A legjobb online pénztárak 2020-ra

1

Az online fizetés a vevő és az eladó közötti tranzakciók rögzítésének speciális eszköze. Az 54-FZ szövetségi törvény szerint alkalmazása szinte minden vállalkozó számára kötelező. Ugyanakkor sokan nem értik, mi ez, mire szolgálnak az online pénztárgépek, és melyik eszközt érdemes jobban megvásárolni. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztősége áttekintést nyújt a 2020-as év legjobb online fizetéséről.

A működés célja és elve

Online fizetés szükséges mind egy kis üzlet, mind egy nagy kiskereskedő számára. Számos fontos funkciót lát el:

 • információt továbbít a készpénzes tranzakcióról a Szövetségi Adószolgálatnak;
 • kinyomtatja a papír alapú bizonylatokat, és elektronikus változatukat elküldi az ügyfeleknek (e-mailben vagy telefonszámon keresztül);
 • az egyes vásárlásokkal kapcsolatos információkat fiskális meghajtón tárolja.

Az online fizetési eljárás meglehetősen egyszerű. A tranzakció során egy folyamatosan az internethez csatlakozó eszköz titkosítja az adatokat, és továbbítja azokat a pénzügyi adattovábbítónak (üzemeltetőnek). Az OFD viszont ellenőrzi az információkat és fiskális attribútumot képez - a pénztárgép nyugtájának egyedi száma. Megküldik a pénztárosnak, amely ezzel a számmal létrehoz egy csekket, és átadja az ügyfélnek. Ugyanakkor a pénzügyi adatok üzemeltetője információkat küld az FSN-nek. Mindezek a műveletek néhány másodpercet igénybe vesznek. A csekkben megadott adatok szerint a fogyasztó megtalálhatja azokat az OFD vagy a Szövetségi Adószolgálat honlapján, és ellenőrizheti az adatokat.

Online pénztárgép

A szokásos online fizetés a következő fő elemekből áll:

 • Pénzügyi felhalmozó. Ez a készülék a pénztárgép belsejében található. Feladata az egyes vásárlásokkal kapcsolatos információk regisztrálása és tárolása. A rögzített adatokat nem lehet törölni vagy kijavítani, szükség esetén a Szövetségi Adószolgálat kérheti őket. A fiskális akkumulátor érvényességi ideje (15-36 hónap), amely után a vállalkozónak ki kell cserélnie egy új eszközzel, míg a régi FN 5 évig megőrződik.
 • Számítási modul. Ezek beágyazott mikrokapcsolások vagy külső eszközök, amelyek a vásárlási információk feldolgozásához és továbbításához szükségesek az OFD-hez.
 • A kommunikáció azt jelenti. Az adatok sugárzásához a KKT-t fel kell szerelni Ethernet porttal, 2G / 3G modemmel vagy Wi-Fi modullal. USB-kábel vagy Bluetooth szükséges a számítógéphez, táblagéphez vagy terminálhoz való csatlakozáshoz.
 • Nyugtanyomtató. Ez egy olyan eszköz, amelyet az ügyfél számára kiállított papírpénz-nyugták nyomtatására terveztek.
 • Adatbemenet-kimeneti eszközök: egér, billentyűzet, kijelző. Beépíthetők vagy külső modulokon is elhelyezhetők.
 • Akkumulátor. Ez a CCP opcionális eleme, mivel az elektromos hálózatról működhet. Bizonyos modellekben az akkumulátor nem szerepel az alapcsomagban, de megvásárolható és telepíthető.

Előnyök és hátrányok

Egyes vásárlók szerint az online pénztárgépek bonyolítják az üzleti életet, és semmilyen előnyt nem jelentenek.Valójában ez egyáltalán nem így van: az eszközök nemcsak lehetővé teszik a vállalkozó számára, hogy a törvényen belül dolgozzon, hanem új szintre emeli az üzletet is. Természetesen, mint minden berendezésnek, vannak előnyeik és hátrányaik.

Előnyök:

 • az adóellenőrzések számának csökkentése;
 • a papíron történő jelentések mennyiségének csökkentése;
 • az online bevételek nyomon követésének, az eladók munkájának nyomon követésének és az eladási statisztikák tanulmányozásának képessége;
 • a pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos költségek csökkentése;
 • a napi munkafolyamatok automatizálása (készlet, áruk átvétel, átértékelés);
 • reklám nyomtatásának lehetősége a bizonylatokra;
 • a berendezések interneten történő egyszerű és gyors regisztrálása;
 • a fogyasztóvédelem szintjének emelése (a vásárlással kapcsolatos minden információ a központi szerződő fél memóriájában tárolódik);
 • a könyvelési programokkal való integráció lehetséges;
 • Az online áruház KKT képes a munkavállalók részvétele nélkül dolgozni;
 • felszerelések széles választéka;
 • az értékesítés online átadásának lehetősége (például egy étterem elindíthatja az élelmiszer-kiszállítást fizetéssel az interneten keresztül).

Mínuszok:

 • az új berendezések vásárlásának vagy a meglévők korszerűsítésének szükségessége miatt felmerülő többletköltségek (az a kérdés, hogy mennyibe kerül egy online pénztárgép, sok vállalat számára továbbra is jelentős, különösen a kisvállalkozások számára, de megvásárlása kötelező a jogi tevékenységekhez);
 • a biztonságos és nagy sebességű internet csatlakoztatásával, valamint a pénzügyi adatok megbízható üzemeltetőjének kiválasztásával kapcsolatos nehézségek;
 • idő- és pénzpazarlás a személyzet képzésére;
 • a pénztárgép működése során fellépő műszaki meghibásodások és meghibásodások valószínűsége, amelyek következtében téves információk juthatnak az adóügyi hatóságokhoz.

Mik az online pénztárgépek

A modern piac a pénztárgépek széles választékát kínálja: költségvetési és drága, népszerű modellek és új termékek. Minden típusú berendezésnek megvan a maga funkcionalitása, leírása és jellemzői. A hibák elkerülése érdekében a választás során egy tapasztalatlan vevőnek meg kell ismerkednie a pénztárgépek osztályozásával.

Helyhez kötött

Ez egy pénztárgép-technológia, amelyet egy adott értékesítési helyen használnak. Az ilyen modellek az elektromos hálózaton működnek, és általában a vezetékes internethez vannak csatlakoztatva. Szállításukra nincs lehetőség, mivel ahhoz a számítógéphez vannak csatlakoztatva, amelyről az árut kirakják. A helyhez kötött online pénztárgépek további berendezések csatlakoztatását teszik lehetővé: mérlegek, monitorok, pénztárfiókok, vonalkódolvasók. A helyhez kötött pénztárgépek alkalmasak azokra az esetekre, amikor a fogyasztó maga hozza az árut a pénztárhoz. Széles körben használják üzletekben, kávézókban, szállodákban, kormányzati szervekben.

Mobil

Ezek kompakt eszközök, beépített akkumulátorral vagy hálózati feszültséggel. Nem nagy ügyfelek áramlására tervezték őket, és alkalmasak a szolgáltató szektorra, például utazási értékesítésekhez, taxikhoz, futárszolgálatokhoz.

Fiskális

Az ilyen típusú berendezések nem működhetnek önállóan. Külső pénztárprogram irányítja őket. Valójában a pénzügyi nyilvántartó fejlett funkciójú nyugtanyomtató: nemcsak nyugtákat tud nyomtatni, hanem információkat is küldhet a Szövetségi Adószolgálatnak. Alkalmas azoknak az egyéni vállalkozóknak, akik már rendelkeznek az üzleti tevékenységükhöz szükséges szoftverekkel.

POS rendszerek

Ez a kereskedési műveletek automatizálására szolgáló berendezéskészlet. Rendszeregységet, fiskális rögzítőt, monitort és billentyűzetet tartalmaz. A készlet tartalmazhat más eszközöket, például vonalkód-leolvasót, pénztárfiókot, mérleget és az ügyfél kijelzőjét.

Jelöléshez

Ez egy pénztárgép, amely címkézett áruk, például dohánytermékek vagy gyógyszerek értékesítéséhez szükséges. A hagyományos pénztárgépektől eltérően képes olvasni a DataMatrix kódokat, kinyomtatni a speciális típusú nyugtákat és információkat továbbítani a kereskedelmi műveletekről a Szövetségi Adószolgálatnak, az OFD-nek és a Honest Sign IS-nek. Ezenkívül az ilyen pénztárgépek olyan közönséges termékekkel is működhetnek, amelyek nem tartoznak címkézés alá.

Az EGAIS számára

Az Orosz Föderáció törvényei szerint az alkoholtartalmú termékek értékesítéséhez a kimenetet egy speciális online pénztárgéppel kell felszerelni, amely kompatibilis az EGAIS-szal. Az ilyen berendezések ára valamivel magasabb, mint a hagyományos központi szerződő feleké. Ennek oka a bonyolultabb szoftver.

Hogyan válasszon online pénztárat

Ahhoz, hogy megértse, mire kell figyelnie vásárláskor, tanulmányoznia kell a központi szerződő fél kiválasztásának kritériumait:

 • Üzleti típus. A kis kiskereskedelmi üzletekkel rendelkező egyéni vállalkozók számára fontos, hogy a berendezések olcsók legyenek és ne foglaljanak sok helyet. Számukra elegendő lesz egy költségvetésű, önálló modell, amelyet hálózat vagy akkumulátor hajt. Futárszolgálatokhoz, mobil kereskedelemhez és taxikhoz könnyű és tartós mobil pénztárgépeket kell vásárolni. A nagy kiskereskedők általában nem spórolnak pénzt, és olyan POS-rendszereket használnak, amelyek támogatják a különböző ellenőrzési programokat, és terminálokkal vannak ellátva készpénz nélküli fizetésekhez.
 • Gyártó. Sok olyan vállalat áll készen, hogy bármilyen típusú üzleti tevékenységre felajánlja a fogyasztói központi szerződő felet. Annak eldöntéséhez, hogy melyik terméket érdemes jobban megvásárolni, meg kell tanulmányoznia a minőségi eszközök besorolását és a legjobb gyártók TOP-ját, el kell olvasnia a hétköznapi vásárlók tanácsát és a szakértők ajánlásait. A legjobb gyártók általában a legmagasabb minősítéssel és a legjobb értékeléssel rendelkeznek az interneten.
 • Az automatizálás szükségessége. Vásárlás előtt fontolja meg, hogy vállalkozásának szüksége van-e automatizálásra? Ha a pénztárgépre csak a csekkek kiütéséhez van szükség, akkor nem illik drága felszereléseket vásárolni és túlfizetni a felesleges funkciókért.
 • Ügyfél áramlása. Az ellenőrzések száma a vásárlók számától függ, melyeket a pénztárgép naponta kiüti. Hasznos funkció az állítható nyugta szélessége. Hasznos olyan esetekben, amikor sok információt tartalmaz.
 • Program. Az online fizetésnek kompatibilisnek kell lennie az összes többi eszköz szoftverével: mérleg, felvevő terminál, vonalkódolvasó. Az alkohol értékesítéséhez a KKT és az EGAIS integrálása szükséges.

A legjobb online pénztárak 2020-ra

A legolcsóbb

Sok egyéni vállalkozó, különösen a kezdők, inkább költségvetési eszközöket vásárolnak. Az ilyen modellek népszerűsége elsősorban a rendelkezésre állásukkal függ össze, mert az online pénztárak átlagos ára továbbra is meglehetősen magas. Az olcsó eszközök egyszerűek és időigényesek, és ami a legfontosabb, megfelelnek a pénztárgépekről szóló 54-FZ törvénynek.

Elwes MF

Hordozható KKT, mindenféle áru értékesítéséhez, az erős alkohol kivételével, valamint a szolgáltató szektorban és a mobil kereskedelemben. A csomag magában foglalja az eszközt, a tápkábelt és a dokumentációt. Ezenkívül vonalkód-leolvasót is csatlakoztathat. A nyomtató nyomtatási sebessége: 45mm / s. Súly: 0,9 kg.

Költség: 14 320 rubel.

pénztárgép Elwes MF

Előnyök:

 • fényes LCD kijelző;
 • árubázis 300 db-tól;
 • széles hőmérsékleti tartomány (-20 és +40 között);
 • könnyedség és tömörség;
 • nagy ellenáll a nedvességnek, kopásnak, szennyeződésnek;
 • alacsony ár.

Hátrányok:

 • gyenge áramellátás;
 • alacsony nyomtatási sebesség;
 • a készlet nem tartalmaz kábelt a számítógéphez való csatlakozáshoz;
 • komplex programozás;
 • Internetkapcsolat csak WI-FI-n keresztül.

KKM Agat 1F fiskális hajtással

Egyszerű és olcsó megoldás az orosz Wab Technology cégtől. Az eszközt 3 pénztáros és 16 osztály munkájára tervezték, az adatbázisban az áruk maximális száma 1500. Az adatátvitelnek 2 lehetősége van: Wi-Fi és GPRS, tápellátás - hálózatról vagy akkumulátorról. A készülékhez adapter, használati útmutatóval ellátott lemez, útlevél és egy tekercs nyugtaszalag tartozik. Az összes létező opcionális eszköz közül csak vonalkódolvasót lehet csatlakoztatni. A nyomtató nyomtatási sebessége: 60mm / sec. Súly: 0,83 kg.

Költség: 15590 rubel.

pénztárgép KKM Agat 1F fiskális hajtással

Előnyök:

 • barátságos felület;
 • nagy letöltési sebesség;
 • hosszú akkumulátor-élettartam (10 óra);
 • a papír betöltésének kényelme;
 • vízálló és porálló billentyűzet;
 • multifunkcionális és tiszta gombok;
 • alacsony ár.

Hátrányok:

 • nagy súly és méret;
 • kényelmetlen gombok;
 • elavult akkumulátor;
 • instabilitás a ferde felületeken (csúszós anyag);
 • nincs USB kábel mellékelve;
 • a fiskális akkumulátor problémás cseréje (szétszerelni szükséges az eszközt).

Pioneer-114F

Költségvetési lehetőség a Pioneer Engineering LLC POS termináljának képességeivel. Minden CRF-mel működik, az adatokat vezetékes és vezeték nélküli csatornákon (Wi-Fi, Ethernet) keresztül továbbítják. A készlet pénztárgépet, tápegységet és utasításokat tartalmaz. Csatlakoztatható vonalkódokhoz szkenner, billentyűzet (normál vagy POS terminálokhoz) és pénztárgép. A nyomtató nyomtatási sebessége: 7 sor másodpercenként. Súly: 0,38 kg.

Költség: 15940 rubel.

pénztárgép Pioneer-114F

Előnyök:

 • kopásállóság;
 • porálló és vízálló billentyűzet;
 • többsoros színes kijelző;
 • barátságos felület;
 • megbízható összeszerelés;
 • tömörség és alacsony súly.
 • a fogyóeszközök egyszerű cseréje.

Hátrányok:

 • nem tartalmaz Ethernet kábelt;
 • nincs SIM-kártyahely;
 • a mérleg nem kapcsolható össze;
 • készpénz nélküli fizetésre nincs lehetőség;
 • nem alkalmas az EGAIS-szal való munkára.

Merkúr-115F

A készülék ideális egy kis üzlet számára, valamint az utazási és futárszolgálatok számára. A készülék teljes készletében található egy önálló pénztárgép, egy tápegység, egy fiskális meghajtó és egy tekercs 57 mm-es nyugtaszalag. A készülék Ethernet és Wi-Fi modulokkal van felszerelve. Lehetőség van további eszközök csatlakoztatására: vonalkód-leolvasó, billentyűzet, mérleg, Flash-meghajtó. Nyomtatási sebesség: 7 sor másodpercenként. Súly: 1,2 kg.

Költség: 17 500 rubel.

pénztárgép Mercury-115F

Előnyök:

 • multifunkcionalitás;
 • beépített akkumulátor;
 • széles hőmérsékleti tartomány (-20 és +40 között);
 • kompakt méret;
 • fényes 8 jegyű kijelző;
 • vízálló billentyűzet;
 • a nyugtaszalag egyszerű cseréje;
 • megfizethető áron.

Hátrányok:

 • a nyomtató alacsony nyomtatási sebessége;
 • kis rekesz egy tekercs hőpapír számára;
 • nagy súly.

ATOL 91F 50475

Egyszerű és sokoldalú modell, amelyet a költségvetési szegmens magánvállalkozói számára terveztek. Alkalmas alacsony forgalmú üzletekhez, élelmiszer-kiszállítási szolgáltatásokhoz, szépségszalonokhoz, kávézókhoz, sátorban vagy a piacon történő kereskedelemhez. Ideális az UTII-t használó egyéni vállalkozók számára. Az eszköz nagy választékú interfészekkel rendelkezik az információk továbbítására az OFD-re: Wi-Fi, 2G, Bluetooth, Ethernet. A készlet pénztárgépet, USB kábelt, tápegységet, nyugtaszalagot és dokumentumokat tartalmaz. Elektronikus mérleg, vonalkód-leolvasó, pénztárgép kiegészítő csatlakoztatása lehetséges. Nyomtatási sebesség: 50mm / s. Súly: 0,39 kg.

Költség: 18450 rubel.

ATOL 91F 50475 pénztárgép

Előnyök:

 • tiszta felület;
 • személyes fiók jelenléte;
 • megfizethetőség;
 • egyszerű használat;
 • tömörség és könnyedség;
 • önálló munka 8 óráig.

Hátrányok:

 • alacsony nyomtatási sebesség;
 • nem -10 fok alatti hőmérsékletre tervezték;
 • nincs automatikus ellenőrző vágó.

A táblagépen

Egy ilyen eszköz egy intelligens terminál, amely helyettesítheti az elemzőt, a marketingszakértőt és az áruszakértőt. Képességei nem korlátozódnak az elektronikus csekkek nyomtatására és az adatok továbbítására a Szövetségi Adószolgálathoz. Ez egy olyan eszköz, amelynek feladata a nyilvántartás és a nyilvántartás vezetése, a személyzet hatékonyságának elemzése és az áruk mozgásának ellenőrzése. Nagyban megkönnyíti a modern üzletember munkáját.

ATOL Sigma 10

Stílusos és kényelmes modell, nagy, tíz hüvelykes kijelzővel. A legjobb ipari formatervezésért járó Red Dot díjjal tüntették ki. A készülék alkalmas kis- és középvállalkozások számára. Még intenzív terheléseket is képes ellenállni. Az eszköz Android 7.1 operációs rendszeren fut, 4 USB porttal, 1 GB RAM-mal és 8 GB flash memóriával rendelkezik. Az adatokat Wi-Fi, Bluetooth és Enternet kábel segítségével továbbítják az OFD-re. Pénztár fiók és vonalkód-leolvasó csatlakoztatása lehetséges. A nyomtató nyomtatási sebessége: 100 mm / s.

Költség: 19100 rubel.

pénztárgép ATOL Sigma 10

Előnyök:

 • kompakt méret;
 • a képernyő dőlésszögének beállítása;
 • a bevételi szalag automatikus kivágása;
 • nagy nyomtatási sebesség;
 • gyors regisztráció;
 • nagy kijelző;
 • produktív processzor.

Hátrányok:

 • rövid akkumulátor-üzemidő (30 perc);
 • fizetett szoftver;
 • kevés USB port az álló munkához.

Axi 5F (aQsi5-F) megszerzéssel

Ez az eszköz tartalmazza az üzleti tevékenységhez szükséges összes eszközt: pénztárgép, fiskális meghajtó, bankkártya-olvasó, nyomtató és szkenner. A modell négymagos MediaTek MTK6737 processzorral rendelkezik, Wi-Fi-n és 3G-n keresztül csatlakozni lehet a hálózathoz. A pénztár univerzális és bármilyen típusú üzleti tevékenységre alkalmas. A nyomtató nyomtatási sebessége: 70 mm / s.

Költség: 23 900 rubel.

pénztárgép Axi 5F (aQsi5-F) felvásárlással

Előnyök:

 • kis méret és könnyű súly;
 • eredeti fekete-fehér kivitel;
 • nagy és fényes képernyő;
 • érzékeny érintőpad;
 • akár kesztyűvel vagy nedves kézzel is használható;
 • jó minőségű nyomtatás;
 • bármilyen kód olvasása;
 • integráció az 1C-vel.

Hátrányok:

 • kicsi RAM (1 GB);
 • gyenge technikai támogatás;
 • meghibásodások lehetségesek.

Neva-01-F

A berendezés kész munkahely a pénztáros számára. Kisboltok vagy kiskereskedelem számára készült. Az adatok továbbítása Wi-Fi, GPRS, Ethernet, Bluetooth kapcsolaton keresztül történik. A csomag pénztárgépet, tápegységet, nyugtaszalagot és dokumentumokat tartalmaz. A nyomtató nyomtatási sebessége: 18 sor másodpercenként. Súly: 0,5 kg.

Költség: 26 000 rubel.

pénztárgép Neva-01-F

Előnyök:

 • nagy és érzékeny érintőképernyő;
 • nem készpénzes fizetések elfogadása;
 • további eszközök csatlakoztatásának képessége;
 • egyszerű kezelés és beállítás;
 • megfizethető áron.

Hátrányok:

 • a képernyő gyorsan beszennyeződik;
 • nincs vonalkódolvasó;
 • meghibásodások lehetségesek.

Cassatka Mini fiskális hajtással

A kompakt mobil kompakt modell ideális megoldás azoknak az üzletembereknek, akik nem akarnak túlfizetni több különböző eszközért. A gép mágnescsíkos és chipes kártyákat fogad el. A népszerű kifizetési módszerek támogatottak: Apple Pay, Android Pay, Samsung pay. Csatlakoztatható vonalkódolvasó, nyomtató és mérleg. A felhasználó hozzáférést kap személyes fiókjához is. A nyomtató nyomtatási sebessége: 65-74 mm / s.

Költség: 28400 rubel.

pénztárgép Kassatka Mini fiskális hajtással

Előnyök:

 • ergonomikus kialakítás;
 • a kijelző fényvisszaverő bevonata;
 • a fogyóeszközök egyszerű cseréje;
 • integráció az 1C-vel;
 • a nómenklatúra korlátlan hozzáadása;
 • egyedi kedvezményrendszerek létrehozása;
 • hosszú akkumulátor-élettartam (12 óra).

Hátrányok:

 • alacsony nyomtatási sebesség;
 • csak egy USB port;
 • a képernyő rossz színvisszaadása;
 • fizetős szoftver.

KKM LiteBox 7 megszerzésével

Nagy sebességű online fizetés, amely támogatja az EGAIS-t. Kiskereskedelmi és utazási, futárszolgálati, valamint a HoReCa szegmenshez tervezték. Az adatok továbbítása Bluetooth-on, 3G-n és Wi-Fi-n keresztül történik. További kiskereskedelmi berendezéseket USB és micro-USB csatlakozókkal lehet csatlakoztatni.

Költség: 33 900 rubel

pénztárgép KKM LiteBox 7 beszerzéssel

Előnyök:

 • hosszú távú munka feltöltés nélkül (14 óra);
 • érzékeny érintőképernyő;
 • kiterjedt hatótávolság (több mint 700 ezer);
 • készpénz nélküli fizetések lehetősége;
 • rugalmas kedvezményrendszer a vásárlók számára;
 • dolgozzon egy felhőszolgáltatással;
 • rendszeres szoftverfrissítések;
 • viszonylag alacsony ár.

Hátrányok:

 • kényelmetlen lehetőség a mobil kereskedelemhez (túl nagy képernyő);
 • gyenge technikai támogatás;
 • fizetős szoftver.

Egyes vállalkozók nem tudják, hol lehet CCP-t vásárolni. Ez nem jelent problémát: bármilyen üzleti felszerelést online lehet rendelni egy online áruházból, drága időpazarlás nélkül. Egyébként az összes felülvizsgált minta megfelel az 54-FZ törvény követelményeinek. Ha van tapasztalata a felülvizsgálatban bemutatott online pénztárak vagy más érdekes modellek használatáról, mondja el nekünk erről a megjegyzéseket.

1 MEGJEGYZÉS

 1. Köszönöm a cikket.Majdnem megvettem a Mercuryt, de a b pénztáros azt mondta, hogy Sigma Atol jobban megfelel nekem a vendéglátáshoz. Vettem, és egyáltalán nem bánom.

HAGYJA EL A FELÜLVIZSGÁLATOT

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *