👀 A legjobb szemüveglencsék gyártói 2020-ra

0

A szemüveg veszélyes lehet az egészségére, ha nem figyel a lencsékre. Az olcsó lencseanyagok nem állítják vissza a látást, hanem csak rontják. Ezt a szemészek megerősítik. Tartozék vásárlásakor figyelembe kell venni a törésmutatót, az alapanyag típusát (műanyag vagy üveg) és a bevonatot. Miután tanulmányozta ezeket a paramétereket, egy személy gyorsan kiválaszt egy biztonságos terméket.

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői elkészítették Önnek a legjobb szemüveglencsék gyártók értékelését 2020-ra.

Ügyeljen az anyagra

A szemüveglencsék szervetlen üvegből vagy orvosi minőségű műanyagból készülnek. Az első lehetőség hagyományos, amelyet üvegkomponensek olvasztásával nyernek. A legtöbb termékben használják, az anyag tartós és megbízható. Van egy hátránya is: magas költség, összehasonlítva a műanyag modellekkel.

Nagyobb sűrűség, a fénytörés vagy egyéb műszaki jellemzők megváltoztatása érdekében az anyag kémiai összetétele a gyártás során megváltozik.

Az organikus modellek szintetikus polimer anyagokból készülnek. Az erő és az élettartam növelése érdekében speciális adalékokat használnak. Hasonló modellek készülhetnek hőre keményedő műanyagokból. A különbség abban rejlik, hogy az első csoport magas hőmérséklet hatására összeomlik, a második pedig csak akkor olvad és szilárdul meg, ha a melegítést leállítják.

Az üvegmodellek előnyei

Az üveglencsékre a legtöbb vásárló igényt tart. A pozitív szempontok a következők:

 • Magas karcállóság az anyag keménysége miatt. A vevőnek nem kell tartós műanyag vagy fa tokot vásárolnia. A pontok megőrzése érdekében a szokásos tasak megteszi.
 • Ne kopjon idővel. A műanyag lencsék minden hónapban elveszítik eredeti megjelenésüket, különösen óvatlan hozzáállással. Az üveg képviselői nincsenek veszélyben.
 • Ne romoljon a gyakori napfény hatásától, vagy ha magas hőmérsékletű helyiségben dolgozik.
 • A jó felületi tapadás lehetővé teszi bármilyen keret illesztését.

Az ásványi lencséket az orvosok azoknak a betegeknek írják fel, akiknek nagy eltérése van az egységtől. Más lehetőségek nem fognak működni náluk. Ennek a döntésnek az oka a nagy mértékű törés egy vékonyabb anyaggal. Ez pozitív hatással van a szemüveg viselésének kényelmére.

De ennek a megoldásnak is vannak hátrányai:

 • Törékenység. Kopásállósága és tartóssága ellenére az anyag könnyen összetörik, ha leesik vagy egy tárgynak ütközik. Az utolsó helyzet a legszörnyűbb, mivel az üveg közel van a szemhez, és ha megsemmisül, a lencsék a szervbe esnek. Ez súlyos károsodást okoz a retinában.
 • Nem alkalmas gyermekek látásának korrigálására.

A műanyag opció jellemzői

Amikor a szerves anyag először megjelent, néhány hátrány miatt nem használták széles körben.Ezért az optometristák szándékosan figyelmen kívül hagyták, és csak ásványi lencséket írtak fel a betegeknek. A helyzet megváltozott, amikor feltaláltak egy új, biztonságos és megbízható fejlesztési módszert. Ha korábban csak szervetlen üveget vásároltak, akkor azt most polimer vegyületek váltják fel. A modern modellek hatékonysága megegyezik a hagyományos változatokéval.

A megoldás előnyei:

 • Könnyű az orrnyereg stresszének csökkentése és a kényelem javítása érdekében.
 • Az ütésállóság az anyag jellemzői miatt érhető el. Ez növeli a biztonságot, mivel a lencsék ütközéskor nem repülnek szét ezer darabra, ami megőrzi egy fontos szervet.
 • Bármilyen színezőanyagot használhat, amely lehetővé teszi, hogy több tucat árnyalatot kapjon, amelyek alkalmasak a speciális helyzetekre.
 • Ne romoljon az ultraibolya sugarak gyakori expozíciója miatt.

Annak érdekében, hogy a termék kevésbé karcolódjon, néhány gyártó vékony védőréteget alkalmaz. Növeli a tartósságot és 2-3-szor meghosszabbítja a szemüveg élettartamát, összehasonlítva az olcsó társaikkal.

Mit kell tudni a törésmutatóról

A vastagságot és a térfogatot csak ez a paraméter határozza meg, de ezen kívül a törésmutató befolyásolja a felületről való visszaverődés százalékát. Helyesen kell kiválasztani a szemüveget, mivel a kényelem függ ettől.

Minél nagyobb a törésmutató, annál jobbak az optikai tulajdonságok. Például a lencse vékonyabb lesz, és kisebb a súlya. Az ilyen teljesítmény költségei azonban növekedni fognak.

Amikor szemüveget vásárol egy optikus szalonban, fontos betartani az optometrista receptjét. Felsorolja az ajánlott törésmutatót. Például, ha egy személynek súlyos látásromlása van, akkor egy modellt választanak, amelynek e mutatója magas.

A keret befolyásolja a fénytörést is. Például műanyag kerettel ellátott szemüveg vásárlásakor ajánlott alacsonyabb arányú lencséket választani. Mivel a vastagság nem nagyon fog kiemelkedni, de a termék súlya megnő.

Milyen lencséket takar

A szemüveg törékeny és nem mindig megbízható. Egyes modellek eltörnek a véletlenszerű cseppektől, míg mások a vásárlást követő napon megkarcolódnak. Védő bevonatokat alkalmaznak a lencse kopásának csökkentése és a lencse élettartamának növelése érdekében.

Ma legalább 6 réteget használnak a következők megakadályozására:

 • Karcolás. Ez befolyásolja a termék kényelmét és tartósságát;
 • Szennyeződés és víz felhalmozódása. Ez megkönnyíti az üveg tisztítását;
 • Porképződés és statikus felhalmozódás;
 • Monitorok, táblagépek vagy okostelefonok sugárzásának negatív hatása;
 • Negatív hatás a szemre erős fénytől;
 • A tükröződés megjelenése, amely hozzájárul az átláthatóság javításához, és ezáltal csökkenti a szem megerőltetését.

Egy vagy 3-4 bevonat lehet. A nagy számú védőréteggel rendelkező modelleket multifunkcionálisnak nevezzük. Egyszerre nem egy, hanem több súlyos problémát szüntetnek meg. A leggyakoribb gyakorlat olyan bevonat alkalmazása, amely növeli az erőt, taszítja a vizet és csökkenti a látószerv stresszét.

Megfelelő lencsék kiválasztása számítógépes munkához

A monitor fénye még az egészséges szemeket is tönkreteheti. Ennek a szervnek az izmai állandó feszültségben vannak, és ha egy személy még mindig rossz testtartásban ül, és nem biztonságos távolságban van a monitortól, akkor megnő a betegség későbbi kialakulásának esélye.

A monitornál végzett munka során idővel szárazság, súlyos égés, bőrpír és néha könnyezés jelentkezhet. Ez negatív hatással lesz a szem egészségére, és semmilyen vitamin nem segít a korábbi látásélesség helyreállításában.

Azok számára, akik állandóan a monitornál dolgoznak, a szemészek javasolják a számítógépes szemüveg megvásárlását. Mindenki számára alkalmasak, beleértve azokat is, akiknek nincs szükségük korrekcióra, és tökéletesen látnak messzire és közelre. Ennek az anyagnak a felületét védőbevonattal látják el, amely csökkenti a kék hatását és javítja az áttekinthetőséget. A szemek kevésbé lesznek megfeszülve, és ez pozitív hatással van a teljesítményre.

Népszerű fajták

A megfelelő szemüvegvásárlás segíthet csökkenteni a szem megterhelését és javíthatja életminőségét. A keret az utolsó dolog, amire figyelsz, a legfontosabb az üveg és az optikai jellemzőkkel foglalkozni. Magad vásárolhat szemüveget, de jobb, ha felveszi a kapcsolatot egy optometristával, aki alapos elemzést végez és kiírja az egyetlen helyes receptet. Ezzel a papírdarabbal az ember az optikushoz megy, és 5 perc múlva túlfizetés nélkül megtalálja a megfelelő lehetőséget.

Az aszférikus modelleket nagyfokú rövidlátással rendelkező emberek számára tervezték. Ennek a kialakításnak a megkülönböztető jellemzője a vastagsága és az alacsony súlya. Ez lehetővé teszi az üveg bármilyen keretbe illesztését a nagyobb kényelem érdekében. Ennek az opciónak egy másik előnye, hogy a szem mérete nem változik, ellentétben a vastag lencsével rendelkező analógokkal.

Az életkor előrehaladtával a látás mind közel, mind távol romlik. Nehezebb látni betűket, arcokat vagy tárgyakat. Ezért vannak, akik egyszerre több poharat is magukkal visznek. Például néhány újságok vagy könyvek olvasására, a másik pedig a vezetésre. Ezeket minden felhasználó számára egyedileg választják ki.

Nem mindig kényelmes 2-3 párt magával vinni, ezért kifejlesztettük a progresszív lencséket. A modell előnye a közeli és távoli zónákra történő felosztás. A kiváló minőségű optikai tulajdonságoknak köszönhetően a szem könnyedén elmozdulhat a reklámok nagy távolságból történő olvasásától az SMS-ek közelről történő megválaszolásáig.

A modern gyártók több száz különböző modellt kínálnak egyedi keretekkel és kivitelekkel. Azonban csak egy optometrista választhat megfelelő opciót. Az optikus szalon tanácsadói nem tudják teljesen kiválasztani a szemüveget minden egyes személy számára, ha nincs speciális eszközük a szem diagnosztikájához.

A bifokális lencsék gyártói értékelése

WEIYA

Egy kínai gyártó, amely különböző törésmutatójú bifokális lencséket gyárt. Bármely kivitel kiválasztható, de a gömbölyű népszerűbb. A fő anyag nagy szilárdságú üveg, amely kiküszöböli a különféle sérülések kockázatát.

A vállalat termékei minden felhasználó számára alkalmasak, miközben a költségek nem olyan magasak, mint a legtöbb analógé. Bármilyen látáskorrekció gyorsan és gond nélkül megtörténik. Egy személy képes lesz megkülönböztetni a távolban lévő tárgyakat, és újságokat olvasni. Két optikai zóna van, amelyek pozitívan befolyásolják a kényelmet.

600 rubel áron értékesítik.

szemüveglencse WEIYA

Előnyök:

 • Két zóna;
 • Változatos minták;
 • Megfelelő lehetőség a korrekcióra;
 • Megfizethető ár.

Hátrányok:

 • Nem található.

RODENSTOCK

Népszerű vállalat, amely 140 éve van a piacon. Minden termék kiváló minőségű és tartós. E cég lencséjével ellátott modellek mind látáskorrekcióra, mind mindennapi viseletre alkalmasak. A termék romlása elkerülése érdekében többfunkciós bevonat van. Megakadályozza a víz és a por felhalmozódását, és nagyon ellenáll a karcolásoknak.

Bármelyik optikai szalonban vásárolhat szemüveget ettől a cégtől. A kialakítást egyedileg választják ki, amely lehetővé teszi, hogy egyedi modellt válasszon, amelyet kényelmesen viselnek. A késztermék kis tömege lehetővé teszi az orrnyereg terhelésének csökkentését. A bifokális termékek mellett az ügyfél szemüveget rendelhet sportoláshoz, vezetéshez vagy kényelmes olvasáshoz.

Az átlagos költség 4550 rubel.

RODENSTOCK szemüveglencse

Előnyök:

 • Kényelmes viselet;
 • Egyedi tervezés;
 • Minőségi korrekció;
 • Különböző fénytörési indexek;
 • Rendelésre történő vásárlás lehetősége.

Hátrányok:

 • Nem található.

OSA International

A közepes árszegmens jó modellje, amely alkalmas a vizuális funkció korrekciójára. A törésmutató az adott modelltől függ, de népszerűek az 1,56 értékű modellek. A kialakítás szabványos, de mégis vonzó. A lencsék szinte bármilyen keretbe behelyezhetők. Speciális, többrétegű műanyagból készülnek, amelyek javítják a minőségi és szilárdsági jellemzőket.

Ennek a cégnek a szemüvegével a látáskorrekció kényelmes lesz.Ezenkívül a vállalat felajánlja, hogy bármilyen helyzetben és különböző árnyalatú szemüveget vásárol. A védőréteg karcálló és megakadályozza a por felhalmozódását.

Az átlagos költség 1750 rubel.

szemüveglencse OSA International

Előnyök:

 • Alacsony súly;
 • Nagy választék;
 • Kényelem;
 • Vonzó design.

Hátrányok:

 • Nem található.

Az irodai szemüveg lencséinek legjobb gyártói értékelése

ZEISS

A cég fényképezőgépek, szemüvegek, filmlencsék, valamint mikroszkópok és orvostechnikai eszközök lencséit gyártja és gyártja. Ennek az opciónak a legfőbb előnye a magas minőség és a megbízhatóság. Ennek köszönhetően az ember nemcsak jó, de tartós terméket is kap, amely elősegíti hatékonyságának növelését.

Megfelelő kialakítást nem nehéz megtalálni, mivel nem üveget, hanem műanyagot használnak. Van egy többrétegű bevonat, amely garantálja a karcolások elleni védelmet és a kéknek való kitettséget. Az átlagos törésmutató 1,5, ami minden felhasználó számára megfelelő megoldás. Az alacsony vastagság csökkenti a termék súlyát.

Az átlagos költség 2975 rubel.

szemüveglencse ZEISS

Előnyök:

 • A fejlesztés modern technológiákat alkalmaz;
 • Erő;
 • Nem terheli az orrnyerget;
 • Minőség.

Hátrányok:

 • Nem található.

TOP VISION

A gyártó Free Form technológiával gyárt lencséket. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy ne korlátozódjon egyetlen tervre, hanem minden ember számára kényelmes modellt válasszon. A termékek gyártása során csak bizonyított anyagokat használnak, amelyek csökkentik a hibákat és pozitívan befolyásolják a minőséget. A műanyag tisztítása minimális időt vesz igénybe, és nem maradnak csíkok.

A törésmutató 1,5. A kivitel minden vásárló számára egyedileg kerül kiválasztásra. A szemüveg használható mind munkához, mind otthon. A multifunkcionális bevonat hosszú élettartamot és karcállóságot garantál.

Áron értékesítve: 3 600 rubeltől.

szemüveglencse TOP VISION

Előnyök:

 • Kényelmes forma;
 • Alkalmas irodai munkára;
 • Tervezés;
 • Jó törésmutató;
 • Alacsony súly.

Hátrányok:

 • Nem található.

NIKON

A népszerű fényképezőgépek és lencsék gyártója kiváló megoldást kínál otthoni és irodai célokra - Home & Office 1.5 ECC Blue. A törésmutató 1,5, ami minden felhasználó számára megfelelő megoldás. A kialakítás aszférikus, ezért nagyfokú rövidlátással rendelkező emberek számára alkalmas. De ezen kívül megtalálható az egészséges emberek modellje. A termék orvosi minőségű műanyagból készül. Van egy többrétegű bevonat, amely megvédi Önt az erős fénytől és az ultraibolya sugaraktól.

Az átlagos költség 6 400 rubel.

NIKON szemüveglencse

Előnyök:

 • Kényelmes forma;
 • Több tucat modell;
 • Hatékonyság;
 • Élettartam;
 • Ne karcolja meg.

Hátrányok:

 • Magas ár.

Népszerű progresszív lencsék gyártói

HOYA

Drága lehetőség, amelyet bárhol és bármikor kényelmes hordozni. A bevonat védi a szemet a fáradtságtól. Modern stílusban tervezték, amely minden felhasználónak megfelel. Az alacsony súly megkönnyíti a termék bármilyen keretbe történő felszerelését. A vállalat legnépszerűbb modellje az EnRoute 1.67 Progressive.

Az átlagos költség 16 900 rubel.

HOYA szemüveglencse

Előnyök:

 • Törésmutató - 1,67;
 • Modern design;
 • Védőburkolat;
 • Alkalmas mindennapi használatra.

Hátrányok:

 • Nem található.

SHAMIR

Költségvetési megoldás átlagos törésmutatóval - 1,6. A design megkülönbözteti gyönyörű megjelenését. A lencsék polikarbonátból készülnek, ezért alacsony az ára. Az anyag alacsonyabb, mint az orvosi műanyag és az üveg, de nincsenek jelentős hátrányai. Ezért egy személy hosszú ideig kényelmesen viselhet szemüveget, és nem érezheti jelenlétét az orrhídon.

Áron értékesítve: 5 360 rubeltől.

szemüveglencse SHAMIR

Előnyök:

 • Költség;
 • Jó anyag;
 • Törésmutató;
 • Többrétegű bevonat.

Hátrányok:

 • Nem található.

ESSILOR

Egy jó cég, amely különféle típusú és célú poharakat gyárt. A katalógus korrekciós modelleket és mindennapi használatra szánt termékeket tartalmaz.Népszerű fajta az X'ion Ormix 1.61 Acclimates Brown Crizal Alize UV ​​(R). Az áruk teljes mértékben megfelelnek az áruknak, mivel kiváló minőséget és többéves élettartamot kínálnak a felhasználónak. Semmilyen karc és csík nem zavarja a vásárlót a teljes felhasználási idő alatt.

Eladva áron: 13 500 rubeltől.

szemüveglencse ESSILOR

Előnyök:

 • Megbízható védőbevonat;
 • Kényelem;
 • Alacsony súly;
 • Erősségi mutatók.

Hátrányok:

 • Jelentősek nincsenek.

Végül

A szemüveg kiválasztásakor nem csak a keret alakjára, hanem a lencsékre is figyelni kell. A termék tartóssága, valamint a biztonság az utóbbi minőségétől függ. Nem szabad megfeledkeznünk az optikai paraméterekről, amelyek segítenek a megfelelő opció megvásárlásában és pénzt takarítanak meg. Ha a minősítésben leírt vállalatok lencséjét használta, vagy megbízik más márkákban, tudassa velünk a megjegyzéseket.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét