A legjobb videokonferencia-szoftver és -szolgáltatások 2020-ra

0

A videokonferencia olyan technológia, amely valós idejű kommunikációt tesz lehetővé két vagy több ember között, tartózkodási helyüktől függetlenül. A résztvevők kommunikálhatnak, hallhatják és láthatják egymást, audio- és videofájlokat cserélhetnek. A munkamenet megszervezéséhez számítógépre, laptopra vagy táblagépre van szükség, amely csatlakozik az internethez, valamint speciális hardverre és szoftverre. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői áttekintést nyújtanak a 2020-ig tartó legjobb videokonferencia-programokról és -szolgáltatásokról.

Videokonferencia alkalmazásai

 • Gyógyszer. A modern kommunikációs eszközök lehetővé teszik a betegek számára, hogy bárhonnan orvosi tanácsot kapjanak. Ez időt takarít meg, és egyes esetekben akár az emberi életet is megmentheti, mert a súlyos állapotú betegeket nem mindig lehet szállítani. A videokonferencia-rendszer kiváló kiutat jelent azon kistelepülések lakói számára, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy szülővárosukban minősített orvosi ellátásban részesüljenek.
 • Oktatás. Önszigetelésben a videokonferencia volt az egyetlen lehetőség az iskolások és a hallgatók számára, hogy folytassák tanulmányaikat. De a technológia még a hétköznapokban is jelentősen növelheti az oktatási folyamat hatékonyságát. Például a magasan képzett tanárok elfoglaltságai között találhat néhány órát egy szeminárium lebonyolítására az interneten, de meglehetősen problematikus néhány napot egy járaton tölteni és előadásokat tartani egy másik városban. A videokonferenciának köszönhetően könnyen és gyorsan összeállíthat egy diákcsoportot bármely településen és országban, amely lehetővé teszi, hogy gyakrabban végezzen képzést.
 • Döntőbírói gyakorlat. A modern világban a folyamat résztvevőinek a tárgyalóteremben való személyes jelenléte teljesen felesleges, ami a fogvatartás helyein élő polgárok számára releváns. Ez lehetővé teszi a költségvetési költségek csökkentését, mert már nem kell pénzt költeni az elítéltnek az ülés helyére történő szállítására.
 • Ipar. A videokommunikációs rendszerek segítenek megoldani az ipari létesítmények főbb problémáit: a gyárak és üzemek távolsága a központi irodától, a fióktelepek kezelésének nehézségei, a beszállítóktól való függés.
 • Kereskedelmi. A nagy kereskedési részesedések kiterjedt szerkezettel rendelkeznek, amelyet személyes jelenlét nélkül meglehetősen nehéz kezelni. A videokonferencia megoldja ezt a problémát: a menedzser úgy tudja irányítani az ágakat, hogy nem költenek időt mozgásra. A nagykereskedelemben a rendszerek gyors kapcsolatot biztosítanak a partnerekkel, a könyveléssel, a raktárakkal, és felbecsülhetetlen lehetőséget nyújtanak az áruk bemutatására is az ügyfelek számára.

A videokonferencia előnyei

 • Reális kapcsolat. A technológia nemcsak hallást tesz lehetővé, hanem a beszélgetőpartner megfigyelését, gesztusainak és arckifejezéseinek megtekintését, hangulatának felmérését. Ez eredményesebbé teszi a párbeszédet.A telefonos beszélgetéssel ellentétben az előfizetőket nem vonják el az idegen dolgok, és teljesen a kommunikációra koncentrálnak.
 • Egyszerű használat. A konferencián való részvétel nem igényel különösebb ismereteket és készségeket, mivel a rendszerek világos és egyszerű felülettel rendelkeznek.
 • Méretezhetőség. A platform képességeitől függően a résztvevők száma változhat: kettőtől több ezerig.
 • Idő és pénz megtakarítás. A technológia lehetővé teszi az alkalmazottak üzleti útjaival, a szállodai foglalásokkal és a tárgyalók bérlésével kapcsolatos költségek csökkentését. Ezenkívül a videokommunikáció értékes időt takarít meg: a résztvevőknek már nem kell költenie egy másik városba vagy országba költözésre.
 • A munka hatékonyságának növekedése. A vállalati alkalmazottaknak lehetőségük van kommunikálni egymással a napszaktól és a helyszíntől függetlenül. Még akkor is, ha a kollégák ugyanabban az épületben vannak, kapcsolatba léphetnek a munkahelyük elhagyása nélkül. Így a projektek összehangolása és a problémás helyzetek megvitatása gyorsabb és eredményesebb. A távoli munkavállalók számára az ilyen technológiák a munka előfeltételei.
 • Javított kommunikáció. A videokonferencia kiváló együttműködés az ügyfelekkel, partnerekkel és kollégákkal. Online bemutathatja az új termékeket és a népszerű termékmodelleket a potenciális ügyfelek számára, gyorsan tájékoztathatja a csapatot a menedzser megrendeléseiről, igazgatói értekezletet vagy interjút tarthat alkalmazásakor.

Mik azok a videokonferenciák

A videokonferencia személyes és csoportos csoportokra oszlik. Az első típus egy kommunikációs munkamenet, amelyben két felhasználó vesz részt. Minden más típusú konferenciát csoportkonferenciának hívunk. Több típusra oszthatók, amelyek mindegyikének megvannak a maga szabályai és jellemzői:

 • Többkonferencia. Ezt a fajta kapcsolatot szimmetrikusnak is nevezik. Ez több felhasználó egyidejű kommunikációja, akik mindegyikének azonos jogai vannak. Ez a módszer alkalmas olyan helyzetekre, amelyek egy probléma kollegiális megvitatását és közös döntéshozatalt igényelnek, például szemináriumok és többoldalú találkozók megtartására.
 • Hang aktiválva. A foglalkozás a következőképpen szerveződik: az előfizetők csak azt láthatják és hallhatják, aki éppen beszédet mond. Eszközén vagy ő maga, vagy az előző műsorvezető látható. Az adást egy szerver segítségével kapcsolják, amely reagál a résztvevők hangjára. Ennek az üzemmódnak jelentős hátrányai vannak, például a rendszer hibásan kiválthatja a kopogást, a köhögést, a telefonhívást és más véletlenszerű hangokat.
 • Videó közvetítés. Ez egy olyan üzemmód, amelyben a beszélő nem látja vagy hallja hallgatóságát, de üzeneteket hagyhatnak a szöveges csevegésben.
 • Kiválasztó (szerep). A következő szerepkörök vannak ebben a formátumban: szervező, előadók és hallgatók. A szervező irányítja a foglalkozást, kiválaszt egy előadót, és bármikor megszakíthatja az előadását. Ez a mód kényelmes webes szemináriumok vagy konferenciahívások számára.
 • A távoktatáshoz. Ez egy speciális formátum az online órákhoz. A diákok vagy iskolások csak a tanárt látják és hallják, aki viszont minden tanítványát megfigyelheti. Ez nagyon kényelmes: a hallgatók figyelme a tanárra összpontosul, miközben ő ellenőrzi jelenlétüket és viselkedésüket.

Hogyan válasszuk ki a videokonferencia szoftvert

Sokan hibáznak, amikor kiválasztják az első programot, amellyel találkoznak. Annak megértéséhez, hogy melyik terméket érdemes jobban megvásárolni és mire kell figyelnie, tanulmányoznia kell a szoftver kiválasztásának fő kritériumait.

Ár

Az a kérdés, hogy mennyibe kerül a szoftver, az egyik legfontosabb. Ahhoz, hogy az egyének barátaikkal és rokonaikkal kommunikáljanak, egy ingyenes szolgáltatás elég lesz. Alkalmas kisvállalkozásoknak és kezdő üzletembereknek is. Nagyvállalkozások és több ágazatot felölelő cégek, valamint az alkalmazottak képzéséhez fizetett szoftverre lesz szükség.Nem szabad megfeledkezni arról, hogy sok szolgáltatás csak éves előfizetést kínál, amelynek átlagos ára meglehetősen magas. A vásárlók szerint ajánlatos teszteléssel használni a vásárlás előtt a program képességeinek és kényelmességének értékeléséhez.

Fejlesztő cég

A piac a hazai és külföldi vállalatok információs termékeinek széles választékát kínálja. Bármely szoftver egyszerűen megrendelhető online módon az online áruházban vagy a fejlesztő weboldalán. Hogy kiderítse, melyik cég melyik termékét érdemes jobban megvásárolni, érdemes tanulmányozni a gyártók értékelését az interneten, szakértői ajánlásokat és a hétköznapi fogyasztók tanácsát. Itt megtalálhatja a szoftverek leírását és összehasonlíthatja az árakat is.

A résztvevők száma és időkorlátok

A nagyvállalatok számos vállalati felhasználója számára szolgáltatásokra lesz szükség nagyszabású, nagy közönségű rendezvények megszervezéséhez. Figyelnie kell az időkorlátra is: egyes programokban a munkamenet maximális időtartama van megadva.

Webes verzió és mobilalkalmazás elérhetősége

A mobil modellek (telefonok, táblagépek) népszerűsége azok kényelmének és bárhol és bármikor használható képességének köszönhető. Ezért az okostelefonok kliense, valamint az a webes verzió, amely lehetővé teszi a programban való közvetlen munkát a böngészőn keresztül, a modern szoftver fontos és szerves része.

Funkcionalitás

A modern szolgáltatások rengeteg hasznos eszközt kínálnak az online események megrendezéséhez. Például a felhő technológiák lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy nagy mennyiségű fájlt tároljon speciális tárhelyen. Célszerű videokonferencia-felvételi funkcióval rendelkező rendszereket vásárolni, ez kényelmes a késői résztvevők és előfizetők számára, akik bármilyen okból nem tudtak részt venni.

Megbízhatóság

A legjobb árusok óriási időt és pénzt költenek az információbiztonságra. A speciális kodekek titkosítása és használata minimalizálja az adatszivárgás kockázatát.

A legjobb videokonferencia-szoftver és -szolgáltatások 2020-ra

Ingyenes

Skype

Ez a Microsoft egyik legrégebbi hírvivője, amely még 2003-ban jelent meg. Eleinte hívásokhoz hozták létre, mára azonban elég széles a funkcionalitása: a felhasználók audio és video kommunikáción keresztül kommunikálhatnak, levelezhetnek, szavazásokat készíthetnek, fényképeket csatolhatnak. Legfeljebb 50 résztvevőt vehet fel egy videokonferenciába. Az előfizetők által egy munkamenet során kicserélt fájlok egy hónapig állnak rendelkezésre, mivel a szolgáltatásnak saját felhője van. A Skype egy képernyőmegosztó program, amely nagyon hasznos a tervek, projektek és fontos dolgok megvitatásához.

Előnyök:

 • ingyenes audio- és videohívások a Skype-on belül;
 • alacsony hívószámok és SMS-üzenetek;
 • alkalmas bármilyen formátumú és méretű fájlok küldésére;
 • hívások továbbítása az üzenetküldőből mobiltelefonra;
 • új beszélgetőtársak keresésének és felvételének képessége;
 • egyetemesség (a szolgáltatás elérhető Windows, Mac, Linux, iPhone, Android rendszerekhez);
 • számos további funkció (automatikus válasz, fordító, fotószerkesztő, webes feladatok ütemezése és mások).

Hátrányok:

 • üzemzavarok;
 • vannak információszivárgási esetek;
 • gyenge videominőség;
 • sok reklám;
 • alacsony fájlátviteli sebesség.

Zoomolás

Ez egy közös platform videotalálkozókhoz, konferenciákhoz, online partikhoz és még randevúkhoz is. A járvány idején széles körben használták a távoktatási iskolákban. A munkamenetben való részvételhez nincs szükség fiókra, böngészőben dolgozhat, miután megkapta a linken keresztüli hozzáféréshez szükséges jelszót. A szervező legfeljebb 100 embert hívhat meg a konferenciára, a foglalkozás időtartama legfeljebb 40 perc. Vannak a program fizetett verziói is, fejlett funkciókkal, a költségek havi 14,99 dollárnál kezdődnek.

Előnyök:

 • nagy számú résztvevő;
 • a konferencia vezetőjének kiterjedt jogai;
 • az Outlook és a Gmail integrációja;
 • testreszabható képernyőmegosztási funkció;
 • videokonferencia rögzítésének és küldésének képessége;
 • beépített interaktív tábla;
 • elmosódott háttér funkció.

Hátrányok:

 • megszakítások a munkában nagy terhelés miatt (például a hanggal kapcsolatos problémák);
 • nehezen megtanulható felület;
 • a hackerek gyakori támadásai;
 • nincs felhőtárolás az ingyenes opcióban.

TrueConf

Népszerű hazai platform a távoli videokommunikáció megszervezéséhez. A COVID-19 járvány idején a szolgálat minden oktatási intézmény számára ingyenesen dolgozott. Ebben az időszakban több mint 50 ezer vállalat használta ezt az eszközt a hatékony kommunikációhoz, amikor karanténban dolgozik. A termék elnyerte a legjobb vásárlói értékeléseket. Az ingyenes terv maximális résztvevőinek száma 10 fő. Ez egy remek lehetőség a rokonokkal, barátokkal és kollégákkal való kényelmes kommunikációra. A fizetett ajánlatok sokfélék: vannak költségvetési és drága ajánlatok is, a minimális ár havonta 900 rubel.

Előnyök:

 • képernyő megosztási funkció;
 • videokonferencia rögzítésének és küldésének képessége;
 • széles eszközarzenál (elektronikus tábla, prezentációk bemutatása, személyes és csoportos csevegés);
 • kiváló hívásminőség;
 • magas megbízhatóság.

Hátrányok:

 • a fizetett tarifák magas költségei;
 • kevés résztvevő;
 • a felhőtárolás hiánya az ingyenes verzióban.

Google-társalgók

Ez a Google ingyenes virtuális csevegőszolgáltatása. Funkcionalitása elég széles, videohívások, konferenciák, szöveges csevegés áll a felhasználók rendelkezésére. A csoportos csevegésre feliratkozók száma legfeljebb 150 fő lehet, videokonferencián legfeljebb 10. Vannak olyan alkalmazások Androidra, iPhone-ra és webes verzió, amelyek nem igényelnek telepítést.

Előnyök:

 • elérhetőség és szinkronizálás minden eszközön;
 • közvetlen link a Google Drive-ra;
 • automatikus hívófél-azonosító;
 • kiváló videohívás minőség;
 • széles funkcionalitás;
 • magas fokú információbiztonság.

Hátrányok:

 • nagy sebességű internetkapcsolatot igényel;
 • szokatlan felület;
 • komplex testreszabás;
 • a webes verzió korlátozott funkcionalitása.

Webinárium

Kényelmes platform online találkozókhoz, webes szemináriumokhoz, távoktatáshoz. A szervizfelület egyszerű és egyszerű, a működéshez nincs szükség további szoftver telepítésére. Legfeljebb 5 előfizető vehet részt ingyenes videokonferencián. A prezentációkat, dokumentumokat és fotókat felhőszerveren lehet tárolni (rendelkezésre áll 0,5 GB). Természetesen vannak a termék fizetett verziói is, fejlettebb funkciókkal.

Előnyök:

 • a kommunikációs munkamenet időtartama nincs korlátozva;
 • saját fájl tárolása;
 • hozzáférés bármely böngészőből;
 • automatikus webináriumi felvétel;
 • sokféle lehetőség (képernyőmegosztás, rajzeszközök, közvélemény-kutatások és közvélemény-kutatások, címjegyzék és mások)

Hátrányok:

 • kis számú résztvevő az ingyenes verzióban;
 • meghibásodások lehetségesek.

Fizetett

Kattintson a Találkozás elemre

Univerzális online kommunikációs szolgáltatás, amely különböző területeken végezhető: oktatás, kereskedelem, marketing. Lehetőség van az előfizetőkkel való kommunikációra a munkamenet befejezése után, és visszajelzések gyűjtésére a múlt eseményről. A webináriumhoz egy recepció kapcsolódik, ahol a résztvevők az adás megkezdése előtt tanulmányozhatják az előadóval kapcsolatos információkat és egyéb hasznos anyagokat. Van egy 30 napos ingyenes próbaverzió, két fizetős Live és Automated terv, havi 25 és 40 dolláros áron, valamint különleges feltételek a vállalatok számára. Az összes tarifához kapcsolódó webes szemináriumok és online konferenciák száma nem korlátozott.

A ClickMeeting tervek jellemzői

 próbaverzióÉlőAutomatizáltCégeknek
További hangszórók1116
Résztvevők száma252525méretezhető jellemző
Rekordok tárolása30 perc.6 óra10 óra10 óra
Tárolási méret500 MV1 GB2 GB2 GB
A költségingyenes25 $ havontaHavonta 40 $az értékesítési osztályon kell meghatározni

Előnyök:

 • interaktív tábla jelenléte;
 • online felmérések lebonyolításának képessége;
 • van egy mobil alkalmazás;
 • esemény rögzítési funkció;
 • fordító dolgozik a csevegésben;
 • statisztikákat vezetnek a konferenciáról.

Hátrányok:

 • csak éves csomagokat kínálnak;
 • hátrányos a kis méretű események számára.

Microsoft Teams

A szoftvert széles közönség számára (legfeljebb 10 000 fő) tervezték, és lehetővé teszi a különféle vállalati feladatok megoldását.A messenger alkalmas Windows, macOS, iOS és Android rendszerekhez. A rendszer támogatja az audio- és videohívásokat, konferenciákat, csevegéseket, fájlmegosztást és együttműködést. A koronavírus-járvány során a felhasználóknak nagy előnyük van: lehetőségük van az ingyenes verzió 6 hónapos használatára.

A Microsoft Teams árképzési szolgáltatásainak jellemzői

 Ingyenes verzióMicrosoft 365 Business BasicMicrosoft 365 üzleti szabványOffice 365 Е3
Havi költségingyenes312,5 rubel781,3 rubel1250 rubel
Együttműködés a csevegésbenIgenIgenIgenIgen
A csevegésben a felhasználók maximális száma 500 ezer300300500 ezer
Videokonferencia lebonyolítása 250 fő számáranemIgenIgenIgen
Események lebonyolítása az interneten 10 000 ember számáranemnemnemIgen
Biztonságalacsonyátlagosátlagosmagas

Előnyök:

 • integráció az Office 365, a Skype és a harmadik fél által készített alkalmazásokkal;
 • alkalmazkodóképesség minden egyes ügyfél számára;
 • beépített alkalmazások (Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote és mások);
 • az értesítési beállítások rugalmas rendszere;
 • nagy közönség.

Hátrányok:

 • meghibásodások lépnek fel;
 • összetett felület;
 • csak egy éves előfizetés érvényes;
 • az ingyenes verzió korlátozott.

VideoMost

Ez egy funkcionális videokonferencia-szolgáltatás, amely magas minősítéssel rendelkezik a minőségi információs termékek között. Alkalmas távoktatáshoz, webes szemináriumokhoz és konferenciahívásokhoz. Az alkalmazás PC-n és mobil eszközökön egyaránt működik. Választhat egy ingyenes, 10 napig érvényes tesztverzió és két fizetett terv közül: "Business" és "Enterprise".

A VideoMost tarifacsomagok jellemzői

 IngyenesÜzletiVállalat
Ár0 RUB3900 RUB 3 hónapigegyénileg
Kedvezménynem5% - 6 hónap, 10% - 12 hónapigegyénileg
Résztvevők száma100100100
A konferencia időtartama45 perchatárok nélkülhatárok nélkül
Webszemináriumok és közvetítések fogadásának képességenemnemIgen
AdattárnemnemIgen

Előnyök:

 • hozzáférhető felület;
 • videokonferencia HD minőségben;
 • fájlcsere és adásrögzítés;
 • elektronikus tábla, prezentációk bemutatása, az asztal bemutatása;
 • kedvezmények vonatkoznak egyes tarifákra;
 • az "Üzleti" tarifához kiválaszthatja az előfizetési időszakot (3,6 vagy 12 hónap).

Hátrányok:

 • nincsenek olcsó tarifák;
 • a tesztverzió rövid érvényességi ideje.

Ész

Az 19 éve az informatikai piacon dolgozó Mind a három vezetője a videokommunikációs rendszerek fejlesztőinek. A Mind programot a Sberbank PJSC, az Alfa-Bank JSC, a Szövetségi Kincstár, az Orosz Föderáció Számviteli Kamarája, valamint más orosz vállalatok és hatóságok használják. A WebRTS technológiának köszönhetően a termék minden böngészővel és operációs rendszerrel kompatibilis.

A tarifacsomagok jellemzői Mind

 Online konferenciaOnline irodaOnline lecke
Résztvevők száma100, 300 vagy 100025, 50 vagy 10040
A szervezők száma1, 10 vagy 100120 vagy 40
Lemez terület25, 50 vagy 100 GB5, 15 vagy 25 GB-
Ár évente36 000, 204 000 vagy 1 560 000 rubel.24 000, 30 000 vagy 36 000 rubel.240 000 vagy 480 000 rubel.

Előnyök:

 • HD videó;
 • létezik webes verzió és alkalmazások Androidra és iOS-re;
 • egyszerű használat;
 • a folyamatok rugalmas konfigurálása és automatizálása;
 • az asztal bemutatása;
 • közvélemény-kutatások és szavazás;
 • rajztábla;
 • sugárzás külső erőforrásokhoz.

Hátrányok:

 • magas ár;
 • nincs ingyenes verzió.

Megbeszélésre menni

Ez egy angol nyelvű szolgáltatás, amely a kommunikáció minősége miatt fokozatosan egyre népszerűbb hazánkban. Van egy próbaverzió, amelyet 2 hétre terveztek. Ez lehetővé teszi egy videokonferenciát három előfizető részvételével és egy dokumentum közös munkáját. Teljes körű felhasználása természetesen nem fog működni. De a fizetett csomagok kiterjedt funkcionalitással rendelkeznek, de sajnos nem teszik lehetővé a videofelvételt.

A GoToMeeting tarifacsomagok jellemzői

 SzakmaiÜzletiVállalat
Résztvevők száma1502503000-ig
Ár12$16$Egyéni számítás

Előnyök:

 • kiváló minőségű videó;
 • képernyő megosztása;
 • korlátlan konferenciaidő;
 • magas szintű biztonság;
 • van egy mobil alkalmazás;
 • sok hasznos funkció.

Hátrányok:

 • az interfész nincs oroszosítva;
 • a videofelvétel funkció hiánya.

Sokan nem tudják, hol lehet szoftvert vásárolni. Ez meglehetősen komoly kérdés, különösen a nagyvállalatok számára. Mindenesetre a drága licencprogramokat a márkakereskedőktől és a fejlesztő tanúsított partnereitől kell megvásárolni. Ha tapasztalata van a felülvizsgálatban bemutatott programok és szolgáltatások, vagy más videokommunikációs szoftver használatáról, mondja el nekünk erről a megjegyzéseket.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *