapotát, elvékonyítja a vért, növeli a hemoglobint és a vörösvértestek számát, növeli a szexuális aktivitást és véd a rák ellen. Mindez igaz, ha a napi adag nem haladja meg a 150 g-ot. És minden előnyös tulajdonság káros, ha ezt az adagot rendszeresen és komolyan túllépik. Tehát minden mértékkel jó.

Hogyan válasszuk ki a legjobb bort

Vegye figyelembe a fő kiválasztási kritériumokat.
Először döntsünk a vásárlás céljáról.

Ajándék

Ebben a minőségben leggyakrabban fehéret és pezsgőt vásárolnak. A vörös színű ajándék ajándékként bemutatható egy igazi műértőnek. Ebben az esetben érdemes a francia, az olasz vagy a spanyol produkció elitmintáit választani. Nem szabad elfelejteni, hogy nagyon-nagyon drágába kerül.

Rendes vacsorára

Minden attól függ, mit szolgálnak fel az asztalon. A vasszabály szerint a száraz vöröset vörös grillezett húsokkal, felvágottakkal és sajtokkal szolgálják fel. Ehhez elegendő egy könnyű és olcsó, 500 rubel értékű "főzet".

Ár

Fontos kritérium. A paraméter ingadozhat a különböző üzletekben, de feltűnő különbségek nélkül. Az ital árának kialakulása az eredetétől függ. Az, hogy egy termék mennyibe kerül, attól függ, hogy hány vásárló van.

A borászat földrajza

Európa

Hagyományosan magas színvonalú termelő létesítmények találhatók Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában, Németországban és Ausztriában, Magyarországon és Csehországban érdekes dolog található. Áfával és szállítással együtt mindenképpen drágábbak lesznek, mint egy hazai termék. Minőségi termék megtalálható 800 - 1000 rubelért. Az akár 1500 rubel értékű termék ízléssel örvendezteti meg a vásárlót. Körülbelül 2500 rubel értékű palackok alkalmasak arra, hogy bemutassák egy barátjának.

Tengerentúli italok

Ebbe a kategóriába tartoznak az USA, Chile, Argentína, Ausztrália és Dél-Afrika gyártói. Ezeknek az országoknak a természete olyan nagylelkű melegséggel, hogy az ottani szakemberek évente két növényt vetnek le, és több terméket képesek előállítani, mint európai társaik. Ez az árat is befolyásolja. Nagyon jó minőségű termékeket találhat 600 rubelen belül. 1000 rubelért évjáratot találhat, és 2500-ért - elit.

Hazai borok

Oroszul a Krím, Kuban, Don régió és Dagesztán árui érdemelnek figyelmet. 200 rubelen belül nem mindig lehet tisztességes minőségű italt vásárolni, amely nem alacsonyabb például a chilei italnál. Ezért jobb, ha a 400–1000 rubel árcédulájú palackokra koncentrálunk. Kisebb a kockázata, hogy hamisítványba ütközik. Jobb, ha az OFJ (védett földrajzi jelzés) jelöléssel ellátott termékekre koncentrálunk. Ez garancia a minőségre. A gyártás közvetlen közelében gyűjtött anyagokból készülnek. Tehát az importált anyagokból készült belorusz "főzet" (például) definíció szerint nem lehet jó minőségű.

A volt szakszervezetek termékei

Itt érdemes megjegyezni a grúz és a moldovai nyelveket. A moldovai gyárak között a vezető pozíciókat a legrégebbi Cricova és Purcari (Cricova és Purcari) produkciók foglalják el. Ezen túlmenően ezek a vállalkozások híresek pincéikről, amelyek a legnagyobbak Európában.

Még a fogorvosok is tudják a legjobb grúz borok nevét. Mindenki tudja, hogy mi Khvanchkara vagy Kindzmarauli (félédes). Ha a száraz vörös népszerű márkáiról beszélünk, ezek a Mukuzani, a Kvareli és a Teliani.Az abház „Rada” és „Chegem” kapják a legjobb értékeléseket.

Érdekes! Ma az áruházak polcain lévő grúz termékek száma meghaladja a grúz gyárak termelési kapacitását. Egyszerűen fogalmazva: a vevő könnyen belefuthat egy "hamisba".

Erősen ajánlott, hogy vásárlás előtt alaposan tanulmányozza át a számláló címkéjén található információkat. Ha nincs arra utaló jel, hogy a terméket Grúziában gyártották és palackozták volna, akkor jobb, ha visszaviszi a polcra.

Mit kell keresni

Gondosan olvassa el a címkéket és különösen a számlálócímkéket. Teljes információkat kell tartalmazniuk: hol aratták a termést, milyen fajtákat használtak. Egyes gyártók eladják az ún. borital, ezt a tényt apró betűkkel feltüntetve az ellencímkén. Kár lesz egy ilyen helyettesítőt megvásárolni, és csak a minta eltávolításával fedezni fel.

Jövedéki bélyeg megléte szükséges. Hiánya arra utalhat, hogy előtted van a bal oldali termék. Semmi minőség miatt nem kell dadogni.
Nehéz szín alapján meghatározni a minőséget, amíg a termék palackban van. De ha sikerül megfontolnia valamit, akkor jobb, ha nem olyan terméket vásárol, amelynek színe barna vagy terrakotta. Ügyeljen arra is, hogy az üveg tartalma ne legyen zavaros.
A parafa palackok hagyománynak számítanak. Ne essen azonban kétségbe, ha csavaros dugóval ellátott edényt kap. Először is azt jelentheti, hogy ez fiatal bor. Ez az italfajta speciálisan csavaros kupakokkal van lezárva. Ezenkívül a természetes dugók parafa betegségben szenvedhetnek, ettől az üveg tartalma használhatatlanná válik.

Olasz borok vásárlásakor a következő jelöléseket kell keresni a címkéken, amelyek jelzik a termék minőségét:

 1. VDT - Vino de Tabola. Rendes asztali bor. Az anyagfajták és az ültetvények földrajzi elhelyezkedése nincs meghatározva.
 2. IGT - az ún. helyi bor. A címke feltünteti a betakarítás évét, helyét, anyagminőségét, típusát és színét. A megadott adatok hitelességét nem ellenőrzik, de a kategóriát a gazdaság hírneve alapján hozzárendelik.
 3. DOC. Az ezzel a jelzéssel ellátott italok az ún. egyes régiók hivatalos ültetvényei. A gyártási folyamat során a sört nem adják hozzá a cukorhoz. Törvény tiltja. Egyes régiók DOC termékeire szigorú követelményeket (szabványokat) határoznak meg a színre és az aromára. Megtartásukat képzett kóstolók bizottsága ellenőrzi.
 4. DOCG. Legmagasabb olasz minőségű termékek. A követelmények és az ellenőrzések még szigorúbbak, mint a DOC boroké.

Valami hasonló van az olasz minőségi osztályozáshoz Franciaországban:

 1. Vin de France. Ezek nem a legjobb minőségű olcsó italok. Az ültetvények földrajzi elhelyezkedését nem ellenőrzik. A bogyók fajtája meghatározható. E minőségi kategóriába tartozó terméket választva a vevő csak abban lehet biztos, hogy a termék Franciaországból származik.
 2. IGP. Koncepciónkban - oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott bor. A minőség sokkal magasabb, és az ár is.
 3. AOP. Appelation d'Origine Protegee, ugyanaz, mint az OFJ-nk. Vintage bor címkézése. Minden ellenőrzött, az ültetés földrajzától, a bogyók fajtáitól és minőségétől kezdve a termelés és az érlelés minden szakaszáig. A végső szakaszban - kötelező kóstoló.

Legjobb gyártók

Nagyon sok van belőlük, főleg a külföldi termékek között, ahol ez a családi vállalkozás évszázadok óta fejlődik, és a titkokat és a gyártási technológiákat nemzedékről nemzedékre adták át. Ismerjük meg a legjobbakat közülük.

Franciaország

Itt gyártják a világ legjobb száraz vörösbor márkáit. Valamennyi gyártót talán nem lehet felsorolni. Könnyebb a megnevezéseket (szőlőtermő területek) megnevezni, például Bordeaux, Chablis, Champagne, Ledoc és Roussillon, Alsass stb. Néhány gazdaság nevezhető Chateau (Chateau) + tulajdonnévnek. Ez az ún. várgazdaságok (Chateau - kastély).

Château Haut-Batailley

Régi családi produkció, világszerte ismert. Bordeaux régió. A termékeket hagyományosan kifinomultság, elegancia és állandóan magas minőség jellemzi.

Château Léoville-Las esetek

Ismét Bordeaux. Ez a régió nem gyárt alacsony minőségű borokat.

Château Lagrange

Ha Bordeaux az a régió, ahol a legjobb vörösborokat készítik, akkor a Château Lagrange a legjobb márka Bordeaux-ban. A gazdaságot a 17. században alapították. Ma ez a régió legnagyobb és legrégebbi vállalkozása.

Olaszország

Settesoli

Szicíliai szövetkezet. 1958-ban alapították. A vállalkozást 68 helyi tulajdonos indította. Ma már eléri a 2000-es számot. A termékek minőségét a termelés minden szakaszának nyomon követhetősége és ellenőrzése garantálja, a növénytermesztéstől a késztermékek eltömődéséig. A vállalat sikere 2009-ben elnyerte az "Év legjobb gyártója az ár-minőség arányban" címet.

Marchesi de Frescobaldi

A legidősebb toszkán Friscaboldi család. Hét évszázada gyárt. Termékeit a XIV. Század óta szállítják a brit királyi asztalra. Ma a vállalat termékeit az egész világon exportálják, és több mint 60 országban ismerik őket.

Bonacchi

Fiatal családi vállalkozás, amelyet 1965-ben alapítottak. 85 hektár szőlővel rendelkezik a toszkán régióban. Modern stílusú, kiváló ár-érték arányú elit és könnyű italokat gyárt.

Oroszország

Massandra

A krími bor volt és marad a legjobb Oroszországban. A Krím egyik legrégebbi pincészetének története száz évre nyúlik vissza. Ez a gazdaság abban az időszakban szerzett hírnevet, amikor M.S. Vorontsov gróf birtokolta. Ma a Massandra gyűjtemény több mint egymillió palackból áll, amelyet a Guinness-rekordok könyve rögzített.

Inkerman Vintage Borgyár

1961-ben alapították. Ma a megújult vállalat olcsó és jó minőségű borokat gyárt, amelyek nemcsak hazánkban, hanem külföldön is népszerűek.

Kuban-Bor

A céget 1953-ban alapították. Ma egy teljes ciklusú vállalkozás. A saját telepítések anyagai közvetlenül a "bokorból" érkeznek az üzletekbe. Három márka gyártása jött létre: Chateau Taman, ARISTOV, Vysokiy Bereg. Évente 56 millió üveg minőségi bort állít elő megfizethető áron.

A legjobb gyártók listája végtelen. Erre külön áttekintést kell szentelni. Melyik cégnél érdemesebb bort vásárolni - a vevő dönt. Ha kétségei vannak, akkor először hasznos tanácsokat és tanácsokat kell meghallgatnia szakértőktől, értékesítési tanácsadóktól, használja a felülvizsgálatunk során összegyűjtött információkat.

Hol tudok venni

Ma már több mint elegendő szaküzlet van. Másik dolog, mi van a polcokon. Jobb, ha kiváló minőségű alkoholt vásárol olyan szaküzletekben, mint a vörös és fehér vagy a WineStyle, a mágnes, a lenta stb. A Fanagoria vállalat saját üzletlánccal rendelkezik. Ezeknek a vállalatoknak szinte mindegyikének van saját weboldala, ahol megismerkedhet a termékek leírásával és az italok jellemzőivel, szakértői tanácsokat kaphat. Ha nincsenek speciális üzletek a közelben, megrendelheti online a neked tetsző terméket az online áruházban.

Trükkök az élethez

A nemes ital szerelmeseinek és híveinek számos eredeti megoldást kínálunk, amelyek segítenek fenntartani a vacsora kellemes benyomásait, kellemetlen helyzetek esetén.

 1. A dugóhúzó eltűnt. Néha megtörténik. Ne ess kétségbe. Óvatosan nyomja be a parafát a palackba egy hosszú tárggyal (ceruza fog működni). Ezután, ha van szalag a házban, hajtsa be egy hurokba, tegye az üveg nyakába, és húzza le a parafát. Egy kis ravaszsággal próbálja meg a parafát egyenesen felhelyezni a szalagra, és vegye ki az üvegből. Nem működött, és nem is szükséges. Hagyhatja lebegve, amíg ki nem üríti az üveget.
 2. Gyorsan ki kell hűteni az üveget. Töltsön meg egy kis vödörbe jégkockákat és sót, és tegye bele az üveget. A só gyorsan lehűti az olvadt jeget, és hideg vízben a tartalom gyorsan eléri az "állapotot".
 3. Mindenki tudja, hogy az ing borfoltja sóval eltávolítható. Van egy másik út is. Öntsön tejet egy friss foltra, és hagyja az inget egy órán át, majd mossa le hideg vízzel. Segít.
 4. Így történik, hogy egy kis bor marad az üvegben. Ez nem elég egy jó kortyhoz, és nem vagyunk hozzászokva, hogy elégedjünk meg kevéssel. Mi a teendő Fagyassza le egy jégkockatálcában.Ilyen "kocka" mindig adható mártáshoz, leveshez vagy italhoz. Természetesen ezek nem mind lehetséges "boréleti csapkodások". Csak a legérdekesebbeket választottuk ki felülvizsgálatunkhoz. Ha valakinek van hozzáfűznivalója, akkor várjuk a megjegyzéseket.

Minőségi száraz vörösborok értékelése

Italok legfeljebb 500 rubel értékben

5.Cricova "Heritage Range"

Moldova termékei. Gyártó - Cricova cég. Egyfajtás (Merlot 100%), Moldova déli részén található ültetvényeken termesztik. Rubinvörös színű. Lágy, kiegyensúlyozott, gyümölcsös ital. Hús- és sajtfalatokkal szolgálják fel. Az átlagos ár 329 rubel.

Előnyök:

 • Szép szín;
 • csodálatos csokor;
 • megfizethető áron.

Hátrány:

 • nincs azonosítva.

4. Villa csillag Cabernet Sauvignon - Tsimlyansky fekete

Az elkészítéshez a következő fajtákat használták:

 1. Cabernet Sauvignon. Tartalom - 70%.
 2. Tsimlyansky fekete. Donon tenyésztették a 18. század elején.

Érdekes! 1717-ben XIV Lajos francia király húsz hordó vörösbort kapott Tsimlyansky fekete bogyós gyümölcsökből I. Péter császártól.

Orosz gyártmányú ital. Színe lila-rubin. A bor kifejező aromájú, gyümölcsös jegyekkel (fekete ribizli, aszalt szilva, szárított gyümölcs) van jelen. Grillezett vagy párolt hússal, grillel, sajttal tálaljuk. Az átlagos költség 432 rubel.

Előnyök:

 • kiváló íz és aroma;
 • csodálatos szín;
 • olcsó.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

3.Phanagoria Szerzői bor Cabernet Sauvignon, Saperavi

Oroszország egyik legnagyobb gazdasága - a Fanagoria. Híres fajtákból készült:

 • Cabernet Sauvignon - Franciaországban tenyésztették, Merlot után a világon a második leggyakoribb;
 • A Saperavi egy ősi, Grúziában tenyésztett fajta, amelyet Oroszország déli részén, Ukrajnában és Moldovában minden gazdaságban termesztenek.

A színe hasonlít egy gránátalmára. Híres az érdekes aromájáról, gyümölcsökkel és fűszerekkel. Kellemes, bogyós és gyümölcsös utalásokkal kiegyensúlyozott. Roston sült húshoz jól passzol: barbecue. Átlagos költség: 442 rubel.

Előnyök:

 • finom;
 • emlékezetes aromával;
 • olcsó.

Hátrányok:

 • nem.

2. Luis Felipe Edwards Carmenere Pupilla

Chile-ben készítette: Luis Felipe Edwards, Calchaki régió. Egyfajtás, 100% -ban Carmenere bogyókból származik, a Medoc régióban tenyésztik, Bordeaux tartományban. Az ital színe rubinpiros. Az illata gyümölcsös és csokoládé, illatos dohány és fűszerek árnyalataival. Az íze térfogatában és lédússágában, a cserzőanyagok lágy kerekségében, a bogyók jegyében különbözik. Hús snackekkel tálaljuk. Egy üveg átlagos költsége 473 rubel lesz.

Előnyök:

 • meglepően kellemes aroma;
 • monosortikus;
 • mindenki számára megfizethető.

Hátrányok:

 • csavaros dugó.

1. "Marques Villanueva" Tempranillo, Carinena DO

A spanyol száraz vörös a legjobb értékeléseket kapta a Grandes Vinos y Vinedos producertől, az Aragón Autonóm Közösség területéről. A DO jelölés (denominación de origen) jelenti a legjobb produkciót. Telített szín. Kellemes gyümölcs-bogyós íz, lágy tannin. Virágos aroma gyümölcsös utalásokkal. Monosortic, 100% Tempranillo. A vad és a sajt jól megy alatta. Az átlagos költség 356 rubel.

Előnyök:

 • finom finomított aroma;
 • olcsó.

Hátrányok:

 • csavaros dugó.

599 és 1000 rubel közötti borok

5. Chateau Grand Voile, Bordeaux AOC

Ezen az áron Franciaországot egy Bordeaux tartományból származó ital képviseli. Maison Bouey (Maison Bouey) producer, az egyik legnagyobb vállalat, az e részek legnagyobb borospincéinek tulajdonosa. Gránát színe. Aroma-összetevők - kandírozott gyümölcsök, fekete ribizli, fűszerek. A bor friss íze révén örömet szerez az ínyenceknek, amelyben minden alkotóeleme kiegyensúlyozott: gazdag csokor, gyümölcsös savanyúság, finom cserzőanyagok. Az átlagos költség 594 rubel.

Előnyök:

 • gazdag csokor;
 • alacsony ár.

Hátrányok:

 • hiányzó.

4. Inkerman Cabernet "Kachinskoe"

Készítette: az Inkerman Vintage Borok Gyára. Monosortic. Másfél éves öregedés tölgymárkában. Komplex és virágos-gyümölcsös aromával rendelkezik. Az íze harmonikus, hangsúlyos Cabernet tónusokkal, tölgyfoltokkal kiegészítve. Az alkoholtartalom nem haladja meg a 13% -ot. Olcsó. Az átlagos költség 628 rubel.A legjobb száraz vörös Oroszországban Roskachestvo szerint.

Előnyök:

 • ízletes és aromás;
 • megfizethető áron.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

3. Merlo "Elbuzd"

Száraz vörös, a fiatal, dinamikusan fejlődő doni "Elbuzd" cégtől. Monosortic. Az alkoholtartalom nem haladja meg a 15,5% -ot. Színe gránát rubin. Gazdag bogyós-gyümölcsös íz. A bogyós árnyalatok teljességét és hangzását a lágy tanninok biztosítják. Baromfival tálalva. Fűszeres sajttal, grillezett hússal harmonizál. Egy üveg átlagos költsége 825 rubel lesz.

Előnyök:

 • kellemes inni;
 • komplex aroma.

Hátrányok:

 • az alkoholtartalom némileg magas.

2. Familia Zuccardi, „Fuzion” Tempranillo-Malbec

Argentin, a "La Agricola" családi vállalkozásból. Tempranillo és Malbec fajtákból készül, kézzel válogatva a Mendoza régió ültetvényeiről. Élénk, bársonyos krémes íze, gyümölcs- és bogyóaromája különbözik, amelyet a pépen hét napos öregedés eredményeként érnek el. Az ital színe intenzív, lila-piros. Sült bárányhoz, marhahús filéhez, vadhúshoz tálaljuk. Az átlagos költség 673 rubel.

Előnyök:

 • kellemes inni;
 • emlékezetes aroma.

Hátrányok:

 • nem.

1. Sattesoli, „Randone” Chianti DOCG, 2017

Száraz vörös az egyik legnagyobb olasz szövetkezet, a Satessoli részéről. Egyfajtás, 100% -ban szangiovese, amelyet egy szicíliai szövetkezet ültetvényeiről szüreteltek. Vintage 2017. A DOCG címkét garantált és ellenőrzött eredetű borok kapják. Ez az olasz osztályozás legmagasabb minőségi jegye. Tehát itt van a 2017-es termés Chianti "Randone" -ja. Az alkoholtartalom nem haladja meg a 13% -ot. Színe vörös, rubin, sűrű. Gyümölcs és bogyó íze .. Vékony karat, csokoládé, gyümölcs és kávé. Az átlagos költség 921 rubel.

Előnyök:

 • összetett aroma;
 • csodálatos csokor.

Hátrányok:

 • nem.

Az elit borok áttekintése

5. Antinori, "Tignanello" Toscana IGT 2016

Toszkána (Olaszország) terméke az "Antinori" gyártótól. Három fajtából áll:

 • Sangiovese - 75%;
 • Cabernet Sauvignon - 20%;
 • Cabernet Franc - 5%

Az alkoholtartalom nem haladja meg a 14% -ot. Az Indicazione Geografica Tipica címkén szereplő IGT rövidítés azt jelzi, hogy ez a termék földrajzi elhelyezkedés szerint italként van besorolva. Egyfajta minőségi kategória, mint például az "OFJ" az orosz borcímkéken. A vásárlók számára egy hasonló címke arról tájékoztat, hogy a termékek túllépték az ellenőrzést a felhasznált anyagtípusok, az alkoholtartalom, az alkalmazott gyártási technológia felett.

Az ital színe élénk, rubinvörös. Az aroma harmonikusan ötvözi a vad bogyók illatát a friss szederrel. Az íze kifinomult, kiegyensúlyozott. Sült vörös hússal, vadal, sajttal tálaljuk. Az átlagos költség 14 910 rubel.

Előnyök:

 • leggazdagabb aroma;
 • gyönyörű csokor.

Hátrányok:

 • az ár nem mindenkinek való.

4. Errazuriz „La Cumbre” 2013

Kiváló chilei bor a régi Syrah (Shiraz) fajtából, kis mennyiségű Mourvèdre hozzáadásával, amelyet kézzel szüreteltek az Aconcagua régióbeli Errazius farmhoz tartozó ültetvényeken. A betakarítást tizenöt kilogrammos dobozokban szállítják a műhelyekbe és válogatják. A szennyeződéseket és a romlott bogyókat eltávolítják. Különböző területeken összegyűjtve az anyagot külön feldolgozzák és borítják.

A harmadik gyakran cryomacerated. Ezenkívül az erjesztési folyamat 26-30 ° C hőmérsékleten folytatódik. Az utolsó szakaszban a kész terméket tölgyfahordóban érlelik legalább 221 hónapig.

Íze kerek, lédús, gyümölcsök és gyanták harmonikus kombinációjával. A befejezés hihetetlenül hosszú. Az aromát virágos és bogyós tónusok töltik meg, harmonikusan kombinálva a füstölt húsok és fűszerek finom illatával. Sült hússal, érett sajttal tálaljuk. A 0,75 liter térfogatú palack átlagos költsége 14 996 rubel lesz.

Előnyök:

 • komplex harmonikus aroma;
 • kiegyensúlyozott, finom csokor;
 • telített színű.

Hátrányok:

 • az ár harap.

3. Pagos Viejos Reserve Artadi 1995

Elite spanyol az Artadi gyártótól. Tempranillo, 1995-ös egyfajtás, a rioja régió ültetvényeiből szüretelve. Az alkoholtartalom nem haladja meg a 13,5% -ot. Színe kellemes sötét rubin. Az íze intenzív, tiszta, kiegyensúlyozott.Az illat egyszerűen pompás. Itt megtalálható cseresznyelikőrös szeder, füst, ánizs és grillezett húsok. Hússal és vadhússal tálaljuk. A 0,75 literes palack átlagos költsége 31 304 rubel.

Előnyök:

 • tiszta, kiegyensúlyozott íz;
 • fényűző aroma.

Hátrányok:

 • nagyon drága.

2. Opus One 2015

Kaliforniai bor. A híres cég gyártotta, amelynek egyik alapítója báró Philippe de Rothschild volt, a Chateau Mouton márka megalkotója. Az ital erős, intenzív, rubin színű, tölgyfahordóban érlelt. Az összetett és gazdag aroma fekete ribizli likőrre, pirított tölgyre emlékeztet. Aztán vannak szárított bogyós gyümölcsök és tavaszi erdő jegyzetei. Ízében fekete ribizli, szeder, cseresznye emlékeztet, puha cserzőanyagok hangsúlyozzák.

Nagyon stílusos bor, amely semmiképp sem marad el a bordeaux-i legjobb italoktól. San Franciscótól északra, a Napa-völgyben termesztett francia fajtákból készül. Vadakkal, hússal, sajttal tálaljuk. A vásárlás ára 71 490 rubel lesz. Remek ajándék az évfordulóra.

Előnyök:

 • tökéletes íz;
 • csodálatos csokor.

Hátrányok:

 • drága.

1. Chateau Latour Pauillac AOC 1-erős Grand Cru Classe 2000

A híres francia Chateau Latour. A francia Pauillac régióban, Bordeaux tartományban gyártják. Régi francia fajták bogyói készülnek:

 1. Cabernet Sauvignon - több mint 70%.
 2. Merlot - körülbelül 16%.
 3. Cabernet Franc - csak 4%.
 4. Petit Verde - legfeljebb 3%.

Betakarítás 2000-ben. Sötét rubin, szinte lila színű. Az íze kiváló. Itt fekete ribizli lekvár és málna, tölgy és sült dió, étcsokoládé és ásványi anyagok. Minden komponenst egyedi aromában ismételnek meg. Kitűnő ételekkel szolgálják: borjúhúsos fricassee, pulykaszelet, szarvasgomba, pekingi kacsa, parmai sonka és kéksajtok. A palack 214 990 rubelbe kerül a vevőnek.

Előnyök:

 • egyedi ízű ital;
 • az aromája nem kevésbé csodálatos;
 • nagyon gazdag színű.

Hátrányok:

 • az öröm rendkívül drága.

A száraz vörös kiváló termék, amely a hétköznapi ebédet vagy vacsorát ünnepekké alakíthatja, feltéve, hogy mértékkel fogyasztják. Természetesen minden vásárlónak megvannak a maga ízlési preferenciái. A TOP 15 legjobb száraz vörösborunk nem állítja, hogy a végső igazság.

A cikk célja megválaszolni a vásárlás során felmerülő számos kérdést: mi ez, miért száraz, hogyan lehet kiválasztani a legjobbat, és melyik cég a legjobb termék. Az oldal szerkesztői azt remélik, hogy a segítségével látogatóink könnyebben eligazodhatnak majd a különböző márkák és fajták, országok, nevek és márkák között, nehogy hibázzanak a választás során.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét