A legjobb ortopéd matracok 2020-ra

0

A tudósok kiszámították, hogy életünk csaknem egyharmadát álomban töltjük. A jó alvás javítja az életminőséget, javítja a hangulatot, csak örömet okoz. De csak akkor nem, amikor kényelmetlenül alszik. A kényelmetlen kanapé vagy egy megereszkedett matrac nem alszik jól.

A kényelem szempontjából az ideális megoldás egy külön ágy a hálószobában, ahol maga a környezet kedvez a kikapcsolódásnak és lefekvésnek. De nem csak az ágy uralja a hálószobát. Az ágy fő és legfontosabb része a matrac. Arról szól, hogy mennyire kényelmes, és az alvás minősége függ.

Az emberek évszázadok óta aludtak matracokon, és ez idő alatt a tervezésük javult. Nagymamáink és nagyapáink még emlékeznek lószőrrel töltött szőnyegből készült termékekre, amelyek idővel csikorogtak és összeszorultak. Azóta az általános koncepció nem változott, de a technológiák előreléptek, és a modern kialakítás nélkülözik elődeik hiányosságait.

Az ortopédiai modellek az utóbbi években különösen népszerűek. Ezek olyan termékek, amelyek biztosítják a gerinc helyes helyzetét alvás és pihenés közben. A gerinc túlzás nélkül az egész szervezet magja, állapotától függ az általános közérzet és az alvás minősége. Ez különösen fontos az idősek és a gerinc krónikus betegségekben szenvedők számára.

Milyen típusú ortopéd matracok vannak?

Méret szerint

 • Egyetlen;
 • Másfél alszik;
 • Kettős;
 • Baba.

Tervezés szerint

Rugós

Klasszikus design, finomítva, hogy tükrözze a gyártástechnológia változását. A töltőanyaggal közbeiktatott fémrugók tömbjei felülről és lentről többrétegű héjba vannak zárva.

Viszont két típus létezik:

 • Rugós Bonnel blokkkal. Ebben a rugók össze vannak kötve a szerkezet integritásának fenntartása érdekében, de megterhelve egymás mellett húzódnak. Más szavakkal, ha egy ilyen matracon ül, akkor a szomszédos területek is át vannak nyomva - a rugók egymást húzzák.
 • Független rugós blokkkal. Ez egy viszonylag új technológia. A rendszer minden rugótömbjét egyedi tokba csomagolják. A szomszédos rugók nem érnek hozzá, és deformálódásukkor nem továbbítják a közelben tartózkodóknak. Ha öntet egy poharat egy független rugótömbbel rendelkező modellre, és mellette ül, akkor az üveg nem mozdul, a rugókat csak azon a helyen nyomják, amelyre a terhelést adta.

Rugótalan

Ahogy a neve is mutatja, a gyártók eltekintettek a rugóktól. Az ilyen termékek töltőanyagaként rugalmas anyagot használnak - poliuretán habot, kókuszrostot (sűrű anyag kókuszrostokból, speciális módon feldolgozva), latexet vagy más természetes és szintetikus anyagokat.

A tavasz nélküli modellek vékonyabbak. A felhasznált töltőanyagtól függően nagyon különböző keménységűek lehetnek.

Keménység szerint

A gyártók a következő kategóriákba osztják termékeiket a merevség szerint:

 • Puha;
 • Közepesen puha;
 • Középső;
 • Közepesen kemény;
 • Kemény.

A legnehezebb matrac modellek mindig rugótalanok.

Milyen keménységű ortopéd matracot válasszon?

Itt nincs egyetlen ajánlás, az ajánlott súlyossági fok nagyobb tényezőktől függ, amelyeket együttesen kell figyelembe venni. Ez az életkor, a súly és a mozgásszervi betegségek jelenléte.
A szakértők és az eladók egy dologban egyetértenek - a csecsemőknek és a kisgyermekeknek ajánlott szilárd, de nem kemény matracon aludni. A kemény és közepesen kemény termékek jobban megfelelnek serdülőknek és fiataloknak, az idős emberek jobbak és kényelmesebbek a puha modelleken aludni.

Melyik töltőanyagot válassza?

Poliuretán hab

Szintetikus anyag. Habgumi. Legfőbb előnye az alacsony ára sok természetes töltőanyaghoz képest. Sok habgumi márka létezik (rövidítve: poliuretán hab), a puhától a rugalmasig, mint a természetes latex. Többféle poliuretán hab kombinációja lehetővé teszi különböző merevségű, rugalmasságú, vastagságú anatómiai változat létrehozását. Különböző sűrűségűek egy terméken belül.

Természetesen az ár közvetlenül befolyásolja a minőséget, és az olcsó puha poliuretánhabból készült termék nem fog megfelelni az elvárásoknak a gyenge gerinctartás és a túlzott megfelelés miatt. Helyénvaló, hogy az ilyen terveket ne folyamatosan, hanem a dachánál vagy a vendégek váratlan érkezése esetén használják.

A poliuretán hab további előnye a rugalmasság, stressz után könnyen helyreállítja alakját, nem törik össze és nem ráncosodik. Könnyen szállítható. A vékonyakat egyszerűen tekercsbe lehet tekerni, és a gyárakban gyakran vákuumba csomagolom őket, így a blokk mérete 2-3-szorosra csökken. Kicsomagoláskor legyen óvatos, és tágas helyre tegye.

A szintetikus anyagok veszélyeivel kapcsolatos közhiedelemmel ellentétben a habgumi nem fog ártani. Működés közben mérgező anyagok nem szabadulnak fel, hipoallergén. A PPU csak 200 С feletti égéskor vagy hevítéskor bocsát ki veszélyes anyagokatról rőlde az ilyen fűtés határozottan nem utal a szokásos működési feltételekre.

Poliuretánhab alapján sok népszerű töltőanyagot állítanak elő, amelyeknek saját kereskedelmi nevük van - OrmaFoam, Holkon és mások.

Kókusz kókuszrost

Természetes anyag kókuszrostokból. Betakarításától függően lehet rugalmas (fehér, éretlen diófélékből szüretelt) vagy barna (a kókuszfa érett gyümölcséből szüretelhető). A matracok gyártása során a kókuszrost elasztikus fehér fajtáját használják.

A kókuszrost szálak cellulózból állnak, nem nedvesednek és nem tartalmaznak allergéneket. Tiszta formájában azonban az anyag gyorsan megszárad és elveszíti rugalmasságát, ezért a késztermékekben történő felhasználás előtt a kókuszrostot speciális módon előkészítik és feldolgozzák - természetes latexszel impregnálva (ez növeli a rugalmasságot és növeli az élettartamot), tűkkel préselik és lyukasztják, így a szerkezet egységesebbé válik. Szintetikus latexszel impregnált. Ez a lehetőség a legolcsóbb a szintetikus latex alacsony költségei miatt, és jelentős hátránya van - kellemetlen szintetikus szag.

A kókuszrost merev ortopédiai lehetőségek előállítására használják; felhasználása gyermekmodellekben és újszülöttek termékeiben elterjedt az anyag kiváló szellőztetése és vízállósága miatt.

A töltőanyag hátránya rövid élettartama. Idővel a rostok kiszáradnak, még latexzel kezelve is, elveszítik rugalmasságukat és süteményüket. A kókuszrost töltővel ellátott termékek ajánlott élettartama legfeljebb 6 év.

Latex

Természetes töltőanyag. Habgumiból készült. A természetes gumi rugalmas, könnyen helyreállítja az alakját, nem hajlamos a penészre, tartós.

Fizikai tulajdonságait tekintve közel áll a poliuretán habhoz, de rugalmasságában és tartósságában felülmúlja. A latexnek is van mínusa - ez magas ár.

Struktúrás

Mesterséges töltőanyag poliészterből. Szerkezete hasonlít a gyapjúhoz, de ahhoz képest előnyei vannak - nem ráncosodik, nem rothad, nem ég és nem okoz allergiát. Az anyag rostjai függőlegesen vannak elrendezve a szövedékben, ami további rugalmasságot biztosít.

A struktúrszálat alapul használják a rugótalan opciók gyártásában és kiegészítő rétegként a rugós szerkezetek gyártásában.

Töltelékként juhgyapotot, filcet (természetes és szintetikus egyaránt), lószőrt, hajdina héját, algát is használnak.

A töltőanyagok különböző szekvenciákban kombinálhatók a gyártó által meghatározott tulajdonságok elérése érdekében. Vannak olyan matracok, amelyeknek „nyári” és „téli” oldala van, az egyik alsó oldalt pedig gyapjú vagy más hőtakarékos anyag béleli. Nyáron a normális oldalon aludhat, hideg időjárás esetén pedig csak fordítsa meg a terméket, és élvezze a gyapjú melegét.

Vannak olyan modellek, amelyeknek merevsége mindkét fél esetében eltérő. Nagyon kényelmes, ha a házastársaknak különböző merevségre van szükségük alvás közben.

A legjobb ortopéd matracok 2020-ra

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői elkészítették Önnek a legjobb ortopéd matracok minősítését 2020-ra.

A felülvizsgálat a következőket tartalmazza:

ModellÁr
Toper Promtex-Orient Strutto / Coconut 4 145x215 1 800 RUB
CORRETTO Optima + 110x2006 063 RUR
Luntek Közepes gazdaságú 2568 704 RUR
Atex ortopéd1 800 RUR
Victor Matress úr9 259 RUR
Promtex-Orient monolit kókuszdió 15 Latex 2 205x21043 106 RUR
Promtex-Orient EcoMP Standard 2 200x21016 226 RUR
Dreamline Space Massage TFK9 200 RUR

Toper Promtex-Orient Strutto / Coconut 4 145 × 215

A nyolcadik helyen áll a rugótalan, ortopéd hatású változat.
A Topper nem klasszikus értelemben vett matrac. Vékonyabb, mint a hagyományos termékek, és a fő matrac vagy a kanapé felületének fedőrétegeként használják a szilárdság növelése vagy csökkentése érdekében.

A modell méretei: 215 x 145 cm.

Struttofiber-t és kókuszrostot választottak töltőanyagként. A termék kétrétegűnek bizonyult. Alul - kókusz töltőanyag, felül - struttofiber.

Borító anyaga - steppelt jacquard.

A merevség nehéz. A teteje és az alja eltérő tölteléke ellenére sem változik jelentősen, ha a matracot megfordítják, a termék kis vastagsága miatt.

Toper Promtex-Orient Strutto / Coconut 4 145 × 215

Előnyök:

 • Alacsony ár;
 • Minőségi töltőanyagok;

Hátrányok:

 • A felső nem alkalmas szokásos ágyhoz, matracpárnának használják.

CORRETTO Optima + 110 × 200

A hetedik helyet a Corretto ortopéd rugós matrac foglalja el. A cég Oroszországban található, és 10 éve működik a piacon. A gyártás során kiváló minőségű töltőanyagokat és szöveteket, valamint saját készítésű rugótömböket használnak, amely egyedi gyártású, nem szabványos termékeket tesz lehetővé.

Az Optima + az alacsony ár és az elfogadható ár-minőség arány miatt kedvelt költségvetési lehetőség.

A gyártás során a Bonnel rugótömböt használják.

Kombinált töltőanyag (ütő, hőfilc és poliuretán hab), fedőanyag - kiváló minőségű jacquard.

Bírja a terhelést egy ágyon, legfeljebb 120 kg-ig.

Méretek: 111x220 cm A gyártónak más méretei is vannak, ha szükséges, megrendelésre gyártás lehetséges.

CORRETTO Optima + 110 × 200

Előnyök:

 • Alacsony ár;
 • Rugótalan technológia használata a rugótömb csatlakoztatásakor;

Hátrányok:

 • A felhasznált rugók típusa nem garantálja a horgonyzóhelyek egyértelmű zónázását a nagy elhajlás miatt, amikor az emberek nagy súlyt használnak.

Luntek Közepes gazdaságú 256

A hatodik helyet a hazai gyártó egy másik változata kapta. A Luntek cég székhelye a moszkvai régióban van, és saját rugótömböket gyárt.

Felépítés: a poliuretán habkeret belsejében van egy önálló rugókkal ellátott tömb, amely felül és alul két réteg töltőanyaggal van lezárva.

Borító anyaga: jacquard.

Keménység: közepes.

Típus: független rugókkal. A modell négyzetméterenként a szokásos 256 rugót használja. m.

Kombinált töltőanyag - szintetikus latex (30 mm) és kókuszrost (10 mm) mindkét oldalon.

Luntek Közepes gazdaságú 25

Előnyök:

 • jó ortopédiai tulajdonságok;
 • megfizethető ár;
 • kiváló minőségű szigetelt tömbrugók.

Hátrányok:

 • Nincs azonosítva.

Atex ortopéd

A gyermekeknek szóló termékeket nem felejtik el a felülvizsgálat során. A jó alvás és a gerinc megfelelő helyzete rendkívül fontos a fiatal test számára a jó pihenés és a harmonikus fejlődés érdekében.

A felülvizsgálat ötödik helyén: gyermek ortopéd matrac.

Típus: rugó nélküli, kétoldalas.

Töltelék: holcon és kókusz mindkét oldalon.

Merevség: átlag feletti, egyenlő mindkét oldalon.

Méretek: 60x120 cm.

Magasság: 12 cm.

Borító anyaga: steppelt calico

Atex ortopéd

Előnyök:

 • Tökéletesen megőrzi alakját;
 • Környezetbarát töltőanyag.

Hátrányok:

 • A fogantyúk hiánya a hordozáshoz és a megfordításhoz.

Victor Matress úr

Dupla ortopéd matrac független rugótömbökkel. 7 zónája változó keménységű a kényelmes alvás érdekében.

Keménység: közepes.

Átlagos rugók száma ülésenként: 508.

Ugyanolyan közepes szilárdságú oldalak.

10 mm vastag természetes kókusz kókuszrostot töltünk a rugók tetejére töltőanyagként.

A termék zónákra osztása nem biztosított, a szerkezet rugalmassága és merevsége teljes hosszában megegyezik.

Magasság: 21 cm.

Borító anyaga: pamut.

Az üzletben kínált méretek 200x200 cm-esek, a gyártó honlapján több mint 10 méret található, amelyek megrendelhetők.

Victor Matress úr

Előnyök:

 • Jó ortopédiai tulajdonságok;
 • A független rugótömb segít csökkenteni a gerinc terhelését és elősegíti a produktív pihenést;
 • Levehető cipzáras fedél.

Hátrányok:

 • Nincs fogantyú a hordozáshoz és az átforduláshoz.

Promtex-Orient monolit kókuszdió 15 Latex 2 205 × 210

A minősítés harmadik helyét a rugótalan kombinált modell foglalja el.

Töltőanyag: kókusz kókuszrost és természetes latex.

A "Promtex-Orient" merevségének két foka van a töltőanyagok eltérő elrendezése miatt.

A teteje, ahol a latex a kókuszmonolit tetején nyugszik, meghaladja az átlagos merevséget. Az alja kemény.

Magasság: 17 cm. Méretek: 210x205 cm.

Promtex-Orient monolit kókuszdió 15 Latex 2 205 × 210

Előnyök:

 • Kiváló minőségű természetes anyagok;
 • Hosszú élettartam.

Hátrányok:

 • Magas ár;
 • Tisztítási és gondozási nehézségek.

Promtex-Orient EcoMP Standard 2 200 × 210

A második helyen a Promtex gyártó modellje áll. Ez egy ortopéd rugós matrac. A független rugók tömbje poliuretán hab tokba van zárva. A poliuretán habot fent és alatta töltőanyagként is használják. Annak ellenére, hogy a modell a költségvetési szegmenshez tartozik, elegendő kényelmet és támogatást nyújt alvás közben, és fel tudja venni a versenyt a közepes árkategóriájú modellekkel.

Méretek: 200x210 cm.

Borító anyaga: Jacquard.

Súly ülésenként: 95 kg.

Promtex-Orient EcoMP Standard 2 200 × 210

Előnyök:

 • Megfizethető ár;
 • Jó ortopédiai tulajdonságok.

Hátrányok:

 • Nincs fogantyú hordozáshoz és forduláshoz.

Dreamline Space Massage TFK

Az osztályozás vezetője a vásárlók szerint a Dreamline Space Massage TFK matrac.

Hangulatos modell kivehető velúr burkolattal, független rugós egységgel és közepes szilárdsággal.

Helyben lévő rugók száma: 512.

Magasság: 24 cm.

Töltelék: termofilc, kókusz és poliuretán hab ortopéd masszázsprofillal.

Dreamline Space Massage TFK

Előnyök:

 • Jó ortopédiai tulajdonságok;
 • A felhasznált anyagok nagy megbízhatósága;
 • A kivitelezés minősége.

Hátrányok:

 • Nincs azonosítva.

Tippek az ortopéd matrac kiválasztásához

Kérjük, vásárlás előtt pontosan mérje meg az ágyát. Nincs annál rosszabb, mint megállapítani, hogy a megvásárolt modell nem illik és nem pöffeszkedik, vagy éppen ellenkezőleg, túl szabadon fekszik és folyamatosan kimozdul.

Az életkora, súlya, egészségi állapota alapján fontolja meg, melyik modell a megfelelő az Ön számára.

Évente legalább egyszer fordítsa meg a terméket.

Tisztítsa meg legalább két-három évente. Ha a tok kivehető, még jobb.A huzat lemosható, a matrac belseje porszívózható, párolható vagy szárazon tisztítható.

Vegyen matracot, ez megtartja a matrac felületét és megakadályozza a további sérüléseket vagy szennyeződéseket. Egy matrac tetejének mosása sokkal könnyebb, mint elmegy a vegytisztítóba, vagy felhívja a takarító szolgálatot.

Ha lehetséges, vásárlás előtt feküdjön le egy kiállítási mintára. Az érintése többet fog mondani, mint egy promóciós prospektus.

A matrac megvásárlása előtt konzultáljon szakértőkkel, ha bármilyen gerinc- vagy mozgásszervi betegsége van. Ebben az esetben nemcsak a kényelmes alvás, hanem az egészség is a modell választásától függ.

Ha van tapasztalata ortopéd matracok üzemeltetéséről vagy hasznos tippekről, ossza meg őket a megjegyzésekben.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *