A konnektorok és kapcsolók legjobb gyártói 2020-ig

1

Észrevette, hogy a legnehezebb a legegyszerűbb elem kiválasztása, de amelyet hatalmas választékban mutatnak be. Bizonyára mindenkinek megvan a saját divatja ezen a pontszámon, valakit a szín vezérel, valaki az áron, de hogyan válasszon úgy, hogy esztétikus legyen, megfeleljen a minőségi követelményeknek és illeszkedjen a műszaki paraméterekhez. Fontolja meg az egyszerű elemek, aljzatok és kapcsolók félelmetes választékát.
Bármelyikben, még a legkisebb szaküzletben is, több mint száz modellt kínálnak fel, nem is beszélve a nagy szupermarketekről, ahol a számla több ezer opcióra terjed ki. Ezért felosztjuk őket gyártók szerint, és általános leírást kapunk az egyes árszegmensekben.

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztősége a vásárlók véleménye és szakértői vélemények alapján áttekintést nyújt a 2020-as aljzatok és kapcsolók legjobb gyártóiról.

Otthonunk kötelező tulajdonságai, az aljzatok és a kapcsolók tartós cikkek, hosszú évekig becsületesen végzik munkájukat, különösebb odafigyelés nélkül. Fő feladata csak a megfelelő kiválasztás és a kiváló minőségű telepítés lesz.

Mire kell figyelni a választáskor

 • ezeket a cikkeket szinte a leggyakrabban használják a házban, ezért jobb, ha előnyben részesítjük a legsűrűbb anyagból készülteket, különben a termék gyorsan elhasználódik és elveszíti megjelenését;
 • figyeljen a jelölésre, egy önmagát tisztelő gyártó mindenképpen megmondja, hogy ki készítette a terméket, különben alacsony minőségű hamisítványt vásárolhat;
 • semmi nem lóghat bent, ideális esetben mindent szorosan meg kell nyomni és meg kell húzni, nagy pluszt jelent az is, hogy számos rögzítési lehetőség és további tömítések vannak a készletben;
 • néhány tapasztalt szakértő azt tanácsolja, hogy szimatoljon be egy elektromos terméket, és hajlandó megvásárolni, ha olcsó műanyag csípős szagát érzi;
 • nézze meg a dugó lyukát, hogy a reteszek megfelelnek-e ezeknek a furatoknak, hézagoknak és eltéréseknek - rossz minőségűek;
 • a különféle utasítások és tanúsítványok jelenléte a készletben szintén pluszt jelent, ez azt jelzi, hogy a gyártó törődik ügyfeleivel;
 • válassza ki a terméket a névleges feszültségnek megfelelően, amelynek értéke szükségszerűen a hátlapon lesz (a mennyiségek és a csatlakoztatott eszközök értékének megfelelést az alábbi táblázat tartalmazza);
 • Ma népszerűek a kombinált eszközök, ahol egy aljzatot és egy kapcsolót kombinálnak, egy ilyen megoldás megtakarítja a telepítést.

Megfelelő aljzat háztartási készülékekhez

EszköztípusAz aljzat átviteli sebessége (áram), Ampere
Elektromos sütő25
Sütő20
Mosó16
tévé10
Csillár8

Annak érdekében, hogy jobban megértse, mire kell figyelnie, fontolja meg:

Dugaszok és kapcsolók modern változatai

A rezsiköltséget választja, ha olyan vezetékeket lát, amelyek megfelelnek a kívánt termék helyének. Külsejük vastagabb, a por idővel felhalmozódhat a tetején, de könnyebben rögzíthetők és cserélhetők.

Beépített - a falban egy technológiai lyuknak kell lenniük alattuk, ahonnan a tápvezetékeket kihozzák. Az elektromos kiegészítők fő része a falban lesz, a perem és a furatok / gombok kívül is szépek maradnak.

Belső tér - egzotikus formájú vagy színű.Leggyakrabban stilizált helyiségekben használják őket, a fal színéhez illeszthetők, vagy fordítva, hogy díszítő elemként kiemelkedjenek.

Időzítő funkcióval - a név önmagáért beszél. Jó segítő lesz azok számára, akik percek alatt megtervezhetik az életüket. A kényelemért azonban fizetnie kell, költségük a szokásosnál tízszer nagyobb lehet.

A modern technológia legfejlettebb felhasználói számára a gyártók felszerelik készülékeiket GPS és WiFi rendszerekkel. Ez lehetővé teszi a háztartási gépek működésének távfelügyeletét. Részei a közelmúltban divatos trendnek -Okos ház».

Otthonának egyes helyiségeiben egyszerre több elektromos készüléket kell csatlakoztatni - a konyhában, a fürdőszobában, ilyen esetekben ajánlatos a kimeneti blokkot használni. Ez az opció könnyebben felszerelhető, mint több szétszórt, ráadásul sokkal szebb és biztonságosabb. Vannak kész készletek, vagy kiegészítheti saját verzióját.

Gyermekek számára - vannak olyan lehetőségek, amelyek további védelmet nyújtanak a behatolás ellen, közös függöny vagy dugók formájában.

Ha azt tervezi, hogy gyakran használja az aljzatot, megvásárolhatja a dugaszkiadó mechanizmusú opciót. Egy ilyen mechanizmus nemcsak megkönnyíti a rutinfeladatokat, hanem meghosszabbítja a konnektor élettartamát.

Aljzatok és kapcsolók vannak egy kiegészítő jelzőlámpával. Könnyebben megtalálhatók sötétben, de ne feledje, hogy zavarják egyes izzók és elektromos készülékek működését.

Besorolásunk legexotikusabb lehetősége a szabadtéri. Ha nincs lehetőség falra szerelésre, vagy eredetiséget szeretne - választhatja ezt a lehetőséget.

Még néhány árnyalat

Egyes kapcsolók dimmerrel vannak felszerelve - ez egy elektromos teljesítményszabályozó. Lehetővé teszi a fény visszafogottabbá tételét, vagy fordítva, a körülmények függvényében. Az ilyen kapcsolók kiválasztásakor válassza ki a megfelelő izzókat, ezeknek támogatniuk kell ezt a funkciót.
A földelés ma már szabványos funkció az üzletekben, mert minden modern épületet ezt a rendszert szem előtt tartva terveztek.

Ezután vegye figyelembe a TOP 10 gyártókat egy alacsonyabb pozícióból egy magasabbba. Rögtön meg kell jegyezni, hogy ezek a vállalatok nagyon jó minőségű árukat gyártanak, és minősítésünk csak független felhasználók és szakértők véleményén alapul.

10. Yandex

Az orosz internetes óriás a partnerekkel együtt fejleszti az Okos Otthon projektet, amelynek az elképzelés szerint a lakók kényelmét és biztonságát kell biztosítania. A projekt keretein belül már létezik villanykörte, távirányító és aljzat, és mindezt az "Alice" intelligens rendszer vezérli.

A Yandex Rosette WiFi modullal van felszerelve, amely lehetővé teszi a különféle háztartási gépek be- és kikapcsolását az interneten keresztül.
Néhány felhasználó megjegyzi, hogy problémák vannak az eszköz beállítása és csatlakoztatása során, valamint az időzítő hiánya. De a gyártó gondosan segít mindenkinek, és azon dolgozik, hogy javítsa termékeit.
A modern dizájn, a lenyűgöző teljesítmény, valamint a hazai gyökerek felkelti az érdeklődést ez iránt. A meglehetősen magas ár ellenére gyakran online boltokban rendelik meg.

A készülék átlagos ára 1190 rubel.

Yandex aljzat

Előnyök:

 • divatos irány "Intelligens Otthon";
 • hazai gyártó;
 • csúcstechnológiai eszközök.

Hátrányok:

 • vannak hibás termékek.

9. Bylectrica

A nemzetközi hírű "Svetopribor" vállalkozás belarusz márkájú elektromos tartozékai. Megbízható és ügyfélorientált gyártóként híres. Széles termékválasztékot gyárt otthoni világításhoz és elektromos vezetékekhez. Rendszeresen részt vesz speciális vásárokon és versenyeken, rendelkezik ISO tanúsítvánnyal.

Bár a termékek költségvetési áron vannak, kedvezően hasonlítanak össze a Kínából származó nem márkás termékekkel.

A termékeket elsősorban olyan készülékekhez használják, amelyek nem igényelnek nagy elektromos terhelést.

Egy jól működő kereskedőhálózat árukat szállít a FÁK országaiba és Európába.

Az eszközök átlagos ára 300 rubel.

aljzat Bylectrica

Előnyök:

 • megfizethető áron;
 • az ár és a minőség elfogadható kombinációja.

Hátrányok:

 • gyenge terméktervezés;
 • rossz minőségű kapcsolatok.

8. Alonio

Egy fiatal vállalat Kínából. A termékcsaládban nincs olyan sok Alonio márkájú termék, de szinte mindegyik az online platformok bestsellere.
A márka fő kompetenciája a GSM rendszerekkel való munka. Ennek a gyártónak a termékeit használva egy kicsit kevésbé kellemetlen meglepetések lesznek az Ön számára. Azonnal értesítést kap a hirtelen áramkimaradásról, gáz- vagy fűtési problémákról.

Az Alonio olcsó, de megbízható asszisztenseivel könnyű dolgozni, de érdemes megfontolni, hogy nem tolerálják a nagy terhelést, és egy 2 kilowattos fűtőtestet lehet ezeken keresztül csatlakoztatni.

Átlagos ár - 5950 rubel.

aljzat Alonio

Előnyök:

 • belső akkumulátor;
 • hőmérséklet-szabályozás;
 • stabil munka.

Hátrányok:

 • nincs terhelésmérés;
 • rosszul kifejlesztett alkalmazás.

7. TP-Link

Szintén egy viszonylag fiatal vállalat világszinten mérve, székhelye Shenzhen. Kína a top 100 számítógépes hardver-gyártó egyike. Világelső az otthoni és kis irodai vezeték nélküli hálózati berendezések terén.

2009 óta hivatalos képviselete van az Orosz Föderációban.
A TP-Link elektronikus asszisztensei segítségével távolról irányíthatja otthoni készülékeit. Szükség esetén okostelefon vagy táblagép segítségével kapcsolhatja be és kapcsolhatja be a vízforralót, a lámpát, a fűtőtestet vagy a töltőt.
Az elektronikus alkalmazásnak köszönhetően nyomon követheti az áramfogyasztási statisztikákat, a beépített elalváskapcsolóval pedig már nem kell aggódnia a vasaló miatt.

A készülék pótolhatatlan, ha az Ön területén kedvezményes éjszakai árak vannak.

Átlagos ár - 1490 rubel.

TP-Link aljzat

Előnyök:

 • modern kialakítás;
 • könnyű telepítés;
 • függvény "a jelenlét szimulációja".

Hátrányok:

 • angol nyelvű alkalmazás.

6. Aqara

Egy másik kínai márka. A vállalat az "Intelligens Otthon" rendszereinek fejlesztésére specializálódott. A vállalat küldetése, hogy technológiai dolgokat végezzen a tömeges fogyasztók számára. A termékek megkönnyítik az életet, miközben pénzt takarítanak meg.
A cég intelligens izzói világítanak, amint belép a szobába, a hőmérséklet-érzékelők nem engedik, hogy megfagyjon és időben bekapcsolja a fűtőtesteket. Mobileszközökkel vagy hangos asszisztenseken keresztül vezérelhetők.

Az Aqara nagy hangsúlyt fektet a készülék tervezésére és biztonságára, ezek tartósak és tűzálló műanyagból készülnek.

Átlagos ár - 2000 rubel.

aljzat Aqara

Előnyök:

 • fejlett felügyeleti rendszer;
 • szkriptek készítése ki-be;
 • funkcionális elektronikus alkalmazás.

Hátrányok:

 • nincs tartalék tápegység.

5. REXANT

A REXANT vállalatcsoport elismert vezető szerepet játszik az elektromos szerszámok, kábeltermékek, dekoratív világító berendezések és egyéb kiegészítők gyártásában. A termékeket hazánkban tanúsítják, és hivatalosan szállítják őket. Oroszország mellett a márka jól ismert Európában és Észak-Amerikában.

Az áruk választéka több mint 5000 darabot tartalmaz, amelyeket a gépiparban, az építőiparban és az energetikában használnak fel.

A legnagyobb online áruházak "bestsellerek" részében megtalálhatók az elektronikus és mechanikus időzítővel ellátott Rexant aljzatok. Ezeket a termékeket nagy teljesítményű eszközök csatlakoztatására tervezték. Kiváló minőségű ABC műanyagból készülnek, beépített tápegységgel rendelkeznek és távirányítóval vannak felszerelve.

Átlagos ár - 500 rubel.

aljzat REXANT

Előnyök:

 • magas építési minőség;
 • átgondolt tervezés és műszaki tartalom.

Hátrányok:

 • tájékozatlan utasítás.

4. IEK

Az IEK termékei csaknem 20 éve ismerik a hazai fogyasztókat. Ez az orosz vezető elektromos és világító berendezések gyártója. A vállalat vagyonában több mint 10 ezer terméknév található, és továbbra is aktívan fejlődik. Márkás termékek találhatók az iparban, az építőiparban, a lakhatásban és a gazdaság számos más ágazatában.

A vállalat termékei a közepes árszegmensbe tartoznak, és képesek megbirkózni a különböző feszültségekkel, megfelelnek az Orosz Föderáció összes tanúsítási követelményének.

Átlagos ár - 600 rubel.

aljzat IEK

Előnyök:

 • hosszú élettartam;
 • magas biztonsági osztály;
 • az ár és a minőség jó kombinációja;
 • a nehéz terhelésekkel való megbirkózás képessége.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

3. DIGMA

A márka gyártásának fő része a szórakoztató elektronika. Elemzők szerint hazánk minden 4 családjában van a cég egyik vagy másik eszköze.
A vállalat fejlődésének egyik kiemelt iránya a „Smart House”. A kényelmes és gyönyörű eszközök minden szükséges funkcióval fel vannak szerelve: távoli be- és kikapcsolás, monitorozás, kompatibilitás az intelligens rendszerekkel.

A társaság 2005 óta működik az orosz piacon, ma nagy kereskedői hálózattal és több mint 100 szolgáltatóközponttal rendelkezik.

Átlagos ár - 2000 rubel.

aljzat DIGMA

Előnyök:

 • a számítógépen keresztüli irányítás képessége;
 • kompatibilitás az "Alice" és a "Google Home" szolgáltatással;
 • könnyű testreszabás.

Hátrányok:

 • nincs tartalék tápegység.

2. Legrand

Az elektromos áruk ismert európai márkája. A legrégebbi gyártó a 18. századra nyúlik vissza. A Legrand név a minőség és a megbízhatóság szinonimája.
Oroszországban a Szovjetunió idejétől kezdve működik, jelenleg hazánkban ennek a cégnek van üzeme Uljanovszk városában.

Termékeinek fejlesztésekor a vállalat nagy figyelmet fordít a tervezésre, ezért a katalógusban sokféle sorozat található. Még a legkifinomultabb vevő is megtalálja, ami tetszik neki, bár ez sokáig tart, amíg több ezer szín- és alakválasztékkal rendelkező katalógust lapozgat.

Átlagos ár - 400 rubel.

aljzat Legrand

Előnyök:

 • stabil minőség;
 • a műszaki megoldások széles skálája;
 • érdekes design.

Hátrányok:

 • hasonló termék árkülönbsége.

1. Schneider Electric

Az európai vállalat, amely a hadsereg fegyvereinek gyártójaként kezdte meg tevékenységét, ma az elektromos terület minőségi színvonala. A 10 tapasztalt villanyszerelő közül 9 először tanácsot ad az adott márka termékeinek telepítéséhez. Legranddal ellentétben a cég nem csak tervezéssel foglalkozik. A termékek széles skálája létezik, eltérőek az ár és a műszaki jellemzők.
A cég katalógusa több mint 70 ezer terméknevet tartalmaz. A vállalat egyidejűleg több márkát fejleszt, amelyek mindegyike rendelkezik minőség-ellenőrzési rendszerrel. Minden áru átesik a szükséges ellenőrzésen és tanúsításon annak az államnak a területén, ahol értékesítik őket.

Átlagos ár - 300 rubel.

Schneider Electric aljzat

Előnyök:

 • széles skálája;
 • az eszközök kombinálásának képessége;
 • kiváló minőségű termékek és modern design;
 • cserélhető keretek.

Hátrányok:

 • számos tétel magas árai.

Reméljük, hogy minősítésünk segít Önnek a helyes választásban, és új pillantást vethet az ismerős dolgokra. Ha van tapasztalata ennek vagy annak a terméknek a használatáról, ossza meg megjegyzéseiben.

1 MEGJEGYZÉS

 1. Remek cikk. Csodálatos szótag, könnyen olvasható. Egy kis árnyalat. A cikk elején egy táblázat található két oszlopban: "Eszköz típusa" és "Feszültség, amper". Nem kell villanyszerelőnek lenned ahhoz, hogy tudd, hogy az ampereket amperben mérik! A táblázatban szereplő számértékeket amperben kell megadni. A feszültség mérése voltban történik. Az otthoni elektromos hálózat feszültsége 220 V. Azt tanácsolom, hogy változtassa meg a táblázatot.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *