💡 A legjobb UV lámpák 2020-ra

0

Kezdetben az ultraibolya lámpákat kizárólag orvosi területen használták. De a termelés növekedésével megjelentek a háztartási szükségletek és a termelés. Arra is használják, hogy felismerjék a hamis számlákat és megtisztítsák a vizet a kútból. Ennek oka az a tény, hogy az ultraibolya fénynek számos hasznos tulajdonsága van.

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői elkészítették Önnek a legjobb ultraibolya lámpák minősítését 2020-ra.

Az UV-lámpák célja és jellemzői

Egy ilyen eszköz az UV sugárzás mesterséges forrása, amely részben helyettesítheti a napfényt. Szépségszalonokban egyenletes barnulásra használják, és megtisztítja a levegőt a baktériumoktól és a vírusoktól is, ami nagyon fontos a zárt helyiségekben.

A tudósok minden évben új előnyöket fedeznek fel egy ultraibolya forrásból. Tehát egyes termékek fokozzák az emberi immunitást, miközben komplikációk nélkül hatnak. Az ilyen izzók hozzájárulnak a D-vitamin mesterséges termeléséhez, különösen az influenza és a hideg évszakban. A villanykörtének köszönhetően felgyorsul az anyagcsere és a szerotonin termelődik, ami befolyásolja a hangulatot.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy az eszköz baktericid tulajdonságokkal rendelkezik, nemcsak az orvostudományban, hanem otthon is alkalmazható. Ez lehetővé teszi, hogy télen is mindig egészséges legyünk. Az ultraibolya lámpa használata hozzájárul:

 • A vitaminhiány megelőzése;
 • Javítja a hangulatot és megakadályozza a mély depressziót;
 • Pozitív terápiás hatása van;
 • Lehetővé teszi néhány bőrhiba kiküszöbölését;
 • Megtisztítja a vizet a baktériumoktól;
 • Hamis számlák felderítése.

Ez a lista több oldalra is kiterjeszthető. Ugyanakkor fontos megérteni, hogy az egyes területekhez meghatározott típusú UV-lámpákat használnak, nincsenek univerzális modellek, amelyek az egyes területeken használhatók.

Hogyan működik az UV fényforrás?

A termék külső kialakítása hasonlít egy szabványos lombikhoz, vannak olyan változatok is, amelyek csőből készülnek, amely tartós uviol üvegből és elektródákból készül. A tok teljesen lezárt, por nem kerül be. Ennek a folyamatnak a végrehajtásához műanyagot vagy speciális üveget használnak, minden a termék céljától függ. Reflex- és foszforrétegek vannak jelen, amelyek a külső részre kerülnek. A higanygőzök a tokban vannak, nekik köszönhetően fénylik.

Népszerű modellek

Ma a gyártók több tucat különböző UFO-opciót gyártanak. Egyesek alkalmasak otthoni használatra, mások az iparban vagy az orvostudományban. A megfelelő modell kiválasztásához fontos ismerni az egyes teljesítmények fő előnyeit és különbségeit.

Kvarc

Az UFO ezt a nevet a kvarcüveg miatt kapta, amelyből a fő rész készül. Belül a lombikot egy speciális gázzal töltik meg.Korábban ez az eszköz nagyon népszerű volt, és jó fényáteresztést biztosított. Mára ez a lehetőség háttérbe szorult, mivel megbízható és tartós modellek jelentek meg.

A kvarc egyik legjobb alternatívája az uviol üveg. A legtöbb modern izzók csak ebből az anyagból készülnek. Ezt könnyen megmagyarázhatja az a tény, hogy egy ilyen kialakítás csökkenti az ózonkibocsátást, ellentétben a kvarc modellekkel. Ezért a gyártók egyre inkább ilyen üvegből gyártanak termékeket.

Csíraölő lámpák

A készülék egy szokásos izzó, benne higanygőzzel. A termék gyártása során speciális üveget használnak, amely csak bizonyos mennyiségű UV-sugarat enged át. Ez a megoldás hozzájárul a baktériumok és vírusok hatékony elpusztításához.

A termék előnyös tulajdonságai ellenére tilos sokáig bent maradni a szemüveg és a ruha használata nélkül. De a készülék kikapcsolása után nem szükséges a helyiség szellőztetése, mivel a helyiség tisztításának folyamán nem szabadul fel káros anyag.

Lumineszcens modellek

Ez az opció ugyanúgy működik, mint a hagyományos fénycsövek. A modellek speciális üvegcsövekből készülnek, amelyek belsejét foszfor borítja. A megoldás sajátossága, hogy a réteg lumineszcenciára képes, ha elektromos energiát szolgáltatnak.

A belső teret inert gáz és higanygőz tölti be. Ez utóbbiak szükségesek az ultraibolya sugárzáshoz, ez csak elektromos áram hatására történik. Ennek a megoldásnak az a sajátossága, hogy a ragyogás jellegzetes UV-árnyék nélkül jelentkezik, ami pozitív hatással van a megvilágításra.

Az ember csak a szokásos nappali fényt látja, nincs kékes szín. Ez annak a speciális anyagnak köszönhetően vált lehetővé, amelyből a lombikot készítik. Az üveg nem bocsát ki UV-sugarakat, hogy természetes fényt teremtsen. Ebből azonban lehetetlen barnulást szerezni, ezért a szépségszalonokban kvarc bevonattal ellátott fénycsöveket használnak.

Amalgám kivégzések

A kialakítás fő jellemzője a biztonság. Mivel a vegyi anyagokat hozzáadják a higanyhoz - bizmuthoz és indiumhoz. Megkötik a higanyt, így biztonságosan használhatók még sérült lámpák esetében is. A testre gyakorolt ​​negatív hatást nem azonosítottak. De még mindig szükséges a fényforrás cseréje.

Az amalgámlámpák a biztonságuk mellett nem okoznak szennyezést. A felületen vagy a belsejében nem keletkezik nyom vagy por, még akkor sem, ha a készülék lejár. Ugyanakkor a készülék teljesítménye nem csökken, éppen ellenkezőleg, annak a ténynek köszönhetően, hogy a gőzök csapadékként nem esnek ki, ez a mutató növekszik.

UFO hatókör

Ha megnézzük az ultraibolya izzókat, azok mindenhol megtalálhatók: az üzletektől az ipari gyártásig. Alapvető termék, amely védelmet nyújt a veszélyes baktériumok ellen, és erősíti az immunrendszert is.

Víztisztításhoz

Az ilyen termékek nélkülözhetetlenek a víztisztításhoz. Az ultraibolya sugárzás pozitív hatása hozzájárul a folyadék fertőtlenítéséhez. Minden káros mikroorganizmus megsemmisül. A folyamat végén az illető minőségi italt kap, amely készen áll arra, hogy hosszan tartó forrás nélkül inni tudjon.

Annak érdekében, hogy egy ilyen eszközzel csak pozitív eredményt hozzunk létre, fontos, hogy ne csak az áramlási sebességre figyeljünk, hanem a folyadék belsejében található káros anyagok tartalmára is. Az utolsó pont teljesítéséhez vízmintát kell adnia a megfelelő hatóságoknak, például a Rospotrebnadzornak.Egy másik paraméter, amelyet nem szabad elfelejteni, a víz hőmérséklete. Ennek elfogadható szinten kell lennie, alacsonyabb vagy már nem megengedett, mivel ez negatívan befolyásolja a tisztítási eredményt.

Az utolsó dolog, amire emlékezni kell, az az eszköz időben történő cseréje. Ha a lejárati idő lejár, jobb, ha azonnal kicseréli a terméket egy újra. Tehát a tisztítás hatékonysága nem csökken, hanem a szinten marad.

Kezelő lámpák

Hasonló modelleket alkalmaznak az orrfolyás vagy a torokfájás megelőzésére. E lámpák megkülönböztető jellemzője az ultraibolya hullámok rövid hullámhossza. Annak érdekében, hogy a kezelés folyamata gyors és hatékony legyen. A készlet kúpos fúvókákat tartalmaz.

Leggyakrabban ilyen kezelést írnak elő rhinitis, sinusitis, influenza, tonsillitis stb. A napi kórházi látogatással a hatás nem fogja sokáig várni. Ugyanakkor a test biztonsága magas szinten marad.

Az ilyen előadások elengedhetetlenek az influenza és a hideg évszakban. Az eszköz vírusos és veszélyes bakteriális fertőzések megelőzésére használható. De nem ajánlott ezt önállóan megtenni, mielőtt jobb lenne felkeresni egy orvost, aki minden családtag számára elkészíti az optimális adagot és kezelési rendet.

Ha egy személy allergiás az UV fényre, a gennyre, az onkológiai folyamatokra vagy a tuberkulózisra, akkor tilos ilyen izzókat használni, mivel ez nem vezet semmi jóhoz.

Készülékek terráriumokhoz

Ha egy személynek sivatagi hüllői vagy pókjai vannak, fontos, hogy állandó ultraibolya fényforrást biztosítson számára. Ennek a folyamatnak a jelentősége az, hogy a villanykörte elősegíti a D3-vitamin termelődését, amely elengedhetetlen minden hüllő számára. Ezenkívül nekik köszönhetően a kalcium jobb felszívódása következik be.

Az ilyen eszközök megakadályozzák az angolkór kialakulását a teknősökben és megakadályozzák a héj deformációját. A termék használata előtt azonban fontos megismerkednie az ajánlott sugárzási dózissal, a fényforrást csak éjszaka szabad kikapcsolni, a fennmaradó idő alatt pedig bekapcsolni.

Virágnövény lámpák

Ősszel és télen a növények többsége elpusztul, mivel hiányzik a normál ultraibolya sugárzás. Ha egy személy üvegházban termeszt virágot és növényzetet, jobb, ha előre megvásárolja a megfelelő lámpákat. Költségük megfizethető szinten van, míg a hatékonyság másnap megtérül.

Az ultraibolya fény hozzájárul a fotoszintézis folyamatának normális lefolyásához. Ezért a virág növekedése télen is állandó lesz. Természetesen az ember használhat LED-es fényforrást, mivel ez gazdaságosabb, de UV-lámpák használata esetén a felhasználónak csak napi 20 percig kell besugárzania a növényeket. Ez jelentős előnyt jelent egy hosszú ideig bekapcsolt LED-del szemben.

A legjobb háztartási gépek értékelése

Nuobi UVC-20W (E27)

Minőségi modell, amely alkalmas különféle baktériumok elpusztítására zárt terekben. A felszabadult ózon nem árt az embernek, de jól fertőtleníti a ruhákat és a cipőket. A készülék normál elektromos hálózaton működik, az E27 alaptípus. A lombik U alakú. A termék élettartama rövid - 8000 óra, de ez ritka használatra elegendő. A gyártó egy év garanciát hosszabbít meg a termékre.

Az átlagos ár 1600 rubel.

Nuobi UVC-20W (E27)

Előnyök:

 • Hatékonyság;
 • A ruhák jó fertőtlenítése;
 • Kényelmes forma;
 • Standard alap;
 • A pénz értéke;
 • Nem bocsát ki káros anyagokat.

Hátrányok:

 • Nem található.

Camelion LH26-FS / BLB / E27

Olcsó termék, amely minden otthonban megtalálható. A készülék csatlakoztatása szabványos talppal történik. Az izzó virágai sötétkék színűek, ezért a világítás nem biztos, hogy elég. A bejelentett élettartam 5000 nap. A termék teljesítménye 26 W, ami elfogadható érték, és napi használat mellett nem éri el a költségvetést.

640 rubel áron értékesítik.

Camelion LH26-FS / BLB / E27

Előnyök:

 • Kényelmes használat;
 • Élettartam;
 • Kiváló minőségű ház;
 • Alacsony költségű;
 • Egyszerű kapcsolat.

Hátrányok:

 • Jelentősek nincsenek.

Nomoy Pet UV 10.0 kompakt hüllő 13W

A lámpát terráriumba történő beépítésre tervezték. A jó ultraibolya sugárzásnak köszönhetően a sivatagi hüllők jól fogják érezni magukat, emiatt megnő az étvágyuk és az aktivitásuk. A sugárzás intenzitása átlagos, ami előny, mivel még ez a mennyiség is elegendő a hasznos vitaminok szintéziséhez. Javasoljuk, hogy 4-6 órán keresztül kapcsolja be a készüléket. A tervezés másik jellemzője az energiatakarékos eszköz.

Az átlagos költség 1120 rubel.

Nomoy Pet UV 10.0 kompakt hüllő 13W

Előnyök:

 • Kényelmes és gyors csatlakozás;
 • Megbízhatóság;
 • Tartósság;
 • Közepes fény;
 • Biztosítja a vitaminok termelését;
 • Optimális ár.

Hátrányok:

 • Nem található.

Repti Állatkert ReptiSol Daylight (2015LL)

Egy másik hasznos lehetőség terrárium használatra. Kellemes és természetes fényt biztosít, amelyet a hüllők szeretni fognak. A termék 45 cm hosszú és maximális teljesítménye 15 W, ami gazdaságos megoldást jelent. A berendezés szabványos mérete - Т8. Nincs UV árnyalat, a készülék bekapcsolása után a szín hasonlít a szokásos nappali fényre.

Az átlagos költség 540 rubel.

Repti Állatkert ReptiSol Daylight (2015LL)

Előnyök:

 • Alacsony ár;
 • Jó hatékonyság;
 • Jövedelmezőség;
 • Tartósság;
 • Természetes szín;
 • Pozitív hatás a vitaminok szintézisére.

Hátrányok:

 • Nem található.

A legjobb professzionális termékek értékelése

Dermalight ultraibolya lámpa 311 UVB

A fototerápiára tervezett minőségi eszköz. Psoriasis, vitiligo, mycosis stb. Kezelésére szolgál. A test műanyagból készült. Normál elektromos hálózatról táplálja. Az irányítást egy speciális panel segítségével végzik. A termék fő jellemzője a tartósság és a pozitív eredmények több ultraibolya terápia után.

Áron értékesítve: 7 890 rubeltől.

Dermalight ultraibolya lámpa 311 UVB

Előnyök:

 • Pozitív hatással van a bőrre;
 • Tartósság;
 • Robusztus test;
 • Megfizethető ár;
 • Távirányító.

Hátrányok:

 • Nem található.

SD-1051

A terméket körömszalonban való használatra szánják. Kiváló minőségű hűtőrendszer létezik, amely növeli a biztonságot és a kényelmet munka közben.

Annak megakadályozására, hogy a bőr száradás közben kellemetlen érzést érjen el, van egy automatikus fűtési funkció. A készülék másik jellemzője a beépített mozgásérzékelő, amely pozitív hatással van a hatékonyságra. Teljesítmény - 48 W. A termék élettartama 50 000 óra. 6 hónap garancia van.

Az átlagár 8000 rubel.

SD-1051

Előnyök:

 • Mozgásérzékelő;
 • Robusztus és kompakt test;
 • Hatékonyság;
 • Automatikus fűtési funkció;
 • Nem szárítja a bőrt;
 • Kifinomult hűtőrendszer.

Hátrányok:

 • Nem található.

SPHERE-911

Gyönyörű és hatékony csíraölő lámpa, amely megtisztítja a helyiséget a káros mikrobáktól. Ebben az esetben a cselekvési terület 40 négyzetméter. m., ami jó mutató az orvosi berendezések számára.

Három működési mód létezik - gyors, közepes és alapos tisztítás. A különbség az időben rejlik, amely 15, 30, illetve 60 perc. A vezérlést egy speciális panel segítségével hajtják végre.

Az átlagos költség 4 990 rubel.

SPHERE-911

Előnyök:

 • Egyszerű vezérlés;
 • Kiváló minőségű tisztítás;
 • Univerzális alkalmazás;
 • Tartósság;
 • Kényelem;
 • Modern design.

Hátrányok:

 • Nem található.

Velda UV-C UNIT 36 W

Minőségi eszköz, amellyel a zöld tó tiszta és jól karbantartott tóvá válik. Sőt, a munka folyamata nem igényel sok időt. A berendezés működése során az összes káros parazita megsemmisül, az algák is elpusztulnak. Ez hozzájárul a halak kedvező növekedéséhez és fejlődéséhez.

Áron értékesítve: 16 570 rubeltől.

Velda UV-C UNIT 36 W

Előnyök:

 • Hatékonyság;
 • Gyors eredmények;
 • Hosszú élettartam;
 • Erő;
 • Kényelmes alkalmazás.

Hátrányok:

 • Nem található.

Végül

Egészségügy, víztisztítás, baktériumok elpusztítása, hamis bankjegyek észlelése - az ultraibolya lámpa bármilyen feladatot képes kezelni.Ugyanakkor bármelyik árszegmensben talál megfelelő lehetőséget. Ha van tapasztalata a minősítésben leírt modellek vagy érdekesebb képviselők használatáról, mondja el nekünk erről a megjegyzéseket.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét