❄A legjobb egykamrás hűtőszekrények fagyasztó nélkül 2020-ra

0

Az egyik legnépszerűbb háztartási készüléktípus a hűtőberendezés. Egyetlen család sem nélkülözheti, mert télen és nyáron élelmiszert tárolnak benne, ami magas hőmérsékleten romolhat.

Mit tudunk a hűtőszekrényekről? Annak ellenére, hogy ezt a technikát elterjedten használják, csak néhány felhasználó érti annak minden előnyét és hátrányát. A háztartási felszerelések nagy választéka zavarja a potenciális vásárlókat, amikor kiválasztják a számukra legjobb modellt, és elsősorban a gyártó márkája vezérli őket.

A jó hűtőszekrénynek egyrészt drágának kell lennie, másrészt minden családnak rendelkeznie kell ilyennel.

Probléma merül fel a háztartási gépek megválasztásában, amelyek tartósak, könnyen kezelhetők, megbízhatóak és viszonylag olcsók.

A "best-hu.designuspro.com" webhely szerkesztői áttekintik a fagyasztó nélküli hűtőszekrények áttekintését. Megfontoljuk a jól ismert hazai és külföldi márkák legjobb modelljeit, figyelmet fordítunk a fogyasztói véleményekre, és azt is tanácsoljuk, hogyan válasszuk ki a legjobb termékeket a kiváló minőségű, hosszú távú és megbízható élelmiszer-tároláshoz.

Mik azok a hűtőszekrények

Hűtőszekrénynek nevezzük azt az eszközt, amely alacsony hőmérsékletet tart a ház közepén, és amelynek célja az ételek romlása

A hűtőszekrény elsődleges fontosságú konyhai eszköznek számít, mert hosszú ideig megőrzi az ételeket, hűti a főtt ételeket és italokat, és lehetővé teszi az ételek elkészítését a későbbi felhasználásra. Ugyanakkor tágasnak, megbízhatónak és olcsónak kell lennie.

Az egykamrás termékeket régóta "regisztrálták" az irodai szobákban, a szállodai szobákban és a kórházi osztályokon, de leggyakrabban az otthoni konyhában találhatók meg, mivel az ilyen készülékek meglehetősen kompakt méretűek.

Az ilyen eszközökre a lakosság nagy kereslete arra ösztönzi a gyártó cégeket, hogy széles funkcionalitású és nagy megbízhatóságú új egységeket bocsássanak forgalomba.

A mindennapi életben hűtőberendezéseket használnak az élelmiszerek megőrzésére, a gyógyszereket pedig gyógyszertárakban és egészségügyi intézményekben tárolják.

Az egykamrás egységnek egy ajtaja van, és ez eltér a kétkamrás egységtől. Nagy a kereslet, ezért az ilyen modellek meglehetősen sok gyártó soraiban vannak jelen.

Egyes egykamrás egységek modelljei nem rendelkeznek fagyasztórekesszel. Nem mindig van rá szükség. Olyan tulajdonosok használják, akik hosszú ideig fagyasztják a húskészítményeket vagy a zöldségeket.

A fagyasztórekesz nélküli hűtőszekrényben polcok találhatók az ételek és italok hűtésére, így ezek a készülékek alkalmasak azok számára, akiknek sokáig nincs szükségük fagyasztott ételekre. A technika iránti kereslet a bevásárlóközpontokban, ahol a termékek hűtési zónát és tárolást igényelnek. A bennük lévő hőmérsékletet 2-20 fokon tartják.

Az ilyen berendezések sokkal olcsóbbak, és különösen keresettek a háztartási készülékek piacán.Megbízható és kiváló minőségű, ezért az alacsony családi költségvetéssel rendelkező családok örömmel vásárolják meg.

A beépített egységek nagyon népszerűek. Egy speciális konyhaszekrénybe vagy egy fülkébe helyezik őket, a beépített bútorokhoz illően díszítik. Egy ilyen hűtőszekrény nem látható, és a dekorációs panelt, amely mögött az egység el van rejtve, úgy választják ki, hogy megfeleljen a szoba belsejének.

Az egykamrás készülékek jellemzői

A vásárlóknak rengeteg olyan eszközt kínálnak, amelyek kialakítása számos funkcióval biztosítja a termékek biztonságát. Ezért vásárlás előtt figyelmet kell fordítania a készülék fő jellemzőire és funkcióira:

 • külső méretek: magasság - 50 cm-től, szélesség - 44 cm-től, mélység - 70 cm-ig;
 • hangerő;
 • az ellenőrzés típusa;
 • modell.

A megbízható gyártók hűtőszekrényeinek márkáit hosszú élettartam jellemzi, és garanciát jelentenek a szervizközpontban történő szolgáltatásra is.

A fagyasztó nélküli modellben a hűtési funkciót egy speciális doboz miatt hajtják végre, amelyben alacsonyabb hőmérsékletet tartanak fenn. Az ilyen konténerek műszaki jellemzői nem különböznek a hagyományos kétkamrás egységektől, és élettartamuk meglehetősen tartós.

A hiányzó fagyasztókkal rendelkező készülékek kapacitási tartománya eltér. 50-500 literes aggregátumokat állítanak elő. Nagy a kereslet a kávézókban és üzletekben, mert üvegajtóval vannak felszerelve, amelyen keresztül az áruk jól láthatóak.

Az ilyen eszközök fő előnye, hogy könnyen leolvashatók. Kézi vagy automatikus csepegtető rendszerrel vannak felszerelve, amely nem igényel komplex karbantartást.

A tervezés fontos szerepet játszik az egykamrás berendezések kiválasztásában. A modern gyártók szürke, fehér, fekete, ezüst és acél árnyalatú modelleket kínálnak, az ajtón fogantyúkkal, amelyek függőleges vagy vízszintes helyzetben vannak.

A háztartási készülékek energiatakarékossági osztályukban különböznek. Számos márka kínál magas A + vagy A ++ modelleket az elektromos erőforrások gazdaságos felhasználása érdekében. Ez a berendezés egy kompresszorral van felszerelve, de vannak olyan lenyűgöző térfogatú egységek, amelyek csendesen működnek.

Az egykamrás hűtőszekrény általában nagyon kompakt, ami helyet takarít meg egy kis helyiségben. Csakúgy, mint a standard modelleknél, ezek az egységek is védettek a hálózati feszültség-túlfeszültségektől.

Felszerelhetők frissességszabályozással ellátott műanyag edényekkel, amelyek optimális feltételeket teremtenek a gyümölcsök és zöldségek tárolásához. A kibővített funkcionalitású egyajtós hűtőszekrények felszerelhetők:

 • állvány palackokhoz, amely lehetővé teszi az italok tartását egy bizonyos hőmérsékleti rendszerben;
 • hőmérsékletjelző - digitális kijelző a készülék ajtaján, elektronikus vezérlőrendszerrel felszerelve, amely lehetővé teszi a hőmérséklet szabályozását és szabályozását a hűtőszekrényben;
 • antibakteriális bevonat, amely megakadályozza a penész és a kellemetlen szagok megjelenését;
 • az ajtó másik oldalra akasztásának lehetősége az egység működésének egyszerűsítése érdekében.

Az egykamrás eszközről ugyanúgy kell gondoskodni, mint egy teljes méretű berendezésről:

 1. Tisztítsa meg a házat puha ruhával, súrolószer nélkül. Nem szabad megfeledkeznünk az egység hátsó faláról sem, amelyet szintén meg kell tisztítani a portól és a szennyeződéstől.
 2. A hőmérsékleti tartománynak meg kell felelnie a hűtőszekrényben tárolt ételek típusának.
 3. Ne helyezze a készüléket kályha, fűtőberendezések közelébe vagy közvetlen napfénybe.

A modell megválasztása a működés céljától függ. Otthoni használatra elegendő egy kis térfogatú egység. A közepes és kicsi ideális az országban vagy egy vidéki házban történő telepítéshez. Egy kis hűtőszekrényt gyakran használnak minibárként. Az ilyen modelleket nappali, hálószobák, szaunák és fürdők telepítik. Olyan emberek számára alkalmas, akik nem főznek otthon, és nem fagynak tovább benne.

A fagyasztó nélküli hűtőszekrények előnyei és hátrányai

Minden háztartási készüléknek megvannak a maga jó és rossz oldalai. A fagyasztó nélküli készülékben több előnye van, mint hátránya, amelyek közül a fő a fagyasztás helyének hiánya. Ha az ügyfél úgy dönt, hogy külön fagyasztót vásárol, akkor a hűtőszekrénynek vannak bizonyos előnyei, mivel egyéb paraméterei nem alacsonyabbak a többi típusnál.

Mivel az egység belsejében nincs fagyasztókamra, megnő az ételek tárolására szolgáló hely, ami azt jelenti, hogy tágasabb, mint egy hasonló fagyasztóval ellátott készülék. Nagy edényeket tartalmaz olyan ételekkel, amelyek hűtésre szorulnak.

Egy ilyen egység otthon vagy az irodában könnyen integrálható a háztartási készülékekbe. Nem rontja a formatervezést, és harmonikusan illeszkedik a szoba belsejébe, és nélkülözhetetlenné válik egy kis konyhában is, ahol helyet kell spórolni, mert kompakt. Ez a technika könnyen szállítható.

Az ilyen hűtőszekrények nagy pluszát jelentik a költségek, mert sokkal olcsóbbak, mint fagyasztóval felszerelt társaik. E kategória egyes képviselői mechanikus hőmérséklet-szabályozással vannak felszerelve, amely lehetővé teszi számukra a hőmérsékleti viszonyok önálló szabályozását.

Az ilyen eszközökben a hálózat feszültségesésének figyelésére szolgáló rendszerek vannak telepítve, amelyek segítenek elkerülni az egységek károsodását és meghosszabbítják azok élettartamát. Nincs szükség kiolvasztásra, és gondozásuk is igénytelen.

Hogyan válasszunk hűtőszekrényt fagyasztó nélkül

A hűtőegység megválasztása felelős feladat, mivel sokáig vásárolják. A választás során figyelembe kell venni a következő tényezőket:

 • a helyiség, ahol az egységet fel fogják szerelni;
 • eszköz mérete;
 • megjelenés;
 • költség.

Bármelyik egykamrás modellt is választja, az mindenképpen az lesz:

 • a kompakt méret ellenére elég erős;
 • stílusos ergonomikus kialakítással rendelkezik;
 • számos hasznos funkcióval rendelkezik;
 • csendes és biztonságos.

Az ár mindig függ a gyártó népszerűségétől, minőségétől, méretétől és a tervezés eredetiségétől. A hűtőszekrény megjelenése eltérő lehet, minden háztartási készülékbe kiválasztják és beépítik. Ha a jövőben szüksége van fagyasztóra, külön megvásárolhatja.

A készülék használatának kényelmesebbé tétele, valamint a hosszú és hatékony munkavégzés érdekében mély termékeket kell vásárolnia.

Vásárlás előtt előre meg kell mérnie a fal és a leendő hűtőszekrény közötti távolságot.

Minőségi fagyasztó nélküli egykamrás hűtőszekrények

Vegyük figyelembe a legjobb gyártó cégek egykamrás egységeit, amelyek elnyerték a bizalmat és sok pozitív véleményt kaptak. Azt tanácsoljuk, mire kell figyelnie, hogy elkerülje a hibákat fagyasztó nélküli készülék vásárlásakor.

Gorenje R 6192 LB

Az egykamrás Gorenje hűtőszekrény nagyon tágas, gazdaságos az energiafogyasztás szempontjából, és csendesen működik. A hasznos térfogat 368 liter. Az energiafogyasztási osztály A ++, és a napi energiafogyasztás nem haladja meg a 0,31 kW-ot. A maximális zaj 38 dB. A működés közbeni további kényelmet a laza ajtó jelzései biztosítják.

Az egykompresszoros modell fel van szerelve a DynamiCooling rendszerrel, amelynek segítségével egy ventilátor egyenletesen osztja el a hideg levegőt, azonos hőmérsékleti rendszert fenntartva a kamrában. Ez hozzájárul az étel frissességének megőrzéséhez.

A rekeszben 5 üvegpolc található az élelmiszerek számára, amelyekből 3 könnyedén kihúzható friss zöldségekkel való feltöltésre. Van egy fém állvány a gyümölcslevek és italok számára, valamint az ajtón 5 csuklós polc található.

A Fresh Zone fiók ideális friss hús és haltermékek tárolásához. Ennek a rekesznek a hőmérséklete valamivel alacsonyabb, mint a kamra többi részén, ami hozzájárul a vitaminok és a hasznos mikroelemek jobb megőrzéséhez.

A készülék stílusos kivitelű, a karosszéria fekete színű, ami minden konyhának eredetiséget kölcsönöz.

Az ajtó mozgatható, ami kényelmes. Az ajtó külső oldala digitális kijelzővel és mechanikus kezelőpanellel van ellátva.

Származási ország: Szlovénia.

Ár - 35 524 rubel.

hűtőszekrény Gorenje R 6192 LB

Előnyök:

 • tágas;
 • stílusos kialakítás;
 • a páratartalom szabályozása külön tartályokban;
 • különálló frissességi zónák;
 • gyors hűtési funkció;
 • kényelem a működésben;
 • levegőionizátor;
 • nagyon csendes a munkában;
 • megbízható.

Hátrányok:

 • nem található.

Türkiz M70

Az M70 márkájú Biryusa márkanév készülékét Kínában gyártják, és az élelmiszerek megbízható tárolására tervezték. A modell nagyon kompakt, könnyen felszerelhető bármilyen kis konyhában vagy egy vidéki házban.

Elektromechanikus vezérléssel van felszerelve, amely garantálja a könnyű használatot és a hosszú élettartamot. Megfelel az A + energiahatékonysági osztálynak. Egy hűtőkamrából áll, amelynek térfogata 66 liter. Elég egy kétgyermekes család számára.

Hűtőszekrény - egyajtós, egy kompresszorral működtetve. A hűtés az R600a hűtőközeggel (izobután) történik. A készüléket kézzel olvasztja le.

Specifikációk:

 • teljes térfogat - 67 liter;
 • a zajszint nem haladja meg a 42 dB-t;
 • Méretek - 63x44.5x51 cm;
 • A termék súlya - 17,4 kg;
 • szín: ezüst, fehér, metál;
 • az ár 5250 rubel.
hűtőszekrény Biryusa M70

Előnyök:

 • Gyönyörű design;
 • jó kapacitás;
 • egyszerű használat;
 • kiváló minőségű;
 • jól hűti az ételt;
 • kis;
 • csendesen működik.

Hátrányok:

 • a jótállási idő egy év.

ATLANT X 1401-100

Az ATLANT márka egykamrás egysége az egyik legjobb az egykamrás hűtőszekrények között. Vonzó, elegáns megjelenésű és lakonikus kialakítású, így tökéletesen illeszkedik minden konyha belsejébe.

Egy hűtőkamrából áll, amelynek térfogata 91 liter. Egy hálózati kompresszorral működik. Évi 112 kW-ot fogyaszt, az energiafogyasztás megfelel az A + osztálynak. A kamrában három üvegpolc található az élelmiszerek tárolására, és egy fiók a zöldségek számára. Van egy ajtó, amelyet újra fel lehet függeszteni. A kamra leolvasztása csepegtető rendszer segítségével.

Specifikációk:

 • zajszint - 42 dB-ig;
 • a termék méretei - 48x44.5x85 cm;
 • a test fehér műanyagból készült;
 • származási ország - Fehéroroszország.
 • az ára 8 190 rubel.
hűtőszekrény ATLANT X 1401-100

Előnyök:

 • jó hangerő;
 • kényelmes a használata;
 • az ajtó polcai jól vannak felszerelve;
 • tágas rekesz a zöldségek számára;
 • gazdag felszerelés;
 • kiváló hűtés;
 • csendes a munkában.

Hátrányok:

 • problémák vannak az ajtó tömítő gumijával.

Liebherr K 4220

A Liebherr márka gyártja a legkeresettebb elektronikus vezérlésű egykamrás modellt. A hasznos térfogat 383 liter, ami elég egy otthon működő egységhez.

A modell fehér színben készül, és 7 speciális, kiváló minőségű üvegből készült polccal van felszerelve, amely könnyen tisztítható és véd a karcolásoktól, valamint két tágas tartályban zöldségek és gyümölcsök tárolására.

A hűtési mód automatikus. Aktiválása során a hőmérséklet + 2 ° C-ra csökken, ha rövid idő alatt nagy mennyiségű ételt kell gyorsan lehűteni. Ez nem érinti azokat a termékeket, amelyek már a hűtőszekrényben vannak. Bizonyos idő elteltével a gyorsfagyasztási mód automatikusan kikapcsol.

Az ajtó felülmúlható, tolófogantyúval rendelkezik. A hűtőszekrény leolvasztása csepegtető rendszerrel történik.

Az ajtó kinyitásakor a ventilátor automatikusan kikapcsol.

Specifikációk:

 • energiafogyasztási osztály - A +;
 • zajszint - akár 39 dB.
 • garancia - 3 év.
 • származási ország - Németország.
 • az ára 39 600 rubel.
hűtőszekrény Liebherr K 4220

Előnyök:

 • tágas;
 • a cellában nincs kellemetlen szag;
 • a kívánt hőmérséklet beállítása;
 • fényes kamera világítás;
 • nagy rekeszek zöldségekhez;
 • csendes.

Hátrányok:

 • vannak hőmérsékleti hibák.

Zanussi ZUA 14020 SA

A Zanussi márka új generációjának modern készülékei harmonikusan beépülnek bármilyen méretű konyha belsejébe. Energiafogyasztása gazdaságos, megfelel az A + energiahatékonysági osztálynak, ezért energiát takarít meg a termelékenység csökkentése nélkül.

A hasznos térfogat 130 liter, működés közbeni zajküszöb nem haladja meg a 36 dB-t.

A modell elektromechanikus vezérlőegységgel van felszerelve. A leolvasztás automatikusan megtörténik. Két tágas doboz van a gyümölcsök és zöldségek számára. Három edzett üveg polc van beállítva az edények számára szükséges magasságra.

Fő paraméterek:

 • hibátlanul működik + 32 ° С környezeti hőmérsékleten;
 • a hűtőközeg-rendszer R600a hűtőközeget használ;
 • az ajtó mindkét oldalra felülmúlható;
 • csepegtető leolvasztó rendszerrel felszerelve;
 • a jótállási idő egy év.
 • származási ország - Magyarország.
 • ár - 25 090 rubel.
hűtőszekrény Zanussi ZUA 14020 SA

Előnyök:

 • ergonomikus;
 • megbízható;
 • csendes;
 • tágas.

Hátrányok:

 • a teljes térfogat 130 liter, ami egyes vásárlók szerint nem elegendő.

Saratov 550 (KSh-120 NTO nélkül)

Kompakt és nagyon tágas hűtőszekrény. A megjelenés modern. Az ajtón kényelmes polcok találhatók italok és tejtermékek hűtésére. A kamra két állítható polccal és egy fiókkal van ellátva a friss zöldségek és gyümölcsök tárolására.

A készülék energiahatékonysága a D osztálynak felel meg, éves villamosenergia-fogyasztása 204,4 kW. Az egység egy kompresszoron működik. Jégtelenítő rendszer - csepegtető. Térfogat - 122 liter. Az ajtók felülmúlhatók.

Fő paraméterek:

 • garancia - 3 év.
 • származási ország - Oroszország.
 • ár - 9 684 rubel.
hűtőszekrény Saratov 550

Előnyök:

 • kicsi;
 • kiváló hűtés;
 • csendes;
 • nem igényel kiolvasztást.

Hátrányok:

 • néha csengő zaj jelenik meg;
 • a villanykörte botjai;
 • a kondenzációból származó víz felhalmozódik a zöldségfiók alatt;
 • az ajtók csuklós polcai eltörnek.

NEM R 50 B

Az ételtároló műanyag tokban lévő fehér hűtőszekrény alkalmas nyaralóhoz vagy minibárként. Elektromechanikus vezérléssel felszerelve. A méretek kicsiek és 47,2x45x49,2 cm-esek. Lehetőség van az ajtó újrafüggesztésére.

Tartalmaz egy használati útmutatót, amely lépésről lépésre ismerteti a gép telepítését és a hálózathoz történő csatlakoztatását. A gazdaságos villamosenergia-fogyasztás akár 105 kW / év energiaigényes eszközzé teszi. A vezérlőegységek belül vannak.

Az egykompresszoros 46 literes hűtőtér manuálisan leolvasztásra kerül. Belül egy üvegpolc van, és az ajtón van egy hely folyadékkal ellátott edények hűtésére.

Fő paraméterek:

 • zajszint - akár 42 dB;
 • származási ország - Oroszország;
 • ár - 5335 rubel.
hűtőszekrény DON R 50 B

Előnyök:

 • alacsony ár;
 • könnyű súly (15 kg);
 • jó hűtés;
 • magas energiahatékonyság.

Hátrányok:

 • kis kapacitás;
 • csak egy polc áll rendelkezésre.

Vestfrost VF 395 SBW

A Vestfrost márkájú hűtőszekrény stílusosságával és eredeti dizájnjával lenyűgözi a fogyasztókat. A dániai gyártó garantálja termékei magas környezeti biztonságát és megbízhatóságát.

A készülék hasznos térfogata 350 liter. A hőmérséklet-szabályozás a tokon elhelyezett érintőgombok elektronikus vezérlésével történik, ahol digitális kijelzőt is telepítenek. A fém ház antibakteriális védelemmel rendelkezik.

Energiaosztály - A +, év közben 143 kW-ot fogyaszt. Riasztórendszer van figyelmeztetve, ha az ajtó nyitva van, vagy ha a hőmérséklet emelkedik. Belül LED világítás található.

A kamrában öt polc és még két doboz gyümölcs található. Az ajtón öt polc található a bor és az italok tárolására. Zajszint - 40 dB-ig.

Az ár 40 990 rubel.

hűtőszekrény Vestfrost VF 395 SBW

Előnyök:

 • jó hangerő;
 • a modern technológiák használata;
 • stílusos kialakítás;
 • ökológiailag tiszta;
 • energiaigényes;
 • antibakteriális védelem.

Hátrányok:

 • magas ár;
 • nagy méretek (59,50x186x65 cm).

Áttekintésünk egy sor nagy háztartási készüléket mutat be, amelyek a vásárlók szerint kiválóan bizonyultak különböző üzemi körülmények között.Megpróbáltuk összegyűjteni a különböző hűtőszekrények legjobb modelljeit különböző árszegmensekben, azok előnyeivel és hátrányaival, és reméljük, hogy ez segít a vásárlás során a megfelelő választásban.

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői hálásak lesznek a visszajelzésekért és észrevételekért a felülvizsgálatban figyelembe vett modellekkel kapcsolatban.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *