A legjobb kaputelefonok 2020-ra

0

A szolgáltatások területén szinte minden típusú vállalkozás - kis, közepes - magában foglalja az ügyfelekkel való közvetlen kommunikációt. A vállalkozás általános hatékonysága a kapcsolat minőségétől függ. A kétirányú kliens kommunikáció biztosítása, konferenciahívás, konferencia, kaputelefon tartása segít. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői áttekintést készítettek a 2020-as legjobb kaputelefonról.

Ami?


Az intercom (CP) kifejezés különféle kommunikációs rendszereket jelent, amelyek közül a legfontosabbak:

 • Kaputelefonok - kaputelefonok;
 • Választók - konferenciahívásokhoz;
 • Belső hangosító rendszerek - segélyhívásokhoz használják;
 • Az egyoldalú, külső értesítések modelljei - lehetővé teszik a hatalmi struktúrák, a Vészhelyzeti Minisztérium értesítéseinek meghallgatását;
 • Kétirányú kommunikációs eszközök hangosan beszélő kijárattal - felhasználási körük benzinkút, lift szolgáltatás, a pénztáros kliens.

A csatlakozás típusa szerint az összes PU két kategóriára oszlik:

 • Vezetékes, általában 220 voltos csatlakozás;
 • Vezeték nélküli kommunikáció rádióhullámokon keresztül.

Minden csatlakozási módnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A vezetékes csatlakozás hátránya a szükséges kábelszerelés. A kommunikáció tartóssága, hangzása, munkahelyi biztonsága, az átadott információk titkossága azok minőségétől függ. Ezenkívül a kábel lefektetésének telepítési munkái meglehetősen költségesek lehetnek, különösen ha elágazó hálózatról van szó. A vezeték nélküli modellek könnyen csatlakoztathatók a fejegységhez vagy egymástól függetlenül, ehhez egyszerű lépésről lépésre van utasítás. Az ilyen kapcsolat hátránya a kommunikációs tartomány függése a pontok közötti távolságtól és a belső átfedés vastagságától. A távolság növekedésével a falak száma, a stabil kapcsolat egyenes arányban csökken. Egy ilyen előfizetői egység érzékeny a külső interferencia hatására, például háztartási elektromos készülékekből. Az objektivitás érdekében meg kell jegyezni, hogy a vezetékes kaputelefonok torzíthatják a hangot, ha egy erős tirisztor típusú zajkeltő készüléket telepítenek 220 volt feszültségre.

Mik a PU-k a csatlakozás típusa szerint

Az adó és a vevő rádióállomások összes fenti eszközének megkülönböztető jellemzője zárt felépítésük. Vagyis függetlenül attól, hogy milyen típusú modellt használnak, egycsatornás, kétcsatornás vagy többcsatornás, nincs kapcsolat a külső kaputelefonokkal. Az összes PU beszélésének fő módjai a következők:

 • A duplex a legkényelmesebb kommunikációs mód, amelynek résztvevői egyszerre kommunikálnak.
 • Simplex - költségvetési eszközök változó információs csatornával. Az így végrehajtott hangszóró-kommunikáció csak egy hangüzenet fogadására vagy továbbítására szolgál. A beszélgetőpartnerek közötti váltás általában a váltógombbal történik.
 • A fél-duplex automata egy közepes árú berendezés, amely köztes helyet foglal el a szimplex és a duplex között. A készülék működési elve egyszerű.Miután az egyik előfizető befejezte a beszélgetést, a berendezés automatikusan átvált az információ továbbításáról a fogadásra. Ennek a módnak az a gyenge oldala, hogy intenzív beszélgetés során a szavak vége eltűnik.
 • Konferenciákhoz vegyes típusú információátvitel is lehetséges, amelynek során leválaszthatja az előfizetőket a központi konzolról, összekapcsolhatja a beszélgetés többi résztvevőjét full duplex vagy automatikus half duplex használatával.

A kaputelefon másik fontos tényezője a hierarchikus felépítés. Az egyik leggyakoribb a sugárirányú, amelyben a többi előfizetővel való kapcsolat elválik a központi konzoltól, mint a szálak. Egy másik népszerű lehetőség, visz-a-vis, amelyben az egyik beszélgetőpartner közvetlenül kapcsolódik a másikhoz. Ebben az esetben a csatlakoztatott előfizetők számát előfizetői kapacitásnak nevezzük. Kétféle lehet, egycsatornás, például ugyanaz a vis-a-vis hierarchia, vagy többcsatornás. Nagyszámú előfizető esetén azonban a kommunikációs csomópontok a működés és az azt követő karbantartás során összetetté és drágává válnak. Az előfizetők számának növekedése esetén a szakértők ajánlásai - mini - automatikus telefonközpont telepítése A PU fontos tényezője a külső környezettől való védelem szintje lesz. Mint minden más technikánál, ezt a tényezőt az IP rövidítés is jelzi, kétjegyű számmal. Ahol az első szám a mechanikai igénybevétel elleni védelem mértéke, a második az, hogy az eszköz mennyire képes megakadályozni a nedvesség bejutását. Ez különösen akkor fontos, ha a készüléket 220 voltos változó hálózatról táplálják.

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb modellt?

Ilyen sokféle kapcsolattípus, kapcsolati séma, jellemző mellett meglehetősen nehéz megérteni, mire kell elsősorban figyelni. De ahhoz, hogy eldöntse, melyik a jobb, ha kaputelefont vásárol, először is meg kell értenie annak hatókörét. Tehát zárt típusú irodai helyiségek számára irracionális lesz olyan modellt választani, amelynek teste fokozott nedvesség- és ütésállósággal rendelkezik. Az ilyen eszközök azoknak a vállalkozásoknak a legalkalmasabbak, amelyek napi ügyféláramlással és hozzáféréssel rendelkeznek a külső környezethez. Mint például benzinkutak, autóbusz-állomások, légi terminálok. Az ilyen szervezetek, valamint a szupermarketek számára a lökésállóságon és a berendezések kopásállóságán túl fontos, hogy a test acél legyen. Igen, az ilyen modellek drágábbak, de az acél tokkal rendelkező modellek népszerűsége magas. Végül is ellenáll az ismételt fertőtlenítésnek, ami rendkívül fontos az egészségügyi és járványügyi előírások betartása szempontjából.

Melyik céget érdemes jobban megvásárolni

A berendezés legjobb gyártói többnyire három csoportba sorolhatók:

 • Ázsiai gyártók, általában kínai, dél-koreai;
 • Orosz, termékeik elsöprőek a piacon;
 • Amerikai, európai vállalatok.

A híres márka megvásárlásának vonzereje ellenére, legyen az dél-koreai vagy európai, meg kell érteni, hogy ezeknek a vállalatoknak a termelése gyakran lokalizálódik. Vagyis a gyártó országától függetlenül az összeszerelést Oroszország területén végzik, és ezen eszközök fő jellemzői általában hasonlóak egymáshoz.

Hol tudok venni

Amint azt a fentiekben leírtuk, az információ rádió továbbításával működő olcsó PU-k rövid idő alatt kézzel összeállíthatók. Ennek megfelelően megvásárolhatja őket az online áruházban, ahol az ilyen rendszerek széles választéka és videojátékok találhatók a telepítéshez. De többcsatornás, bonyolult, vezetékes rendszerek vásárlásakor a berendezések telepítésének folyamata válik fő kérdéssé és költségté. Ezért a legjobb, ha ilyen vásárlásokat a PU telepítésére és konfigurálására szakosodott vállalatoknál végeznek. Képesek lesznek kiképezni a vállalat alkalmazottait a berendezéssel való munkára, tanácsokat adhatnak a megfelelő működéshez és garanciális szolgáltatásokat is nyújtanak.

Kiváló minőségű kaputelefonok értékelése 2020-ra

Költségvetési árkategória

SLINEX AM - 20


Egyszerű, megbízható duplex eszköz, amelynek fő célja, hogy a látogatótól távoli távolságban működjön a hang terjedését akadályozó akadály mögött. Ilyenek például egy zárt vállalkozás irányítószobája, ellenőrző pont, információs pult. A készülék két egységből áll, mindegyikben van egy hangszóró mikrofon. A kezelő beállíthatja a hangszórók bemeneti és kimeneti hangerejét, valamint némíthatja a mikrofonokat mindkét egységhez. Egy további kimenet segítségével lehetőség van egy másik hangszóró felszerelésére vagy hangrögzítő berendezések csatlakoztatására. Külső, hordozható mikrofon csatlakoztatása is megengedett. És a Motorola audio chipnek köszönhetően, amely a telepítés "szíve", az átadott hang tiszta, külső zaj nélkül.

SLINEX AM - 20

Előnyök:

 • Üzemi hőmérséklet + 70 és - 40 között;
 • A kültéri egység megbízhatósági osztálya IP65 (ütésállóság, nedvességállóság);
 • Költségvetési árkategória.

Hátrányok:

 • Nem vettem észre.

Digitális duplex DD-205T HF


Olyan eszköz, amelyet az előző SLINEX AM - 20 modellel megegyező profilú szervezetek számára hoztak létre, miközben fejlettebb funkcionalitással rendelkezik. Tehát egy Motorola audio chip helyett kettőt használnak itt, digitális zajcsökkentés, az ügyfél és a pénztáros hangjának erősítése történik. Ez lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy torzítás nélkül, egyidejűleg folytasson beszélgetést az üzemeltetővel, anélkül, hogy nagyon zajos környezetben (benzinkút, repülőterek, vasútállomások) is fel kellene emelnie a hangját. Ennek a modellnek az előzőtől egy másik megkülönböztető jellemzője a hívó gomb jelenléte az üzemeltető számára, amely néha szükséges, ha elhagyja a munkahelyet.

Digitális duplex DD-205T HF

Előnyök:

 • A külső blokk vandálvédelemmel rendelkezik;
 • Lehetőség van audio és video vezérlő rendszerek csatlakoztatására;
 • Operátor hívógomb;
 • Automatikus, digitális hangerő-szabályozás a beszélgetőpartnereken;
 • Digitális zajcsökkentő érzékelő;
 • Elfogadható ár.

Hátrányok:

 • Nem vettem észre.

STELBERRY S-400


A STELBERRY S-400 sorozat népszerű modelljei a sokféle tevékenységet folytató üzletemberek véleménye szerint az egyik legjobb kombinációt képviselik az ár-minőség kategóriában. Számos üzleti területen bizonyítottak, például bankokban, vasútállomásokon, üzletekben, és a legjobb értékeléseket kapták a személyzettől. Végül is minden alapvető műveletet ezzel a készülékkel, csökkentést - a hangerő növelését, a mikrofon érzékenységének beállítását érintőgombokkal hajtanak végre. Alkalmazásuk leegyszerűsíti az ügyféllel folytatott munkát, miközben növeli az eszköz élettartamát. A mechanikus kapcsolóval rendelkező modellektől eltérően. Ezen túlmenően ennek a technológiának a használata a szennyeződést taszító műanyaggal együtt lehetővé teszi az S-400 számára, hogy egész nap megőrizze a szemnek kellemes megjelenését.

STELBERRY S-400

Előnyök:

 • A megjelenés sokáig szép marad;
 • Érintse meg a vezérlő gombokat;
 • Nagy teljesítményű hangszórók;
 • Az operátor beszélgetése rögzíthető;
 • Érzékeny mikrofon, amely nem igényel erőfeszítést a kezelőtől;
 • Kis "kliens" panel;
 • Az ügyfél mikrofonja torzítás nélkül továbbítja a hangot;
 • Van egy mikrofon némító gomb.

Hátrányok:

 • A pénztáros és az ügyfél közötti kis távolság mellett a mikrofon "fonit";
 • Nincs fejhallgató-csatlakozó (fejhallgató és mikrofon);
 • Hajlandóság a közeli elektromos készülékek zavarására.

Közepes árkategória - akár 10 000 rubel

STELBERRY S-410


PU, amelynek számos vitathatatlan előnye van a még drágább modellekkel szemben. Ez az árkategória azon kevés modelljeinek egyike, szimplex funkcióval. Ez a funkció alkalmas megnövekedett háttérzajjal rendelkező tárgyalókra, autóbusz-állomásokra, műhelyekre. Beszélgetés közben az operátor a távirányító egyik gombjával bekapcsolja a szimplex módot. Ezt követően az információt váltakozva továbbítják az ügyfélnek vagy az üzemeltetőnek a kapcsoló segítségével. A "pénztáros" munkáját egyszerűsítették a hajlító mikrofonállványnak és a saroktartónak köszönhetően, amelyek lehetővé teszik az "ügyfél" egység leghatékonyabb telepítését.

STELBERRY S-410

Előnyök:

 • Vandálbiztos anyagok a kültéri egység gyártásához;
 • Átlagos ár jó funkcionalitással;
 • Érdekes design;
 • Simplex funkció;
 • Vezérlés érintőgombokkal.

Hátrányok:

 • Közepes zajvédelem.

Digitális duplex 215G HF


Háromvezetékes, duplex modell, fokozott zajú „törmelék” helyeken dolgozik. Ugyanakkor az üzemeltető és az ügyfél közötti beszélgetés - a modell vásárlóinak véleménye szerint - korlátlan, interferencia nélkül marad. Mindez a DD - 215G HF "szívének" köszönhető, a Motorola kettős audio chipjének, amely egy digitális háttérzaj érzékelővel működik együtt. A DD-215G HF másik megkülönböztető jellemzője egy távoli, vandálbiztos klienspanel, amely kezelői hívógombbal van felszerelve. Ezért ez utóbbi nem feltétlenül van mindig a mikrofon közelében. A látogatók számára kényelmes irodában vagy csarnokban dolgozni, az ügyfélegység kimeneti teljesítményszintje, a szennyeződésekből való szűrés lehetővé teszi, hogy a pénztáros beszédét hallás nélkül megterhelje.

Digitális duplex 215G HF

Előnyök:

 • A távirányító nem szennyezett felülete;
 • Digitális zajcsökkentés;
 • Vandálellenes ügyfélegység;
 • Pénztári hívás gomb;
 • Nagy teljesítmény;
 • A külső egység védelme a nedvességtől;
 • Kiterjesztett mikrofonállvány.

Hátrányok:

 • Mechanikus vezérlőgombok.

10 000 rubel feletti árkategória

Stelberry D-600


A listában említett eszközök szinte mindegyikét kétirányú működésre tervezték külső kliens egység használatával. A D-600 irodákhoz készült, ezért nincs védett, hangszóróval ellátott külső egysége. Az apparátus segítségével kommunikáció zajlik a titkár - a főnök, vagy az alkalmazottak csoportjának (osztály) rendszere szerint - a vezető között. A készülék két bimodulumból áll, amelyek mindegyike rendelkezik egy mikrofonnal, a mikrofon bekapcsolásának fényjelzésével, egy hívógombbal és egy kihangosítóval. Ez utóbbi képes külső hangszórók csatlakoztatására. A hangminőséget egy rendkívül érzékeny hangérzékelő biztosítja, a mikrofon speciális bevonata, amely megakadályozza a háttér torzulását. Például az irodai légkondicionáló erős működése során. És természetesen a PU leírása hiányos lenne, anélkül, hogy megemlítenék a D-600 kellemes megjelenését és színét.

Stelberry D-600

Előnyök:

 • Érintésvezérlés;
 • A hangszóró hangerejének, a mikrofon érzékenységének beállítása;
 • Hangos értesítési funkció;
 • Háttérvilágítású mikrofon.

Hátrányok:

 • Nem láttam.

Stelberry S-645


A legjobb 2020-as PU minősítést egy négycsatornás, vezetékes radiális hierarchikus elrendezési rendszer egészíti ki. A központi vezérlőmodul egy értesítési megafonnal és négy belső telefonkonzollal van összekötve. A diszpécsernek hozzáférése van külső értesítéshez vagy szelektív kommunikációhoz a négy csatorna egyikén keresztül. Kivel létesíti a kapcsolatot, a diszpécser maga választja, beleértve a kívánt csatornát, miután a hívójel az értesítési gombon keresztül érkezik. Annak érdekében, hogy a vevő elkerülje az esetleges hibákat a rendszer kiválasztásakor, tisztázni kell, hogy a konferencia mód itt nem lehetséges. A környezet erős háttere esetén a „simplex” funkció aktiválódik. Gombon keresztül biztosítja a diszpécser és az ügyfél bevonását a beszélgetésbe, felváltva maga a diszpécser kérésére. Így az információ továbbítása stabilabbá és jobbá válik. Az S-645 kiválasztásának fő kritériuma az egyértelmű kommunikáció több ügyféllel, ha riaszthatók (ellenőrzőpontok, biztonsági vállalkozások, védett területek).

Stelberry S-645

Előnyök:

 • Simplex funkció;
 • Levehető mikrofon;
 • Az üzemeltető hívása a hívás gombon keresztül;
 • Rögzítő eszközök csatlakoztatása;
 • 15 wattos megafon.

Hátrányok:

 • Néha nehéz online megrendelni online áruházon keresztül, mivel a modell iránti kereslet.

Következtetés

Az olvasásra felajánlott áttekintés csak a legérdekesebb kaputelefonokat tartalmazza. Teljesen lehetséges, hogy néhány jól bevált eszköz vagy újdonság elkerülte a figyelmünket. Ezért, ha a cikket hasznos információkkal kívánja kiegészíteni, vagy azt javasolja, hogy mennyibe kerül, például egy betárcsázósor telepítése, mindenképpen írja meg ezt a cikk alatti megjegyzés formájában.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *