👍A legjobb magasnyomású tömlők 2020-ra

0

Annak elkerülése érdekében, hogy a víz károsítsa a tömlőt, különösen akkor, ha a folyadékot magas nyomás alatt pumpálják, speciális csöveket kell használni. Leggyakrabban az ilyen szerkezeteket olyan helyekre telepítik, ahol nem lehet fémtermékeket csatlakoztatni. Kívülről a készülék hasonlít egy szokásos tömlőhöz, de merevsége sokszor jobb. A helyes választáshoz fontos ismerni néhány technikai árnyalatot és fajtát. Ez segít megtalálni a megfelelő lehetőséget, és nem fizet túlzott fizetést.

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői elkészítették Önnek a legjobb 2020-as magas nyomású tömlők minősítését.

Mi a nagynyomású tömlő (HPH) és hol használják?

A tömlő egy szokásos tömlő, amelynek belső oldalán megerősítő réteg található, valamint néhány átmeneti elem. Nekik köszönhetően a szerkezet különféle eszközökhöz és mechanizmusokhoz kapcsolódik, amelyek folyadékok nagy nyomáson történő szállítására szolgálnak.

Gyakran a hüvelyeket hajtásokba helyezik, vagy rögzítik a mozgó alkatrészeket. Például a kivitel egy kotró vödörben található, de a kútfúrás során is használják, mivel ott folyamatosan speciális megoldást kell szállítani. A nagynyomású tömlő felhasználási területe széles, a Karchertől az ipari gyártásig. Ma RVD-t használnak:

 • Személygépkocsikban és teherautókban;
 • Az emelőgépek normál működéséhez;
 • A mezőgazdaságban;
 • A kutak helyes fúrásához;
 • Néhány állomáson.

Gyakran előfordul, hogy a hüvely megtalálható néhány ipari vállalkozásban, különösen azokban, amelyek a famegmunkáláshoz, valamint a lakhatáshoz és a kommunális szolgáltatásokhoz vagy a bányászathoz kapcsolódnak. Ez az elem mindenütt megtalálja alkalmazását, nélküle lehetetlen megszervezni a normál munkakörülményeket. A nagynyomású tömlő műszaki jellemzőkkel rendelkezik, ennek köszönhetően a készülék akár vegyszerek szállítására is használható, miközben azok belülre semmilyen hatást nem fognak kifejteni.

A nagynyomású tömlők előnye

A gyártótól függetlenül a fő tervezési jellemzők sok ujjnál megegyeznek. Tehát a szerkezet 3 rétegből áll, amelyek biztosítják a megbízhatóságot és a biztonságot a különféle anyagok szállítása során:

 • Belső gumiréteg. Ennek a résznek a fő célja a szerkezet kellő tömörségének biztosítása. Annak érdekében, hogy a hüvely ne romoljon meg az agresszív környezet állandó hatásától, megfelelő anyagot választanak, amely nincs negatív hatással a termékre.
 • A fémréteg speciális szintetikus szálakból készül, amelyek rendkívül tartósak. Az erősítő rész lehet egy vagy több. Minden a tervezés terjedelmétől függ. Ezenkívül a réteg speciális huzalból is elkészíthető. Mindkét lehetőség gyakorlatilag ugyanaz.Ezért nem szükséges erre a kérdésre élesen koncentrálni.
 • A külső réteg, akárcsak a belső, gumiból készül. Ennek a résznek az a célja, hogy megvédje a készüléket a külső behatásoktól és biztosítsa a kellő szilárdságot. Ezenkívül a szerkezet élettartama a teljesítmény minőségétől függ. Ezért fontos figyelni a kopásállósági mutatóra.

A tömlő végén fém szerelvények találhatók a berendezések különféle mechanizmusokhoz és egységekhez történő csatlakoztatásához. A külső rész és egyes elemek különböző anyagokból készülhetnek, mindez az alkalmazási területtől és a gyártótól függ. Például a fémréteget nemcsak huzalok vagy szálak, hanem zsinórok formájában is elkészíthetjük. Ebben az esetben a különbség minimális lesz, de fontos figyelembe venni, ha nagyon nagy nyomáson folyadék szivattyúzására terveznek egy szerkezetet.

Tömlőfajták

A legtöbb hidraulikus rendszer fonott nagynyomású tömlőket használ; a tekercsek itt nem fognak működni. Mivel a szerkezet gyakori hajlításával a fordulatok eltérhetnek, ami nagy hajlítási sugár kialakulásához vezet. Egyes esetekben ez előny, másokban hátrány. Fontos, hogy minden árnyalatra figyeljünk, csak így lehet minőségi opciót választani.

De a tekercselt tömlők nem annyira haszontalanok. Mivel képesek ellenállni a nagy nyomásnak és ettől nem romlanak. Ez a tulajdonság annak a ténynek köszönhető, hogy az ilyen kiviteleket 6 fémréteggel lehet felszerelni, ezzel ellentétben a fonat csak háromra korlátozódik.

A két erősítő réteggel ellátott nagynyomású tömlőknek meg kell felelniük az európai szabványoknak. Például az EN857 jelöléssel ellátott termékek használatakor egy személy kis hajlítási sugarú tömlőt kap. Leggyakrabban ilyen modelleket teherjárművekben vagy egységekben használnak. Néhány orosz modell a GOST 6286-73 szerint készül. Ezen túlmenően ezeknek a hüvelyeknek a nagy része könnyen cserélhető az EN 853 szerint gyártott termékekkel. Ennek a két lehetőségnek a fő jellemzője egy vagy két fonat huzal jelenléte.

Az RVD gyártásának jellemzői

Ennek az elemnek a gyártásához csak kiváló minőségű alapanyagokat használnak, de csak akkor, ha mindent a követelményeknek megfelelően végeznek, és modern technológiákat alkalmaznak. Ezután megbízható modellt kapunk, amely képes ellenállni a különböző agresszív anyagokkal végzett munkának, és nem romlik a gyakori használat miatt sem.

A gyártási folyamat négy fő szakaszból áll:

 • Először meghatározzuk a szükséges tömlőhosszat. A jelző lehetővé teszi a hüvely szükséges terhelésének azonosítását. A felesleges alkatrészek levágásához speciális berendezéseket kell használnia, amelyek a legkisebb sérülés nélkül hajtják végre a folyamatot, miközben mindent pontosan végeznek.
 • A hüvely feldolgozása egy speciális gép segítségével történik, amelyet a felső réteg eltávolítására terveztek. De egyes típusokban a sztriptíz opcionális. Ezért ezt a szakaszt kihagyják.
 • RVD szerelés. Ennek során a tengelykapcsolókat és szerelvényeket mindkét oldalon a tömlőhöz rögzítik. Ez utóbbiak a maximális ütközőig vannak rögzítve, míg reteszelésüknek teljesen egybe kell esnie a tengelykapcsolóval. Ezt követően hidraulikus tesztet (nyomáspróbát) kell végrehajtani, amely lehetővé teszi a hibás tétel azonosítását és idővel a gyártásból való eltávolítását.
 • Az utolsó szakasz mindig ugyanaz - a termékek címkézése és csomagolása megfelelő edénybe. Ugyanakkor fontos megérteni, hogy a tömlők eltarthatósága korlátozott, ezért a szállítást gondosan kell elvégezni. A jelölés segít a vevőnek meghatározni, hogy az adott termék melyik szabvány alapján készül.

Eleinte úgy tűnik, hogy ez jelentéktelen információ, de a termelés szakaszainak ismerete segít megtalálni a megfelelőt egy adott területre. Természetesen időt kell töltenie az információk tanulmányozásával, de ez jobb, mint az elvárásoknak nem megfelelő nagynyomású tömlő vásárlása.

Mire figyelnek még

Az RVD számos fő műszaki jellemzővel rendelkezik, amelyek jelzik a termék hatókörét. Például fontos figyelembe venni:

 • Üzemi nyomás;
 • A hajtás összege;
 • Képesség agresszív médiával dolgozni;
 • Minimális és maximális hőmérséklet.

Az üzemi nyomás megengedett értéke a készülék útlevelében szerepel. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az egyes termékek ebben a mutatóban különbözőek. Egyeseknél ez az érték magasabb lehet, míg másoknál alacsonyabb. Mindent a műszaki leírás tartalmaz, és csak a mutató alapján szükséges használni a terméket.

Az a szokásos hőmérséklet, amelyen a berendezés biztonságosan használható, -40 és 100 Celsius fok között van. Ez azonban nem a határ, mivel egyes gyártók olyan szerkezeteket gyártanak, amelyek rendkívül alacsony terheléseket képesek elviselni, akár -55 fokig is.

A hajtás mennyisége határozza meg a hüvely kényelmét. Minél alacsonyabb ez az érték, annál könnyebb a felhasználónak dolgozni. Tehát különféle mechanizmusokra és egységekre telepíthető, az integritás megmarad, de a hatékonyság növekszik. Minden európai szabvány vagy a GOST megfelel egy bizonyos hajlítási szintnek, ez a paraméter az eszköz útlevelében található. Ezenkívül jelzi, hogy hol kell alkalmazni a VKI-t.

A hidraulika népszerű tömlőinek értékelése

Ultraflex TU5 / 16

Robusztus eszköz, amely tartós anyagból készül és alkalmas hidraulikus vezérlőrendszerekhez. A csatlakozó szabványos, így a telepítés során nem lesz probléma. A külső része jó gumiból készült, amely nem reped. Könnyedén hajlik.

Áron értékesítve: 700 rubeltől.

Ultraflex TU5 / 16

Előnyök:

 • Erős rétegek;
 • Könnyen hajlítható;
 • Hidraulikus vezérlőrendszerekhez alkalmas;
 • Optimális költség.

Hátrányok:

 • Nem található.

RVD (24) 1 410 m

Az orosz gyártás kiváló minőségű változata, amelyet a GOST szerint gyártanak. A kialakítás képes ellenállni a nagy nyomásnak a belső és a külső réteg deformációja nélkül. A kényelmes rögzítési módszer lehetővé teszi, hogy néhány másodperc alatt elhelyezze a terméket, miközben biztosítja a szoros kapcsolatot.

Az átlagos költség 750 rubel.

RVD (24) 1 410 m

Előnyök:

 • Jól hajlik;
 • Ellenáll a nagy nyomásnak;
 • Alkalmas emelőberendezésekhez;
 • Tartósság;
 • Egyszerű rögzítés.

Hátrányok:

 • Jelentősek nincsenek.

RVD DKOL 08-35-0450 (М 16х1,5)

Robusztus modell, amely ellenáll a nagy terheléseknek, anélkül, hogy befolyásolná a fő alkatrészeket. A tömlő belső átmérője 8 mm, az üzemi nyomás 35 MPa. A szerelvény a GOST 42705-81 szerint készül. A tömlő jól hajlik és nem romlik a gyakori használat miatt.

Átlagos ár: 300 rubeltől.

RVD DKOL 08-35-0450 (М 16х1,5)

Előnyök:

 • Kényelmes csatlakozás különféle rendszerekhez;
 • Jó alkat;
 • Tartós külső és belső réteg;
 • Tartósság.

Hátrányok:

 • Nem található.

A legjobb vizes tömlők értékelése

Quattro Elementi Genova 180

Megbízható megoldás, amely alkalmas nagynyomású víz szállítására. Megerősített gumiból készül, amelyet tartóssága és szilárdsági jellemzői különböztetnek meg. A termékek kényelmes csatlakozásokkal vannak ellátva a különféle rendszerek számára. A nagy kopásállóság garantálja a zavartalan működést.

Átlagos ár: 2 690 rubeltől.

Quattro Elementi Genova 180

Előnyök:

 • Hossza 8 méter;
 • Tartós anyagból készült;
 • Hosszú élettartam;
 • Hatékonyság.

Hátrányok:

 • Nem található.

Bort (Hose-8-Pro)

Költségvetésű, 8 méteres termék, amely alkalmas folyadékok, ideértve a vizet is. A terméket minőségi jellemzők különböztetik meg, és hosszú ideig képes működni a belső és a külső réteg deformációja nélkül. A kényelmes csatlakozás lehetővé teszi a különféle elemek csatlakoztatását.

Az átlagos költség 1740 rubel.

Bort (Hose-8-Pro)

Előnyök:

 • Szilárdsági jellemzők;
 • Nem romlik a hosszan tartó expozíciótól;
 • Megfizethető költség;
 • Élettartam.

Hátrányok:

 • Nem található.

BOSCH 6 m F016800360

Jó választás egy népszerű gyártótól, amely a legtöbb olyan rendszerhez illeszkedik, ahol túlnyomásos vízszállításra van szükség.A hossza 6 méter. A termék képes ellenállni a 135 bar nyomásnak. A maximális folyadékhőmérséklet nem haladhatja meg a 60 fokot, ellenkező esetben bekövetkezik a kopás.

1120 rubel áron kelt el.

BOSCH 6 m F016800360

Méltóság;

 • Erősségi mutatók;
 • Hatékonyság;
 • Élettartam;
 • Kopásállóság.

Hátrányok:

 • Nem található.

TOP-3 népszerű tömlők autómosáshoz

Huter AR (71/5/7)

Robusztus felépítés, amelyet a Huter W105-AR mosogatókhoz terveztek, ahol a maximális vízhőmérséklet nem emelkedik 50 fok fölé. A külső és tartós rész tartós anyagból készül, amely nem romlik a gyakori használat miatt.

Áron értékesítve: 1320 rubeltől.

Huter AR (71/5/7)

Előnyök:

 • Jó védőréteg;
 • Tartósság;
 • A pénz értéke;
 • Erő.

Hátrányok:

 • Nem található.

ELEKTROLIT AVD anya-anya

Kiváló minőségű berendezések, amelyeket háztartási használatra terveztek. A készülék hossza eléri a 10 métert, míg az üzemi nyomás 180 bar. A tömlő ellenáll a nagy terhelésnek, anélkül, hogy befolyásolná a belsejét vagy a külsejét.

Az átlagos költség 1800 rubel.

ELEKTROLIT AVD anya-anya

Előnyök:

 • Nem romlik a gyakori használat miatt;
 • Ellenáll 180 bar;
 • Hossza 10 méter;
 • Jó anyag.

Hátrányok:

 • Nem található.

CHAMPION С8121 (10 М)

Egy másik kiváló minőségű modell, amely alkalmas autómosókba történő telepítésre. Teljesen páncélozott tömlő. Az összekötő rész átmérője M14 * 1,5 mm. Az eszköz használható a HP2130, HP2140 stb. A maximális vízhőmérséklet 60 fok.

Eladva áron: 1260 rubeltől.

CHAMPION С8121 (10 М)

Előnyök:

 • Alacsony költségű;
 • Hossza 10 méter;
 • A víz hőmérséklete 60 fok;
 • Tartósság;
 • Tartós anyag.

Hátrányok:

 • Nem található.

Minőségi tömlő sűrített levegőhöz

METABO 0901054932

Minőségi modell, amely ellenáll akár 20 bar légáramnak is. Az átmérő 9 mm. Tartós anyagból készült. Csatlakozó típusa - standard. Ezért a készülék a legtöbb rendszerhez illeszkedik.

Az átlagos költség 5 320 rubel.

METABO 0901054932

Előnyök:

 • Erő;
 • Kiváló minőségű csatlakozás;
 • Kényelmes alkalmazás;
 • Hatékonyság.

Hátrányok:

 • Nem található.

Fubag 170105 10 m

Népszerű modell gyors csatlakozással és 8 mm belső átmérővel. A terméket csak sűrített levegőt igénylő rendszerekben szabad használni. A hossza 10 méter. A termék 20 bar nyomásig képes ellenállni.

Átlagos ár: 1300 rubeltől.

Fubag 170105 10 m

Előnyök:

 • Minőségi gyártás;
 • Tartós külső réteg;
 • Tartósság;
 • Nem romlik a gyakori használat miatt.

Hátrányok:

 • Nem található.

Enkor-plast PVC légtömlő

Robusztus változat, amely zökkenőmentesen működik sűrített levegővel. Tartós anyagból készült. A forma egyenes, a termék rendkívül ellenáll a hajlításnak és a csavarodásnak.

Eladva áron: 540 rubeltől.

Enkor-plast PVC légtömlő

Előnyök:

 • Alacsony költségű;
 • Hosszú élettartam;
 • Erő;
 • Ellenáll a kopásnak.

Hátrányok:

 • Nem található.

A kompresszor népszerű modelljeinek értékelése

MASTAK 681-12100

100 méteres termék, amelyet kompresszorban használnak. Poliuretánból készült. A belső átmérő 12 mm, a készülék képes ellenállni a 60 atm nyomásnak, ami pozitív eredmény. Még alacsonyabb hőmérsékleten, akár -40 fokig is használható.

Az átlagos költség 25 620 rubel.

MASTAK 681-12100

Előnyök:

 • Erő;
 • Nem romlik a nyílt területeken történő használat miatt;
 • Megbízhatóság;
 • Megengedett nyomás - 60 atm.

Hátrányok:

 • Jelentősek nincsenek.

Wester 814-010 10 m

Tartós termék gyorskioldó adapterekkel. Belső átmérő - 6 mm, külső - 12 mm. A termék tökéletesen alkalmas kompresszoros rendszerekbe történő beépítésre. A maximális üzemi nyomás 20 bar. Hossza - 10 méter.

Az átlagos ár 1100 rubel.

Wester 814-010 10 m

Előnyök:

 • Nem engedi át a levegőt;
 • Hatékonyság;
 • Kiváló minőségű kivitelezési anyag;
 • 20 bar-os kopás;
 • Elegendő rugalmasság.

Hátrányok:

 • Nem található.

Végül

A hosszú ideig tartó minőségi tömlő megtalálása nem könnyű feladat. Végül is egyes modelleket nem hosszú távú használatra terveztek, és olcsó anyagokból készültek. Ha tapasztalata van a nagynyomású tömlőkkel vagy más érdekes lehetőségekkel kapcsolatban, mondja el nekünk erről a megjegyzéseket.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét