Térdízületi artrózis: a legjobb térdvédők kiválasztása 2020-ra

0

Sok ember szenved a mozgásszervi rendszer különböző betegségeitől. Néhányuknak nehéz segítség nélkül önállóan mozogni. A térdtartó megkönnyíti a beteg állapotát mozgás közben. A "best-hu.designuspro.com" szerkesztői 430 és 15 900 rubel közötti legjobb válogatást készítettek a legjobb térdvédőkről.

A modern világban a mozgásszervi rendszer patológiája, beleértve a térdízületeket is, egyre gyakoribb. Az arthrosis egy folyamatosan progresszív betegség, amely a tartó rendszer ezen szakaszának porcszövetét károsítja. Az állapot enyhítése és a funkcionális jellemzők javítása érdekében térdvédőt (orthosis) használhat. Ez lehetővé teszi azt is, hogy lelassítsa a beteg ízület pusztulásának és teljes sorvadásának folyamatát.

A használat oka és ellenjavallatok

Az ízületek térdvédői speciális eszközök, amelyek biztosítják a problémás ízület rögzítését, mérsékelt stabilizálását a patellával, az oldalsó szalagokkal és a meniszkusszal.

A térdvédő használatának indikációi a következők:

 • a térdízületek immobilizálásának szükségessége a rehabilitációs időszakban a gipsz eltávolítása után (trauma, műtét után);
 • a térdízületek károsodásának megelőzésére nagy fizikai megterhelés (sport, kemény fizikai munka) során;
 • az ízületi készülék gyulladásos betegségeivel (arthrosis, bursitis, synovitis);
 • instabilitás érzése, az ízület "lazasága" járás közben;
 • degeneratív változások a szervben.

Nem minden ember használhat térdvédőt. Számos ellenjavallat létezik:

 • gyenge keringés az alsó végtagokban;
 • thrombophlebitis jelenléte;
 • vasculitis stb.

Milyen termékek: típusok

A modern termékeket különféle anyagokból állítják elő. Leggyakrabban pamut és gyapjú alapon vannak. Biztonságosak a test számára, jól szellőznek. Kellemes viselet, de rendszeresen meg kell mosni, ami gyors kopáshoz vezet.

Számos térdvédő szintetikus neoprén anyagból készül, amely „nem lélegzik”, a nedvesség felhalmozódik alatta (az alatta lévő bőr izzad). Pamut fehérneműt kell viselnem. Az ilyen termékek eltarthatósági ideje valamivel hosszabb, mint a természetes alapon.

A legjobb minőségű és tartós termékek az elasztán és a poliészter. Az ilyen térdvédők biztonságosak, könnyen használhatók és hosszú eltarthatóságúak. Egyetlen hátrányuk a magas ár.

Ugyanaz az ortopéd termék lehet:

 • puha;
 • félmerev;
 • kemény;
 • "Brace" (merevítő bordákkal).
 • zárt és nyitott típusú;
 • melengető karakter.

A szakemberek térdvédőket is felosztanak, például:

 1. Megelőző. Magas fizikai aktivitást (sport, kemény munka) végző emberek számára írják fel, az arthrosis kezdeti szakaszának jelenlétében.
 2. Kezelés és rehabilitáció.Segít helyreállítani az érintett ízület működését különféle betegségek jelenlétében, sérülések és műtétek után.
 3. Funkcionális. Az ízületek visszafordíthatatlan folyamataihoz használják működésük helyreállításához.

Termékfunkciók

A térdvédők terhelései meglehetősen változatosak. Az általuk végzett funkciók szerint csoportokba vannak osztva:

 • rögzítés (az ízület stabilitásának biztosítása a megfelelő helyzetben, a kóros folyamat előrehaladásának megakadályozása);
 • kompenzáló (a rezgések kiküszöbölése az ízület területén);
 • kirakodás (a túlzott terhelés kiküszöbölése a problémás végtag területén);
 • korrekciós (a deformációk kiegyenesítése az érintett térd területén).

A térdvédők funkcionális csoportba vannak egyesítve:

 1. A térdízület gyenge és közepes mértékű rögzítése: rugalmas kötött bilincsekkel végezzük gyulladásos betegségek esetén, trauma után és csontritkulás jelenlétében. Javítja a vér áramlását az ízületben, melegedése miatt.
 2. A patella erős rögzítése a túlzott mozgás korlátozása érdekében az anteroposterior irányban: nyílással ellátott terméket biztosít. Keresztszalag sérülések, kisebb műtéti beavatkozások, enyhe fájdalom-szindróma, az arthrosis kezdeti szakaszának jelenléte esetén alkalmazzák.
 3. Az ízület mozgásának korlátozása az oldaloldalakra: oldalsó sínnel rendelkező termékeket hajtanak végre. Akkor használják, amikor az ízület "lazaságának" érzése, az oldalsó szalagok károsodása.
 4. Merev rögzítés: polimer anyaguk speciális kialakításával, amely megragadja a combot, az alsó lábszárat és a lábat. Ez enyhíti a térdízületet. Ezzel a módszerrel további rehabilitációs intézkedésekre van szükség: az eszköz folyamatos, hosszú távú használata izomsorvadáshoz vezet.
 5. Sport térdvédők. A szakemberek minden sportághoz kifejlesztettek olyan eszközöket, amelyek védik a térdet és megakadályozzák a sérüléseket.
 6. Vargus és varus térd. A térd eltolódása a függőleges fővonaltól befelé vagy kifelé. Az ortopéd struktúrák rögzítik a térdkalácsokat és megakadályozzák a kóros folyamat további fejlődését.
 7. A térdízület hosszú távú rögzítése súlyos sérülés vagy műtét után. A termék gipszöntvény funkciót lát el, amely lehetővé teszi az izomtónus fenntartását a végtag motoros aktivitása alatt. Térdvédő ajánlott súlyos fájdalom-szindróma esetén a kóros folyamat bármely szakaszában.
 8. Csuklós térdvédő. Súlyos fájdalom-szindróma esetén alkalmazzák, egy csuklócsuklóval rögzítik. Segít kibővíteni a mozgás tartományát járás közben.
 9. Tömörítés. Támogató funkciót látnak el.

A térdvédők előnyei

A térdvédők modern kialakításának számos előnye van. És mindenekelőtt a mozgás szabadsága. Ezek egyben az izomsorvadás megelőzését is szolgálják. A patológiás folyamat eredményeként jelentkező jelentős terhelések az ízületeken (elhízás, a szalagok károsodása) csökkenti a mozgás tartományát és csökkenti a fájdalmat a mozgás során.

Az orvosi kötés "kiegészítő szalagként" működik, amely támogatja és megőrzi a problémás ízület működését. Ez egy funkcionális típusú konstrukció.

Bizonyos helyzetekben, amikor "gipszhatásra" van szükség (merev rögzítés, rögzített ízület), a térdvédőnek köszönhetően a rehabilitáció sokkal gyorsabb. Ezt a funkciót stabilizátortámasz látja el.

A legegyszerűbb termékek támogató funkciót töltenek be. Ez magában foglalja a kompressziós térdvédőket. Minden kötszer univerzális, vagyis mindenkinek megfelel. Stabilizálják a térdet, megakadályozzák a térd sérülését és növelik az élettani helyzetet. Leggyakrabban a sportban használják.

A komplex (kombinált) térdvédőket olyan betegek számára szánják, akiknek hosszú rehabilitációs periódusra van szükségük, számos eszközt helyettesítenek.

Az ortopéd termék hatékonyabb, mint egy rugalmas kötés.A térd olyan helyzetben van rögzítve, amely a lehető legközelebb áll a fiziológiai állapothoz. Ez csökkenti a problémás terület terhelését, erősíti az izomtömeget és a csontszövetet, növeli a szöveti struktúrák rugalmasságát. A puffadás, a gyulladás elmúlik, a vérkeringés javul.

A TOP-7 legjobb térdvédők jellemzője

N / aTermék névKinek leszFunkcionális jellemzők
1.Ortopédiai térdtámasz 4100, Spanyolország, "Orliman"Felnőtteknek, terápiás és profilaktikus céllalGyengéden stabilizálja a térdízületet gyulladás és deformitások során
2.Térdmerevítő 4104, Spanyolország, "Orliman"Felnőtteknek sportolás és testmozgás közbenTérdvédő a térdízülethez merev rögzítéssel, kivehető szilikon párnával és oldalirányú rögzítéssel rendelkezik
3.Térdmerevítő oldalsó betétekkel TN-211, Spanyolország, "Orliman"Felnőttek számára fájdalmas szindróma, ízületi instabilitás, gyulladásÓvatosan rögzíti a térdkalácsot és az ízületet, rugalmas betétekkel rendelkezik 2 oldaloldalon, támogató és nyomó hatást fejt ki
4.Mágneses térdvédő "Biomag", OroszországFelnőttek számára, gyulladásos folyamatokkalTámogató és terápiás funkciókat biztosít, mágneses betétekkel és egy speciális lyukkal rendelkezik a térdkalács számára
5.Térdfeszítő "PLAYMAKER II WRAP", USA, "DONJOY"Felnőtteknek, kombinált sérülésekkel, posztoperatív és rehabilitációs időszakbanLevehető kialakítás a biztonságos mozgáshoz, állítható térdhajlítással és meghosszabbítással, enyhíti a térd stresszét és helyreállítja az ínszalagos készülék működését
6.Gyermek térdkalap oldalsó stabilizátorokkal Orliman 0P 1181, Spanyolország, Valencia, Orliman cégGyermekeknek, sportolás közben, testmozgás közben, kisebb ízületi problémák kezeléséreA csecsemő térdének stabilizálása, a térdkalács területén van egy speciális nyílás, lélegzik és eltávolítja a felesleges nedvességet
7.Gyermekkötés "Alkom 4035 Kids", UkrajnaGyermekeknél, az ízület szalagos készülékének patológiáival, az alsó végtagok túlterheléseTérdvédelmet nyújt, csökkenti a fájdalmat, fenntartja az ízület anatómiai helyzetét, két tekercselt bordája és két tekercselt kapcsolata van

Az ízületek népszerű térdvédőinek értékelése 2020-ban

Ortopédiai térdtámasz 4100

A terméket terápiás és profilaktikus célokra használják a térdízület helyes helyzetben történő rögzítésére. Gyártó: Spanyolország, "Orliman". Anyaga: neoprén. Átlagos ár: 1600 rubel.

Viselet: napi használatra legfeljebb 6 órán át, lehetőleg orvosi felügyelet mellett.

Ortopédiai térdtámasz 4100

Előnyök:

 • 5 mm vastag, 27 cm hosszú ortopédiai zárt kötés;
 • kényelmes viselet ruhák alatt;
 • lágy hatás a térdre;
 • a térdízület stabilizálására gyulladásos folyamatok és deformációk (artrózis, ízületi gyulladás, termokompresszió, szalagsérülések, zúzódások) jelenlétében;
 • kiváló minőségű és tartós termék;
 • méretei: XS / 1 (térd kerülete 32-34), S / 2 (34-36), M / 3 (36/38), L / 4 (38-41), XL / 5 (41-44) , XXL / 6 (44-49);
 • a fogyasztói vélemények szerint kellemes a test számára, kényelmes sportolni, enyhíti a fájdalom szindrómát;
 • elfogadható ár.

Hátrányok:

 • nem található.

Térdmerevítő 4104

A térdvédőt a problémás ízület merev rögzítésére tervezték. Gyártó: Spanyolország, "Orliman". Anyaga: neoprén. Átlagos ár: 2 650 rubel.

Hogyan kell viselni: tedd fel a problémás ízületet sportolás közben, fokozott fizikai aktivitás. A viselés idejét a kezelőorvos javasolja.

Térdmerevítő 4104

Előnyök:

 • térdvédő a merev rögzítésű térdízülethez;
 • van egy lyuk kivehető szilikon párnával (instabil térdízület esetén további rögzítést tesz lehetővé);
 • méretei: XS / 1 (32-34), S / 2 (34-36), M / 3 (36-38), L / 4 (38-41), XL / 5 (41-44), XXL / 6 (44-49);
 • 5 mm vastag, 34 cm hosszú termék;
 • a fogyasztói vélemények szerint a térdvédő kellemes viselet, tartós és ellenáll a fizikai igénybevételnek, működés közben nem deformálódik;
 • van egy oldalsó rögzítés, amelyet egy fém zsanér biztosít;
 • a poplitealis fossa területén van egy speciális nyílás, amely további kényelmet teremt;
 • kiváló minőségű, megfizethető áron.

Hátrányok:

 • nem található.

Térdtartás oldalsó betétekkel TN-211

A kiváló minőségű és tartós rögzítő lágy és kényelmes hatást gyakorol az ízületre, anatómiai helyzetének megtartása mellett. Gyártó: Spanyolország, "Orliman". Anyaga: kiváló minőségű rugalmas kötött szál. Átlagos ár: 1220 rubel.
Hogyan kell viselni: Napi használatra orvosi felügyelet mellett.

Térdtartás oldalsó betétekkel TN-211

Méltóság:

 • kényelmes és praktikus térdvédő a térdkalács és az ízület rögzítéséhez;
 • van egy nyitott patellarész és rugalmas betétek 2 oldaloldalon (további rögzítést végez);
 • kiváló gyógymód fájdalmas szindróma, ízületi instabilitás, gyulladás, ízületi gyulladás és osteoarthritis problémáinak megoldására;
 • a fizikai erőfeszítések során bekövetkező sérülések megelőzése;
 • négy irányban nyújtva, támogató és nyomó hatást gyakorol az ízületre;
 • a fogyasztói vélemények szerint a kötés lágy hatású, normális légkeringést biztosít a térdvédő és a testfelület között, a végtag mozgásának korlátozása nélkül;
 • a termék magas kopásállósága;
 • nem tartalmaz mérgező anyagokat; a termék minőségi tanúsítvánnyal rendelkezik (ISO 9001);
 • kiváló minőségű, megfizethető áron.

Hátrányok:

 • nem található.

Mágneses térdvédő "Biomag"

Mágneses betétekkel ellátott ortopéd termék, amely lehetővé teszi az ízület rögzítését és az emberi test biológiailag aktív pontjaira való hatást. Gyártó: Oroszország. Átlagos ár: 430 rubel.

Hogyan kell viselni:
Helyezze a térdvédőt a térdre úgy, hogy a termék speciális kivágása a térdkalácson fekszik. Rögzítse a terméket. Használja mozgáskor.

Javasoljuk, hogy a térdvédőt egy bizonyos ideig használja - 30-50 perc / nap (legfeljebb 3 óra lehetséges). Tanfolyam: 6-15 nap. Az eljárások száma 20-25 napig meghosszabbítható.

Ha javul a beteg állapota, meg kell rövidíteni a kezelés időtartamát, és növelni kell a köztük lévő intervallumot (minden második nap, két vagy három). 7-14 nap múlva megismételheti a kezelést.

A mágneses térdvédőre rugalmas szalagot lehet tenni. Megengedett egy rugalmas rögzítő, vakolat fölött is. Ebben az esetben meg kell hosszabbítani az expozíciós időt, mivel a mágneses hatás kissé csökken.

Mágneses térdvédő "Biomag

Előnyök:

 • térdvédő a problémás ízületek kezelésére mind önállóan, mind terápiás kezelési renddel kombinálva;
 • speciális technológia;
 • hat elasztomágnes van a termék belső oldalán (mágneses indukciójuk 35 mT);
 • a térdkalácsot egy speciális lyuk támasztja alá;
 • a mágneses hatás 7 évig tart;
 • fájdalomcsillapító hatása van, javítja az ízület vérkeringését, megkönnyíti a nyirokelvezetést és enyhíti a szövet ödémáját;
 • gyógyítja és helyreállítja a csont- és porcszövetet;
 • mosható higiéniai huzattal rendelkezik;
 • pozitív vélemények;
 • megfizethető áron.

Hátrányok:

 • a terméknek ellenjavallatai vannak (egyéni immunitás jelenléte, terhesség, rosszindulatú daganatok, akut agyi érrendszeri balesetek, szívizominfarktus).

Térdmerevítő "PLAYMAKER II WRAP"

Az egyszerű kialakítást merev rögzítésre tervezték, biztosítva a kényelmes, biztonságos mozgást. Gyártó: USA, "DONJOY". Termék anyaga: kiváló minőségű "Drytex" vegyület (nejlon és spandex), légáteresztő. Átlagos ár: 15 900 rubel.

Viselet: mindennapi használatra, sportoláshoz (érintés nélküli sportokhoz) ajánlott, az időt az orvos határozza meg.

PLAYMAKER II WRAP

Előnyök:

 • levehető kivitel, könnyen használható;
 • kényelmet és stabilitást biztosít az ízületnek a biztonságos mozgás során (rögzítés 4 ponton);
 • a termék hálószövettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a levegő áthaladását és rendkívül tartós;
 • A tépőzáras végeknek köszönhetően könnyen fel- és levehető;
 • oldalán merev betétek vannak;
 • beállíthatja a térdhajlítás (45 °, 60 °, 75 °, 90 °) és a meghosszabbítás (0 °, 10 °, 20 °, 30 °, 40 °) szögét, a mozgás mértékét a DIII zsanérzárnak köszönhetően;
 • enyhíti az ízület szalagos berendezésének terhelését, fiziológiai mozgást biztosítva;
 • méretei: L, M, S, XL, XXL;
 • alkalmas jobb és bal lábra;
 • az univerzális kialakítás alkalmas kombinált sérülésekre a posztoperatív és rehabilitációs időszakokban;
 • elősegíti az ízület működésének helyreállítását;
 • kiváló fogyasztói vélemények (pótolhatatlan segítő a mindennapi életben, utazás, hegyi túrázás, sportolás közben);
 • a pénz értéke.

Hátrányok:

 • magas ár.

Gyerek térdvédő oldalsó stabilizátorokkal Orliman 0P 1181

Kényelmes és praktikus kötés, amely kiváló rögzítést biztosít a légkeringetéssel. Gyártás: Spanyolország, Valencia, Orliman vállalat. Anyag: Átlagos ár: 2 600 rubel.

Hogyan kell viselni: sportolás közben, testmozgás közben, kisebb ízületi problémák kezelésére. A kopás időtartamát az orvos határozza meg.

Gyerek térdvédő oldalsó stabilizátorokkal Orliman 0P 1181

Előnyök:

 • gyermekek számára szánt;
 • zúzódásokra és kisebb sérülésekre, a térdízületek gyulladására és instabilitására írják fel;
 • a rándulások és elmozdulások megelőzése a sport során;
 • fejlett technológiát alkalmaznak;
 • biztonságos, nem tartalmaz káros anyagokat;
 • kényelmes és megbízható tépőzár (felső és alsó hevederek) minőségileg stabilizálja a gyermek térdét (a külső oldallemezeknek köszönhetően);
 • 2 méret van (1. sz. - 2-3 éves korig, 2. sz. - 6-12 éves korig);
 • a térdkalács területén van egy speciális lyuk a rögzítéshez;
 • jól illeszkedik a bal és a jobb lábra;
 • lélegzik és eltávolítja a felesleges nedvességet;
 • 2 tépőzáras hevederrel erősítheti a rögzítést;
 • rendelkezik "európai szabvány" minőségi tanúsítvánnyal;
 • jól kitörölve, nem deformálódva;
 • pozitív vélemények;
 • a pénz értéke.

Hátrányok:

 • nem található.

Gyermek ortózis "Alkom 4035 Kids"

Speciális kialakítás gyerekeknek spirálmerevítő bordákkal a beteg ízület rögzítésére és összenyomására. Gyártó: Ukrajna. Anyaga: neoprén. Átlagos ár: 1120 rubel.

Hogyan kell viselni: Alkalmas mindennapi használatra.

Gyermekortózis "Alkom 4035 Kids

Előnyök:

 • biztonságos termék, nem tartalmaz káros anyagokat;
 • nagy hatékonyság a műtét utáni rehabilitációs periódusban, az ízület szalagos készülékének patológiáival, az alsó végtagok túlterhelésével (jó teljesítményt érünk el az oldalsó szalagok és meniscusok sérüléseinek kezelése során);
 • térdvédelmet nyújt, csökkenti a fájdalmat, fenntartja az ízület anatómiai helyzetét;
 • két spirális alumíniummerevítője van, amelyek függőlegesen rögzítik a szerkezetet a lábon;
 • az izomtónus javítása és a vérkeringés normalizálása az ízületben;
 • a funkció gyors helyreállítása 2 spirálkötés segítségével, amelyek visszatartják a hőt a térdvédő alatt (melegítő hatás);
 • segédeszköz az alsó végtagok sekély sérüléseihez;
 • a modell 4 méretben készül (térd térfogata 22-24 cm, 25-27 cm, 28-30 cm, 31-33 cm);
 • termék szélessége 17 cm; pozitív visszacsatolás;
 • kiváló minőségű, megfizethető áron.

Hátrányok:

 • vannak ellenjavallatok a használatra: bőrbetegségek (ekcéma, dermatitis), a termék összetevőinek egyéni intoleranciája, allergiás reakciók.

A térdvédő kiválasztása: fontos pontok

Mielőtt megvásárolná a szükséges modellt, a kérdés: "Melyiket érdemes jobb és milyen áron vásárolni?" A termék kiválasztásakor a legfontosabb az az anyag, amelyből készült.Biztonságos, egyszerű és kényelmes viseletnek kell lennie, és a legkényelmesebb feltételeket kell biztosítania az ízület működésének helyreállításához. Ugyanakkor jó kopni és nem deformálódni.

A legpraktikusabb anyagok közé tartozik a poliészter, elasztán, neoprén. Az ilyen típusú termékek szorosan illeszkednek a térd anatómiai alakjához, praktikusak és könnyen tisztíthatók.

Vannak, akik bizonyos patológiákhoz szeretik a természetes anyagokból (pamut, juh, teve vagy kutya gyapjú) készült térdvédők modelljét. Az ilyen termékek kevesebb allergiás reakciót okoznak, melegítő hatást fejtenek ki, csökkentik a gyulladást és normalizálják a vérkeringést. A természetes gyapjúból készült termékek hátránya talán törékenység, gyors kopás, deformáció mosás után.

A térdvédő megvásárlása előtt figyelembe kell venni a szerkezet funkcionális tulajdonságait, hogy a modell milyen rögzítést tud biztosítani. Figyelembe kell venni a testének egyedi jellemzőit, egy adott kóros folyamat jelenlétét is. Ezután döntsön a rögzítő funkcionális jellemzőiről, és válasszon egyet, amely minden egyedi követelménynek megfelel.

A maximális terápiás hatást a térdízületre való minőségi illeszkedéssel érjük el, amelyet megfelelő méretben kapunk. A szükséges paramétert a térd kerülete, valamint az ízület fölötti és alatti terület határozza meg 12-15 cm-rel.Minden méretet a gyártó jelöl a termékcímkén.

Fontos megjegyezni! A térdízületek betegségei esetén a térdvédő használata orvosi célokra szolgál. Szükséges egyértelműen kiválasztani a terméket annak paraméterei (térd térfogata) szerint. A pozitív eredmény ettől függ.

Ha önállóan nem tudja kiválasztani a szükséges paramétereket, akkor az ortopédiai termékeket árusító speciális boltban vagy egy gyógyszertárban működő értékesítési tanácsadó segít a helyes választásban. Ortopéd sebész is segíthet a választásban konzultáció után.

Szükséges kiválasztani a terméket, miután tanulmányozta a népszerű termékek besorolását a betegségekkel járó ízületek számára, figyelembe véve a fogyasztói véleményeket. Tanulmányozza a kereskedési piacon legnépszerűbb legjobb cégek áttekintését is.

A termék költségének meg kell felelnie a protetikai modell minőségének. Nem mindig a legdrágább térdvédő képes megfelelni az összes szükséges követelménynek. Átlagos áron megvásárolható. De bizonyos esetekben a térdvédő magas költsége indokolt.

Ha van tapasztalata a térdvédők használatában, mondja el nekünk erről észrevételeit.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *