A pneumatika legjobb puskái 2020-ig

0

Semmi sem segít jobban az embernek a vadászatban, mint egy Langhaar kutya és egy hangolt teleszkópos látvány. És ha nincs probléma az elsővel, akkor a látás nélküli optika ronthatja ennek az ősi szokásnak a benyomását. Gyakran tapasztalatlan emberek, akik egy mozdulatlan kacsát céloznak, hazahoznak tejet, hibáztatják a fegyvert a kudarcért, mert a látvány új, szakemberek használják stb. A tapasztalt vadászok azonban az ellenkezőjét mondják: "A helytelenül beállított optika megegyezik a bekötött szemmel történő lövöldözéssel." Ezért a „best-hu.designuspro.com” oldal szerkesztői elkészítették Önnek a pneumatika optikai látnivalóinak értékelését 2020-ra.

Információ a modern optikai látnivalókról

Az egyes optikák fő funkciója, hogy növeljék a célba érés esélyét az optikai lencséknek köszönhetően megjelenő vizuális kép növelésével. Tehát a vadász eléri a célt, több száz méterre van tőle.

Minden optikai irányzéknak előnyei vannak:

 • A látás terheinek csökkentése annak a ténynek köszönhető, hogy a cél és a rács az emberi szemtől azonos távolságban helyezkedik el;
 • A dioptriás jellemzők könnyű beállításának köszönhetően még egy látássérült is eléri a célt;
 • Megnövelt látótávolság.

Ezenkívül néhány hátrányt különböztetnek meg a légfegyverek új generációs optikájában:

 • Ha egy személynek nincsenek alapvető ismeretei és készségei az optika beállításának területén, akkor az első próbálkozáskor nehéz lesz a helyes paraméterek beállítása;
 • Olyan puska jelenlétében, mint a "Sam Yang Dragon Claw.50", egy személynek speciális eszközre van szüksége, mivel a szokásos optika az első lövés után elveszíti beállításait, és bizonyos helyzetekben kudarcot vall.

Helyes észlelés

A nullázás végrehajtásának első feladata a célzás és a találati pontok egyesítése a kiválasztott távolságon. A távolságtól függően a golyó magasabbra (rövid távolságra) vagy alacsonyabban (50 méterre és magasabbra) repül. A kiigazítás:

 • A látványon lévő korrekciós mechanizmusnak köszönhetően;
 • Ha a hálót magasságvezetővel helyezi el.

A test helyzete befolyásolja a látás módszereit is. Egyesek inkább ugyanabból a helyzetből lőik a puskát, amelyet vadászatkor használnak, míg mások - támasztó helyzetből.

Miután az illető elfoglalta a pozícióját, választani lehet a távolságot.

A tapasztalt vadászok azt javasolják, hogy a puskát a célponttól 15-20 méterre tegyék célba, mivel ez garantálja a célzás és az ütési pontok pontos összehangolását.

Az első lövések után az illető megnézi, hova ütközik a golyók csoportja, és az optikán található dobot megfelelő irányba forgatja.

Alapbeállítás

 1. A Weaver rúdhoz félgyűrűk vannak rögzítve, a távvezérlő fel van szerelve, a gyűrűk felső részei felül vannak rögzítve, hogy az optikai cső nehézség nélkül mozoghasson.
 2. Az okulár távolsága be van állítva: az illető vállához teszi a fegyvert, és teljes kilátásba kerül.
 3. A hatókört addig forgatják, amíg a célkereszt függőleges helyzetbe nem kerül a puskára merőlegesen.
 4. A gyűrűk csavarjai meghúzódnak.
 5. A célkereszt nullára áll (lásd az erre vonatkozó utasításokat).

Hogyan válasszuk ki a légpuska hatókörét?

Legalább 5 követelmény van, amelyek nélkül lehetetlen a légpuskához megfelelő optikát választani.

Nagyítási tényező

Ezen jellemző szerint a látvány három csoportra oszlik:

 1. Optika állandó nagyítással, általában háromszor vagy négyszer. Akkor használatos, ha a célpontot legfeljebb száz méter távolságból ütik meg. A 6 fokos betekintési szögnek köszönhetően az ember vezet, amikor mozgó tárgyra lő.
 2. Változtatható nagyítású eszközöket tízméteres távolságra vadásznak az emberek. A nagyítás 4x-től 12x-ig vagy 6x-tól 18x-ig terjed. Így a vadász meglátja a célt, amely 300–400 méter távolságban helyezkedik el.
 3. A 20x-nál nagyobb nagyítású és 56 mm-es objektíves objektíveket alkalmazzák a sportlövészetben.

Lencseátmérő

Ez a paraméter fontos a megfelelő berendezés kiválasztásakor is. Először egy személy határozza meg, hogy melyik állatot fogják vadászni, ha mókusról van szó, akkor a 24 mm-ig terjedő lencseátmérő megfelelő lehetőség, a nagyítás nem haladja meg a 4x-et. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni magának a fegyvernek a technikai tulajdonságairól sem, különben a látvány nem asszisztenssé, hanem díszdíszé válik. Ezért néhány üzletkötő javasolja az optika megvásárlását az "arany középút" szabálya szerint, és nem a funkciók száma szerint.

Ár

Az optika költségét az anyagok minősége és a fegyverek teljesítményjellemzői befolyásolják. Ha egy személynek van egy MP-512 típusú szabványos puskája, akkor 1000-2000 rubel áron vásárolnak eszközöket érte. A vadászatra (mókusok, madarak) az ebben az árkategóriában lévő optika megfelel a követelményeknek. Ellentétes esetben 200 méter feletti távolságból történő lövöldözéshez legalább 10 000 rubelbe kerülő látnivalókat használnak.

Retikulum típusa

Ez az attribútum nem kevésbé fontos, mint az előzőek, mivel a felvétel pontossága a helyesen kiválasztott iránysugártól függ.

 1. Helyhez kötött optika vadászatához Duplex hálót használunk. Az objektum jó elhelyezkedése - nagy távolság. Előnyök - nagy sebességű célzás, pontosság.
 2. A következő típusú kereszt a "Mil-Dot". A célzórács olyan felosztásokkal van ellátva, amelyek fokozott pontossággal segítenek a 100-300 méteres távolságban történő lövöldözésben.
 3. A klasszikus változat a T alakú háló "Penyok". A Mosin puskában használták a második világháború idején. A fő előny a nagy sebességű célzás, hátránya, hogy nem tudja meghatározni a céltól való távolságot.
 4. Azokat a berendezéseket, amelyek további rácsokkal és mérlegekkel vannak felszerelve, mesterlövész eszközöknek neveznek, és gyakrabban használják SVD típusú lőfegyverekben.

Tapasztalt vadászok a kezdőknek találják a Mil-Dot hálós optikát. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a helyes választás nemcsak az ajánlásoktól, hanem a vadászstílustól és a kitűzött feladatoktól is függ.

Szemkagyló

Védelmi funkciót lát el, megakadályozva a szem sérülését a puska visszahúzódása miatt, és nem engedi, hogy a szemlencse világítson. Gumiból vagy műanyagból áll.

A TOP 5 hatókör a légpuska számára

Veber PO 3-9 × 42 IR WOLF

Ez a modell univerzális és általános az amatőr vadászok körében. A látvány segít az embernek abban, hogy lőjön a közeledésből. A készülék repülési alumíniumötvözetből készül, amely könnyűséget ad, és a tok védve van a nedvességtől (IPX7 osztály). A cső külső felülete matt, átmérője 30 mm. A lencsék párásodásának megakadályozása érdekében a készüléket gyárilag leeresztik és nitrogénnel töltik fel. A nagyítás 3x-9x.

A Mil-Dot optikában található háló két színű megvilágítással van felszerelve: kék és kék (5 fényerő-szint van). A sokaság megváltoztatásakor az alkatrész mérete nem változik. Az optika nullázása időt takarít meg, mivel a korrekciós beviteli mechanizmus pontossága 90%, a beállított beállítások véletlen leütésének megakadályozása érdekében a korrekciós csavarok speciális eszközzel vannak felszerelve. Osztási ár - 0,25 MOA.

Ennek a modellnek a fő jellemzője egy erőteljes tekercsrugó, amely 5 év gyakori használat után nem veszíti el eredeti rugalmasságát, és lövés után is megtartja a célzójel azonos helyzetét.

A többrétegű bevonat és a 92% -os fényáteresztés miatt a teleszkópos látvány tiszta képet eredményez. További előny a látómező, így 100 méteres távolságban 9-szeres nagyítással az ember egy 5 m átmérőjű kört fog látni. A készülék képes ellenállni a 7,62 × 63 mm-es kalibrák visszahúzódásának, 1952-es modell, 9,3x64 mm-es vadászpatron Brennecke, 12-es kaliber , valamint a .300 Remington Ultra Magnum 7000 J-ig. Pneumatikára szerelve 25 J-ig képes ellenállni a fangenergiának.

Az optika üzemi hőmérséklete -25 ... + 40 Celsius fok. A lencsék 1 m-es merülésnél nem ködösítenek. Bírja az időjárási körülményeket: a heves esőzéstől a hóig. Méretek - 339x84x73 mm.

A Veber PO 3-9 × 42 IR WOLF optikai látvány költsége 9500 rubel.

Veber PO 3-9 × 42 IR WOLF

Előnyök:

 • Nitrogén töltés;
 • Alkalmas légpuskákhoz;
 • IPX7 védelmi osztály;
 • Az okulár 6 többszörösen bevont lencséből áll;
 • Megbízhatóság;
 • Az üvegen elhelyezett "Mil-Dot" rács;
 • Javító beviteli rendszer.

Hátrányok:

 • A nullázás nélküli korrekciók sokáig tartanak;
 • A rögzítő gyűrűk közepesek;

Gamo 3-9 × 40 BH-GM394

Ezeket a hatóköröket minden vadász ismeri. Spanyol cég gyártja őket, amely külön helyet foglalt el az optika és a puska gyártásának piacán. Vannak, akik ennek a vállalatnak a termékeit használják fő eszközként, ezt a minőséggel, a megbízhatósággal és a rendelkezésre állással magyarázzák.

A látvány népszerű puskákra van felszerelve. Használata során az ember észrevehetően növeli a lövöldözés sikerét, még fegyvercsere esetén is. Az optika felszereléséhez szabványos rögzítőelemeket használnak. A tok anyaga alumíniumötvözet, ennek köszönhetően a termék tömege 400 gramm, 32 cm hosszú.

Ha az objektum nagy távolságra van, és nem azonosítható, akkor a lencse tövében van egy speciális kerék, amelynek köszönhetően a személy beállítja a kép tisztaságát. A sokaság alapfelszereltség: 3x-9x, ez elég ahhoz, hogy a mókusokat 100 méteres távolságon legyőzzük.

A lencse átmérője 40 mm. A készülék rögzítő gyűrűkkel van rögzítve. Érettségi 0,25 MOA. A gyártó figyelembe vette a veszélyeket, amikor a készüléket szabadban használja, így védve van a sokktól és a szennyeződéstől. A Mel-Dot irányzék alkalmas kezdő vadászok számára, és segít a célpont távolságának helyes kiszámításában.

A termék átlagos költsége 2500 rubel.

Gamo 3-9 × 40 BH-GM394

Előnyök:

 • Ár;
 • A bevonat nem karcos;
 • Megbízható gyártó;
 • Építés minősége;
 • Eszközök mellékelve;
 • A látómező 4,5 x 100 méter.

Hátrányok:

 • Nincs háttérvilágítás.

Leapers 4 × 32 Compact

Ez a készülék olyan emberek számára alkalmas, akik 4-5 napig vadásznak, és fényben és alkonyatkor is vezetik. A látvány nagyítása állandó és 4x. Ezért veszteséges a készüléket nagy távolságra eltalálni egy célba, de 100% -ban alkalmas mókusok vadászatára. Az optika olyan megvilágítással rendelkezik, amely kiemeli a hálót, de nem fedi át a célpontot, ami sötétben való vadászatkor fontos. Még a vadászati ​​szakemberek is használják ezt a kört.

Klasszikus "Mil-Dot" hálót használnak. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy nem mindenki tudja, hogyan célozzon a "Duplex" vagy profi mesterlövész hálóra. Ez a lehetőség mind a szakemberek, mind az emberek számára alkalmas, akik nem tartottak puskát a kezükben. Még egy gyermek is meghatározhatja a céltól való távolságot és annak méretét, csak olvassa el az utasításokat, vagy nézzen meg oktatóvideókat. Érettségi: 0,25 MOA.

A berendezés súlya 306 gramm, 20 cm hosszú, ami kompaktvá teszi a hatókört szegmensében. A telepítés a Weaver vagy a Picatinny sínen történik, mivel a tartók univerzálisak.

A szem dioptriájának beállítása lehetővé teszi, hogy egy személy, még gyengén látva is, eltaláljon egy átlagos mókust vagy madarat. Ez hozzáadja a Leapers 4x32 élét. A modell elterjedt az Orosz Föderáció területén, és mind a moszkvai üzletekben, mind más régiókban értékesítik.

Költség: 3000 rubeltől.

Leapers 4 × 32 Compact

Előnyök:

 • Megbízhatóság;
 • Amerikai márka;
 • Tömörség;
 • Felszerelés;
 • Háttérvilágítás piros és zöld;
 • A szem dioptriájának beállítása.

Hátrányok:

 • Nagy hatótávolságon nem hatékony.

Patriot P6-24 × 50 AOL

Ez az eszköz külön helyet foglal el a lövész polcán. Neki köszönhetően akár 500 méteres távolságban is vadászhat, mivel a nagyítás 6x ... 24x. A készülék teste alumíniumötvözetből készül, ennek köszönhetően az optika tömege 327 gramm hossza 58 cm. Erőteljes megvilágítás van, így a készüléket nappali és sötét világításban egyaránt használják. A megvilágítás gyenge fényviszonyok között nem fedi le a célpontot, a szem nem fárad el. A márka származási országa Kína. Ezért a berendezés mind boltban megvásárolható, mind megrendelhető az AliExpress-től, ahol a költségek nagyságrenddel alacsonyabbak.

A modell támogatja a parallaxis eltolódást, amely az ember számára kényelmes távolságban működik, és van egy dioptriás korrekció, amely segítséget nyújt a myopia vagy távollátó emberek számára.

A széles körben elterjedt Mil-Dot hálót használják. Objektív átmérő 50 mm, kilépő pupilla átmérője 8,2 - 2,1 mm. A korrekciós osztás értéke 0,25 MOA. A személy függetlenül állítja be a háttérvilágítást.

A készülék alkalmas népszerű puskákra, amelyek támogatják a kiegészítő rudakat. A gyűrűk univerzálisak, mind Weaver, mind Picatinny sínre illeszkednek. A rögzítőgyűrűk átmérője 25,4 mm. A készüléket gyakrabban használják vadászpuskákra történő felszerelésre, a felszerelés után a súly kissé megnő, de ez nem befolyásolja a vadászat minőségét. A megbízhatóság és a tartósság érdekében a készülék védett a nedvességtől és a portól. Ezenkívül a készülék további gyorsulás nélkül képes ellenállni egy földúton történő zuhanásnak 1,5 méter magasból. Annak megakadályozása érdekében, hogy az optika elpárásodjon a hőmérséklet-csökkenéstől, a levegő helyett a gázt szivattyúzzák be.

Átlagos költség: 4290 rubel.

Patriot P6-24 × 50 AOL

Előnyök:

 • A pénz értéke;
 • Parallaxiás és dioptriás beállítás a szem számára;
 • Erő;
 • Maximális többszörösség 24x;
 • Súly 327 gramm.

Hátrányok:

 • Nem található.

Leupold VX-Freedom Rimfire 3-9 × 40 26 mm

Az optikát rövid és közepes távolságú vadászatra tervezték. A felhasználók gyenge fényviszonyok között is jó pontosságot tapasztalnak. A nagyítás 3x-ről 9x-re növekszik.

A test tartós fémötvözetből készül. Ezért a látványt még olyan puskákban is használják, mint például a Crosman BP9M22GSL. Az optika belseje argonnal és kriptonnal van megtöltve, amely védetté teszi a nedvességtől. A matt felület miatt nincs napsütés, így a vadász helyzete nem derül ki idő előtt.

Az optika tartós üvegből készül, és képes ellenállni a visszarúgásnak 20 J-os lövési erőnél. A lencsék bevonva vannak, hogy megvédjék a készüléket a portól és a szennyeződésektől.

A háttérvilágítást lecserélték az eredeti Twilight Light rendszerre, amelynek köszönhetően az ember tiszta képet kap gyenge fényviszonyok mellett.

A készülék Tri-MOA retikulust használ. Optikára vésés formájában készül, ezért élettartama lejárta után nem veszíti el eredeti tulajdonságait.

A tokon vannak gyűrűk vízszintes és függőleges beállításhoz. A módosítás megosztási értéke 0,25 MOA.

Átlagos költség 20 000 rubeltől.

Leupold VX-Freedom Rimfire 3-9 × 40 26 mm

Előnyök:

 • Építés minősége;
 • Argonnal és kriptonnal töltve;
 • Ütésálló üveg;
 • Retikulum Tri-MOA;
 • Eredeti világítás.

Hátrányok:

 • Költség;
 • Nem alkalmas kezdőknek.

Kimenet

A világon még száz hatókör létezik, mind a kollimátor, mind a sport. Az értékelés bemutatja a vadászok 60% -ának általánosan használt eszközöket. Ha van tapasztalata a minősítésben leírt teleszkópos látnivalók vagy egy érdekesebb modell használatában, mondja el nekünk a megjegyzésekben.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *