A legjobb hidroponikus rendszerek műtrágyái 2020-ig

0

A buja virágzás és a gyümölcs a növény egészségének és gyors növekedésének indikátora. A talajon termesztett növény tápanyagokat vehet fel a talajból. És azért hidroponikus rendszerek speciális műtrágyákat hoztak létre, amelyek részt vesznek a tápoldat létrehozásában.

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői áttekintést készítettek a legjobb gyártók által előállított műtrágyákról a vásárlók szerint. Kitaláltam a kérdéseket: mi a hidroponika és adalékok a hidroponikához, mik ezek és mennyibe kerülnek. A cikk leírja a kiválasztási kritériumokat, mire kell figyelni vásárláskor.

Mi az a hidroponika?

A hidroponika azt jelenti, hogy mesterséges környezetet kell létrehozni talaj nélkül a virágok, zöldségek és gyümölcsök termesztéséhez. Ez a megközelítés lehetővé teszi a szükséges feltételek és étrend megszervezését. Biztosítson tápanyagokat, telítse a levegőt szén-dioxiddal, hozza létre a legjobb környezetet a fotoszintézishez. A levegő hőmérséklete, páratartalma és világítása szabályozott. A megteremtett körülmények kiváló minőségű betakarításhoz vezetnek.

Egy kis történelem

A módszer a gyökérzet tanulmányozásán alapul. A tudósok évtizedek óta próbálják megérteni, hogy a gyökér milyen anyagokat von ki a talajból, hogyan befolyásolják a növekedést és a fejlődést. Ebben segített a vízen való növekedés. A kísérletek a tápanyagok desztillált folyadékban történő feloldását jelentették.

Kísérletileg kiderült, hogy a kálium, kén, vas, magnézium, kalcium, nitrogén és foszfor jelenléte a vízben teljes fejlődéshez és gyors növekedéshez vezet. A kálium hiánya miatt a növény megáll. A kalcium felelős a gyökérzet fejlesztéséért. A klorofill vasból és magnéziumból képződik. Egy idő után a tudósok megtudták, hogy ezek az anyagok nem elegendőek, vannak más elemek is, amelyek kis mennyiségben vannak jelen, de jótékonyan hatnak minden létfontosságú folyamatra.

Oroszországban a 19. században Timiryazev növényeket vizes oldatokba merített. Knop ezt Németországban tette. A módszer 1936-ban kapta a nevét az Egyesült Államokban. A szót Gerikke használta fel. Az első vizsgálatokat csak vízzel hajtották végre, szubsztrát használata nélkül. Ebben az esetben néhány növény elpusztult. Megkezdték a hidroponika egyéb módszereinek fejlesztését. A tápanyag-összetételbe mártott inert szubsztrátot alkalmaztunk. Empirikus szempontból rövid idő alatt sikerült ideális környezetet teremteni a minőségi növény termesztéséhez.

Alapvető hidroponikus rendszerek

A hidroponikus rendszerek két kategóriába sorolhatók:

 • passzív (kanóc),
 • aktív.

Az első esetben a tápanyagokat kapilláris erők vonják ki, nincs mechanikai hatás. A második szivattyúval keringeti az elemeket. Jelenleg hatalmas számú hidroponikus módosítást hoztak létre.

Alaptípusok:

 • kanóc;
 • úszó emelvény;
 • rendszer, amelyben időszakos áradás történik;
 • NFT - tápanyag réteg technika;
 • csepegtető öntözés;
 • aeroponika.

Trágyák hidroponikához

Ásványi

Az ásványi műtrágya modellek népszerűsége annak köszönhető, hogy ez a faj a tápanyagok teljes skáláját tartalmazza. A klasszikus hidroponikában és az aeroponikában használják. Fontos megfigyelni a komplexek használatának arányát és gyakoriságát, hogy ne okozzuk a szubsztrátok szikesedését.

A kérdés megválaszolásával - melyik műtrágya-társaság a jobb, külön kiemelhetjük a General Hydroponics Europe céget, amely egyedülálló formulát dolgozott ki a Flora sorozat számára. A gondozás a talajon termesztett növények esetében is alkalmazható.

Organikus

A szerves műtrágyák összetétele növényi és állati eredetű anyagokat tartalmaz. A bomlás során ásványi anyagokat termelnek. Lassan, de óvatosan hat a gyökérzetre anélkül, hogy megégetné.

A szerves anyagok könnyen emészthető elemekre bomlásán alapuló megközelítést bioponikának nevezzük.

Folyadék - ETISSO

Folyékony műtrágyákat általában a beltéri növények etetésére használnak. Ez egy homogén oldat, amelyet vízzel hígítanak, mivel a nyomelemek koncentrációja nagyon magas. Vannak: ásványi és szerves.

Szilárd

A név arra utal, hogy a tápanyagok szilárd formában találhatók. Vannak: műtrágyák szemcsékben és gyertyákban. A kerek kis szemcsék jól támogatják a beltéri virágokat. Szétterítik a talajon és megszórják egy kis talajréteggel. A "golyók" nedvesednek, és fokozatosan terjednek a hasznos anyagok.

A gyertyákat függőlegesen helyezzük el az edény kerületén. Alkalmas nagy kádakhoz, mivel ebben az esetben az anyagok nem érintkeznek a gyökérrel.

Oldódó

Az oldható fajok koncentrált por formájában szabadulnak fel, amelyet vízzel hígítanak. Egyrészt a felhasználó csak műtrágyát vásárol, nem fizet túlfizetni a vízért, másrészt por formájú műtrágyákat, egy idő után süteményt.

Miért fontos a műtrágya használata?

A kiegészítő ételek előnyei összehasonlíthatók a vitaminok emberre gyakorolt ​​hatásával.

Ezek biztosítják:

 • teljes növényzet;
 • a fotoszintézis stimulálása;
 • petefészekképződés és buja virágzás;
 • mag- és gyümölcsképződés;
 • betegségek kezelésére és megelőzésére használják.

A hidroponikus termesztési módszer előnyei és hátrányai

Mint bármely más termesztési mód, a hidroponikus módszernek számos előnye és hátránya van.

Előnyök:

 • a hozam növekszik, a fejlődés pozitív dinamikával rendelkezik, a növények növekedése gyorsabb, mint a talajban;
 • a gyümölcsök nem halmozják fel a talajban található káros anyagokat: nitrátok, radionuklidok, nehézfémek;
 • nem kell naponta öntözni a termést;
 • a növények nem száradnak ki és nem esnek vízzel;
 • könnyen átültethető és gondozható;
 • nincs szükség peszticidek használatára a kártevők elleni védekezésben.

Hátrányok:

 • a rendszer költsége magasabb, mint a talaj és a kapacitás ára;
 • a rendszer telepítése időpazarlást és erőfeszítést igényel, a kész rendszer még többe fog kerülni;
 • úgy gondolják, hogy a hidroponikus módszer a vegyi műtrágyákon alapuló mesterséges termesztéshez kapcsolódik.

DIY hidroponikus rendszer

Az alábbiakban bemutat egy rövid útmutató arról, hogyan építsen komplexumot otthon.

A rendszer szervezése a kapacitás megválasztásával kezdődik. Ehhez meg kell határoznia a leendő üzem méretét. A gyökérzet mérete egyenesen arányos a szükséges tápanyag mennyiségével. Például a petrezselyem vagy az eper egy kis edényben fog működni. Ha a termés megnő, mindig átültethető egy másik tartályba. De a paradicsomot a legjobb, ha azonnal egy nagy tálba ültetjük.

A tartályt fedél borítja, amelyben lyukat fúrnak az edényhez és a komplexum kiszolgálására. A méretet úgy választják meg, hogy kényelmes legyen vizet adni és megmérni a pH-szintet.A tálat elkülönítik a fénnyel, hogy megakadályozzák az algák képződését, amelyek rabolják a növény tápanyagát.

Növényeknél használjon kis edényeket, használhat közönséges műanyagokat is. Lyukakat fúrnak az oldalain és az alján. Az aljzatot az edényekbe helyezzük. Fenntartja a gyökereket és tárolja a nedvességet. Felveheti duzzasztott agyagot, perlitet. Megfelelő kókuszrost, ásványgyapot. A legjobb, ha megismerkedik mindegyik előnyével és hátrányával, mielőtt eldöntené, melyik töltőanyagot használja.

A kompresszor jelentős szerepet játszik. Levegővel látja el az oldatot. Online megrendelhető. A lényeg az, hogy a mechanizmus erőteljes és csendes legyen. Az állatkereskedésben olyan csapokat kell vásárolnia, amelyek szabályozzák a kövek levegő kimenetét. Szüksége lesz egy spray palackra is.

Az oldat szintjét néhány centiméterrel az edény alja alatt állítjuk be. A gyökerek fulladásának megakadályozása érdekében nagyon fontos az összetétel szintjének ellenőrzése, nem lehet magas. A kompresszor időzítővel ellenőrizhető.

Alaposan közelítse meg a műtrágya választását. Meg kell tanulni, hogyan kell elkészíteni a tápoldatot, hogyan kell használni.

Vannak alternatív megoldások a hidroponikus rendszerek szervezésére. Tapasztalatokkal megértjük, hogyan lehet a rendszert minél hatékonyabbá tenni, melyik műtrágyát érdemes jobban megvásárolni, milyen hibák lehetnek a választásban és hogyan lehet ezeket elkerülni.

Ápolási tippek

Gondozási árnyalatok:

 • külső módszerrel végzett barkácsolás nem nappali fényben történik: a napon megnedvesített levelek megéghetnek;
 • érdemes a legjobb táplálkozási termékeket választani megbízható gyártóktól.

Jobb, ha műtrágyákat vásárol a nagy bevásárlóközpontokban; megrendelheti az online áruházban. A kis privát kioszkokban esély van alacsony minőségű termékek vásárlására. A felhasználók visszajelzései és az értékelések segítenek megrendelni az internetet.

Minőségi műtrágyák értékelése a hidroponikus rendszerek számára 2020-ig

Az alábbiakban egy besorolás ismerteti a műtrágyák jellemzőit. Olcsó és drága gyógyszereket egyaránt bemutatnak. Vélemény a vásárlói vélemények alapján.

Ásványi műtrágya Etisso

Az Etisso káliumot, foszfort és nitrogént tartalmazó folyadék. A kompozíció vitaminokkal és ásványi anyagokkal gazdagodik, amelyek jótékony hatással vannak a növényekre mind a vegetációs időszakban, mind a virágzási folyamat során. A gyártó azt állítja, hogy gyönyörű virágzatok és gyümölcsök képződnek, a lombozat lédús zöld színt kap.

Használati ajánlások:

 • a tápoldatot hetente egyszer cserélik;
 • A pH-t és az EC-t rendszeresen mérjük.

Átlagos ár: 414 rubel.

SpecifikációkÉrték
Térfogat és súly250 ml, 340 g.
AlkalmazásNövényzet és virágzás
N - P2O5 - K2O5.2-5.0-5.6
Növekvő típusHidroponika
Adagolás6,7 ml. 1 liter. víz
Ásványi műtrágya Etisso

Előnyök:

 • tápanyagban gazdag összetétel;
 • gyönyörű, hosszú virágú növények.

Hátrányok:

 • a költség meghaladja az átlagot, mivel a térfogat 250 ml.

Haladó hidroponika nő

Komplexum a gyors növekedéshez a vegetációs időszakban. Az Advanced Hydroponics kifejlesztette és szabadalmaztatta az egyedülálló holland Formula növény egészséges növekedési készletet. A Grow a három összetevő egyike. Minden növény számára alkalmas.

Átlagos ár: 554 rubel.

SpecifikációkÉrték
Térfogat és súly500 ml, 600 g.
AlkalmazásNövényzet és virágzás
N - P2O5 - K2O2.5 - 1.2 - 5.0
Növekvő típusHidroponika
Adagolás1-2 ml. 1 liter. víz
AlapjánBloom - Grow - Micro
Serkentők típusaiEnzimek - Végső megoldás - Grow-Bloom Excellerator - Gyökérstimulátor
Haladó hidroponika nő

Előnyök:

 • sokoldalúság: a vegetációs időszakban bármilyen növény számára alkalmas;
 • a megnövekedett kálium- és nitrogéntartalom "építőanyagot" biztosít, erősíti az immunrendszert, felkészül a virágzási szakaszba való átmenetre.

Hátrányok:

 • a költség meghaladja az átlagot.

Hydro vital, vitaminokkal és pH-beállítással, ETISSO

Vízi növények etetése. Hidroponikus termesztésre is használják. Érdemes elrejteni az üveget gyermekek és háziállatok elől. Kerülje a fagyást vagy a hipotermiát.

Átlagos ár: 350 rubel.

SpecifikációkÉrték
Hangerő500 ml
AlkalmazásMinden vízi növény táplálására alkalmas
Növekvő típusHidroponika
Adagolás10 ml. 3 liter. víz
Az összetételben lévő anyagok százalékos arányaNitrogén - 5,2%; vízoldható foszfátok 5,0% P2O5, vízoldható kálium-oxidok - 6,6% K2O5, 0,03% bór. Nyomelemeket és B1-vitamint is tartalmaz.
Hydro vital, vitaminokkal és pH-beállítással, ETISSO

Előnyök:

 • alacsony költségű;
 • kényelmes használat: a palack adagolóhengerrel van ellátva;
 • a tartály használat után újrahasznosításra vagy elégetésre kerül.

A felhasználók azt írják, hogy nem találtak hibát.

Hesi + PowerZyme + RootComplex

Komplex a buja virágzáshoz. Stimulánsokkal kiegészítve, amelyek növelik a gyógyszer hatékonyságát.

Öt elemből áll:

 1. A Hesi Hydro Growth alapvető tápanyag, magas tápanyag-koncentrációval. A vegetációs időszakban használják. Nemcsak hasznos komponensekkel látja el a növényt, hanem serkenti fejlődésüket is.
 2. Hesi Hydro Bloom - Támogatja a virágzást. Legjobb a Hesi PK 13/14 készülékkel használható.
 3. A Hesi PK 13/14 egy foszfor-kálium-kiegészítő, amelynek köszönhetően nagy virágzatok képződnek nagy mennyiségben.
 4. Hesi PowerZyme - Minden fejlődési ciklushoz szükséges tápanyagokat tartalmaz. Felgyorsítja az anyagcserét, fokozza az immunitást, erősíti a gyökereket, a leveleket és a szárakat.
 5. A Hesi Root Complex aminosavakat, vitaminokat és enzimeket tartalmazó stimuláns. Fiatal növények számára készült a gyors növekedés érdekében. Támogatja a felnőtt kultúrát transzplantáció és más stressz után.

Átlagos ár: 7 288 rubel.

SpecifikációkÉrték
Hangerő1000 ml. minden egyes üveg
AlkalmazásNövényzet és virágzás
Növekvő típusHidroponika
A készlet tartalmaÁsványi műtrágyák: Hesi Hydro Growth, Hesi Hydro Bloom, Hesi PK 13/14. Hesi PowerZyme enzim kivonat. Hesi Root Complex - serkenti a gyökér növekedését.
Hesi + PowerZyme + RootComplex

Előnyök:

 • gazdaságos felhasználás;
 • az adalékanyagok a kulturális élet minden szakaszában sokféle funkciót töltenek be;
 • komplex - tápanyagok koncentrátuma.

Hátrányok:

 • magas ár.

Flora sorozat HW + Ripen

A műtrágyák bármilyen típusú művelésre alkalmasak: talajon, hidroponikus és aeroponikus rendszerek alkalmazásával. A rendszer három termékből (FloraGro, Flora Bloom, Flora Micro HW) és egy adalékanyagból (Ripen) áll.

A Flora sorozat egy speciálisan kifejlesztett formula, amely a növényeket minden vitaminnal és ásványi anyaggal ellátja. Az egyedülálló komplexum lehetővé teszi elemei arányának és koncentrációjának megváltoztatását az élet különböző szakaszaiban. Az Ripen az élet utolsó szakaszára készült, elősegítve a tápanyagok felszívódását.

Átlagos ár: 2215 rubel.

SpecifikációkÉrték
Hangerő500 ml minden palackból 1 literes edények kaphatók.
AlkalmazásNövényzet és virágzás. A hidroponikához és a talajhoz.
N - P2O5 - K2O2.0 - 3.0 - 4.0
FogyasztásA készlet nyolc növény földi és kettő hidroponikus táplálására szolgál.
lora sorozat HW + Ripen

Előnyök:

 • serkenti a növekedést, növeli a virágzatok számát;
 • javítja a termés minőségét;
 • fokozza az immunitást;
 • az egyedülálló fejlődés támogatja a növényt az élet minden szakaszában.

Hátrányok:

 • viszonylag magas költségek.

A szobanövények gondozása nem korlátozódik az öntözésre, a talaj fellazítására. Etetni kell őket. Ehhez különböző gyártók kész kompozícióit használják. Valamennyi népszerű modell az optimális mennyiségű hatóanyagot tartalmazza. A megfelelő műtrágya a gyors növekedés és a jó termés garanciája.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *