A legjobb kerti és építési szekerek 2020-ig

0

A kerti vagy építési talicska egyaránt hasznos lehet terjedelmes áruk építéséhez és szállításához, valamint betakarításhoz. Az üzletekben nagy a választék az ilyen készletről, ezért gyakran nehéz jó vásárlást végrehajtani. De ez a cikk segít kitalálni, hogyan lehet kiválasztani a legjobb kerti talicskát.

Hol kezdjem

Hogyan válasszunk? Az első dolog, amin gondolkodni kell, ha szekér vásárlása mellett dönt, az a cél, amelyre a leltárra szükség volt.

 • Ha a szekeret az országban használják, ház vagy fészer építésére, pavilon rendezésére, akkor érdemes építőipari talicskát vásárolni.
 • Ha műtrágyák, talaj, növények stb. Szállítására van szüksége járműre, akkor a választás nyilvánvaló. Kell egy kert.

Ez nyilvánvaló tény, de a kezdők megfeledkezhetnek róla. Úgy tűnik számukra, hogy nincs különbség e fajok között. És ez is nagyon jelentős.

A kosár típusának meghatározása után tanulmányoznia kell az értékeléseket. Nehéz vásárolni egy boltban vagy az interneten, mert az áruk száma eltereli a figyelmét. Az új modellek nagyon gyorsan megjelennek. Nehéz összehasonlítani a jellemzőket és megtalálni a megfelelő lehetőséget. Beszélhet barátaival vagy szomszédaival a környéken. Megmondják, mit használnak, és hangot adnak modelljük hátrányainak.

Talicska típusai

Építkezés

Egy ilyen kocsival nehéz rakományokat lehet egyik helyről a másikra szállítani. Manőverezhetőségével különbözteti meg. A megengedett térfogat legfeljebb 150 liter. Könnyen kezelhető, meglehetősen nagy súlya ellenére. Az ár magasabb, mint a kerté.

Miből áll egy építési talicska?

 • A legfontosabb elem a test;
 • A test köré fonódó keret;
 • Fogantyúk;
 • Kerekekre van szükség a mozgáshoz;
 • A lábtartók stabilitást biztosítanak.

Szadovaja

A talaj talicskájával szembeni fő különbség az alacsony teherbírás. Ennek pozitív hatása van a költségekre. Sokkal alacsonyabb. De nem használható építkezéshez, mert nehéz anyagok szállításakor gyorsan lebomlik.

Egy ilyen költségvetési modellt műtrágyák szállítására, palántákkal való munkára és betakarításra terveztek. Alacsony súlya miatt nemcsak a férfiak, hanem a nők is dolgozhatnak vele.

Csak néhány elemből áll:

 • Egy kerék;
 • Test;
 • Ház.

Térfogat: 80 literig.

Az építési talicska fő paraméterei

Nagyon könnyű kiválasztani a megfelelő modellt magának. Figyelnie kell számos paraméterre.

Test

A karosszéria fontos része a test. Néhány tipp a választáshoz:

 1. Az optimális forma trapéz alakú.
 2. A teljes terhelés egyenletes eloszlásához az elülső résznek enyhe szögben kell lennie.
 3. Aljának a lehető legsíkabbnak kell lennie, akkor betöltheti a maximális mennyiségű rakományt.
 4. A minimális fémvastagság 0,8 mm, de jobb egy kicsit többet választani.

Kerekek

Az építési lehetőség lehet öntött vagy felfújható kerekekkel. Az átlagos átmérő 35-45 cm, jobb, ha a csapágyas modelleket részesítjük előnyben, mert ez megkönnyíti a manőverezhetőséget.

Ha nehéz munkát kell végeznie, akkor ügyelnie kell az öntött kerékkel ellátott opcióra.

Nézzük meg közelebbről:

 • Ha a kerék egy, akkor a készüléket sokkal könnyebb irányítani. Csak azt kell figyelembe venni, hogy egy nagy súly jelentős terhelést jelent a kezekre.
 • Ha két kerék van, akkor a kocsi nagy tömeg szállítására használható.

Tollak

Ez egy olyan paraméter, amelyre mindenképpen figyelnie kell. Hosszúaknak és csúszásmentes anyagból kell készülniük, különben hihetetlenül nehéz lesz a leltárral dolgozni. Lehet gumi vagy műanyag.

Az ember törzsének gond nélkül be kell illeszkednie a fogantyúk közé, különben lehetetlen lesz a szekérrel dolgozni.

Keret

A vázszerkezet a megbízhatóság alapja. A keretnek az egész test kerülete körül kell hajolnia, akkor sokkal kényelmesebb lesz egy ilyen kocsit használni.

A kerti talicska fő paraméterei

Kerekek

A kerekek fontos paraméterek, amelyekre mindenképpen figyelni kell. Talán 1, 2 vagy 4 kerék. Ha egy család könnyű rakományokat akar szállítani, akkor biztosan két kerék lesz. De ha nagy mennyiségű növényt kell gyűjtenie vagy talajt szállítania, akkor jobb, ha előnyben részesíti a négykerekű asszisztenst. A fő különbség az egykerekű autó között a manőverezhetőség. Hihetetlenül könnyű irányítani, de egyszerűen nem mehet a kiásott földre.

Ha a talaj puha, akkor válassza a 2x vagy 4x kerék opciót. Nem érzik annyira a terhelés súlyát, és sokkal könnyebb kezelni őket. Vásárláskor érdemes megmérni a vágányok szélességét és a kanyarok "meredekségét".

Tollak

Ez egy olyan tervezési részlet, amely fontos szerepet játszik a kiválasztásban. Két lehetőség áll rendelkezésre: két párhuzamos vagy egy hosszanti. Minden a család preferenciáin múlik. Az egykerekű kocsi esetében jobb, ha két fogantyúval rendelkező eszközt választ.

A kapaszkodók markolatának íveltnek kell lennie, különben folyamatosan csavarni kell a csuklóját, ami nagyon kényelmetlen.

Ha két vagy több kerék van, akkor nem kell felfüggesztve tartania, így választhat egy hosszanti fogantyúval rendelkező modelleket. Két párhuzamos karral felszerelt többkerekű talicska vásárlásakor figyelembe kell venni, hogy egy személy elfér közöttük.

A fogantyú kényelme fontos kritérium, amelyet az ügyfelek gyakran elfelejtenek. Nem csúszhatnak a kezedbe. Az optimális anyag egy enyhén hullámos műanyag felület.

Keret

Ha több mint egy évig tartó opcióra van szüksége, akkor alaposabban meg kell vizsgálnia a keretet. Be kell önteni.

A hajlított hegesztésű keret alkalmas kerti munkákra, de nem tarthat sokáig.

A keretet szilárdan kell rögzíteni a testen. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően megbízható támasz jelenik meg minden oldalon.

A merevítő olyan elem, amely növeli mind az alja, mind a falak szilárdságát. Ha folyékony vagy kis tömegű szállítással kell dolgoznia, akkor kerekítéssel kell választania az opciót.

Anyag

Az anyag, amelyből a készülék készül, fontos paraméter, mert levegőben kell dolgozni. Ha az anyag rossz minőségű, akkor a talicska gyorsan rozsdával borul és használhatatlanná válik.

A legjobb anyag az acél. Az optimális vastagság 0,8–1,5 mm.

További védelem érdekében a szakértők azt javasolják, hogy a fémet cinkkel vagy speciális porfestékkel vonják be. A cink-oxid segít megvédeni a készletet a rozsdától és megakadályozza az oxidációt. Ez a két lehetőség népszerű a kertészek körében. Lehetetlen egyértelmű választ adni arra, hogy melyik módszer a jobb, de a cink jobban ellenáll a kedvezőtlen környezeti tényezőknek. Csak ne felejtsd el a távozást.

Maga a test lehet fából vagy műanyagból. A fa sokkal nehezebb, mint a műanyag, ezért ritkábban használják. A fa termékeket 2020-ban inkább dekorációra használják. Remekül mutatnak a nyaralón. De a műanyag opciókat tűztől távol kell tárolni, és ne feledkezzen meg a megfelelő gondozásról. Nem tartózkodhat sokáig napsütésben, esőben vagy fagyos hőmérsékleten. De ez a lehetőség alkalmas mind homok, kövek, mind nagy mennyiségű talaj szállítására. Legjobb komposzthoz, apró törmelékhez vagy levelekhez használni.

A szekér fűzrudakból készülhet. Sokkal ritkábban találkozhat ezzel a lehetőséggel, de hihetetlenül szépek. Bármennyire is meglepő, a fűzfa szekerek tartósak. Kis cserepek, gallyak vagy palánták szállítására alkalmasak. Ez a lehetőség nem csak a házimunkában segít, hanem a ház közelében lévő területet is díszíti. Ez az esztétikai kosár akár 40 kg-ot is elbír.

Méret és kapacitás

Sokféle méretű talicska létezik. A döntéshez meg kell mérnie a webhely összes pályáját. Az eszköz szélessége nem haladhatja meg ezt a paramétert, különben lehetetlen lesz mozgatni a talicskát.

A térfogat 65 és 135 liter között változhat. Az átlagos teherbírás 50-140 kg. Optimális a közepes méret kiválasztása.

A legjobb kerti és építési szekerek értékelése 2020-ra

Kert

Belamos 457Р

A talicska minden kertész munkáját megkönnyítheti. Ez nagyszerű lehetőség otthona és nyaralója számára egyaránt. Minden kertész tudja, milyen nehéz nehéz talajt, füvet vagy műtrágyát szállítani a telek egyik részéből a másikba. Ezért fejlesztették ki ezt a modellt. Manőverezhető és könnyű.

A szerkezetet két támasz egyensúlyozza ki, amelyek megakadályozzák az eszköz felborulását betöltés közben. Nem csak egyenetlen talajon használható, hanem kis szegélyeken is. A pneumatikus gumiabroncsok puha menetet biztosítanak.

Ez az opció hihetetlenül egyszerűen használható, ezért olyan kezdők számára is alkalmas, akik soha nem használnak kerti szerszámokat.

A horganyzott test megbízható védelmet nyújt. Ennek a funkciónak köszönhetően a talicska sokáig használható. Nem fog rozsdásodni vagy elhalványulni.

Súly - 7,41 kg. Hossz - 66 cm, szélesség - 60 cm, magasság - 110 cm. Az átlagos költség 1600 rubel.

kosár Belamos 457Р

Előnyök:

 • Könnyű működés;
 • Zökkenőmentes;
 • Alacsony súly;
 • Megbízható védelem;
 • Kényelmes mozgás;
 • Sokoldalúság;
 • Két kényelmes tartó;
 • Megbízhatóság;
 • Horganyzott test;
 • Remek lehetőség kezdőknek.

Hátrányok:

 • Nem található.

Helex H809

A Helex H809 kiváló háztartási segítő lesz. A modellt mindennapi használatra tervezték. Sokkal gyorsabban segít megbirkózni az országban vagy otthon végzett munkával. Egyszerre több kis méretben akár 50 kg-os rakományt is szállíthat.

Mivel a gyártás során kiváló minőségű műanyagot használtak, a talicska megkülönbözteti tartósságát. A készülék nem rozsdásodik és nagyon könnyen ápolható. Egy ilyen talicska minden helyet díszít.

Van egy beépített fogantyú, amely kiváló manőverezhetőséget biztosít. A levelek vagy a műtrágya átadása már nem jelent problémát. Sokkal gyorsabb ezt talicskával megtenni, mint manuálisan.

Teherbírás - 50 kg. A kapacitás 65 liter. Hossz - 59,5 cm, szélesség - 49,5 cm, magasság - 87 cm. Az átlagos költség 2000 rubel.

kocsi Helex H809

Előnyök:

 • Megjelenés;
 • Megbirkózik a feladatával;
 • Tartósság;
 • Költség;
 • Nem hajlik;
 • Toll;
 • Nem rozsdásodik;
 • Könnyű kerekek.

Hátrányok:

 • Nem található.

Fit 77555

Kerti szekér nélkül is megteheti, de ez nagyban leegyszerűsíti a helyszínen végzett munkát. Ez egy kiváló nyári házikó, amely megbízható és könnyű. A Fit 77555 professzionális kerti szerszámokhoz tartozik, amelyek ellenállnak a nagy terhelésnek.

Ez az eszköz még törékeny lányok és tinédzserek számára is alkalmas munkavégzésre. A súly lényegesen kisebb, mint a részletes opciók. A szekér hihetetlenül könnyen kezelhető, mert szükség esetén egy kerék könnyen elfordítható.

A keret öntött, így a kocsi tartós. A pneumatikus felfújható kerék manőverezhetőséget biztosít.

A Fit 77555 egyértelmű vezető és népszerű a kertészek körében. Ez a lehetőség még azoknak a kezdőknek is megfelelő, akik nem értik a webhely gondozásának bonyodalmait.

Teherbírás - 140 kg. A térfogat 65 liter. A kerekek átmérője 13. Az átlagos költség 3000 rubel.

Fit kocsi 77555

Előnyök:

 • Nagy szilárdságú öntött keret;
 • Könnyű;
 • Tartósság;
 • Gumírozott fogantyúk;
 • Erős test;
 • Kényelmes használata;
 • Manőverezhetőség;
 • Nagy terhelésekhez.

Hátrányok:

 • Alacsony szilárdság.

Építkezés

ZUBR 39901

Ez a kocsi az építkezéshez készült, amely egy kerékkel van felszerelve, de ez nem befolyásolja működésének kényelmét. A tál kiváló minőségű alumíniumból készült, így a készlet több mint egy évig fog tartani. Csak 1 milliméter vastag, így a szekér könnyű. Ezért sok építőipari személyzet inkább ezt a lehetőséget választja. A keret ellenáll a nagy terheléseknek.

Erre a lehetőségre a legtöbb üzletben nagy a kereslet.

Teherbírás - 180-200 kg. A térfogat 90 liter. A kerekek átmérője 35 cm, átlagos ára 2900 rubel.

kocsi BISON 39901

Előnyök:

 • Jó emelési képesség;
 • Héjvédelem;
 • Megerősített test;
 • Tágasság;
 • Acélcső;
 • Könnyű;
 • Nagy terheléssel dolgozhat;
 • Pneumatikus gumikerék;
 • Erő.

Hátrányok:

 • Nem található.

Sibrtech 68936

A Sibrtech 68936 egy sokoldalú talicska, amely felhasználható építkezésen vagy kertben. Nagyon tartós, így könnyedén szállíthat nehéz, nehezen kezelhető rakományokat. Az otthon számára ez nagyszerű lehetőség, mert bármikor szükség lehet talaj, homok vagy műtrágya átadására.

Két kerék biztosítja a könnyű kezelhetőséget. Az acél festett, hogy ellenálljon a korróziónak. Ez biztosítja az anyag tartósságát. A Sibrtech használatának megkönnyítése érdekében a fogantyúkon műanyag fedvények vannak. Segítenek az adott modell biztonságos megtartásában.

Teherbírása 320 kg. Térfogat - 100 liter. Az átlagos ár 2600 rubel.

Sibrtech kocsi 68936

Előnyök:

 • Megfizethető ár;
 • Tartósság;
 • Sokoldalúság;
 • Erő.

Hátrányok:

 • Falvastagság - 0,7 mm.

Kronwerk 689235

Ezt a modellt építési célokra tervezték, de ha szükséges, mezőgazdasági munkákhoz is használható.

A gyártó minden részletet átgondolt. A keretet a tartósság érdekében porzománcra festették. Van egy speciális megálló, amely kényelmet nyújt a rakomány kirakásához.

Karosszéria anyaga - acél hengerelt oldalakkal. Ez fokozott ütésállóságot biztosít.

A csapágyak nagy teher mellett is problémamentesen mozgatják a talicskát. Sok építőszemélyzet kedveli a Kronwerk 689235-öt.

Teherbírás - 320 kg. Térfogat - 100 liter. Kerékátmérő - 39 cm. Súly - 15,8 kg. Az átlagos ár 2700 rubel.

Kronwerk kocsi 689235

Előnyök:

 • Tartósság;
 • Kényelmes használata;
 • Manőverezhetőség;
 • Teherbírás;
 • Héjvédelem;
 • Sokoldalúság;
 • Ár.

Hátrányok:

 • Nem található.

Az építési vagy kerti talicska a szükséges felszerelés, amely megkönnyíti az országban vagy a házban végzett munkát. Most már tudja, mire kell figyelnie a választás és a vásárlás során.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *