A legjobb spoterek az ellenállási ponthegesztéshez 2020-ban

0

Egyik autószerviz vagy nagyvállalkozás sem teljes hegesztőeszköz nélkül. A szokásos eszközök jók, de néha vannak olyan hibák, amelyeket nem lehet megszüntetni a hagyományos modellek használatával. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői elkészítették Önnek a spotterek minősítését a ponthegesztéshez 2020-ra.

Ami?

A Spotter egy egyedülálló eszköz, amelyet ponthegesztésre használnak és kiváló eredményeket produkál. Alapvetően szállítóeszközök javításában, és egyes esetekben az építőiparban használják. Ez lehetővé teszi a termék gyors és hatékony helyreállítását.

Működésének elve megegyezik más hegesztőgépekével: a készülék felmelegszik és nagy mennyiségű hőt termel azon a helyen (ponton), ahol a hegesztendő anyagok érintkeznek. A szükséges energiamennyiség felszabadítására elektromos áramot használnak.

A szerszám lehetővé teszi a test bármely elemének javítását, ugyanakkor nagy hatékonyságot mutat csak akkor, ha dimenziós részekkel dolgozik, ahol a belsejéhez való hozzáférés lehetetlen.

A spotter fő előnye, hogy szétszerelés nélkül képes az anyag kiegyenesítésére.

Ehhez speciális húzási technikát alkalmaznak: a problémás részre rögzítőket helyeznek el, amelyek lehetővé teszik a horpadás kihúzását. Bármely felnőtt végezhet ilyen műveletet, mivel a test panelek átlagos vastagsága csak 1,5 mm.

A fő különbség és a műszaki paraméterek

A legtöbb modell ugyanabban a formában jelenik meg:

 • Az az eszköz, amellyel a kontakthegesztési folyamat zajlik;
 • Földelő kábel;
 • A huzal, amelyhez az áramot táplálják, a hegesztőpisztoly végéhez van rögzítve - a fő elem.

A nagyobb hatékonyság érdekében a pisztolyt különféle fúvókákkal lehet felszerelni, így a felhasználó bármilyen problémát elvégezhet.

Az előlapon vannak olyan kezelőszervek, amelyek lehetővé teszik a műszer teljesítményének és áramerősségének beállítását, ami nagyon hasznos bizonyos részletekhez. A modern modellek informatív képernyővel rendelkeznek, amely lehetővé teszi az aktuális műszaki paraméterek megtekintését, amely lehetővé teszi a folyamat ellenőrzés alatt tartását.

A megfigyelők típusai

Az üzletekben 4 fő képviselő van, amelyek bármilyen összetettségű munkát végezhetnek:

 • Inverter. Egy ilyen eszköz kiváló átalakítóval van felszerelve, amely lehetővé teszi a helyes működést és nem függ az áramfeszültségtől. Ez lehetővé teszi bármilyen összetettségű műveletek elvégzését áramfeszültség alatt, és kibővíti a feladatok listáját is. Leggyakrabban az ilyen eszközök kicsiek és lehetővé teszik a javítás gyors és pontos elvégzését, mivel a jelenlegi szilárdság stabil.
 • Transzformátor. Ez az opció folyamatos feltöltést igényel, ezért csatlakozik a váltóáramú hálózatra. Az ilyen modellek fő előnye az inverteres modellekhez képest alacsony költségük. Funkcionalitásuk elegendő az egyszerű javítások elvégzéséhez. Nagy szükség van a háromfázisú opciókra, amelyek megnövelt erővel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy bővítik az elvégzett munkák listáját.A képviselő egyetlen hátránya, hogy nem használható horganyzott elemek javításakor.
 • Spotter acél megmunkálásához. Népszerű modell, amely lehetővé teszi az acél karosszériarészek (elemek) javítását.
 • Szerszám alumíniummal való munkához. Mivel ez a fém műszaki jellemzőiben teljesen eltér az előzőtől, akkor a munkához szükséges berendezéseknek megfelelőnek kell lenniük. Mivel csak így lehet gyorsan és hatékonyan végrehajtani a műveletet.

A javítás főbb jellemzői

A legfontosabb jellemzők ismerete egy dolog, de a lényeg az, hogy egy ilyen eszközzel helyesen tudjunk dolgozni, és a legtöbb figyelmet erre fordítják.

Az első dolog, amit a munkavállalónak meg kell tennie, a probléma területének tisztázása. Telepítse a masszát és rögzítse egy speciális bilincs segítségével, érintkező segítségével hegesztheti is.

A munkához az elemeket a sérülés besorolásának, a mélység és a horpadás méretének megfelelően választják ki.

A Spotter a következő elemekkel működhet:

 • Alátétek;
 • Csikk;
 • Huzal, amely hullám formájában fut;
 • Kis kampók;
 • Hajtűk.

Figyelembe kell venni a horpadás területét is, mert a munka technológiája ettől függ.

Kis horpadás. Ez a leggyakoribb probléma, amely különösebb nehézség nélkül megoldható. A kiküszöböléshez fordított kalapácsos módszert alkalmaznak.

Ez az opció könnyedén megbirkózik a legtöbb olyan kárral, amely mindenhol megtalálható. A munka a következőképpen zajlik: a készülék végét a problémás területre hegesztik, majd a belső elem gyenge ütéseivel kiegyenesítik.

A munka tökéletes elvégzése érdekében az ilyen manipulációkat a teljes kerületen kell végrehajtani, ahol horpadás van. Hegesztéskor fontos, hogy a pontok közötti távolság legfeljebb 8 mm legyen, ekkor az eredmény azonnal látható lesz.

Meg kell érteni, hogy a javítandó termék felületén apró pontok maradnak, amelyek egy köszörűgépnek köszönhetően könnyen kiküszöbölhetők, ez többször növeli a kényelmet.

A nagy horpadás olyan termékeket tartalmaz, amelyek sérült területe meghaladja a 10 cm-t. Ezért nem ajánlott ponthegesztést használni, jobb, ha olyan eszközt használunk, amely a teljes területre terhelést jelent, természetesen egy ilyen eszköz költsége nagy, de azonnal megtérül.

A spotterrel való munkavégzés során különféle elemeket használhat, amelyek segítenek a kiegyenesítésben, akár hullámos drótot, hajtűt vagy apró kampókat is. A tökéletes eredmény érdekében ajánlott a kiegészítő részt a teljes sérült területre helyezni. Ezután a sík minőségileg kiegyenlítődik és remekül mutat, mert a terhelés egyenletesen oszlik el az egész horpadásban.

Fordított tapadókorongokat használnak a nagy tárgyakkal való ütközés okozta károk kiküszöbölésére. Ennek a részletnek köszönhetően a horpadás másodpercek alatt kijavul, a kisebb hibák pedig külön-külön, egy speciális eszköz segítségével könnyen kijavíthatók.

A burkolat különösen nagy deformációinak kiküszöbölése érdekében a felület előmelegítésének technológiáját kell alkalmazni, amely lehetővé teszi a stressz egy részének eltávolítását és jelentősen megkönnyíti a munkát.

A spotter nemcsak a sík felületen található hibák kiküszöbölésére használható, hanem a testre szerelt fémlemezek összekapcsolására is. Ez a módszer inkább kereslet, mivel ez a technológia nem igényel erős fűtést, ami pozitív hatással van a külső állapotra és kiküszöböli a deformáció lehetőségét.

Hogyan válasszunk egy eszközt?

Ahhoz, hogy a vásárlás teljes mértékben igazolja a beruházást, és hasznos és keresett eszköz legyen, ismernie kell a következőket:

 • Szakmai használatra jobb, ha olyan eszközt választ, amely maximális hatékonysággal és különféle funkcionalitással rendelkezik. Ennek a megoldásnak köszönhetően az ember egy tucat különböző munkát végez, maximális hatékonysággal és minimális időköltséggel.
 • Kis fémlemezekkel végzett állandó munkához a kétoldalas hegesztéssel ellátott modellek ideálisak.Ilyen lehetőségek hiányában a piacon és ritka hegesztés esetén a szokásos egyoldalú képviselők megteszik.

Otthoni használatra a leggyakoribb olcsó, alacsony teljesítményű készülékek alkalmasak. Ez elég a háztartási horpadások kiegyenlítésére szolgáló kis műveletek elvégzéséhez.

A legjobb spotterek értékelése otthoni és szakmai használatra

TELWIN DIGITAL MODULAR 400

Kiváló ponthegesztő fogó, amely kiválóan kiegészíti minden szervizközpontot. A spotter típusa transzformátor, így a maximális áram elérheti a 6300A-t, míg a teljesítmény 13000 W. A hegesztendő fém maximális vastagsága nem haladhatja meg a 4 mm-t, ekkor az eszköz 100% -osan felfedi képességeit. Két oldalt használnak a hegesztéshez, az időtartamot automatikusan beállítják.

Az eszköz sajátossága a kézi tömörítő meghajtó. Méretei: 440x100x185 mm, súlya 10 kg, a készülék könnyen bárhova szállítható. Fázisok száma - 3. Alkalmas fémlemez és acél hegesztésére. A védelmi osztály IP20, ezért a szennyeződés és a por nagy részecskéi nem kerülnek fontos elemekbe, és nem okoznak negatív reakciót, de jobb tartózkodni a víz bejutásától, mivel ez letiltja a készüléket.

Számos online áruházban 45 000 rubel áron értékesítik.

TELWIN DIGITAL MODULAR 400

Előnyök:

 • Jó védelem a por bejutása ellen;
 • Erő;
 • Minőség;
 • A szerelés sok évre befejeződött;
 • 4 mm-es fémmel működik.

Hátrányok:

 • Nem található.

Fubag TS 3800T

Egy másik nagyszerű kisebb kárjavító eszköz, amely lenyűgöző megjelenéssel és teljesítménnyel fogja lenyűgözni a felhasználót. A maximális áram 3800A, míg a teljesítmény 7400 W. Az egyik oldalt hegesztésre használják, de ez biztosítja az elvégzett műveletek megbízhatóságát és minőségét.

Kézi kompressziós hajtást használnak, fennáll az akadálytalan szállítás lehetősége, de érdemes tudni, hogy a szerszám tömege 26 kg, 360x225x235 mm méretekkel. A normál frekvencia 50 Hz. A vezérlést manuálisan hajtják végre, ezért munka közben nem szabad elvonni a figyelmét. A gyártó kétéves garanciát hosszabbít a termékre, ami megmutatja az eszköz minőségét és megbízhatóságát.

Az átlagos költség 32 000 rubel.

Fubag TS 3800Ti

Előnyök:

 • Három fázis;
 • A készlet tartalmaz egy fordított kalapácsot;
 • Tartósság;
 • Jó védelem a szennyeződések ellen;
 • Alkalmas acélhoz és fémlemezhez;
 • Jó műszaki jellemzők;
 • Szállítás lehetősége.

Hátrányok:

 • Súly - 26 kg.

WIEDERKRAFT WDK-5000

Kiváló professzionális termék, amelyet mindennapi használatra terveztek. Bármilyen összetettségű műveletet végez gyorsasággal, de pontossággal. A maximális elektromos áram 3800 A. A teljesítmény az ilyen berendezéseknél szabványos, és 10000 W. Az egyik oldalt hegesztésre használják, ezt fontos figyelembe venni a vásárláskor. Az időtartam manuálisan állítható be, de a hűtési módra való áttérés automatikusan megtörténik.

A spotter beltérben szállítható, ehhez a gyártó a szerszámot speciális lábakkal látta el, amelyek megkönnyítik ezt a feladatot. Méretek - 600x500x950 mm, súlya 63 kg. A kényelem érdekében a készülék informatív kijelzővel van felszerelve, amely jelzi az aktuális állapotot, és lehetővé teszi az áram és az áram beállítását. Lemezre alkalmazzák, és nagy hatékonyságot mutat. Nagy szolgáltató központokban használják.

Az átlagos költség 35 000 rubel.

WIEDERKRAFT WDK-5000

Előnyök:

 • Kijelző;
 • Kényelmes kezelés;
 • Könnyen szállítható;
 • Léghűtéses rendszer;
 • Szép felépítés.

Hátrányok:

 • Nem található.

ELITECH АТС 5

Helyi hegesztés otthoni használatra segít eltávolítani a háztartási horpadásokat. Áramforrás típusa - transzformátor. A lehetséges áramérték 15 A, ami kisebb, mint a professzionális érték, de az alkalmazási területet figyelembe véve ez elég. Spotter teljesítmény - 3500 W. Az egyik oldalt hegesztésre használják. A működési idő a felhasználótól függ.

A készülék problémamentesen szállítható, mivel méretei 340x105x240 mm, súlya pedig 4 kg.A szerszám csak acél hegesztésére alkalmas, nem képes megbirkózni összetett anyagokkal. Az elfogadható üzemi frekvencia 50 Hz. Ezenkívül a gyártó figyelt a konfigurációra és olyan elemeket adott hozzá, amelyek jobb hegesztést tesznek lehetővé.

5500 rubel áron kelt el.

ELITECH АТС 5

Előnyök:

 • Kényelmes kézi modell;
 • Jó teljesítményértékek;
 • Konstruktív teljesítmény;
 • Hatékonyság;
 • Felszerelés;
 • Alkalmas acél hegesztésére;
 • A súly csak 4 kg.

Hátrányok:

 • Nem található.

FoxWeld KTR-8

Egy csúcs gyártó modellje, amely azonnal megtérül a befektetéssel, és időveszteség nélkül elvégzi a munkát. A szerszám teljesítménye 6500 W. A hegesztett termék vastagsága 3 mm, amely alkalmas autók javítására. Kétoldalas hegesztést alkalmaznak, kézi vezérléssel.

A kialakítás szabványos méretekkel rendelkezik, súlya 14 kg. Csak professzionális és gyakori használatra. A gyártó megbízható elemalapot választott, amely lehetővé teszi, hogy az eszköz a beállított időtartamnál hosszabb ideig és hibásan, rossz időben éljen.

Az átlagos költség 12.200 rubel.

FoxWeld KTR-8

Előnyök:

 • Alacsony ár;
 • Hatékonyság;
 • Ergonómia;
 • Szakmai használatra tervezték;
 • Meghegeszti a fémlemezt.

Hátrányok:

 • Nem található.

Nordberg WS4

Márkás elem, amely a legmagasabb szinten végzi a hegesztést. A jelenlegi érték 3500 A, míg a berendezés teljesítménye eléri az 12300 W-ot. A spotter problémamentesen képes dolgozni olyan anyaggal, amelynek vastagsága nem haladja meg a 2 mm-t. Az egyik oldalt hegesztésre használják. Automatikusan szabályozott, ami 2-4-szeresére növeli az élettartamot.

A túlmelegedés elérésekor a készülék a levegőrendszernek köszönhetően automatikusan kikapcsol és lehűl. Méretek - 350x250x220 mm, súly - 20 kg.

Az átlagos költség 28 000 rubel.

Nordberg WS4

Előnyök:

 • Teljesítmény;
 • A munkát hatékonyan végzik;
 • Tartósság;
 • A szállítás nem igényel időt;
 • Egyfázisú.

Hátrányok:

 • Nem található.

Redhotdot HAMMER T-26

Megbízható spotter bármilyen összetettségű nagy sebességű karosszéria javításához. A maximális áram 3800 A, míg a teljesítmény csak 5200 W. Az egyik oldalt hegesztési műveletekhez használják. A nagyobb biztonság érdekében és a szerszámot a lehető leghosszabb ideig tartva a gyártó felszerelte a hegesztési idő automatikus beállításával. Bemeneti feszültség - 220-230 V. Méretek - 360x225x235 mm, súly - 23 kg.

38 000 rubel áron kelt el.

Redhotdot HAMMER T-26

Előnyök:

 • A Spotter bármilyen összetettségű karosszériához készült;
 • Magas megbízhatósági ráta;
 • Építés minősége;
 • Kényelmes működés;
 • Kiváló lehetőség a szervizközpontok számára.

Hátrányok:

 • Nem található.

Kimenet

A legjobb spotter megtalálása nem könnyű feladat. A modern piac azonban megoldhatóvá teszi a kérdést, és több száz olyan modellt kínál, amelyek könnyen képesek megbirkózni bármilyen összetettségű munkával. Ha van tapasztalata a minősítésben leírt eszközök használatáról, vagy más eszközt használ, mondja el nekünk erről a megjegyzéseket.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *