⚛ Legjobb teljesítményű laptop processzorok 2020-ra

0

Bármely összetett elektronikus eszköz működése közvetlenül függ a központi rész - a processzor - teljesítményétől. A laptop pedig természetesen nem kivétel. A processzormagok száma, PM-jük, teljesítményük vagy örömet okoz, vagy fájdalmas lesz a laptopnál eltöltött időtöltés. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztősége áttekintést nyújt a laptopok 2020-as legjobb teljesítményprocesszorairól.

Miért olyan fontos a processzor teljesítménye egy laptop számára?

A processzor (más néven CPU, mikroprocesszor, chip) a laptop szíve. Teljesítménye, mind a számítástechnika, mind a grafika, attól függ. Vagyis nemcsak az alkalmazásokkal való munka sebességét biztosítja, hanem felelős a külső kijelzők bizonyos típusaiért is. A processzor befolyásolja a laptop olyan paramétereit, mint:

 • Az elvégzett műveletek sebessége;
 • Többfeladatos beállítás lehetősége;
 • Az eszköz által létrehozott hőmérséklet;
 • Villamosenergia-fogyasztás, akkumulátor-fogyasztás, ami az akkumulátor élettartamát jelenti.

De ami a legfontosabb, ha egy álló számítógép végül képes megváltoztatni a processzort, néha az "alaplap", az alaplap megváltoztatása nélkül is, akkor egy bizonyos konfigurációjú laptop vásárlása enyhén szólva "sokáig".

A CPU belső felépítése


Mielőtt figyelembe vennénk a mikroprocesszorok jellemzőit és kiválasztanánk a legnépszerűbb modelleket, nézzük meg annak belső felépítését. Végül is alapvető paraméterei a mikroprocesszor felépítésétől függenek.

Technikailag a CPU a következőkből áll:

  1. 1. Felső rész, fedél, amelynek anyaga fém. Feladata a töltelék védelme a külső környezettől, egyúttal a hűtőborda szerepének ellátása. A burkolatra kerül a hővezető masztix, amelyre a hűtőt helyezzük.
  1. 2. Valójában maga a mag, vagy ahogy nevezik, kő, kristály, amely biztosítja a processzort. A kristály időegységenként bizonyos számú számítást végez, ezt a paramétert hívjuk órafrekvenciának (PM). A mag tartalmaz még gyorsítótárat is, amely a processzor és a RAM között egy köztes tároló cella szerepét tölti be. Ez a cella tárolja a mikroprocesszor által leggyakrabban igényelt információkat, amelyeket azonnal bemutat a RAM részvétele nélkül, ami nagyban megnöveli a munka sebességét. Ez további részeket is tartalmazhat, amelyek a videokijelzésért felelnek, ha külső videokártya nincs csatlakoztatva. A magok közötti "kommunikációt" az egyes magok gyorsítótárai közötti szálak végzik. Egy bináris kód (0,1) feldolgozását, amely időegységenként kívülről érkezik, kapacitásnak nevezzük.
  1. 3. Olyan érintkezési platform, amely összekötő szerepet tölt be a magok és az alaplap között. A platform érintkezőket aljzatnak nevezzük. A számítógép összeállításakor a processzor és az alaplap aljzatainak kombinációját kell figyelembe venni, a gyorsítótár memória órajelének és a RAM frekvenciájának egybeesését. A régi, helyhez kötött számítógépeken délen és északon is voltak "hidak" az "alaplap" és a CPU összekapcsolására. A modern autóknak csak a Déli hídja van.Sajnos a híd laptopjának meghibásodása, ellentétben a helyhez kötött számítógéppel, szinte biztosan egyenlő egy új laptop vásárlásával.

Vizsgáljuk meg részletesebben a fenti részek paramétereit, nevezetesen azok jellemzőit és alapadatait.

A kristályszerkezet négyzetméterenként egymilliárd tranzisztorból áll. Ezt a paramétert technikai folyamatnak nevezzük, nm-ben mérve. Minél nagyobb ez a szám, annál több tranzisztor van négyzetméterenként, ami pozitív hatással van a "processzor" teljesítményére, energiafogyasztására és fűtésére.

Végül, minél alacsonyabb a hőelvezetés (TDP) értéke, annál hosszabb ideig működik a laptop. A technikai folyamat modern technológiája lehetővé teszi, hogy több milliárd tranzisztort tartalmazó kristályokat hozzon létre egy hordozón a hőtermelés és az energiafogyasztás jelentős növekedése nélkül.

Különleges beszélgetés a magok számáról. Most megszokott, hogy több, legalább négy köves "számítógépes eszköz vásárlását javasoljuk. Itt azonban nem minden ilyen egyszerű.

Minden a sebességről szól

A többmagos szükséges több feladat egyidejű elvégzéséhez, és általában némelyikük, például a harmadik vagy a negyedik kő, rendelkezik bizonyos specializációval, például felelősek a grafikáért. De a dokumentumokhoz való gyors munkavégzéshez nagy számú magra nincs szükség.

A CPU sebessége nemcsak a magok számától, hanem az órajel frekvenciájától is függ. Nagyon gyakran elolvashatja, hogy a magokat megszorozzák a frekvenciával. Például a 4 magot 1500 GHz-en sokkal jobb választásnak tekintik, mint a 4-et 1200 GHz-nél. Mivel az első esetben 6000 GHz-et, a másodikban pedig 4800 GHz-t kapunk. De egy ilyen szorzás helytelen, mert a PM változatlan, függetlenül attól, hogy hány "követ" ad hozzá. Csak az információfeldolgozás sebessége növekszik. Egyes technológiák lehetővé teszik az órajel frekvenciájának megváltoztatását nagy terhelés mellett, fokozatosan fokozatosan növelve azt 100 - 150 MHz-rel. Az AMD ezt a processzorcsaládot hívja az AMD-től, az Intel pedig Thermal Velocity Boost néven. Sok felhasználó, különösen a játékosok, megpróbálják túlhúzni a processzort azzal, hogy maguk növelték a feszültséget a chipen, de ez a módszer gyors túlmelegedéshez és ennek következtében annak meghibásodásához vezet.

Érdekesebb és helyesebb lenne az órajel frekvenciájának növelése a BIOS-on keresztül. És egyes processzorok, akiket nyitott túlhajtási szorzóval hívnak meg, megengedik ezt (túlhúzás). Mit fog adni? Az órajel frekvenciáját úgy számoljuk ki, hogy megszorozzuk a busz (FSB) frekvenciáját a processzor (szorzó) szorzójával. Ha az FSB 180 MHz, és a szorzó 10, akkor 1800 GHz órajelet kapunk. Ha a szorzót úgy oldjuk fel, hogy 11-szeresére növeljük, akkor az órajel 1980 GHz-re emelkedik. Ehhez, még akkor is, ha a chip támogatja ezt a lehetőséget, csak egy tapasztalt felhasználó képes rá, aki ismeri a BIOS beállításrendszerét.

Ilyen ön-túlhúzás esetén gondosan figyelemmel kell kísérni a CPU hőmérsékletét, mert az operációs rendszer feletti hőmérsékleten a rendszer egyszerűen kikapcsolja a netbookot.

Az Intel rendelkezik az AMD Extreme Edition, illetve Black Edition nevű processzorokkal.

Tegyük fel, hogy bizonyos információ érkezik a chiphez, amelynek adatait egymás után dolgozza fel. Ebben az esetben az adatok egy része a puffer (cache) sorában lesz, ami egyfajta "forgalmi dugót" okoz. Akkor generálható, ha hiba történt a gyorsítótárból történő adatkéréskor, vagy az elágazási előrejelző modul helytelen működése történt. Az Intel hiperprecíziós technológiája képes megoldani ezt a problémát, amely lehetővé teszi több adatfolyam egyszerre történő feldolgozását egyetlen időegység alatt. A tesztek azt mutatják, hogy a hiperszálas technológia akár 30% -kal is növelheti a termelékenységet, miközben az energiafogyasztás csak 5% -kal nő. Azonban nem minden operációs rendszer támogatja a hiperhűség technológiát, ezért a legújabb generációs operációs rendszer a legjobb választás. De még ezekben is a hiperpontosság nem automatikusan, hanem csak egy speciális szoftver segítségével gyorsítja fel a processzor munkáját, amelynek Hyper-threading segítségével történő optimalizálása lehetővé teszi a mikrochip teljes potenciáljának kihasználását. Mivel ennek a technológiának az állandó beépítése ésszerűtlen energiafogyasztáshoz vezet.Ráadásul a játék során a Hyper-threading haszontalan, mivel az összes szál egyszerre fogad adatokat, ezután a gyorsítótár egyszerűen "eltömődött". A Hyper-threading legjobb alkalmazása grafikus és videoszerkesztőkkel (Photoshop, Corel Draw, Maya, 3D's Max, Sony Vegas, Adobe Illustraror), archiválókkal (WinRar, 7-Zip, Ark). Az ilyen technológia legújabb fejleményei az Intel versenytársánál, az AMD-nél jelennek meg SMT rövidítéssel. Az SMT processzorok teljesítménytáblázata azt mutatja, hogy képesek a szálak kétszeresét feldolgozni, mint az Intel Hyper-threadingjei.

Milyen processzorok vannak?

Tehát úgy döntött, hogy nagy teljesítményű processzorral rendelkező laptopot vásárol, de még gyorsak is, de különböznek egymástól, természetesen elsősorban a magok számában. Általánosságban elmondható, hogy az összes CPU, a laptopokhoz hasonlóan, feltételesen három részre osztható:

 • Iroda - amelynek fő feladata az internet "szörfözése", dokumentumok kezelése, multimédia fájlok (fotók, 4K videó, hang) megtekintése;
 • Munkaállomások - vektoros, raszteres grafikákkal való munkavégzéshez, feldolgozáshoz, videoszerkesztéshez, programozáshoz, rendereléshez;
 • Játék - a számítógépes erőforrásokat igénylő játékokhoz.


Ennek megfelelően minél több a chipre vonatkozó követelmény, a "kövek" száma, a bitkapacitás, annál drágább, de itt is vannak buktatók. Először is meg kell mondani a játékosok laptopjait, mivel ezek a legdrágábbak. Amellett, hogy szükségük lesz legalább 6 "kőre", amelyek minimális órajele egyenként 3,6 GHz, sok RAM-ra, külső videokártyára és nagy kijelzőre is szükségük lesz. A legfontosabb egy ilyen processzor számára a jó minőségű hűtés, amely nem mindig lehetséges egy laptopnál. De még akkor is, ha mindezek a követelmények teljesülnek, nem valószínű, hogy a játék netbookja eléri a helyhez kötöttet, ami áron sokkal olcsóbb is.
Ha kiválasztási kritériuma a teljesítmény, a multitasking, például grafikával vagy programozással, akkor meg kell vizsgálnia a hiperprecíziós technológiákat, hogy azok támogassák a túlhúzás feloldásának képességét. Egy ilyen mikrochip "köveinek" száma 6-on belül lehet, az órajel frekvenciája 2-4 GHz tartományban van.

Egy egyszerű, hétköznapi célú laptophoz két-négy mag, 2-3 GHz is elegendő. Ugyanakkor nem szabad üldözni a gyorsítótár memóriáját, mert annak ésszerűtlen növekedése hatással lesz a keletkező hő növekedésére, csökkenti az akkumulátor élettartamát. Ugyanis ez minden laptop fő előnye. Az optimális gyorsítótár értéke körülbelül 3-4 MB.
Végül a mikroprocesszor bitkapacitása határozza meg a laptop képességeit a RAM telepítéséhez. Tehát a 32 bit lehetővé teszi, hogy olyan RAM-mal dolgozzon, amelynek térfogata legfeljebb 2 GB, 64 bit
- több mint 2 GB.

Melyik céget érdemes jobban választani

Nagyjából csak két gyártó van, a fent említett Intel és AMD vállalatok. Természetesen vannak olyanok, általában ázsiai társak, amelyek mikroprocesszorokat állítanak elő, de számuk olyan kevés, hogy nem lehet összehasonlítani ezt a két óriást. És mivel az AMD, az Intel jelenleg kétségtelenül a legjobb mikrochip-gyártó, nézzük meg közelebbről ezeknek a vállalatoknak a teljes termékpalettáját.

Az Intel termékeit a következő spektrum képviseli:

 • Intel Celeron - a Core magra épülő processzorok sora, amely a vállalat egész kínálatában a legolcsóbb, alacsony teljesítményű;
 • Pentium - valamivel magasabb rangú, olcsó mikrochipek az Atom chip alapján;
 • Intel Core M - ez a típusú processzor átlagos teljesítményű;

Az Intel Core az összes Intel termék "elitje", a leghatékonyabb tartomány a sorában.

Miért gamma? Igen, mert a fent bemutatott sorozatok szinte mindegyikének megvan a maga alfaja.

Például a Core M sorozatban vannak az M3, M5, M7 alfajok. Minél nagyobb az alfajok száma, annál erősebb az alfaj. A Core sorozatban az ilyen alfajok i3, i5, i7 lesznek. A számszerű termék mellett az Intel betűjelzést is tartalmaz:

 • Y - leggazdaságosabb, ultrabookok;
 • U - valamivel kevésbé gazdaságos (legfeljebb 28 watt), ultrakönyvekre telepítve;
 • H / HQ - jó teljesítménnyel, további grafikus feldolgozó magokkal;
 • MX - a legjobb teljesítmény a középkategóriás notebookoknál, az átlagos árkategória felett;
 • M - mobil processzorok átlagos energia- és energiafogyasztási mutatókkal;
 • MQ - mobil, 4 magos processzorok;
 • X - a legnagyobb teljesítményű, csúcsminőségű, játékos laptop szegmens;
 • K - képes növelni a teljesítményt az egyedi "overclocking" használatával.

Az AMD termékek megnevezésével egy kicsit bonyolultabb a helyzet, mivel nemcsak a chipset típusától, hanem annak generációjától is függ. Jelenleg az AMD által gyártott chipek digitális értéke 9, és a következő spektrum:

 • AMD Ryzen - a legújabb generáció, nagy adattal, de nem integrált grafikával;
 • Raven Ridge - valamivel egyszerűbb, integrált Vega grafikával;
 • AMD FX - játék mikroprocesszorok, nincs belső grafikus kártya;
 • Az AMD Ryzen Pro az egyik legjobb, nagy teljesítményű játékmegoldás, amelyet az AMD kínál;
 • AMD E - költségvetési chipsetek;
 • Az AMD Pro A tökéletes megoldás egy laptop számára az üzleti életben.

Az utóbbiaknak A betűvel vannak alosztályai:

 • 12 - fő tevékenységi terület: kiváló minőségű videólejátszás, beleértve az internetet, játékokat (online, böngésző), egyszerre több feladattal is működik;
 • 10 - alacsony energiafogyasztás, energiatakarékos, tisztességes teljesítményű, képes nagyfelbontású videók lejátszására, de csak offline.
 • A 9 kiváló megoldás otthoni használatra, képes egyszerre több multimédiás feladat megoldására;
 • 8 - képesek egyszerre több feladat elvégzésére, de játékos orientáció nélkül;
 • A 6., 4. ábra a chipsetek egész sorából a legegyszerűbb.

Az internet fórumain a legforróbb "csaták", amelyek a laptop választására irányulnak, fellángolnak a gép "szívének" választása felett, az AMD és az Intel között.

Az Intel termékek előnyei közé tartozik a vállalat modelljeinek nagy népszerűsége, ennek köszönhető, hogy a fejlesztők ezeknek a chipseteknek írják a játékaikat. Az ilyen szoftvercégek között pedig világszerte ismert márkák találhatók. Sőt, vannak olyan játékok, amelyeknek az AMD-vel való működése egyszerűen lehetetlen a kifejezetten az Intel lapkára való orientáció miatt. Egy másik, játékbeli árnyalat, hogy a legtöbb játékot az Nvidia videokártyákra is írják. Ez a vállalat az AMD Radeonjának közvetlen versenytársa. Természetesen az Nvidia videokártyák és az AMD chipkészlete közötti konfliktus szinte lehetetlen, de a tapasztalt játékosok tanácsai nem kockáztatják. Az Intel hátránya az egyenletes költségvetésű CPU-k magas átlagos ára, a legtöbb modell túlhúzásának lehetetlensége. Bár miért túlhúzni az amúgy is nagy teljesítményű processzorokat, az még mindig kérdés.

Az AMD előnye az alacsony ár és a viszonylag jó teljesítmény. De több energiát fogyasztanak, többet melegítenek, ezért a hűtők működés közben zajonganak. Ezért néha egyértelmű, hogy melyik laptopot érdemes jobban megvásárolni. Nagyobb teljesítmény, gazdag játékfunkciók egy Intel chipet jelentenek. Költségvetés, mindennapi munka - AMD.

A nagy teljesítményű laptop processzorok értékelése 2020-ra

INTEL

Core i9-8950HK


Jelenleg az egyik csúcskategóriás zseton. Nem csoda, hogy építkezésének építészét Coffee Lake-nek hívják. Az i9-8950HK-val rendelkező laptop, mintha egy csésze égő kávét kortyolgatna, azonnal megkezdi a feladatok elvégzését. És mindezt tizenkét szálnak, nagy órajelnek, 6 magnak köszönhetően. Már a kezdeti konfiguráció, külső videokártya nélkül, lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű filmeket nézzen, fotó- és videószerkesztőkkel dolgozzon. És ha diszkrét grafikus kártyát csatlakoztat, akkor nem lesz egyenlő egy ilyen játék laptop. Ezenkívül az i9-8950HK támogatja a Hyper-threading overclocking technológiát. Ha a "kristály" hőmérséklete nem haladja meg az 50 Celsius-fokot, akkor a PM-t 2,91-ről 4,3-ra (minden "kövön") vagy 4,8 GHz-re (legfeljebb egyre) lehet emelni.

Magok száma 6
Óra frekvencia 2,91 GHz
Szálak száma 12
Memória gyorsítótár 12,3 MB
További jellemzők Hiperfűzés
Core i9-8950HK processzor

Előnyök:

 • Lehetséges a PM növelése;
 • Kiváló munkavégzési sebesség;
 • Többszálas.

Hátrányok:

 • Ár;
 • Nagy hőelvezetés, ezért magas energiafogyasztás, zaj;
 • Gyenge integrált grafika.

Core i7-7820HK


A hetedik generációs INTEL chipek méltó képviselője, amelynek alapja a négy "kövekkel" rendelkező Kaby Lake. Az i7-7820HK energiafogyasztása minimális, mert van egy Speed ​​Shift technológia, amely vezérli az i7-7820HK-t, megakadályozza annak túlmelegedését, miközben maximális teljesítményt fejleszt. A modell másik vitathatatlan előnye a háromszintű gyorsítótár: 256 KB, 1 MB és 8 MB. Ezért a Core i7-7820HK esetében meglehetősen általános a nagy sebesség akár több feladat megoldása során is.

Magok száma 4
Óra frekvencia 2,9GHz túlhajtott 3,9GHz-re.
Szálak száma 8
Memória gyorsítótár 8 Mb
További jellemzők Három monitor csatlakoztatásának lehetősége
Core i7-7820HK processzor

Előnyök:

 • Túlhúzási képesség;
 • Kitűnő előadás;
 • Elég jó grafikai töltelék;
 • Nagyjából nem 4, hanem nyolc mag van.

Hátrányok:

 • Rendkívül igényes a hűtőbordára;
 • Magas ár.

Core i5-8300H


Ez a CPU egy egyszerűsített Core i9-8950HK, mivel ugyanazon a Coffee Lake architektúrán alapul. Az i5-8300H alapja egy quadro "kövek", mindegyik 2 menettel. Az "idősebb" testvérekként háromszintű gyorsítótárral rendelkezik (256 KB, 1 MB, 8 MB), ami némileg simítja egyszerűsített rendszerét, és ennek következtében alacsony teljesítményt. De a Core i5-8300H ésszerű árcédulával rendelkezik. Ezért, ha a „mennyibe kerül egy jó laptop?” Kérdés létfontosságú az Ön számára, figyeljen az i9-8950HK készülékre.

Magok száma 4
Óra frekvencia 2,3 GHz
Szálak száma 8
Memória gyorsítótár 8 Mb
További jellemzők Nem
Core i5-8300H processzor

Előnyök:

 • Tisztességes sebesség;
 • Viszonylag alacsony árkategória;
 • 4 GHz-ig terjedő frekvenciahangolás nagy terhelés esetén.

Hátrányok:

 • Magas lemezmelegítés;
 • Nincs kézi túlhúzás;
 • Jobb, ha nem dolgozik diszkrét grafikus kártya nélkül.

Core i7-8550U


Ha a fenti mikrochipeket számítógépes játékokhoz (külső videokártyák csatlakoztatásával) szánták, összetett, terjedelmes folyamatokkal dolgoztak, akkor a Core i7-8550U kulcsszerepe az ultrabook megfelelő teljesítménye. Ezért a Core i7-8550U legfontosabb jellemzője a hőtermelés minimuma, az energiatakarékos mód. Ugyanakkor a Kaby Lake Refresh mikroarchitektúra többszálas, két szálat fejleszt minden "kőhöz".

Gyakran a Core i7-8550U áttekintés tartalmaz információt a több monitorral való együttműködés támogatásának hiányáról. Az INTEL hivatalos honlapja szerint azonban ezt a módot támogatja ez a chipset.

Magok száma 4
Óra frekvencia 1,8 GHz, maximum, ha túlhajtott 4 GHz-re.
Szálak száma 8
Memória gyorsítótár 8 Mb
További jellemzők Hyper-Threading
Core i7-8550U processzor

Előnyök:

 • A PM beállításának képessége;
 • Minimális energiafogyasztás tisztességes teljesítmény mellett;
 • Kiváló hőátadási teljesítmény.

Hátrányok:

 • Csak munkaló;
 • Magas ár.

Core i5-8250U


Egy másik "ultrabook" példány, amelynek saját tulajdonsága a széles tartományú PM beállítás (Turbo Boost technológia). Ez a hiperprecíziós technológiával kombinálva a "százalékos" Core i5-8250U-t képes sok feladat késedelem nélküli egyidejű megoldására. Ezért az irodai feladatok, a grafikus szerkesztők a "fogai". Sajnos a Core i5-8250U nem lehet túlhúzni, ezért jobb elfelejteni a játékokat. Bár az, hogy miért kell ultrabookon játszani, az egy másik kérdés.

Magok száma 4
Óra frekvencia 1,6 - 3,4 GHz
Szálak száma 8
Memória gyorsítótár 6 Mb
További jellemzők Turbó
Core i5-8250U processzor

Előnyök:

 • Kiváló ár-érték arány:
 • Az ultrabook hosszú akkumulátor-élettartama;
 • Turbo Boost technológia.

Hátrányok:

 • Nincs túlhúzás;
 • Gyenge grafika.

Core i7-7500U

Az egyik leggyakoribb költségvetési kategória "process", amely a vásárlók szerint kiváló laptop teljesítményt nyújt a mindennapi munkában. Hagyja, hogy legyen kevés magja, csak kettő, de nem fogja bosszantani a felesleges zajok, a hőmérséklet monitorozásának szükségessége, hosszú munkaidő biztosítása, internetes szörfözés, videók megtekintése. Azt kell mondanom, hogy a Core i7-7500U platformra épülő netbook elég gyorsan eltűnik az online áruházak polcairól, ezért meglehetősen nehéz rajtuk keresztül megrendelni.Még mindig képes online játékokat elsajátítani észrevehető "fékezés" nélkül.

Magok száma 2
Óra frekvencia 2,7 - 3,5 GHz
Szálak száma 4
Memória gyorsítótár 4 Mb
További jellemzők Turbó
Core i7-7500U processzor

Előnyök:

 • Dinamikus frekvenciavezérlés;
 • Jó teljesítmény.

Hátrányok:

 • Nincs túlhúzási képesség;
 • Viszonylag magas ár, csak két maggal.

AMD

Ryzen 3 2200U


Az egyik legjobb AMD CPU. Számos tesztje azt mutatta, hogy teljesítmény szempontjából teljesen összehasonlítható a Ryzen 3 2200U és az INTEL hasonló processzorainak teljesítménymutatói (Intel Core i5, i7). És ezek a processzorok sokkal drágábbak. Ezenkívül a Ryzen 3 2200U kétségtelen előnye a beépített grafikus modul lesz, amely képes videojátékok futtatására, még minimális beállítások mellett is.

Magok száma 2
Óra frekvencia 2,5 - 3,4 GHz
Szálak száma 4
Memória gyorsítótár 4 Mb
További jellemzők Átjárhatóság a DDR4-2400-mal
Ryzen 3 2200U processzor

Előnyök:

 • Tisztességes grafikus chip
 • Párhuzamos számítás több magon keresztül;
 • Árkategóriájában az egyik leggyorsabb.

Hátrányok:

 • Az ár magasabb, mint az Intel Core i5, de alacsonyabb, mint az Intel Core i7.

AMD RYZEN 5 2500U


Az AMD RYZEN 5 2500U felhasználói ajánlásai egyértelműek. Ennek alapján meg lehet építeni, ha nem is a legerősebb, de nem is a legdrágább játék laptopot. Valójában még a grafikáért felelős beépített modulja is megelőzi a hasonló Intel modulokat. Ugyanazt a videokártyát hozzáadva garantálja a számítógépes játékok meglehetősen hosszú, kellemes időtöltését.

Magok száma 4
Óra frekvencia 2 GHz
Szálak száma 8
Memória gyorsítótár 4 Mb
További jellemzők Dinamikus PM kiterjesztés 3,6 GHz-ig
AMD RYZEN 5 2500U processzor

Előnyök:

 • Tisztességes grafika külső grafikus kártya nélkül is
 • Lehetővé teszi a netbook hosszú ideig működését töltés nélkül;
 • A PM terhelésétől függően lebeg.

Hátrányok:

 • A kézi túlhúzás hiánya;
 • Magas ár.

A9-9420

A legeredményesebb laptop-chipek 2020-as értékelésének végén a "szerény" A9-9420 található. Természetesen messze van erőteljes társaitól, de az online áruházban laptopokat találhat a platformján, és ezek iránti kereslet meglehetősen stabil. Az A9-9420 leírása minden bizonnyal nem lenyűgöző, két "kő", egy kis gyorsítótár mérete, a PM kis eltérése. Az ilyen "autókat" vásárlók véleménye azonban pozitív. A beépített grafikus chip lehetővé teszi, hogy jó felbontású videókat nézzen, az alacsony energiaigényű erőforrás pedig hosszú ideig teszi lehetővé a megtekintést, anélkül, hogy a tápkábel korlátozná. Olyan online játékokat fog húzni, mint a WOT, néhány grafikus szerkesztő.

Magok száma 2
Óra frekvencia 3 GHz
Szálak száma 2
Memória gyorsítótár 1 Mb
További jellemzők Nem
processzor A9-9420

Előnyök:

 • A PM automatikusan állítható;
 • Jó grafikus modul adatok.

Hátrányok:

 • Többszálas munka hiánya:
 • Régi stílusú technikai folyamat;
 • Alacsony fogyasztású.

Következtetés

Ez a cikk nem lesz teljes az ön tanácsai nélkül, hogy miként válasszon egy tisztességes Ultrabook modellt, hol vásárolja meg, és mire figyeljen vásárláskor. Érdekelni fogjuk a megjegyzéseket, és ezek biztosan segítenek az olvasóknak elkerülni a hibákat egy ilyen drága technika kiválasztásakor.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *