A legjobb élmaradók 2020-ig

0

A minőségi fafeldolgozás az ács tapasztalatától és a felhasznált eszközök listájától függ. A sík és a véső fontos a munka során, de nem szabad megfeledkeznünk a modern eszközökről, amelyek egyszerűvé teszik a műveleteket, és nem igényelnek időt és erőfeszítést. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői elkészítették Önnek a 2020-as legjobb élmarók értékelését.

Általános információ

A termék egy elektromos motorral működő készülék. Az áramellátás egyfázisú hálózatról történik, de egyes esetekben megengedett az újratölthető elemek használata. A fogantyú az elektromos motor tengelyén van rögzítve, a vágók és a fúrók szoros rögzítéséhez szükséges. Szokatlan kialakítással a terméket derékszögben telepítik, a forgó fej vezérlésének képességével. Ennek a lehetőségnek köszönhetően a személy önállóan ellenőrzi a feldolgozás mélységét.

A marót a legtöbb ács használja, mivel az munkák széles skáláját teszi lehetővé:

 • Metszés;
 • Hornyok és spline-ok létrehozása;
 • Fúrás;
 • Élprofilozás;
 • Dekoratív rajzok vagy feliratok készítése a felületen;
 • Tövisvágás.

A maró tucatnyi kéziszerszámot pótolhat: a vésőktől a fűrészeken át. Természetesen ez pénzt takarít meg, de ezt az eszközt nem használhatja egyedül, segédmegoldássá válhat, de nem teljes értékű alternatíva. Néhány asztalos azonban műhelyek rendezésekor az elsők között vásárol ilyen felszerelést, elektromos síkkal és körlappal együtt.

A marók típusai

Az eszközök kialakítása és célja eltér. Ennek az eszköznek három fajtája van a boltokban:

 • Felső;
 • Kulcs (lamellás);
 • Edge (más néven trimmer).

Legjobb útválasztók a munkafelület fölé kell helyezni. A jobb ergonómia és a szoros megtartás érdekében egy forgó maró van a közepén. A termék iránti kereslet a szakemberek körében, de a kezdők sem hanyagolják el képességeit. Egy ilyen eszköz használatával az ember szélesebb körű feladatot fog ellátni. Az eszközt két változatban értékesítik: rögzített és merülő, melyiket választja - mindenki a feldolgozási követelmények alapján dönt.

Edge routerek... Az eszköz neve jelzi az elvégzett műveletek sajátosságait: szegélyezésre és letörésre használják. Az eszközök előnye a súlyukban van, ezért aktívan használják speciális műveletek végrehajtására. A terméket gyakran csak szakemberek használják, mivel felgyorsítja a feldolgozási folyamatot. Ha otthoni műhelyben nem napi több tucat munkadarabbal kell műveletet végrehajtani, ez megfelelő eszköz.

Az utolsó lehetőség az kulcsos... A magán kézművesek gyűjteményében ritkán található meg. Ezzel az eszközzel barázdák jönnek létre, amelyek a padló rögzítésére szolgálnak. A készülék keskeny fókuszában különbözik az előző példányoktól. Kényelmes ezzel a termékkel dolgozni, és a feldolgozás során jó hatékonyságot mutat, de nem praktikus kulcsmotort vásárolni ritka használatra.Jobb, ha vesz egy szegélymodellt, és egy maróasztalra helyezi, így az ember ugyanolyan minőséggel dolgozza fel a munkadarabot, csak kétszer annyi időt fog eltölteni, mivel kettős menetre van szükség.

Mit kell keresni?

A szerkezeti különbség mellett az üzletek különféle méretű és súlyú modelleket forgalmaznak. Vannak vágók, amelyek súlya 2 kg, és vannak 7 vagy több kg. Ha az ácsnak nem kell bonyolult műveleteket végrehajtania, akkor jobb, ha kevésbé masszív változatot vásárol. Fontos tudni, hogy kemény anyaggal történő munkavégzés során egy ilyen termék időnként leáll, ami befolyásolja a feldolgozás sebességét. Ezért a tapasztalt asztalosok kerülik az ilyen megoldásokat, inkább olyan tömeges egységeket részesítenek előnyben, amelyek minimális idő alatt megbirkóznak az egyes anyagokkal.

Bármelyik útválasztó kiválasztásakor fontos figyelembe venni ezeket a kritériumokat:

 • Erő;
 • Forgási frekvencia;
 • Használt göndör;
 • A felszerelt talp típusa.

Erő

Az eszköz teljesítménye ettől a paramétertől függ. Jó megoldás az, ha 750–1 500 watt teljesítményű terméket vásárolunk. Egy ilyen eszköz tömege 4-5 kg. A puha fával végzett műveletek végrehajtásához szükséges termék kiválasztásakor olyan költségvetési modellek megfelelőek, amelyek értéke eléri a 750 wattot. Fontos azonban megérteni, hogy ezt a terméket nem többre tervezték, gipszkarton és fa a képességeinek határa. Az olcsó modellek fő hátránya a gyakori megállás. Ez különösen akkor érezhető, ha olyan munkadarabot dolgoznak fel, amely élesen megváltoztatja a szálak szerkezetét, például amikor áthalad a csomózónán.

A nehéz modellek eléri a 6 kg súlyt, azonban az ilyen berendezések teljesítménye 2-2,5-szer nagyobb. Ez lehetővé teszi a termék komplex műveletekhez történő felhasználását. A nagy tömeg miatt néhány ember számára kényelmetlen lesz a szerszám kezelése, mivel ez sok erőfeszítést igényel. Ne vásárolja meg ezt a lehetőséget sem, ha ritkán kívánja használni.

Sebesség

A második fontos paraméter a maró forgási sebessége. Itt minden egyszerű, minél magasabb, annál gyorsabban és jobban megmunkálják a munkafelületet. Az üzletekben vannak olyan modellek, amelyek sebessége 7000 és 35000 fordulat / perc lehet. Fontos megjegyezni, hogy a nagy sebességű készülékek megfelelő működéséhez az embernek drága vágóeszközöket kell használnia, mivel azok a szokásos modellektől eltérően nagyon kopásállóak. Ha figyelmen kívül hagyja ezt a szabályt, akkor a felhasználó szembesülni fog az elem állandó cseréjével. Ezenkívül a változat magas zajszinttel rendelkezik, és a fa megmunkálásakor kellemetlen hangot ad ki, amely hasonló a síphoz. Néhány ember számára ez bosszantó és befolyásolja a feldolgozás minőségét, ezért ajánlott fejhallgatót viselni.

Collet

A termék biztonsága egy megfelelően megválasztott kapocstól függ. A legjobb, ha figyelembe vesszük a keményített acélból készült és kúpos alakú modelleket. Ennek a résznek az az előnye, hogy könnyen cserélhető. Ezért, ha meghibásodás történik, akkor egy személy magasabb minőségű, nagy szilárdságú terméket tud szállítani. Nem ajánlott spórolni ezen a részleten.

Talp típusa

Az elem befolyásolja a szerszám leállításának minőségét. Összesen két típus létezik: öntött és bélyegzett. Az első lehetőségnek egyenletes arányai vannak, ami népszerűbbé teszi. Ezenkívül az öntött talp idővel nem deformálódik. Az ilyen marók költsége azonban többszöröse. A költségvetési modellekben és a középső szegmens néhány példányában van egy bélyegző változat. Az ilyen megoldások előnye csak a költségekben rejlik.

A kényelmes munkavégzés kritériumai

A kényelem és a minőség gyakran függ egymástól. Ezért a szakemberek nem feledkeznek meg erről, és nem csak a műszaki jellemzők, hanem az ergonómia, valamint néhány különleges tulajdonság szempontjából is választanak egy eszközt:

 • Vágó munkaütem;
 • Beépített nagy terhelés elleni védelmi rendszer;
 • Porszívó csatlakoztatásának képessége;
 • Sima indítás;
 • Párhuzamos megállók.

Munkaütés

Ez az egyik fő paraméter, amely segít meghatározni egy adott modell választását. Az utolsó mutató meghatározza, hogy a termék milyen mélységgel képes működni. Az olcsó modelleknek kicsi az értéke, csak 2 vagy 5 cm. A professzionális kivitelektől eltérően, ahol a mélység elérheti a 10 cm-t. A paraméter értékének megváltoztatása egy speciális mechanizmusnak köszönhető, amely a testre vagy a leállításra kerül. Minél magasabb a pontosság, annál drágább és jobb a kínált modell. A legjobb marók azok, amelyek 0,1 mm-es kötési osztással rendelkeznek, ami pozitív hatással van a felületre.

Sima indítás

A drága modellek ilyen rendszerrel vannak felszerelve. A lágy indítás növeli az elektromos motor teljesítményét. Mivel fokozatosan felgyorsul, és nem kapcsolja be azonnal a teljes energiát. Ezenkívül a rendszer pozitív hatással van az eszköz egyes alkotóelemeire. A túlterhelés elleni védelem fontos paraméter, amely megakadályozza az elektromotor kopását és a rövidzárlatot a hirtelen feszültségesés következtében.

Párhuzamos megálló

A befejezés fontos szerepet játszik, különösen, ha van szakadási kerítés. Neki köszönhetően az ács minőségi mintát fog végezni. Drága verziókban ezen az elemen kívül van egy másolóhüvely, amely segít a sablon körvonalának másolásában és a munkadarabon történő használatában, ami elősegíti a munka sebességének növelését.

Porszívó csatlakoztatása

Hasznos lehetőség, amely kiküszöböli a törmelék nagy részét, és nem szennyezi a műhely levegőjét. Azonban nem minden modellnél van, ezért fontos, hogy előzetesen egyeztessen az eladóval.

A legjobb hálózati vágók értékelése

Makita RT0700CX2

Az alacsony energiafogyasztás (710 W) ellenére a modell nagyon népszerű az ácsok és asztalosok körében. A forgási sebesség eléri a 10 000-30 000 fordulat / perc értéket. A maró maximális mélysége 35 mm, ami apró feladatok elvégzésére alkalmas.

A maximális kényelem érdekében a forgási sebességet állítani kell, valamint állandó frekvenciát kell fenntartani. Az elektromotor néhány hónapos aktív működés után történő meghibásodásának megakadályozása érdekében, valamint a túlmelegedés elkerülése érdekében lágyindító rendszert biztosítanak. Van egy elágazó cső a porszívó csatlakoztatásához.

11 640 rubel áron értékesítik.

Makita RT0700CX2

Előnyök:

 • Tömörség;
 • Ideális az arcperemek vágásához;
 • Jó felszerelés;
 • Stabilitás;
 • Multifunkcionalitás.

Hátrányok:

 • Nem található.

BOSCH GKF 600 Professional

Az útválasztó otthoni műhelyekben használható. A berendezés teljesítménye eléri a 600 W-ot. A forgási sebesség 33 000 ford / perc. A zajszint 84 dB, ezért a fejhallgató használata kötelező, különben a gyakori használat miatt fennáll a membrán károsodásának esélye. A termék súlya 1,5 kg, ami kompakt megoldást jelent. A kialakítás szabványos, amely a legtöbb feladatra alkalmas. A készlet tartalmaz egy tokot a szállításhoz.

Az átlagos ár 12.500 rubel.

BOSCH GKF 600 Professional

Előnyök:

 • Hatékonyság;
 • Forgási sebesség;
 • Megbízható tok;
 • Kis súly;
 • Felszerelés.

Hátrányok:

 • Éles indítás;
 • Hosszan tartó használat esetén felmelegszik.

Wortex MM 5013-1 E

A 710 W energiafogyasztású berendezéseket magánhasználatra szánják. Állítható forgási sebesség: 10 000 és 30 000 / perc között, lehetővé teszi a szerszám megfelelő beállítását. Van egy elágazó cső a porszívó csatlakoztatásához. Erre a termékre kétéves gyártói garancia vonatkozik. Súly - 1,45 kg, ami megkönnyíti az egység szállítását és használatát. A vágó lökete 22 mm. Két, 6 és 8 mm-es rögzítőcsavart tartalmaz.

4 360 rubel áron értékesítették.

Wortex MM 5013-1 E

Előnyök:

 • Alacsony költségű;
 • Kényelmes működés;
 • Kiváló minőségű szerelés;
 • Tisztességes teljesítmény
 • Sebességszabályozás.

Hátrányok:

 • Collet rövid, 8 mm.

DeWALT D 26200

Professzionális felszerelés 900 W energiafogyasztással és állítható fordulatszámmal: 16000-27000 ford / perc.A vágó útja 55 mm, amely alkalmas a legtöbb feladatra, és lehetővé teszi, hogy mély lyukakat hozzon létre még kemény fából is. A készlet tartalmaz tokokat, amelyek mérete eléri a 8 mm-t. A nagyobb biztonság érdekében van egy lágyindító rendszer és túlmelegedés elleni védelem. A munkafelület részletesebb áttekintése érdekében a gyártó egy LED-es fáklyát helyezett a testre, amely bekapcsoláskor automatikusan aktiválódik. A zajszint 77 dB.

Átlagos ár - 16 400 rubel.

DeWALT D 26200

Előnyök:

 • Kényelmes munka;
 • A mélység beállítása minimális időt vesz igénybe;
 • Erő;
 • Háttérvilágítás;
 • A marók kényelmes cseréje lehetséges.

Hátrányok:

 • Magas ár.

Kalapács FRZ710 PREMIUM

Jó lehetőség a középáras szegmenshez, amely alkalmas szakmai feladatok végrehajtására. Az elfogyasztott teljesítmény értéke 710 W, míg a forgási sebesség állítható és 10 000-30 000 ford / perc. A készlet háromféle 6, 8 és 10 mm-es rögzítőfülkét tartalmaz, ami jelentősen megnöveli az elvégzett munkák körét. A sima indítás és a forgó leállítás többször is leegyszerűsíti a működést. Pontos a marási mélység beállítása.

Az átlagos ár 7500 rubel.

Kalapács FRZ710 PREMIUM

Előnyök:

 • Ár;
 • Multifunkcionalitás;
 • Teljesítmény;
 • Felszerelés;
 • Súly;
 • Sebességszabályozás.

Hátrányok:

 • Nincs burkolat;
 • Rossz csapágyak;
 • Egyenetlen talp.

A legjobb vezeték nélküli routerek

Metabo KFM 18 LTX 3 RF 5,5Ah x2

Professzionális egység nagy műhelyekben vagy gyártásban történő munkavégzésre. A forgási sebesség eléri a 7000 fordulat / perc értéket, ami normális, de a munka önállósága ellenére sem elegendő érték. Lehetőség van a sima elindításra, valamint a marási mélység pontos beállítására. A munka újratölthető akkumulátorból származik. A szerkezet súlya 3,1 kg, ami kompaktvá teszi a berendezést, és segít a munka nagy részének fáradtság nélküli elvégzésében.

Az átlagos ár 75 900 rubel.

Metabo KFM 18 LTX 3 RF 5,5Ah x2

Előnyök:

 • Jó teljesítmény;
 • Tömörség;
 • Súly;

Hátrányok:

 • Magas ár otthoni használatra.

Makita DRT50ZJX2

Jó termék, amelynek sebessége állítható: a minimum 10 000 fordulat, a maximális 30 000. A hüvely mérete 6 mm, a készletben van egy 8 mm-es opció is. A hálózatról táplált verzióhoz hasonlóan lehetséges a szabályozást egy értékben tartani. A porszívó és a világítás csatlakoztatása csak kiegészíti ezt a berendezést.

Az átlagos ár 15 000 rubel.

Makita DRT50ZJX2

Előnyök:

 • Teljesítmény;
 • Sebességszabályozás;
 • Háttérvilágítás;
 • Felszerelés.

Hátrányok:

 • Súly.

RYOBI R18TR-0

A stílusos és ergonomikus kúpkúp tucatnyi művelet végrehajtásában segít. A forgási sebesség 29000 rpm, a kijelző nem állítható. A maró lökete 38 mm, lehetséges a mélység pontos beállítása A munkát nagyméretű akkumulátorral végzik. A termék súlya - 1,3 kg.

6 800 rubel áron értékesítik.

RYOBI R18TR-0

Előnyök:

 • Ergonómia;
 • Stílusos test;
 • Jó vágóvonás;
 • Kényelmes kezelés;
 • Tömörség.

Hátrányok:

 • Nincs sebességszabályozás.

BOSCH GKF 12V-8 Solo

Költségvetésű termék, ahol a sebesség nem haladja meg az 13000-et. A maró maximális átmérője 36 mm, ami több, mint a legjobb megoldás. A kényelmesebb működés érdekében van egy orsó rögzítés. A munkát 12 V-os elemről hajtják végre, ezért nem szabad nagy energiát várni a berendezéstől.

Az átlagos ár 10300 rubel.

BOSCH GKF 12V-8 Solo

Előnyök:

 • Könnyen;
 • Pontos talpbeállítás;
 • Kiváló minőségű tok;
 • Tömörség;
 • Ergonómia;
 • Ár.

Hátrányok:

 • A bekapcsológomb kényelmetlen elhelyezése;
 • Oldalsó ütközőt nem lehet használni.

Végül

Az élmaró alkalmas bútorok helyreállítására, külső dekorációra és hasonló munkákra. Sokoldalúsága lehetővé teszi a különböző tevékenységi területeken történő alkalmazását. Ha tapasztalata van a minősítésben leírt modellek használatában, vagy más útválasztót választott, mondja el nekünk erről a megjegyzéseket.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *