🎙 A legjobb stúdiómikrofonok 2020-ra

0

Nem számít, hogy egy személy létrehozza-e a saját stúdióját, közvetít-e videókat vagy videókat rögzít a YouTube-ra, minden esetben kiváló minőségű mikrofont kell választani. Enélkül lehetetlen normálisan továbbítani a hangot.

A kezdő kreatív emberek takarékoskodnak a felvevő készülékekkel, okostelefonos diktafont vagy beépített mikrokamerát használnak. De ez a döntés helytelen, jobb, ha előre megvásárolja a megfelelő eszközt. Sőt, egyes modelleket alacsony áron értékesítenek.

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői elkészítették Önnek a legjobb stúdiómikrofonok minősítését 2020-ra.

Fajták és különbségeik

A professzionális stúdiókban drága berendezéseket használnak, amelyek nemcsak normális emberi hangot közvetítenek, hanem kissé javítják is. Ma 4 népszerű fajta létezik:

 • Dinamikus;
 • Szalag;
 • Elektret;
 • Kondenzátor.

Utóbbiak szinte az egész világon népszerűbbek. A kondenzátoros mikrofon működési elve egyszerű: belül két lemez van, az egyik a membrán rezgésére reagál, amely bizonyos hangjeleket hoz létre. Az ilyen példányokat nemcsak hangrögzítésre használják, hanem vokálra és hangszerekre is, mivel nagy pontossággal továbbítják a jeleket. Csak arra kell emlékezni, hogy ezek az eszközök fantom energiát igényelnek. Enélkül a normális munka lehetetlen.

A következő variáció a dinamikus mikrofonok. A fő különbség itt az, hogy speciális tekercset használnak, nem pedig kondenzátor lemezeket. Az elem mozgása egy mágneses mezőnek köszönhető, amely a vett hangot elektromos jelekké alakítja. A hangstúdiókban az ilyen eszközök népszerűek gitárok vagy dobok felvételénél. Nem igényel fantomhatalmat.

A szalagmodelleket, az elektret modellekhez hasonlóan, ritkán használják a professzionális stúdiókban, mivel számos technikai okból nem alkalmasak hangszerrel vagy énekkel való munkavégzésre. Rajtuk kívül vannak szénmikrofonok, de olyan esetekben használják őket, amikor egy harmonika és hasonló zenei felszerelések hangjának feldolgozására van szükség.

De a különbségek nem csak a használt átalakító típusában vannak. Ezen paraméter mellett a berendezés nagy részét az iránydiagram is elosztja. Fontossága, hogy tükrözze azokat az oldalakat, ahol a mikrofon rögzíti a legjobban. Ma 3 ábra van:

 • Egy kör. Az ilyen eszköz egyik jellemzője, hogy minden oldalról felveheti a hanghullámokat, itt nincsenek korlátozások. A termékre azoknak lesz szükségük, akik tér hangjával rögzítik a hangot.
 • A kardioid minden professzionális stúdióban megtalálható, a hátoldal érzéketlen, így nem fog tudni hangot rögzíteni, de az elülső rész tökéletesen átalakítja a hullámokat. Ezt az opciót tartják a legjobb megoldásnak az ének felvételéhez.
 • A legújabb modell a nyolcadik ábra. Alkalmas elölről és hátulról történő hangrögzítésre, miközben az oldalakon lévő zaj nem zavarja a normál működést. A készülék kiválóan alkalmas háttérénekek rögzítésére.Ezért aktívan használják is.

A választott kritériumok

Amikor egy személy önállóan kezdi meg a professzionális felszereléseket, tudnia kell, mit kell keresnie. Ez segít kiküszöbölni a hibákat a minőségi opció kiválasztásakor és kiválasztásakor.

Először meghatározzuk a frekvenciatartományt. A paraméter nemcsak a drága modelleknél, hanem a leggyakoribb háztartási készülékeknél is fontos. Jelzi a felhasználó számára, hogy az eszköz milyen frekvenciákkal képes működni. Fontos megérteni, hogy minél szélesebb a tartomány, annál jobb és tágabb a hangzás. Ha kondenzátor típusú terméket vásárol, akkor itt a tartomány az emberi érzékelés határain belül van - 20 Hz ... 20 kHz. Más elektret és dinamikus opciók értéke alacsonyabb.

Miután megtalálták az elfogadható tartományt, figyelmet fordítanak az előerősítő áramkörre. A paraméter fontos, ezért felelősen kell megközelítenie. Többféle technológiával állítható össze:

 • Hibrid;
 • Lámpa;
 • Tranzisztor;
 • Transzformátor.

A második lehetőséget az egyik legjobbnak tartják, mivel lágy és kellemes hangzást nyújt. A félvezető modellek (tranzisztor) átlátszó hangot garantálnak a felhasználó számára. A választás itt teljesen maga a személy preferenciáitól függ, és a jobb választás érdekében érdemes ezeket a lehetőségeket kipróbálni a boltban.

Az utolsó szempont, amelyet figyelembe kell venni, a maximális hangnyomás. Ez lehetővé teszi annak meghatározását, hogy a membrán mekkora nyomást tud ellenállni, mielőtt a hangjelzések elhajlanak. Egyes gyártók úgy állítják be a paramétert, hogy meghaladja az emberi fájdalom küszöbértékét, így amikor túllépi azt, a felvétel jó szinten folytatódik. Ezt fontos figyelembe venni, ha operaénekekkel vagy dobokkal dolgozunk. Mivel a készüléket nagy nyomás éri és nem törik össze, először a kondenzátoros mikrofonokat kell eldobni.

Mikrofon az énekhez. Kiválasztási jellemzők

Annak érdekében, hogy a hang ne vesszen el az űrben, és a visszhang ne zavarja a normális működést, ajánlott a kardioid típusú modelleket választani, miközben a membránnak magasnak kell lennie. Ekkor a felhasználó képes lesz minden árnyalatot átadni. Egyes szakemberek, miután megvásároltak egy jó modellt, speciálisan csökkentették az alsó tartományt, amely lehetővé teszi az idegen zaj megszüntetését.

A kondenzátoros mikrofonok, például a Szojuz, alkalmasak professzionális hangfelvételre. Nem csak Oroszországban, hanem az USA-ban és Európában is használják, mivel a készülék kiváló minőségű hangot nyújt. Az egyetlen hátrány a magas költségek. De ha egy személy összetett vokállal dolgozik - sikoltozik, morgolódik, jobb dinamikus változatokat vásárolni. Ők közvetítik a legjobban az agressziót.

A legtöbb hangszóró működéséhez előerősítőre lesz szükség. Részben a hangkártya beépített előerősítője kiváló munkát végez ezekkel a funkciókkal, ha jó felszerelést vásárol. Ha nem kell folyamatosan valami újat kipróbálnia, akkor elég, ha tiszta hangot ad. Azokban az esetekben, amikor egy személynek ki kell fejeznie a hangját és világosabbá kell tennie, a legjobb, ha külső beállítást használ.

Az utolsó elem a keverőpult. Ez egy másik hasznos tulajdonság. Végül is, normál termék vásárlásakor nem szabad arra számítani, hogy az ének jobb lesz. Ezért a felvétel után feldolgozásra kerül. De még mindig be kell jutnia a jegyzetekbe, mivel egyetlen eszköz sem képes kijavítani a hibákat, hanem éppen ellenkezőleg, hibákat mutat, amelyek lehetővé teszik a hibák minőségi elvégzését.

Mi a legjobb választás hangszerek felvételére

Itt nincs semmi bonyolult. A hangfelvételhez kicsi mikrofonokat használnak, miközben azokat közvetlenül a hangforrásnál kell elhelyezni, nem tovább. Mivel idegen zaj vagy interferencia lehet, ami torzulást okoz. Ha az ének és a hang egyszerre történő felvételét tervezi, akkor egy speciális sztereó pár kerül beszerzésre. Természetesen találhat olyan professzionális eszközt, amely egyszerre képes mindkét funkció ellátására, de ez túl drága.

Ahhoz, hogy a dobok jól szóljanak, nem szabad kondenzátorokat használni.Csak tovább rontanak a helyzeten, jobb, ha előnyben részesítjük azokat a dinamikus modelleket, amelyek agresszív lejátszás esetén is jó hangzást nyújtanak. Emellett nem szabad megfeledkeznünk a tartóról, itt kissé eltér a szokásostól. Nincs semmi nehéz kiválasztani, a lényeg az, hogy a rögzítés megbízható.

Dolgok, amikre emlékezni kell

Ha egy személy még csak most kezdi zenei pályafutását, vagy hangmérnökké kíván válni, akkor fontos tudni egyet - a mikrofon nem hibaelhárító eszköz. Elfedi néhány stúdióhibát, de a zajt mind a költségvetési, mind a drága készülékeken hallani lehet. Még akkor is, ha a felvétel hangszigetelt helyiségben történik. Csak valahol több lesz az idegen hang, de a prémium felszereltségben kevésbé. Ez annak köszönhető, hogy a mikrofonnak saját zaja van, amelyet speciális programok nélkül nem lehet megszüntetni.

Ügyeljen az üzemeltetési feltételekre. Ha egy személy bérel egy szobát, ahol jó stúdiót hozott létre, akkor jobb, ha jó és jó minőségű berendezéseket vásárol. Jobb, ha az adott üzletekben vásárol, és nem az AliExpressen. Ha hangot rögzít egy lakásban, nincs értelme drága eszközöket vásárolni, mivel a termékben rejlő lehetőségek nem feltárhatók.

A legjobb dinamikus mikro besorolása

Shure SM7B

Egy jó eszköz, amely a középső árszegmensben van. A készülék napi podcastokhoz, rádióhoz vagy televízióhoz alkalmas. Az irányminta a kardioid, amely kiváló megoldás a hangrögzítéshez.

Van fantomerő, amelyet figyelembe kell venni vásárláskor. A frekvenciatartomány 50 Hz… 20 000 Hz. Aluláteresztő szűrő van. A szerkezet álló. A készülék érzékenysége -59 dB. Védőburkolatot és szélvédőt tartalmaz.

Az átlagos ár 31 000 rubel.

Shure SM7B

Előnyök:

 • Jó felvételi hang;
 • A szerkezet könnyen telepíthető;
 • Az összeszerelés szintjén történik;
 • A termék még a kezdők számára is könnyen használható;
 • Jó a streaminghez.

Hátrányok:

 • Nem található.

Audio-Technica BP40

Minőségi stúdió mikrofon az erőfelhasználóknak és a hobbistáknak egyaránt. A használt csatlakozó mini XLR. Az impedancia 450 ohm, ami jó mutató. A frekvenciatartomány itt valamivel alacsonyabb, mint az előző modellé, és 50-16000 Hz. A készlet tartalmazza az összes szükséges adaptert és tartót, ezen kívül van egy puha védőtok. A készülék tömege 632 g, az irányítási minta hiperkardioid.

Az átlagár 32 550 rubel.

Audio-Technica BP40

Előnyök:

 • Jó hang;
 • Megbízható konstrukció;
 • Nagyszerű podcastokhoz;
 • Az idegen zaj minimális szintje;
 • Tartósság.

Hátrányok:

 • Nem található.

Sennheiser E 965

Minőségi stúdiómez, amelyet professzionális hangfelvételhez terveztek. A nagyobb kényelem érdekében a diagram kapcsolható, amely bármilyen módban lehetővé teszi a munkát. A készülék képes elviselni a 142 dB-es hangnyomást, ami kiváló eredmény, ha nehéz alkatrészeket agresszív előtolással rögzítenek. A test tartós fémből készül. A súly kicsi és 400 g. A csatlakozó itt eltér az előzőtől - XLR 3 tűs (M).

Az átlagár 40 300 rubel.

Sennheiser E 965

Előnyök:

 • Egy népszerű vállalat megbízható eszköze;
 • Jó az ének átvitele;
 • Ellenáll a nagy nyomásnak;
 • Kapcsolható ábra;
 • Egyszerű használat.

Hátrányok:

 • Nem található.

Legjobb megbízható kondenzátor mikrofonok

Samson Meteor USB

Sokoldalú megoldás, amely jól működik mind az ének felvételén, mind a streaming és a podcasting terén. A csatlakozás az USB csatlakozón keresztül történik. Bírja a 120 dB-es nyomást. A minimális és maximális frekvencia 20 ... 20 000 Hz. Az áramellátás csatlakozókábelen keresztül történik, ami előny. Van egy bekapcsológomb a könnyű használat érdekében. A test fémből készült.

Az átlagos költség 7000 rubel.

Samson Meteor USB

Előnyök:

 • Érzékenység;
 • Szép hang az árért;
 • Fejhallgató-csatlakozó;
 • Kiegyenlíti a hangerőt;
 • Késedelem nélkül hallgathatja saját hangját;
 • Kis méret.

Hátrányok:

 • Az eset gyorsan koszos lesz.

Maono AU-A04T

Kényelmes modell, amelyre igény van a videobloggerek körében. A szerkezet az asztalra kerül, ami kényelmes megoldás, de előre meg kell készíteni a helyet. A mikrofon tökéletes különböző célokra, beleértve a streaminget is. A maximális hangnyomás megegyezik az előző verzióval. Érzékenység -38 dB. A jel-zaj arány 70 dB. Az áramellátás USB-n keresztül történik. A kialakítás másik előnye a hosszú vezeték (2,5 méter).

Az átlagos ár 5000 rubel.

Maono AU-A04T

Előnyök:

 • Felszerelés;
 • Külső végrehajtás;
 • Kényelmes elhelyezés;
 • A pénz értéke;
 • Zajok vannak, de minimálisak;
 • Megbízható felépítés.

Hátrányok:

 • Nem található.

AKG P120

Egy jó, sokoldalú eszköz, amely javítja a hangátvitelt az olcsó kínai modellekhez képest. Impedancia 200 ohm. Érzékenység -32,5 dB. Az erő fantom, ami problémákat okozhat. Két szűrő létezik - HF és LF, valamint csillapító. A test tartós fémből készül. A készlet tartalmazza az állványhoz szükséges tartóelemeket.

Értékesítve 6900 rubel áron.

AKG P120

Előnyök:

 • Jó ének;
 • Nehéz;
 • Normál tartó;
 • A funkciókapcsolók vannak jelen;
 • Gyönyörű kivitelezés.

Hátrányok:

 • Nem található.

Népszerű szalagos mikrofonok értékelése

sE Electronics VR2

Megbízható eszköz, amelyet vokál és hangszerek rögzítésére terveztek. A készülék a stúdió használat mellett alkalmas koncertek szervezésére. A készülék érzékenysége -37 dB. Az étel fantom. A jel-zaj arány 76 dB. Irányminta - kétirányú. A szerkezet helyhez kötött, ezért egy bizonyos helyen helyezkedik el. Ellenáll a 135 dB nyomásnak.

Az átlagos költség 32 000 rubel.

sE Electronics VR

Előnyök:

 • Kényelem;
 • Stílusos kialakítás;
 • Megbízhatóság;
 • Hosszú élettartam;
 • Hangszerek rögzítésére alkalmas.

Hátrányok:

 • Nem található.

RODE NTR

Sokoldalú modell, amely jól reprodukálja a természetes hangú hangokat. Alkalmas professzionális stúdiókhoz vagy amatőr rádióadásokhoz. Ellenáll a 130 dB-es nyomásnak. Frekvencia válasz: 20-20000 Hz, ami az optimális megoldás. A készlet a biztonságos illeszkedéshez szükséges összes elemet tartalmazza.

Az átlagos költség 52.400 rubel.

RODE NTR

Előnyök:

 • Professzionális eszköz;
 • Tartósság;
 • Egyszerű vezérlés;
 • Megbízhatóság;
 • Jó műszaki jellemzők.

Hátrányok:

 • Nem található.

Aston mikrofonok Stealth

Megbízható hangszer színpadokhoz és stúdiókhoz. Ezenkívül az eszközt gyakran használják rajzfilmek vagy játékok átadására. 4 kapcsolható mód van, amely minden helyzetben kiváló minőségű hangzást biztosít. A nagyobb megbízhatóság érdekében beépített előerősítő és rezgéscsillapító felszerelés van, amely megakadályozza a zajkeltést. Az összeszerelést a legmagasabb szinten hajtják végre, ami pozitív hatással van az élettartamra.

Az átlagos költség 30 000 rubel.

Aston mikrofonok Stealth

Előnyök:

 • Sokoldalúság;
 • 50 dB erősítés;
 • Még dobokat is képes kezelni;
 • Kényelmes kivitelezés;
 • Gyönyörű design;
 • Könnyen csatlakoztatható.

Hátrányok:

 • Nem található.

Végül

Nem olyan könnyű kiváló minőségű mikrofont találni, de ha egy személy hangot vagy hangszereket tervez rögzíteni, akkor ezt a problémát azonnal és lehetőleg egyedül kell megoldani. Ha van tapasztalata a minősítésben leírt modellek vagy érdekes modellek használatáról, mondja el nekünk erről a megjegyzéseket.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét