A legjobb medenceszekrények 2020-ra

0

Milyen jó egy forró nyári napon hűvös vízbe merülni. Nincs tenger a közelben - nem számít, amíg kint meleg van, az otthoni fürdő a kedvenc nyaralási helyévé válik. Az egyik probléma az, hogy a növekvő fák és cserjék közelében levő levelek a vízbe esnek, a szemét a járda ösvényeiről repül. A tiszta víz megőrzése és az úszás érdekében bármikor érdemes a medencét tetővel, vagy inkább pavilonnal felszerelni.

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztősége áttekintést nyújt a 2020-ra tervezett, különböző kialakítású és alakú medencék legjobb pavilonjairól.

"Tetők" a medencéhez: mik a pavilonok, mi az előny

A következő típusú védőszerkezetek vannak:

 • Mobil.

A legjövedelmezőbb lehetőség, ha a fürdőt csak nyáron használják. A sűrű anyagból készült "sátor" megbízhatóan védi a vizet a portól, levelektől, csapadéktól. Ha az időjárás engedi, a lombkorona eltávolítható, és élvezheti a szabadtéri úszást.

 • Helyhez kötött.

Az előző típustól eltérően az álló helyzetben van, ahogy mondani szokták, egyszer és mindenkorra. Lehetetlen mozgatni, mozgatni egy fémszerkezetet. Minden oldalról polikarbonát lapok borítják, az egyik falat ajtóval, a többit - szellőztető emelőszakaszokkal látták el. A szerkezet minden évszakban állni fog, nem fél a csapadéktól és a hőmérséklet változásától. Az egyetlen hátrány a terjedelmesség.

 • Csúszó.

A víztartó hosszában beépített sínekből és mozgatható szakaszokból álló keretből áll. A forma más: kerek, ovális, téglalap alakú, négyzet alakú. Egy ilyen modell multifunkcionális: eredetinek tűnik, védi a víz minőségét a külső tényezőktől, meghosszabbítja a fürdési idény időtartamát az épület belsejében lévő meleg éghajlat fenntartásával, lehetővé teszi, hogy egy szép napon kinyissa a fürdőtálat, és ugyanakkor árnyékot szervezzen a baldachinnal.

A pavilonokat megkülönböztetik a magasságuk is. A legalacsonyabbak - akár egy méterig is - egyszerűen csukják be a tálat. Tudsz úszni, de nem fogod tudni felszívni a vizet. A közepes magasságú napellenzők lehetővé teszik az ember számára, hogy teljes magasságában felálljon. Magasak - több mint két méter - ez már egy fürdőrész építése.

Legjobb gyártók

A szabadtéri medencék felszerelésének szegmensében termékeket kínáló cégek közül a következő vállalatok emelkednek ki.

 • VÖROKA GmbH

Német cég. 1964-ben alapították. Elsődleges specializáció - medencetetők. A vállalat székhelye Eppingen. Ma a termékeket széles körben használják különféle ipari területeken és háztartásokban. A VÖROKA oroszországi hivatalos kereskedője az AstraPuls.

 • Mountfield

Cseh gyártó. 1991 óta vezeti a történelmet. Választék: különféle típusú medencék, kerti felszerelések, bútorok és felszerelések. A társaság hálózatába 74 kiskereskedelmi üzlet és szolgáltató központ tartozik. Mountfield márka - AZURO.

 • Alukov

Egy másik cseh cég. 1995 óta létezik, kezdetben alumíniumkereteket gyártott - ajtó- és ablakkereteket. Később megkezdődött a teleszkópos kerítések gyártása.A kereskedelmi kapcsolatok 40 országgal jöttek létre. A cég birtokolja az IPC-TEAM védjegyet.

 • ALBIXON a.s.

Cseh gyártó. A vállalatot 1990-ben alapították a Smetana testvérek. Jelenleg iparának egyik legnagyobb képviselőjének számít a világon. 64 nemzetközi minőségi tanúsítvánnyal és szabadalommal rendelkezik. A cseh ALBIXON márka forgalmazója Oroszországban - Idealkaver.

 • Aluabri

Nemzetközi szövetség, 1999 óta a piacon. Mint a gyártó hivatalos honlapján megjegyezték, a pavilonok "Franciaországban kifejlesztett alumínium profilrendszert" használnak. A vállalatnak több európai országban van gyártási és értékesítési szolgáltatása.

 • Aluten

Hazai gyártó. Az alyuten üzem kiváló minőségű alumínium áttetsző szerkezetek gyártására specializálódott. Tíz éves működése során a vállalat elnyerte a fogyasztók bizalmát, és a külföldi gyártók egyik méltó versenytársa.

 • Vízesés

20 éves múlttal rendelkező orosz vállalat. Különböző formájú és színű polikarbonát profilokból készült csúszó pavilonok gyártásában és a fogyasztókhoz történő eljuttatásában. A márka új termékei iránt nagy a kereslet.

Amikor kiválasztják, melyik vállalatnak érdemesebb terméket vásárolniuk, a vevőknek először is ezeket a vállalatokat kell megvizsgálniuk, amelyek jó minőségű termékek megbízható szállítóiként szereztek hírnevet.

Hogyan válasszunk pavilont

Mivel ezek a szerkezetek különböző formájúak és magasságúak, vásároljon olyat, amely teljes egészében eltakarja a fürdőtálat és az ahhoz közeli aljzat egy részét.

A vásárlók által elkövetett főbb hibák:

 • A menedékház nem felel meg a paramétereknek;
 • A lombkorona nem alkalmas éghajlati viszonyokra;
 • Gátlástalan eladó kiválasztása.

Ha otthoni fürdőhöz szeretne menedéket vásárolni, akkor fontolóra kell vennie:

 1. Az épület magassága.

Üdülőterület építését tervezi, vagy a fő feladat a víz elrejtése a törmelék, a por, a levelek elől és a gyors párolgás megakadályozása? Ha csak tetőt kell készítenie, akkor elég egy alacsony menedékhely: saját örömére úszhat a betűtípusban, csak akrobatikus ugrások nélkül. A fürdőrész felszereléséhez magas pavilonra lesz szükség, amely pavilonként vagy lombkoronaként működik a piknikterületen.

 1. Alak és méret.

Itt minden egyszerű: egy téglalap alakú modellnél egy kupola alakú előtető alig alkalmas. Egy kerek tál esetében valószínűleg nem lesz szükség aszimmetrikus pavilonra, kivéve, ha a helyszín tulajdonosai zárt rekreációs területet fognak rendezni, amikor a tető alatt úszómedence, táncparkett, edzés és koktélbár található.

 1. Típus: mobil, álló.

A pavilonok mindegyike kényelmes és funkcionális. Fontos azonban megérteni, hogyan használják a medencét, meddig és milyen területen. Például egy kis telephely esetében a mobil lombkorona lenne a megfelelőbb, egy terjedelmes, álló szerkezet négyzetmétereket fog ellopni, melyektől a telek tulajdonosa másképp számított.

 1. Eszköztípus.

Csúszó, monolit és takaró istállók vannak a piacon. Melyik a legjobb pavilon, amelyet vásárolni lehet - a medence tulajdonosának el kell döntenie a fürdőtál tulajdonságai alapján. Az összecsukható opció inkább kis süllyesztett vagy föld feletti medencékhez alkalmas. A keret íveit UV-álló PVC-fóliával borítják, és napellenző burkolattal erősítik. A készülék megvédi a vizet a szennyezéstől. Keretes medence esetén mind csúszó, mind monolit szerkezetet használhat. Jellemzői egy ilyen szerkezet - a fürdőző lehet egy medence, zárt minden oldalról. A csúszó modell lehetővé teszi a fürdőtál kinyitását. Kompozit esetén kívánatos a szerkezetet mozgatható szakaszokkal ellátott sínre felszerelni.

 1. Anyag.

A legnépszerűbb álló modellek alumínium "csontvázból" készülnek, polikarbonát szakaszokkal. Ezek meglehetősen tartós szerkezetek, hosszú élettartammal. Ha kedveli a könnyű fészereket, akkor előnyben kell részesíteni a textil borítású szerkezeteket. Azok a vásárlók szerint, akik ilyen sátrakat választottak, pénzügyileg jobban nyereségesek. A lényeg az, hogy a szerkezetek nedvességvédelmi funkcióval rendelkezzenek.

 1. Nehézség tisztán tartani.

Az üdülőterületet jól karbantartani kell. Ha a burkolat olyan anyagokból készül, amelyek nem tolerálják az ecsetet és a tisztítószereket, akkor egy ilyen pavilon rövid idő alatt meghibásodik a beszennyeződött szennyeződés, penész és penész miatt. Ezenkívül a higiénia hiánya káros lesz a fürdőzők egészségére. Ki akarna fröccsenteni a medencében, ha a feje félelmetes, mocskos szörnyeteg.

 1. Márka.

Az előny a jól ismert vállalatok oldalán áll. A legjobb gyártók nemcsak nevükkel és hírnevükkel felelnek az árukért, hanem tisztességes szolgáltatást is kínálnak, garanciát vállalnak termékükre. Mindenesetre először tanulmányoznia kell a vállalatról és annak termékeiről szóló véleményeket, és csak utána kell vásárolnia.

 1. Ár.

A legolcsóbb és költséghatékonyabb lehetőségek a mobil napellenzők. A sátor pavilonja 15-20 ezer rubelbe kerül. A mozgó menedékhelyek azonban nem hosszabbítják meg az úszási idényt, engednek az erős szélnek és az erős csapadéknak, egy ilyen szerkezet nem hagyható nyugodt lélekkel telelni. Az álló modellek könnyen áttelelhetnek, de drágábbak is. Az átlagos költség 300 ezer rubel. A legjobbak és a legdrágábbak a külföldi márkák polikarbonát csúszó menedékei: nagy, multifunkcionális, sok szekcióval, különböző formájú. Mennyit ér egy mérnöki művészet? Az ár néha eléri a 800-900 ezer rubelt.

 1. Hol lehet minőségi terméket vásárolni.

Online vásárlást megrendelhet a gyártó vagy a forgalmazó online áruházában. Az oldal általában bélyegzőket, fényképeket, leírásokat és a modellek jellemzőit tartalmazza, nem lesz nehéz kiválasztani a szükségeset. A vállalatok gyakran készítenek pavilonokat az ügyfél által megadott méretnek megfelelően. A szerkezet telepítését szakemberekből álló csapat végzi.

Ha az összes kiválasztási kritériumot figyelembe vesszük, a vásárlás öröm lesz.

Hogyan építheti álmai pavilonját

Ha nincs vágy egy kész szerkezet megvásárlására, akkor a medence számára a "jack-of-all-trade" "tető" önállóan épít. Előtte érdemes részletes útmutatást kapni a szakemberektől, valamint jóváhagyni a terveket és megérteni:

 • Milyen célból épül;
 • Milyen szolgálati időre számolják.

Amikor a projekt mentálisan meg van rajzolva, akkor rajzok készülnek, megfeledkezve a szükséges paraméterek megadásáról:

 1. Magasság;
 2. Szélesség;
 3. Hossz;
 4. Alapforma;
 5. Mozgatható szakaszok jelölése;
 6. Egy ajtó.

Fontolja meg a következőket is:

 • Milyen alapokra van szükség;
 • Anyag az alap szilárdságának növelésére;
 • Milyen burkolat szükséges az alaphoz;
 • Tervezési jellemzők;
 • Fedőanyag: szakaszok polivinil-kloridból vagy textilszálból;
 • Kiegészítő anyagok vízszigeteléshez;
 • Rögzítő elemek;
 • Festék.

Lépésről lépésre a polikarbonát medence pavilon házi készítéséhez

 1. Alapozás előkészítése: másfél méter mély árkot ásni, vastag vasalással (kettős) lefektetni, betont önteni.
 2. Fedje le a betont porcelán kőedényekkel.
 3. Adja meg a leendő csontváz fémcsöveinek a kívánt alakot daráló segítségével, majd hegesse és köszörülje meg a vágásokat.
 4. Csavarja a keretet az alapozáshoz.
 5. Csatlakoztassa a keret fém íveit a kerethez.
 6. Minden varrat korróziógátlóval kezelhető.
 7. A polikarbonát lemezeken jelölje meg, hol lesznek a furatok.
 8. Helyezze be a polimer lemezeket a keretbe, önmetsző csavarokkal és alátétekkel rögzítve.
 9. Fedje le a varratokat tömítőanyaggal.
 10. Fedje le a fém „csontokat” lakkal vagy festékkel.

Az alap szélessége 10 cm-rel szélesebb, mint a szerkezet, ez előfeltétele a megbízható szerkezet létrehozásának. Minél több szakasz van, annál szélesebb az alap.

Szakmai tanácsadás

 1. Jobb 0,8 cm vastag polimer lemezeket használni:
 • megakadályozza az ultraibolya sugárzás behatolását;
 • a cellás polikarbonát jó hőszigeteléssel rendelkezik;
 • átlagos élettartam - 10 év;
 • tisztítható;
 • esztétikus megjelenésű.
 1. A szilárd alap elkészítése: 20 cm átmérőjű vastag megerősítésre van szükség.
 2. A fémszerkezetek alapjának vastagságához legalább 1-1,5 méter szükséges.
 3. Erősítse meg az alapot úgy, hogy egy másik „örök” anyagból készült porcelán kőedényt vagy csempét rak fel.
 4. A keret fémcsövének legalább 2 m hosszúnak kell lennie.
 5. Az optimális távolság a boltívek között 100 cm.

Ha nem bízik a saját képességeiben, akkor jobb, ha segítségért fordul a szakemberekhez, elvégre az építkezés nehéz üzlet.

Minőségi medenceszekrények értékelése 2020-ra

Az online áruházak vásárlóinak véleménye szerint a "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői összeállították az aktuális év népszerű modelljeinek válogatását.

Kerek alap

3. hely: Poolmagic PH-03

19 ezer rubel áron kínálják.

Gyártó - Poolmagic. Mobil, egyszakaszos, kerek medencéhez. Paraméterek (hossz, magasság, szélesség): 6x2,8x5,2 m. A test poliészterből, maga a szerkezet üvegszálból vagy horganyzott acélból készül. Három cipzáras ajtóval vagy zárral. Alkalmas a víz szennyeződésektől és portól való megvédésére, pavilonként használható.

Poolmagic PH-03 pavilon

Előnyök:

 • Stílusosan néz ki;
 • Könnyen telepíthető;
 • Hosszú élettartam;
 • Minőségi anyag.

Hátrányok:

 • Nem fogja visszatartani az erős széllökéseket.

2. hely: AZURO

120 ezer rubelbe kerül.

Mobil, egy szekcióval. Súly - 60 kg. Méretek (HxMxS): 4,9x2,6x4,9) A menedéket földelt és beásott medencékhez használják. A csontváz cső alakú alumínium, védőréteggel az UV sugárzás ellen. Mozgatható tetővel.

pavilon AZURO

Előnyök:

 • A szerkezet könnyen mozgatható;
 • Egyszerű telepítés;
 • Vízálló;
 • Elásott pezsgőfürdőkhöz használható.

Mínuszok:

 • Nem a rossz időjárás miatt.

1. hely: Aluten Elite

Ár: 445 ezer rubel.

Orosz termelés. Méretek (HxSxMx): 4x4x2 m. Modern fagyálló modell, nem igényel szétszerelést a téli hónapok kezdete előtt. A gyártás az eloxált bevonat speciális technológiáját alkalmazza. A különleges összetétel megvédi a szerkezetet a külső tényezőktől.

pavilon Aluten Elite

Előnyök:

 • Gumi tömítéssel;
 • Korróziógátló réteggel;
 • Stílusos kialakítás;
 • Szerkezeti szilárdság.

Hátrányok:

 • Drága.

Ovális / téglalap alakú alap

5. hely: AZURO

200 ezer rubel átlagáron értékesítették.

Gyártó - Mountfield. Mobil, ovális. A szakaszok száma három. Méretek (HxMxS): 10x4,1x2,2 m. Súly 104 kg. Cső alakú alumínium "csontvázból" készült, emelkedő tetővel.

pavilon AZURO

Előnyök:

 • Minőségi anyag - VALMEX textíliák;
 • UV-álló;
 • Egyszerű és gyors összeszerelés;
 • A fürdő minden oldalról kinyitható.

Mínuszok:

 • Nem túl időjárásálló.

4. hely: NOVUM-CLASSIC A

Ár: 437 ezer rubel.

Téglalap alakú boltozatos modell. Nem fél a hőmérséklet változásától és az éghajlati hatásoktól. Stabil szerkezet három AlMgSi tartóprofillal és polikarbonát cellákkal.

pavilon NOVUM-CLASSIC A

Előnyök:

 • Minőségi anyag;
 • Kivehető elülsíkkal;
 • Tartós;
 • Eloxált felület;
 • Garancia: 2 év.

Hátrányok:

 • Kedves.

Bronz: Karát

Költség: 328 ezer rubel.

VOEROKA márka. Téglalap alakú modell AlMgSi alumínium profilokból és cellás polikarbonátból, UV sugárzás és korrózió elleni védelemmel. Háromrészes. Van egy görgős mechanizmus.

Carat pavilon

Előnyök:

 • Ajtó zárral;
 • Félautomata csavarokkal;
 • Mozgatható szakaszok;
 • Korróziógátló bevonattal;
 • Hosszú élettartam - 25 év.

Mínuszok:

 • Nem.

Ezüst: AVRORA

Az átlagár 500 ezer rubel.

Gyártó: Cascade. Paraméterek (HxSzxM): 8,25x4,5x0,94 m. A víz védelmére cellás vagy monolit polikarbonátból készült négyszakaszos alacsony modellt alkalmaznak. A mobil menedék lehetővé teszi, hogy egy tiszta napon a medence teljesen kinyíljon, rossz időben pedig bezáruljon.

pavilon AVRORA

Előnyök:

 • Praktikum;
 • Minőségi anyagok;
 • Elegáns megjelenés;
 • Mozgatható szakaszokkal.

Hátrányok:

 • Nem használható vízi menedékhelyként;
 • Kedves.

"Arany": Teledom Klasik

Ár: 400 ezer rubel.

Méretek (HxSxM): 10,16x4,75x1,25 m. Négy szakaszból áll. Monolit / cellás polikarbonát tetővel, alumínium vázzal. Vezetősíneken. A Teledom modellek népszerűsége minőségükben, könnyű használatukban és sokoldalúságukban rejlik. Csúszás: nem csak megvédi a vizet a lomtól, hanem az épületen belül is kényelmes hőmérséklet-rendszert tart fenn.

Teledom Klasik pavilon

Előnyök:

 • Biztonság;
 • Multifunkcionalitás;
 • Levehető oldalfalakkal;
 • Korróziógátló bevonattal;
 • UV-védelemmel;
 • Jól néz ki.

Mínuszok:

 • Költség.

Hogyan lehet meghosszabbítani egy pavilon eltarthatóságát: ajánlások

Megfelelő működés esetén a lombkorona sokáig fog tartani. Ha mobil kupolát használ, akkor nem lehet egyszerűbb eltávolítani és eltávolítani jövő nyár előtt. Egészen más a csúszó és álló. Nem lehet levenni vagy elrejteni.

A szakértők úgy vélik, hogy a fürdőhely tulajdonosainak be kell tartaniuk a következő szabályokat:

 1. Sok modell önálló szellőzőrendszerrel rendelkezik, így a nedves levegő nem stagnál. Ha a pavilont saját kezűleg építették, akkor szellőzőrészeket kell biztosítania. Ha nem, akkor időnként tartsa nyitva az ajtókat vagy a részeket.
 2. Annak ellenére, hogy a gyártók biztosítékot nyújtottak arra, hogy az álló és csúszó szerkezetek ellenállnak a rossz időjárásnak, jobb biztosítani magukat: feltétlenül csukja be az ajtókat és a részeket, ha a szél fúj. Az erős széllökések károsak lehetnek.
 3. A lombkorona nem mosható erős vegyszerekkel. Ez elrontja az anyagot és lerövidíti annak élettartamát. Jobb, ha vizet permetez egy tömlőből. Tisztítsa meg a piszkos területeket folyékony mosószerrel és közepesen kemény ecsettel.
 4. Télen a havat el kell távolítani a tetőről, különben a lemezek deformálódnak a súly alatt.
 5. Ha bármelyik lap nem működik, akkor azokat ki kell cserélni. Ellenkező esetben a funkcionalitás elvész.

Ha van tapasztalata a medenceház beszerzésében és telepítésében, kérjük, írjon megjegyzést. Ossza meg véleményét, hogy mire kell figyelnie vásárláskor, véleménye szerint, és milyen árnyalatokkal nézhet szembe a vevő.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *