A legjobb terráriumok 2020-ra

0

A terrárium egy speciális korlátozott hely tartály vagy külön helyiség, épület vagy szerkezet formájában, ahol optimális feltételek vannak a növény- és állatvilág egyes képviselőinek tartására és tenyésztésére. A legtöbb esetben ezek hüllők, kétéltűek és más gerinctelenek.

A fő cél

A terráriumok olyan helyek, ahol különféle állatfajokat tanulmányoznak, cselekvési terveket dolgoznak ki a környezet védelmére és a mezőgazdasági növények kártevőinek felszámolására.

A tenyésztési fejlesztések egész sorát itt is végrehajtják: az állatokat laboratóriumi kutatás céljából tenyésztik, kísérletekben használják. A terrárium számos trópusi vagy egzotikus fauna táptalajául szolgál, részt vesz az állatkertekben és parkokban tartott kiállításokon, vagy háziállatként eladó és későbbi karbantartó.

Többféle terráriumot állítanak elő édesvíz tartására:

 • az ebbe a típusba tartozó kígyók, agamámok, gekkók, gőte és hüllők esetében a vízszintes típus jól alkalmazható;
 • Kaméleonok, leguánok, levelibékák és bizonyos típusú kígyók számára a függőleges lakóházak jól alkalmazhatók, amelyek felszerelve vannak, hogy az fauna ezen képviselői kielégíthessék a fára mászással járó meglévő igényeket;
 • egyes hüllőknek ugyanolyan szükségük van a csúszómászásra és a mászásra;
 • a kocka stílusú felszerelés ideális a homokban fúródó hüllők számára.

Hogyan válasszunk

A terráriumok lehetőséget nyújtanak a növény- és állatvilág egyes képviselőinek a természetes körülményekhez közeli körülmények közötti életre. Az élőhely megfelelő megválasztásával az állatok aludni, enni és szaporodni fognak, ezért meg kell választania a tökéletes otthont az állatok számára. Kitaláljuk, mire kell figyelni a választáskor.

Tér

Ingyenesnek kell lennie. Tehát egy kis teknős esetében, amelynek hossza 15 cm, az élőhely magassága 0,5 m, szélessége pedig 0,4 m. Az eszköz hosszának a teknős méretének többszörösének kell lennie. Ha a tervek tartalmaznak több kis teknősöket vagy egy, de nagy méretet, akkor inkább a tartás helyét kell választani.

A választás során a legfontosabb dolog, hogy az állatok ne legyenek szűkös körülmények között, mert a hüllők gyors ütemben nőnek, ezért a tartály méreteit a felnőttek méretének figyelembevételével kell megválasztani.

Anyag

Az élőhely anyagának lehetővé kell tennie a hüllők létfontosságú tevékenységének ellenőrzését, és nem szabad károsítania egészségüket. A legtöbb esetben szabványos vagy szerves üveget használnak anyagként. Ez a fajta anyag lehetővé teszi a hüllők bármilyen szögből történő megfigyelését.

Az anyagnak meg kell felelnie a következő követelményeknek: környezetbarát, könnyű, ütésálló. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a teknősök nem látják az üveget, és folyamatosan megbotlanak rajta, ezért ebben az esetben érdemes nyitva tartani azt a részt, amely lehetővé teszi a lakók életének irányítását, a többit pedig a megfelelő téma képével ellátott ruhával vagy vastag kartonnal zárja le.

Ajánlást! A terrárium sok esetben fedéllel van ellátva, amely lehetővé teszi a stabil hőmérsékleti rendszer fenntartását bent. Erre azért van szükség, hogy a lakó ne hagyja el a fogva tartás helyét. Ha a fedél csúszó üveg, akkor ez megkönnyíti a háziállatok etetését és a takarítást.

A legegyszerűbb terrárium négy falat, egy alsó, felső és alsó panelt, valamint egy fedelet tartalmaz. A sarkokban négy állvány egyfajta keretként működik. Ezek a legtöbb esetben fém vagy fa. Alja téglalap vagy négyzet alakú doboz, amelynek falainak magassága 10-20 cm.

Meg van töltve vízzel. Az aljának nagyobbnak kell lennie, mint a terrárium mérete. Az állványok támaszai vannak benne felszerelve, és az egyik alkatrészben szellőzőnyílás van elhelyezve. Az egzotikus képviselők teljes értékű otthonának átlagos ára a méretétől és a további funkcióktól függ.

Berendezések és kiegészítők

A hüllők házában hőmérsékleti rendszert és bizonyos mértékű nedvességet kell biztosítani, közel a számukra szükséges természetes élőhelyhez:

 • A bemelegítéshez izzókat (tükör vagy reflektorral) helyeznek el, amelyek intenzitása nem kevesebb, mint 60 watt.
 • A meleget kedvelő hüllők számára ultraibolya lámpát kell használnia, amely egyfajta napként szolgál. A D-vitamin előállításához fényre van szükség. Az ilyen típusú lámpákat kívülről 0,3 m távolságra rögzítik az aljától. A lámpák működési ideje függ a kívánt hőmérséklettől, amelyet bent kell tartani.
 • Alul egy hordozót helyeznek el, beleértve a kavicsot, a kavicsot vagy a fűrészport. A szubsztrátum szerkezete a hüllők típusától és a természeti körülmények között fennálló környezettől függ.
 • A hüllő élőhelyének belső terének felszerelését az élőhelyük természetes körülményeinek megfelelő páratartalom mértékének figyelembevételével készítik el. Ha az állatokat megszokták a száraz éghajlat, akkor nincs szükség olyan növények elhelyezésére, amelyek megnedvesítik a levegőt. A hüllők és a hüllők képviselői számára, akik a természetes környezetben magas páratartalmú területeken élnek, nemcsak növényeket helyeznek el, hanem egy mesterségesen létrehozott mocsarat is elrendeznek, ahol különféle lápnövények fognak növekedni.

A hüllők kedvelik a magányt, ezért szükséges, hogy a terráriumok belsejében legyenek barlangok vagy más félreeső sarkok. Biztosítani kell, hogy kényelmesen tarthassák háziállataikat, és ne ártsanak nekik.

Melyek a típusok

Számos típusú terrárium ismert, amelyek felhasználása, belső felszereltsége és elhelyezkedése különbözik egymástól.

A terráriumot annak a személynek a jellemzői alapján kell felszerelni, aki a létrehozott körülmények között tervezi megtelepedni. Alakja alapján a terráriumok vízszintesek, függőlegesek és kocka alakúak:

 • A vízszintes eszközök alkalmasak a fauna azon egyedei számára, amelyek a természetes környezetben nyílt területeken, a sztyeppék, sivatagok területén élnek, valamint a kétéltűek, a legtöbb esetben a hüllők képviselőinek.
 • A függőleges terráriumokat az állatvilág azon képviselői számára készítik, akik természetes környezetben, faágakon vagy hegylejtőkön élnek.
 • A kocka alakú terráriumok lehetővé teszik kétféle állat tartását, valamint azokat, akik természetes élőhelyükön a földrétegekben élnek.
 • A terrárium mérete a benne élő állatok számától és méretétől függ. Ha az állatok kicsiek, például teknősök, gyíkok és békák, akkor egy kis ház alkalmas számukra. A lenyűgöző méretű hüllők, például egy krokodil esetében nagyszabású szerkezetre van szükség.

Referencia! Az állatok elhelyezését úgy kell megválasztani, hogy szabad mozgásuk legyen. Akkor jó, ha mérete 3-5-szer nagyobb, mint a háziállaté. Azoknál a hüllőknél, akik hosszú ideig tartózkodnak a vízben, akvaterráriumokra van szükség. Olyan akváriumhoz hasonlítanak, amelynek kis területe van, ahol az állat egy lámpa fényében sütkérezhet.

 • Olyan fajtát, mint például a paludarium, a mocsári növény- és állatvilág képviselői használnak, akiknek 2: 1 arányú föld / víz arányra van szükségük. Több szintből állhatnak. Az alsó részen kétéltűek úsznak, a középsőnél maga a lakás található, a tetején pedig egy lámpával ellátott szint található.
 • A faunáriumokat állatok szállítására vagy ideiglenes tartására használják. Miniatűr méretűek, könnyűek és hordozó fogantyúval rendelkeznek.
 • A terrárium-inkubátor szükséges a beteg vagy vemhes állatok ideiglenes tartásához, valamint az állatok tartási körülményekhez való hozzászokásának időszakában, például amikor a kölyköket a felnőttektől elkülönítve nevelik.
 • A hangyafarmok a terráriumok egyik fajtája. Ez egy közönséges tartály, amely géllel, homokkal vagy bármilyen más anyaggal van megtöltve.

Számos lehetőség tolóajtókkal vagy csuklós ajtókkal van ellátva, hogy megkönnyítse a háziállatok gondozását.

Minőségi terráriumok értékelése

Ez a cikk a legjobb modelleket ismerteti, részletes specifikációkkal és leírásokkal. Az áttekintés a vásárlói véleményeken alapul. Tanulmányozása után megtudja, melyik a legjobb terrárium, és milyen áron. A bemutatott modellek népszerűsége a fogyasztói visszajelzéseken alapul.

Turt-Ház Terra 85

Oroszországban gyártott üvegház teknősöknek, halaknak, más kétéltűeknek és gerincteleneknek. Belül nincsenek partíciók, ezért lehetetlen egyszerre többféle állatot kombinálni, például teknősöket és halakat.

Ez egy kis akvárium, amely egy ajtóval ellátott szekrényen található. Itt nincs fedél, ezért természetes és maximális a légcsere. A központi elhelyezésű lámpa ultraibolya fénnyel látja el az állatokat. Gyakran csak haltartályként használják.

terrárium Turt-House Terra 85

Előnyök:

 • minőségi modell;
 • állvánnyal;
 • további kiegészítők nélkül.

Hátrányok:

 • nem alkalmas különböző képviselők egyidejű befogadására;
 • fedél nélkül.

Költség: 7 668 rubeltől.

Szerencsés hüllő Aqua-Terrarium

Ezt a modellt egy német cég fejlesztette ki, és a rákok, teknősök, kígyók, sőt a halak számára is kedvező életet teremtett. A funkcionalitás annyira változatos, hogy egyszerre tartalmazhatja a növény- és állatvilág képviselőit. Jól alkalmazható trópusi növények és vörösfülű teknősök termesztésére.

A paludarium florariumnak köszönhetően fürdőhelyre és száraz területre oszlik. Az állatok egyidejűleg elegendő dózisú ultraibolya sugárzást és vízi eljárásokat kaphatnak. Van egy szellőztető és aromatizáló rendszer. A készlet fedéllel van ellátva. A megengedett térfogat legfeljebb 80 liter.

terrárium Lucky Reptile Aqua-Terrarium

Előnyök:

 • két zóna kombinációja egyidejűleg;
 • alkalmas kis teknősök tartására;
 • sokoldalúság a különböző képviselők (víz és szárazföld) tartalmát illetően;
 • a szűrő szabadon tisztítható;
 • kiegészítő világítással;
 • megbízható zár és fedél.

Hátrányok:

 • magas ár.

Költség: 34 000 rubeltől.

Imac Dafne strand

Ez a téglalap alakú képviselő könnyen összeszerelhető és szétszerelhető. Vízszintes elrendezésű. Alkalmas teknősök és más kis szárazföldi fauna tenyésztésére. A készüléket biztonságos fedéllel látták el, és az oldalsó nyílások javítják a belső levegő keringését. A csomag 2 pálmafát tartalmaz egy szigettel. A modell műanyagból készült.

Terrárium Imac Dafne strand

Előnyök:

 • nem mérgező anyag;
 • érdekes design.

Hátrányok:

 • kis méret.

Ár: 2 795 rubeltől.

Exo terra

Ezt a szegmensképviselőt Kanadában gyártják. Az állatok otthoni gondozásának minden követelménye és feltétele teljesül itt. A modell vastag falú üvegből készül, amely ellenáll a maximális terhelésnek. A háttér kő-táj formájában jelenik meg.

A könnyű használat érdekében az első ajtók kinyílnak, és a tetejét egy maximálisan kitölthető levehető fedél zárja el. A jó klímát szabadalmaztatott szellőzőrendszer biztosítja. A hüllők és a természet egyéb képviselői számára garantált a természetes környezet.A fény jól behatol belül, és a kövek képesek felmelegedni. Van egy hely, ahol vízesést vagy töltést lehet telepíteni a talajból, rágcsálóknak és odúk képviselőinek.

terrárium Exo Terra

Előnyök:

 • nagy alja;
 • fénymérő eszközzel;
 • a legjobb gyártó;
 • jobb szellőzőrendszer és fényáteresztés;
 • terasszal;
 • természetes üveg káros anyagok nélkül;
 • reális háttér mind megjelenésében, mind összetételében.

Hátrányok:

 • ár;
 • lenyűgöző súly - 25 kg.

Költség: 20 000 rubeltől.

Repti állatkert 0119RK

Megfelelő modell csigáknak, kétéltűeknek, hüllőknek és bizonyos vízi teknősöknek. A kínai modellt fém hálós szellőzőfedéllel tervezték. A kiegészítő berendezések (vízesések, kövek stb.) Csatlakoztatásához lyukak vannak kialakítva. A készlet vizes raklapot tartalmaz. Fűtéssel rendelkezik lezárt tulajdonságokkal.

Terrárium Repti Állatkert 0119RK

Előnyök:

 • kényelmes és jól lengő ajtók;
 • erős üveg;
 • alkalmas minden hal számára;
 • furatok a tartozékok csatlakoztatásához;
 • oldalsó és felső szellőzés;
 • kedvező feltételek az Achatina csigák életéhez;
 • könnyen összeszerelhető és szállítható.

Hátrányok:

 • a vásárlók szerint nem található.

Ár: 14 675 rubeltől.

Barbus Вox 013

Miniatűr és könnyű modell teknősök, bogarak és kishalak tenyésztésére. A modell műanyagból készült. Kényelmes szállítani és átrendezni helyről helyre. A központban van egy kis szimulált sziget, pálmafával. Alkalmas kezdő zoológusoknak. Legfeljebb 5 liter vizet tartalmaz.

terrárium Barbus Вox 013

Előnyök:

 • kényelmes és kompakt;
 • műanyag;
 • könnyen mosható és nyomon követheti kedvencét.

Hátrányok:

 • túl primitív.

Ár: 318 rubeltől.

Meijing

Márkás és olcsó képviselő ebben a szegmensben, kiemelő funkcióval teknősök, hüllők és halak számára. Az áramvonalas forma könnyen illeszkedik egy lakás vagy iroda belsejébe. Az állatok napfényben napozhatnak. A vélemények alapján világossá vált, hogy a modell iránti kereslet, hála a gyártó tapasztalatainak. Könnyedén rendezhet otthonában egy igazi trópusi sarkot, elfogadható áron.

Terrarium Meijing

Előnyök:

 • költségvetési ár;
 • érdekes tervezés;
 • belül napfénnyel van felszerelve.

Hátrányok:

 • a vásárlói vélemények szerint nem található.

Ár: 5 867 rubeltől.

Aquatlantis TORTUM

Ezt a képviselőt kizárólag szárazföldi és vízi teknősök számára tervezték. A portugál gyártó cég figyelembe vette az élet minden igényét és az állatok kényelmes gondozását. A modell üvegből készül, TK-500 szűrőrendszerrel, amely szén és hab alapján működik. Ez lehetővé teszi a víz tisztítását a mikrorészecskékből és baktériumokból.

terrárium Aquatlantis TORTUM

Előnyök:

 • a teknősök igazi paradicsoma;
 • népszerű modell;
 • továbbfejlesztett vízszűrő;
 • világítási rendszerrel.

Hátrányok:

 • nem található.

Költség: 4000 rubeltől.

AquaEl 60

A lengyel gyártók hüllő terráriumot fejlesztettek ki. A modell természetes üvegből készült, és speciális ajtókkal van felszerelve, amelyek garantálják, hogy az állatok ne meneküljenek el. A terrárium készlet tartalmazza a légáramlást, amely az erős szellőztető rendszernek köszönhetően működik. A fedél szorosan lefedi a felületet. Amikor a készülék belsejében páralecsapódás lép fel, a folyadék a barázdákon lefolyik egy erre kijelölt helyre.

terrárium AquaEl 60

Előnyök:

 • jó szellőző rendszer;
 • kényelmes szárnyas ajtók;
 • szorosan illeszkedő fedél.

Hátrányok:

 • nem található.

Ár: 4 765 rubeltől.

Hagen Exo Terra Természetes Terrárium Mini Széles

Remek hely kétéltűek és hüllők megélésére, fejlődésére és tenyésztésére. Pókok, skorpiók és bogarak tartására alkalmas. Az etetés és a tisztítás a bejárati ajtókon keresztül történhet, beépített redőnnyel. Hálófedelet biztosítanak nagy mennyiségű oxigén és ultraibolya sugárzás behatolásához. Van egy oldala egy kis tó létrehozásához.

terrárium Hagen Exo Terra Természetes terrárium Mini Wide

Előnyök:

 • elfogadható ár;
 • multifunkcionális.

Hátrányok:

 • vízimadarakhoz és halakhoz nem alkalmas.

Költség: 4000 rubeltől.

A piacon a francia, amerikai és olasz gyártási modellek jól beválták magukat.

Hol tudok venni

Lehetőség van egy terrárium megvásárlására egy értékesítési ponton, ahol állatokat árusítanak, vagy saját kezűleg készíthetik el.

Sokféle terrárium közül lehet választani. Gyártásukhoz üveg vagy műanyag használható kerettel vagy anélkül. A nagyüzemi termékek váz alapján készülnek, amely lehetővé teszi számukra a tartósságot és a hosszú élettartamot.

A keret nélküli termékek a legtöbb esetben elveszítik alakjukat a hőmérséklet ingadozása miatt, ezért méreteik általában kicsiek. A terrárium önállóan is elkészíthető, amely nem igényel sok pénzt.

Kiválasztási hibák

A terrárium kiválasztásának fő hibái:

 1. Helytelen felszerelés.
 2. A szellőzőrendszer megsértése.
 3. Rossz típusú terrárium.

Megjegyzés: A plexit a legjobb anyagtípusnak tekintik a terrárium létrehozásához, mert ezt nehéz megrongálni. A szokásos üveg törékeny, és a műanyag elveszíti átlátszóságát a legkisebb karcolásoktól.

Az összes kiválasztási kritérium és hasznos tipp áttanulmányozása után könnyen megértheti, melyik cég melyik terráriuma a jobb és mennyibe kerül.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *