👌 A legjobb csúszó elektromos függönyrudak (automatikus) függönyökhöz 2020-ra

0

Az elektromos függönyrudak megkönnyítik a helyiségvilágítás vezérlését és beállítását. Nem kell kiszállnia a hangulatos ágyból a függönyök felemeléséhez vagy leengedéséhez. Egy személynek csak a kezelőpanelen kell megnyomnia egy gombot. Ezenkívül a folyamat automatikusan lezajlik. A szövet soha nem lesz piszkos és nem fog leválni, mivel nem kell hozzá nyúlnia. A megbízható és tartós mechanizmus kiválasztása érdekében figyelmet fordítanak egyes jellemzőkre.

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői elkészítették Önnek a legjobb csúszó elektromos függönyrudak értékelését 2020-ra.

Könnyű kezelhetőség és biztonság

A készülék fő eleme a beépített villanymotor. Acél vagy alumínium profilban helyezkedik el. Az oldalakra való mozgáshoz kocsival ellátott kábelt használnak, amelyet elektromos motor vezérel. A függönytartó alapfelszereltség, amely szinte bármilyen függöny felszerelését lehetővé teszi.

A szerelvény mennyezetre szerelhető az egyszerű telepítés érdekében, amelyet még egy tapasztalatlan felhasználó is képes kezelni. A párkányban van egy dugó. Az elem fő funkciója az anyag csúszásának megakadályozása. A vászon mozgását távirányítóval (okostelefon) vagy manuálisan (álló gomb a panelen) lehet vezérelni.

A tervezés előnyei:

 • Egyszerű vezérlés, mivel elegendő egyetlen gombot megnyomni;
 • Csendes működés és jó sebesség, a legtöbb modell egy másodperc alatt teljesen bezárja az ablakot;
 • Biztonság: az elektromos motor minden részét megbízhatóan védik a külső behatásoktól, így a készülék még a fürdőszobákba is beépíthető, nem jön létre rövidzárlat;
 • A közepes árszegmens modern modelljeit tartósságuk és praktikusságuk különbözteti meg. Az elektromos párkány felszerelése után egy személynek 10 évnél tovább nem kell megváltoztatnia;
 • Az univerzális rögzítés lehetővé teszi bármilyen színű és hosszú vászon elhelyezését;
 • A készülék külső kialakítása kombinálódik a szoba általános belső terével;
 • A kis méretek miatt a párkány szinte láthatatlan lesz mások számára;
 • A legtöbb modell támogatja a "Smart Home" rendszert, amely lehetővé teszi a világítás vezérlését okostelefonról vagy laptopról.

Az elektromos eresz tömörsége lehetővé teszi, hogy még nehezen elérhető helyeken is elhelyezzék őket, ahol a szokásos opciók nem felelnek meg. Ebben az esetben a függönyök mozgását gyorsan, simán és pontozás nélkül hajtják végre. Ennek a megoldásnak köszönhetően a szerkezetre nemcsak otthoni telepítésre van szükség, hanem nagyvállalatokban is, ahol magas mennyezetet alkalmaznak.

Az elektromos párkányok fajtái és leírása

Az összes ilyen minta 5 népszerű típusra oszlik:

 • Csúszás, a készülék jellemzője, hogy a kocsi a profil belsejében mozog;
 • Emeléskor a vászon felfelé vagy lefelé megy;
 • A Hercules rendszer képes ellenállni a nagy terhelésnek és nem szakad meg;
 • A DecoSmart megkülönböztethető azzal, hogy elektronikus eszközökkel, például okostelefonokkal vezérelhető;
 • A "Winter Garden" rendszert verandára vagy megfelelő helyre történő telepítésre szánják.

Csúszó modellek

Népszerű fajta, amely oldalra mozgatja a függönyöket. Ezt egy fémprofilban lévő speciális kábel teszi lehetővé. Minden mozgást egy villamos motorral hajtott kocsi hajt végre. A karnis két változatban kapható: egyenes és ívelt. Ez lehetővé teszi a szerkezet bármilyen területre történő telepítését, ami sokoldalúvá teszi mind az otthoni, mind az állami intézmények számára.

A boltban vannak olyan eszközök, amelyek japán függönyökkel működnek. A modellben az a különbség, hogy a kocsi nem középre, hanem az ellenkező élre mozog. Vannak lehetőségek több meghajtóval is, de ezeket ritkán használják otthoni használatra.

Emelő termékek

Ebben az esetben a mozgást felfelé és lefelé hajtják végre. A kialakítás alkalmas angol vagy francia függöny szabályozására. Emelőtömbökkel mozognak. A blokkok számát és hosszát a használt penge típusa és súlya alapján választják meg. Az ilyen típusú elektromos párkány alkalmas irodai telepítésre.

A készüléket gyakran használják otthon is, mivel a profilt több színben árusítják, ami lehetővé teszi, hogy különböző helyiségekbe illesszék be. Ezenkívül a sokféle forma miatt a párkány könnyen telepíthető akár panorámás ablakra vagy padlásra is. Ezért nem lesz nehéz megtalálni a megfelelő lehetőséget.

Ennek a rendszernek három íze van:

 • Lift-Electro. Hasonló kialakítást alkalmaznak nagy magasságban történő telepítéshez, mivel a szerkezet 1 méterrel leereszthető a padlószinttől. Sőt, a termék akár 80 kg terhelést is képes ellenállni, ami jó eredmény.
 • Antey-Electro. Ennek az opciónak az a sajátossága, hogy a Smart Home rendszerrel együtt használható. Az elektromos függönyrudakat azonban nem nehéz vászonhoz tervezték, csak 3,5 kg-ig terjedő függönyöket.
 • Az Atlant-Electro rendszert kifejezetten 20 kg-os anyagig tervezték. Ez alkalmas megoldás osztrák és római redőnyök számára. Alkalmas irodai vagy nagy otthoni telepítésre.

"Hercules" rendszer

A rendszer rendkívül specializált és nem minden modellben használható. A készülékek fő célja nagy függönyök felemelése, amelyek tömege elérheti a 200 kg-ot, míg a hossza eléri a 35 métert. A profil tartós fémből készül, a mozgást a hengerrepülőknek köszönhetően hajtják végre. A szerkezetet nem otthoni használatra szánják, de nagyszerű színházi függönyök mozgatásához.

Decosmart

Ez a lehetőség az intelligens otthon rendszert létrehozó emberek körében keresett. A kezelést okostelefon vagy laptop segítségével végzik. A formatervezést többféle formában árusítják. Tehát a termékek lehetnek íveltek, egyenesek, csúszóak stb. Ennek a lehetőségnek az a sajátossága, hogy teljesen univerzális és alkalmas minden otthoni vagy állami intézmény számára.

Az ellenőrzéshez töltse le a megfelelő programot a gyártó hivatalos weboldaláról. Nem csak az Android, hanem az iOS is támogatott.

Téli kert

Ha egy személy a veranda modernsé tételét tervezi, akkor egy ilyen kialakítás segít az álom valóra váltásában. Az egyszerű vezérlés megvédi Önt az erős széltől, hidegtől, esőtől és a forró naptól. A termék pontosan bármilyen komplex alakot képes megismételni, ezáltal bármilyen épületre felszerelhető. Ez mindenkor kellemes mikroklímát garantál. Az eresz maximális hossza 12 méter.

Mire kell figyelni a választáskor

A készülék tartósságát és megbízhatóságát nemcsak a helyes működés, hanem néhány műszaki jellemző is meghatározza. Ezenkívül fontos figyelembe venni, hogy a kialakítás jól nézzen ki beltérben. Ehhez fontos figyelni olyan kritériumokra, mint:

 • Az ablaknyílás méretei. Ez segít elkerülni azokat a helyzeteket, amikor az elektromos eresz rendszer nem megfelelő;
 • Milyen függönyöket használnak, súlya és méretei;
 • A szoba teljes kialakítása;
 • Ellenőrzési módszer.

Különös figyelmet fordítunk az utolsó pontra, mivel a teljes rendszer egyszerű kezelhetősége ettől függ. Ma a függönyöket a háromféle vezérlés egyikével árusítják:

 • A szokásos kapcsoló falra szerelhető. Több gomb van rajta, aminek köszönhetően a függönyök elmozdulnak.
 • Távirányító panel. A kis eszköz elhelyezhető egy éjjeliszekrényen, vagy a fal bármely részéhez rögzíthető. A működési tartomány magas, így bárhonnan irányíthatja a függönyt.
 • Okostelefon vagy táblagép is használható a vezérléshez. Ezek azonban csak akkor alkalmasak, ha valaki telepíti a rendszert.Okos ház". A kütyük megkönnyítik a függönyök kinyitását és bezárását, ráadásul beállíthatják, hogy a meghatározott órákban automatikusan működjenek.

A vásárlók szerint két ellenőrzési módszert tartanak az egyik legjobb lehetőségnek. Ez megtalálható a drága elektromos párkányokban. Tehát egy személy távolról vezérelheti a világítást, és ha a távirányító elveszik, akkor a falon található kapcsolóval. Ezenkívül egyes gyártók lehetővé teszik a penge kézi mozgatását, ami különösen akkor hasznos, ha az áramot kikapcsolják.

A költségvetési szegmens legjobb modelljeinek értékelése

Xiaomi Aqara intelligens függöny

A készülék képes a vászon középre és a másik oldalra történő kinyitására. Minden a motor helyétől függ. A mennyezetre vagy a falra szerelhető, így a telepítéssel nem lesz nehézség. A kialakítás tökéletesen kiegészíti az „Intelligens Otthon” rendszert. A felhasználó bármikor irányíthatja a párkányt. Ezenkívül egy személy önállóan állítja be a függöny nyitási vagy zárási idejét, ami szintén nagyon kényelmes.

Átlagos költség: 14 000 rubeltől.

Xiaomi Aqara intelligens függöny

Előnyök:

 • Megbízható profil;
 • Egyszerű telepítés;
 • Távirányító képesség;
 • Gyönyörű kivitelezés;
 • Középre vagy a másik oldalra nyílik.

Hátrányok:

 • Nem található.

Escar párkány elektromos meghajtással

Jó eszköz, 2–8 méteres munkahosszal, amely szinte minden otthonban használható. Az állítható profil egyszerűsíti a kezelést és a telepítést is. A párkány akár 50 kg terhelést is képes ellenállni, ami lehetővé teszi bármilyen vászon felakasztását. Kétféle rögzítési mód van - mennyezet és fal.

Kikapcsolt lámpával is könnyű irányítani a szerkezetet, mivel a manuális mód itt támogatott. Ha a függönynél akadály keletkezik, a beépített védőelem időben megakadályozza a függönyök mozgását.

Átlagos ár: 13 410 rubeltől.

Escar párkány elektromos meghajtással

Előnyök:

 • Csendes munka;
 • Van egy távirányító, amely a ház bármely pontjáról működik;
 • Univerzális elhelyezés;
 • A telepítés minimális időt vesz igénybe;
 • Tartósság.

Hátrányok:

 • Nem található.

SYNIOT FÜGGÖNY DJ0382-XM

Olcsó modell, amelyet üzletekben árusítanak 10 000 rubel áron. Ezért mindenki felszerelhet elektromos függönyrudat a függönyökhöz. A vezérlést okostelefon segítségével hajtják végre, ami kényelmes az "intelligens otthon" létrehozásakor.

A függönyök mozgatásának három lehetősége van: középre, jobb szélre, balra. A készülék megfelelő működése érdekében fontos megjegyezni a terheléseket, itt a határérték 50 kg. Ha akad akadály, a motor automatikusan leáll. Csendesen működik (kevesebb, mint 25 dB), a vászon mozgása senkit sem fog felébreszteni. Van egy időzítő vezérlés.

Az átlagos költség 10 000 rubel.

SYNIOT FÜGGÖNY DJ0382-XM

Előnyök:

 • Időzítő funkció;
 • Vészmegálló;
 • Sima indítás;
 • Csendes munka;
 • Több működtető vezérelhető egyetlen adóból;
 • Gyönyörű megjelenés;
 • Alacsony költségű.

Hátrányok:

 • Nem található.

A közepes árszegmens legjobb modelljeinek értékelése

LEVEGŐMOTOR 7000

Kiváló minőségű elektromos hajtású függönyrúd, amely alacsony zajszintű és zavartalan működésű. Tartós anyagból készült, amely ellenáll a nagy igénybevételnek és nem törik össze. A szokásos 220 V-os elektromos hálózat alkalmas az áramellátásra. Kívánt esetben egy személy hajlított terméket rendelhet, ami kényelmes megoldás. A vezérlést egy elektromos panel segítségével hajtják végre.

Átlagos költség: 23 000 rubeltől.

LEVEGŐMOTOR 7000

Előnyök:

 • Megbízhatóság;
 • Hosszú garancia;
 • Tartósság;
 • Erő;
 • Egyszerű telepítés.

Hátrányok:

 • Nem található.

NOVO N18-4A5-2

Gyors eszköz, amely pár másodperc alatt lezárja a függönyt. Akár 80 kg-os terhelést is kibír, ami bármilyen anyag felhasználását lehetővé teszi. A test tartós fémből készült. A zajszint minimális. Az eresz maximális hossza 2 méter, amely elfér a legtöbb otthonban. A termék romlásának megakadályozása érdekében van egy vészleállítás funkció, amely automatikusan működik. Közbenső pozíció beállítása is lehetséges.

Átlagos ár: 20 000 rubeltől.

NOVO N18-4A5-2

Előnyök:

 • Megbízható profil;
 • Hatékonyság;
 • 80 kg-ig képes ellenállni;
 • Alacsony zajszint;
 • A véghatárok automatikus beállítása;
 • Ha akadályba ütközik, álljon meg.

Hátrányok:

 • Nem található.

A-OK AM75-1,5 / 100-EM-P

Kiváló minőségű párkány egy népszerű cégtől, amely bármilyen szobát díszít. Az egyszerű kezelőszervek lehetővé teszik a gyermekek számára is a megvilágítási szint szabályozását. Vannak ilyen módok:

 • Kedvenc pozíció;
 • Sima indítás;
 • Manuális irányítás.

A lehetőségek fő célja a használat egyszerűsítése. A motor működés közben nem ad hangot, így senkit sem fog felébreszteni. Otthoni hálózat működteti. Megengedett függöny súlya - 60 kg. Van olyan beépített tápegység is, amelyhez nincs szükség tűzbizonyítványra.

Az átlagos költség 20 040 rubel.

A-OK AM75-1,5 / 100-EM-P

Előnyök:

 • Ellenőrzés;
 • Terhelés legfeljebb 60 kg;
 • Megfizethető ár;
 • Megbízhatóság;
 • Hasznos funkciók.

Hátrányok:

 • Nem található.

SOMFY IRISMO 35

Egy megbízható modell, amelyet "száraz érintkezők" vagy rádió távirányító vezérel, mindez a felhasználó preferenciáitól függ. Amikor a függöny elmozdul, a motor hangja szinte hallhatatlan. A profil tartós anyagból készül, amely nem törik össze, és hosszú ideig megőrzi a megjelenését. Az elektromos motort az elektromos hálózatról táplálják.

Átlagos ár: 28 000 rubeltől.

SOMFY IRISMO 35

Előnyök:

 • Kiváló minőségű szerelés;
 • Megbízhatóság;
 • A telepítés nem igényel sok időt;
 • Hatékonyság;
 • Tartósság.

Hátrányok:

 • Nem található.

Movelite 35 DCT

Egy jól ismert márka megfizethető modellje, amely minden szobához megfelel. Akár 35 kg-ig elviseli a függönyöket, van kézi vezérlés, köztes helyzet és érintéses mozgás funkció. Mindezek az opciók garantálják a zavartalan működést az üzemeltetés teljes időtartama alatt.

Eladva áron: 24 000 rubeltől.

Movelite 35 DCT

Előnyök:

 • Kétféle forma;
 • Csatlakozás az "Intelligens Otthon" rendszerhez;
 • Egyszerű vezérlés;
 • Hosszú élettartam;
 • Erő.

Hátrányok:

 • Nem található.

A legjobb prémium modellek értékelése

Raex MD950

Drága, modern stílusú és megbízható teljesítményű modell. A jó minőségű szerelés garantálja a hosszú távú működést minden körülmények között. A világítás vezérléséhez távirányítót használhat. A rádióvevő másodperc alatt reagál, ezt követően a függönyök becsukódnak / kinyílnak.

Átlagos költség: 33 000 rubeltől.

Raex MD950

Előnyök:

 • Egyszerű telepítés;
 • Működik mind a távirányítóból, mind az okostelefonról;
 • Csendes elektromos motor;
 • Hatékonyság;
 • Megbízhatóság.

Hátrányok:

 • Nem található.

MOTTURA Power 571-572

Robusztus felépítés a nagy terhelések ellen. Telepítés után a termék nemcsak esztétikus megjelenést kölcsönöz, hanem megkönnyíti a függönyök kezelését is. A készlet tartalmaz egy kiváló minőségű távirányítót, amely akár 50 méteres távolságban is működik. Az áramellátás a hálózatról történik. Maximális függönysúly 35 kg-ig. A műveletek csendes végrehajtása lehetővé teszi, hogy bármikor bezárja vagy kinyissa a vásznat, félelem nélkül, hogy valaki felébred.

Az átlagos költség 44 500 rubel.

MOTTURA Power 571-572

Előnyök:

 • Megbízhatóság;
 • Hosszú garancia;
 • Kiváló minőségű távirányító;
 • A telepítés minimális időt vesz igénybe.

Hátrányok:

 • Nem található.

Dekomatikus elektromos párkány

Egy német gyártó drága konstrukciója, amelyet sokoldalú kialakítása és tartóssága különböztet meg. A jó összeszerelés hosszú távú teljesítményt garantál az üzemeltetés teljes időtartama alatt.

A rögzítést a mennyezetre vagy a falra hajtják végre, így a felhasználó önállóan választhatja ki az érdeklődés típusát. Ellenáll a 70 kg súlyú függönyöknek, miközben a termék még a fürdőszobában sem törik el. A párkány másik előnye, hogy boltívbe és öblös ablakba hajlik.

50 000 rubel áron értékesítik.

Dekomatikus elektromos párkány [

Előnyök:

 • Csendes munka;
 • Megbízhatóság;
 • Hatékonyság;
 • Tartósság;
 • Robusztus felépítés;
 • A függöny súlya 70 kg-ig;
 • Vezérlés okostelefonon vagy távirányítón keresztül;
 • Telepítés 30 fokos szögben;
 • Hajlítások.

Hátrányok:

 • Nem található.

Végül

Az elektromos párkány csodálatos találmány, amely megkönnyíti a mindennapi tevékenységeket és modern megjelenést kölcsönöz a helyiségnek. Ha van tapasztalata a minősítésben leírt modellek vagy érdekesebb képviselők használatáról, mondja el nekünk erről a megjegyzéseket.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét