A legjobb szabadtéri trambulinok hálóval a nyaralók számára 2020-ban

1

Gondolkodik, hogyan lehetne diverzifikálni a nyaralását a nyaralóban? Ügyeljen a trambulinra. Ezt a sporteszközt ugrásra, bukfencre és még néhány tornagyakorlatra tervezték. Növeli a fizikai aktivitást, növeli a vestibularis készülék állóképességét és endorfinok (örömhormonok) termelését okozza, edzi a szív- és érrendszert, és segít eltávolítani a káros anyagokat a szervezetből.

Ez érdekes! Szakértők szerint csak 8 perc ugrás helyettesíti a 3 km futást. Ugyanakkor nincs súlyos fáradtság, csak az erő és az energia hulláma. Eltereli a gyermekeket a mobiltelefonok és a számítógépek haszontalan szemlélődéséről, lehetővé téve a szórakozást.

A recenzió elolvasásával megtudhatja, hol érdemes kifizetni egy trambulint, és melyiket kell választania.

Milyen típusúak az utcai trambulinok

Az ugró felszerelés két típusra oszlik - felfújható és rugós. Azokban a nagy felfújható trambulinokon, amelyek a nyári parkokban állnak, a felfújható falak gyakran védelem szerepét töltik be. Másrészt a kicsik hálós anyagot használnak.

 • A felfújható trambulinok sűrű szövetből és filmvázból állnak. Kompresszor segítségével levegővel felfújva. Különböző, a gyermekek számára érdekes házak, csúszdák, kastélyok stb.
 • A rugóval terheltek magukból az emelvényből és egy fém alapból állnak. Vannak professzionálisak, ahol tornagyakorlatokat és amatőr trükköket hajthatnak végre - mindenki számára. Vannak komplett szettek kosárlabda palánkkal és labdával. Egészen a közelmúltban kezdték kiadni őket.

Az ugró felszerelés rugós, ahol a vászon horganyzott acélrugókkal van rögzítve a kerethez. Ellenáll a fizikai stressznek és az időjárási viszonyoknak. És rugótlan - az ugró platformot bővítő, rugók vagy lengéscsillapítók segítségével csatlakoztatják. Költségük nagyságrenddel magasabb, mint a tavasziaké.

Fő cél: működési elv

Ugráskor az a személy, aki lábbal ellök a lövedék aljától, átlagosan 10–40 cm magasra ugrik, függőleges helyzetben. A munkaterület a legnagyobb hatással a központban van. Minél közelebb van az élekhez, annál kisebb a rugók ellenállása. Annak megakadályozására, hogy gyermekek és felnőttek leesjenek a berendezésről, hálós kerítés van rajta. Védelmet nyújt a leesés ellen, és lehetővé teszi a történések megfigyelését. Maguk a szerkezetek rögzítőelemei és csatlakozói a szerelés után szőnyegekkel vannak bevonva, hogy elkerüljék a sérüléseket. Főleg habszivacsból készülnek. Tíz év alatti gyermekek számára egy trambulin szükséges, fém védőkerettel, hálós kerítéssel, állványokkal és stabil létrával.

Hogyan válasszunk

A trambulin kiválasztásakor fontos figyelni a következő tulajdonságokra:

 • Keret. Fémszerkezet, amely keretből, támaszokból és felső támaszokból áll. A keret profilozott acélcső alakú, amelynek átmérője meghaladja a 3,8 cm-t, a vastagsága 1,5-2 cm. Ha a keret vastagsága a meghirdetett ábra alatt van, akkor az összes dokkolási pontot fel kell fektetni. 2,0 cm-nél kisebb vastagságú csövön nincs hegesztett kötés.
 • Rugós rendszer. A vászon és a keret között található. Az esetleges ugrás és a fájdalommentes leszállás magassága a rugók hosszától és minőségétől függ.Sok gátlástalan gyártó 16,5 cm-nél kisebb rugókat használ. A 3–5 m átmérőjű kerek trambulinok esetében 21,5 cm-es rugó optimális, a 3 m-es átmérőjű berendezésekhez pedig 18,5 cm-es rugó elegendő.
 • Ugráló vászon. Rugalmas és tartós anyagból - polipropilénből (Permatron) áll, amely képes ellenállni a hőmérsékletesésnek és a magas páratartalomnak. A jó minőségű ugróvászonnak legalább 6 vagy 8 öltéssel kell rendelkeznie.
 • Rács. Védelmi funkcióval rendelkezik. Megszünteti egy személy veszteségét a trambulinból és a háziállatok megjelenését a vásznon. Szorosnak, jól varrottnak és biztonságosan rögzítettnek kell lennie a tartóvázhoz. Kétféle típus létezik. Keret - megvédi a háziállatokat és a gyerekeket attól, hogy használat közben a trambulin alá kerüljenek. Biztonság - megakadályozza, hogy az atléta edzés közben véletlenül kirepüljön a felszerelésből.

Jegyzet! Egyes gyártók az olcsóbb anyagok után a cellákat nagyobbá teszik, ami diszlokációhoz vezet. A kisgyerekek elakadhatnak.

 • Védőburkolat. Puha anyagokból (hab vagy más hab) készült a rugók eltakarására. Gyorsan elhasználódik, ezért időben kell cserélni az alkatrészeket. Teljesen el kell fednie a keretet és a rugókat, megbízható rögzítőhurokkal kell rendelkeznie a kerettel történő rögzítéshez.

A fő összetevők mellett vannak további részek is. Nem mindig vannak jelen az alapkonfigurációban, gyakran vásárolni kell ezen felül. De ezekre szükség van, különösen, ha a gyerekek a trambulint használják. Ez magában foglalja a létra és a védő ponyvát. Egy létra segíti a gyerekeket a mászásban, a napellenző pedig megvédi őket az esőtől és a széltől. Oroszország szinte teljes területén releváns. Átlagos ár 25 000 rubeltől.

Ezen sportfelszerelés kiválasztásakor azt is figyelembe kell venni, hogy a trambulinon elhelyezett emberek száma egyenesen arányos annak átmérőjével. Egy gyermek esetében a méret egy és másfél méter, két - három méter, négygyermekes család esetében - négy és fél méter lehet.

A trambulinok különböznek a bennük lévő rugók számától:

 • Körülbelül 30-50 rugó. Egy kis trambulin, amelyet óvodás korú gyermekek számára terveztek, és amire csak át lehet ugrani.
 • 50 és 70 év között. - Iskolás gyermekek számára alkalmas.
 • 70-100 db. Alkalmas tizenévesek és felnőttek számára. Az ugrás hossza körülbelül egy méter. Kis torna trükkök hajthatók végre.

Kétféle háló elrendezés létezik - külső és belső. Az elsőben a háló a csatornák között feszül, a másodikban a hálót az állványok felső pontjai és az ugrópálya éle közé erősítik. A második lehetőség biztonságosabb.

Vásárláskor figyeljen a gyártó márkájára, a vásárlói véleményekre, a teljes készlet összetételére és kiegészítésének képességére, a pótalkatrészek rendelkezésre állására.

A 10 legjobb trambulin a nyaralók számára

Ez a cikk bemutatja a minőségi modellek besorolását, valamint a nyaralók hálójával rendelkező trambulinok legjobb gyártóit, részletes leírással és jellemzőkkel. Azt is megtudhatja, hogy az egyes bemutatott modellek mennyibe kerülnek. A kiválasztási kritériumok nemcsak a gyártótól és az ártól, hanem a funkcionalitást befolyásoló egyéb tényezőktől is függenek.

Optifit Like 16ft (tetővel)

A minősítést egy acél vázzal és 6 horganyzott lábbal kezdjük, amely megbízhatóan és stabilan megakadályozza a lengést és a lazulást. Megbízható csavarok kötik össze az állványokat a kerettel. Ennek az erős kapcsolatnak köszönhetően a trambulin nem dől el és nem borul meg. A keret minden fémrésszel védett a korróziótól. A készlet tartalmaz egy rácsot, amely 8 ponton van rögzítve. Ennek eredményeként 360 fokos tér körül mozog. Van egy lépcső is a szerkezet felmászására.

Optifit Like 16ft (tetővel)

Előnyök:

 • védőhatárral;
 • terhelés 150 kg-ig .;
 • az alsó hálón zsebek vannak.

Hátrányok:

 • magas ár.

Költség: 63 000 rubeltől.

Unix 14ft Supreme

Ez a képviselő mindennapi használatra alkalmas felnőttek és gyermekek számára egyaránt. A modell ideális kültéri telepítéshez, mivel a gyártás során felhasznált összes anyag védett a nedvességtől, az ultraibolya sugárzástól és a hőmérsékleti rezonanciától.Robusztus modell, horganyzott acélból és kopásálló permatronból, valamint 4 réteg PVC-ből. Biztonsági hálóval, létrával és csapokkal rendelkezik. Ennek a modellnek a népszerűsége meglehetősen nagy a többiekhez képest.

Unix 14ft Supreme

Előnyök:

 • 170 kg-ig kibír;
 • robusztus támasztórendszer és x-csatlakozó keret;
 • a támasztólábak W alakúak.

Hátrányok:

 • drága.

Költség: 35600 rubeltől.

DFC Kengoo 16FT-TR-E

Készlet hat lábon, amely képes elviselni a 220 kg-os terhelést. A kerek keret erős és stabil, így egyszerre több ember is rajta lehet. Az acél elemek biztonságosan vannak rögzítve. A 108 rugóból álló rugótömb védett a nyújtás ellen. A modell szélei a háló köré vannak tekerve, ami lehetővé teszi, hogy szabadon járhasson a trambulinon, anélkül, hogy leszállna róla. Állványok száma - 6. A kijáratot és a bejáratot cipzárral és reteszekkel zárják le. Van egy létra a könnyű feljutáshoz.

DFC Kengoo 16FT-TR-E

Előnyök:

 • ellenáll a nagy terhelésnek;
 • eredeti színek.

Hátrányok:

 • nem.

Ár: 32 760 rubeltől.

Hasttings Sky 13ft

Az ügyfelek véleménye szerint ez a legjobb képviselő a sorban. Nagyon alkalmas a gyermekek kikapcsolódására, mivel a felület puha, és nem fog ártani a gyermeknek. Könnyen telepíthető talajra, fűre vagy homokra. Nem igényel további rögzítőelemeket.

Hasttings Sky 13ft

Előnyök:

 • ellenáll 160 kg-ig;
 • stabil lábak;
 • megfelel az összes előírt követelménynek.

Hátrányok:

 • nem található.

Ár: 34 700 rubeltől.

Kogee International Group Super Oval

Felszerelés ovális ugrásokhoz. Biztonságos és megbízható használat. Az üvegszálas ív megvédi a boundert a kieséstől. A tartós acélból készült dupla lábak biztonságosan támogatják a szerkezetet, és megakadályozzák annak felborulását. A fém alkatrészek védve vannak a korróziótól. Kompakt formája miatt kis külvárosi területre alkalmas.

Kogee International Group Super Oval

Előnyök:

 • széles vászon - 2,85 x 4,8 m;
 • kompakt.

Hátrányok:

 • ellenáll akár 130 kg-os terhelésnek;
 • nincs létra.

Költség: 33 000 rubeltől.

Unix 12ft kívül

Megfelelő lehetőség az országban történő telepítésre. Könnyen összeszerelhető és felszerelhető bármilyen felületre. Ugrás közben nem leng. Az összeállításban felhasznált anyagok ISO 9001 szabvány szerint védettek és nagy szilárdságú acélból készülnek. Az ugródeszka permatronból készül. Keret és rugó PVC borítással, védőszőnyeggel.

Unix 12ft kívül

Előnyök:

 • nagy színválaszték;
 • létrával;
 • a készlet tartalmaz egy létrát és karókat.

Hátrányok:

 • nem található.

Költség: 2500 rubeltől.

Hasttings Mini 54 ″ (védőhálóval)

Költségvetési, miniatűr és beltéri modell egyaránt telepíthető otthon és személyes telken. Az acél, az erős váz és a permatron feszültség garantálja a stabil helyzetet. Annak megakadályozására, hogy az ugró a határokon kívülrepüljön, védő és sűrű hálót kell rögzíteni. A vásárlók szerint az ilyen berendezések ugrásai puhák és simaak. A kerület mentén elhelyezheti a szőnyegeket, amelyek a készletben találhatók. Anyaga habszivacs és PVC szövet.

Hasttings Mini 54 ″ (védőhálóval)

Előnyök:

 • kiváló minőségű alkatrészek;
 • könnyen összeszerelhető és szétszerelhető a szerkezet;
 • olcsó;
 • alsó hálóval;
 • biztonságos modell.

Hátrányok:

 • ellenáll a súlynak 50 kg-ig.

Költség: 7000 rubeltől.

Bondy Sport 8FT

Ez a modell legfeljebb 150 kg-ot képes kibírni. A rugók nagy száma hozzájárul az erőteljes, de ugyanakkor sima ugráshoz. Az L alakú bejáratot háló képezi, és cipzárral van rögzítve. Ahhoz, hogy a gyermekek teljes biztonságban ugorhassanak, reteszelő rögzítők vannak. Az üvegszálas rúd megakadályozza a burkolatok gördülését.

Bondy Sport 8FT

Előnyök:

 • elfogadható ár;
 • egyszerű telepítés;
 • 5000 órán át tesztelték.

Hátrányok:

 • nem található.

Költség: 12 000 rubeltől.

Unix 10 láb zöld mellett (3,05 m)

Ma az értékesítés vezetője. A tartósság, az egyszerű használat és a biztonság különbözik. A modell gyermekeknek készült, ezért minden biztonsági kritériumnak megfelel. A készlet 2 hálót tartalmaz.A magasság 220 cm, a megengedett legnagyobb súly pedig 150 kg.

Unix 10 láb zöld mellett (3,05 m)

Előnyök:

 • a készlet tartalmaz egy létra;
 • univerzális (alkalmas felnőttek és gyermekek számára).

Hátrányok:

 • nem.

Ár: 28490 rubeltől.

EVO Jump Cosmo 8ft zöld (2,44m)

A robusztus felépítés és az egyszerű összeszerelés miatt a szegmens népszerű modell. Képes örömet okozni a gyerekeknek és örömet a felnőtteknek. Védőhálóval rendelkezik, és ellenáll a 150 kg-os terhelésnek.

EVO Jump Cosmo 8ft zöld (2,44m)

Előnyök:

 • könnyű és sima ugrások;
 • a rugók nem állnak ki;
 • a szerkezet nem tántorog.

Hátrányok:

 • nem található.

Ár: 16990 rubeltől.

Javaslatok hasznos tippek a használat során

Sporteszköz vásárlásakor vegye figyelembe az összes tényezőt: kinek vásárolja meg, hogyan gyűjti és tárolja. Kövesse a gyártó utasításait, ahol az adott termék teljes készletét a lehető legrészletesebben ismertetik.

Ügyeljen a következő irányelvekre:

 • Mivel a lövedéket nyílt helyre telepítik, alatta ne legyenek kövek vagy növényi gyökerek. Gyakori esőzés esetén polietilént helyezhet el. Minden lábnak szilárdan kell állnia a felületen, különben lehetséges a tartó keret deformációja.
 • A szerkezet körül más és két méter széles és körülbelül hét méter magas szabad térnek kell lennie. Ne legyenek vezetékek és ruhaszárító vezetékek.
 • A trambulin megfelelő felülete a szennyeződés, nincs beton vagy aszfalt.
 • Ugráskor nem szabad éles fémrészekkel ellátott ruhákat és ékszereket viselni - eltörheti a vásznat vagy a hálót. Ugyanezen okból nem lehetnek olyan háziállatok, amelyek karmukkal lyukat tehetnének.
 • Rendszeres higiénia. Kerti tömlővel történő mosás vagy nedves ruhával történő törlés eltávolítja az összes szennyeződést és meghosszabbítja a termék élettartamát.
 • A felnőtteknek havonta ellenőrizniük kell a sporteszközöket, különös tekintettel a csomók és rögzítések szilárdságára. Mivel egyes alkatrészek elhasználódnak, ki kell cserélni őket.
 • A trambulin nem használható, amíg az összeszerelés befejeződött. Ügyeljen a horganyzott csövekre, azok rozsdásodhatnak. Ebben az esetben csiszolópapírral kell átengedni őket, és egy nem mérgező lakkal kell bevonni;
 • Nem ajánlott alacsonyabb hőmérsékleten használni. Kerülje a hirtelen hőmérséklet-változásokat;
 • Győződjön meg arról, hogy a közelben nincs égő tűz. Szeles időben a szikrák és a szén jelentős távolságot képes megtenni, és károsíthatja a vásznat és a védőhálót;
 • A nagy szélben történő ugráshoz használt felszerelések károsíthatják önmagukat, és embereket károsíthatnak. Ezért kedvezőtlen időjárási körülmények között száraz helyen kell összegyűjteni és tárolni;
 • A téli szezonban összeállítva és zárt, száraz helyiségben tárolják.

Kiválasztási hibák

Sok potenciális vásárló hajlamos ugyanolyan hibákat elkövetni, mint például:

 • A választás a legalacsonyabb ár elvén alapul, feltételezve, hogy az összes trambulin egyforma.
 • A gyártó elemzésének hiánya. Ki gyártja ezt a terméket, ki a márka tulajdonosa. Gyakran rá van írva a termékre, hogy Európából vagy Amerikából származik, de a valóságban csak iroda van, és maga a termelés kézműves, valahol Kínában. Megfelelő ellenőrzés hiányában a trambulin rossz minőségű lesz (rossz ragasztás vagy összeszerelés, rossz minőségű anyag, az előzetes ellenőrzés hiánya az üzem falai között).
 • A termék működésével kapcsolatos minden szempontot előre nem veszünk figyelembe. Hány embernek és hány éves férőhelynek kell lennie, hol fog állni, van-e elegendő szabad hely a személyes telken.
 • Nincs információ a pótalkatrészek rendelkezésre állásáról a gyártótól és a forgalmazótól, például a rugóktól és a vázrészektől, mivel ezek az alkatrészek kopnak a leggyorsabban. Ellenkező esetben az első sérüléskor a szimulátor egy halom felesleges szemétté válik.
 • Saját összeállításkor nincs egyértelmű utasítás orosz nyelven. A szerelési lépések részletes leírása nagyban megkönnyíti munkáját;
 • Nincs garancia. A garancia 1-5 év. Kérje meg az áru szállítójától a megfelelő dokumentumot a gyártó bélyegzőjével.

Most már könnyen megértheti, melyik trambulint érdemes jobban megvásárolni gyerekeknek vagy felnőtteknek.

Olyan jó ugróeszközök kiválasztása, amelyek örömet szerezhetnek Önnek és családjának a nyaralóban, nem is olyan nehéz. A legfontosabb az, hogy kövesse az összes fenti tippet, és a szeme elé állítsa a megvásárolni kívánt termék pontos verzióját. A helyes összeszerelés, telepítés és üzemeltetés pedig meghosszabbítja az élettartamot és a vásárlás örömét.

1 MEGJEGYZÉS

 1. Jó nap! Kérem, segítsen nekem egy trambulin kiválasztásában ??
  Költségvetés 25000, 13-14 hüvelyk belső háló ... ... és akkor összezavarodtam
  Nagyon várni fogok

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *