A legjobb objektívek Canon fényképezőgépekhez 2020-ig

0

A fényképezés a pillanat megdermedésének művészete. A fényképészeti berendezések megjelenésével ez sokak számára elérhetővé vált, a digitális fényképezés korszakának kezdetével - nemtől és kortól függetlenül mindenki számára. A jó SIM-kártyák elkészítéséhez tisztességes kamerával kell rendelkeznie. Az orosz piacon a legnépszerűbb eszközök a vállalat termékei Kánon... Ez az oroszok által vásárolt összes fényképezőgép 44% -át teszi ki. Bármely szakember elmondja, hogy a siker 70% -a az objektívtől és csak 30% a hasítottól függ. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői a vásárlók véleménye és szakértői ajánlások alapján áttekintést kínálnak az olvasók számára a "A legjobb lencsék a Canon fényképezőgépekhez 2020-ig" c.

Lyukas kamera

A fényképészeti felszerelés őse a camera obscura volt (lat. - sötét szoba). Kr. E. Ötödik században vált ismertté Mo-tzu kínai filozófus jóvoltából, aki elmondta az embereknek a képek megjelenését a falon egy sötét szobában, amikor egy fénysugár áthaladt benne egy kis lyukon. Kicsit később Arisztotelész leírta munkájának elvét. A 10. században Alhazein arab matematikus segítségével bebizonyosodott a fénysugarak terjedésének linearitása. A 13. században Roger Bacon újra "felfedezte".

A camera obscura gyakorlati alkalmazását a művészek találták meg, és közülük az első a nagyszerű Leonardo da Vinci volt. Sötét szoba volt, egy kis lyukkal a falban. A rajta áthaladó fénysugarak egy megvilágított tárgy vagy táj fordított képét vetítették a szemközti falra, olyan tiszta és telített, hogy a művész csak a kontúrjait tudta nyomon követni és a kapott képet kiszínezni, miközben megtartotta az árnyékokat, a hangokat és a középtónusokat.

Sok híres festő használta ezt az "eszközt" képek festéséhez, amelyhez részletes rajz kellett a lakberendezésről, építészeti részletekről. Igaz, nem mindenki volt elégedett a megfordított képpel.

Johannes Tsanu, a Premonstránsok Rendjének középkori szerzetesének sikerült megoldania ezt a problémát. Miután gondosan dolgozott Leonardo művein, 1686-ban létrehozta a camera obscura hordozható változatát, amely a fénysugárhoz képest 45 fokos szögben helyezkedik el. A tanult szerzetes készülékének vetülete egy vízszintes matt lemezen jelent meg, ahonnan a művész számára sokkal kényelmesebb volt a már el nem forgatott képet papírra másolni.

Heliográfia és dagerrotípus

Az első obscura fényképet a francia Nesipor Niepce készítette.

Érdekes! Nem birtokolva a rajz ajándékát, Niepce azt szerette volna, ha a napfény neki dolgozik.1926-ban, miután évekig kísérletezett különböző kompozíciókkal, műhelyének ablakából sikerült fényképet készítenie a kilátásról. Niepce ezt a képet heliográfiának nevezte.

Niepce kortársa és honfitársa, Louis Daguerre éppen ellenkezőleg, tehetséges művész volt. Az Ambipo Képregény Színházban végzett munka során kísérleteket tett a hatalmas áttetsző vásznakon ábrázolt díszletekkel, sok tükör segítségével megváltoztatta világításukat. A közönség örömének nem volt korlátja.


Daguerre camera obscura segítségével festette diorámáinak töredékeit. A kapott képeket az üvegre akarta rögzíteni. Charles Chevalier, aki elkészítette számára a lencséket, összehozta Daguerre-t és Niepce-t. Közös kutatásuk oda vezetett, hogy az obszcura kamerát fényérzékeny lemezzel látták el, azaz az első kamera megjelenésére.

A Daguerre-készülékkel készített képeket daguerotípusoknak nevezték.

Első fényképészeti lencse

Charles Chevalier francia optikus, aki összehozta Niepce-t és Daguerre-t, édesapjával, az optikai műhely tulajdonosával együtt mikroszkópok, távcsövek lencséinek gyártásával és napszemüveg szemüvegének lerakásával foglalkozott. Apa és fia összeállította Niepce kísérleteinek első készülékét, obszcura fényképezőgépeket készítettek Daguerre számára. Apám feltalálta az objektívet egy lyukas kamerához. A fiú tökéletesítette. Ezenkívül Charles feltalálta saját rajzoló készülékét - a világos kamerát.

Az első fényképes lencsét Charles Chevalier fejlesztette ki 1839-ben. Lencse volt - achromatikus meniszkusz. Chevalier egy kétdobós, nagy törésmutatójú (flin) optikai üveglencsével és egy alacsony fénytörési indexű (korona) bikonkáv lencsével szerelte össze. Ugyanebben az időszakban feltalálja az írisz membránt, fém pengékkel.

Érdekes! 1849-ben Chevalier egy párizsi kiállításon aranyérmet kapott Pyatigorsk és környékének lencsével készített fényképeiért. A fényképek szerzője a híres orosz fotográfus, S.L. Levitsky volt. 1877-ben Levitsky és fia elnyerték az udvari fotósok címét "Császári Felségeik".

Optikai választás CANON kamerákhoz

A modern fotólencse egy összetett optikai eszköz, amely a következőket tartalmazza:

 • gömb alakú, aszférikus és alacsony diszperziójú lencsékből álló optikai elemek;
 • optikai stabilizátor;
 • autofókuszos motor;
 • diafragma.

A digitális fényképezőgéphez való kiváló minőségű optika kiválasztásának kritériumainak megismerése érdekében meg kell ismernie azok műszaki jellemzőit és képességeit. Ezeket az információkat a lencsén található címkék tartalmazzák.

Hogyan lehet megfejteni a jelölést

Valamennyi pohár felirattal rendelkezik, amelyekben főbb jellemzőik titkosítva vannak. Tudnia kell olvasni és megérteni őket. A Canon számára a legjobb a "natív" üveg lesz, ugyanazon cégtől. Így az első felirat, amelyet keresni fogunk, a "CANON" szó lesz.

Lehet, hogy feliratok jelzik a felvétel típusát. A "MACRO" szó egy speciális üveget jelent, amelyet 1: 1 vagy annál nagyobb méretarányú tárgyak lövésére terveztek (ez is lehetséges). A "LENC" szó azt jelenti, hogy lencsével van dolgunk, nem távcsővel vagy távcsővel. Így a CANON MACRO LENC felirat azt jelzi, hogy a CANON lencséje van nagyszabású felvételekhez.

Teljes képkocka és vágási tényező

A digitális fényképezőgépek lehetnek teljes képkockák vagy kivágottak. Ez a két fogalom a digitális fényképezőgépek megjelenésével jelent meg a fotósok mindennapjaiban. A közönséges fényképes film szélessége 35 mm, a szokásos képkocka 35 x 24 mm volt (a széles formátumú filmkamerákat itt nem vesszük figyelembe).

Digitális fényképezőgépben a filmet fényérzékeny mátrix váltotta fel. Méretei megfelelhetnek a szokásos 35 x 24 mm-es filmkeretnek.Ezeket a kamerákat full-frame kameráknak nevezzük. A kisebb érzékelővel rendelkező fényképezőgépeket az angol crop (cut) szóból "vágottnak" nevezzük.

Az EF megnevezés a Canon fényképezőgép-tartóra vonatkozik (karosszéria optikai dokkoló csatlakozóval ellátva az elektronika számára). Egyszerűen EF - elmondja, hogy ezt az objektívet teljes képkockás 5D, 6D és 1D kamerákhoz tervezték. Ezek azonban telepíthetők más Canon kamerákra, beleértve a vágott fényképezőgépeket is. Az EF-S betűk csak a termés üvegét jelölik.

Sokáig beszélhetünk mindkét típus előnyeiről és hátrányairól. Van, aki kedveli a teljes képkockás fényképezőgépeket, van, aki kizárólag vágással dolgozik, és nem fogja megváltoztatni. Egy biztos: a teljes képkockás kamerák sokkal drágábbak, mint a termés.

Gyújtótávolság megjelölés

A lencse síkjától a kamera mátrixáig terjedő távolságot fókusztávolságnak nevezzük. Nagyon fontos megérteni, hogy ez nem a fényképezőgép, hanem az objektív jellemzője. Milliméterben mérve. Példák jelölésre: 35 mm, 50 mm, 100 mm.
A lencséknek két csoportja van:

 • zoom - változó gyújtótávolsággal;
 • javítások - állandó összpontosítással.

A szerelvények gyújtótávolságát egy szám jelöli: 35 mm, 50 mm stb. Minél alacsonyabb a szám, annál nagyobb a látómező. Az 50 mm-ig terjedő gyújtótávolságú lencséket nagylátószögű lencséknek nevezzük, mert nagyon nagy területet fedhetnek le a keretben. A 90 foknál nagyobb látómezővel rendelkező optikát ultraszéles látószögnek nevezzük.

Az ötven milliméteres rögzítést normálisnak nevezik, mert torzítás nélkül megmutatja, amit az emberi szem lát.

A 70 mm-nél nagyobb gyújtótávolságú optikát telefotónak nevezzük. Minél hosszabb a gyújtótávolság, annál kisebb a látómező szöge. Ha ez a paraméter meghaladja a 300 mm-t, az optikát szuperhosszú fókusznak nevezzük.

A javításokból hiányzik a Zoom. A témát csak úgy nagyíthatja vagy kicsinyítheti, ha közelről fényképez, vagy elmozdul tőle, hogy széles képet készítsen.

A zoom gyújtótávolsága változó értékű. Példa jelölésre: 70-200 mm. A zoom gyűrű elforgatásával megváltoztatjuk a látószöget, aminek hatására úgy tűnik, hogy az objektum vizuálisan egyre közelebb vagy távolabb kerül. A professzionális fotósok ügyesen használják a zoomok és a rögzítések erejét, hogy "játszanak" a tárgyak perspektívájával és arányaival.

Rekesz megnevezése

A rekesz arányát 1: 5,6 számokkal jelöljük; 1: 2,8; 1: 1,2 stb. Ez a paraméter azt a maximális fénymennyiséget mutatja, amelyet az objektív átengedhet. Minél kisebb a kettőspont utáni szám, annál nagyobb az ilyen üveg fényereje. Például az 1: 1,2-es rekesz arány nagyobb, mint 1: 5,6. Előnyösek a nagy nyílású szemüvegek. Ezekkel kiváló minőségű képeket készíthet gyenge fényviszonyok mellett, hosszú expozíció mellett, vaku vagy állvány használata nélkül.

Érdekes! A Hold túlsó oldalának fényképezéséhez a NASA a világ legspecifikusabb gyártású, leggyorsabb Carl Zeiss Planar 50mm f / 0.7 objektívjét használta 1:07 rekesznyílással. Összesen 10 darabot állítottak elő.

A javítások mindig állandó rekeszarányúak. Nagyítás esetén a rekesznyílás aránya két számmal jelezhető, például f 3,5 / 5,6. Ez azt jelenti, hogy a minimális gyújtótávolság mellett teljesen kinyithatja az íriszt (3.5. Helyzet). Ha csökkenti a látószöget azáltal, hogy a témát vizuálisan közelebb hozza magához a zoom gyűrű görgetésével, a rekesz automatikusan az 5.6-hoz közelít, csökkentve a rekeszt. A keret fényhiányának kompenzálásához vagy meg kell növelnie az expozíciót (záridő), vagy meg kell emelnie az ISO értéket (a mátrix érzékenysége).

Luxus szegmens

Az angol "Luxury" - luxus Laksheri azt jelenti, hogy az objektív a legdrágább, legmagasabb minőségű termékhez tartozik. Ha az L betűt és a piros peremet látja a tokon, akkor tudnia kell, hogy ez nagyon drága dolog. Ezeket az optikákat mindig por- és nedvességállóval, valamint a jelenleg elérhető legjobb lencsékkel látják el. Az ilyen szemüveg kontrasztos képet ad, tökéletesen reprodukálja a színeket, és nem torzít semmit.

Optikai képstabilizátor

Nagyon hasznos eszköz.Kiküszöböli a képek "elmosódását" a természetes remegő kezektől, ami különösen fontos a nehéz kamerák tulajdonosai számára, vagy hosszabb fényképezés közben, amikor a kezek fáradtak, vagy ha állvány nélküli lassú zársebességgel fényképeznek. A stabilizációt a testen lévő speciális gomb aktiválja.

Autofókusz motor

Az USM jelzi az autofókusz motor típusát. Ezekkel az optikákkal nincs szükség manuális fókuszálásra. Az autofókusz motor automatikusan működik, és garantáltan a kép fókuszban lesz. Az USM motor működés közben némi zajt okoz. Videók rögzítésekor a tulajdonosnak külső mikrofont kell használnia, hogy a motor zaját ne rögzítse. Az USM helyett az STM felirat látható. Ez azt jelenti, hogy az autofókusz néma motorral van felszerelve. Videofelvételhez adaptált kamera autofókusz funkcióval.

Fényszűrők zsanérja

A lencse elülső szélén egy szál található a fényszűrő rögzítésére. Annak érdekében, hogy ne tévesszék össze a méreteivel, az átmérőjét például Ø 50 mm-nek jelölik.

A legközelebbi fókusztávolság

Ez méterben van feltüntetve. Jelzi azt a minimális távolságot, amellyel a fényképezőgépet közelebb tudja vinni a témához, hogy fókuszba kerüljön. Ha közelebb kerül a minimális távolsághoz, az autofókusz nem képes megbirkózni a feladatával, és nem lesz képes jó képet készíteni. Ez a paraméter fontos azok számára, akik szeretnek apró tárgyakat közelről lőni. A minimális fókusztávolság megfelelő megjelölése alkalmazható a fókuszgyűrűn, vagy megjeleníthető a lencse csövének egy speciális ablakában.

Mire kell még figyelni

A CANON objektívek mindig rendelkeznek kapcsolóval az automatikus és kézi fókuszáláshoz, amelyet AF és MF betűk jeleznek. Válassza az automatikus (AF) módot, irányítsa a fényképezőgépet a témára, és nyomja le félig az exponálót. A fényképezőgép automatikusan kezd fókuszálni. Ha elkapta a fókuszt, nyomja le az exponálógombot a végére. Kézi üzemmód esetén állítsa a gombot MF helyzetbe.

Portré fotózás

A legjobb lencsék a portrékhoz az elsődleges lencsék. A legtöbb költségvetés rögzített rekesze f / 1,8. A legjobb zoom soha nem lehet gyorsabb, mint az f / 2,8. Érezd a különbséget! A nagyobb rekesz miatt a javítások elmosódottabb hátteret adnak, ami nagyon fontos egy portré esetében. Végül a javítások rendelkeznek a legjobb szemüveggel (lencsével). Jobb színvisszaadást biztosítanak, és jobban ellenállnak a háttérvilágításnak. Ezt a rögzítő eszköz egyszerűsége magyarázza a nagyításhoz képest. Nincsenek mozgó alkatrészek, kevesebb üveg, kevesebb visszaverődés a lencse-levegő felületen, kevesebb torzítás.

A portréfotózáshoz használt legjobb szemüveg gyújtótávolsága 50, 80, 100, 135 mm. Ezek hosszú fókuszú javítások. A nagylátószögű alapértelmezés jelentős torzítást eredményez, ami a lencséhez legközelebb eső részletek megnövekedését eredményezi. A portré megnagyobbodott orral, homlokkal, arccal vagy szemekkel készíthető. Ha nem portréra, hanem rajzfilmre van szüksége, használhat széles látószögű optikát.

Tájkép készítése

A tájfotózás legjobb objektívje az elsődleges objektív. Ha összehasonlítjuk a prímet és az azonos költségű zoomot, akkor a prím mindig jobb minőségű lesz, és a képnél nagyobb élességet és jobb fényáteresztést eredményez, mint a zoom. De előfordul, hogy a rögzített lencsével rendelkező fotós nem képes a kívánt távolságra megközelíteni a témát, vagy nem kívánt tárgyak esnek a keretbe. Szükségessé válik a látómező szögének enyhe csökkentése. Ebben segíthet egy széles látószögű zoom, például 16-35mm, 17-40mm. A kép minősége kiváló lesz, de nem a maximális (nem eladó).

Sport és vadvilág

Ezekre a célokra hosszú fókuszú és ultra hosszú fókuszú optikát használnak. A sportriporterek leggyakrabban az EF 400 mm f / 2,8 L IS USM-et használják. Amint az a jelölésből is látszik, itt a luxusszegmens ultra hosszú fókuszú elsődleges helyzetéről van szó, jó rekesznyílás-aránysal (f / 2,8), optikai feszültségstabilizátorral és USM autofókuszos motorral.

Makró fotózás

Mindenki csodálta már a nagy formátumú virág- vagy rovarfelvételeket. Makró lencsét használnak ilyen felvételekhez. Ezek speciális optikák, amelyek fókusztávolsága normál (50 mm) és 180 mm között van. Egy kis objektum képe a teljes képen készül.Az EF 100 f / 2,8 makró nagyon népszerű és az EF 100 f / 2,8 makró által nagyon kedvelt, minimális fókusztávolsága 31 cm. Lehetővé teszi a téma életnagyságú fényképezését, kiváló élességgel és színvisszaadással.

Shift lencse

Érdekes eszköz, az optikai tengely körüli elmozdulás és billentés képességével. Ha építészeti tárgyak felvételekor perspektivikus torzítások jelennek meg, akkor azokat úgy lehet korrigálni, hogy az optikát eltolják a keretablakhoz, vagy megdöntik az optikai tengelyhez képest. A csak nyíró optikát PC-vel (Perspective Correction) látják el. A lencsét, amely a dőlésszöget is megváltoztathatja, TS (Tilt and Shift) jelöli. Példa - Canon TS-E 45 mm f / 2.8. A műszak drága, legalább 1000 dollár.

Melyik objektívet érdemes jobban megvásárolni?

A natív üveg mellett a CANON fényképezőgép felszerelhető külső gyártók optikájával is. Vegyünk néhányat a legjobb gyártók közül.

Leggyakrabban a japán Sigma cég termékeit használják. Olcsó szemüvegei, amelyek minőségükben gyakorlatilag nem különböznek a CANON termékeitől, árukban lényegesen alacsonyabbak. Igaz, itt nem minden zökkenőmentes a színvisszaadással. A Sigma termékek melegebb hangokat adnak. A fák bőre és lombja sárgás árnyalatot kap. A költségvetési minták szürke bevonatot adhatnak. De ezt grafikus szerkesztővel lehet korrigálni.

Kevésbé elterjedt a Tamron optika. Ennek a japán cégnek a termékei tesztelést igényelnek, mert több ugyanazon lencse készíthető különböző minőséggel. Az ár tekintetében a Tamron termékek valamivel drágábbak, mint a Sigma.

A japán Tokina, az amerikai Vivitar és a német Soligor optikája is található. Rendkívül ritkák a piacunkon. Tehát a CANON lencsék legjobb alternatívája a Sigma optika. Ha azonban a költségvetés megengedi, akkor a CANON fényképezőgép számára a legjobb megoldás a natív hardver.

Minőségi objektívek értékelése Canon fényképezőgépekhez

10. Canon EF-S 18-55 mm f3,5-5,6 IS STM

Megnyitja a zoom nézetet 18-55 mm vágótényezővel és változó gyújtótávolsággal rendelkező kamerák számára. Alkalmas kezdőknek, mint szokásos pohár. Beltéri lövöldözéshez a rekesz nem elegendő, de ezt állványos és vakuval történő fényképezéssel lehet kiegyenlíteni. A képek minősége - e feltételek mellett - egyszerűen kiváló. Nagy sebességű autofókusz videó készítésekor. Az STM motor csendesen jár. Átlagos ár: 5250 rubel.

Canon EF-S 18-55 mm f3,5-5,6 IS STM

Előnyök:

 • jó élesség;
 • kiváló színvisszaadás;
 • képstabilizátor;
 • gyors autofókusz;
 • megfizethető áron.

Hátrányok:

 • kis rekesz.

LencsemodellSpecifikációkátlag ár
Canon EF-S 18-55 mm f / 3,5-5,6 IS STMZoom lencse változó gyújtótávolsággal 18 és 55 mm között, látószög 27,5 - 75,2 fok min., Minimális fókusztávolság - 25 cm. Részleges képkockás fényképezőgépekkel való munkához tervezték. Rekeszparaméterek - 3,50-5,60, pengék száma -7. Van egy optikai stabilizátor. Csendes STM autofókusz meghajtó. Az objektív felszerelhető 58 mm-es színes szűrőkkel.5250 rubel

9. Canon EF 28 mm f / 2,8 IS USM

A kilencedik pozíciót nagylátószögű fm foglalja el f / 2,8 rekesszel. Ez nem a legnagyobb mutató a javítások között, de az ilyen membrános optikát a gyorsak közé soroljuk. Az eszköz rendelkezik minden szükséges funkcióval és kiváló optikai paraméterekkel a kiváló minőségű képek megszerzéséhez. Úgy tervezték, hogy teljes képkockás fényképezőgéppel működjön, kiváló tájképeket készítve. Kiválónak bizonyult a kivágott kamerák munkatársaiként. Az optikai stabilizátor nagyon jó. Az autofókusz gyors és éles. Átlagos ár: 30 950 rubel.

Canon EF 28 mm f / 2,8 IS USM

Előnyök:

 • kompakt méret;
 • könnyű;
 • kiváló képminőség;
 • gyors autofókusz;
 • kiváló stabilizátor.

Hátrányok:

 • magas ára ennek a funkciónak.

LencsemodellSpecifikációkátlag ár
Canon EF 28mm f / 2.8 IS USMNagylátószögű elsődleges lencse 28 mm gyújtótávolsággal, minimális fókusztávolság 23 cm, rekeszérték 2,8 mm. Úgy tervezték, hogy teljes képkockás kamerákkal működjön. Optikai stabilizátorral és USM autofókusz motorral van felszerelve. Optikai elemek - 9, optikai elemek csoportjai - 7. Súly 260 g. Alkalmasak az 58 mm átmérőjű fényszűrők.30950 rubel

8. Canon EF 100mm f / 2.8 Macro USM

A recenzió nyolcadik helyén áll a makró fotózása. Minden varázsa szerepel a címkén. Ez egy teleobjektív, ultrahangos autofókusz motorral. Úgy tervezték, hogy teljes képkockás kamerával működjön. Ezzel készíthet rovarokról vagy virágról 1: 1 méretarányú képeket a teljes képkockára. Ezzel az üveggel makrót, portrét készíthet, teleobjektívként használhatja. A mélységélesség sekély, ezért a legjobb, ha állvánnyal dolgozik. Kiváló élesség, kellemes bokeh, minimális torzítás. Az autofókusz gyors, csendes és pontos. Vannak, akik szomorúak a stabilizátor hiánya miatt, de ne felejtsék el, hogy a makró fotózásához ez az üveg ki van hegyezve, és egy csonk nem segít ebben a műfajban. Átlagos ár: 28 300 rubel.

Canon EF 100mm f / 2.8 Macro US

Előnyök:

 • kiváló élesség;
 • nagy részletesség;
 • tisztességes fényerő;
 • szép bokeh.

Hátrányok:

 • kis mélységélesség.

LencsemodellSpecifikációkátlag ár
Canon EF 100mm f / 2.8 Macro USMHosszú fókuszú elsődleges objektív makrofotózáshoz, 100 mm gyújtótávolsággal, 24 fokos látószöggel, minimális fókusztávolsággal 31 cm, f / 2.8 rekeszértékkel. Méretek 79x119 mm, súly 600 g 12. optikai elemek, optikai elemek csoportjai - 8. Ultrahangos autofókusz motorral, menettel a fényszűrőhöz, 58 mm átmérőjű. Teljes képkockás és kivágott kamerákkal működik.28 300 rubel

7. Canon EF 17-40 mm f / 4 L USM

A felülvizsgálatunk első L-je. Rendkívül nagylátószögű zoom kis rekeszértékkel és USM autofókuszos motorral. Kevesen vannak, akik hibákat keresnek a luxus szegmens optikájában. Kiváló tartósság, kiváló minőségű optika és összeszerelés. Nagy kontraszt és kiváló színvisszaadás. Az autofókusz nagyon pontos és nem hagyja ki. Megbízható védelem a por és a nedvesség ellen. Vele - még a víz alatt is. Sokan ezt a poharat személyzetnek tekintik, de ez nem teljesen igaz. Ez egy speciális csúcskategóriás optika a tájkép készítéséhez. Kiváló tulajdonságait teljes képkockás fényképezőgép egészíti ki. Kényelmes tok és lencsevédő tartozék. Az L-ki ára átlagosan nem magas - 31400. A vásárlók szerint - az ár, a minőség és a funkcionalitás legjobb aránya.

Canon EF 17-40 mm f / 4 L USM

Előnyök:

 • nagyon tartós;
 • minden időjárás;
 • a képminőség kiváló;
 • gyors és pontos autofókusz;
 • a méretek és a súly nem zavarja;
 • elfogadható ár.

Hátrányok:

 • egyszerűen nem léteznek.

LencsemodellSpecifikációkátlag ár
Canon EF 17-40 mm f / 4 L USMNagylátószögű zoomobjektív, változó gyújtótávolsággal 17 és 40 mm között, f / 4 rekesznyílás, minimális fókusztávolság 28 cm, látószög 54–107 fok. Működhet teljes képkockás kamerákkal és vágással. 12 optikai elem van, csoportok - 9. Méretek 83,5 x 96,8 mm. Súly 500 g. Ultrahangos autofókuszos motor. Por- és nedvességvédelem.33 990 rubel

6. Canon EF 28 mm f / 1,8 USM

A hatodik vonalat nagylátószögű, nagy nyílású rögzítés foglalja el. A felhasználók nagyra értékelik tömörségét és könnyű súlyát, nagy rekeszértékét, széles látószögét és kiváló képminőségét. A háttér tökéletesen elmosódik. Nagyszerű tájfestő, de a teljes hosszúságú portré nagyon jó. A szűrő menetének átmérője - 58 mm nagyon gyakori, nem nehéz felvenni senkit. A simek élesek, a színvisszaadás kiváló. Az USM autofókuszos motor hibátlanul működik. Átlagos ár: 32 240 rubel.

Canon EF 28 mm f / 1,8 USM

Előnyök:

 • gyors és pontos autofókusz;
 • nagy rekesz;
 • széles látószög;
 • jó minőségű képek;
 • tömörség.

hátrányai

 • nincs elég lencsevédő.

LencsemodellSpecifikációkátlag ár
Canon EF 28 mm f / 1,8 USM Széles látószögű elsődleges lencse 28 mm gyújtótávolsággal, f / 1.8 rekesz, 75 fokos látószög, minimális fókusztávolság 28 cm. 10 optikai elem van, csoportok - 9. Autofókusz USM motorral. Méretek 73,6 x 55,6 mm, súly 310 g. Menet egy 58 mm átmérőjű fényszűrőhöz.32240 rubel

5. Sigma AF 8-16 mm f / 4.5-5.6 DC HSM Canon EF-S

Az ötödik helyen áll az első és egyetlen nem natív üveg a Canon fényképezőgépeihez. Ez egy Sigma termék, az ultraszéles látószögű zoom nem a legnagyobb rekesz. A jelölések azt jelzik, hogy ennek az üvegnek a tartója kis keretes kamerákhoz való.Nagyon jó tájképek és kilátások fényképezéséhez, különösen azok számára, akik szívesen utaznak Európa ősi városaiba. Minden, amit meg akar rögzíteni, belefér a keretbe. Nincs optikai stabilizátor, de ilyen gyújtótávolság esetén nincs rá szükség. Átlagos ár: 44 990 rubel.

Sigma AF 8-16 mm f / 4,5-5,6 DC HSM Canon EF-S

Előnyök:

 • kiváló élesség;
 • telített színek;
 • a legszélesebb látószög, szinte olyan, mint a halszem;
 • kiváló minőségű szerelés.

Hátrányok:

 • menet hiánya a fényszűrőhöz.

LencsemodellSpecifikációkátlag ár
Sigma AF 8-16 f / 4,5-5,6 DC HMS CanonSzéles látószögű zoomobjektív, változó fókusztávolsággal 8-16 mm, Canon EF-S tartóval teljes képkockás fényképezőgépekhez, látómezővel 75 és 114 fok között, minimális fókusztávolsággal 0,24 m. Optika: három aszférikus + négy alacsony diszperziójú elem. Méretek - 75 x 105,7 mm, súly: 555 g. Ultrahangos autofókuszos motor.44 900 rubel

4. Canon EF 135 mm f / 2 L USM

A negyedik vonalat egy másik L-ka vette át. Hosszú fókuszú teljes képkockás fényképezőgépekhez, gyors, USM autofókuszos motorral. Nem kell aggódnia a gyártás minősége miatt. Az áhított piros csík és az L betű az ügyön önmagukért beszélnek. A képek minősége elképesztő, még akkor is, ha mellette készültek. Sok vásárló szerint ez a legjobb Canon objektív. A színvisszaadás, a bokeh, az élesség dicséretre méltó. Remek "portré". A gyors és kitartó autofókusz lehetővé teszi sport- és akciójelenetek rögzítését.

Canon EF 135 mm f / 2 L USM

Előnyök:

 • élesség az egész mezőn;
 • gyors és pontos autofókusz;
 • elképesztő élesség;
 • kiváló színvisszaadás;
 • por és nedvesség elleni védelem;
 • tartós test anyaga.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

LencsemodellSpecifikációkátlag ár
Canon EF 135 mm f / 2 L USMTeleobjektív 135 mm-es fix gyújtótávolsággal, minimum 90 cm-es fókusztávolsággal, 18 fokos látószöggel Optika: 10 optikai elem. Beleértve 2 alacsony diszperziójú lencse, 8 csoportba gyűjtve. Úgy tervezték, hogy teljes formátumú fényképezőgépekkel és vágással dolgozzon. USM autofókusz motor. Méretek 82,5 x112 mm, súly 750g. Az objektív felszerelhető 72 mm-es menetes szűrőkkel.48870 rubel

3. Canon EF 100 mm f / 2,8 L makró IS USM

A harmadik sort egy hosszú fókuszú prím foglalja el, f / 2,8-as megfelelő nyílással. Más paraméterek önmagukért beszélnek. Ez egy makroüveg. A minőség hagyományosan kiváló, az optika kiváló minőségű és minden időjárásnak megfelelő, optikai stabilizátorral és USM autofókuszos motorral rendelkezik. Szakterülete a nagy formátumú fotózás. Portrékkal és riportokkal azonban kiváló munkát végez. Röviden: ez egy univerzális optika, nagyon éles, különösen zárt rekesznél, kiváló színvisszaadással és szinte semmilyen torzítással. A vásárlók imádják a kitűnő kardántengelyes, gyors, 3 pozíciós autofókuszt. Átlagos ár: 46 990 rubel.

Canon EF 100 mm f / 2,8 L makró IS USM

Előnyök:

 • magas építési minőség;
 • kiváló optika;
 • kiváló élesség és színvisszaadás;
 • védelem a por és a nedvesség behatolása ellen.

Hátrányok:

 • ha van, akkor csak az ár.

LencsemodellSpecifikációkátlag ár
Canon EF 100 mm f / 2,8 L makró IS USMHosszú fókuszú makro lencse, rögzített gyújtótávolsága 100 mm, minimális fókusztávolsága 30 cm, 15 elemű optika 12 csoportba rendezve. Méretek 77,7 x 123 mm. Súly 625 g. Autofókusz USB motorral. Úgy tervezték, hogy teljes képkockás kamerákkal működjön. Dolgozni tud a növényekkel. Beépített optikai stabilizátorral van felszerelve.46890 rubel

2. Canon EF 35 mm f / 1,4 L II USM

A második helyen egy gyors alaplap található, 35 mm-es gyújtótávolsággal és USM autofókuszos motorral. A II jelölés arról tájékoztat minket, hogy ez már a pohár második, továbbfejlesztett változata. A termék figyelemre méltó az ideális fókusztávolsága miatt. A legtöbb esetben "személyzetként" használható. Az autofókusz csendesebb és gyorsabb, mint a korábbi verzió. Sötétben is jobban teljesít, mint elődje.Nincsenek kromatikus eltérések. Ráadásul az L szegmens minőségének minden öröme: tartósság, minden időjárásnak kitűnő, kiváló osztályú optika. Tökéletesen fog megmutatkozni, amikor a szabadban tájakat, teljes hosszúságú portrékat fényképez. Átlagos költség: 86 990 rubel.

Canon EF 35 mm f / 1,4 L II USM

Előnyök:

 • a színtelenség hiánya;
 • nagy rekesz;
 • kiváló élesség;
 • minden időjárás;
 • szilárdság és minőségi összeszerelés.

Hátrányok:

 • nagyon magas ár.

LencsemodellSpecifikációkátlag ár
Canon EF 35 f / 1.4 L II USMNagylátószögű gyorsfényképes lencse 35 mm gyújtótávolsággal, minimális fókusztávolság 0,28 m. Az optika 14 elemet tartalmaz, 11 csoportba gyűjtve, beleértve a Két aszférikus és egy alacsony diszperziójú lencse. Por- és nedvességálló ház, méretei 80 x 106 mm, súlya 760 g. 9 pengés membrán. Van egy menet egy 72 mm átmérőjű fényszűrőhöz. Autofókusz USM motorral. 86990 rubel

1. Canon EF 70-200 mm f / 2,8 L II IS USM

Az első sort és a legjobb értékeléseket az L-szegmens nagy rekeszértékű zoomja kapja, optikai stabilizátorral, USM autofókuszos motorral, változó fókusztávolsággal 70-200 mm. Ezen paraméterek alapján egyértelmű, hogy a lencse egyedi. A látószög szinte normál és teleobjektív között változik. Ugyanakkor az élesség kiváló egy ilyen zoomhoz, még nyitott rekesz mellett is. Az f / 2,8 rekesz a legnagyobb a zoomoláshoz. A stabilizátor megbízható és valóban megakadályozza a pazarlást. Plusz kiváló optika, tartósság és időjárásállóság. Nagyon tisztességes pohár nagyon tisztességes áron. Ennek a csodának az átlagos költsége: 95 500 rubel.

Canon EF 70-200 mm f / 2,8 L II IS USM

Előnyök:

 • gyors és pontos fókuszálás;
 • kiváló stabilizátor;
 • kiváló élesség.

Hátrányok:

 • az ár nem mindenkinek való.

LencsemodellSpecifikációkátlag ár
Canon EF 70-200 mm f2.8 L IS II USMTeleobjektív, változó fókusztávolságú 70–200 mm, rekesz f / 2,8, minimális fókusztávolság 1,2 m. Rekesznyílás 8 pengéjű. Optika: 23 optikai elem 19 csoportba rendezve. Alacsony diszperziójú lencsék 5 db mennyiségben. Optikai stabilizátor és USM autofókuszos motor. Por- és nedvességálló. Méretek 88,8 x 199 mm. Súly 1490 g.91 017 rubel

Minőségi digitális fényképezőgép-optika vásárlása nem olcsó öröm. A Canon szemüvegvonala meglehetősen kiterjedt. Annak érdekében, hogy ne dobja el a pénzt, határozottan tudnia kell, mit és milyen célokra szeretne lőni. A "léleknek" megfizethető áron vehet fel valamit. A drága szemüvegeket akkor érdemes megvenni, ha elmész, vagy régóta "megérett" egy profi fotós tevékenységére. Mindenesetre a választás előtt érdemes tanulmányozni a lencsék típusait, előnyeit és képességeit, hogy megtudja, milyen felvételre szánják őket. Melyiket érdemes jobban megvásárolni, rajtad múlik, de soha nem árt meghallgatni a szakemberek tanácsait és ajánlásait. Gondosan tanulmányozza át a választott üveg használati utasítását és leírását, megtudja, mennyibe kerül. Reméljük, hogy felülvizsgálatunk segít abban, hogy ne hibázzon a választás során.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *