A hús főzésére szolgáló legjobb hőmérők 2020-ra

0

A konyhai hőmérő egy speciális eszköz, amely lehetővé teszi a hús vagy baromfi ételek megfelelő elkészítését. Ezenkívül az ilyen eszközöket gyakran használják a hőmérséklet szabályozására, miközben sült zöldségből vagy halból készítik az ételeket. Lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy pontosabb ellenőrzést gyakoroljon az elkészített étel, a sütőben lévő hús módja felett, és ellenőrizze a termékek főzési fokát.

A hús elkészítése során többféle kulináris hőmérőt használnak, amelyek működési elvükben és funkcionalitásukban különböznek egymástól. A "best-hu.designuspro.com" webhely szerkesztői felkészültek az Ön figyelmére, figyelembe véve a felhasználók többségének véleményét, tanácsát és ajánlásait, a hús főzésére szolgáló hőmérők legjobb modelljeinek minősítését, amely 2020-tól készült.

Hol használnak ilyen eszközt?

Mi ez, mire szolgál ez az eszköz? Vannak, akik úgy vélik, hogy a húshőmérő egy speciális berendezés, amely alkalmasabb speciális konyhákhoz, például éttermekhez, de nem otthoni használatra.

Rögtön meg kell jegyezni, hogy ez egyáltalán nem így van. Végül is a hús univerzális termék, a legtöbb ember étrendjének alapja, annak ellenére, hogy a vegetáriánusság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a modern világban.

Az ételek helyes elkészítéséhez folyamatosan figyelni kell a főzési hőmérsékletet. Végül is minden húsfajtának (baromfi, sertés, bárány, marhahús) eltérő a főzési hőmérséklete. A hús sütésénél a helyes adagolási rend betartása szükséges annak ízének megőrzése érdekében.

Hőmérséklet táblázat:

NévFőzési hőmérséklet (Celsius fokban)
Madár95
Marhahús65-75
Ürühús85
Sertéshús85-90

Hogyan kell használni egy ilyen eszközt

Hogyan kell használni? Bármely edény hőmérsékletének méréséhez be kell dugnia az eszköz rúdját (szondáját) a készülő darab közepébe. Ez az eljárás a főzési folyamat legvégén ajánlott. Ebben az esetben a hőmérsékleti szondát úgy kell bemeríteni, hogy ne kerüljön a csontba, az inakba és a zsírrétegekbe sem. Ellenkező esetben torzulások lehetnek a készülék által mutatni kívánt mutatókban.

Megjegyzés: A gyakran főzendő húst nem szabad szondával átszúrni. Ennek oka az a tény, hogy a sütés során a gyümölcslé kifolyik a lyukasztási helyekből, és ennek következtében a kész edény túl száraz lesz.

A hőmérők típusai

Melyek, hogyan kell választani, mik a kiválasztási kritériumok? A hazai piacon többféle típusú konyhai hőmérő található, amelyek különböznek az elkészített ételek hőmérsékletének mérési elvétől. Ilyen eszközök:

 1. Elektronikus (digitális). A legkényelmesebb eszközök otthoni használatra.Az ilyen eszközök előnyei közé tartozik, hogy a legpontosabb eredményeket mutatják a lehető legkevesebb hibával. Ezenkívül kompaktak és könnyen használhatók. Az ilyen eszközök lehetnek beépítettek vagy távoli típusúak.
 2. Mechanikai. Az egyik legegyszerűbb típusú berendezéshez tartoznak. Az ilyen eszközökön az információk megjelenítéséhez egy nyíllal ellátott közönséges mérleget használnak. Az ilyen típusú hőmérsékleti szondák általában kicsiek, ezért kényelmesen használhatók, ha húst sütőben (sütőben) vagy serpenyőben főznek.
 3. Folyadék vagy alkohol. Az ilyen eszközök ugyanolyan elven végzik munkájukat, mint egy egyszerű hőmérő. Nincsenek felszerelve éles hőmérsékleti szondával, és általában olyan esetekben használják őket, amikor meg kell tudni a folyadék hőmérsékletét.

Mik a szondák

A konyhai hőmérők különböző típusú szondákkal vannak felszerelve. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a különféle főzési módokhoz a megfelelő hőmérsékleti szondát kell használnia. Az elkészített edények hőmérsékletének mérésekor a következő szondákat használjuk:

 • Rövid, vastag tű formájában készül (kis húsdarabok főzésénél használják a hőmérsékleti értékek mérésére);
 • Hosszú, egy ág alakjában készült (nagy darabok előkészítésekor használják);
 • Villa formájú (kényelmes eszköz, amely nemcsak a hőmérsékletet képes megmérni, de szükség esetén megfordíthatja a készülő edényt is).

A hőmérsékleti szonda hosszának kiválasztásakor emlékezni kell arra, hogy a hőmérsékleti értékeket a főtt hús közepén vesszük. Ezért hosszának ½-nek kell lennie az előkészített darab méretének.

Referencia! Mire kell figyelni a szonda kiválasztásakor, milyen hibákat kerülni kell? A legjobb olyan rudakat választani, amelyek olyan anyagból készülnek, mint a rozsdamentes acél. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az ilyen rudak könnyen lemoshatók a zsíroktól, nincsenek korróziónak kitéve, és jól ellenállnak a hirtelen hőmérséklet-változásoknak is.

A hús főzésére szolgáló legjobb hőmérők 2020-ra

A ház kialakítása szerint kétféle hőmérő létezik: összecsukható (eltávolítható típusú szondákkal felszerelt), valamint olyan készülékek, amelyekbe hőmérő van beépítve. A kivehető típusú szondákkal felszerelt eszközök gyorsan szétszerelhetők, kényelmesen szervizelhetők és tisztíthatók a szennyeződéstől.

A beépített hőmérővel ellátott modellek kompaktabb mérőeszközök, sokkal könnyebben használhatók. Ha egy ilyen készüléket feldobnak, ajánlatos figyelni az olyan további lehetőségek meglétére is, mint:

 • Beépített memória (lehetővé teszi a mutatók megfigyelését a korábbi adatok alapján);
 • A méréshez használt egységek (a mutatók Celsius fokról Fahrenheitre és fordítva történő váltásának képessége);
 • Intelligens funkciók (speciális felszólítások, amelyek lehetővé teszik a felhasználó számára a megfelelő mód kiválasztását, miközben otthon főz a konyhában).

Hol lehet vásárolni, melyik cég a jobb? A hazai piacon az orosz, a kínai és az európai gyártású hőmérők nagyon népszerűek a fogyasztók körében. Ilyen eszközt a legjobb világszínvonalú gyártóktól vásárolhat az online áruházban online megrendeléssel, miután előzőleg megismerte műszaki jellemzőit, fényképeit, paramétereit, jellemzőit, árát és funkcionalitását.

A legjobb szondával rendelkező modellek TOP-ja

Steba AC 11

Kiváló minőségű népszerű konyhai hőmérő, kis vastagságú külső éles hőmérsékleti szondával felszerelve. Ennek a készüléknek köszönhetően a felhasználó az elkészített és a készételek belső oldalán mérheti az adottság és az adottság mértékét. Megbízható hőálló kábellel van felszerelve, amelynek hossza 1 m, valamint LCD kijelzővel.

Az adatok mérési tartománya 0 és +250 Celsius fok között van. A leolvasási hiba legfeljebb 1-2 fok.Szintén ebben a modellben van egy lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy hangjelet állítson be, amikor a felhasználó által megadott hőmérséklet eléri. Ez a modell könnyen kezelhető és karbantartható. Az áramellátáshoz AAA elemeket használnak.

Steba AC 11

Előnyök:

 • Ár (1990 rubel);
 • Időzítő beállítása (legfeljebb 99 perc);
 • Több adatmérési egység (Celsius és Fahrenheit) rendelkezésre állása;
 • Az információk megjelennek a kijelzőn;
 • Lépésről lépésre orosz nyelven elérhető utasítások;
 • Építés minősége;
 • A hangjel jelenléte;
 • Könnyen kezelhető.

Hátrányok:

 • A hiba 1-2 fok;
 • Egyes felhasználók szerint egy kis kijelzővel van felszerelve, ami megnehezíti a leolvasások felvételét.

Gefu 3 az 1-ben Messimo 21800

Az egyik legjobb, a vásárlók szerint mechanikus hőmérők szondával, amelyet a népszerű német Gefu márkanév alatt gyártanak. Használatának köszönhetően a felhasználó közvetlenül a sütőben mérheti az elkészítendő ételek hőmérsékleti értékeit. Marhahús, sertés, bárány és baromfi főzésére alkalmas. Speciális mutató mutatóval van ellátva, amely rámutat arra a skálára, amelyben az egyes termékek ideális elkészítésének paraméterei találhatók.

Ez a modell közvetlenül a sütőben (50-300 Celsius fok), valamint a belső sült (30-100 Celsius fok) mérésére képes. A készülék gyártásához rozsdamentes acélt használtak. A teljes tömeg 0,14 kg. Magassága 13 cm, hossza 8,5 cm.

Gefu 3 az 1-ben Messimo 21800

Előnyök:

 • Rozsdamentes acélból készült;
 • Alkalmas a sütőhöz;
 • Különböző típusú húsokhoz használható;
 • Költség (1124 rubel).

Hátrányok:

 • Néhány felhasználó egy apró hibára mutat rá a mérések során.

Forester C830

Ez a modell újdonság a megbízható, minőségi mechanikus hőmérők között. Származási ország: Kína. A készülék gyártása során olyan anyagokat használtak, mint korrózióálló acél, réz, alumínium és nagy szilárdságú üveg. Ezzel az eszközzel közvetlenül a hús belsejében mérhetjük a hőmérsékleti értékeket, amíg az főz.

Speciális hőmérsékleti szondával van felszerelve, amely képes meghatározni a termékek készenléti fokát szénen, grillen vagy serpenyőben történő főzésük során. Ugyanakkor meg kell próbálni elkerülni annak lehetőségét, hogy a hőmérsékleti szonda bekerüljön a csontokba, a zsíros rétegekbe és az inakba is. Ellenkező esetben előfordulhatnak apróbb hibák az olvasás közben.

Ezt az olcsó, költségvetési modellt otthoni használatra szánják. Mechanikus hőmérővel van felszerelve, amelynek átmérője 62,5 mm. A tű hossza 130 mm. A test fémből készült. A maximális mérési mutató 120 Celsius fok.

Forester C830

Előnyök:

 • Olcsó (ára 515 rubel);
 • Könnyen kezelhető
 • Minőségi anyagokból készült;
 • Jó szonda hossza.

Hátrányok:

 • Kis munkakör (legfeljebb 120 fok);
 • Az adatgyűjtés során a hiba legfeljebb 5 fok lehet (ha visszaélnek vele).

A legjobb minőségű elektronikus konyhai hőmérők áttekintése

Weber iGrill 3 7205

Kompakt, megbízható eszköz, amely lehetővé teszi a különféle ételek sütésének ellenőrzését a grillen. Két szondával felszerelve és közvetlenül a grillpanelen található nyílásba szerelve. Ennek a készüléknek köszönhetően a felhasználó egyszerre 4 ételt vezérelhet.

A Bluetooth technológia használatának köszönhetően ez az eszköz minden adatot képes közvetlenül a felhasználó okostelefonjára vagy táblagépére továbbítani. Az adatátvitel valós időben, késedelem nélkül történik.

A készülék teste kiváló minőségű műanyagból készül. A maximális adagolási sebesség 380 Celsius fok. AA elemeket használnak az áramellátáshoz. Az akkumulátor élettartama körülbelül 250 óra.A készülék tisztításához szöszmentes kendőket és nem koptató tisztítószereket javasolunk. Ezt a modellt nem ajánlott folyadékokba meríteni, mivel nem vízálló.

Weber iGrill 3 720

Előnyök:

 • Autonómia (akár 250 óra akkumulátor-üzemidő);
 • Távfelügyeleti képesség Bluetooth technológiával;
 • Képesség a kedvenc presetek készítésére;
 • Hőmérő - időzítő jelenléte;
 • A javallatok továbbításának pontossága.

Hátrányok:

 • Ár (az átlagos költség 9990 rubel);
 • Csak a Genesis II és a Spirit II sorozatú gázrácsokhoz használható.

ProfiCook PC-DHT 1039

A digitális elektronikus hőmérő univerzális népszerű modellje háztartási használatra. Ennek a készüléknek köszönhetően a felhasználó önállóan ellenőrizheti az elkészülő ételeket. Alkalmas különféle italok (bor, pezsgő) hőmérsékletének mérésére is.

A készülék rozsdamentes acélból készül, speciális digitális kijelzővel ellátva, amely minden információt megjelenít. A mérési tartomány -45 és +200 Celsius fok közötti tartományban van. Kapcsolható mérésjelzővel (Celsius / Fahrenheit) van felszerelve. Ebben az eszközben is van lehetőség az utolsó mérések mentésére. Az LR44 elemeket az áramellátáshoz használják (a készülékkel együtt szállítják).

ProfiCook PC-DHT 1039

Előnyök:

 • Költség (1169 rubel);
 • Rozsdamentes acélból készült;
 • Lehetőség az értékek mutatójának átkapcsolására;
 • Elemmel szállítva;
 • Az adatok mentésének képessége;
 • Kompakt;
 • Könnyen kezelhető.

Hátrányok:

 • Kis hiba a mérések során (legfeljebb 4 fok);
 • Néhány felhasználó megjegyzi, hogy a méréshez szükséges idő körülbelül 30 másodperc.

TR - 300

Ez egy egyszerű, olcsó és egyben megbízható elektronikus digitális hőmérő a hús, a különféle ömlesztett anyagok és folyadékok hőmérsékletének mérésére. Használatának köszönhetően a felhasználó megmérheti az elkészítendő ételek hőmérsékletét, a fürdőben lévő vizet és a környezet levegőjét. A készülék használata egyszerű és biztonságos. Hosszú ideig működik egy behelyezett akkumulátorral.

A szonda gyártásához rozsdamentes acélt használtak. Ha ezt az eszközt 15 percig nem használják, akkor automatikusan kikapcsol. Széles mérési tartománya és kapcsolási módjai vannak (Celsius / Faraday). A kijelzőn van egy kijelző, amely az akkumulátor töltöttségi szintjét mutatja. Ezenkívül ennek az eszköznek van egy speciális lehetősége a korábban elvégzett leolvasások rögzítésére, ami nagyban megkönnyíti a főzési folyamat ellenőrzését.

A mérési tartomány -50 és +300 Celsius fok között változik. Ez a modell hosszú tollal (145 mm) van felszerelve. Származási ország - Kína.

TR - 300

Előnyök:

 • Ár (290 rubel);
 • Felszerelés;
 • Hosszú szondával felszerelve;
 • Automatikus kikapcsolási lehetőséggel rendelkezik;
 • Könnyen kezelhető;
 • Nagy mérési tartomány;
 • A toll rozsdamentes acélból készül.

Hátrányok:

 • Mérések során felmerülő kicsi hiba (legfeljebb 2 fok);
 • Néhány felhasználó megjegyzi ennek az eszköznek a vékony kialakítását (sok negatív vélemény van a bekapcsológomb aktiválásáról).

KTJ TA - 238

Kínában gyártott univerzális, legjobb multi-task modell az elektronikus hőmérő számára. 15 cm hosszú rozsdamentes acélból készült szondával van felszerelve. A készülék teste kiváló minőségű műanyagból készül. Az információk megjelenítésére egy nagy LCD-kijelzőt használnak. A tűnek a készülék testéhez való csatlakoztatásához speciális kábelt kell használnia, amelynek hossza 75 cm.

A tápellátáshoz AAA elemet használnak. A teljes mérési tartomány -50 és +300 Celsius fok között van. Szintén ebben az eszközben van egy időzítőnek nevezett funkció (legfeljebb 100 perc). A készülék súlya 45 gramm.

KTJ TA - 238

Előnyök:

 • Költség (879 rubel);
 • Méretek;
 • A szonda rozsdamentes acélból készül;
 • Időzítő funkció;
 • Hangjelzővel felszerelve;
 • Nagy kijelző (kényelmesen leolvasható).

Hátrányok:

 • A mérési hiba körülbelül 3 fok;
 • Az időzítőt nehéz beállítani.

A mágneses hőmérők minőségi modelljeinek értékelése

Weber Connect 3202

Megbízható mágneses elektronikus eszköz. Szondával van felszerelve a hőmérséklet-mutatók mérésére. A maximális mérési érték 300 Celsius fok. Két szondával szállítjuk (az egyik a húshoz és a másik a rácshoz). Ez az eszköz vezeték nélküli kapcsolat használatával képes adatokat továbbítani a felhasználó okostelefonjára vagy táblagépére Wi-Fi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül.

Speciális figyelmeztető rendszerrel van felszerelve, amely figyelmezteti a felhasználót, hogy a húst meg kell fordítani, vagy teljesen le kell állítani a főzést. Mivel kész állapotban van. Ebben az esetben a felhasználó beállíthatja az ilyen értesítéshez szükséges pörkölés mértékét.

Ez a modell egy speciális visszaszámlálóval is rendelkezik, és képes kiszámolni a főzés időtartamát. A főzés kezdetétől a befejezéséig tartó lépésenkénti támogatási funkciónak köszönhetően a kiváló minőségű hússütés könnyű feladat lesz annak is, aki még soha nem próbálta ki a főzését.

Weber Connect 3202

Előnyök:

 • Funkcionalitás (több funkció jelenléte);
 • Távoli értesítési képesség;
 • Nagy munkatartomány (akár 300 fok);
 • Építés minősége;
 • Jó felszerelés.

Hátrányok:

 • Magas költség (12 990 rubel).

Tempere 21840

A hazai piacon a népszerű Gefu gyártó által bemutatott sütőhőmérők minden konyha nélkülözhetetlen kellékévé válnak. Ez a készülék képes főzés közben leolvasni az ételek hőmérsékletét. A mérési tartomány indikátora +250 Celsius fokig terjed. Ezenkívül ez a modell hangjelzéssel van ellátva, amely figyelmezteti a felhasználót a főzés befejezése után.

Ennek az eszköznek a gyártása során kiváló minőségű műanyagot, valamint rozsdamentes acélt használnak. A mérésekhez ehhez a modellhez egy küllővel ellátott speciális fej csatlakozik. Az elemek AAA típusú elemek. A modell hossza 6,5 ​​cm.

Tempere 21840

Előnyök:

 • Funkcionális;
 • Gyorsan meghatározza a hús hőmérsékletét;
 • Jó építési minőség
 • Könnyen kezelhető.

Hátrányok:

 • Költség (3299 rubel).

A legjobb minőségű érintés nélküli modellek áttekintése

Zigmund és Shtain Kuchen-Profi MP-66

Megbízható hőmérséklet-szondamodell, amely lehetővé teszi a különböző típusú húsok (8 különböző típus) pörkölésének pontos meghatározását. A vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően a felhasználó akár 30 m távolságból is irányíthatja a főzési folyamatot. Ez a készülék AAA elemeket használ.

Ez az eszköz időzítővel és 20 különböző automatikus üzemmóddal van ellátva. A készülék mérési tartománya -20 és +250 Celsius fok között van. Az időzítő legfeljebb 100 percre van beállítva. 5 különböző fokozatú pörkölést vezérelhet.

Zigmund és Shtain Kuchen-Profi MP-66

Előnyök:

 • Alacsony költség (1594 rubel);
 • Manuális üzemmód jelenléte a hőmérséklet beállításához;
 • Vezeték nélküli, távoli adatátvitel;
 • A zsinór hossza 1 m;
 • Nagy munkatartomány (30 m-ig);
 • A szonda rozsdamentes acélból készül.

Hátrányok:

 • Néhány felhasználó megjegyzi, hogy néha problémák vannak a jel vételével;
 • Az elemek gyorsan lemerülnek.

Elektronikus hőmérséklet-szonda

Funkcionális vezeték nélküli eszköz, amelynek köszönhetően a felhasználó távolról ellenőrizheti a hús vagy a hal pörkölésének mértékét. Az eszköz leolvasási pontosságának hibája legfeljebb 0,1 Celsius fok. A mérési tartomány -10 és +250 Celsius fok között van. Képes leolvasni akár 30 méteres távolságra is. Szondával (mérete 18 cm) és kábellel (hossza 100 cm) ellátva. Az AAA elemeket az áramellátáshoz használják (nem tartozék). 8féle programmal van ellátva (8 különféle étel elkészítését támogatja).

Elektronikus hőmérséklet-szonda

Előnyök:

 • Megfizethető ár (1190 rubel);
 • 8 üzemmód rendelkezésre állása;
 • Kis hiba a mérésekben;
 • Adatokat továbbít legfeljebb 30 m távolságban;
 • Szonda hossza 18 cm;
 • Könnyen beállítható.

Hátrányok:

 • Nem tartalmazza az elemeket;
 • Néhány felhasználó az átlagos gyártási minőségre mutat rá.

A hőmérők különböző modelljeinek összehasonlító jellemzői:

Név, leírásMűködési tartomány (Celsius-fokban)Költség, dörzsölje.)
Steba AC 110 és +250 között1990
Gefu 3 az 1-ben Messimo 2180050-3001124
Forester C830+120-ig515
Weber iGrill 3 7205+380-ig9990
ProfiCook PC-DHT 1039-45 és +200 között1169
TR - 300-50 és +300 között290
KTJ TA - 238 -50 és +300 között879
Weber Connect 3202+300-ig12990
Tempere 21840+250-ig3299
Zigmund és Shtain Kuchen-Profi MP-66 -20 és +250 között1594
Elektronikus hőmérséklet-szonda-10 - +2501190

A húshőmérők nélkülözhetetlen jellemzők minden konyhában. Az ilyen eszközök használatának köszönhetően a különféle ételek elkészítésének folyamata jelentősen leegyszerűsödik. Ha a felülvizsgálatunkban bemutatott hőmérőt használja mindennapi életében, vagy más modellt használ a hús sütésekor, kérjük, ossza meg velünk véleményét és tapasztalatait a megjegyzésekben.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *