Legjobb gyomirtó termékek 2020-ig

0

Minden nyári lakos igyekszik nagy termést szerezni száz részéből. A gyomok a kívánt eredmény elérésének egyik fő akadálya. Elveszik a tápanyagokat és az éltető nedvességet, a napsugarakat és helyet a gyökérzet fejlődéséhez a gyümölcs- és zöldségfélékből. A káros növények elleni küzdelem sok időt és erőfeszítést igényel, ezért szükséges más, nem kevésbé fontos munka elvégzéséhez a kertben és a veteményeskertben. A gyomirtók a kertész segítségére vannak. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői áttekintést nyújtanak a "A 2020-as legjobb gyomirtó termékekről", amely a vásárlók és a szakértők véleményéből áll.

Mik azok a gyomirtók

Először derítsük ki, mi az.

Érdekes! A kifejezést két latin "herba" szó alkotja - fű és "caedo" - ölök. Ezek a vegyi anyagok elpusztítják a káros növényeket, amelyek komoly vetélytársa a növényeknek.

A gyomok hatásmechanizmusa eltérő számukra, de a feladatokat a segítségükkel nagyon rövid idő alatt és maximális hatással oldják meg.

A nem kívánt növényzet megsemmisítésére szolgáló összes ismert anyag bizonyos tulajdonságoktól függően csoportokra oszlik. Vegyük fontolóra a legfontosabbakat.

Kémiai összetétel

Kémiai tulajdonságaik szerint a készítményeket a következőkre osztják:

 • ökológiai, nem károsítja az embereket és az állatokat, a mezőgazdasági növényeket;
 • szervetlen, változó mértékben mérgező, amelynek használatához egyéni védőeszközök használata szükséges, valamint gyermekek és állatok nincsenek a munkaterületen.

Az előbbiek előnyösebbek, tekintettel arra, hogy használatuk nem korlátozza a kertészt a vetésforgóban, nem károsítja a növényeket, sőt a talajban való felhalmozódásuk sem fenyeget bajt. Ez utóbbi a káros növényekkel együtt elpusztíthatja a termés egy részét. A talajban felhalmozódó mérgező anyagok zöldségekkel és gyümölcsökkel együtt az asztalra esnek.

Az expozíció módszere

 1. Folyamatos hatású anyagok. Pusztítson el minden zöldséget, amelyet eltaláltak. Erre a tulajdonságra egyetemesnek nevezik őket. Ritkán használják mezőgazdasági területek művelésére. Gyakrabban növényzet pusztítására használják utak mentén, építkezéseken stb.
 2. Szelektív vagy szelektív expozíció. Hatékonyan elpusztítanak bizonyos növényeket. Széles körben használják őket a mezőgazdaságban. Sokféle hatással járhat, vagy hatékonyan védhet bizonyos növényeket. Például a Betanal Expert PF-et nagyon hatékonyan használják a répa, a cukor és a takarmány védelmére. A lapis lazulit a burgonyaültetések védelmére használják.
 3. Az érintkezési készítményeket vegyületeknek nevezik, amelyek a fű felületére érve égési sérüléseket okoznak.
 4. Szisztémás cselekvés.Az anyagok behatolnak a fű szerkezetébe, felhalmozódnak a növekedési pontokban, a gyökérzetben, leállítják a fotoszintézist vagy kiszárítják az "objektumot". Ennek eredményeként a növény teljesen elpusztul, és már nem csírázik.

Az expozíciós módszer különbsége gyakran nagyon önkényes.

Érdekes! Ugyanazok a gyomirtó szerek bizonyos körülmények között és különböző koncentrációban szelektív vagy folyamatos hatásként működhetnek. Bizonyos alacsony koncentrációjú vegyi anyagok növekedésserkentőként működnek.

Az alkalmazás módja

 1. Gyökér. Granulátumban juttatják a talajba, vagy vízzel hígítják, és csepegtető öntözéssel juttatják a gyökerekhez.
 2. Leveles. Vízzel hígítják, majd a káros növényeket permetezik.
 3. Talaj. Por formájában szétszóródnak a földön, vagy a talajt vizes oldattal öntik ki.

Alkalmazási feltételek

 1. Előbukkanás. A növények kihajtása előtt alkalmazzák.
 2. Postemergence. Alkalmazása előtt várja meg, amíg a fű kicsírázik, eléri a 15 - 20 cm magasságot, 4 - 5 levéllel benő. Ezután az összes hajtás feldolgozódik és két-három héten belül elpusztul. Ezután végrehajtják a vetési akciót.

A herbicidek kiválasztási kritériumai

A felhasználási feltételektől és a gazdálkodó által megoldott feladatoktól függ. Itt megvizsgáljuk, milyen anyagokat válasszon, milyen esetekben válasszon.

Szelektív

A tapasztalt nyári lakosok gyakran választják ezt a lehetőséget. A népszerű "Lontrel" kompozíció segít megtisztítani az eper telepítését a gyomoktól és a fűtől. A talajban gyorsan lebomlik, és nem károsítja a fő termést.

A gyepen a "rendet tenni" az analóg "Propolol" ajánlott. Szakterülete a kétszikű gyomok (több mint száz faj). A kezelés után egy hónapon belül ez a kompozíció nem hagy nyomot.

A folyamatos cselekvés eszközei

A munkaanyag itt a glifozát (a csomagoláson feltüntetve). Sikeresen használják a legtöbb gyom ellen. Példaként nevezzük meg a népszerű termékeket: "Hurricane" és "Tornado". Használatukból adódó maximális hatást a káros füvekkel "sűrűn" lakott területeken észlelik, amelyek elegendő zöldtömegre tettek szert, miközben kívánatos a termesztett növényeket óvni a hatásuktól.

A legjobb, ha a vágóanyagokat még el nem vetett területeken vagy a betakarítás után használják.

A legfontosabb dolog, amire oda kell figyelni, amikor a "kémia" -t választják egy nyaralóhoz, a toxicitása. Ezt a tulajdonságot fel kell tüntetni a csomagoláson. Hagyjon ilyen mérget a gazdáknak. Nem kell ilyen hatalmas eszközökkel megfojtani egy kis földdarabot. A szelektív kompozíciók elegendőek lesznek.

Fontos! A herbicidek meggondolatlan és alkalmatlan használata előnyök helyett megölheti a nyaraló növény- és állatvilágát, és helyrehozhatatlan kárt okozhat az emberi egészségben.

Mielőtt hatékony vegyszereket alkalmazna a nem kívánt növényzet elleni küzdelemben, konzultáljon szakemberekkel, meghallgassa a tapasztalt gazdálkodók tanácsát és ajánlásait, alaposan tanulmányozza a leírást és a használatának lépésenkénti utasításait.

Legjobb gyártók

Syngenta AG

Svájci társaság. Az alapítás éve 2000. Képviseletek 90 államban. Herbicidek, rovarölők, fungicidek, növekedésszabályozók, növények előtti magkezelések stb. Gyártása

Bayer növénytermesztés

A legrégebbi német társaság. 1863-ban alapították Bremenben. Szintetikus festék gyártásával foglalkozott. Ma ez a legnagyobb növényvédő szer-gyártó. Az Agritox, Mays Ter Power gyomirtók megérdemelték a népszerűséget.

BASF

Nemzetközi konszern foglalkozik különféle vegyi termékek fejlesztésével és gyártásával. 1865-ben alapították, helyszínek - Baden, Németország. A BASF üzleti szegmensei vegyi anyagok, műanyagok, olaj, gáz, katalizátorok, építőipari vegyszerek, bevonatok. Az agrárszektor csak egy kis része a vállalat érdekeinek. Osztályai teljes körű védő mezőgazdasági vegyszert állítanak elő, beleértve rovarölő, gombaölő, rovarirtó és gyomirtó szereket, vetőmagkezelőket és egyebeket.

DuPont

1802-ben alapított amerikai cég.Azokban a napokban puskaport készített. Ma az egyik legnagyobb vállalat a különféle célú vegyi anyagok gyártásában a világon. Szakterületei az élelmiszer-feldolgozás, az építőipar, az olaj és a gáz, az energiatermelés, a mezőgazdaság és a növényvédelem. Saját holtágai vannak Oroszországban.

Nufarm Ltd.

Nemzetközi növényvédő szerek gyártásával foglalkozó cég. A fő tevékenység a gombaölők, rovarirtók, rovarölők és gyomirtók, növekedésszabályozók és magkezelések. A bejegyzés éve 1916. A kezdeti tevékenység az új-zélandi gazdaságok műtrágyagyártása.

B. Sumitomo Chemical Co., Ltd.

A növényvédő szerek teljes választékának japán gyártója, beleértve a gyomirtókat is

Nutrichem Company Limited

Kínai eredeti gomba-, rovar-, rovar- és gyomirtó szerek gyártója.

"August" vállalat

Orosz növényvédő szerek gyártója, az ország legnagyobb. 1990 óta a piacon. A vállalat részlegei a világ 20 országában vannak jelen, beleértve a céget. Közép- és Dél-Amerikában, Afrikában és a Közel-Keleten.

Zöld Patika Kertész

1996-ban alapított orosz cég. A fő termékek a saját tervezésű olcsó növényvédő szerek a személyes leányvállalatok számára, a globális gyártók hasonló összetételű csomagolásai (Syngenta, Dupont, Keminova.).

Melyik cégnél érdemesebb megvásárolni az eszközt, a vevő az igényei, a telephely mérete, az elsajátított gazdálkodási technikák alapján dönt. Érdemes figyelmesen elolvasni a leírást, megérteni a költségeket és tisztázni, hogy mennyibe kerül, majd megalapozott döntést hozni. Meg kell értenie, hogy nincs olyan vegyszer, amely véglegesen megszabadíthatja kertjét a nem kívánt növényzettől. A növények gondozása minden évszakban ismételt kezeléseket tartalmaz.

Hol tudok venni

Ennek legegyszerűbb módja a speciális kiskereskedelmi üzletek, például a Planet Gardener üzletlánc. Ezenkívül a gyártó cégeknek saját kereskedelmi platformjaik vannak, amelyek címe hivatalos weboldaluk felkeresésével állapítható meg. Végül megrendelheti a terméket online egy megbízható online áruházból. A címüket a Yandex Market webhelyén ellenőrizheti.

Barkács gyomirtók

Néhány nyári lakos megpróbálja elkerülni a vegyi anyagok használatát a telkén. Ugyanaz a méreg! De vannak olyan telkek az országban, amelyek szilárd fűvel benőttek, és a tulajdonos úgy döntött, hogy növények ültetésére használja fel őket. Hogyan lehet ezt kémia nélkül kezelni? A földből ásni és kiütni nem hatékony, és sokáig tart. De készíthet népi gyógymódokat otthon, a hulladékanyagokból. Íme néhány recept, amely leírja, hogyan készíthet saját főzetet:

 1. Ecet, citromsav és alkohol készítmény. Szüksége lesz fél liter hideg vízre, ahol fel kell oldania fél liter ecetet, egy tasak citromsavat és legfeljebb 30 g alkoholt. A hatékonyság növelése érdekében adjon mosószert az oldathoz (két evőkanál).
 2. Nagyon népszerű ecet és só otthoni gyógymód. Ehhez egy evőkanál sót és mosószert (néhány csepp) fel kell oldani egy liter ecetben.
 3. Só. Segít eltávolítani a növényzetet a kerti utakról. Ehhez másfél kg sót feloldunk egy vödör vízben. Az ilyen koncentrátummal kezelt területen semmi más nem fog növekedni.

Minőségi gyomirtó szer minősítés

A gyomok elleni növényvédelemhez TOP 10 készítményt kínálunk. Az észlelés megkönnyítése érdekében két részre oszlik.

A legjobb előkészületek kis területekre

Miura, KE

Ötödik hely.

Sokoldalú vegyület, amely képes kezelni a legtöbb gyomot. Szelektíven járva nem károsítja a termesztett növényeket. A hatóanyag nagy koncentrációja lehetővé teszi, hogy behatoljon a növények szerkezetébe, amikor a talajból elpárolog, vagy ha a levelekre alkalmazzák, és két óra múlva megkezdi a pusztulási folyamatot. Leghatékonyabban védi a répát, a len, a szójababot, a hagymát, a káposztát, a sárgarépát és a burgonyát. Kiadási forma - koncentrált emulzió 12 ml-es injekciós üvegben.Használat előtt hígítsa vízzel 4–8 mg / 5 liter arányban. A kész kompozíció elegendő 100 négyzetméter feldolgozásához. növények. A csomag átlagos költsége 70 rubel lesz. Nem rossz kompozíció minden kertnek vagy veteményeskertnek.

gyomoktól Miura, Kentucky

Előnyök:

 • gyorsan behatol a növények szerkezetébe;
 • a gyógyszer teljes halála 3 héten belül biztosítja Önt;
 • alacsony fogyasztás;
 • megfizethető áron.

Hátrányok:

 • a gyógyszer toxicitása miatt a kezelést védőruhában, kesztyűben és légzőkészülékben kell végrehajtani.

Mesterlövész 50 ml

Negyedik hely.

Az orosz "Green Pharmacy Gardener" cég eszköze. Szelektíven elpusztítja a káros gyomokat. A felszabadulási forma vizes oldat 50 ml térfogatú palackban. Ez elegendő a 100 négyzetméter kezeléséhez. A búzafű, a pitypang, a koca bogáncs stb. Az eredmény vizuálisan észlelhető a kezelés pillanatától számított két-három hét alatt. A nem kívánt növényeket a kompozícióval megnedvesített szivaccsal vagy ecsettel kezeljük. Az átlagos költség 55,9 rubel lesz. Elég költségvetési lehetőség a kert számára.

gyomtól Sniper 50 m

Előnyök:

 • a hatások széles skálája;
 • nem mérgező;
 • nem halmozódik fel a talajban és a gyomokban.

Hátrányok:

 • kényelmetlen használni;
 • a védett növényekkel vagy gyepfűvel való érintkezés a növények pusztulásához vezet.

Tornado Extra, 90 ml

Harmadik hely.

Univerzális készítmény, amely elpusztít minden, még a legölhetetlenebb gyomot is, a levelek, szárak és gyökerek teljes elpusztulásához vezet. Megszabadítja a megművelt területet a felesleges cserjéktől. A hatóanyag glifozát. Kiadási forma - vizes oldat. Csomagolás - palack 90ml. Használatakor 30-50 ml / 3 liter víz arányban hígítjuk. Ez elég egy 100 négyzetméteres telek feldolgozásához. A csomag átlagos költsége 295 rubel lesz. Gyártó - AO cég augusztus, RF.

gyomok ellen Tornado Extra, 90 ml

Előnyök:

 • kiváló eszköz a felesleges növényzet kezelésére a gyepeken;
 • mindenféle gyomot elpusztít a kerti utakon, kerítések és kerítések mentén, temetőben, egyszóval - nem vetésre szánt területeken;
 • megfizethető ár;
 • alacsony fogyasztás.

Hátrányok:

 • a készítmény mérgező, a feldolgozás védőruhában történik, az állatok és gyermekek kötelező eltávolításával az övezetből.

Lapis Lazuli, SP 20 g

Második helyen.

Az augusztusi cég újabb terméke. A megjelenés előtti és a posztemergens cselekvés egyetemes előkészítése. Két hónapon át védi a burgonyaültetvényeket a nem kívánt növényektől, anélkül, hogy hátrányosan érintené magát a növényt. Helyes használat esetén a csírázás pillanatában teljesen elpusztítja a gyomokat. Az ültetés feldolgozása után a fű megjelenése után 10 - 20 nap alatt megöli. Használat előtt 10 g / 3 l víz arányban hígítjuk. A kapott megoldás elegendő 100 négyzetméter feldolgozásához. terület. A kiadási forma por 20 g-os kiszerelésben. A csomag átlagos költsége 178 rubel lesz.

gyomok ellen Lazurit, SP 20 g

Előnyök:

 • egyformán aktív a megjelenés előtti alkalmazásban és a megjelenés során;
 • alacsony fogyasztás;
 • megfizethető ár;
 • nem mérgező.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

Chistogryad 500 ml

Első helyen.

Újdonság a kis területeken a nem kívánt növényzet leküzdésére tervezett termékek között. Folyamatos gyomirtó és szárítószer (a növények kiszáradását okozza) egy üvegben. Két héttel a gyümölcs- és zöldségnövények és a gyep telepítése előtt alkalmazzák a feltörekvő gyomokon. Sikeresen küzd a búzafű, a bogáncs, a bogáncs, a kötőfű stb. Ellen. Az évelő és telelő füveket Chistogryad feldolgozhatja betakarítás után. A bogyókat és a szőlőt a feldolgozás előtt gondosan meg kell védeni a készítménnyel való érintkezéstől.

A gyógyszert műanyag edényben hígítjuk, amíg nem működik. Először az összes tartalmat egy liter vízben hígítjuk, majd a kapott készítményt 3 literhez adjuk. A kapott összeg elegendő a 100 négyzetméter feldolgozásához. terület. Az 500 mm-es palack átlagos költsége 590 rubel lesz. Kiváló lehetőség adakozásra.

gyomtól Chistogryad 500ml

Előnyök:

 • garantáltan elpusztítja a legtöbb gyomot, beleértve a rosszindulatú gyomokat is;
 • az eredmény három héten belül elérhető;
 • alacsony fogyasztás;
 • megfizethető áron.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

A legjobb gyomirtó szerek nagy területekre

Betanal Expert PF

Ötödik hely.

A német Bayer cég szelektív hatású, posztemergens alkalmazást kínál, amely elpusztítja az egyszikű kétszikűeket és néhány gabona gyomot, például csirkekorsát, sörtét és mezei seprűt. Védett növények a cukor, az étkezési és takarmányrépa. Kiadási forma - emulzió. A növényrel érintkezve a gyógyszer leállítja a fotoszintézis folyamatát.

A növényeket a reggeli vagy az esti órákban termesztik 200-300 l / ha kiadással. Az expozíció eredménye vizuálisan megfigyelhető 3 nap elteltével. Az ültetéseket szezonban egy-három alkalommal permetezik. A gyomok 100% -os elpusztulása a szőlőn két hét múlva következik be. 14640 rubel áron árusítva egy ötliteres tartályért.

gyomok ellen Betanal Expert OF

Előnyök:

 • a hatások széles skálája;
 • a gyomok teljes megsemmisítése;
 • hosszú ideig tartó védőhatás.

Hátrányok:

 • magas ár;
 • magas fogyasztás.

Alapja

Negyedik hely.

A gyógyszer a posztemergenciához tartozik. Hatékonyan harcol az összes gabonafélék ellen, és jól kezeli a kétszikűeket: búzafű, bogáncs, bogáncs. A védett növény szilázs kukorica és gabona. A készítmény hatóanyagainak maximális koncentrációja:

 • rimszulfuron 500 g / kg;
 • tifenszulfuron - metil 250 g / kg.

Mindkettőt a DuPont fejlesztette ki.

A feldolgozás eredményeként a gyomhajtások néhány órán belül megállnak. Vizuálisan az eredményeket 5-7 nap alatt figyeljük meg, a káros gyógynövények teljes megsemmisítése két hét alatt következik be. A készítmény meglehetősen gyorsan feloldódik a talajban, és nem igényel változtatásokat a szokásos vetésforgóban. Fogyasztás - 25g / ha.

Fontos! A "Basis" csak a "Trend 90" ragasztó keverékében használható. Ez egy felületaktív anyag (felületaktív anyag). Szükséges a gyomhajtások elegendő megnedvesítése, 100 g / 100 g működő anyag koncentrációban.

Az "Alap" gyógyszer átlagos költsége 80 rubel / liter (kg). A ragasztó átlagosan 500 rubel literenként kereskedik.

gyomtól Alap

Előnyök:

 • kiterjesztett spektrumú gyógyszer;
 • gazdaságos;
 • nem korlátozza a vetésváltást;
 • nem veszíti el hatékonyságát aszályos körülmények között.

Hátrányok:

 • a kábítószer-fogyasztás napján és a következő napon a levegő hőmérséklete nem haladhatja meg a + 25 ° C-ot;
 • a Trend 90 ragasztó költsége meghaladja a herbicid költségét.

Bazoran 20 l

Harmadik hely.

A gyógyszer vizes oldat formájában van. Összetételének aktív összetevője a benzaton, a BASF Chemicals által gyártott herbicid. Széles körben használják gabonafélék, szójabab, kukorica, köles és rost len ​​termesztésére. Sikeresen elnyomja a feledésbe merülő, vad retek, kerti portréta, pásztortáska, búzavirág, kamilla, quinoa növekedését. Változatos sikerrel nyer a csalán, a mezei tőfű és az ibolya ellen.

A növényeket a gyomok kihajtása után +10 és + 25 ° C közötti hőmérsékleten permetezzük. Ugyanakkor ügyelnek arra, hogy a mező feldolgozása után a következő 4 órában ne essen csapadék. A levelek és a nem kívánt palánták szárának nedvesítésének bőségesen kell lennie. Minden körülmények között a gyomok két hét alatt elpusztulnak. 20 literes műanyag edényben eladó. Fogyasztás 300 l / ha-ig. Az átlagos literenkénti ár 967,68 rubel lesz.

gyomok ellen Bazoran 20 l

Előnyök:

 • kiváló eredményeket ad szelektív gyomirtóként a szója és a borsó védelmében;
 • nagy a szelektivitása a védett növényekkel szemben;
 • melegvérű állatok alacsony toxicitása különbözik;
 • ártalmatlan a méhekre.

Hátrányok:

 • magas ár.

Párduc

Második helyen.

A legjobb vásárlói véleményeket a "Panther" szisztémás posztemergens akció herbicidje kapja. Gyártó - Chemtura amerikai vállalat. A gyógyszer aktívan elpusztítja az egyéves és évelő gabona- és kétszikű gyomokat. Védi a zöldségültetvényeket, a takarmányokat és az ipari növényeket. Kapható emulziókoncentrátum formájában.Cukorrépa, burgonya, szójabab és hagyma, olajos len, sárgarépa, paradicsom és káposzta, téli és tavaszi repce védelmére szolgálnak. A herbiciddel való érintkezés után a lipidszintézis leáll, és a káros fű elhal a rügyben. Fogyasztás - 0,7-1,5 liter / hektár növény. Az öt literes kanna átlagos költsége a gyógyszerrel 7450 rubel.

gyom párduc

Előnyök:

 • irgalmatlanul, a gyökerek elpusztítják a nehezen irtható gyomokat;
 • egy óra elegendő a káros fű behatolásához;
 • bomláshoz elegendő 6 óra, ami a "Párduc" környezetbarátságáról szól;
 • az alkalmazás gyors eredményt ad, vizuálisan megkülönböztethető három nap után.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

Forte hurrikán

Első helyen.

Svájci ügynök a nagyon aktív gyomok irtására. Gyártó - Syngenta cég. A gyógyszer folyamatos hatású. Sikeresen alkalmazzák mindenféle gyom, minden felesleges növényzet ellen. Az ugarokra, gyümölcsösökre és szőlőültetvényekre, az ipari területek tereprendezésére, a nyaralókra és az erdőtelepítésre szánt területeket feldolgozásnak vetik alá. A hatóanyag a glifozát, amely kiváló behatolási képességgel rendelkezik. Még a kérgén is beszivárog. Az anyag felhalmozódik a növényi szövetekben, lelassul, majd teljesen leállítja az összes életfolyamatot.

Az elhasznált herbicid nem halmozódik fel a talajban, és hamar lebomlik. Ezért nincs értelme a fű megjelenése előtt alkalmazni. A jelenlegi szezonban kezelt területeket nem vetik be. A következő szezonban a területeken nem fog gyom kicsírázni. A húsz literes kanna átlagos költsége 18888 rubel lesz.

Gyom Forte hurrikán

Előnyök:

 • megbirkózik a gyomok minden típusával;
 • nem halmozódik fel a földben;
 • ártalmatlan a rovarokra.

Hátrányok:

 • mérgező, biztonsági előírásokat kell alkalmazni működés közben.

Minden gyomirtó szer elsősorban méreg, és használata károsítja a talajt, csökkenti termékenységét, megváltoztatja a savasságot és felborítja a nyomelemek egyensúlyát. Ezenkívül a peszticidek nem megfelelő használata a gyümölcs- és zöldségnövényekben való felhalmozódáshoz vezethet, és velük együtt az asztalra kerül.

Ugyanakkor az ilyen hatásos szerek kompetens használata a káros gyógynövények elleni küzdelemben nem csak nem károsítja a mezőgazdasági növényeket, hanem komolyan növeli termelékenységüket, azaz. növelni fogja a befektetett munka megtérülését. A webhely szerkesztői első körben nem állítják, hogy igazak. Áttekintésünk célja, hogy a kezdő kertészeket megismertesse a legnépszerűbb gyomirtókkal, elmondja, hogy mik ezek, mennyibe kerül egy adott gyógyszer, hogyan válasszon megfelelő gyomirtó szert, és ne tévedjen a választás során.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *