A legjobb lépcsők a második emeleten 2020-ra

0

Tájház építésénél az ember lehetővé teszi fantáziájának létrehozását. A fényűző kastélyok, mintha gyerekkönyvekből lennének, tégláról téglára építenek a helyszínen. A tulajdonos igyekszik nem pénzt megtakarítani, és mindig a legjobb termékeket választja az otthonhoz, mivel a szerkezet tartóssága ettől függ.

A kétszintes épületekre nagy a kereslet, és itt különös figyelmet kell fordítani a lépcsőkre. Végül is képesek új színekkel feltölteni a házat, és kiegészíteni a belső teret, szerény vagy királyi megjelenést kölcsönözve neki. És hogy megkönnyítse a megfelelő opció kiválasztását, a "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői elkészítették Önnek a legjobb lépcsők besorolását a 2020-as második emeleten történő telepítéshez

Modelltervezés

A vidéki ház lépcsője szilárd szerkezet; csatlakozik a padlóhoz, a falakhoz vagy néhány mennyezethez. Csak egyetlen funkciójuk van, amely ezer éve nem változott: lehetővé teszik az emeletek közötti mozgást.

Ez azonban nem az egyetlen dolog, amit megkövetelnek tőle, ezen kívül meg kell felelnie az összes biztonsági előírásnak, könnyen karbantarthatónak kell lennie, gyönyörűnek kell lennie és meg kell felelnie az egyetlen színvilágnak. Ezután a funkcionalitása 100% -ban kiderül.

A 21. században több tízezer modell létezik, különböző gyártóktól, szabványos és szokatlan anyagokból. Az optimális konfiguráció megtalálásához egy személynek figyelembe kell vennie a szoba méretét és a tervezési stílust.

Hogyan válasszuk ki a legjobb lehetőséget a második emeletre

Ma a piac tele van különféle modellekkel, az ilyen változatosság miatt könnyen kiválasztható az a lehetőség, amely praktikussá válik, és harmóniát hoz a házba. Ezenkívül egy személy képes önállóan megválasztani a jövőbeli szerkezet alakját. Alapvetően 5 típusú szerkezet népszerűbb:

 • Moduláris, kosourán készült;
 • Forgó;
 • Csavartermékek;
 • Egyenes egy menet;
 • Két menet.

Több minden képviselőről

Csavar (spirál)

Ez egy egyedülálló és szokatlan lehetőség, amelyet sok otthonban használnak. Felépítésének elve egyszerű. Így használnak egy speciális állványt vagy oszlopot, amelyhez a lépcsők kapcsolódnak. Az anyag fő követelménye a megbízhatóság, ezért gyakran fémből készül. A rögzítés a következőképpen történik, az elemeket a keskeny oldalú oszlophoz, a széleshez pedig az oszlophoz rögzítik. Az emelők jelenléte ebben a kivitelben nem biztosított.

Előnyök:

 • Vonzó megjelenés;
 • Kis méretek, amelyek több használható helyet biztosítanak;
 • Mutatósság.

Ezen lehetőség választásakor nem szabad elfelejteni a következőket sem:

 • A legnagyobb kényelem és biztonság érdekében a középső szélesség optimális mérete meghaladja a 20-25 cm-t, míg a széles rész nem haladhatja meg a 40 cm-t.
 • Leggyakrabban ezek a létrák fából és fémből készülnek, hogy nagyobb biztonságot nyújtsanak a felhasználó számára.
 • A csavartermékek a falhoz és a szoba közepére egyaránt elhelyezhetők. Ezeket azonban ritkábban telepítik, mint a szokásos opciókat. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy nehéz tovább lépni egy ilyen kialakításon, és ébernek és figyelmesnek kell maradnia.
 • Leggyakrabban az ilyen opciókat kiegészítőként telepítik. Az ilyen létra olyan helyiségekben bizonyított, ahol nincs hely a standard modelleknek. A piacon 3 méternél nagyobb átmérőjű modelleket ritkán kínálnak, mert a legtöbb kézműves nagy nyílást használ a menetelő képviselők használatára.
 • A csigalépcsők alkalmasak a kis házak tulajdonosaira, akik hasznos helyet akarnak megtakarítani, de fontos megérteni, hogy minél kisebb a nyílás, annál meredekebb lesz az emelkedés vagy ereszkedés. Ezért nem ajánlott ilyen szerkezetet telepíteni egy házba, ahol idős emberek és kisgyermekek vannak.

Lépcsők

Orosz nyelvre fordítva a "csavarok" csapot vagy csavart jelentenek. Az ilyen termékeket nem szabad a szoba közepére helyezni. A telepítéshez csavarokat használnak, ezért szükséges, hogy legalább az egyik oldalon fal legyen. Ezenkívül egyes iparosok ilyen modelleket készítenek rudak formájában készült acéltartókon.

A szerkezet ideális megoldás lesz, ha a tulajdonosnak tömörségre és könnyedségre van szüksége.

Ennek a lehetőségnek a kiválasztásakor fontos megjegyezni:

 • A csavarokat gumitömítésekkel szerelik fel, így lehetővé válik a lépcsők magasságának beállítása. Ennek az opciónak az az előnye, hogy lehetővé teszi a napsugarak akadálytalan áthaladását, így a szoba mindig maximálisan meg lesz világítva.
 • A csavarok lépcsőházai gyönyörű ívelt korlátokkal rendelkeznek. A húr vagy íj teljesen hiányzik.
 • Nagy előny a szerkezet megbízhatósága, így egy lépés képes ellenállni akár 2 tonna tömegnek is.

Menetelés

Ez az opció az egyik legkeresettebb és legelterjedtebb. Leggyakrabban a piacon kínálják. A kialakítás olyan módon képes teljesíteni, hogy minden biomechanikai mozgást figyelembe vesznek, ami nagyobb biztonságot és megbízhatóságot nyújt a felhasználó számára. Közepes és nagy vidéki házakban használják.

Az ilyen szerkezet fő előnyei a megbízhatóság, a változatosság és az alacsony költség, ami lehetővé teszi a megfelelő lehetőség kiválasztását, ha az idő korlátozott.

Mindössze annyit kell tudnia erről a kialakításról:

 • A fő szerkezeti elem a felvonulások száma, számuk a ház elrendezésétől függ. A telepítés figyelembe veszi a helyiség sajátosságait és célját is.
 • A fesztáv 3-15 lépést tartalmaz. Ha ezt az utasítást nem tartják be, a tulajdonos számára nehéz lesz felemelni.
 • A szokásos lépcsősor 11 lépésből áll. Hosszú épületeknél kötelező 2 részre osztani, ahol speciális rések vannak. Az ilyen modelleket úgy hívják: két menet.

A paraméterek megválasztásakor figyelembe veszik az olyan mutatókat is, mint a mennyezet területe és magassága. A kivitelezésben a fő szerepet a második emelet elhelyezése játssza.

Alakjában 3féle menetszerkezet létezik:

 • Közvetlen. A megbízhatóság, a kényelem és a tartósság a fő kritérium ennek az opciónak a gyártásában.
 • Forgó. Az ilyen modellek lehetnek L és U alakúak. Leggyakrabban ezt a lehetőséget nagy vidéki házakban használják, ahol több mint 18 lépcsőfokú lépcső építésére van szükség. A falak mentén forgó szerkezetek vannak elhelyezve, ami lehetővé teszi egy kamra vagy használati helyiség elhelyezését, amely alattuk lesz.
 • Ívelt. Ennek a formának a fő jellemzője a keskeny vég szélessége, amelynek 10 cm-nél nagyobbnak kell lennie. Fontos megérteni, hogy az ilyen szerkezet mentén történő mozgást teljes körű figyelemmel kell végrehajtani, mivel a lábak nem fognak elegendő támogatást érezni.

Ezenkívül a menetszerkezeteket a rögzítés módja különbözteti meg. A piacnak csak két lehetősége van:

 • A kosourán. Ebben a változatban a lépéseket a gerendák tetejére helyezzük, a végeket pedig felemeljük.Fontos tudni, hogy az ilyen modellek nem széles körben népszerűek, és tökéletesen kombinálhatók csak a vidéki stílusban készült házakban.
 • A második rögzítési módszer az íjhúrokon történik. Ehhez lyukakat készítenek a tartóelem belsejében a lépések rögzítéséhez. Ennek a szerkezetnek a fő része a ferde gerenda, amely teljes hosszában fut. Az ilyen szerkezet vastagsága meghaladja a 8 cm-t. Ezt az opciót csak nagy házakban használják, mivel a szerkezet nagy, a szélesség akár 2 métert is elérhet.

Ezenkívül egy személynek ki kell választania azt a lépéstípust is, amely tökéletes összhangban lenne az általános kialakítással. Csak két típus létezik. Emelőkkel ellátott elemek, amelyek nagyméretűek és jól illeszkednek a klasszikus stílushoz. A második lehetőség nélkülük van, az ilyen modelleket úgy tervezték, hogy egy modern stílusú helyiségbe helyezzék el.

Minőségi képviselők, valamint a gyártási anyagok értékelése

Fém

A fémet gyakran használják a lépcsők gyártásához, mivel nagy szilárdságú és tartósságú. Ezenkívül kiváló megjelenésű, ami lehetővé teszi a szerkezet szinte bármely helyiségben történő használatát, anélkül, hogy a területre gondolna.

Az anyagot elsősorban külső szerkezetek (tetőtér, felső emelet, tetőtér) telepítésére használják, de nélkülözhetetlen a második emelet emelkedésének biztosításához is. Az ilyen szerkezetek vagy teljesen fémből készülhetnek, vagy csak alapjuk lehet. Csak kétféle modell létezik: hegesztett és kovácsolt, utóbbi többszörösen nagyobb.

A fő szerkezeti elem egy megbízható gerenda, I-gerenda vagy csatorna. Ezek a termékek a terhelés 90% -át teszik ki, és a létrát is rögzítik a gerendához. Az előnyt a magas korrózióállóságnak is tulajdonítják, mivel a minták többsége kiváló minőségű rozsdamentes acélból készül, amely több mint 50 évig képes állni.

LESENKA LES-06 H-2760 mm

Kiváló lehetőség egyedi módosítással, amely hosszú ideig tart, miközben megbízhatóságot és biztonságot nyújt a felhasználó számára. A lépcső fordulása 180 fokos. A maximális emelési magasság 2760 mm. A gyártás során használt anyag rozsdamentes acél. A szerkezet súlya 88,5 kg. A termékre egyéves garancia vonatkozik. A termelést Oroszországban végzik.

LESENKA LES-06 H-2760 mm

Az átlagos költség 26 000 rubel.

Előnyök:

 • Megbízhatóság;
 • Tartósság;
 • Megjelenés;
 • Kiváló minőségű szerelés;
 • Ár.

Hátrányok:

 • Nem található.

Létra Sprint

Kiváló modell, fém vázon, amely gyönyörű megjelenést és megbízhatóságot kölcsönöz a felhasználónak. Ennek a kialakításnak a fő jellemzője az a lehetőség, hogy bármilyen helyiségbe és szinte bármilyen kialakításba felszerelhető. A lépcső organikusnak tűnik, és új külsőt kölcsönöz a régi belső térnek.

Az átlagos költség 60 000 rubel.

Létra Sprint

Előnyök:

 • A gyártás csak minőségi anyagokból történik;
 • Gyönyörű design;
 • Az üzemidő magas mutatója;
 • Ellenáll a nagy terhelésnek.

Hátrányok:

 • Nem található.

Üveg

Ezeket a modelleket csak egy dologra szánják: szokatlan és új megjelenést kölcsönözni a belső térnek. Ezért, ha egy személy nem válogatós a jellemzőkkel kapcsolatban, és csak a tervezésre van szüksége, akkor ez az anyag minden versenytárson felül áll. Természetesen nem beszélhetünk egy ilyen termék megbízhatóságáról, mert a napi használat érdekében jobb egy funkcionálisabb és kényelmesebb lépcsőházat építeni.

Ez a kialakítás ideális helyiségekhez, amelyek bionika, hi-tech, techno stb. Stílusában készülnek. Ilyen másolat használatával a személy megtalálja a tökéletes egyensúlyt a kőből és fából készült tárgyak között.

Üveglépcsős lépcső

Gyönyörű és eredeti modell, amely tökéletesen illeszkedik a külvárosi belső térbe, és új külsőt kölcsönöz a háznak. A keret fő eleme rozsdamentes acél, a lépcsők pedig teljesen edzett üvegből készülnek.Ennek a minõségnek köszönhetõen a magas megbízhatóság és a tartósság biztosított, ami lehetõvé teszi az elem hosszú ideig történõ üzemeltetését.

70 000 rubel áron értékesítik.

Üveglépcsős lépcső

Előnyök:

 • Egyedi tervezés;
 • Tartósság;
 • Megjelenés;
 • Könnyen tisztítható.

Hátrányok:

 • Nem található.

Domino stílusú

Modern belső terekkel való használatra tervezett olasz darab. Az elkészítés minősége prémium szinten van, és a megjelenés évtizedekig örömet okoz a tulajdonosnak.

Az átlagos ár 100 000 rubel.

Domino stílusú lépcső

Előnyök:

 • Praktikum;
 • Megbízhatóság;
 • Minőség;
 • Európai szabványok szerint gyártva;
 • Biztonság;
 • Tervezés.

Hátrányok:

 • Nem található.

Faipari

Ez a legjobb és legjobb minőségű anyag a lépcsőkhöz. Gyakrabban használják, mint mások. A fa lépcsők kulcsrakészen fejezhetők be, és a munkát bármilyen összetettséggel végzik. A legjobb megoldás az lenne, ha az ember megrendeli a termék menetelő változatát, az organikusabbnak tűnik, és frissességet kölcsönöz a belső térnek.

A gyártás legjobb módja a bükk, a dió, a kőris. Csak ezek a fajok képesek teljes mértékben megfelelni a felhasználó követelményeinek és évtizedekig megőrzik a fát. De monokróm a wenge, a tölgy vagy a tűlevelűek használata. Természetesen a költségek alacsonyabbak lesznek, de a rendelkezésre állás növekedni fog.

Javasolt olyan modellek vásárlása is, amelyek jó lakkfelületűek. Ez megvédi a szerkezetet a hibák és a nedvesség negatív hatásaitól, és ennek köszönhetően a fa sem szívja fel a nedvességet.

LS-92M

Szép fenyő lépcső, amely tökéletesen illeszkedik bármilyen belső térbe. Az összeszerelést szakemberek végzik, a szerkezet tartóssága és minősége magas szinten van. Ezenkívül ennek a lehetőségnek megfizethető költsége van, és bármely helyiségben elhelyezhető.

Az átlagos ár 20.000 rubel.

LS-92M

Előnyök:

 • Természetes elemek;
 • A természet illata;
 • Megfizethető ár;
 • Tartósság;
 • Könnyű más anyagokkal összehasonlítva.

Hátrányok:

 • A nyikorgások idővel megjelennek.

Bükk létra LS-1.2хм

Gyönyörű és eredeti lépcsőház, amely inkább azoknak szól, akik a hi-tech helyett az antikvitást kedvelik. Az építkezés szokatlan ősi megjelenést kölcsönöz a belső térnek. A gyártást a modern technológiák szerint végzik, fő anyagként a bükkfát használják.

Az átlagos költség 60 000 rubel.

Bükk létra LS-1.2хм

Előnyök:

 • Antik megjelenés;
 • A pénz értéke;
 • Megbízhatóság;
 • Hosszú élettartam.

Hátrányok:

 • Nem található.

Egy szikla

Ez az egyik legjobb anyag külső és belső lépcsőkhöz. A kőből készült modellek gazdag és elegáns megjelenést kölcsönöznek a szobának.

Leggyakrabban gránitból, palából, tucatnyi árnyalatú márványból, kvarcitból stb. A kőszerkezetek fő előnyei a tartósság, a kedvezőtlen környezet hatásaival szembeni nagy ellenálló képesség, megjelenésük megőrzése évtizedekig.

Fekete gránit lépcső

A királyi megjelenést és a luxust adja ez a darab a felhasználó számára. Minden ebben a lépcsőben tökéletes. Az egyetlen hátrány, hogy nem mindenki életének megfelelő. Alapvetően egy személynek a szerkezet stílusa alapján kell kialakítania a tervet, éppen ellenkezőleg, nem fog működni.

Futó méterenként 8000 rubel áron értékesítik.

Fekete gránit lépcső

Előnyök:

 • Prémium megjelenés;
 • Tartósság;
 • Megbízhatóság;
 • Nem csúszik.

Hátrányok:

 • Nem található.

Lépcső a második emeletre vörös gránitból

Drágább lehetőség, amely remekül működik egy modern stílushoz. Minden alkatrész tartós anyagból készül, amely a megadott időtartamot meghaladja, és sok éven át megőrzi elsődleges megjelenését.

Eladva futó méterenként 14 000 rubel áron.

Lépcső a második emeletre vörös gránitból

Előnyök:

 • Tartósság;
 • A megjelenés megőrzése;
 • Megbízhatóság;
 • Gyönyörű design.

Hátrányok:

 • Nem található.

Végül

A lépcső kiválasztása felelősségteljes folyamat, amely maximális figyelmet igényel. A legjobb, ha ilyen szerkezeteket rendel, hívjon egy alkalmazottat, aki méréseket végez, és konzultáljon olyan tervezőkkel is, akik kiválasztanak egy megfelelő lehetőséget a belső tér számára. Ha van tapasztalata a minősítésben leírt létraszerkezetek vagy érdekesebb képviselők használatáról, mondja el nekünk erről a megjegyzéseket.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *