A legjobb sziklafúrók munkahelyi és otthoni célokra 2020

0

A 21. században a házak építése, javítása vagy felújítása nem igényel sok időt és nem igényel nagy beruházásokat. Az egyetlen dolog, amelyet fontos megvásárolni, az a megfelelő eszköz, amely több évig szolgálja a tulajdonosot. A lyukasztó sem kivétel, több tucat cikket és videót szentelnek a választásának. Mivel az elvégzett munka minősége ettől az eszköztől függ, és egy ütőfúrógép nem tudja teljesen pótolni.

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői elkészítették Önnek a legjobb forgókalapácsok minősítését 2020-ra.

A fő különbség a kalapácsfúróhoz képest

Amikor az ember eljön egy üzletbe, és meglátja a kalapácsfúró árait, az első dolog, amire gondol: "Lehetséges-e a terméket lecserélni egy közönséges fúróra vagy legalább egy ütőfúróra?" Az első lehetőséghez képest a válasz a következő: "Nem, lehetetlen egy szabványos eszközzel lecserélni", de a második lehetőség előnyösebb, mivel sok olyan funkciója van, amely hasonló a kalapácsfúróhoz. Ahhoz, hogy pontosan válaszoljon a helyettesítés lehetőségével, egy személynek meg kell határoznia a hatókört.

Ha csak betonnal vagy téglával kell elvégezni az építési műveleteket, akkor célszerűbb ütvefúrókat vásárolni, mivel azokat inkább erre tervezték, és a munka során nem törnek el. Csak azt kell megérteni, hogy egy személy sokszor több energiát fog költeni. Emellett a termék közötti különbség magában az ütközési mechanizmusban rejlik. A fúró egymással szemben elhelyezett fogaskerekekkel működik, a kalapácsfúró pedig pneumatikus ütközési mechanizmussal rendelkezik.

A lyukasztó használatának egyetlen hátránya, hogy nem használható kis lyukak létrehozására, különösen azért, mert egyes típusok nem működhetnek fával vagy üveggel, mivel többet ártanak, mint gyakorlati előnyökkel járnak. Ez az eszköz csak akkor pótolható, ha fémszerkezetekkel, kővel, betonnal stb. Ha egy személynek nem kell ilyen anyagokkal dolgozni, akkor a legjobb, ha fúrót vásárol.

Fontos azonban megérteni, hogy a javítási és építési munkák nagy részét csak kalapácsfúróval hajtják végre, mivel ez a termék másodpercek alatt képes létrehozni a szükséges átmérőjű és mélységű lyukat. Ezért a vezetékek vezetése, az aljzatok megszervezése, a strobok kialakítása stb. csak ez az eszköz vonatkozik. Ezenkívül egy ilyen egység használata lehetővé teszi, hogy percek alatt szétszerelje a régi csempét.

A modellek kiválasztásakor fontos, hogy éber maradjon, mivel a gyártók gyakran perforátort gyártanak alacsony minőségű elemalapból, ezért a meghibásodás csak idő kérdése.

Fajták

Mivel a kalapácsfúró drága eszköz, különös figyelmet kell fordítani a választására. Érdemes tudni ennek az eszköznek a típusát és az egyes modellek célját. A vevő csak így fogja objektív módon felmérni az adott termék előnyeit. Ennek az eszköznek összesen három típusa van:

 • Egymódos;
 • Kettős mód;
 • Három üzemmód.

Az első lehetőség egy egyszerű eszköz, amely csak kalapácsfúráshoz használható.Leggyakrabban az ilyen egységeket professzionális építők használják, mivel alkalmasak konkrét feladatok elvégzésére.

A kétmódusos eszköz közötti különbség az, hogy a fúrás mellett a termék képes összetörni. Ha egy személy gyakran tervez javítási munkákat végezni, akkor ez megfelelő lehetőség. Mivel átlagos áron a vevő egyszerre két hasznos funkciót kap.

A hárommódos kivitel drága, és képes a korábbi verziókban elérhető funkciók végrehajtására. Az ilyen termékek nagyobb valószínűséggel luxust jelentenek a fogyasztó számára, mivel gyakran még a nagy szervezetek is szívesebben vásárolják meg államuknak a középáras szegmens termékeit.

Azonban nem ez az egyetlen különbség ezek között a modellek között, az elektromos motor elhelyezkedése befolyásolhatja a kényelmet. Vízszintesen vagy függőlegesen is elhelyezhető. Az első módszer a háztartási készülékekben a leggyakoribb. Gyakran egy ilyen termék teljesítménye nem haladja meg az 1200 W-ot, bár vannak kivételek. A vízszintes felszerelés könnyű és könnyű.

A függőleges villanymotorral rendelkező készülékek produktívak és nagy méretűek. Jobb, ha egy ilyen eszközt csak szakember használ, mivel könnyen megtalálja az alkalmazását és 100% -osan felfedi annak lehetőségeit. Az ilyen eszközök energiafogyasztása 1500 W-nál kezdődik.

A kalapácsfúró kiválasztásakor nem lesz felesleges figyelni a tömegére, mivel ettől függ a szerszám általános megítélése és ergonómiája. Három típus létezik:

 • Tüdő. Súly - 4 kg, névleges teljesítmény - 700 W A házban vagy a műhelyben végzett egyszerű műveletekhez;
 • Átlagos. A súly 4 és 8 kg között mozog, míg a normál teljesítményérték 1,5 kW. Alkalmas az építkezés minden területén való működésre;
 • Tömeges. Az ilyen felszerelések használata néhány ember számára nehéz lehet, különösen azok számára, akik még nem kapták meg a kezüket. Egy ilyen termék teljesítménye meghaladja a 2000 wattot.

Nem szabad megfeledkeznünk a használt patron típusáról sem, mivel az elvégzett műveletek többsége ettől függ.

A használt patronok típusa

A modern piac több ezer kiváló és ismeretlen vállalat modelljét kínálja, de az eszközök nagy része nagyjából két nagy kategóriába osztható, amelyek különböznek a használt patron típusától.

Fogaskerék-korona

Ezen a néven kívül néhányan hívják az ilyen rögzítés módját: kulcs. A melléklet csatolásához egy személynek rendelkeznie kell egy speciális kulccsal, amelyet a készlet tartalmaz. Amint a felhasználó behelyezi a szerszámba, a rögzítő mechanizmus aktiválódik, a rögzítés meglazul. A legtöbb szakértő javasolja ennek a lehetőségnek a használatát, mivel megbízhatónak és biztonságosnak tekintik. Ezért a professzionális eszközökben hasonló rendszert alkalmaznak, amelynek költsége meghaladhatja a tízezreket.

Gyorsbefogás (BZP)

Ez a típus egyszerű, a kezelőnek be kell helyeznie a fúrót, kis erőfeszítéssel el kell fordítania, és a rögzítés megtörténik. A modellek kétféle típusban kaphatók: egyhüvelyes és kettősujjú. Az első lehetőség a leggyakoribb, de érdemes tudni, hogy csak olyan szerszámokban használják, ahol van kiegészítő funkció - a munka tengelyének blokkolása.

A leírt rendszerek mellett egyre több olyan modell van a piacon, amelyek SDS típusú tokmányral vannak felszerelve. Fő előnye a fúvókák cseréjének sebessége és a könnyű használat. Elég, ha az ember betesz egy fúrót, elfordítja a mechanizmust, és ennyi, szorosan illeszkedik, és nem lazul meg a hosszan tartó használattól. De az SDS a rendszer általános neve, az egyik alfaj felhasználható a tervezés során:

 • SDS +. Az ilyen patronok a legelterjedtebbek, mivel minden költségvetési modellbe beépítik őket, és néhány középosztálybeli termékben is használják őket. A fúvóka maximális átmérője elérheti a 10 mm-t, míg a munkadarab lehet 4 mm vagy 32 mm. Melyiket választja - minden ember a saját igényei alapján dönt.
 • SDS-MAX.A professzionális és félprofi eszközök nagy százaléka ilyen patronral van felszerelve. A fúvóka farokszakaszának átmérője 18 mm-re változott. A fúrógép munkarésze nagy méreteket érhet el, ami bármilyen összetettségű művelet végrehajtását teszi lehetővé.

Nem ezek az egyetlen képviselői egy ilyen rendszernek, de a legnépszerűbbek. Természetesen létezik SDS-top és SDS-quick is, de az ilyen elemek nem nyertek észrevehető népszerűséget. Miért csak egyetlen példányban használják? Ha egy személy nem akar szembesülni az összetevők megtalálásának problémájával, akkor a legjobb, ha nem vásárol ilyen termékeket.

Fő jellemzők

Az eszköz fajtáinak ismerete mellett el kell navigálni a műszaki mutatókban. Ez segít kiválasztani a legjobb minőségű terméket, miközben fizet egy kis összeget.

Energia

Az egyik fő mutató, amely jelzi egy adott modell teljesítményét. A készülék paramétereinek ismeretében egy személy képes lesz meghatározni a berendezés fúrásának maximális sebességét. A paraméter a Joule-ban van megadva. Házi használatra szánt modellekben (valamint vízszintes motorral) a paraméter nem haladja meg a 2,7 J értéket. Ebben az esetben a határérték 3,2 J.

A vízszintes szerkezetekkel ellentétben a vertikális termékeket a magas termelékenység különbözteti meg, mivel az ütőerő elérheti a 7 J. mutatót. És ha egy személy profi lyukasztókat tervez használni, akkor az érték 12,5 J-ra nő.

Forgási sebesség

A percenkénti fordulatszám ritkán haladja meg a 4000-et, ha a legegyszerűbb vízszintes berendezést vesszük figyelembe. Drágább modellekben ez az érték akár 5800 ütés / perc is lehet. Ha otthoni javításra van szükség, használhatja a legegyszerűbb eszközöket, amelyek pénzt és időt takarítanak meg a keresésben.

Erő

Ugyanolyan fontos mutató, amely segít meghatározni az eszközt. Fontos tudni, hogy az ütés ereje nem függ az erőtől. Ha egy személy két eszköz közül választhat, ahol az indikátor csak 100 W-mal tér el, akkor ez jelentéktelen különbség, így bármilyen lyukasztót megvásárolhat. Azt is meg kell érteni, hogy egy 700 W-ig terjedő termék kis otthoni javításra szolgál, 900 W-ig lehetővé teszi a munkát teherhordó falakkal, 1200 W fölött alkalmas a gyakori használatra.

Táplálás

Itt nincs semmi bonyolult, mivel csak két változat létezik: a hálózatról és az akkumulátorról. Természetesen az első lehetőség előnyösebb, mivel nagyobb energiát és ütőerőt képes biztosítani a felhasználó számára.

Az akkumulátor-termékeket az akkumulátor élettartama alapján kell kiválasztani. Ezért fontos figyelni az akkumulátor kapacitására, mivel csak ez a paraméter képes meghatározni az autonómia időtartamát.

Az otthoni legjobb modellek értékelése

KATONAI RH500

Jó felszerelés, amely másodpercek alatt lyukakat képes kialakítani a betonban vagy a téglában. Alkalmas tervezett javítások elvégzésére, majd hasznos a gazdaságban, mivel funkcionalitásában különbözik. Az áramellátás a hálózatról történik. Az alkalmazott tokmány típusa SDS Plus, így a felhasználó könnyebben megtalálja a fúrót. Az energiafogyasztás 500 W, ami pozitív dolog az otthon számára. A fordulatok gyakorisága - 1650, ütések - 7500. A legnagyobb ütési energia - 1,5 J

2000 rubel áron kelt el.

KATONAI RH500

Előnyök:

 • Hatékonyság;
 • Jó műszaki jellemzők;
 • Több mint 100 pozitív vélemény;
 • Hosszú távú munka.

Hátrányok:

 • Nem található.

Győzelem P-20-620

Megbízható hazai kalapácsfúró, egyszerű feladatok elvégzésére. Ritka otthoni használatra tervezték. A megbízható és tartós ház időnként csökkenti a rezgést, ami növeli a kényelmes működést. Üzemmód - fúrás zúzással. A teljesítmény 620 W, míg az ütési frekvencia 4600, az energia 1,7 J.

Az átlagos ár 2 130 rubel.

Győzelem P-20-620

Előnyök:

 • Hosszú távú munka;
 • Biztonság;
 • Ergonómia;
 • Nem melegszik túl;
 • Nincs olcsó műanyag szúrós szaga;
 • Hatásenergia.

Hátrányok:

 • Nem található.

Bort BHD-650

Normál modell, teljesítmény és könnyű. A kényelmesebb szállítás érdekében a gyártó tartós tokkal látta el a készüléket, amely műanyagból készül. A használt patron típusa SDS +. A sebességek száma - 1. A teljesítményjelző 500 watt. Kiegészítő biztonsági intézkedésként elektronikus orsóbeállítási funkció biztosított.

2315 rubel áron értékesítik.

Bort BHD-650

Előnyök:

 • Tompítja a rezgések nagy részét;
 • A pénz értéke;
 • Sokoldalúság;
 • Optimális teljesítmény;
 • Robusztus felépítés.

Hátrányok:

 • Az eset kellemetlen szagot áraszt.

A legjobb 3 legjobb professzionális rockfúró

Makita HR5001C

Kiváló prémium termék nagy szervezetek számára. A hétköznapi életben egy ilyen eszköz ritka. Szinte minden munka percek vagy másodpercek alatt elvégezhető, a felhasznált anyag típusától függően. Energiafogyasztás - 1500 watt. A maximális ütési energia eléri a 17,5 J-t, ami magas eredmény. A gyártó a készüléket egy tucat különböző funkcióval látta el, amelyek lehetővé teszik a termék aktuális állapotának legpontosabb követését.

Az átlagár 53 040 rubel.

Makita HR5001C

Előnyök:

 • Minőségi munka elvégzése;
 • Tartósság;
 • Robusztus test;
 • Erőteljes elektromos motor;
 • Összeszerelés.

Hátrányok:

 • Nem található.

DeWALT D25773K

Egy népszerű vállalat kalapácsfúrója, amely alkalmas komplex műveletekre. Használt tokmánytípus - SDS-max. A berendezés súlya 10,6 kg, ami problémát jelenthet a tapasztalatlan építők számára. A termék maximális teljesítménye eléri az 1700 W-t, miközben az ütközési energia is megváltozott és 19,4 J. Ez lehetővé teszi a munka gyors és hatékony elvégzését.

Az átlagos ár 53 950 rubel.

DeWALT D25773K

Előnyök:

 • Teljesítmény;
 • Hosszú távú munkavégzés;
 • Védelem különféle túlterhelések ellen;
 • Jó ütési energia.

Hátrányok:

 • Nem található.

BOSCH GBH 12-52 D

Olyan modell, amely lehetővé teszi, hogy fémmel és szilárd falakkal dolgozzon. A lényeg, hogy jó mellékletet használjon, hogy néhány ütés után ne törjön el. A készlet tartós műanyagból készült praktikus tokot tartalmaz. A készülék súlya 11,9 kg. Ütésenergia - 19 J. Ergonomikus fogantyú, lehetővé teszi a munka maximális kényelmet.

51 799 rubel áron kelt el.

BOSCH GBH 12-52 D

Előnyök:

 • Jó ütemfrekvencia;
 • Teljesítmény;
 • Tartósság;
 • Kiváló minőségű tok;
 • Erő.

Hátrányok:

 • Nem található.

Kiváló minőségű középkategóriás eszközök

BOSCH GBH 2-28 F

A minőség és a megbízhatóság különbözteti meg ezt a terméket néhány gyártótól. A fúró felszereléséhez az SDS-plus típusú tokmányt használják, ez már klasszikus megoldássá vált, és sok vevő számára alkalmas. Az áramellátás az otthoni hálózatról történik. A készülék teljesítménye 880 W, míg az ütési energia 3,2 J. Ez az optimális érték a feladatok széles körének elvégzéséhez.

Az átlagos költség 11 700 rubel.

BOSCH GBH 2-28 F

Előnyök:

 • Tartósság;
 • Teljesítmény;
 • Jó alkat;
 • Robusztus test;
 • Optimális ár.

Hátrányok:

 • Nem található.

Makita HR2630

Megbízható modell, amelyet egy népszerű cég gyártott. Alkalmas javítási és építési munkákhoz az országban vagy egy lakásban. A termék technikai képességei lehetővé teszik az eszköz szinte bármilyen célra történő használatát. Teljesítmény - 800 W, az ütések gyakorisága - 4600. A nagyobb biztonság érdekében egy biztonsági tengelykapcsolót telepítenek, amely automatikusan működik. A hálózati kábel hossza 4 méter.

7800 rubel áron értékesítik.

Makita HR2630

Előnyök:

 • Alacsony ár;
 • Komplex feladatokhoz alkalmas;
 • Hatékonyság;
 • Tartósság.

Hátrányok:

 • Nem található.

Metabo KHE 2860 Gyors

Az egyik legnépszerűbb termék, amely megváltoztathatja a javítás gondolatát, megkönnyítve és mindenki számára hozzáférhetőbbé tételét. A kalapácsfúró teljesítménye 880 W.Az alkalmazott tokmány típusa SDS-plus, így a felhasználó könnyebben megtalálja a megfelelő bitet. Az ütési energia 3,2 J, amely lehetővé teszi, hogy néhány másodperc alatt fúrjon egy teherhordó falat, és ott szép és pontos lyukat készítsen. Az alapjárati sebesség 1150 ford / perc.

11 500 rubel áron értékesítik.

Metabo KHE 2860 Gyors

Előnyök:

 • Ergonómia a legmagasabb szinten;
 • Egyszerű kezelés;
 • Erő;
 • Megbízhatóság;
 • Kezeli a nagy fúrókat;
 • Jó mecénás.

Hátrányok:

 • Magas javítási költségek.

Végül

Fontos, hogy elegendő figyelmet és időt fordítson a kalapácsfúró választására. Nemcsak a szerszám teljesítménye, hanem a teljes javítás minősége is a helyes választástól függ. Ha egy személy örömet akar szerezni a telepítési és építési műveletek elvégzésében, akkor jobb, ha bevált modelleket vásárol. Ha van tapasztalata a minősítésben leírt eszközök használatáról, vagy érdekesebb képviselői vannak, mondja el nekünk erről a megjegyzéseket.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *