🚗 Legjobb autó könnyűfém kerékgyártók 2020-ra

0

Az autótulajdonosok ritkán cserélik a keréktárcsákat, de amikor ez megtörténik, fontos a vásárlást a főbb jellemzők megértése mellett mérlegelni. Ez segít elkerülni a hibákat és az előre nem látható körülményeket. Először is figyelmet fordítanak a lemezeket gyártó cégekre. Jobb, ha előnyben részesítjük azokat a jól ismert márkákat, amelyekre a különböző vevők igényt tartanak. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői elkészítették Önnek a legkönnyebb könnyűfém keréktárcsák gyártóinak minősítését 2020-ra.

Mikor kell új kereket vásárolni

A lemezek nem törnek ilyen gyakran, ezért új termékek vásárlása meglehetősen ritka. Olvassa el a specifikációkat a megfelelő lemez megtalálásához. Segítenek önállóan megtalálni a megfelelő lehetőséget.

Az autók felnikét három fő okból vásárolják meg:

 • Az aktuális korong törése, amely akadályozza a kényelmes vezetést;
 • Az autó külső stílusának megváltoztatása;
 • Tartalékként, hogy az ember néhány perc alatt teljes segítséget hajtson végre külső segítség nélkül.

A fő paraméterek a választáskor

A lemezek különböznek a külső paraméterektől - kivitel, gyártási anyag és méretek. A külső kialakítás befolyásolja a termék típusát. Az elfogadható termékméretek a hivatalos honlapon, valamint a gépi kézikönyvben vannak feltüntetve. Az egyablakos megoldások ritkák. Öntött vagy akár bélyegzett kerék kiválasztásakor fontos, hogy 6 szempontra figyeljen:

 • Külső kialakítás, mivel a termék nem feltétlenül felel meg a jármű általános kialakításának;
 • Furatméretek;
 • Hump ​​elérhetősége;
 • Milyen típusú csavarmintát használnak;
 • Központi furatok méretei;
 • Teljes méretek és a lemez eltolása.

A fent leírt paramétereket követve egy személy rövid idő alatt és külső segítség nélkül képes lesz megbízható tengelytávot kiválasztani.

Mi a különbség a bélyegzett és a könnyűfém keréktárcsák között

Először is, az összes ilyen termék három nagy csoportra oszlik:

Ezt fontos figyelembe venni a kerekek vásárlása előtt. A fő különbség az összes típus között a felhasznált anyag típusa. Ezért egyes modellek megkülönböztethetők nagy kopásállósággal, míg mások külső tervezésűek és megbízhatóak.

Bélyegzett modellek

Általános fajta, amelyet hengerelt acélból készítenek. A gyártáshoz a forró sajtolás módszerét alkalmazzák, amely pozitívan befolyásolja a szilárdsági jellemzőket, és egyszerűsíti a létrehozási technológiát is. Két rész (perem és arc) befogadása után a megfelelő eszközzel hegesztik őket. Ennek a megoldásnak egyetlen hátránya a monoton kialakítás, ezért lehetetlen ilyen kereket találni a sportautókban, gyakran csak a költségvetési kocsikban használják őket.

A bélyegzett modellek előnye:

 • Alacsony költségű;
 • Lágy mozdulat;
 • Nem igényel különleges ismereteket a károk helyrehozásához, mivel erős ütés esetén hajlanak, nem omlanak össze;
 • Megbízhatóság.

Az egységes kialakítás mellett az opciónak jelentős hátrányai is vannak:

 • Nagy súly;
 • A rozsda idővel megjelenik.

A csúnya megjelenés elkerülése érdekében műanyag kupakokat vásárolnak, bár formájuk bármilyen lehet, mindez az autó tulajdonosának ízlésén múlik.

Könnyűfém keréktárcsák

E formatervek többsége ötvözetekből készül, például a gyártók gyakran alumíniumot használnak. A megoldás előnye nyilvánvaló - a kerék összsúlya csökken, ami lehetővé teszi akár egy nő cseréjét is.

Az öntött kerekeket speciális formákba öntik a gyártás megkönnyítése érdekében. Az opció másik előnye a sebességmutatók növekedése. Ezt az indikátort az egyszerűsítés és a viszonylag bélyegzett korongok, valamint a kis súly miatt érik el.

A kialakítás még egy támogatott hazai autó megítélését is javítja. Ez a paraméter fontos azok számára, akik egyfajta sportautót készítenek egy régi autóból.

De az előző verzióval ellentétben itt jelentős hátrányok vannak:

 • Erőteljes ütközéskor megrepednek, ezért nem állíthatók helyre. Az illetőnek új modellt kell vásárolnia;
 • Magas költség, amely 3-4-szer magasabb, mint a bélyegzetteké;
 • Nem alkalmas gödrös utakon történő vezetésre.

Kovácsolt modell

Ritka vendég az üzletekben, leggyakrabban közvetlenül a gyártótól rendelik. Ennek oka van - drága előállítás, mivel forró kovácsolással készül, amelynek során olyan komponenseket adnak hozzá, mint a magnézium és a titán. Az alumíniumnak köszönhetően a kerék könnyű és rugalmas, míg a megbízhatóság magas szinten van.

Egy ütés vagy gödör elütésekor a termék nem reped meg, mint az öntött modellek, hanem meghajlik, ami lehetővé teszi, hogy maga végezze el a helyreállítási munkákat.

További információ a 6 kiválasztási kritériumról

A műszaki jellemzők részletes tanulmányozása nélkül egyetlen készülék sem vásárolható meg. Segítenek megtalálni a megfelelő lehetőséget, és egy erős és tartós modellt választani az áruház kínálata közül.

Leszállási átmérő

Fontos jellemző, amely jelzi a kerék kerületének méretét. Hüvelykben mérik, amit fontos megjegyezni. A részletes információkat a gyártó honlapján, valamint a jármű adatlapján tünteti fel.

Az átmérőt szigorúan az autó márkája szerint választják meg, nem szabad hasonló vagy hozzávetőleges modelleket vásárolni, nagy a valószínűsége, hogy nem fognak passzolni. További zavart okoz a latin "R" betű, amelyet sokan összekevernek a sugárral, valójában a szimbólum jelzi az átmérőt.

Vannak, akik nagy átmérőjű lemezeket szeretnek vásárolni. Igen, lenyűgözőnek tűnnek, de nem szabad elfelejteni, hogy ez nem sérülésmentes. Végül is sokszor nagyobb terhelést okoznak a fő felfüggesztési részeken, csökkentik a gumiabroncs profilját, és csökkentik a lengéscsillapítást is, ami rossz hatással van a működésre. Túl kicsi termékek vásárlása sem ajánlott, mert nagy a valószínűsége annak, hogy nem fogják befogni a fékeket.

Csavar típusa

A megbízható kialakítás kiválasztásakor fontos megjegyezni a csavarmintát, mert ha rossz opciót vásárol, akkor az ember nem tudja becsavarni. A lemez lazaságát 2 jellemző határozza meg:

 • Furatok rögzítése, vagy inkább azok száma a keréken;
 • Hely és átmérő. Az érték PCD-ként van feltüntetve.

Semmi nehéz kiválasztani a modellt ehhez a paraméterhez. A legfontosabb, hogy megnézze a saját autóját és a forgalmi engedélyét. Miután megjegyezte vagy felírta az értékeket, szigorúan be kell tartania azokat. Ekkor a vásárlás komoly következmények nélkül zajlik le.

A PCD eltérés nem megengedett. Még akkor is, ha jelentéktelen és 2-3 mm-es. Vezetés közben az autó tulajdonosa érezni fogja, hogy a kerék erősen "ver". De van egy veszélyesebb helyzet is, amikor a csavarok nem húzódnak meg megfelelően. Ebben az esetben kicsavarhatják magukat.

Szélesség és forma

A paraméter hüvelykben van megadva, és jelzi a perem gyöngyperemei közötti távolságot. A forma eltérő lehet, ezt az értéket a J és JJ latin betűk jelzik.Az első betű nagyon népszerű a normál autóknál, az összkerék-meghajtású autóknál jellemző a második, két szimbólummal rendelkező modell megvásárlása.

A kívánt korongszélesség kiválasztásakor emlékezzen a megengedett hibára. A peremszélesség meghatározásakor 26 mm hozzáadódik a műszaki specifikációban megadott értékhez. Ezek a számok a külső és a belső karima vastagságát jelzik. A hiba nem lehet magas, leggyakrabban nem haladja meg a 4 mm-t.

A tárcsa szélességének növelése és a megfelelő gumiabroncsok jó hatással vannak a fékdinamikára. Ez javítja a mozgást bármely területen, és növeli a biztonságot is. De plusz nélkül nincs mínusz, így nő az autó teljes tömege, valamint az üzemanyag-fogyasztás. Ezért a szélesség növelése nem minden felhasználó számára megfelelő.

ET vagy lemezösszeomlás

A paraméter a sík és a kerék közepe közötti távolságot határozza meg. Az indulást három formában jelzik:

 • Pozitív;
 • Negatív;
 • Semleges.

Fontos megérteni, hogy minél alacsonyabb ez az érték, annál nagyobb a kerék kiemelkedése. Bizonyos esetekben szépnek tűnik, de további kellemetlenségeket okozhat.

Ha más ET-vel rendelkező lemezt telepít, akkor több probléma merül fel, a legjobb, ha betartja a gyártó ajánlásait. Ha ezt megsértik, akkor az alváz fő elemeinek gyors kopása következik be, ami negatívan befolyásolja a kezelhetőséget. Ebben az esetben a keréktárcsa megérinthet néhány felfüggesztési elemet, és néha a fékeket is.

Az indulást csak a sportautókon lehet megváltoztatni, de ezt követően más paramétereket is úgy állítanak be, hogy vezetés közben semmi ne zavarjon.

Az agy furatának átmérője

Minőségi modell vásárlásakor ne feledje, hogy az ülésgyűrű és a középső lyuk értékének teljesen meg kell egyeznie. Ez növeli a megbízhatóságot és javítja a kezelhetőséget. A lyukátmérőket milliméterben adják meg.

Ennek a paraméternek az a jelentősége, hogy ha a felhasználó egy kis leszállási gyűrűvel rendelkező kereket vásárol, akkor nagy a valószínűsége, hogy nem fog illeszkedni. Ellenkező esetben, ha az átmérő nagyobb, mint a szükséges, telepítheti a lemezt, de nem szabad megfeledkeznie a további gyűrűkről sem. Szorosabbá teszik az illesztést. Ezt azonban csak könnyűfém keréktárcsák telepítésekor hajtják végre, más típusok használata esetén teljes mértékben meg kell felelni a műszaki jellemzőknek.

Hump ​​rendelkezésre állása

Leggyakrabban a gyártó két púppal (H2) szereli fel a kereket. Az elem célja a tubus nélküli gumiabroncs megfogása, hogy az ne ugorjon le menet közben. Vannak olyan modellek, amelyeknek csak egy zúgása van, itt fontos figyelni a formájára. Három típusa van:

 • Lakás;
 • Aszimmetrikus;
 • Kombinált.

Vannak olyan lemezek, ahol a púpok nincsenek ellátva, de csak a cső típusú gumikkal ellátott régi autókban találhatók meg.

A legjobb külföldi gyártók értékelése

Alcasta

Népszerű gyártó, amely minőségi kerekeket forgalmaz Európában és Oroszországban. Sőt, mindenhol csak pozitív vélemények vannak. Természetesen vannak rossz modellek is, de a vállalat minden évben finomítja őket a közúti biztonság és a megbízhatóság javítása érdekében. A gyártáshoz kiváló minőségű gépeket és tartós anyagokat használnak. Ezenkívül figyelembe veszik egy adott autómodell paramétereit, nincsenek eltérések.

Alcasta öntött lemez

Előnyök:

 • Eladó modellek, amelyeket kizárólag Oroszországnak szánnak;
 • Ne romoljon a korrózió miatt;
 • Használható télen;
 • Jó védő tulajdonságok;
 • Minden autóhoz alkalmas.

Hátrányok:

 • Nem található.

Dezent

Magasra értékelt német cég. Minden modell megbízható és tartós. A külföldi származás ellenére a termékek megfizethető költségekkel járnak az orosz piac számára. A termék kis súlya lehetővé teszi minden személy számára a telepítést. Semmi probléma és fizikai edzés nem szükséges. Az eladást a világ 35 országában végzik. A méretek széles választéka lehetővé teszi, hogy minden autóhoz megbízható opciót válasszanak.

lemez szereplő Dezent

Előnyök:

 • Minőség;
 • Erő;
 • Orosz télre alkalmas;
 • Széles mérettartomány;
 • Tartósság.

Hátrányok:

 • Nem található.

"LegeArtis" replika

Ázsiai vállalat, amely tartós és megbízható modelleket kínál megfizethető áron az autótulajdonosoknak. A teljes gyártási ciklus teljesen automatizált, ami kizárja az emberi tényezőt, és így a házasságot. Az eladás előtt minden részletet egy speciális helyszínen ellenőriznek. A festést speciális vegyületekkel végzik, amelyek megvédik a külső részt a különböző időjárási viszonyoktól.

öntött lemez Replika "LegeArtis"

Előnyök:

 • Szigorú ellenőrzés;
 • Minden autóhoz modelleket gyártanak;
 • A folyamat automatizálása csökkenti a pazarlást;
 • Alacsony ár.

Hátrányok:

 • Nem található.

Nitro N20

Egy másik kínai vállalat, amely különböző márkájú autókhoz gyárt kerekeket. A kiváló minőségű termék korszerű berendezéseket és technológiákat alkalmaz. Például a hideg deformáció módszerét alkalmazzák, amely lehetővé teszi a különböző elemek terhelésének csökkentését.

öntött lemez Nitro N20

Előnyök:

 • A kerék képlékeny alakváltozása ütközés esetén. Ez lehetővé teszi, hogy külön költség nélkül helyreállítsa;
 • Mérettartomány: 12–22 hüvelyk;
 • Sportautók és terepjárók modelljeit gyártják;
 • Tartósság;
 • Tervezés.

Hátrányok:

 • Nem található.

NZ

Egy jó cég, amelyre kereslet van Oroszországban és Európában. A vállalat fő előnye a széles modellválaszték, amely lehetővé teszi az egyes gépekhez tartozó termékek kiválasztását. A gyártást az európai és az orosz szabványoknak megfelelően végzik, amely lehetővé teszi a legjobb műszaki jellemzők elérését.

öntött lemez NZ

Előnyök:

 • Többlépcsős vezérlés;
 • Széles modellválaszték;
 • Jó védőbevonat;
 • Megfizethető költség.

Hátrányok:

 • Nem található.

TOP-5 népszerű orosz gyártók

iFree

Szép és kiváló minőségű kerekek, amelyeket különféle autókra szerelnek fel. A vállalat modelleket gyárt mind a normál, mind a sportautókhoz és a terepjárókhoz. A gyártást csak Oroszország területén végzik, a GOST szerint. Az egyes opciók élettartama több tízéves működésre lett tervezve.

iFree öntött lemez

Előnyök:

 • Ne korrodálódjon;
 • Tartósság;
 • Szép design;
 • Minőség.

Hátrányok:

 • Nem található.

KiK

Az egyik első orosz vállalat, amely még mindig kereslet, és amely garantálja a minőséget és a megbízhatóságot. A vállalat könnyűfém keréktárcsákat gyárt kiváló minőségű anyagokból, amelyek nem romlanak a hosszú vezetés miatt. Minden évben friss technológiákat vezetnek be a termelésben, amelyek csökkentik a házasság kockázatát.

die cast KiK

Előnyök:

 • Megfizethető költség;
 • Minőségi modellek;
 • Ne korrodálódjon;
 • Széles skálája;
 • Jó minőség-ellenőrzés.

Hátrányok:

 • Nem található.

SKAD

A cég a Krasznojarszk területén található, és népszerű mind a helyi lakosok, mind a külföldi vállalatok körében. Minden terméket automatikus gépeken ellenőriznek. Ezért csak megbízható opciók érik el a vevőt. A gyártás során speciális ötvözetet használnak, amely rendkívül megbízható és tartós.

öntött lemez SKAD

Előnyök:

 • A vállalat a Ford Motor Company hivatalos beszállítója;
 • Tartósság és megbízhatóság;
 • A teljesen automatikus folyamat kiküszöböli az elutasításokat;
 • Több mint 100 keréktárcsa modell.

Hátrányok:

 • Nem található.

Tech Line

Megbízható vállalat, amely csak bevált és kiváló minőségű modelleket gyárt. A termékek különböző márkájú autókhoz alkalmasak, mindegyik opció jó műszaki jellemzőkkel rendelkezik. Annak érdekében, hogy a külső rész ne romoljon a tartós kopás miatt, speciális festékvegyületeket használnak a festés során.

ötvözött tárcsa Tech Line

Előnyök:

 • 360 modellek megszakítás nélküli kiadása;
 • 12 feldolgozási lehetőség;
 • Minden autóhoz alkalmas;
 • Eredeti kivitel.

Hátrányok:

 • Nem található.

X`trike

Az egyik népszerű orosz márka, amely sok céggel együttműködik. A kerék kialakítása külsőleg nem változott, belül azonban teljes frissítésen esett át.Tehát a gyártás során speciális anyagot használnak, amely könnyíti a terméket, de megtartja szilárdsági jellemzőit.

öntött lemez X`trike

Előnyök:

 • Progresszív gyártási technológiák;
 • Eredeti kivitel;
 • Megbízhatóság;
 • Széles modellválaszték.

Hátrányok:

 • Nem található.

Végül

Tartós könnyűfém keréktárcsákat választhat magának autója számára. A legfontosabb az, hogy tanulmányozza saját autójának fő műszaki jellemzőit és jellemzőit. Ha a minősítésben képviselt cégektől vásárolt modelleket, ossza meg véleményét a megjegyzésekben.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét