A legjobb üveg tapéta festéshez 2020-ban

0

A lakások javításának legegyszerűbb módja a falak tapétázása. Olcsó és vidám, főleg, hogy az üzletekben meglehetősen gazdag a választék. Igaz, három vagy négy év múlva meg kell ismételni a műveletet, mivel a bevonat nem különbözik a megnövekedett kopásállóságtól: elhomályosítja vagy elsápad a naptól, könnyen piszkos és szakad. A legtöbb vásárló ismeri a papír, vinil, mosható és még folyékony tapétákat is, de nem mindenki tudja, Nyugat-Európában nagyon népszerű, üvegszálas tapéta. Ez az anyag praktikussága és tartóssága miatt külön figyelmet érdemel. A "best-hu.designuspro.com" webhely szerkesztősége az ügyfelek véleményei és szakértői értékelések alapján összeállított "A festés legjobb üvegtapétája 2020-ban" áttekintést kínál az olvasóknak.

Az úgynevezett üvegszál

Helyesebb lenne ezt a terméket üvegszövet tapétának nevezni, mivel ezt szövési módszerrel állítják elő.

Maga a szövet és a gyártási folyamat nagyon érdekes és részletesebb leírást érdemel.

Már magából a névből világossá válik, hogy a folyamat során az üveget apró brikettek formájában használják, amelyeket nyersanyagok szódálásával nyernek: szóda, kvarchomok, mészkő és agyag. Minden termék természetes, ezért a végtermék környezetbarát lesz.

Az üvegbriketteket kemencékben olvasztják, amíg homogén masszát nem kapnak, amelyet nagyon kis platina lyukakon keresztül meghúznak, hogy vékony szálat kapjanak. Lehűtjük és dobokra tekerjük.

Érdekes! A szerszám egy nagy szilárdságú lemez, kalibrált lyukakkal a műanyag anyagok átnyomásához. A szerszámnak kémiailag inertnek és kopásállónak kell lennie. Nemesfémből készült.

A kapott szálból kétféle nagyon vékony és erős üvegszálat fonnak: lánc és vetülék.

Mindkét típus egy speciális szövőszékre kerül. A láncfonal sűrű és sima, a szövet hosszanti irányban helyezkedik el. Vetülék - több "bozontos", bolyhos cérna, keresztirányban sző a szövetbe.

Kétféle üvegszövő gép létezik: a közönséges és a jacquard.
A hagyományos szövőszékeken különböző textúrájú anyagokat szőnek:

 • Karácsonyfák;
 • "Rombuszok";
 • "Matting";
 • "Parketták".

A Jacquard minták összetettebbek és számítógéppel vezérelt gépen készülnek. A folyamatot speciális szoftver fejlesztése előzi meg. Ennek eredményeként a tapéta mintája bármilyen minta lehet, amely a tervezőnek eszébe jut.

Érdekes! A Jacquard a sűrű szövetek neve, összetett nagy mintával. Nevét a különleges szövőszék feltalálójának, Joseph Marie Jaccardnak köszönheti.

A termék készen áll, de keményítőnek kell lennie, hogy stabil legyen. Ezt a műveletet egy speciális gépen hajtják végre, úgy, hogy az üvegszálat speciális keményítő oldattal impregnálják.

Az így stabilizált szövet két felében feloldódik, az éleket levágják és feltekerik, már méteres szélességgel, egyenként 3-4 kilométeres orsókon. Ezután a szövetet tekercsbe tekerjük 25 méteres vágással, termékcímkével ellátva és csomagolva.

Mik azok az üveg háttérképek

Ez egy ritka tartósságú bevonat. A gyártók biztosítják, hogy termékeik legalább 30 évig szolgálják a vevőt, a fogyasztói tulajdonságok elvesztése nélkül. Festhetők, és nem egyszer, hanem több tucatszor. Matricáik technológiája gyakorlatilag nem különbözik a papírtársaikkal való munkától. Nem fogják elrontani a legkifinomultabb belső teret.


Az üvegszálas tapétáknak két fő típusa van:

 1. Üvegszálas festés. A szövet annyira vékony, hogy pókhálónak hívják. Kialakítás nélküli minták. A falak és a mennyezetek megerősítő bevonataként használják őket későbbi festésükkel.
 2. Üvegszálas háttérkép. Vastagabb szövet egyszerű mintákkal vagy jacquard. Festéshez bevonatként használják.

Az üvegszál előnyei és hátrányai

Az üvegszálas tapéták népszerűsége hazánkban évről évre növekszik, köszönhetően nagyon vonzó tulajdonságaiknak:

 • ökológiai tisztaság és egészségbiztonság;
 • nagyon tartós anyag, szinte lehetetlen véletlenül elszakadni vagy károsítani a felületet;
 • abszolút tűzálló, tűz esetén sem ég;
 • lélegző;
 • nem rothad, nem penészesedik, gátolja a gomba fejlődését;
 • festhető és újrafesthető;
 • tökéletesen tisztítható tisztítószerekkel és ecsettel;
 • helyesen ragasztva, több mint 30 évig bírja a működést.

Az ilyen jellemzőkkel rendelkező befejező bevonat tökéletes irodai helyiségekben és nagy látogatószámú nyilvános helyiségekben: üzletek és szupermarketek, szállodák, szállodák és még múzeumok is. A kenőcsben azonban mindig van egy légy minden hordó mézhez. És az általunk figyelembe vett anyag sem kivétel. Inkább a használatának néhány előnye hátrány is:

 • ha a lakás tulajdonosa megunta a dekormintát, és úgy dönt, hogy megváltoztatja, akkor sokat kell izzadnia, tekintettel a termék erősségére;
 • miután megismerte az anyag készítésének folyamatát, könnyen kitalálható, hogy költsége sokkal magasabb, mint a papír tapéta költsége;
 • a minták száma valójában nem olyan nagy, mint szeretnénk;
 • enyhe megkönnyebbüléssel ellátott minta teljesen elrejthető több festékréteg alatt.

Az üvegszál kiválasztásának kritériumai

Annak érdekében, hogy a választás során ne hibázzon, több alapvető paramétert is figyelembe kell venni:

 • sűrűségérték;
 • a minta jellemzői;
 • a kompozíció leírása;
 • a csomagolás minősége;
 • ki a gyártó.

A kritériumok mindegyike részletes megfontolást érdemel.

Sűrűség

Egy paraméter, amely az erő és a tartósság indikátoraként szolgál. A sűrűségtől való függés egyenesen arányos - minél sűrűbb, annál erősebb, tartósabb és több festékréteget is ellenáll. Kiváló minőségű vásznakra számítanak, sűrűségük legalább 100 g / cm2. Ők a legdrágábbak. A kevésbé sűrű bevonatok (legfeljebb 100 g / cm2) nem biztos, hogy 30 évig működnek, és szilárdságuk alatt alacsonyabbak, mint a jó minőségűek. De olcsóbbak.

Minták

A rajzok fő típusait már felsorolták:

 • mattítás;
 • Karácsonyfák;
 • rombuszok;
 • esőcseppek üvegen;
 • parkett;
 • rizspapír.

A választék kicsi. Igaz, a gyártók nem állnak meg itt, és időről időre új rajzokat dolgoznak ki, így mindig választhat egy érdekes lehetőséget a lakás díszítésére. Különös figyelmet kell fordítani a minta megkönnyebbülésének mélységére. Minél nagyobb, annál több festékréteget lehet a szövetre felvinni a jövőben, megőrizve a mintát.

Üvegszálas összetétel és tekercscsomagolás

Nagyon fontos paraméter. A minőségi terméknek 70% -os üvegnek kell lennie. A fennmaradó 30% impregnált. Ez az ideális összetétel, és a vele kapcsolatos információknak jelen kell lenniük a kísérő dokumentációban. Ettől az aránytól való eltérésnek, valamint az összetételre vonatkozó teljes információhiánynak figyelmeztetnie kell a vevőt.

Annak érdekében, hogy a felhasználó ne keverje össze az elülső és a rossz oldalt a tapéta felhordásakor, a gyártó speciális jeleket alkalmaz a vászon rossz oldalára.A vászonnak mentesnek kell lennie szövési hibáktól. A minőségi termék éleit mindig egyenesen vágják, és nem szabad összeomlaniuk. Vásárláskor erre is különös figyelmet kell fordítania.

Legjobb gyártók

A termék minősége közvetlenül a gyártótól függ. A legjobb vállalatok, amelyek már évek óta ebben a piaci szegmensben dolgoznak, folyamatosan magas áruminőséggel, állandó innovációkkal és a kínálat bővülésével hozták létre magukat. Néhányukat érdemes jobban megismerni.

 • Tassoglas

Amerikai márka termék. A gyártó létesítményeket Kínában, Európában és az USA-ban telepítik. Az áruk értékesítése a környezetbarát, tűz- és egészségügyi biztonságot igazoló minőségi tanúsítvány kötelező csatolásával történik. A praktikus és jó minőségű vászon ideális nemcsak a nappali falak és mennyezetek beillesztésére, hanem különféle irodák és intézmények javítására is.

 • Nortex

Orosz márka gyártási lehetőségekkel Kínában. A prémium osztályú termékek kiváló minőségűek és nagy sűrűségűek, akár 200 g / m2, több mint 30 éves garanciális idővel. A turistaosztályú háttérképek sűrűsége nem haladja meg a 100 g / m2-t, és megfizethetőbbek, áron. Eredeti és tartós dekorációként különböző helyiségek díszítésére alkalmasak.

 • Vitrulan

A védjegy tulajdonosa a német Vitrulan Textile GMbH vállalat, amely vezető üvegszövetes tapéták gyártója Európában. Az egész egy kis üveggyárként kezdődött Haselbachban 1896-ban. A cég már 1921-ben üvegszálat és üveggyapotot gyártott. 1929-ben a cég nevét Vitrulanra változtatta.

Érdekes! A cég neve a latin Vitru - üveg és lan - fiber szavakból származik.

1931-ben a vállalat először gyárt üvegszálas falburkolatokat, különböző színekben. Ma a Vitrulan Textile GMbH szakemberei folyamatos tudományos kutatásokat végeznek termékeik fogyasztói tulajdonságainak javítása érdekében. Kérésre az ügyfél megrendelheti a kívánt tulajdonságokkal rendelkező bevonatot: simaság, lágyság, keménység és szín, vegyi tűzállóság.

 • Wellton

A világszerte ismert svéd márka több éve gyárt kiváló minőségű és stílusos falburkolatokat. A gyártást Svédországban, Németországban, Oroszországban, Csehországban és Kínában található gyárakban létesítik.

 • Oscar

A Wellton leányvállalat Kínában gyártja népszerű és olcsó modelljeit. A termékek minősége magas, az árak megfizethetőbbek.

 • X - Üveg

Orosz márka Oroszországban és Finnországban. Kiváló minőségű szöveteket és üvegszálat gyárt a középárban. A választék elég széles.

 • Brattendorf

A németországi márka a viszonylag fiatal cég, a Preiss Daimler csoport Industriegesellschaft GmbH Glasfaser Brattendorf (Haglasta) cégéhez tartozik. A termékek kiváló minősége lehetővé teszi, hogy ne csak bármilyen lakóhelyiségben, hanem kórházakban és rákközpontokban, iskolákban, óvodákban, múzeumokban és gyógyszertárakban is használják őket. Az orosz piacon a terméket Brattendorf márkanév alatt szállítják, az EU-országokban Haglasta néven ismerik. A márka üvegszálas tapétájának modelljeinek népszerűségét a magas minőség magyarázza

 • Saint-Gobain Novelio

Az olasz tervezők bevonásával megvalósított közös Franco - cseh gyártás kiváló minőségű színes üveg tapéták megjelenéséhez vezetett a piacon. A gyűjtemény több textúrát és több mint húsz színvilágot tartalmaz. A Saint-Gobain Novelio bevonatokat széles körben használják falak és mennyezetek díszítésére szállodákban és fürdőkben, valamint más elegáns és drága belső terekben.

 • Erfurt

A német vállalat 1827 óta gyárt háttérképeket. Világszerte hírnevet szerzett azzal, hogy kiváló minőségű Rauhfaser papír tapétákat bocsát ki, amelyek hihetetlenül népszerűek. Az erfurti üvegszövet burkolatok garantálják a minőséget és a tartósságot.

A legjobb gyártók listája meglehetősen hosszú ideig folytatható. Nem lehet azonnal megmondani, melyik cég a legjobb a termék megvásárlásához. Ez a munka típusától (falak előkészítése befejezéshez vagy befejezéshez), a helyiség kategóriájától, tűzveszélyétől stb.Mindenesetre meg kell kérdeznie a szakembereket, hogyan válasszuk ki a megfelelő terméket, meghallgassuk az áruház eladó tanácsát és ajánlásait, olvassuk el a leírást és tisztázzuk a jellemzőket, megtudjuk, mennyibe kerül a kiválasztott termék, és megalapozott döntést hozunk.

Hol lehet üvegszálat vásárolni

Minden bizonnyal a legjobb, ha építőanyagokat szaküzletekben vásárolunk. Itt láthatja és megérintheti az árut, felmérheti, hogy vannak-e hibák, egyenletesen vannak-e vágva az élek, saját szemével láthatja a vászon textúráját és színét (ha már színezett terméket vásárol). Ha ez nem lehetséges, akkor továbbra is online kell megrendelni a terméket az online áruházban. Ezek egy része megtalálható a Yandex Market oldalain. Itt megtalálja a termék leírását, eligazodhat az árban és üzletet választhat a szolgáltatásait igénybe vevő vásárlók véleményének tanulmányozásával. Ha minden megfelel Önnek, itt megrendelheti és szállíthatja.

Hogyan kell dolgozni üvegszállal

A technológia gyakorlatilag nem különbözik a papír tapéták ragasztásától. Tekintettel az üvegszál tulajdonságaira, van néhány árnyalat.

Felület előkészítése

Először távolítsa el a régi tapétát, a hámló festéket, a sérült vakolatot és a gittet. A kátyúkat kiegyenlítő gitttel lehet kiküszöbölni, a habarcs vagy a beton túlfolyásait kivágják és kisimítják. Figyelmen kívül hagyhatja az apró repedéseket, mivel az üvegszál tökéletesen elrejti őket, és megakadályozza azok további nyilvánosságra hozatalát. A magas páratartalmú helyiségekben a falakat speciális vegyületekkel kezelik, amelyek megakadályozzák a penész és a penész kialakulását.

Nyitott vásznak

A pengéket késsel vagy ollóval vágják. Ne felejtsük el, hogy üveggel kell dolgozni, bár vékony szövet formájában. Az élek feszesek, amikor a vágás biztosan szétmorzsolódik. Finom üvegpor lóg a levegőben, és a bőrre, a szemre és a légzőrendszerre kerül. Saját biztonsága és egészsége érdekében a munkát hosszú ujjú, csukott nyakú ruhában kell végezni. A gézmaszk megvédi a száját és az orrát. Jobb szemüveggel takarni a szemét. A munkát kesztyűvel végzik. Amikor a vásznakat a szoba magasságában vágja, feltétlenül hagyjon 5-10 cm-es tartalékot, erre azért van szükség, hogy igazítsa a mintát az ízületekhez.

Ragasztás és festés

Ennek során csak speciális ragasztót használnak, amelyet hengerrel visznek fel a falra. Más ragasztók nem képesek elviselni a szövet súlyát. A megfelelő ragasztó megtalálása az eladásban nem jelent problémát. Szinte minden gyártó speciális készítményeket gyárt és értékesít a fő termékkel együtt.

Fontos! A tapéta elülső oldalát egy minta jelenléte azonosítja. Ha sima festett üvegszőnyeggel dolgozik, az elülső része simább, a hátulja érdességgel rendelkezik a falhoz való jobb tapadás érdekében.

A vásznat az előkészített falra helyezzük, és hengerrel, tiszta, száraz ruhával vagy műanyag spatulával hengereljük, eltávolítva a levegőt és a felesleges ragasztót. Ugyanezt az eljárást hajtják végre a következő vásznon is, feltétlenül kombinálja a rajzot, és ne hagyjon rést. A keletkező buborékok és szabálytalanságok azonnal megszűnnek. A ragasztó megszáradása után ezt szinte lehetetlen megtenni.

Fontos! A ragasztó száradási hőmérsékletét + 18/25 ° C hőmérsékleten kell tartani, 70% páratartalom mellett. Ezen feltételek megsértése buborékok képződéséhez vezethet ott, ahol a ragasztó korábban megszárad.

Ha nincs kéznél a páratartalom mérésére szolgáló eszköz, akkor bíznia kell érzéseiben. A helyiség levegője nem lehet túl nedves vagy túl száraz. Elfogadhatatlan a huzat és a közvetlen napfény, amely egyes területeken is felgyorsítja a ragasztó száradását.

Ami a bevonat festését illeti, ebben a folyamatban nincsenek különleges feltételek vagy technikák. A festendő felületet ugyanazzal a ragasztóval alapozzák, amelyre a vásznakat ragasztják. Az alapozó megszáradása után a festéket ecsettel, hengerrel vagy spray-vel alkalmazzák. A kifolyt festékek azonnal árnyékolódnak.

Minőségi üveg tapéta festéshez

10 Univerzális üvegszál (pókháló) Ultra U 40

45-50 g / m2 sűrűségű termék, 50 m-es tekercsben, 1000 mm széles.Az üvegszálas tapétával ellentétben a pókháló nemszövött szövet, amelyet nem a szálak szövésével szövőgépen, hanem a szálak speciális technológiával történő tapadásával nyernek. A falak és a mennyezetek előkészítésére és végső befejezésére használják. Tökéletesen kiegyenlíti a falakat és megakadályozza a kis repedések kialakulását. Egy festékréteg felvitele után kész texturált felületet kap. A sima fal elérése érdekében a pókháló gitt lehet és kell is. A terméket tekercsenként 570 rubel áron értékesítik.

Univerzális üvegszál (pókháló) Ultra U 40

Előnyök:

 • megakadályozza a repedések kialakulását;
 • nem gyúlékony;
 • ökológiailag tiszta;
 • alkalmas nedves helyiségek befejezésére;
 • védi a falakat a baktériumoktól, gombáktól és penészektől.

Hátrányok:

 • kis sűrűségű.

9 Wellton matt szőnyeg WO 110

A Wellton Decor kollekció svéd anyaga Kínában készült. Az üvegszál sűrűsége 110g / m2. Különböző a tartóssága. Egyformán alkalmas lakáshoz, irodához, gyermekszobához. Színtelen. 25 m-es tekercsekben értékesítve. Panel szélessége 1000 mm. Az átlagos ár 600 rubel. Elég költségvetési és jó minőségű üvegszál.

Wellton Matting közeg WO 110

Előnyök:

 • nagy szilárdságú;
 • tartósság;
 • univerzális minta;
 • megfizethető áron.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

8 Nortex Matting közeg

Üvegszál egy orosz márka festésére. Közepes szőnyeg Nortex természetes anyagokból készül, szövési módszer sűrűsége 110 g / m2. 25 méteres, 1000 mm széles tartós szövet tekercsben. Kiváló befejező bevonat falakhoz különböző helyiségekben. Több mint 10 réteg festéket képes ellenállni. Az átlagos tekercsenkénti ár 1300 rubel.

Nortex Matting közeg

Előnyök:

 • tartós;
 • lélegző;
 • tűzálló;
 • természetes;
 • vandálbiztos.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

7 Oscar Matting közepes OS 130

A híres svéd márka üvegszálas tapétájának klasszikus változatát Kínában gyártják. Viszonylag megfizethető áruk miatt ők a legtöbbet értékesített ilyen típusú befejező anyagok. A természetes alapanyagokból készült 130 g / m2 sűrűségű kendőket 25 méteres, 1000 mm széles tekercsekben értékesítik. Az ilyen bevonattal ellátott falak akár 30 évig is kitartanak, és tucatnál több festékréteget képesek ellenállni. Alkalmas különböző páratartalmú, intenzív használatú és rendeltetésű helyiségek kezelésére. A tekercs átlagos költsége 1590 rubel.

Oscar Matting közepes OS 130

Előnyök:

 • ökológiailag tiszta;
 • eredeti textúra;
 • nagy szilárdság és tartósság;
 • tűzálló;
 • megvédi a falakat a penésztől és a penésztől;
 • tökéletesen tisztítsa meg ecsettel és mosószerekkel.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

6 Oscar mennyezeti szőnyeg

Kínai gyártású vászon a svéd Oscar márkától. 25 méteres tekercsekben 1000 mm szélességű és 125 g / m2 sűrűségű paneleket csomagolnak. A minta hagyományos, kicsi, leggyakrabban a mennyezetek befejezésére használják, mint befejező, a későbbi festésre. Tekercs költsége: 2160 rubel.

Oscar mennyezeti szőnyeg

Előnyök:

 • megnövekedett sűrűség;
 • tartósság;
 • kis minta, tökéletes a mennyezet díszítéséhez.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

5 X - üvegarany

Kiváló befejező anyag egy orosz márkától, finn gyártással. Jól megerősíti a falak és a mennyezet felületét. Nehéz károsítani vagy akár megkarcolni. Tűz esetén sem ég. Környezetbarát és lélegző, minden belső térben jól fog kinézni. 25 és 50 méteres, 1000 mm széles tekercsekben értékesítve. A szövet sűrűsége meghaladja a 100 g / m2-t. Átlagos ár: 3200 rubel.

üveg tapéta Glass Gold

Előnyök:

 • tartós;
 • penész és penész ellenálló;
 • tűzoltás;
 • környezetbarát és biztonságos az egészségre;
 • 30 évig fog tartani.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

4 Novelio Dáma 1023

Cseh gyártású üvegszál. 25 méteres tekercsekben, 1000 mm széles. Az anyag sűrűsége 195 g / m2. Ez azt jelenti, hogy több mint 30 évig szolgálják a tulajdonos cseréje nélkül. Még véletlenül is nagyon nehéz őket károsítani, gyakorlatilag lehetetlen.Az olasz tervezők eredeti mintákat fejlesztettek ki a vásznakra, amelyek kedvezően megkülönböztetik a Novelio márkájú termékeket a szokásos "karácsonyfáktól", "szőnyegtől", "rombuszoktól" stb. Egy tekercs átlagos költsége: 4078 rubel.

üveg tapéta Novelio Checkers 1023

Előnyök:

 • eredeti kialakítás;
 • tartósság;
 • fokozott erő;
 • környezetbarát.

Hátrányok:

 • nincs azonosítva.

3 Brattendorf B021 Eső

Kiváló minőségű tapéta Németországban, sűrűsége 270 g / m2. Ez biztosítja a falburkolat tartósságát több mint 30 évig. A belső tér időről időre történő megváltoztatása érdekében a Brattendorf B021 üvegtapétákat két-három évente lehet festeni. Ez elég egy harminc éves élettartamhoz. Tekercshossz 25 méter, szélesség 1000 mm. Átlagos költség: 9360 rubel.

Brattendorf B021 Eső

Előnyök:

 • szilárdság és tartósság;
 • környezetbarát és tűzállóság;
 • eredeti kivitel.

Hátrányok:

 • magas ár.

2 Vitrulan Aqua Plus 604 fantázia mikrokrepp

A jól ismert német Vitrulan márka vásznait mindig megkülönböztették újításukkal. Az Aqua Plus 604 fantázia mikro krepp egyértelműen megerősíti ezt a szabályt. A falakra való ragasztás során nincs szükség minta kiválasztására, ezért a hulladék (maradék) mennyisége jelentősen csökken. Ezen felül az üvegszálas tapéták tulajdonosainak nem kell ragasztót vásárolniuk, és a falakat bekenni vele, mivel a gyárban már felvitték a vászon varrott oldalára.

A ruhát vízbe merítik, majd a szükséges hosszúságú darabot levágják a hengerről, a falra kenik és egy speciális spatulával elsimítják a levegőt. Az ilyen típusú bevonatok másik jelentős különbsége a kis illékony üvegszemcsék hiánya, amelyek védelme érdekében a bőr, a szem és a légzőszervek védelméhez kell folyamodni. És végül a Vitrulan Aqua Plus 604 fantázia háttérkép színezéséhez egy réteg festék is elegendő, mivel az első réteget, akárcsak a ragasztót, a gyárban viszik fel rájuk. A 200g / m2 sűrűségű anyagot vízálló dobozokba csomagolják, amelyeket edényként használnak a vászon vízbe merítéséhez. Tekercs hossza: 25 méter, szélesség - 1000 mm. Az átlagos költség 9400 rubel.

2 Vitrulan Aqua Plus 604 fantázia mikrokrepp

Előnyök:

 • nem kell pénzt költeni ragasztóra;
 • a gyári festékréteg időt és költségeket takarít meg a festékek és lakkok számára;
 • nincs szükség a minta testreszabására;
 • a bevonat nagy sűrűsége és tartóssága;
 • a matrica folyamata jelentősen leegyszerűsödik.

Hátrányok:

 • magas ár.

1 Vitrulan Acoustic 904 labirintus

A Vitrulan szakemberei olyan falburkolatot fejlesztettek ki, amelynek paraméterei egyszerűen egyediek. A vászon hátoldalára hangelnyelő bevonatot alkalmaznak. A falakhoz és mennyezetekhez tapadva felezik az akusztikai terhelést (zajt). Ideális befejező anyag lakásokhoz, irodákhoz, kórházakhoz és óvodákhoz. Az akusztikus hatás mellett a Vitrulan Acoustic 904 labirintus működik szigetelésként. A termék megvásárlásával a tulajdonos tartós, környezetbarát falburkolatot, szigetelést és hangelnyelő membránt kap. A szövet sűrűsége 610 g / m2. A tekercs méretei nem szabványosak - 10,4x0,96 m. A tekercs költsége 20866 rubel.

1 Vitrulan Acoustic 904 labirintus

Előnyök:

 • tartós;
 • rendkívül tartós;
 • környezetbarát;
 • a dekoratív megerősítő, hangszigetelő és hőszigetelő paraméterek kibővített funkcionalitása.

Hátrányok:

 • kis tekercsméret;
 • rendkívül magas ár.

Az üvegszálas tapéta meglehetősen drága termék, különösen akkor, ha a falak és mennyezetek nagy területeit javításnak vetik alá. Ne felejtsük el azonban, hogy megvásárlásával a tulajdonos rendkívül tartós és sokoldalú dekorációt kap, amelynek beszerzési költségeit a működési idő alatt sokszor megtérítik. Könnyen tisztítható minden szennyeződéstől, beleértve egy kemény ecsettel és tisztítószerekkel is.

Az ilyen bevonattal ellátott falakat újra és újra lehet festeni, időről időre megváltoztatva a megjelenésüket. Gátolják a penész és a penész növekedését. Könnyű velük dolgozni, és nem kell különösebb ismeretekkel rendelkeznie.Csak egyetlen hátrányuk van - meg kell védeni a bőrt, a szemet és a légzőszerveket az anyag vágásakor keletkező legkisebb üvegszemcséktől. De még ez is elkerülhető, ha márkás gyártók Aqua Plus vásznait használjuk megfizethető áron. A webhely szerkesztői azt remélik, hogy felülvizsgálatunk segít a vásárlóknak abban, hogy eligazodjanak az üvegszövetes tapéták számos gyártója és mintája között, és ne tévedjenek a választás során.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *