☝Láncfűrészláncok legjobb márkái 2020-ra

0

A láncfűrészek tulajdonosai végül szembesülnek a lánc megtalálásának és cseréjének problémájával, mert az ilyen kerti felszerelések hosszú távú üzemeltetése esetén, még annak gondos üzemeltetése esetén is, a fűrészberendezés elhasználódik és cserét igényel. A hazai piacon nagy választékú láncok kerülnek bemutatásra, amelyek olyan mutatókban különböznek egymástól, mint a hangmagasság, a link konfigurációja stb. Érdemes megjegyezni, hogy előnyösebb, ha a készülék ilyen berendezéseket választ, amelyet a láncfűrész lépésenkénti használati útmutatója jelez.

A vezetőrudak, valamint a fűrészláncok felcserélhető berendezések, így az olcsó és olcsó benzinfűrészek tulajdonosai is kopásálló és tartós fűrészkészletek megvásárlásával növelhetik gépeik teljesítményének szintjét. A "best-hu.designuspro.com" szerkesztői elkészítették az Ön számára, miután áttanulmányozta az ajánlásokat, áttekintéseket, valamint számos felhasználó tanácsát, a láncfűrészek legnépszerűbb és leggyakoribb modelljeinek minősítését 2020-tól.

A fűrészlánc magasságának jellemzői

A megvásárolható fűrészkészletnek meg kell felelnie olyan kritériumoknak, mint a használt vezetőrúd hossza, és alkalmasnak kell lennie kialakításának szerkezeti jellemzőire is. A fűrészlánc kiválasztásakor figyelembe veendő fő paraméter a hüvelykben mért emelkedés.

A Pitch közbenső távolság három, egymás mellett elhelyezett szegecs között. A háztartási osztályba tartozó kerti felszerelések vágókészletéhez általában láncokat vásárolnak 3 / 8₺ (9,53 mm) vagy 0,325₺ (8,25 mm) osztással, amelyek gördülékenyek és biztonságosak a fa vágásakor. ...

A drága, professzionális minőségű, nagy teljesítményű és teljesítményű benzinfűrészekhez általában láncokat vásárolnak 0,404 hüvelykes magassággal. Érdemes megjegyezni, hogy a benzinfűrészek háztartási modelljeinek működtetésére szolgáló ilyen berendezéseket viszonylag alacsony teljesítményük miatt gyakorlatilag nem használják, összehasonlítva a professzionális szintű eszközökkel.

Összehasonlító táblázat különböző hangmagasságú láncok használatához:

Láncmagasság (hüvelykben mérve)Milyen eszközökön célszerű használni (alkalmazás jellemzői)
0.325Háztartási osztályú láncfűrészeken használják, amelyek teljesítménye nem haladja meg a 3 LE-t.
0.375Alkalmas háztartási készülékekhez, amelyek teljesítményszintje 4 LE között változik.
0.404Professzionális minőségű gépekben használják. A legjobb, ha ilyen dőlésszögű berendezéseket vásárol a legalább 5 LE teljesítményű fűrészekhez.
0.75Ekkora fülhallgató ritka. Általános szabályként nagy teljesítményű fűrészekben használják, amelyeket nagy gazdaságokban vagy vállalkozásokban használnak.

A durva hangmagasságú láncok előnyei:

 • magas termelékenység (a széles vágásnak köszönhetően érhető el);
 • alkalmas megnövelt összetettségű munkákhoz, például nagy fák kivágásakor vagy fűrészelésénél.

A kis lépcsős kötélzet előnyei:

 • működés közben ne hozzon létre erős rezgéseket;
 • legyen sima vágás;
 • magas szintű vágási tisztaságot biztosít.

Szárparaméterek

A lánc kiválasztásakor ügyelni kell a szárának vastagságára. Ez a mutató 1,1 és 2 mm közötti tartományban változhat. Hüvelykben kifejezve a szárméretek 0,043 / 0,04 / 0,05 / 0,058 / 0,063 / 0,08 hüvelyk.

Azokhoz a benzinfűrészek egyszerű és könnyű modelljeihez, amelyek nem rendelkeznek nagy teljesítmény-besorolással, ajánlott kis szárvastagságú láncokat vásárolni. A háztartásba tartozó, valamint a félprofi osztályba tartozó eszközök esetében általában olyan berendezéseket vásárolnak, amelyek szárának vastagsága 1,3-1,6 mm-en belül változik.

Ez annak a ténynek köszönhető, hogy egy ilyen készlet jól ellenáll mind az állandó, mind a változó terheléseknek, amelyek a fa vágásakor jelentkeznek. A professzionális felszerelésekhez ajánlott 2 mm szárvastagságú megerősített láncokat vásárolni.

Tervezési jellemzők

A középső és a magas árszegmensbe tartozó láncok vágókarjai 2 szárral vannak felszerelve, ami ennek megfelelően befolyásolja költségeiket. Egy olcsóbb fejhallgató átviteli és félig átjárható típusú.

Az átbocsátási típusú mintákban minden további elem a vágórészek után helyezkedik el. Fűrészláncokban, amelyek félig áteresztő típusúak, az összekötő elemek 2 pár összekötő pár után helyezkednek el.

Átmenő vagy félig átmenő típusú standard modellekben a fűrészláncok teljes száma eléri az 50,40-et, valamint a 37,5% -ot. Ennek az egyszerűsített kialakításnak köszönhetően ez a fülhallgató sokkal olcsóbb, mint azok a modellek, amelyekhez az egyes linkekhez pár szár tartozik. Az egyszerűsített kialakításnak köszönhetően azonban olcsó láncokon, fa vágásakor nő a terhelés közvetlenül a linken. Ennek eredményeként egy ilyen fülhallgatót gyakran élesíteni kell.

Hossz

Ez a mutató közvetlenül a linkek teljes számától függ. A legtöbb hazai és külföldi gyártó a dokumentumaiban olyan termékeket jelöl meg, mint a linkek hossza és teljes száma.

A lánc kiválasztásakor mindkét paramétert figyelembe kell venni.

Professzionális minőségű lánctervezés

A professzionális osztályba tartozó fűrészhallgató két típusra oszlik a vágókapcsoló konfigurációja szerint:

 1. Véső.
 2. Chippernaya.

Véső konfigurációval a láncszemek 7-es formában vannak elvágva. Ez a profil kialakítás magas termelékenységet biztosít még nehéz fa vágási műveletek során is.

A vésőmodellek hátránya, hogy nehéz reszelővel kézzel élesíteni őket, mert az élességi szög enyhe eltérése esetén is a hét profil összes előnye nullára csökken.

Aprító modellekben a link sarló alakú. Ennek a formának köszönhetően a lánc és a fa érintkezési területe jelentősen megnő, ami végül megnöveli a motor további terhelését. A forgácsfűrészek jó teljesítményszinttel rendelkeznek. Munkájukat stabil felületi szennyeződések mellett is stabilan végzik.

Anyag, amelyből készültek

Kiváló minőségű és tartós króm-nikkel acélt használnak a szokásos fűrészláncok gyártásához. Fagyasztott vagy nagy sűrűségű fa vágásához ajánlott egy keményfém kapcsolású szerszámot vásárolni, amelynek gyártásához ezt használják.

A győzelem kemény ötvözet, amelynek jó biztonsági tere van. Ezt az ötvözetet gyakran használják üvegvágók és esztergaszerszámok gyártásához. A győzelem a fűrészláncra alkalmazható.Ez az ötvözet magához a láncszemhez van forrasztva, és élen jár.

Referencia! A győztes forrasztott keményfém láncok hátránya, hogy túl drágák, ezért általában megnövekedett bonyolultságú munkák elvégzése során, valamint mentési műveletek végrehajtásakor használják őket, amikor szükségessé válik sima vagy vasbeton vágása.

A legjobb gyártók áttekintése

Orosz, kínai és más népszerű külföldi gyártók nagyszámú láncát kínálják benzin- és elektromos fűrészekhez. A benzinfűrészekhez tartozó fűrész tartozékok gyártásával foglalkozó legjobb vállalatok:

 1. Oregon. Népszerű és a hazai vásárlók által is az egyik legismertebb márka, amely alatt kiváló minőségű benzin- és elektromos fűrészláncokat gyártanak. A termékek gyártása során speciális ötvözetet használnak, amelyet tartóssága és szilárdsága különböztet meg. Az ezen márkanév alatt gyártott szerszámok általában speciális króm bevonattal rendelkeznek, ami jelentősen megnöveli élettartamát.
 2. Stihl. Egy világhírű német vállalat, amely építőipari berendezéseket és szerszámokat gyárt. A vállalat terméklistájában láncfűrészek, gumik és láncok is szerepelnek. A márka termékei jó biztonsággal és megbízhatósággal rendelkeznek.
 3. Husqvarna. Nem tartozik a világ vezetőihez, akik láncok gyártásával foglalkoznak, de a hazai piacot kiváló minőségű fűrészhallgatókkal látja el.
 4. Bölény. A kerti felszerelések láncainak megbízható és költségvetési modelljeinek népszerű orosz gyártója. A gyártó termékei tartósabbak. Általános szabály, hogy alkalmasabbak háztartási vagy félprofi osztályú eszközök használatára.

A legjobb motorfűrészmárkák 2020-ra

Minőségét és tartósságát tekintve a költségvetési modellek sokkal alacsonyabbak, mint a prémium modellek. Az olcsó háztartási láncfűrészek tulajdonosainak többsége inkább az Oregon és a Shtil világszerte gyártott fűrészhallgatót használja.

A közelmúltban a hazai fogyasztók körében elérhetőségük miatt az orosz és a kínai termelés láncai megnövekedett keresletnek örvendenek. A fogyasztók döntő többsége kínai termékeket rendel online.

Faragott elem (lánc) kiválasztásakor figyelembe kell vennie a következő kritériumokat:

 • link típusa;
 • lépés;
 • az anyag, amelyből a faragott elem készül;
 • horony kialakítása;
 • hossz;
 • a fűrész headset vastagsága.

Benzinfűrészeknél a fülhallgatót a műszaki jellemzőinek figyelembevételével kell kiválasztani. Egyébként a helytelenül kiválasztott készletek miatt a szerszám teljesítményének általános szintje jelentősen csökken. A helytelenül kiválasztott felszerelés a benzinfűrész különféle hibás működését is okozhatja.

A fűrészláncok legjobb és legtöbb költségvetési modelljének áttekintése

CHAMPION A050-VS-50E 3 / 8₺

Ez egy olcsó, Kínában gyártott újdonság, amely hasonló az Oregon 91VS-hez. Alkalmas háztartási és félprofi szegmenshez tartozó közepes és kis láncfűrészekben.

A felhasználók megjegyzik, hogy ez a termék kielégítő vágási képességgel és műszaki paraméterekkel rendelkezik, működés közben nem okoz zajt, és fák vágásakor egyenletes haladást biztosít. A láncszemek száma 50, a magasság 3/8, a horony teljes szélessége 1,3 mm.

lánc CHAMPION A050-VS-50E 3/8

Előnyök:

 • elérhetőség (átlagos ár - 380 rubel);
 • a fogak vágásának élessége;
 • alkalmas háztartási eszközökhöz és egyszerű feladatokhoz;
 • alkalmas normál fűrészekhez.

Hátrányok:

 • a termék nem a legjobb minőségű;
 • hosszan tartó üzem közben lerepülhet az abroncsról;
 • nagy fák kivágása után meg kell élesíteni.

DDE 249-358 14₺

Ez egy megfizethető modell, amelyet 45 köbcentiméternél kisebb motorteljesítményű motoros fűrészekben ajánlott használni. Alkalmas 45 cm hosszúságú gumiabroncsokig, ennek a modellnek a fogak vágóélei is hosszabbak.

A tervezési lehetőségek lehetővé teszik a DDE 249-358 14₺ sokszor élesítését egy reszelővel. Az élesítés semmilyen módon nem befolyásolja annak teljesítményét, mivel a fogak gyártásához kopásálló és kiváló minőségű ötvözött acélt használtak. Különleges kialakításának köszönhetően ez a modell védve van az erős visszarúgásoktól.

A láncszemek száma 52. A láncmagasság 3/8, a horonyszélesség 1,3 mm. A lánc illeszkedik 35 hüvelykes 14 "-os gumiabroncsokhoz.

DDE áramkör 249-358 14

Előnyök:

 • megfizethető költség (410 rubel);
 • mérsékelt minőség;
 • kiváló minőségű élezés;
 • több élezés után is jól megbirkózik a kijelölt feladatokkal.

Hátrányok:

 • nem ajánlott gyakori használatra vásárolni;
 • hosszan tartó használat során gyorsan ledarálódik.

BIZON 70302-40 16₺

Ez egy népszerű hazai gyártó olcsó felszereltsége, amely akár 40-55 köbcentiméteres belső égésű motorral rendelkező fűrészekhez is alkalmas. Ez a modell tökéletes a fűrészelés különféle feladataihoz a kertben, kertben vagy vidéki házban. Magas teljesítményű, és a fogak sajátos formája jó anti-vibrációs tulajdonságokat biztosít.

A ZUBR 70302-40 modell ideálisan ötvözi az olyan tulajdonságokat, mint a pontosság, a termelékenység, az élettartam és a költség. Gyártása során erős és kiváló minőségű acélt használtak, amelynek köszönhetően a ZUBR 70302-40 még a vastag fa fűrészelésének bonyolult feladataihoz is használható. Ez a termék körülbelül 1000 vágást képes elviselni 1 élesítésig.

Ennek a modellnek 66 kapcsolója van. 40,6 cm-es gumiabroncsokhoz illik. A hangmagasság 0,325 hüvelyk, a horony szélessége 1,5 mm.

lánc BISON 70302-40 16

Előnyök:

 • megfizethető költség (459 rubel);
 • jó erő;
 • tartósság;
 • éles és kiváló minőségű gyári élezés.

Hátrányok:

 • a keményfa fűrészelésével kapcsolatos összetett munka elvégzése után gyorsan tompa lesz;
 • folyamatos működés közben kihúz.

A legjobb árláncok értékelése a középső árszegmensben

Husqvarna X-Cut S93G 5854042-52 14₺

Ez egy megbízható és kiváló minőségű, közepes árkategóriájú márkájú fűrészhallgató, amelyet a világ egyik legnépszerűbb gyártója mutat be a hazai piacon. A Husqvarna X-Cut S93G gyártója Svédország. A lánc biztosítja a fa sima vágását és jó gyári élezést is biztosít. A speciális fogkialakításnak köszönhetően a Husqvarna X-Cut S93G minimálisra csökkenti a visszavágás lehetőségét fa vágásakor.

A Husqvarna X-Cut S93G gyártása során úgynevezett előfeszítési eljárást hajtanak végre a gyárban. Ez jelentősen csökkenti a lánc megnyúlását munka közben, és megakadályozza az alkatrészek idő előtti elhasználódását is hosszabb működés közben.

A Husqvarna X-Cut S93G 52 kapcsolóval rendelkezik. 35 cm-es gumiabroncsokhoz illik. A magasság 3/8 hüvelyk, a rés szélessége 1,3 mm.

lánc Husqvarna X-Cut S93G 5854042-52 14

Előnyök:

 • jó erő;
 • elfogadható költség (779 rubel);
 • megakadályozza az erős rezgéseket;
 • nagy szakítószilárdság;
 • jó gyári élezés.

Hátrányok:

 • a legjobb mini láncfűrészekhez;
 • nem ajánlott professzionális használatra;
 • hosszan tartó használat során nagyon felmelegszik.

Hammerflex 401-926 0,325₺

Ez a népszerű modell tökéletesen használható háztartási és félprofi benzinfűrészekhez, mivel ellenáll a megnövekedett terheléseknek. Alkalmas más vállalatok fűrészszerelvényeinek (gumiabroncsainak) együttes használatára. A lánc alacsony rezgésű és jó teljesítményű. Speciális vágásmélység-ütközőkkel vannak felszerelve, amelyek ék alakúak. Ennek köszönhetően a vágók nem ragadnak bele a fába és az oldalfalakba a vágásnál.

A Hammerflex 401-926 hangmagassága 0,325 hüvelyk. A láncszemek száma 64, a horonyszélesség 1,5 mm.

Hammerflex lánc 401-926 0,325

Előnyök:

 • sima vágást biztosít;
 • jó szintű élesítés;
 • minőségi anyagokból készült;
 • nagy teljesítményű;
 • gyakorlatilag nem melegszik fel;
 • ellenáll a megnövekedett terheléseknek.

Hátrányok:

 • magas ár (989 rubel);
 • nehéz megtalálni eladó.

BIZON SZAKÉRTŐ 70303-50 20₺

Ez a modell a professzionális vágóeszközhöz tartozik, amelyet aktívan lehet használni a faanyag bonyolult munkájának elvégzéséhez.

Jó teljesítményt nyújt a fogak vágásához használt rendkívül erős acél miatt. A speciálisan kialakított foggeometriának és ennek a szerszámnak köszönhetően a felhasználó puha, tiszta és egyenletes vágásokat végezhet a fában.

Ezenkívül ez a modell egy speciális rendszerrel van felszerelve, amely biztosítja a kenés átadását, ami jelentősen megnöveli a gumiabroncs élettartamát. Az elvégzett tesztek szerint a ZUBR EXPERT 70303-50 több mint ezer vágást képes ellenállni az 1 élezés előtt. Tökéletes mind nagy mennyiségű tűzifa betakarításához, mind a háztartási igények kielégítéséhez.

A ZUBR EXPERT 70303-50 linkek száma 78 egység. Alkalmas 50 hüvelyk (20 hüvelyk) hosszú gumikhoz. A hangmagasság 0,325 hüvelyk, a rés szélessége 1,3 mm.

lánc BISON EXPERT 70303-50 20

Előnyök:

 • elfogadható költség (739 rubel);
 • jó minőségű anyag;
 • nagy teljesítményű;
 • az élesítés elfogadható szintje;
 • sima és egyenletes vágást biztosít.

Hátrányok:

 • A vásárlók jelzik, hogy az eszköz használata során rezgés lép fel.

Minőségi prémium modellek értékelése

OREGON 20 LPX066E 0,325₺

Ez egy megbízható, kiváló minőségű és nagy teljesítményű láncfűrész-tartozék, amelyet a világ egyik legnépszerűbb gyártója gyárt. Gyártása során speciális ultrapontos berendezéseket és korszerű berendezéseket használtak. Ennek köszönhetően az OREGON 20 LPX066E 0.325₺ kiváló minőségű favágást biztosít, és magas ellenállással rendelkezik a magas hőmérsékletnek és az erős súrlódásnak is. Tökéletes professzionális használatra és nagy mennyiségű tűzifa betakarítására.

OREGON 20 LPX066E 0,325 lánc

Előnyök:

 • kiváló minőségű anyagok;
 • gazdag funkcionalitás;
 • nagy teljesítményű;
 • ellenállás nagy terhelésekkel szemben;
 • könnyen tolerálja a hőt és az intenzív súrlódást;
 • jó élezési minőség;
 • alkalmas professzionális használatra.

Hátrányok:

 • magas ár (1052 rubel).

Makita 531291656 16₺

 

Ez egy produktív, kiváló minőségű szerszámgép, amelyet egy népszerű, világszerte gyártott építőipari szerszámok és kiegészítők gyártanak, termékeik jó tartóssággal rendelkeznek. Kiváló minőségű acélt használtak gyártásához. A lánc jó élezéssel és hosszú élettartammal rendelkezik. Alkalmas nagy mennyiségű fa hosszú és kemény betakarítására. A lánc kompatibilis az UC 4020 és az UC 4010 modellekkel.

Makita lánc 531291656 16

Előnyök:

 • kiváló minőség;
 • magas megbízhatóság;
 • jó élezés;
 • ellenáll a nagy terhelésnek;
 • alkalmas professzionális használatra;
 • kitűnő előadás;
 • az erős rezgések hiánya;
 • zökkenőmentes;
 • sima és precíz vágás.

Hátrányok:

 • nem alkalmas a láncfűrészek minden modelljéhez;
 • magas ár (1300 rubel).

Bölény 70302-45 18₺

Ez megbízható és tartós tartozék a 40-55 köbcentiméteres belső égésű motorral rendelkező benzinfűrészekhez. Tökéletes szakmai munka elvégzéséhez, tűzifa előkészítéséhez és a kert udvarának rendezéséhez.

A modell minőségi anyagokból készült és nagy teljesítményű. Sima haladást biztosít fa vágásakor, valamint sima és precíz vágást. A linkek száma 72 darab. A lánc 18 hüvelyk (45,7 cm) hosszú gumikhoz alkalmas.

lánc Bölény 70302-45 18

Előnyök:

 • jó minőségű;
 • magas megbízhatóság;
 • karbantarthatóság;
 • alkalmas komplex munkára;
 • biztosítja a fa sima és pontos kivágását;
 • jó élezés;
 • nem okoz nagy zajt;
 • reszelővel könnyű újra élesíteni.

Hátrányok:

 • sok kenést igényel;
 • a vágás során rezgés érezhető;
 • magas ár (1080 rubel).

Összehasonlító táblázat a legjobb márkájú láncokról, különböző árkategóriákban

Név, leírásLinkek száma (darab)Lépés (hüvelyk)Horonyszélesség (mm)Költség (rubelben)
CHAMPION A050-VS-50E 3 / 8₺500.3751.3380
DDE 249-358 14₺520.3751.3410
BIZON 70302-40 16₺660.3251.5459
Husqvarna X-Cut S93G 5854042-52 14₺520.3751.3779
Hammerflex 401-926 0,325₺640.3251.5989
BIZON SZAKÉRTŐ 70303-50 20₺780.3251.3739
OREGON 20 LPX066E 0,325₺660.3251.31052
Makita 531291656 16₺560.3751.11300
Bölény 70302-45 18₺720.3251.51080

A hazai piacon nagy választékot kínálnak a különféle hazai és külföldi gyártók kerti felszerelésekhez való láncaiból. Az ilyen felszerelések kiválasztásakor tisztázni kell annak méreteit, valamint az abronccsal és a láncfűrésszel való kompatibilitást. Ellenkező esetben helytelenül kiválasztott felszerelés esetén a láncot nehéz lesz felszerelni a rúdra, és annak dőlésszöge nem esik egybe a fűrész vezetőcsillagjának magasságával.

Ha a cikkünkben leírt láncok egyikét használja, vagy más gyártók kiegészítőit használja, kérjük, ossza meg tapasztalatait a megjegyzésekben.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *