💊 A legjobb nootropikus gyógyszerek 2020-ra

0

Az agyfejlődéssel kapcsolatos kutatások azt mutatják, hogy a 21. században az átlagember több százszor okosabb, mint száz évvel ezelőtt élt ősei. Az ember minden nap gigabájt információt továbbít az agyán, és fontos elemezni azt, hogy ne hagyja ki a részleteket. Az irodai dolgozóknak még nehezebb. Életük során annyi árnyalatot tanulnak meg, amit a középkor zsenijei el sem tudtak volna képzelni.

Egy ilyen ciklusban nehéz egészséges életmódot folytatni, és néha nehéz az egyik részletre koncentrálni a figyelmet, mert a gondolatok egy másik területre repülnek. Ennek a jelenségnek a semmissé tétele érdekében a "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői elkészítették Önnek a legjobb nootropikus gyógyszerek minősítését 2020-ra.

Piracetam - a nootropics első képviselője

1963-ban belga gyógyszerészek és tudósok létrehoztak egy gyógyszert, amely növelheti az agy aktivitását, javíthatja a hangulatot és javíthatja a koncentrációt. Az eszközt több tucat emberen tesztelték, akik könyvelőként dolgoztak nagyvállalatoknál. Piracetamot írtak fel nekik, és elkezdték figyelni mentális képességeiket.

Több hónapos kutatás után a tudósok bebizonyították, hogy a gyógyszer megnövelte a koncentrációt, azokhoz képest, akik nem szedték a Piracetam-ot. Megállapították, hogy az emberek nemcsak ezt a mutatót növelték, hanem 2–4-szer gyorsabban is megtanultak és megjegyeztek új információkat.

A kapott eredmények alapján 1972-ben a kutatók átvették a "nootropics" kifejezést. Kijelölt egy olyan gyógyászati ​​anyag kategóriát, amely fokozhatja az agy mentális aktivitását. Fél évszázad elteltével sem vesztették el értéküket, és a neurológiában használják gyermekek, felnőttek és idősek mentális rendellenességeinek kezelésében.

Tudta, hogy az oroszok évente több mint 10 milliárd rubelt költenek nootrop gyógyszerekre. Ugyanakkor ezen alapok költségei 18% -kal nőttek az elmúlt 4 évben.

A testre gyakorolt ​​hatás

A nootropikumok működésének jobb megértése érdekében fontos ismerni a testre gyakorolt ​​hatásukat. Egy személy meg fogja érteni, hogy mely anyagokra figyelnek elsősorban, és melyeket hagyják figyelmen kívül. Ez növeli az ilyen gyógyszerek használatának biztonságát.

Befolyásolja az agy anyagcseréjét

Ezeknek a gyógyszereknek a fő célja az anyagcsere helyreállítása, ezért az ilyen anyagok szedése előtt a neurológus konzultációja kötelező lépés.

Az anyagcsere stabilizálódása miatt nő az energia-anyagcsere hatékonysága, ami csökkenti az idegszövet sérüléseinek előfordulását a stroke után. A gyógyulás mellékhatások, egészségkárosodás és az agyszövet nélkül történik.

A nootropikumok használata daganatos betegeknél tilos, mert felgyorsítják a fejlődését, ami visszafordíthatatlan folyamatot von maga után. Ez a tényező jelzi, hogy az öngyógyítás tilos.

Memória fejlesztése

A gyógyszerek szedése fokozza a mentális cselekvéseket, így a beteg kétszer többet kezd memorizálni és gyorsabban tanul.Ugyanakkor, miután új információkat fedezett fel, a hosszú távú memóriában asszimilálódik.

Ilyen kezelésre van szükség a vaszkuláris demenciára fogékony emberek számára (egy személy nem képes eligazodni a körülötte lévő világban) és az enkefalopátia (kábítószer-függőség, cukorbetegség, alkoholizmus és az agy oxigén éhezése esetén fordul elő). Ezeknek a betegségeknek a következtében az ember megszünteti az információk észlelését és depressziós, ami heveny fejfájással jár. A nootropikus tabletták szedése visszaállítja a munkaképességet.

A tudat világossága

A tabletták szedése felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat, ami növeli az agy aktivitását, csökkenti az álmosságot és növeli a termelékenységet, ezért az ember sokszor gyorsabban oldja meg az összetett problémákat.

A jelenségeket egy nootropikus hatás részének tekintik, amelyet számos tanulmány bizonyított.

Fontos megérteni, hogy a gyógyszerek szedése hatástalan, ha a személy nem javítja az érzelmi állapotot, és nem dolgozik magán. Azok a tabletták, amelyek azonnal növelik a mentális kapacitást és az IQ-t 250-re vagy annál magasabbra emelik, nem léteznek a természetben, és nem is lehetnek azok. Ez egy gyönyörű mítosz, amelyet a hirdetők és a gyártók festenek.

Sebesség adaptáció

A stressz, az azt követő depresszió és az apátia rövid múltú kezelés után a múlté. Az idegrendszer megerősödik, ezért a gyógyszerek megelőző célokra használhatók, ami megakadályozza a kóros folyamatok megismétlődését.

Bár a nootropikumok segíthetnek a depresszió csökkentésében, ezeket nem ajánlják a betegség fő kezelésének. Csak megelőző kezelésként alkalmazzák őket egy rövid tanfolyamra. Tehát az ember nem rontja a testét, mert ha a depresszió késői stádiumban van, akkor orvoson kívül senki sem oldja meg a problémát.

Egyes antidepresszánsok párhuzamosan működhetnek a nootrop gyógyszerekkel. Ez a technika normalizálja a hangulatot, miközben hosszú ideig fenntartja. De ez nem azt jelenti, hogy az ember állandó mosollyal jár, mint egy robot. Egyszerűen kevésbé lesz fogékony a hirtelen hangulatváltozásokra.

Nootropikumok, mint nyugtatók

Egyes gyártók nagyobb arányú nyugtatóval gyártanak gyógyszereket. Hatékonyságukat tekintve azonban nem hasonlíthatók össze speciális eszközökkel. Az ilyen tabletták szedése csak részleges megkönnyebbülést okoz.

Orvosi recept nélkül alkalmazzák megelőző célokra.

Lehetséges kombinálni a nootropikumokat egy nyugtatóval a hatás időtartamának növelése érdekében.

Elnyomják a vegetatív tüneteket

Ez az elem azt jelenti, hogy a gyógyszerek alkalmasak meteoszenzitású emberek számára. A gyógyszer szedése elnyomja a szédülést, az émelygés jeleit, az izomgörcsöket, az oxigénhiány érzését stb.

A legtöbb orvos nootropikumokat ír elő a központi idegrendszer diszfunkciójának kijavítására. Az ilyen anyagokkal végzett kezelés jó eredményeket mutat, ezért a betegek jobban érzik magukat.

Megakadályozza a parkinsonizmust

A parkinsonizmus a Parkinson-kórhoz hasonló tünetekre utal (remegés, lassú mozgás, izomfeszültség, képtelenség fenntartani az egyensúlyt stb.), De egy másik betegség, például fejsérülés vagy stroke okozta. A nootropikumok szedése kiküszöböli ezeket a tüneteket, és visszatér az ember normális életéhez.

Javítja az energia-anyagcserét

Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a gyógyszert olyan emberek használják, akik nem csak az irodában dolgoznak, hanem olyan sportolók is, akik állandó és intenzív stresszt tapasztalnak. A gyógyszerek szedése stabilizálja az egész testet.

A gyógyszer segít az immunrendszer megerősítésében, szabályozza a vércukorszintet stb. Nem gondolhatjuk azonban, hogy egy ilyen eszköz megvásárlása minden problémát megold. A nootropikumokat erősebb anyagokkal együtt vagy megelőző célokra használják. Tilos tablettákat használni a mentális és neurológiai betegségek kezelésének fő gyógymódjaként.

A nootropikumok típusai

Összességében ezeknek az anyagoknak két népszerű kategóriája van, amelyek a hatásmechanizmusában és a kezelés hatékonyságában különböznek:

 1. Mnesztikus. Az ilyen gyógyszerek elsősorban a mentális képességek javítását célozzák. Például fejlesztik a memóriát, a koncentrációt, a logikát stb.
 2. Neuroprotektív szerek. Úgy tervezték, hogy megvédje a központi idegrendszert a pszichoneurotikus betegségek progressziójától: Alzheimer-kór, stroke, agysérülés stb.

Leggyakrabban az emberek az első kategóriába tartozó tablettákat vásárolnak, ezért fontos tudni, mit kell tartalmazni az ilyen anyagokban:

 • Racetam csoport. Ilyen anyagokat tartalmaz: piracetám, phazoracetam, nebracetam, levetiracetam stb.
 • Betanechol, rivasztigmin stb. Az elemek segítenek javítani a vérkeringést és tágítani az ereket.
 • Idegi peptidek. Ez a képviselő ellenőrzi az emberi testben fellépő fiziológiai funkciókat.
 • Lehetetlen elképzelni a nootropikumokat glicin, biotredin és más aminosavak nélkül, amelyek a testben található minden fehérje építőkövei.

A legjobb nootropikus gyógyszerek értékelése gyermekek és felnőttek számára

Piracetam

Nootropikus szer, amely pozitív hatással van az anyagcserére, valamint javítja a vérkeringést. Védő hatást nyújt az agy károsodása ellen. A gyógyszer nem pszichostimuláns, ezért orvosi recept nélkül adják ki, ha egy személy úgy dönt, hogy megelőző intézkedésként használja.

A Piracetam segít memóriazavarral, érzelmi instabilitással, gyakori szédüléssel, émelygéssel és Alzheimer-kórral küzdő embereknek. Egyes orvosok a gyermek tanulási zavarainak elősegítésére írják fel.

Az alkalmazás módja - szájon át, 30 mg / kg naponta kétszer. A kúra legfeljebb 2 hónap. Gyermekek 3 adag 30-50 mg / kg 24 órán át, míg a gyógyszer időtartama 3 hét.

A mellékhatások ritkák, de ezek a következők: hasi fájdalom, idegesség, szorongás, fejfájás, remegés, álmosság.

Ellenjavallatok: nem ajánlott a piracetámmal szemben túlérzékeny emberek számára.

60-100 rubel áron értékesítik.

Piracetam

Előnyök:

 • a hatékonyság évtizedek óta bizonyított;
 • alacsony költségű;
 • alkalmas felnőttek és gyermekek 1 éves kortól.

Hátrányok:

 • mellékhatások vannak jelen.

Pantogam

 

A gyógyszer magas hatékonyságot mutat; az orvosok felnőttek számára írják fel neurológiai és pszichológiai betegségek kezelésére. Bármely életkorú gyermekek intelligenciájának javításának fő eszközeként ajánlott. A hatásmechanizmus a gyógyszer speciális receptorokra gyakorolt ​​közvetlen hatásának köszönhető. Ennek a megoldásnak köszönhetően az anyagok gyorsabban szívódnak fel a szervezetben.

A gyógyszer használata növeli a mérgező anyagok agyra gyakorolt ​​hatásaival szembeni ellenállást. Csökkenti a motoros ingerlékenységet és aktiválja a mentális folyamatokat, ami az embert még a nehéz problémák megoldása közben is jobban érzi.

Az orvosok "Pantogam" -ot írnak fel:

 • agysérüléssel járó mentális károsodással;
 • skizofrénia tüneteivel;
 • antipszichotikumok alkalmazása utáni profilaxisra. Például: "Eglonil", "Truxal", "Klopiksol" stb.
 • epilepsziával;
 • pszicho-érzelmi túlterheléssel;
 • olyan gyermekek számára írják fel, akiknek fejlődési késése van;
 • agyi bénulás különféle formáival.

Az alkalmazás módja - étkezés után (15-30 perc után). 3 évesnél idősebb gyermekek számára - tabletta formában történő felhasználás, egyéves gyermekek számára - szirup. A napi adag 0,75 g. A kúra 4 hónap.

Az átlagos költség 390 rubel.

Pantogam

Előnyök:

 • minden korosztály számára ajánlott;
 • minőségi termék;
 • a felszabadítás kényelmes formája;
 • nem okoz súlyos mellékhatásokat.

Hátrányok:

 • konzultáció szükséges szakemberrel.

Fenibut

A nootropicot magas izgatottság, fokozott félelem és szorongás érzi. Használata biztosítja a pihentető és egészséges alvást, és csökkenti a stresszt is.

Néhány ember fejfájás és nehézségérzet enyhítésére használja. Annak a ténynek köszönhetően, hogy nootropikus gyógyszer, javul a mentális éberség, a koncentráció és a reakció.

Hatékonysága nem egy hónap aktív használat után következik be. Az illető a használat első napjaitól kezdve jobban érzi magát. A hosszan tartó depresszió és a hangulatváltozások háttérbe szorulnak. Az illető motivált az új cselekvésekre.

A gyógyszert felnőttek és idősek használják. Ez utóbbiak nem tapasztalnak torlódást és súlyos fáradtságot, éppen ellenkezőleg, mozgékonyabbá válnak.

Nem ajánlott azok számára, akik egyéni intoleranciában szenvednek "Phenibut" vagy májelégtelenségben. Ellenjavallt szoptató anyák és terhes nők számára. Az adagolást és a beadás módját a megfelelő utasítások tartalmazzák.

Áron értékesítve: 60 rubeltől.

Fenibut

Előnyök:

 • hatékonyság a használat első napjaitól kezdve;
 • kis ár;
 • kényelmes csomagolás;
 • vény nélkül kiadva;
 • nem találtak mellékhatásokat.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

Cinnarizin

Az agyi keringés javítására szolgál, ezért csökkenti a fejfájást, megszünteti a fülzúgást, csökkenti a túlzott ingerlékenységet stb. A bolgár gyártó gyógyszerei több éven át bizonyítottak a pozitív oldalon. A gyógyszert a legtöbb orvos profilaktikus szerként vagy kiegészítő kezelésként javasolja használni.

Ellenjavallt túlérzékeny embereknél és szoptató nőknél. Terhes nőknek és Parkinson-kórban szenvedő betegeknek nem ajánlott. Ennek az anyagnak a használata ritkán okoz mellékhatásokat, de mégis: álmosság, letargia, szájszárazság, allergia, remegés stb.

Az átlagos költség 90 rubel.

cinnarizin

Előnyök:

 • hatékony felnőttek számára;
 • alacsony ár;
 • csökkenti a fejfájást;
 • vény nélkül kiadva.

Hátrányok:

 • mellékhatások.

FROG TECH, HYDRAFINIL-X

Kiváló felkészülés a hallgatók számára. A termék hatékony nootropikus hatásának és a kiváló hangulat hosszú ideig fenntartásának képessége miatt széles körben népszerű. Néhány analógtól eltérően ez a termék nem okoz „agresszív” stimulációt. Az alkalmazás után az illető nyugodtnak és vidámnak érzi magát. A készítmény teljesen biztonságos az emberi test számára, és a gyógyszert Oroszországban engedélyezték.

Fontos tudni, hogy a FROG TECH, a HYDRAFINIL-X nem gyógyszer, ezért a legjobb, ha használat előtt teljes körű konzultációt folytat egy orvossal.

1700 rubel áron értékesítik 60 kapszuláért.

FROG TECH HYDRAFINIL-X

Előnyök:

 • növeli a mentális éberséget;
 • fel a fejjel;
 • elősegíti a hatékony anyagcserét;
 • élénkít;
 • növeli a koncentrációt.

Hátrányok:

 • nem gyógyszer.

FIGYELEM LINK

Nootropic felnőttek számára, akik folyamatosan szembesülnek mentális tevékenységgel, ami eltünteti a koncentrációt és a figyelmet. Összetételében az anyag csak természetes összetevőket tartalmaz. A gyógyszer elősegíti a mentális éberséget és élénkíti az egész napot.

Egyes orvosok azt javasolják, ha:

 • krónikus alkoholizmus, amelynek következtében az agyszövet integritása megsemmisül;
 • mentális zavarok;
 • vegetatív dystonia;
 • depresszió és gyakori stressz;
 • fokozott izgatottság;
 • mámor.

3000 rubel áron kelt el.

FIGYELEM LINK

Előnyök:

 • az egyik legjobb nootropikus gyógyszer, amelynek nincsenek analógjai Oroszországban;
 • csak természetes összetétel;
 • segít a különféle betegségekben;
 • nem okoz allergiát.

Hátrányok:

 • magas ár.

Végül

Lehetetlen okoskodni és fénysebességgel megjegyezni az információkat. Semmilyen anyag nem segít ezen, még 10 000 rubel árcédulával és az "orvosok" véleményével a hatékonyságukról. A bemutatott nootropikumok olyan embereknek szólnak, akik stresszesek és nem tudnak egy témára koncentrálni, de nem tesznek zsenit az emberből.Ha van tapasztalata a minősítésben leírt gyógyszerek vagy érdekesebb képviselők használatáról, mondja el nekünk a megjegyzésekben.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét