A legjobb madárriasztók 2020-ra

0

A nyári lakosok saját tapasztalataik alapján tudják, hogy a madarak nemcsak előnyök, hanem károk is. Elpusztítják a kártevőket, de imádnak olyan gyümölcsökkel vagy bogyókkal lakomázni, amelyek csak most kezdődtek. Ha nem tesz lépéseket, akkor minden emberi munka elpusztulhat.

Annak megakadályozása érdekében, hogy ez bekövetkezzen, speciális létesítményeket fejlesztettek ki, amelyek elriasztják a madarakat egy nyaralóból vagy kertből. Ezek lehetnek olyan eszközök, amelyek a szélben mozognak, különleges hangot adnak ki, vagy csillognak, amikor a nap bejön. Az ilyen módszerekre évtizedekkel ezelőtt volt igény, most azonban megbízhatóbb eszközök vannak.

2020-ban a növények védelmének legegyszerűbb és legkényelmesebb módja a bioakusztikus riasztók használata. Akár fél kilométeres távolságban is működnek.

Fajták

Manapság számos olyan eszköz létezik, amelyek segítenek leküzdeni a madarak veteményeskertekben, repülőtereken, mezőgazdasági létesítményekben és ipari vállalkozásokban történő felhalmozódását. Lehetnek primitív kialakításúak és technológiai szempontból is bonyolultak. Minden a hatókörön múlik.

Vizuális

A legegyszerűbb nézet vizuális. Az ókortól kezdve az emberek madárijesztőt készítettek hulladékanyagokból. Magasnak kell lennie, fején nagy sapkával. Ettől a kialakulástól félnek a madarak. Úgy gondolták, hogy minden madárfaj nem szereti egy bizonyos színt, ezért megpróbálták hozzáadni. Például a seregélyek félnek a kék tartománytól.

A látványban olyan fényes tárgyak szerepelnek, amelyek elrettentik a szárnyasakat. Ehhez használhat fóliát, kis tükröket vagy fém burkolatokat. Fel kell akasztani a fák közé.

Sok nyári lakos az alacsony költség és a könnyű használat miatt választja ezt a módszert, de ez korántsem a leghatékonyabb módszer. A taszító lehet állat, nagy madár formája, vagy sugárnyalábot bocsáthat ki, amely megijeszti a madarakat.

Ide tartoznak olyan mechanikus eszközök is, amelyek megakadályozzák a madarak bizonyos területen való tartózkodását. Gumik, huzalok vagy tüskék használhatók. Ez a módszer alkalmazható tetőn, ablakpárkányon vagy kis területen (kávézóban, üzletben stb.). Telepítésre csak egyszer van szükség, és az élettartama gyakorlatilag korlátlan.

Akusztikus

Elektronikus

Az elektronikus rémeket azért tartják a legerősebbnek, mert hangos és durva hangokat produkálnak, amelyek nagy távolságokon hallhatók. Lövésekre hasonlítanak.

A repülőtereken széles körben használják, mert a madarak megzavarhatják a repülőgépeket. Ezt a típust nem tanácsos használni az országban.

Bioakusztikus

A második típust a madarak elriasztására használják magánbirtokokban és kertekben. A fő előny a hosszú hatótávolság. A hang a riasztás pillanatában hasonlít a madarak kiáltására. A hangerő állítható. Három mód van: felhasználó által definiálható, normál és detektoros.

A madaraknak nem árt, csak megijeszti őket. De a megfelelő működéshez hangot kell választania a közelben élő madarak számára.

Ultrahangos

Ezt a típust leggyakrabban a rendelkezésre állás és az olcsó költség miatt használják.Az ultrahangos készülékek abban különböznek az előző két típustól, hogy az emberi fül nem érzékeli az általuk kibocsátott hangot. De a madarak számára ez a jel kellemetlen. Egyes modellek élénk vakuval rendelkeznek, amely bekapcsol, amikor mozog. Ugyanakkor elrettenti nemcsak a madarakat, hanem a kóbor állatokat, sőt a rágcsálókat is. Munka közben vigyázzon háziállataira.

Egy másik előnye ennek a típusnak a tömörsége. A készüléket falra, tetőre vagy a talajba rögzített kis lábra telepítheti. Mások számára az ultrahang gyakorlatilag láthatatlan.

A vásárláskor figyelembe veendő jellemző a tartomány. 20-25 méter között változik, ezért nagy területre nem alkalmas. Használható garázshoz, hangárhoz és saját kertjéhez.

Dinamikus

A mennydörgők egy bizonyos idő után lövést adnak le. Egy ilyen eszköz egy propánhengerből működik. Ő rémíti meg a madarakat.

A fő előnyök a könnyű használat és a nagy cselekvési terület. De a henger cseréjét elég gyakran kell elvégezni, és csak elhagyatott helyeken használható.

Alapvető paraméterek a választáskor

A modellek széles választéka létezik a piacon. Hogyan válasszunk?

 1. Vásárláskor figyelnie kell a tartományra. Ez az információ a gyártó weboldalán vagy a csomagoláson érhető el.
 2. Könnyű működés. A legtöbb eszköz az utasítások elolvasása nélkül is használható, de vannak olyan modellek, amelyek folyamatos szakmai karbantartást igényelnek. Jobb, ha a legegyszerűbb lehetőséget választja.
 3. Ellenáll a csapadéknak és a fagynak. Nem minden modell képes ellenállni az ilyen kedvezőtlen körülményeknek. Ha a készülék nem vízálló, akkor egy speciális előtetővel kell megvédenie.
 4. A készülék működéséhez szükséges áramellátási módszer. Három típus létezik: hordozható, álló és önálló. A hordozható elemek akkumulátorral működnek, és ritkán kell cserélni őket. A napelemektől függetlenül ezt a típust nem is olyan régen fejlesztették ki. De a helyhez kötöttek csatlakozást igényelnek az elektromos hálózathoz, de nem minden területen lehetséges.
 5. Teljesítményszint és annak beállítása. Ha a terület kicsi, beállíthat alacsonyabb energiát, amely meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát.
 6. Cél (mely madaraknak szánják az eszközt).

A legjobb madárriasztók értékelése 2020-ra

Vizuális

A házi madárijesztő nem a leghatékonyabb módja a madarak elleni védelemnek, mert hamar rájönnek, hogy ez nem veszélyes az életükre. Ezért fejlesztettek ki korszerűbb vizuális védelmi módszereket, amelyek pánikot okoznak, és a madarak megpróbálják elkerülni őket.

Sititek Bird-X

A készlet három nagy, különböző színű golyót tartalmaz - sárga, fekete és fehér. Átmérőjük 45 cm, mindegyiknek minden oldalról van szeme, amelyet a madarak egy ragadozóval társítanak. Mivel az anyag meglehetősen könnyű, imbolyognak a szélben. Ugyanakkor a madarak félelmet keltenek, mivel azt gondolják, hogy ez veszélyt jelent - ragadozó madár. A legjobb eredmény érdekében a testben fényvisszaverő betétek vannak, amelyek pupillaként működnek.

A szerelvény könnyen mozgatható, mert nem sok helyet foglal el. Az alkalmazás megkezdése előtt levegővel kell pumpálni a ballont. Ezután válassza ki a legsikeresebb helyet, amely védelmet igényel. A telek több fára is felakasztható.

Mivel a golyók világos anyagokból készülnek, nemcsak megbirkóznak feladatukkal, hanem a területet is díszítik. A nagy méret és mennyiség miatt a hármas készlet nagy területre használható.

A kialakítást kifejezetten nem csak a madarak, hanem az apró rágcsálók elriasztására fejlesztették ki. Ösztönösen nem akarnak egy tárgy közelébe kerülni. Tehát a labdák sokoldalú védekezés.

Mivel a labdáknak nincs filmzene, nem zavarják a munkát és a pihenést. Alkalmas nyaralóban, saját kertben, parkolóban, raktárban, jachtban stb.A vizuális módszer alkalmazható független lehetőségként vagy az ultrahangos repeller kiegészítéseként.

Egy golyó hatósugara 50 méter.

Egy golyó hosszú élettartamra elegendő, mert polivinil-kloridból készül. Ez az anyag jól tolerálja a szélsőséges hőmérsékletet és a jelentős fagyokat.

A költségek 800 és 3000 rubel között változnak.

madárriasztó Sititek Bird-X

Előnyök:

 • Megfizethető költség;
 • Könnyű működés;
 • Hatékonyság;
 • Gyönyörű design;
 • Kiváló minőségű kivitelezési anyag;
 • Hosszú élettartam;
 • Madarak és állatok számára;
 • Nincs zaj;
 • Nincs szükség fogyóeszközökre.

Hátrányok:

 • Nem található.

HELP szalag

Olcsóbb megoldás, amelyre a nyári lakosok körében igény van, a HELP szalag. Költsége 500 és 600 rubel között változik.

A madarak szeretik megfigyelni a természet minden tevékenységét, és reagálnak minden veszélyre. A madarak többségét nemcsak a hang, hanem a visszaverő fény is megijeszti. Amikor egy napsugár eltalálja ezt a fóliaszalagot, a fény torzul, és hatása erősödik, ami irritálja a madarakat. Ez az egyszerű módszer hatékonyan véd egy kis területet a kis tolvajok ellen.

Finoman akassza fel a szalagot védelemre szoruló tárgyakra. Lehet fák, bokrok stb.

Független gyógymódként használható, de sokkal hatékonyabb, ha más riasztókkal együtt alkalmazzák.

Hossza - 50 méter, szélessége - 2,5 cm.

madárriasztó HELP szalagreporter

Előnyök:

 • Ár;
 • Hatékonyság;
 • Egyszerű használat;
 • Elérhetőség;
 • Nem függ a hőmérséklettől.

Hátrányok:

 • Nem található.

Tornado "EAGLE"

A madarak vizuális elrettentésének másik módja egy műanyag nagyon reális Sas. A modell 54 cm hosszú, nagyon jó minőségben készült. Igazi madárnak tűnik, ezért a madarak és rágcsálók félnek gyorsan felrepülni arra a területre, amelyet véd.

Származási ország - Kína. Az átlagos költség 1500 rubel.

madárriasztó Tornado "EAGLE" riasztó

Előnyök:

 • Hatékonyság;
 • Tartósság;
 • Realizmus;
 • Megfizethető költség;
 • Kiváló minőségű szerelés;
 • Bármely területen használható;
 • Ellenáll az alacsony hőmérsékletnek;
 • Biztonságos az emberek számára;
 • Nem károsítja a környezetet;
 • Nem igényel hálózati kapcsolatot;
 • Bárhova felszerelhető.

Hátrányok:

 • Nem található.

Ultrahangos

Madaraknál a hallás nem ugyanúgy van elrendezve, mint az embereknél. Olyan frekvencián hallanak hangokat, amelyek nem állnak az emberek rendelkezésére. Ezen ismeretek alapján ultrahangos eszközöket fejlesztettek ki, amelyek elriasztják a madarakat. Olyan hangszóróknak tűnnek, amelyek folyamatosan olyan hangokat bocsátanak ki, amelyek elriasztják a nem kívánt vendégeket. Lehetnek madarak vagy állatok.

SITITEK ERKŐKERT

Ez a ma elérhető legjobb infravörös érzékelő opció. Kifejezetten kis terek védelmére készült. Például erkély vagy terasz. Verebek, sirályok, galambok és más típusú madarak elleni védelemre alkalmas, de rágcsálók ellen is használható.

Amikor a készülék be van kapcsolva, ijesztő hangot ad ki, amikor a mozgásérzékelő beindul. Teljesen csendesen működik. A tápegység típusa választható - akkumulátorok vagy a hálózatról.

Az optimális teljesítmény érdekében a készüléket legalább egy méterrel a padló felett kell felszerelni. A gyakoriság megválasztása az elriasztandó madaraktól függ.

Ultrahang teljesítmény - 90 dB. A készlet rögzítőket tartalmaz, amelyek oszlopra vagy falra szerelhetők.

Az átlagos ár 9500 rubel.

madárriasztó SITITEK ERKÉLYKERT

Előnyök:

 • Egyszerű használat;
 • Hatékonyság;
 • Nedvességvédelem;
 • Univerzális étel;
 • Az ijesztési terület legfeljebb 80 négyzetméter;
 • Mozgásérzékelő.

Hátrányok:

 • Költség.

WEITECH WK-0020

A közepes és kis méretű madarak elriasztására a legjobb megoldás a Weitech WK-0020 modell. Ez a lehetőség tetőtér, erkély és egyéb helyiségek számára alkalmas, legfeljebb 40 négyzetméterig. méter.

Ennek az ultrahangos készüléknek az az előnye, hogy a madarak nem szokják meg a jelet.Egyes modellekben a jel sokáig nem befolyásolja a kártevőket, ennek az eszköznek nincs ilyen problémája. A hang egy speciális algoritmus szerint változik, amelyet a gyártó külön fejlesztett ki.

3 AA elemnek köszönhetően autonóm munka áll rendelkezésre. Sokáig megragadja őket. Így bármilyen helyiségbe telepítheti az eszközt.

A sugárzás intenzitása szükség esetén beállítható. Ez a védendő terület nagyságától függ. Ha a terület kicsi, akkor egy kis energia segít meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát.

Az eszközt saját maga telepítheti anélkül, hogy hosszan olvassa volna az utasításokat, vagy felhívná a varázslót. Helyezze be a szükséges elemeket és kapcsolja be a készüléket. Az oldalpanelen elhelyezett kerék használható a teljesítmény beállítására.

A működési tartomány 2,5-4 kilohertz. Az átlagos ár 2000 rubel.

madártaszító WEITECH WK-0020

Előnyök:

 • Egyszerű használat;
 • Hatékonyság;
 • Nem árt az embereknek és a madaraknak;
 • A munka autonómiája;
 • Kis méret;
 • Költség.

Hátrányok:

 • Nem található.

WT321

Anélkül, hogy kárt okozna, a WT321 modell nemcsak a madarakat, hanem a helyszínt károsító egereket és patkányokat is kiűzi. Működése az elektronikus eszköz által kibocsátott hangon alapul. Úgy tűnik, mint a ragadozó madarak kiáltása, így elriasztja a betolakodókat.

Az induláshoz elegendő a rudat a talajba telepíteni. Az üzemmód beállítható: bekapcsolás egy bizonyos idő elteltével vagy egy érzékelő, amely elindul vezetés közben.

Az akció területe legfeljebb 70 négyzetméter. méter. Az átlagos ár 1500 rubel.

madárriasztó WT321

Előnyök:

 • Egyszerű telepítés;
 • Gazdaság;
 • Hatékony munka;
 • Kettős mód;
 • Autonómia;
 • Ár.

Hátrányok:

 • Nem található.

Biometrikus

A biometrikus eszközök befolyásolják a madarak és rágcsálók hallását. A fő hang, amelytől a madarak félnek, egy természetes ragadozó (bagoly vagy sólyom) kiáltása. A hatékonyság érdekében egyszerre több rekordot használnak.

Sapsan-3

Ezt az eszközt kifejezetten a kismadarak, rókák, seregélyek, szarka és hollók elriasztására tervezték. A hatékonyság érdekében 3 hangkészlet létezik, amelyek mindenféle madár és rágcsáló számára alkalmasak. Az első a kismadaraké, a második a rágcsálóké, a harmadik pedig vegyes típusú. Nem kell sokáig felállítani. Ha szükséges, a szakemberrel folytatott konzultációt követően más hangkészletet is használhat.

Működhet beltérben és szabadban is. Ez semmilyen módon nem befolyásolja a hatékonyságot.

A központ nem magában az eszközön található, hanem egy külön modulon. Ez nagyban leegyszerűsíti a működést.

Származási ország - Oroszország. Az átlagos költség 4000 rubel.

Vándorsólyom-3 madárriasztó

Előnyök:

 • Egyetemes;
 • Kényelmes használata;
 • Elérhetőség;
 • Alkalmas legfeljebb 0,5 hektár területre.

Hátrány:

 • Rövid zsinór.

TORNADO OP.01

Megjelenésében a készülék egy kicsi hangszóróra hasonlít, amely jó műanyagból készül. Nem foglal helyet és könnyen kezelhető.

A hatékony munkavégzés érdekében optimális, ha a készüléket a talajtól 2-3 méterre választják el egy oszlopon vagy tetőn. Használhatja a Tornado OP-01-et nyitott területeken: kertekben, nyaralókban, mezőgazdasági területeken stb. A hangok, amelyeket a készülék ad, megijeszti a madarakat és arra készteti őket, hogy ne repüljenek túl közel.

Az ijesztő hangoknak három csoportja van. Az első a ragadozó madarak kiáltása, a második a verebek és a varjak kiáltása, a harmadik a hangos zajok. Beállíthatja a hangintervallumot és szünetet tarthat a hangjelek között.

Ez a modell akkumulátorral működik, amely lehetővé teszi a madárriasztó számára, hogy megszakítás nélkül 48 órán keresztül működjön. Akkor fel kell tölteni. Szükség esetén a készülék az elektromos hálózatról működtethető.

TORNADO OP.01 madárriasztó

Előnyök:

 • Védelmi terület - 10 ezer kV. m.
 • Magas léghőmérsékleten működik;
 • Alacsony súly;
 • Tömörség.

Hátrányok:

 • Nem található.

GRAD-A16

A Grad A16 biztonságos eszköz hatékony védelmet nyújt a madarak és egyéb kártevők ellen akár 7 ezer négyzetméteres területen. Ez a modell sok pozitív visszajelzést kapott a felhasználóktól.

A megbízható védelem érdekében kifejlesztettek egy speciális technológiát, amely magában foglalja a nappali és éjszakai ragadozók hangjait. A készülék védelmet nyújt a fácánok, galambok, denevérek, libák, varjak, daruk és más madárfajok ellen.

Négy mód biztosítja a szükséges védelmet: 24/7, nappali, éjszakai, automatikus. Alkalmas tetőterekhez, magánépületekhez, tetőkhöz, parkolókhoz, erkélyekhez és mezőgazdasági területekhez.

Érzékenység - 92 dB. Az átlagár 43 000 rubel.

GRAD-A16 madárriasztó

Előnyök:

 • 16 egyedi hang;
 • Rugalmas testreszabás;
 • Kiválaszthatja az üzemmódot;
 • Fényérzékelő;
 • A reprodukció pontossága;
 • A kártevők nem alkalmazkodnak és nem szokják meg a hangot.

Hátrányok:

 • Költség.

A megfelelően kiválasztott madárriasztó nem árt a madaraknak, és hasznos lesz a nyári lakosok számára.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *