🚰A legjobb medence ozonizátorok 2020-ra

0

A saját medence az országban vagy egy vidéki házban hatékony egészségügyi komplexum, az aktív kikapcsolódás helyszíne és minden nyári lakó álma. Az egészségnek ez a sarka rendszeres gondozást, kezelést, tisztítást és időben történő vízcserét igényel. Ellenkező esetben könnyen fertőzés táptalajává és fertőző betegségek forrásává válik. A modern technológiák lehetővé teszik a mesterséges tározók állapotának megfelelő szinten tartását. A fertőtlenítés szinte minden módszere súlyos anyag- és munkaerőköltségekkel jár. A "best-hu.designuspro.com" szerkesztõi meghívják Önt, hogy ismerkedjen meg a víz tisztításának és fertõtlenítésének viszonylag új módszerével - az ózonozással. Felhívjuk a látogatókat, hogy nézzék át a "A legjobb ozonizátorok a medencéhez" című cikket, amelyet a vásárlók és a szakértők véleménye alapján állítottak össze.

Úszómedence vízkezelési módszerei

Bármely medencének, még egy kicsi is, közös területe van, amely rendszeres szennyvízelvezetést igényel. A közelmúltig a mesterséges víztározók gondozásának leggyakoribb módjai a következők voltak:

 1. Klórozás. Klórt adunk a fürdőhöz granulátum vagy tabletta formájában. Meggyőződésünk, hogy a vízben lévő klór okozza a szem és a bőr irritációját és kellemetlen szagát. Valójában mindez a klór bomlástermékeinek, az ún. kloraminok. Elegendő mennyiségű friss klór szagtalan és nem irritáló. Ebben az esetben a víz normál savasságát fenn kell tartani (pH 7,2-7,4-en belül). Ennek a mutatónak a 7,8-ra történő növekedése élesen csökkenti a klórozás hatékonyságát.
 2. Ultraibolya besugárzás. A fertőtlenítés másik módja. Speciális UV lámpákat merítenek a fürdőbe. Az egész fertőzés meghal. Először azonban vissza kell állítani a környezet átláthatóságát, különben a módszer hatékonysága élesen csökken.
 3. Ionizálás. A betegséget okozó mikrobákat és baktériumokat réz és ezüst ionokkal kezelik.

A közelmúltban a felsorolt ​​higiénés módszerek mellett ózonkezelést vagy ózonozást is hozzáadtak.

Hogyan működik az ózon

Megjegyzés: Az ózont triatomikus oxigén O3-nak nevezzük. A sztratoszférában összpontosulva megvédi a földet és a rajta lévő összes életet a napfény halálos hatásaitól, az ún. napszél.

Mindenki ismeri az oxigén oxidatív potenciálját. Tehát e jellemző szerint a triatomikus oxigén jelentősen meghaladja a diatomikus párja paramétereit. Az objektumfeldolgozás eredményeként a következő eredmények érhetők el:

 1. Minden csíra és baktérium megsemmisül.
 2. A kellemetlen szagok megszűnnek, a víz átlátszóvá válik.
 3. A fürdőzők által hagyott összes szerves részecske oxidálódik: verejték és egyéb váladék, a bőr részecskéi. Feldolgozás után mindezt nagyobb darabokra bontják, amelyek lerakódnak a szűrőkön.
 4. A falakon és a túlfolyó ereszcsatornákban lévő zsír és penész megsemmisül.
 5. A víz oxigénnel telített, miközben a pH-érték változatlan marad.

Az ózonozás a mai leghatékonyabb módja a fertőtlenítésnek. A három hagyományos módszerrel kombinálva azonban még hatékonyabbá válik. Az a tény, hogy a triatomikus oxigénmolekula élettartama nem különbözik egymástól és gyorsan lebomlik. Ezért sokáig nem befolyásolhatja a mikroflórát. Az egészségügyi komplex működésének időtartamának növelése két kezelés között klórozással, ionizálással vagy UV besugárzással egészül ki.

Mik az ozonizátorok

Szuper erős oxidálószert nyernek a légköri oxigénből kétféleképpen:

 1. Az első típusú létesítményekben levegőt vagy oxigént vezetnek át a földelt és a nagyfeszültségű elektródák közötti résen. Egy inhomogén elektromos mező olyan kisüléseket generál, amelyek az oxigénmolekulákat atomokká osztják, amelyek aztán triatomikus O3-molekulát alkotnak. Az ilyen eszközök termelékenyebbek és tartósabbak, és többe kerülnek. Általában nagy medencék kezelésére használják őket.
 2. A második típus olyan generátorokat tartalmaz, amelyekben O3 keletkezik a munkakamrában lévő levegő erős lámpa kemény ultraibolya sugárzásával történő besugárzásával. Hasonló módon az ózon képződik a felső légkörben a napfény hatására. Az UV-berendezések termelékenysége észrevehetően alacsonyabb. Elég a fürdők fertőtlenítésére a fürdőkben, fitneszközpontokban, kis magántartályokban.

Az eszköz egy reaktorból áll, ahol a diatomikus oxigén triatomikus oxigénné történő átalakítása folyik, valamint a késztermék vízbe történő befecskendezésének rendszeréből. Általában ez az ún. A fürdőben és a reaktorban a nyomáskülönbség elvén működő Venturi injektor. A berendezés egy tokban van elhelyezve. Hozzáadnak áramlás- és nyomásérzékelők, pH-jelző, bekapcsológomb. Egyes modellek kompresszorokkal vannak ellátva, amelyek levegőt juttatnak a reaktor kamrájába, nyomásfokozó szivattyúkat, gáztalanítókat.

Új típusú eszközök kerültek kifejlesztésre és sikeres alkalmazásra - rendkívül hatékony kétlépcsős típusok:

 1. O3 generátor + klórgenerátor egy házban. A számunkra már ismert O3 generátorral együtt működik egy olyan készülék, amely klórt állít elő a közönséges konyhasó elektrolízisével. Egy ilyen vegyi anyag ártalmatlanabb, mint kémiailag előállított megfelelője. A kettős kezelés hosszabb ideig tart. Ugyanakkor az egyetlen fogyasztható anyagot - az asztali sót - minden élelmiszerboltban nevetséges áron értékesítik. Ezenkívül egy ilyen kezelés után a vízbe adagolt klór mennyisége jelentősen csökken.
 2. O3 generátor + ionizátor. Ebben az esetben a vizet egyidejűleg a készülék által létrehozott réz vagy ezüst ionokkal dolgozzák fel, ezen fémek elektrolízisével. Ezenkívül az ionizált vízben helyreáll az optimális pH-szint. A felhasználó strukturált vagy ún. "Élő" víz, az, amelyről gyermekmesékből értesültünk.
 3. UV + ózonizáló. A vizek ultraibolya besugárzása a szuperoxidáns kezelés mellett fokozza a fertőtlenítő hatást, növelve annak időtartamát az O3 bomlása után. Az ilyen típusú létesítmények erős UV lámpákat használnak az ózon előállításához és a víz besugárzásához.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő modellt

Sok hasznos tulajdonság birtokában a triatomikus oxigén nagy koncentrációban káros és halálos lehet az emberre. Az O3 generátor megvásárlása előtt alaposan tanulmányozza át annak összes leírását és műszaki jellemzőit. Ezután össze kell hasonlítania a kapott információkat az épület térfogatával és helyével (kültéri vagy beltéri). És végül határozza meg maga a fő kiválasztási kritériumokat.

Teljesítmény

Ez a paraméter határozza meg az eszköz hatékony működését. Az alacsony fogyasztású eszköz hosszú ideig tart a nagy fürdők fertőtlenítése.Ha az otthoni víztározók számára ez nem igazán számít, akkor az úszó- és SPA-medencék, szépségszalonok és fitneszközpontok tulajdonosainak fontos. A hosszú szünetek nem jövedelmezőek.

Ne gondolja, hogy a nagy teljesítményű modell bármilyen fürdőhöz megfelelő. Először is, az ilyen eszközök sokkal drágábbak, mint az alacsony fogyasztásúak, és több áramot fogyasztanak. Végső soron ez egyszerűen nem előnyös sem az egyes felhasználók, sem az üzleti vállalkozások számára. Ezenkívül a túlzott termelés az ózonkoncentrációk egészségre káros szintre emelkedését okozhatja.

Fontos! Az ózon jelenléte a levegőben 0,1 mg / m3-t meghaladó mennyiségben. égési sérülést okozhat a nyálkahártyán és a légzőszerveken.

Elektromos energia

A működési költségek összege ettől függ. Nyilvánvaló, hogy nagy mennyiség esetén nagyobb teljesítményű egységeket választanak, amelyek jelentős mennyiségű áramot fogyasztanak, és fordítva.

Ne gondold, hogy minden nagy teljesítményű generátor "falánk". Sok múlik a gyártón. Közülük a legjobbak, figyelembe véve a vásárlók kívánságait, energiatakarékos berendezéseket gyártanak innovatív technikai megoldások és modern anyagok felhasználásával. Termékeik többe kerülnek, de a vásárló jelentős összegeket takaríthat meg a működés során. A modell kiválasztásakor hasonlítsa össze a különböző vállalatok azonos termelékenységű termékeinek energiafogyasztását, és válassza ki a legjobbat.

Környezeti hőmérséklet

A modell leírásának tanulmányozása során különös figyelmet fordítson erre a paraméterre. A legtöbb készüléket csak pozitív levegő hőmérsékleten működtetik. Ha felszerelését fűtetlen helyiségben végzik, akkor jobb, ha télre szétszerelik. Ha ez nem lehetséges, akkor alacsony hőmérsékleten történő működésre tervezett eszközöket kell keresnie. Ugyanez vonatkozik a hőmérséklet felső határára is. A tűzhely közelében ne helyezzen olyan terméket, amelynek maximális levegőhőmérséklete legfeljebb +35 fok, és ne tegyen a közelébe egy keményítőt.

Méretek és súly

A nagy fürdők felszerelése speciális szolgáltató helyiségekben található, amelyek méreteit erre tervezték, és az építkezés és a telepítés során a helyével kapcsolatos problémák nem merülnek fel. Ennek ellenére az eszköz kiválasztásakor előzetesen értékelje, hogy elfér-e a kijelölt helyen, vagy keressen kisebb telepítést.

Kétlépcsős installációk

A fürdők ózonozása reagensmentes kezelés. Ez a fő előnyük - a vegyszeres tisztítószerek vásárlásának költségeinek hiánya és a fertőtlenítés idejének radikális csökkentése. A gáz azonban gyorsan lebomlik, és már nem befolyásolja a víz minőségét, és a fürdőben a szennyező anyagok felhalmozódásának folyamata folyamatos. Figyeljen az Egyesült Államok népszerű Clear Water modelljeire, a brit Triogenre, az orosz Xenozone-ra. Ezen eszközök O3-generátorai UV lámpákkal, klórgenerátorokkal vagy ionizátorokkal vannak párosítva. Ez lehetővé teszi, hogy meghosszabbítsa az ilyen típusú készülék fertőtlenítő hatását a fürdő tartalmára, és jelentősen csökkentse költségeit. Az ilyen modellek nem olcsók, de hamarosan megtérülnek, különösen, ha ez nem csak egy nyaraló, hanem egy fizetett egészségügyi központ.

Mit kell keresni

 1. Válasszon plug-and-aizmirst modelleket. automatikus üzemmódban dolgozik. Egy ilyen eszköz készlete sok érzékelőt és egy állítható vezérlőt tartalmaz. A kijelzőn hibaüzenet jelenik meg: elégtelen nyomás, kis áramlás, magas O3 koncentráció, növekvő pH. Az ilyen egységek tulajdonosai teljesen nyugodtak lehetnek a víz és az egészség minőségével, sajátjaikkal és ügyfeleikkel szemben.
 2. A gyenge teljesítményű modellek egy generátort képviselnek egy házban, ahol csatlakozók vannak a tömlők csatlakoztatásához a be- és kimenetnél, valamint a kezelőpanel gombjaival. Ez a lehetőség bármely nyári lakosnak megfelel. A sport- és rekreációs központok tulajdonosainak figyelniük kell a beépített kompresszorral és nyomásfokozó szivattyúval ellátott berendezésekre.
 3. Minden eszközhöz lépésenkénti felhasználói útmutató és telepítési útmutató tartozik. Figyelmesen olvassa el. Egyes gyártók visszavonhatják a garanciát a modelljük javítására, ha azt nem a szerviz szakemberei szerelték be.
 4. Ügyeljen a termék megjelenésére. Nem mindig tisztán dekoratív funkciót tölt be. A jó elrendezés, a gondosan kiválasztott anyagok és az intuitív kezelőpanel végső soron meghatározza az úgynevezett ergonómiát. A vonzó megjelenés a termék kiváló minőségét jelzi.
 5. A költség nem az utolsó paraméter, amely befolyásolja a vevő választását. A fürdő méretétől és céljától függ. Az egészségfejlesztő komplexek tulajdonosainak nem szabad spórolniuk az automatizálás szintjén, a szivattyúk és kompresszorok, kettős fertőtlenítő hatású generátorok jelenlétében. A lényeg az, hogy ez egy jól ismert gyártó minőségi terméke, amelynek modelljeinek népszerűsége már régóta megérdemelt és kétségtelen. Nem számít, mennyibe kerül, a költségek gyorsan megtérülnek.
 6. Vidéki medencék vagy otthoni spa kezelésekhez használt kis fürdők esetében nincs szükség komplex és drága modellekre. Van elegendő, megfelelő minőségű és megfelelő teljesítményű költségvetési egység a piacon.

Legjobb gyártók

Emec

Olasz cég. 1982 óta a piacon. Ma kiváló minőségű fertőtlenítő eszközök és szivattyúberendezések fejlett gyártása különféle célokra. Szakembereinek munkáját mindig megkülönbözteti az innovatív technológiák vágya és a gyors válasz a folyamatosan frissülő vásárlói igényekre.

Ozomat

A márka a német Apel Ozon und Wassertechnik céghez tartozik. A fő tevékenység a vizet és a levegőt tisztító eszközök fejlesztése és gyártása. Termékei iránt nagy a kereslet, és a világ minden országába szállítják őket.

Prozone Water Products

Amerikai cég. Alapítója, Ron Barnes sokáig fizikusként dolgozott a NASA-nál. A vállalat termékei a Prozone márka O3 generátorai a levegő és a víz számára. Külön vonalat állítanak elő a medencékhez használt eszközök, amelyek fejlesztésében Barnes személyesen is részt vett.

Intex

A nemzetközi vállalat termékei az egész világon ismertek. Tizenötezer szakembere a világ számos országában a vízen való kikapcsolódáshoz készít termékeket: a felfújható csónakoktól kezdve az úszómedencékig, szűrőszivattyúkig és a víz tisztítására és fertőtlenítésére szolgáló eszközökkel. Az áruk magas minőségét a gyártó garanciái igazolják. A garanciakártya vásárláskor történő elkészítése az egyetlen módja annak biztosítására, hogy a megvásárolt termék ne hamisítvány legyen.

Tiszta víz

A legnagyobb vízionizátorokat gyártó kaliforniai Clearwater Technologies Inc. védjegye. A fertőtlenítő hatás fokozása érdekében a vállalat kettős működésű eszközöket gyárt, ionizátorokat telepít egy házba ozonizátorokkal. A vállalat termékeit a Nasa megvásárolja űrhajókra történő felszerelés céljából.

Triogen

A medence mentesítési rendszereinek skót gyártója. Az egyik legnagyobb a világon. Kettős tisztítóeszközeire - ózonizálóra és ultraibolya sugárzásra - nagy a kereslet.

Xenozone

A mérnöki és műszaki központ védjegye "Átfogó kutatás". Gyártási cím: Novotroitsk, Új-Moszkva. A társaság az ország három legnagyobb fejlesztője és gyártója az úszómedencékhez.

Hogy melyik céget érdemes jobban megvásárolni, azt a vevő dönti el. Miután meghatározta a legjobb gyártókat, gondosan olvassa el a választékot, gondosan tanulmányozza a különböző gyártók több mintájának leírását, jellemzőit. Ezután össze kell hasonlítania a kapott adatokat, meg kell tudnia, mennyibe kerül az Önt érdeklő modell, és meg kell hoznia a döntést. Egyébként az olcsó eszközök nem jelentenek rosszakat. Nem árt hallgatni tapasztalt felhasználók tippjeit és trükkjeit, valamint az eladók tanácsát.

Sok otthoni kézműves érdekli, hogyan készítsen készüléket saját kezűleg. Nem olyan nehéz azok számára, akiknek a keze helyesen van hegyezve. A szükséges séma könnyen megtalálható az orosz interneten.Itt megtekintheti a szükséges alkatrészek, szerelvények és anyagok készletét is. De szeretném emlékeztetni, hogy az ózon veszélyes gáz. Annak érdekében, hogy ne károsítsa az egészséget, meg kell engedni, hogy koncentrációja ne emelkedjen túl a veszélyes határokon. A márkás készülékekben mindig van gázkoncentráció-szabályozó funkció. Házi készítésű készülékben nem az.

Fontos! A házi ózonizáló használata veszélyes az egészségre! Még a márkás termékek telepítését sem ajánlott egyedül elvégezni. Jobb ezt szakemberekre bízni.

Hol tudok venni

A legjobb ezt szaküzletekben megtenni. Itt átfogó tanácsokat kaphat, megtekintheti és megérintheti a terméket, és garanciakártyát állíthat ki. Ha ilyen üzletek nem állnak rendelkezésre, akkor kényelmes a termék online megrendelése az online áruházban, vagy a gyártók hivatalos webhelyeinek felkeresése.

A medence minőségi ózonizálóinak értékelése

Egyfokozatú generátorok

5. Hydro Forse Bestway 58202

Egy kínai vállalat, amely költségvetési modelleket gyárt kis otthoni fürdőkhöz. Olyan szűrőegységekkel működik, amelyek 2 köbméterről képesek eltávolítani a szennyeződéseket. víz óránként. Ózon termelékenység - 350 mg / óra. A szokásos O3 generátor mellett az egység nano-buborék generátorral van felszerelve. Ez újdonság a fertőtlenítési technológiák között.

A nanobuborékok mérete rendkívül kicsi, csak az emberi haj részének 1/10-e. Ha a közönséges gázbuborékok (esetünkben a triatomi oxigén) a felszínre hajlamosak, nanoanalógjaik egy órán át a vízoszlopban maradnak, jelentősen növelve az oxidálószer fertőtlenítő hatását. A nano-buborék generátor működéséhez szilikagél szükséges. Külön kell majd megvásárolnia. Ez a kompakt eszköz képes megbirkózni a 40 köbméteres térfogatú mesterséges tározók fertőtlenítésével. Az átlagos költség 20 430 rubel. Nem rossz lehetőség egy kis váz és még egy felfújható medence számára is.

Hydro Forse Bestway 58202

Előnyök:

 • kompakt méret;
 • a csatlakoztatás és az üzemeltetés egyszerűsége;
 • hatékony tisztítás vegyszerek nélkül;
 • megfizethető áron.

Hátrányok:

 • a szilikagél időszakos vásárlásának szükségessége.

4. Faraday A1G

A márka telepítéseit Indiában gyártják. Célja a legfeljebb 30 köbméter térfogatú mesterséges tározók tisztítása. Óránként 1 gramm nagy teljesítményű oxidálószert állítanak elő. A készülék beépített kompresszorral van felszerelve, amely a levegőt a reaktor kamrájába pumpálja, ahol a korona kisülési elektróda van felszerelve. A készülék kompakt teste, 210x270x420 mm, tartós üvegszálból készül. Súly csomagolás nélkül 9,02 kg. A készüléket 76009 rubel áron vásárolhatja meg.

Faraday A1G

Előnyök:

 • kompakt;
 • könnyen;
 • beépített kompresszorral.

Hátrányok:

 • nem olcsó.

3. A PZ2 zóna 1

Könnyű, kompakt és alacsony zajszintű készülék, amelyet egy amerikai cég gyártott. Az ózon kapacitása 0,5 g / óra. Ez elegendő a baktériumoktól és a szennyeződéstől való tisztításig, legfeljebb 90 köbméteres fürdőben. A készülék méretei 230x530x150 mm. Súly csomagolás nélkül - 8,4 kg. A telepítés hangokat elnyelő anyagokból készül, ami gyakorlatilag zajmentesen működik. Az áramkört modern félvezető eszközökkel állítják össze. A gyártó 20.000 órán keresztül garantálja a problémamentes működését. Az átlagos ár 207346 rubel.

Prozone PZ2 1

Előnyök:

 • kompakt;
 • termelő;
 • alacsony zaj.

Hátrányok:

 • drága.

2. Emec-03

Olasz ózonizátor gáztalanítóval. Minden ciklusban a teljes vízmennyiség körülbelül 10% -a kerül a reaktorba. A koronakisülés hatására a vizet ózonnal telítik és fertőtlenítik, majd egy gáztalanítón halad át, ahol az oxidáló gáz elpusztul. Ezután a fertőtlenített vizet befecskendezik a medencébe, legfeljebb 50 köbméteres térfogatig, a fürdő és a romboló nyomáskülönbségét működtető Venturi injektor segítségével. A generátor 2 óra triatomikus oxigént állít elő egy óra alatt. Víztermelékenység - 3 köbméter / óra. A berendezés elektromos teljesítménye nem haladja meg a 900 W-ot. A készülék méretei meglehetősen szerények: 1000x600x450 mm. Tápellátás: 220V. Az átlagos költség 380 000 rubel.

Emec-03

Előnyök:

 • nagy teljesítményű;
 • a klórfelhasználás 90% -os csökkentése;
 • nagyfokú tisztítás;
 • beépített gáztalanító.

Hátrányok:

 • magas ár.

1. Ozomat SB

Német létesítmény 80 köbméteres medencékig. 10 tonna vizet tisztít és fertőtlenít óránként. Méretek: 400x1350x500 mm. Az eszköz készlet tartalmaz:

 • védőborítás;
 • regenerációs indikátor;
 • teljesítményszabályozó;
 • légritkításmérő;
 • nyomásmérő.

A reaktorba kerülve a légköri oxigén koronakisülésnek van kitéve, és ózonná alakul. Ezután egy erős oxidálószert injektálnak a vízbe. Az egész folyamat teljesen automatizált. A fürdővíz savassága nem változik. A 100% -os tisztítás és fertőtlenítés ellenére sem kerülhető el a klór használata a vízvirágzás ellen. Ez a kezelési módszer azonban lehetővé teszi a klórozás minimálisra csökkentését. A víz kristálytisztává válik. Nincsenek kellemetlen szagok, a fürdőzők bőre nem szenved. A modellt szinte minden mesterséges tározóban sikeresen alkalmazzák, és a felhasználóktól a legjobb értékeléseket kapja. Átlagos költsége 486 805 rubel lesz.

Ozomat SB

Előnyök:

 • jó minőségű összeszerelés;
 • a folyamat teljes automatizálása;
 • kibővített funkcionalitás;
 • kiváló eredmény.

Hátrányok:

 • nagyon magas ár.

Kétlépcsős installációk

5.Intex 26666

Kettős működésű szennyvíztisztító telep egy nagy nemzetközi vállalattól. Két generátorból áll. Az egyik ózont termel a levegőben lévő oxigénből, a másik - klórt asztali sóból. Így az O3 fertőtleníti a vizet a vízben található összes káros anyag oxidálásával, az asztali só elektrolízisével nyert klór pedig kiegészíti a fertőtlenítést, és összetételében közelebb hozza a vizet a tengerhez.

Fontos! Jódozott só használata klórgyártáshoz tilos!

Az egység pH-szint érzékelővel van felszerelve, és a normától való eltérés esetén jelzi erről a tulajdonosnak. A készülék azonban nem tudja automatikusan visszaállítani a normál savasságot. Vegyszereket kell majd vásárolnunk.

A klór berendezés termelékenysége - 11 g / h, O3 esetén - 150 mg / h. A készülék meglehetősen energiaigényes, 1,25 kW teljesítményű, 220 V-os tápellátással rendelkezik. Érintőképernyővel, beépített ciklikus időzítővel, üzemmódjelzővel, hibaüzenet-funkcióval, áramlás- és nyomásérzékelővel rendelkezik. 56800 literes medencékhez tervezték. A készülék meglehetősen kompakt, 360x410x350 mm. Súly - 10,9 kg. Átlagos költség: 18 170 rubel.

Intex 26666

Előnyök:

 • a sóból származó klórral történő kezelés biztonságosabb, mint a hagyományos klórozás;
 • az asztali só raktározása klórgenerátorhoz könnyű és olcsó;
 • a savasság szintje szabályozott;
 • olcsó.

Hátrányok:

 • reagenseket kell vásárolni a pH egyensúly helyreállításához.

4. Tiszta víz OZ - 50

Az áttekintés kettős működésű berendezéssel mutatja be az egyik vezető helyet az uszodák víztisztítására szolgáló berendezések gyártásában. A készülék ózont generál, amely minden lehetséges káros anyagot oxidál a vízben, megszünteti a kellemetlen szagokat. Emellett a készülékbe egy erős ultraibolya lámpa is beépül, amelynek baktériumölő sugárzása "befejezi" az ózonozást túlélő káros hatásokat, megszünteti a penészedést és a penészt. Kiváló lehetőség nagy álló medencék feldolgozására, amelyek térfogata legfeljebb 190 köbméter, a tisztaság nem különbözik a rugótól. És nincs kémia. A készülék átlagos költsége 78 000 rubel.

Tiszta víz OZ - 50

Előnyök:

 • reagensmentes tisztítási technológia;
 • környezetbarát;
 • jó minőségű összeszerelés;
 • stílusos kialakítás.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

3. Triogen UV500 (OZ SX 500)

UV / ózongenerátor egy brit cégtől. Az ózon kapacitása 0,5 g / h. Tápellátás 220 V hálózati feszültségről. Az áram alacsony, csak 35 kW. Az állomás méretei nagyon kompaktak: 115х110х440 mm, súly - 3,8 kg. A működés elve megegyezik az előző áttekintési modellel. A generátor a levegőben lévő oxigént átalakítja triatomikus változatává, amely oxidálja a vízben található összes káros szennyeződést és baktériumot. Az ultraibolya lámpa sugárzása fokozza a fertőtlenítési eredményt, és megakadályozza a penész és a penész kialakulását. A készüléket a szűrők után a víztisztító rendszerbe telepítik.Az átlagos költség 77 541 rubel.

Triogen UV500 (OZ SX 500)

Előnyök:

 • tömörség;
 • könnyű;
 • nagyfokú tisztítás;
 • reagensmentes feldolgozás;
 • elfogadható áron.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

2. Aqua Elite 50 tiszta víz Tech

Az amerikai márka másik érdekes kétlépcsős tisztítási rendszere az ózonizáló - ionizáló. A készülék lenyűgöző teljesítményű, körülbelül 13,6 köbméter óránként. Legfeljebb 190 köbméter térfogatú mesterséges tározók tisztítására szolgál. A káros anyagok oxidációja mellett a berendezés rézionokkal dolgozza fel a vizet, és a rézelektródához juttatott áram erősségétől függően 179 - 287 mg / óra mennyiségben termeli azokat.

A berendezés komplex hatása a káros szennyeződések és baktériumok víztisztításában fejeződik ki, oxidációval és pH-egyensúlyának rézionokkal történő helyreállításával. Ennek eredményeként a felhasználó kristálytiszta és valódi "élő vizet" kap a tározójában, anélkül, hogy pénzt fordítana reagensek vásárlására. A folyamat technológiáját a NASA mérnökei fejlesztették ki / A készülék átlagos költsége 151 200 rubel.

Aqua Elite 50 tiszta víz Tech

Előnyök:

 • környezetbarát lehetőség;
 • kristálytiszta víz;
 • közgyűlés az USA-ban.

Hátrányok:

 • magas ár.

1. Xenozone Scout Duo

Oroszország kifejlesztette az úszómedencékben a víz kettős, reagens nélküli tisztítását és fertőtlenítését szolgáló automatikus berendezés O3 oxidálásával és UV besugárzással. A szerves szennyeződéseket eltávolítják, a víz megszabadul a kellemetlen szagtól.

A telepítés két független áramkörből áll, a levegőből és a vízből. A levegő elektródával van ellátva az ózon előállítására, a víz ultraibolya lámpával van ellátva, amelynek segítségével a vizet baktericid sugárzással kezelik. A tisztító rendszer elkerülő vezetékébe van felszerelve.

Megjegyzés: A bypass elkerülő vonalnak nevezik a különféle közegek csővezetékeit, amelyeket szűrők, adagolóeszközök stb. Telepítésére terveztek.

A fővezetékre vág az elzáró berendezések kötelező beépítésével a bekötésekre a beépített berendezés előtt és után, annak megelőzésére, javítására vagy cseréjére az áramkör leállítása nélkül.

A készüléket legfeljebb 50 köbméteres fürdők kiszolgálására használják, 1,39 kW-ot fogyasztanak 220 V-os hálózatról. Egy óra alatt a készülék 4 köbmétert dolgoz fel. víz. Az O3 generátoron és az ultraibolya sterilizálón kívül az egység fel van szerelve:

 • nyomásfokozó szivattyú;
 • áramlásérzékelő;
 • statikus keverő;
 • maradék gázromboló.

A készülék elektromos része a vezérlőszekrényben van bekötve. Az előlapon vannak kezelőgombok. A készülék méretei: 130x40x50cm. A súly nem haladja meg az 50 kg-ot. Átlagos költség: 315 500 rubel.

Xenozone Scout Duo

Előnyök:

 • kettős vízkezelés;
 • teljesen automatizált rendszer;
 • kompakt méret;
 • könnyű.

Hátrányok:

 • magas ár.

A medence jelenléte az országban vagy egy vidéki házban ma nem ritka. A piac telített a háztartási tározók víztisztító berendezéseivel, amelyek különböző működési elvekkel, méretekkel, költségekkel és teljesítménnyel rendelkeznek. A webhely szerkesztői remélik, hogy a bemutatott áttekintés segít a felhasználóknak megérteni az eszközök sokféleségét, és nem követnek el hibákat a megfelelő opció kiválasztásakor. Gondoskodj az egészségedről. Vásároljon egy úszómedencét egy nyári rezidenciához, egy kész gyógyfürdőt, egy felfújható vagy szabadtéri jakuzzit, adjon hozzá egy ózonizálót, és élvezze otthon a wellnessét.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét