👍A legjobb kovácsolt kerékgyártók 2020-ra

0

Van egy ilyen mondás: „Ruhájuk fogadja őket, elméjük kíséri őket”, és ez 100% -ban igaz. Az első dolog, amit az emberek megnéznek, amikor a tekintetük rád esik, az a ruhád. Ruházat és lábbeli. Ez az állítás nemcsak az emberekre, hanem a járműveikre is alkalmazható, különösen az autókra. Az autó "cipője" kétségtelenül a kerekei: gumik és kerekek. Most a termékpiac hemzseg a különféle kovácsolt kerekektől, és minden autós igyekszik a legvonzóbb és legmagasabb minőségű opciót választani a készülékéhez. Melyek a fajták, milyen szempontokra kell figyelni, amikor kiválasztja őket, valamint azokat a termékeket, amelyek gyártói megérdemlik az Ön figyelmét és pénzét. Fedezzük fel ezeket a kérdéseket a lehető legrészletesebben ebben a cikkben.

A "kovácsolt kerekek" kifejezés

Találjuk ki az autó ezen elemének nevét. Valójában a "kovácsolt kerekek" kifejezés teljesen helytelen, mert könnyűötvözetekből készülnek, amelyek izotermikus bélyegzésen mennek keresztül. De ez a név határozottan belépett az autótulajdonosok mindennapjaiba, és megszokásból a mai napig használják. Nem fogjuk megsérteni a Világegyetem szokásos sorrendjét, és továbbra is a cikkben szereplő kifejezést használjuk.

A származás története

Ez a berendezés a repülésből érkezett a gépekhez. Érdekes újítások kölcsönvétele a "mennyei testvérektől" már bevett gyakorlattá vált. Az első tesztelők motoros sportolók voltak. Az autósport egyes területein a tárcsák csökkenteni tudták a kerék tehetetlenségét, másutt pedig az erejüket és az élettartamukat. Gyorsan népszerűvé váltak a szokásos utakon is. E típus előtt mások is voltak: acélbélyegzett - olcsó, ellenáll a nehéz terheléseknek és deformációknak, de túl nehéz; Az öntött alumíniumnak is voltak előnyei, de nagy hátrányuk - a hajlam a törésekre a terhelések során, ami a kemény leszállást nem biztonságosvá tette - befolyásolta a kovácsoltakkal való helyettesítést.

Kovácsolt kerekek Oroszországban

Ennek a kerékelemnek a használata hazánkban teljesen eltér a külfölditől - a legtöbb más országban az ilyen kerekeket főként verseny- és luxusautókra, az összes többi - ötvözetre szerelik, de nálunk minden más. Kovácsolt kerekű autó a közutakon korántsem ritkaság. És ez azért történik, mert ennek a terméknek az ára Oroszországban néhol tízszer alacsonyabb, mint a külföldi társaiké, amelyek gyártói többszörösen jövedelmezőbbek az öntvény előállításában. Valószínűleg a következő években emelkedni fognak ennek a terméknek az árai, különben a gyártóknak át kell váltaniuk a leadott verzióra.

Gyártástechnológia

Anyagok esetében ez egy repülési alumínium 6061 ötvözet, amely alumíniumon alapszik, különféle adalékokkal, köztük magnéziummal, szilíciummal, rézzel és mangánnal. A kompozíció vitathatatlan előnye másokkal szemben a megnövekedett szilárdság és plaszticitás.

A gyártási folyamat három nagy lépésre osztható. Íme néhány további részlet róluk:

 • Az első szakasz alumínium nyersdarabokkal való munka.A tuskókat egy kemencében bizonyos hőmérsékletre melegítik, majd egy sajtó segítségével elsimítják őket, palacsinta formát adva nekik. Ezután - ismét a sütőben, 430 fokos hőmérsékletre melegítve. A fűtött alumínium palacsintákat pecsét segítségével üres lemezekké alakítják a lemezek számára. Az utolsó két lépést még egyszer megismételjük. Az első szakasz befejezése egy szinte késztermék átvétele formában.
 • A második szakasz üres kovácsolt lemezzel dolgozik. Ez a szakasz a munkadarab geometriájának vezérlésével kezdődik. Következő - hőkezelés, hogy egy bizonyos struktúrát adjon a jövő lemezének. Ez úgy történik, hogy a munkadarabot 515 fokos hőmérsékletre melegítik, majd éles hűtéssel hajtják végre. Ezután - a mesterséges öregedés folyamata 150-160 fokos kemencében 14 órán át. Ennek a szakasznak a vége a lassú lehűlés és a geometria újbóli ellenőrzése.
 • Az utolsó szakasz egy speciális gépen történő feldolgozás. A harmadik szakaszban végső megmunkálás történik: a felesleges fém eltávolítása, a mellbimbó furatának fúrása, valamint a csavarok furatai. Az utolsó simítás a CNC megmunkálás, hogy teljes legyen egy adott tervezés.

Fajták

Mindezek a kerékelemek 2 nagy csoportra oszthatók: magnéziumra és alumíniumra. Melyiket érdemes jobban megvásárolni

Magnézium

Nem különféle adalékokkal ellátott alumíniumötvözeten, hanem magnéziumon alapszik. Fő jellemzőjük a magas hővezető képesség, amely lehetővé teszi a küllők és a fékmechanizmus hőmérsékletének csökkentését. Ez hozzájárul az amúgy is meglehetősen nagy betétidő növeléséhez. Kis hátránya, hogy nem mindenhol lehet őket szabadon megvásárolni, csak megrendelés alapján.

Alumínium

Általában az alumínium változat gyakorlatilag nem tér el a magnéziumtól a paramétereket tekintve. Az előbbiek átlagos költsége pedig még alacsonyabb. Ezenkívül gyakoriak és nagy mennyiségben könnyen beszerezhetők.

Előnyök és hátrányok

Folytatva a híres kifejezések maratonját, hívjuk fel a figyelmét a következőre: "Semmi sem tökéletes". Mit tartalmazhat a leírt termék az erősségeire, és mit a gyengeségeire Kitaláljuk.

Előnyök:

 • Megnövekedett erő (különösen a leadott elődhöz képest).
 • A korong vékony és erőssége miatt könnyebb. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy ne összeomoljon, hanem csak deformálódjon.
 • Az utolsó ponttól simán következik egy másik pozitív tulajdonság - mérsékelt alakváltozásokkal és károsodásokkal történő javítás lehetősége.
 • Ellenáll a nehéz terheléseknek, mint az öntött és bélyegzett társainak.
 • Költségmegtakarítás. Először is pénzt takarít meg az üzemanyag, mivel az ilyen tárcsák legalább 15 kg-mal könnyebbek, mint társaik, ilyen különbség miatt az autó egésze könnyebb. A motornak kevesebb energiát kell termelnie - kevesebb üzemanyagot költenek. Ráadásul a futómű nem kopik olyan gyorsan, ami azt jelenti, hogy ritkábban kell cserélni.
 • Biztonság. Kevesebb súly - nemcsak megtakarítás, hanem biztonság is. Tanulmányokat végeztek az autók minden osztályával, amelyek eredményeként bebizonyosodott, hogy a gyorsulási idő és a féktávolság is csökken.
 • Vezetési kényelem. Ez a típusú lemez kevésbé kiegyensúlyozatlan, ami csökkenti a vezetés közbeni rezgést, puhává és simavá teszi. Ezenkívül a készülék rugalmasabbnak tűnik a kormánykerék által adott parancsokra adott fokozott érzékenység miatt.
 • Megjelenés. Ez az elem rendkívül tetszik azoknak a sofőröknek, akik készülékükben nemcsak közlekedési eszközt látnak. Az anyag szilárdsága és plaszticitása miatt vékony, kecses kötőtű készíthető. Általában a minták változatossága növekszik.

Mínuszok:

 • Amikor egy autó nagy lyukakba ütközik, az ütközés teljes súlya átkerül a felfüggesztésre. Ha nem ellenálló az ilyen hatásokkal szemben, a szerelvény megsérülhet.
 • Több költség, mint analógok. Ennek oka az anyag felhasználásának alacsony együtthatója (30-40%).

Hogyan válasszuk ki a lemezeket

Most, hogy ismert a származás története, ismertek a gyártáshoz szükséges anyagok és maga a gyártási folyamat, megvitatták az ilyen típusú lemezek összes előnyét és hátrányát, itt az ideje kitalálni, hogy milyen szempontokra kell figyelnie, hogy elkerülje a hibákat a választás során.

 • Az első dolog, amivel aggódni kell, az autó pontos méretének megismerése. Van egy bizonyos paraméter-lista, amely szerint ez a kerékelem teljesen pontos az autója számára, nevezetesen:
 1. Tárcsa szélessége a karimák között (hüvelykben feltüntetve);
 2. Gyöngy karima alakú;
 3. Abroncs abroncsátmérője;
 4. Púpok száma - abroncs leszálló gyöngyök;
 5. Lemez indulási értéke;
 6. Csavaros minta, amely tartalmazza a tárcsa rögzített csavarok számát és a rögzítő furatok átmérőjét;
 7. Közép furatátmérő.
 • Hol találom meg ezeket az információkat
 1. Az autó üzemeltetési útmutatójában a "Műszaki adatok" részben;
 2. Matricán a kesztyűtartóban;
 3. A gáztartály hátulján lévő matricán;
 4. Az ajtón lévő oszlopon elhelyezett matricán (vezető oldal);
 5. Magukon a lemezeken;
 6. Vegye fel a kapcsolatot a szervizekkel vagy az autóboltokkal. Ilyen létesítményekben az alkalmazottak valószínűleg tapasztalattal rendelkeznek a különböző típusú járművekről, és minden szükséges információt megadhatnak Önnek.
 • A következő lépés a csomag tartalmának áttekintése. Ügyeljen a speciális hosszúkás csavarok jelenlétére, amelyek szinte minden alufelnit megfognak. Ha ezeket nem tartalmazza a készlet, akkor magának kell megvásárolnia őket.
  Javasoljuk, hogy a telepítést bevált műhelyekben és gumiabroncs-üzletekben végezzék, minőségi felszereléssel és magasan képzett munkavállalókkal felszerelve. Fontos megjegyezni, hogy mindenféle forgácsot és karcolást, amelyet rossz minőségű telepítéskor vagy a kövek ütközése során lehet elérni, epoxi zománc vagy lakk segítségével a lehető leghamarabb el kell távolítani.
 • A telepítés témáját folytatva nem lesz felesleges megemlíteni az anyag korrózióra való hajlamát. A kerék leggyengébb pontjai a kiegyensúlyozó súlyok rögzítési pontjai, ezért érdemes elkerülni azokat a súlyokat, amelyek kalapálást igényelnek az úgynevezett "zárójelekben", és inkább az öntapadó súlyokat részesítik előnyben. Segítenek megjelenésük megőrzésében is, ha el vannak rejtve a kötőtűk mögött;
 • Illessze össze a kerekeket a vezetési stílusának megfelelően. Ha rajongsz a szokásos, nyugodt stílusért, vásárolj bátran olyan lemezeket, amelyek a legjobban tetszenek a dizájn és a szín tekintetében. Azonban, ha rajongsz a "sportos" stílusért, és a gyors gyorsulás kemény fékezéssel gyakori eleme a menetednek, akkor a nagyszámú vékony küllővel rendelkező lehetőségek megfelelőbbek. Figyeljen az előre gyártott (két- vagy háromrészes) lehetőségekre is, ezek lehetővé teszik többféle előny kombinálását: kovácsolás és öntés egyaránt.

Hol tudok venni

Megvásárolhatja ezt a terméket a való életben, offline állapotban, a boltba lépve, és gyakorlatilag - online megrendelheti az online áruházban. Mivel a 21. század az informatika kora, a második lehetőség népszerűbb és igényesebb. Ez érthető, az online áruház honlapján nemcsak a termék leírását és fotóját olvashatja el, nemcsak az összes fő jellemzőjét láthatja, hanem a valós vásárlók véleményét is elolvashatja.

A legjobb orosz gyártók TOP-ja

Slik

A leírt termék talán az egyik leghíresebb cége. Ennek a Togliatti márkának a lemezeit 1992 óta gyártják. Kezdetben a cég kizárólag sportautók szállítója volt, de ma már több ezer Slik kerekű autó található a közutakon. A márka tetszetős sokféle dizájnnal és színnel rendelkezik, nem kevésbé változatos szabványméretekkel.

Átlagos ár: 6760 rubel.

kovácsolt kerekek Slik

Előnyök:

 • Elégedett vagyok a felhasznált alapanyagok minőségével;
 • Széles körű használat és elérhetőség.

Hátrányok:

 • Alacsonyabb szilárdság a korábbi modellekhez képest;
 • Néhány modellnek problémái vannak a festék tartósságával.

Magaltek

Ennek a tulai vállalatnak a fő jellemzője a termékek szabványos méretben (14-22 ") való változatossága. Az alumínium és magnézium ötvözetének köszönhetően a termékek könnyűek és tartósak. Egy másik érdekes tulajdonság a varratok hiánya, amelyet nagy pontosságú berendezések alkalmazásával érnek el a gyártás során.

Ár: 4500 dörzsölje

Magaltek kovácsolt kerekek

Előnyök:

 • Tartósság;
 • A vevők szinte tökéletes egyensúlyt jeleznek.

Mínuszok:

 • Alacsony gyakoriságú, nem mindig könnyen elérhető;
 • Korlátozott felállás.

M&K

Orosz prémium márka. A felhasználók tudomásul veszik a termékek volumetrikus kialakítását és könnyedségét. A standard méretek tartománya 15 és 24 "között változik. A vállalat fő jellemzője a formatervek sokfélesége. Igaz, gyakran a drága megjelenés érdekében a minőség és a praktikum háttérbe szorul.

Átlagos költség: 36 000 rubel.

M&K kovácsolt kerekek

Előnyök:

 • Jó kerékstabilitás;
 • Szép megjelenés.

Hátrányok:

 • Költség, nagyon kevés költségvetési modell;
 • Gyenge bevonatminőség.

A legjobb külföldi gyártók TOP-ja

OZ Racing

1971 óta a világszerte ismert olasz cég változatlanul örömet szerez ügyfeleinek, először motoros sportolóknak, ma pedig már minden autósnak. A vállalat lelkesedése mindig változatlanul magas színvonalú, valamint a sokoldalúság - a felsorolás költségvetési és luxuslehetőségekkel is büszkélkedhet.

Ár: 19 és 60 ezer rubel között változik

OZ Racing kovácsolt kerekek

Előnyök:

 • Teljes értékű bélyegzési ciklus, sok költségvetési vállalat nem dicsekedhet ezzel a ténnyel;
 • Világszerte elterjedt.

Mínuszok:

 • Túlfizetés a márkanévért. Ugyanolyan jó minőségű orosz társaik kevesebbet fognak fizetni.

BBS

A német BBS cég 50 éve sikeresen virágzik a világpiacon. Csak annyit kell mondani, hogy ez a márka olyan autók gyáraihoz szállítja termékeit, mint a Ferrari, a Maserati, a Rolls Royce, és a BBS szintje azonnal egyértelművé válik. A kiemelés a gyártástechnológiában és a kétrészes lemezekben rejlik - egy kovácsolt felni és egy öntött központ.

Ár: 96 000 rubel.

BBS kovácsolt kerekek

Előnyök:

 • Állandóan jó minőségű;
 • Erőteljes sajtó használata a gyártási folyamatban.

Hátrányok:

 • Költség. A minőségnek ára van.

Vissol

Az amerikai Vissol cég luxus sportokhoz és hétköznapi autókhoz szállítja termékeit. A vállalat termékeinek kialakítása könnyen megkülönböztethető másoktól - egyedi, gyönyörű és drága. A termékek teljes mértékben megfelelnek a következő minőségi előírásoknak: TSE, ISO / TS 16949, JWL, VIA. A magas költségeket az anyag magas minősége indokolja, a Vissol még öt év garanciát is vállal.

Ár: 47 000 rubel.

Vissol kovácsolt kerekek

Előnyök:

 • Innovatív feldolgozási technológia;
 • A szokásos méretek széles választéka, amelyekhez a termék illeszkedik.

Mínuszok:

 • Nem megfelelő a fényezés minősége ilyen költségért.

Enkei

A következő vállalat, amelyet leírunk, a japán Enkei gyártó. Az áruk minősége miatt nem kell aggódni - a japán termékek szigorú ellenőrzés alatt állnak. A felállásnak van egy olyan sorozata, amely jelen van a Forma-1-es versenyeken, ami bizonyítja az Enkei termékek magas színvonalát.

Ár: 14 500 rubel.

kovácsolt kerekek Enkei

Előnyök:

 • Nagyon szép ár;
 • A standard méretek és kivitelek széles választéka.

Hátrányok:

 • Egyes modellek speciális MAT technológiával készülnek, amely szerint a munkadarabot először öntik, majd a peremet hengerlik. Ez a technológia a küllők szilárdságát tekintve valamivel elmarad a hagyományos kovácsolástól, és a termékek is nehezebbek.

Yamato

Egy másik japán gyártó. A Yamato autodiskái kiválóan alkalmasak alacsony forgalmú utakon történő vezetésre. A felhasználók tudomásul veszik mind az anyag, mind a festék-lakk bevonat kiváló minőségét, ellenállnak a mechanikai sérüléseknek.

Ár: 15 000 rubel.

kerekek kovácsolták a Yamatót

Előnyök:

 • Szép költség;
 • Széles modellsor különféle szabványméretekkel és exkluzív kivitelekkel.

Mínuszok:

 • A költségek magasabbak, mint az orosz társaiké;
 • Egyes modellek atípusos, atipikus jellemzőkkel rendelkező tartókkal vannak felszerelve.

Minőségi, tartós kovácsolt kerekeket választani nem könnyű. Érdemes teljes felelősséggel megközelíteni, mert az úton töltött idő kényelme és biztonsága a választás sikerétől függ. A fenti információk megkönnyítik a megfelelő opció megtalálását a megfelelő áron. Boldog és könnyű választás!

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét