🌊A legjobb csepegtető öntözőrendszerek 2020-ra

0

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztősége áttekintést nyújt a legjobb csepegtető öntözőrendszerekről. Ez az eszköz nélkülözhetetlen asszisztens minden kertész számára. A kézi öntözés napja a múlté. Az öntözőrendszerek időt és energiát takarítanak meg, és egy minőségi eszköz teljesen automatizálja az öntözési folyamatot. Ráadásul nem drágák és sok éven át szolgálnak.

Mi a szükséges csepegtető öntözőrendszer?

A csepegtető öntözés úgy van megszervezve, hogy a talaj és a növények automatikusan hidratálódjanak. A kerti szerszám fő előnye a víztakarékosság. Minden a következőképpen van elrendezve. A vizet különálló tartályból táplálják (erre gyakran nagy hordót használnak), és szűrőn, majd egy tömlőn át vezet. A vízellátást egy speciális csap segítségével szabályozhatja.

A csepegtető öntöző készlet a következő részekből áll. A fő rész egy csepegtető szalag, amelyen (egy bizonyos távolságon) vízlyukak vannak. Van még egy csőtömlő, vízszűrők és különféle apróságok.

Előnyök:

 • alacsony ár;
 • különféle rendszerkonfigurációk;
 • ágyak és üvegházak öntözése bármikor;
 • az összeszerelés nem igényel speciális ismereteket;
 • a talaj egyenletes nedvességének biztosítása;
 • a növények védelme a károsodásoktól;
 • javult hozam;
 • nem igényli az emberi jelenlétet.

Az egyenletes automatikus öntözés nemcsak a termés mennyiségének növeléséhez, hanem a minőségéhez is hozzájárul. Ilyen öntözés esetén a gyomok nem telítettek nedvességgel, ezért alig növekednek, és csepegtető öntözéssel megtermékenyítve a tápanyagok sokkal jobban felszívódnak.

A csepegtető öntöző rendszerek típusai

Többféle öntözőrendszer létezik. Funkcionalitásukban és eszközszerkezetükben különböznek egymástól. Általában az összes rendszer két csoportra oszlik:

 1. Automatikus.
 2. Nem automatikus.

Az előbbiek nem igénylik a kertész jelenlétét, mivel előre vannak beprogramozva az öntözés idejére, az utóbbiak pedig az ő jelenlétét igénylik - a nyári lakosnak saját kezével be- és kikapcsolnia kell a vizet, valamint szabályoznia kell a nyomást.

További 2 típus:

 1. Csepegtető vezetékekkel. Ilyen találmány egy merev hosszú tömlő, amely ellenáll a napfénynek. A csepegtetőket teljes hosszában telepítik, amelyek mindegyike alkalmas egy növényre vagy egy bokorra. Ezek a csepegtetők sapkával automatikusan beállíthatók, vagy óránként fix mennyiségű vizet tudnak leadni. A csepegtetővezetékekkel történő öntözés kétféle - kompenzált és kompenzáció nélküli. Az előbbiek figyelembe veszik a felületet, a lejtőket és a szennyeződés mennyiségét. Ez utóbbiak jobban megfelelnek az egyenletes megkönnyebbüléssel rendelkező hétköznapi ágyaknak.
 2. Csepegtető szalagokkal. Alkalmas egyenletes ágyakhoz, ahol a növények egyenlő távolságra vannak egymástól. Mivel maga a szalag polietilén, nem tartós. 2-3 év múlva ki kell cserélni.

DIY csepegtető öntözőrendszer

Tapasztalt kertészek gyakran maguk telepítik ezeket a rendszereket. Ehhez víztározóra van szükség. Fel lehet pumpálni vízzel vagy összegyűjteni a tetőről. Ehhez a tartályhoz csővezeték csatlakozik, és onnan már van egy tömlő, amely az ágak mentén elágazik.

Előzetesen ki kell számolnia a víz normál nedvességtartalmához szükséges napi vízmennyiséget. Nagy bokrok és fák esetében jobb, ha több lyukat telepítenek, mivel ezek több folyadékot igényelnek.

Az öntözés idejének és mennyiségének szabályozására szolgáló időzítő megtalálható a kertben. Akkumulátoros és 2 mérleggel rendelkezik. Az egyiken az öntözés időtartamát állítják be, a másikon - a gyakoriságot.

Az összeszerelés első lépése a cső és a szűrő összekapcsolása a vízzel ellátott tartályral. Ezután beállíthat egy időzítőt, és összekötheti az összes fennmaradó csövet. Most az egész rendszert elrendezték, így az öntözés egyenletesen zajlik.

Annak érdekében, hogy egy házi eszköz hosszú ideig szolgáljon, fontos betartani a következő szabályokat:

 • Távolítsa el a törmeléket a szűrőkből egy-két héten belül.
 • Műtrágyarendszerben történő alkalmazás esetén jobb, ha könnyen oldódó műtrágyákat használunk. Ezt követően feltétlenül öblítsen le mindent tiszta vízzel.
 • A rendszer téli tisztítása előtt alaposan meg kell szárítani.

Hogyan válasszunk csepegtető öntöző készletet

A kerti szerszám kiválasztásakor elsősorban a rendszer típusára kell figyelnie. Melyik lesz kényelmes ennek a bizonyos veteményeskertnek vagy kertnek, és ennek az ülőhely-elrendezésnek és az ágytípusnak.

A csepegtető szalag falvastagságát érdemes megfontolni. A teljes mechanizmus használatának időszaka attól függ. Minél vastagabb a szalag, annál jobban ellenáll a külső sérüléseknek. A szokásos szalagméretek 5,6,8,10 és 15 mérföld.

Egy másik fontos részlet az öntözőlyukak közötti távolság („szalagmagasság”). A minimális távolságot olyan növényeknél alkalmazzák, amelyek közel egymáshoz ültetnek - ezek a hagymák és a kaporok. A burgonya öntözéséhez a maximális távolság szükséges.

Az üzemi nyomást a csövek falvastagsága alapján választják meg. Minél nagyobb a nyomás, annál valószínűbb, hogy károsítja az öveket. A vízfogyasztás alapján is meg kell választani.

A legjobb csepegtető öntözőrendszerek értékelése

Automata öntözőrendszerek kerítéssel a vízellátásból

GARDENA üvegház készlet 1373-20

A vízellátó kerítéssel ellátott készlet lehetővé teszi az öntözést akár 24 négyzetméteres üvegházban is. Alkalmas paprika, paradicsom és padlizsán gyökéröntözésére. Ha szükséges, vásárolhat bővítőt, és növelheti a csepegtetők számát.

A cseppentő permetező fúvókák szintén a teljes nedvességtartalomhoz tartoznak.

Ár - 3 869 rubel.

GARDENA üvegház készlet

Előnyök:

 • automatizálás;
 • az öntözött növények számának bővítésének képessége;
 • egyszerű használat;
 • egyszerű összeszerelés;
 • hosszú élettartam.

Hátrányok:

 • a készlet nem biztosít öntözési módokat a különböző növények számára.

Forráskészlet KPK-100

A készlet használható a kertben, üvegházban, üvegházakban. A vizet a kivezetéseken keresztül juttatják a gyökerekhez. Annak érdekében, hogy a párásítást gond nélkül lehessen végrehajtani, jobb, ha csatlakozást használunk a vízellátáshoz, de beállíthatjuk az áramlást egy tartályon keresztül, amelynek több mint 1 métert kell emelkednie.

Az öntözés úgy történik, hogy javítsa a termés minőségét. A készlet tisztító szűrőket tartalmaz, amelyek megakadályozzák az ágyak eltömődését.

A készlet ára 2490 rubel.

Forráskészlet KPK-100

Előnyök:

 • az alkatrészek magas kopásállósága;
 • automatizálás (az öntözést emberi beavatkozás nélkül végzik);
 • egyszerű telepítés és beállítás;
 • az élettartam eléri a 8 évet.

Hátrányok:

 • nem található.

Aqua Planet 60 csepegtető öntöző készlet, időzítővel

Az Aqua Planet készlet nemcsak egy normál tartályból, hanem egy vízellátó rendszerből is működik. Vízellátáshoz csatlakoztatva a növényeket hideg vízzel öntözik, és a tartályban lévő vizet melegítik, ezért meleg.

Az öntöző készlet tartalmaz egy időzítőt. Rajta beállíthatja az öntözés időtartamát - 1 perctől 2 óráig.Az öntözés gyakorisága is benne van - óránként 1-től heti 1-ig. A választás a növény igényei alapján történik.

A költség 2940 rubel.

Aqua Planet 60 csepegtető öntöző készlet időzítővel

Előnyök:

 • a mechanizmus úgy öntözi a növényeket, hogy azok lélegezhessenek;
 • a növényi betegségek megelőzése a rossz minőségű öntözés miatt;
 • víz- és időmegtakarítás a kertészek számára;
 • minőségi részletek.

Hátrányok:

 • nem téli öntözésre szánják.

A MyFazenda Csepegtető öntözőkészülék 4 méteres üvegházhatású

A készlet egy üvegház öntözésére szolgál. Tartalmaz 8 méteres tömlőt és cseppentőket 26 növény számára. Csatlakoztathatja a vízellátást mind a vízellátásból, mind a tartályból.

A "My Fazenda" mechanizmusnak köszönhetően a növények nemessé válnak, a hozam 2-3-szorosára nő. Ezenkívül a nyári lakosok felszabadítottak időt a talaj öntözésétől, mivel minden automatikusan működik.

A költség 489 rubel.

A MyFazenda Csepegtető öntözőkészülék 4 méteres üvegházhatású

Előnyök:

 • alacsony ár;
 • egyszerű telepítés.

Hátrányok:

 • nem található.

ECOTEC Aquarel. Profi

A készlet az országban, üvegházakban, ágyakban használható. 64 darabos betakarításra tervezték. A főtömlő 20 méter hosszú, és legfeljebb 5 ágyat tud eltakarni. A készlet a tömlőn kívül pólókat, dugókat, csepegtetőket és csatlakozót tartalmaz.

Az Ecotec nemcsak a vízellátásból veheti fel a vizet, hanem bármilyen más tartályból is - például egy hordóból. Csak az a fontos, hogy a konténer legalább 1 méterre legyen a talajtól. A folyadékfogyasztás jelentősen csökken a csepegtető rendszer használatával - 1,6 liter / 1 csepp.

A költség 3590 rubel.

ECOTEC Aquarel. Profi

Előnyök:

 • nagyszámú növény öntözése.

Hátrányok:

 • a készlet nem tartalmaz tisztító szűrőt és időzítőt;
 • magas ár.

HOZELOCK szett 7023

A Hozelock öntözőkészlet üvegházakhoz, veteményeskertekhez, virágágyásokhoz alkalmas. A mechanizmus automatikus, így az öntözés beállításával biztonságosan elhagyhatja a kert területét.

A készlet tartalmazza a víz áramlásának és nyomásának szabályozóit. Ez lehetővé teszi az öntözés szabályozását. Részletes utasítások ismertetik a rendszer csatlakoztatásának módját. A telepítés nem tart sokáig. A csepegtető párásítást legfeljebb 10 négyzetméteres területre és 10 növényre tervezték.

A költség 4 380 rubel.

HOZELOCK szett 7023

Előnyök:

 • automatikus működés;
 • nem kell semmit sem vásárolnia;
 • víz- és időmegtakarítás;
 • egyszerű telepítés;
 • minőségi részletek;
 • hosszú élettartam.

Hátrányok:

 • csak erős víznyomáshoz alkalmas.

KARCHER készlet 2.645-238.0

Egy jól ismert márka mechanizmusát 15 méteres ágyakig és 34 növényig tervezték. Nagynyomású vízellátáshoz van csatlakoztatva. A nyomás legfeljebb 4 bar lehet.

A teljes készlet tartalmaz egy 10 méter hosszú tömlőt, csatlakozót és pólót, szűrőt a tisztításhoz, csepegtetőket és csatlakozót. A mellékelt utasítás részletesen ismerteti a telepítési folyamatot.

A költség 4846 rubel.

KARCHER készlet 2.645-238.0

Előnyök:

 • tartósság;
 • jövedelmezőség;
 • könnyű részletek.

Hátrányok:

 • nem található.

Öntözőrendszerek kerítéssel a tartályból

Beetle Csepegtető öntözés a tartályból

 Ezt a készletet 60 növény számára tervezték, 18 méteres távolságra. A veteményeskertben és az üvegházakban egyaránt használják. Az öntözést közvetlenül a gyökerekig végezzük. A készlet tartalmaz egy időzítőt is, amellyel szabályozni lehet a vízellátás idejét.

A rendszer fogyasztása meglehetősen gazdaságos - egy cseppenként 4 liter. Átlagosan 240 liter kell óránként. A Beetle tartalmaz még: egy tartályhoz való csatlakozást, csepegtetőket, csapot, csőfogasztót, szűrőt a tisztításhoz stb.

Az átlagos költség 1290 rubel.

Beetle Csepegtető öntözés a tartályból

Előnyök:

 • tartósság;
 • kényelmes és intuitív összeszerelés;
 • jövedelmezőség.

Hátrányok:

 • kis számú növény számára tervezték;
 • merev tömlőanyag.

AquaDusya

Az "AquaDusya" öntözése lehetővé teszi, hogy öntözzen a kertben vagy a veteményeskertben, sok idő nélkül. A kertésznek csak vízcsatlakozással kell a csapot kinyitnia és bezárnia, a többit a mechanizmus végzi. 60 növény számára tervezték.A főcső csatlakozik a víztartályhoz (nem tartozék), és a csepegtető tömlők a gyökereknél helyezkednek el. A készletben található tömlő hossza 12 méter. Úgy tervezték, hogy a föld alatt telepíthető legyen.

Ár - 1 750 rubel.

csepegtető öntözőrendszer AquaDusya

Előnyök:

 • a használat kényelme;
 • víz megtakarítása öntözéskor;
 • egyszerű telepítési utasítások.

Hátrányok:

 • rövid tömlő;
 • rövid eltarthatósági idő.

64 darabos zöld segítő csomag

119 elemhez tervezett készlet. 20 méteres tömlő segítségével csatlakozik a tartályhoz. A növények öntözését külső nyomás és szivattyúk nélkül végzik. A víz a tömlőbe egy tartályból kerül, amelynek közvetlenül a talaj felett kell lennie.

A csomag tartalmaz mindent, ami a telepítéshez szükséges: csepegtetőket, szűrőt, öntözési időzítőt. Az ilyen rendszerrel történő öntözés nem szennyezi a talajt, nem szárítja ki és nem hagy tócsákat.

A költség 2 299 rubel.

Zöld segítő csomag

Előnyök:

 • a szerkezet kényelmes felszerelése;
 • az alkalmazás egyetemessége;
 • víztakarékosság;
 • nagyszámú növényt fog meg.

Hátrányok:

 • nem található.

AquaDusya Start LCD

Az "AquaDusya" tartályából származó vízbevitelű öntözőberendezés egy automatizált mechanizmus, amely akkumulátorokkal működik. 50 növény gyökér módszerrel történő öntözésére készült, ceruza típusú csepegtetők segítségével.

A tömlő vízzel töltött hordóhoz csatlakozik. Az öntözési vízellátást egy időzítő szabályozza, ahol az öntözési idő és a leadott víz mennyisége kerül kiválasztásra. A mechanizmushoz vízáramlás-szabályozó érzékelő is csatlakozik, ami még gazdaságosabbá teszi az áramlást.

A költség 6 990 rubel.

AquaDusya Start LCD

Előnyök:

 • könnyen kezelhető;
 • automatikus öntözés;
 • az öntözési gyakoriság beállítása;
 • további cseppek rögzítésének lehetősége.

Hátrányok:

 • rövid tömlőhossz;
 • instabilitás a hidegre;
 • magas ár.

 

Készlet a Signor Tomato-tól

Az automatizálás nélküli öntözőkészlet 60 üzem öntözésére szolgál. A tömlő legfeljebb 12 méter hosszú kis ágyakhoz alkalmas. A vizet egy rendszeren keresztül szállítják a rendszerbe - például egy hordón keresztül.

Az időzítőt két elem táplálja. Segítségével az öntözés gyakorisága beállítható - 1-től 7 napig, 1-72 óra elteltével. Az öntözési séma egyszerű. Egy főtömlő egy 200 liter feletti térfogatú hordóhoz van csatlakoztatva, és onnan vannak olyan ágak, amelyekben cseppek vannak.

A költség 1800 rubel.

Készlet a Signor Tomato-tól

Előnyök:

 • alacsony ár;
 • kompakt csomagolás;
 • egyszerű szerelési útmutató;
 • az öntözött növények bővítőszerrel történő növelésének lehetősége.

Hátrányok:

 • a berendezések rövid eltarthatósága.

Masterprof cseppkészlet

A csepp alkalmas kültéri öntözésre. A csepegtetővel ellátott tömlő négy, egyenként 10 méter hosszú ágyhoz elegendő. Az áruk elérhetőségét a rendszer automatizmusának hiánya magyarázza. Az öntözést 1,5 méterrel megemelhető tartályból végzik.

A készlet ára 490 rubel.

Masterprof cseppkészlet

Előnyök:

 • könnyű összeszerelés;
 • kényelmes működés;
 • víz- és időmegtakarítás a kertészek számára.

Hátrányok:

 • szűrő hiánya a víztisztításhoz;
 • nincs szabályozva a víz áramlása.

A csepegtető öntözőrendszerek igazi leletet jelentenek a nyári lakosok és kertészek számára. A telepítés és a használat egyszerűsége időt takarít meg, a folyamat automatizálása pedig lehetővé teszi, hogy ne figyelje a webhely nedvesítését.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét