A legjobb kardigán minták 2020-ra

0

A kardigán segít hozzáadni a nőiességet vagy a stílust a választott képhez. A bájos Coco Chanel ezt az univerzális ruhadarabot és nadrágot kölcsönözte az emberiség erős felének szekrényéből, így ezek a tipikusan férfias cikkek unisexekké váltak. A kardigán kiegészíti a klasszikus szekrényt, szervesen illeszkedik a hétköznapi stílusba, és a fiataloknak sikerül ezt a ruhatárat még cipőkkel is kombinálni. A divat csúcsán 2020-ban a lalo stílusok (a comb közepéig), valamint hosszúkásak (a comb közepe alatt) és hosszúak (a bokáig).

Kardigán: vásárolni vagy kötött?

Ezeknek a modelleknek a népszerűsége gyorsan lendületet vesz, és a divatszakértők szerint nemcsak 2020-at, hanem 2020-at is megörökíti. A kivágott modellek kívül esnek a divatirányzatokban. A kétrészes modellek sem veszítették el jelentőségüket - egy kardigán, ugyanolyan mintázatú és textúrájú vékonyabb kabáttal.

A stílus kiválasztásának fő kritériumai:

 • Funkcionális - a kardigán a kép dekoratív kiegészítéseként vagy független dologként szolgálhat - meleg, melengető és ugyanakkor stílusos;
 • Alak típusa. Jobb, ha a csodálatos testalkatú hölgyek tartózkodnak a vastag szálakból kötött terjedelmes modellektől - jobb, ha a vékony fonalból készült gombokkal vagy húrokkal készült lalo stílust részesítik előnyben, hogy vizuálisan hangsúlyozzák a derekat. Bármely kardigán alkalmas vékony és kecses lányok számára: kötött, kötött, terjedelmes vagy szorosan illeszkedő.

Sokan zavarban vannak, és nem értik, hogy a kardigán miben különbözik például egy dzsekitől vagy egy kabáttól. Röviden:

 • Legalább nincs gallérja és hajtókája - általánosan elfogadott formájukban;
 • Hosszabb pulóverek: a népszerű modellek combközéptől lefelé.
 • Puha szövetből készül, amely nem tartja formáját: trikó, fonal stb. Úgy tűnik, hogy átfogja az alakot, puha redőkkel végigfolyik rajta;
 • Hosszú vagy rövid ujjú lehet;
 • A pulóverrel vagy kabáttal ellentétben lehet, hogy nincs öv, nyakkendő vagy gomb.

A második kérdés: hogyan válasszunk egy kardigánt úgy, hogy az a szekrény kedvenc részévé váljon, és ne az a polcról polcra váltott teher legyen az elv szerint: "Kár kidobni, nem akarom viselni"? Megvásárolhatja a boltban a tetsző dolgot, vagy sokat spórolhat, és maga is megkötheti. Ez utóbbi lehetőség előnyei:

 1. Pénzt takaríthat meg - a jó fonal majdnem 2-3-szor kevesebbe kerül, mint egy bolti közepes minőségű kardigán. Például: egy 42–44-es méretű modell gyártásához 600–900 g melange szálra van szükség (80% akril + 20% gyapjú) - a termék hosszától, a kötés sűrűségétől és a minta összetettségétől függően. Egy gombolyag 106 rubelbe kerül, a fonal teljes mennyisége - 800-tól 1000 kormányig.
 2. Elégedettség a kreatív folyamattal - önállóan fejlesztheti a terveket és a színeket.
 3. A kézi készítés mindig divat - egy ilyen dolog több év után is divatos lesz, a maga egyediségének köszönhetően. Egy ilyen darab megvásárlása rendezett összegbe kerül. Akkor miért nem próbálja meg megkötni maga?

A táblázat egyértelműen mutatja az árkülönbséget egy önmagával kapcsolatos termék és egy bolti cikk között. Nem kell magyarázni, mennyibe kerül egy jó minőségű és divatos dolog - az átlagár egyértelműen meghaladja az 5000 rubelt, amit nem minden divatos tud megengedni magának.A tömegpiac költségvetési modelljei ritkán felelnek meg a vásárlók minden elvárásának - a sok bőség mellett meglehetősen nehéz olyan terméket választani, amely megfelel a színnek és a stílusnak.

Az összehasonlítás a Glenfield márka modelljén alapul, alapja egy közönséges négyzet. Anyaga: 70% akril, 30% merinó gyapjú. A modell költsége 6.500 rubel.

Eközben még egy kezdő tűnő is köthet ilyen modellt egyedül, eltöltve egy kis időt.

Fonal, összetétel Súly / hossz Ár per gombolyag Szükséges mennyiség méretenként (horog # 3 / tű # 3-4) *
42-44 44-46 48-50 52-54
Alize

(80% akril

+ 20% gyapjú)

100 g / 250 m 110 10/13

 

13/15

 

15/16

 

16/18

 

teljes összeg 1.100/1.430 1.430/1.650 1.650/1.760 1.760/1.980
FonalArt

(70% pamut

+ 30% viszkóz)

100g / 350 m 170 11/13 13/15 15/17 17/18
teljes összeg 1.870/2.210 2.210/2.550 2.550/2.890 2.890/3.060

* A szokásos hosszúság számítása - a comb közepéig.

Nyilvánvaló, hogy az áron egy kézzel készített kardigán kevesebb lesz, mint egy megvásárolt. A fő hátrány az, hogy egy bizonyos időbe telik az ötlet megvalósítása, különösen akkor, ha nincsenek kötési ismeretek. Vannak azonban olyan modellek, amelyek független gyártása kis időt és erőfeszítést igényel, és a késztermék nem lesz rosszabb, mint a boltban vásárolt.

Hogyan lehet megkötni?

Az a lehetőség, hogy önállóan kötnek új dolgot, sok divatot megrémít, akik tévesen úgy vélik, hogy ez egy nehéz és hosszú folyamat. Van egy jó hír számukra: néhány kötési lehetőség lehetővé teszi, hogy önállóan készítsen egy kiváló minőségű és gyönyörű dolgot, amely nem rosszabbul fog kinézni, mint egy géppel kötött termék.

Horog

A közhiedelemmel ellentétben nemcsak könnyű áttört szalvétákat, hanem teljes értékű, nagy sűrűségű ruhadarabokat is horgolhat. Térfogati minták, beleértve a kötőtűvel kötött zsinórokat, bizonyos készséggel horgolhatók - az eredmény nem lesz rosszabb, ha követi a sémát és gondosan követi a mintát.

Alap: négyzet alakú

Ez a modell horgolt, egy nagy négyzetből áll, amelynek sarkai össze vannak varrva. Az eredmény egy V-nyakú és rövid ujjú kardigán. A varrás utáni karlyukak és kivágások helye az "angol rugalmas" technikájába van kötve - és a termék készen áll. Díszítheti húrokkal, övvel vagy gombokkal, nyomatokkal vagy rátétekkel díszítve.

Előnyök:

 • Könnyű végrehajtás - még egy kezdő számára is;
 • Rögzítők vagy kötések nélkül viselhető - nem csúszik le a vállról;
 • A termék elegánsnak és könnyűnek bizonyul.

Hátrányok:

 • Az ilyen modell optimális hossza éppen a comb közepe alatt van, ha hosszabb ideig kötünk, csúnya keskeny „farok” képződik két varrott alsó sarokból.

Kör alapú modell

Ez szintén nem igényel komoly készségeket - csak ismerje meg a horgolás alapjait, és gondosan számolja meg a hurkokat. A termék nőiesnek bizonyul, zapashny -vá tehető, illeszkedést elérve a figurán, vagy lazábbá, így gyönyörűen terül el, könnyűnek és repülősnek tűnik. A kar lyukakkal hosszú, ¾ vagy ⅞ ujjat lehet létrehozni - a kézműves döntése alapján. Az egyszínű változat sűrű kötött egyszemélyes horgolással kombinálva, vagy az "Oszlop horgolással - egyetlen horgolással" változatban puha és meleg lesz, az áttört változat könnyedséget és kecsességet ad a képnek, jól kiegészítve a klasszikus ceruzaszoknyát vagy a szorosan illeszkedő farmert. Nyakkendőként használhatja a megfelelő árnyalatú szatén szalagokat, vagy díszítheti a kardigánt egy vagy két szokatlan alakú gombbal.

Előnyök:

 • Könnyű megvalósítás;
 • Az illeszkedés szabályozása a sziluett mentén.

Hátrányok:

 • Emlékeztetni kell arra, hogy hurokokat kell hozzáadni enyhe eltolással, különben egy kör helyett teljesen lehetséges egyértelműen meghatározott élű sokszöget kapni.

Négyzetekből összeállított modell

Ugyanazon a "nagymama terén" alapszik, kettős horgolatokkal vagy sűrűség esetén egyszemélyes horgokkal. Ehhez az opcióhoz több időre és tapasztalatra lesz szükség: nemcsak meg kell kötni, hanem a mintának megfelelően össze kell varrni a töredékeket is. De a stílusválasztás jelentősen bővül. Bármilyen hosszú, akár bokáig terjedő kardigánt is köthet, cipzárral, kapucnival, zsebekkel vagy széles gallérral.Nem kevésbé népszerűek az aszimmetrikus modellek, amelyek töredékekből is összekapcsolhatók.

Előnyök:

 • Különböző modellek.

Hátrányok:

 • Minimális tapasztalatra van szüksége a minta kötéséhez és összeszereléséhez.

Vászon

Ez a lehetőség horgolt kivitelben is elérhető, bár sokan tévesen úgy vélik, hogy a horgolás csak körben köt. A minta bármi lehet: klasszikus "rombusz", "héj", "ananász" vagy csak egy horgolt sűrű vászon. Egy kockás kardigán stílusosan fog kinézni.

Előnyök:

 • Lehetőség bármilyen hosszúságú és stílusú modell kiválasztására.

Hátrányok:

 • Előre meg kell választania a mintát a termék kötéséhez és összeszereléséhez.

Horgolt minták sűrű szövethez:

Horgolt minták áttört szövethez:

Mint látható, a horgolásnak sokféle mintája van, csak az egyéni választáson múlik, hogy a horgolt kardigán áttört és könnyű, feszes és szorosan illeszkedik-e az alakhoz, vagy terjedelmes és barátságos.

Küllők

A horgolt horoggal ellentétben a kötés csak egy kendő készítését jelenti az alkatrészek későbbi összeszerelésével. A kör alakú kötőtűkön csak gallér vagy galléros igát lehet kötni. A kör alakú kötőtű két szokásos kötőtű, amelyeket rugalmas zsinór köt össze egymással, és amelyeken kényelmes a kötött hurkok mozgatása.

A kézműves nők ajánlásai: a kardigánok hosszúkás modelljei érdekesnek és stílusosnak tűnnek, ha vékony keresztirányú csíkban vagy gradienssel vannak összekötve. Ez utóbbi lehet sima vagy kontrasztos.

A tapasztalt kézimunkások ajánlásai: ha nincs kötési tapasztalat, akkor jobb, ha inkább egy szokásos és egyszerű lehetőséget választunk - egy sor szegélyezett hurkot, a következő sort - az elülső hurkokat. A vászon így néz ki:

Ez jó alap minden olyan applikáció nyomtatásához, amely szépen varrható egy darabra. Ebben az esetben nem kell számolni a hurkokat és követni a mintát, így a kötés nem fog sok időt igénybe venni, és a kezdő kézművesnek nem lesz ideje lehűlni a folyamathoz, és eltolni a ki nem kötött dolgot. Kötni is csak elülső hurkokkal lehet - ezt az opciót kendőnek hívják, és terjedelmesebbnek bizonyul. Ebben az esetben a vászon így néz ki:

A kötéshez azonnal választania kell egy mintát, és ki kell számolnia a fonal mennyiségét is, figyelembe véve a méretét és testalkatát, és kövesse őket - különben nem tudja kitalálni a méretet, és nem kötheti össze a terméket.

Hogyan válasszuk ki a fonalat

A szálak kiválasztásának fő hibái az arrogancia és a vágy, hogy egy dolgot azonnal egy gyönyörű és összetett mintával társítsanak. A kezdő kézművesek, miután elegendő képet láttak professzionálisan kötött modellekkel, gyapjú- vagy selyemfonalat vásárolnak, természetesen elrontják annak egy részét (ami legalább minimális tapasztalat hiányában elkerülhetetlen), ennek eredményeként a folyamat vagy elmarad, mert romlottak helyett további szálakat vásárolnak, vagy biztonságosan eldobva.

Ha a kötési tapasztalat nem elegendő, akkor jobb, ha a kompozícióban magas akril-, viszkóz- és pamuttartalommal rendelkező szálakat veszünk (60-80%).

Simábbak, a szövetet könnyebb feloldani és megkötni hiba esetén, ami különösen értékes azok számára, akik még csak kötni tanulnak. A gyapjú és az angóra tiszta formában, amikor kibontakozik és bepólyázódik, elkezd "kasszírozni", vagyis kisebbek kezdenek kiütni az egész sodrott szálból, ami végső soron rendezetlen megjelenést kölcsönöz az új, csak kötött terméknek, mintha gondatlanul viselték volna, és horgot állított volna. ... Az alábbiakban bemutatjuk azokat a kiváló minőségű szintetikus és természetes fonalakat, amelyekből akár egy kezdő tűnő is tud kötni.

Akril

Az első hely vitathatatlan nyertese, aki a legjobb értékeléseket kapta mind a kezdő kézművesektől, mind a tapasztaltabb kézimunkásoktól. Sokoldalú - táskák, csipke bolérók és tengerparti köpenyek, és természetesen pulóverek és kardigánok készítésére használható.

Előnyök:

 • Hipoallergén - a szintetikus összetétel ellenére az akril nem okoz bőr- vagy légúti allergiát a csúcstechnológiai gyártási folyamat miatt;
 • Szilárdság - az akril vászon ellenáll a nyújtásnak és a deformációnak, még néhány év után sem veszíti el az alakja;
 • Színstabilitás - a fehérnemű nem fél még a gyakori mosástól sem, nem fakul ki a napsütésben;
 • Az akrilból készült dolog gyakorlatilag nem ráncosodik;
 • A gyapjúval kombinálva az akril további lágyságot kap, jól kend;
 • Különböző vastagságú menet - a legvékonyabbtól az ömlesztettig;
 • Az 1 gombolyag (100 g) átlagos ára 50-180 rubel lesz, az akril és más alkatrészek arányától függően.

Hátrányok:

 • Az akril anyag erősen villamosított, ezért jobb, ha nem használ ilyen fonalat tiszta formájában.

Poliészter

A vásárlók szerint ez a szintetikus anyag kiváló alternatívája a természetes gyapjúnak, kellemesebb áron - egy gombolyag 1,5-2-szer olcsóbb lesz, mint egy gyapjúfonal gombolyagja. Megjelenésében az ebből a fonalból készült termékek hasonlóak a gyapjúhoz, és ugyanolyan jól melegítenek. Ennek a szintetikus szálnak egy másik neve a lavsan.

Előnyök:

 • Rugalmasság és szilárdság - nehéz a szálakból készült vásznat megrongálni vagy megfogni;
 • A poliészter szövet rugalmas, szépen terít;
 • A szín nem halványul a napsütésben.

Hátrányok:

 • Villamosítás;
 • Alacsony higroszkóposság (nedvesség felszívási és felszabadítási képesség).

Viszkóz

A harmadik legnépszerűbb mesterséges szál alkatrész. Ugyanakkor nem nevezhető szintetikusnak, mivel a tűlevelű fák feldolgozása utáni faanyagokat használják előállításához. A kompozícióban elég gyakran találhat viszkózos melange szálakat. A viszkóz kardigán úgy néz ki, mint egy kasmír kardigán.

Előnyök:

 • Puhaságot, bársonyosságot kölcsönöz a vászonnak, az abból készült vászon nagyon kellemes tapintású;
 • A viszkóz hozzáadásával szálakból készült ruhát könnyebben fel lehet oldani és meg lehet kötni;
 • Jó légáteresztő képesség.

Hátrányok:

 • A viszkózvászon erősen ráncosodik;
 • Törékeny, gondos kezelést és mosást igényel;
 • Kiég a napon.

Pamut

Teljesen természetes, a menetvastagság tartománya hatalmas - a legvékonyabbtól a legvastagabbig. A pamut könnyű dolgozni, és a modern festéstechnológiák választást kínálnak a nagy színpaletta közül.

Előnyök:

 • A pamutszövet "lélegzik", higroszkópos;
 • Hipoallergén.

Hátrányok:

 • A pamutszövet nagyon ráncos, ezért jobb akril vagy poliészter hozzáadásával pamutot használni.

Tapasztalt kézimunkások választják a gyapjút, az angórát, a műselymet, a bambuszt és a fehérneműt.

A vékony szálakból készült, áttört kötésű pamut nyári kardigán súlytalannak és elegánsnak tűnik, biztonságosan hozzáadható akár egy esti ruhához is.

A vastag pamutszálak jól működnek egy hangulatos, puha darabhoz.

A selyemből készült nyári kardigán mikroszálas hozzáadásával nagyon stílusosnak és drágának tűnik - feltéve, hogy az iparosnőnek van tapasztalata az ilyen anyagokkal kapcsolatban. A műselyem szálak jól csúsznak, a szövet könnyen kibogozható és megköthető, de a kötés sűrűségét szigorúan ellenőrizni kell: ha a hurkok túl gyengék vagy egyenetlenek, akkor a minta "kúszik", és a szövet egyenetlen lesz. Lehetetlen lesz ezt kijavítani mosással és gőzöléssel - a műselyem nem nyúlik meg, így a kötött szövet már nem fog igazodni, marad, úgymond eredeti formájában.

A műselyem alternatívája a bambuszszál. Kevésbé szeszélyesek, a vászon a termék csatlakoztatása után korrekcióra alkalmas. Ezenkívül vannak olyan bambuszszálak is, amelyekben kis mennyiségű műselyem található, így a terméknek ez a nagyon könnyű selyem árnyalata lesz, és sokkal kevesebb ideg és idő kell a kötéséhez.

Tippek a kézimunkásoktól: egy hosszúkás vagy hosszú gyapjútermék meglehetősen nehéznek bizonyul, és az anyag idővel elnyúlik, ha viseli és megszárítja. Ezért egy hosszúkás modell kiválasztásakor jobb szálakat használni szintetikus szálak hozzáadásával - ezek sűrűséget adnak a vásznaknak, és nem engedik, hogy megnyúljon.

Arra a kérdésre, hogy melyik vállalati szálat érdemes jobban megvásárolni: a tapasztalt kézműves nők körében vásárlók szerint a legjobb fonalgyártók a török ​​és az orosz vállalatok.Termékeik jellemzői megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek. A török ​​márkák közül a vezető márka az "Alize" - termékei a legjobb minőségűek, kopásállóak, hipoallergén indexük az egyik legmagasabb - 90-95%. Az orosz gyártók közül a Semenovskaya Yarna és a Kamtex márkák kedvezően kitűnnek - jó ár-minőség arány, tartósság.

A fonal és a lehetséges kötési lehetőségek választéka óriási, csak egy kis erőfeszítés elegendő ahhoz, hogy egy szép dolog tulajdonosává váljon. És ki tudja: mi van, ha egyedi stílusa az, ami feltűnést kelt az utcákon és új divatirányzatokat indít el? A divat mint művészet nem mindig a couturierek és a divattervezők kreatív erőfeszítéseinek gyümölcse. A legtöbb csúcsminőségű képet és kombinációt, amelyek évek óta trendben maradnak, a divatos Olümposz mennyei néha "kémkednek" az utcán, merész kísérletezők által, akik nem félnek különbözni másoktól. Mi van, ha kézzel készített alkotásod a legújabb divatirányzatok létrehozásának egyik ilyen prototípusává válik?

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *