👍 A legjobb Wi-Fi jelerősítők 2020-ra

0

A Wi-Fi megnyitása lehetővé tette a felesleges vezetékektől való megszabadulást, és lehetővé tette az összes rendelkezésre álló eszköz csatlakoztatását az internethez. Van azonban egy hátránya - korlátozott hatály. Ezért az egyik helyiségben a jelszint magas lehet, a másikban pedig még az egyik csík is alig akad el.

A lefedettség növelése érdekében két dolgot tehet: vásárolhat új útválasztót vagy telepíthet egy átjátszót. Ez utóbbi lehetőség a legelőnyösebb, mivel pénzt takarít meg. De előtte meg kell értenie az eszköz funkcionalitását, és meg kell határoznia az erősségeket és gyengeségeket.

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői elkészítették Önnek a legjobb Wi-Fi jelerősítők minősítését 2020-ra.

Ugyanaz a jelerősség mindenhol

Az erősítőnek több neve is van, de ennek az eszköznek a lényege ugyanaz - növeli a hatótávolságot és a jelet. A műszer automatikusan csatlakozik a fő útválasztóhoz, és lemásolja a fő hálózati információkat. Ezután a készülék elkezdi sugározni a fogadott adatokat a megadott helyen.

A funkció lehetővé teszi a lefedettség és a kapcsolat minőségének növelését. Ebben az esetben a felhasználó műveletei minimálisak. Nem történik bontás. A készülék csatlakoztatható konnektorhoz vagy USB-n keresztül. Minden a választott modelltől függ.

Az átjátszó olyan emberek számára alkalmas, akiknek a ház vagy lakás egyes területein gyenge a lefedettsége. És azoknak a felhasználóknak is, akiknek rövid időn belül meg kell növelniük a csatlakozási sebességet, vagy több számítógéphez vagy laptophoz kell "zökkenőmentes" kapcsolatot létrehozniuk.

A választott kritériumok

A berendezéseket csak a célok és a funkciók alapján szabad kiválasztani. A drága opciók megvásárlása nem mindig helyes döntés. Nem szabad megfeledkeznünk a maximális adatátviteli sebességről sem. Jobb olyan eszközt vásárolni, amelynek csak olyan hasznos lehetőségei vannak, amelyeket az ember mindig használni fog.

Hány antenna szükséges

Az üzletekben olyan replikátorokat árulnak, amelyek több külső vagy belső antennával rendelkeznek. Ha például eszközt vásárol egy raktárhoz, ne feledje, hogy a külső elemek erőteljesebbek és érzékenyebbek. Otthoni használatra azok a termékek, amelyeknél az antennák a test alatt helyezkednek el, meglehetősen alkalmasak. Természetesen a felhasználótól megfosztják a jel irányának beállításának lehetőségét, de egyeseknek nincs rá szükségük.

Vannak lehetőségek, ahol levehető antennák vannak. Ennek az eszköznek gyakorlati alkalmazása van, például kényelmes tárolni vagy különböző területekre mozgatni. A gyenge antennákat könnyen kicserélhetjük erőteljesekre, ami lehetővé teszi a magas jelszint elérését távolról.

Az erősítőben az antennák maximális száma 4. De ez csak a drága szegmens eszközeiben található meg, a költségvetési megoldásokban csak 1-2 van, de néha ez is 3. Fontos figyelembe venni a számot, mivel a készülék hatótávolsága és terhelése ettől függ.

Az átviteli tartományt olyan paraméter befolyásolja, mint az adó teljesítménye.A maximális érték 20 dBM. Olcsó eszközöknél ez az érték alacsonyabb. Ha egy személynek két azonos eszköze van, amelyeknek hasonló az ára és a paraméterei, akkor jobb, ha azt az eszközt részesítjük előnyben, ahol a teljesítmény nagyobb. Kívánt esetben csökkenthető, de nem lehet a beállított érték fölé emelni.

A frekvenciatartomány fontossága

A legtöbb eszköz 2,4 GHz-en működik, de vannak 2,4 / 5 GHz-es modellek is. Annak érdekében, hogy a jel a lehető leggyorsabban továbbítható legyen, válassza ki a megfelelő átjátszót ehhez a jellemzőhöz. Fontos időt szánni erre, mivel nagyobb frekvenciájú erősítő vásárlásakor nagy a valószínűsége annak, hogy egy személy nem tudja beállítani a megfelelő működést.

Ha nem akar sokáig foglalkozni ezzel a kérdéssel, akkor előnyben részesítse az univerzális modelleket, amelyek két frekvenciával működnek. Bár az ilyen termékek ára magasabb, egy személy megbízható eszközt kap, amely különféle útválasztókkal működik, miközben nem lesz hálózati megszakítás. Ezenkívül az ilyen megoldás kényelmes, mert ha az útválasztó meghibásodik, akkor nem kell új átjátszót vásárolnia hozzá.

Szükségem van-e Ethernet portokra

Egyes erősítők több Ethernet csatlakozóval vannak felszerelve, ami lehetővé teszi a berendezés nemcsak átjátszóként történő használatát, hanem teljes értékű hozzáférési pontot is készíthet belőle, ami bizonyos helyzetekben hasznos lehetőség lehet.

Az ilyen kikötőnek más célja is van. Például hála neki, a felhasználó rövid időn belül csatlakoztathatja a fő routert az erősítőhöz. Ez az opció lehetővé teszi a készülék csatlakoztatását egy több tíz méterre található útválasztóhoz. De fontos megérteni, hogy egy ilyen kábel ára magas lesz.

Az Ethernet port másik alkalmazása olyan eszközök csatlakoztatása, ahol nincs beépített modul. Tehát a berendezés lehetővé teszi, hogy csatlakozzon egy másik helyiségben található számítógéphez. A jelszint magas lesz, nem történik megszakítás.

Ha nemcsak PC-t, hanem laptopot, TV-t, házimozit stb. Is csatlakoztatnia kell, akkor több portos átjátszót kell vásárolnia. Egy ilyen termék kiválasztásakor nem szabad megfeledkezni az átviteli sebességről.

WPS és LED jelzés

A gyártott átjátszók akár 90% -a támogatja a WPS-t. A technológia annyiban hasznos, hogy lehetővé teszi a modulok automatikus konfigurálását vagy csatlakoztatását jelszó megadása nélkül. Csak egy gombot kell megnyomnia. Ez egy kényelmes szolgáltatás, amely lehetővé teszi az erősítő másodpercek alatt történő konfigurálását, ami nem igényel időt, és lehetővé teszi az azonnali internet-hozzáférést. De vannak olcsó modellek, ahol egy ilyen opció nem támogatott, vagy helytelenül működik. Ebben az esetben az embernek mindent manuálisan kell megtennie, ami kényelmetlen döntés, mivel ez több percet vesz igénybe.

Ne becsülje alá a LED-jelzést, bár éjszaka akadályozza, a jel minőségét bármikor ellenőrizheti. Például amikor az eszköz zöld vagy kék színnel jelenik meg, az azt jelenti, hogy a telepítés helye megfelelő, és a \ felhasználóval rendelkező személy maximális sebességgel élvezheti az internetet. Amikor a piros LED-ek kigyulladnak, ez azt jelzi, hogy az átjátszó túl messze van, ezért nem kell várni a jó kapcsolatra. Könnyű megoldani ezt a problémát, csak az útválasztót vagy az átjátszót kell áthelyeznie.

Előnyben részesített kapcsolat típusa

Ahhoz, hogy a készülék folyamatosan működőképes legyen, áramra van szüksége. Három népszerű módszer létezik ma.

Dugja be a konnektorba

Ez az opció a legtöbb monoblokk kialakításnál használatos. A megoldás fő jellemzője a megfizethető ár és a hordozhatóság. Ezenkívül az embernek nem kell további rögzítésre gondolnia, és a vezetékek semmilyen módon nem fognak beavatkozni, mert nincsenek ott. Néhány ismétlőnek van egy kiegészítő aljzata, amely nem zavarja a különféle berendezések csatlakoztatását.

De ennek a megoldásnak vannak hátrányai is. A felhasználó nem tudja mozgatni az eszközt, hogy jó jelet vegyen fel.Az átjátszó test folyamatosan felmelegszik, ami hátrányosan befolyásolhatja a készülék megbízhatóságát és tartósságát. Az utolsó problémát csak passzív hűtőrendszer házperforáció formájában történő megoldásával oldják meg.

Külső tápegység

Ez az opció az egyik legjobb, mivel csökkenti a készülék fűtését, és lehetővé teszi az átjátszó helyének megváltoztatását is. A felhasználónak nem lesz kapcsolódási problémája. Ennek a megoldásnak egyetlen hátránya van - olyan vezetékek, amelyek akadályozhatják az utat és ronthatják a megjelenést. Továbbá egy személynek meg kell gondolnia a rögzítés módját és helyét, hogy az eszköz ne legyen láb alatt.

Ethernet port

Néhány modell, különösen a középkategóriás, támogatja a PoE funkciót, amelynek köszönhetően az áram a porton keresztül történik. Nincs szükség kivezetésre, az egyetlen vezeték a patch kábel. A jó kábel költsége azonban egyes felhasználók számára túl magas. De ha egy személy úgy dönt, hogy ezt a lehetőséget választja, akkor stabil kapcsolatot kap az útválasztóval.

USB

Az utolsó csatlakozási módszer az USB. Egy ilyen erősítő közvetlenül egy laptophoz, számítógéphez vagy TV-hez csatlakozik. Az áramellátáshoz hordozható akkumulátort is használhat. Ez utóbbi lehetőség előnye, hogy bármely pontra szállítható.

További funkciók

A jelerősítő kiválasztásakor fontos figyelembe venni a műszaki jellemzőket, míg a kiegészítő opciók nincsenek kizárva. Hasznos például a "hozzáférési pont" funkció, amelynek köszönhetően az ember pár másodperc alatt megváltoztathatja az eszköz rendeltetését.

A tűzfal jelenléte garantálja a védelmet a feltört információk feltörése és ellopása ellen. Néhány modern modell lehetővé teszi a hálózat konfigurálását okostelefonon keresztül, nem szükséges laptop vagy számítógép.

Drága modellekben a hálózati tárolás lehetősége támogatott, ehhez USB-csatlakozóval ellátott átjátszót kell vásárolnia.

Legolcsóbb kétantennás Wi-Fi erősítők

TP-LINK TL-WA855RE

Kiváló minőségű átjátszó 20 dBM adóteljesítménnyel. Van híd mód, a maximális portsebesség 100 Mbps. Két antenna biztosítja az információátvitelt jelentős távolságban, és a flash memória telepítése is támogatott.

A konfigurálás a webes felületen történik. A WPS technológia segítségével egyetlen kattintással csatlakoztathatja a berendezéseket és konfigurálhatja az eszközt. A jel stabil, nincs lehívás vagy csatlakozási veszteség.

Az átlagos ár 1150 rubel.

TP-LINK TL-WA855RE

Előnyök:

 • Jó lefedettség;
 • Optimális átviteli sebesség;
 • Kényelmes kapcsolat;
 • Nincsenek hibák;
 • WPS technológia;
 • Kis méret.

Hátrányok:

 • Jelentősek nincsenek.

Xiaomi Mi Wi-Fi erősítő PRO

Olcsó és stílusos eszköz, amely megfelel minden felhasználónak, akinek növelnie kell a Wi-Fi lefedettségét. A test tartós anyagból készül, amely nem melegszik fel. A WEP, a WPA, a WPA2 szabványok által védett információ van.

Két külső antenna jó kapcsolatot biztosít nagy távolságon keresztül. A támogatott vezeték nélküli szabvány a 802.11n, 2,4 GHz frekvencia. A konfigurációt a MiHome alkalmazáson keresztül hajtják végre, ami kényelmes megoldás.

Az átlagos ár 1000 rubel.

Xiaomi Mi Wi-Fi erősítő PRO

Előnyök:

 • A pénz értéke;
 • Jó nem leválasztható antennák;
 • Széles lefedettség;
 • Hosszú élettartam;
 • Nem melegszik fel a gyakori használat miatt;
 • Kényelmes kapcsolat;
 • Nem csökkenti a sebességet;
 • Stílusos kivitel.

Hátrányok:

 • Lehet, hogy nem működik egyes routerekkel.

Mercusys MW300RE V1

Költségvetési modell két antennával, amely növeli a vezeték nélküli internet hatótávolságát. Gyönyörű és stílusos tokban árulják, amely nem halványul a napsütésben. Az adó teljesítménye - 20 dBM.

Ugyanazokat a szabványokat támogatja, mint az előző modell. A kapcsolat beállítása a webes felület segítségével történik, ami nagyon kényelmes.

Az átlagos ár 990 rubel.

Mercusys MW300RE V1

Előnyök:

 • Egyszerű alkalmazás;
 • Gyors beállítás;
 • Van WPS technológia;
 • Hatékonyság;
 • Növeli a hatótávolságot.

Hátrányok:

 • Vágja a sebességet.

A legnépszerűbb középkategóriás eszközök

TP-LINK RE450 V1

Kiváló minőségű modell, maximális vezeték nélküli kapcsolat sebességével (1750 Mbps). Az adó teljesítménye - 23 dBM. A maximális portsebesség 1 Gb / s. Három nem leválasztható antenna létezik, amelyek jó jelvételt és -átvitelt biztosítanak. A beállítás nem igényel időt, csak nyomja meg az egyik gombot.

Áron értékesítve: 4 300 rubeltől.

TP-LINK RE450 V1

Előnyök:

 • Kiváló minőségű szerelés;
 • Tartósság;
 • Egyszerű csatlakozás;
 • Növeli az Internet hatótávolságát;
 • Testreszabható háttérvilágítás;
 • 3 antenna.

Hátrányok:

 • Nagy épület.

Tenda A18

Jó minőségű, otthoni használatra alkalmas minőségi modell. A maximális csatlakozási sebesség 867 Mbps, ami elég a gyors adatátvitelhez.

Vezeték nélküli szabvány - 802.11a / b / g / n / ac, 2,4 / 5 GHz frekvencia. A külső antennák száma 2 × 2 dBi. A "hozzáférési pont" mód támogatott, amely lehetővé teszi az eszköz útválasztóként való használatát.

Eladva áron: 2300 rubeltől.

Tenda A18

Előnyök:

 • A testreszabás kényelme;
 • Szép design;
 • Jó lefedettség;
 • Megbízhatóság;
 • Nem fűtött.

Hátrányok:

 • Gyenge erő.

ASUS RP-AC51

Hatékony modell, amelynek két antennája van. Az átviteli és vételi információk védelme a WEP, WPA, WPA2 szabványoknak megfelelően történik. A maximális csatlakozási sebesség 733 Mbps. A kapcsolat létrehozása problémamentesen zajlik, de időnként el kell gondolkodnia a problémán, mivel előfordulhat, hogy az eszköz nem lát néhány útválasztót, vagy egyszerűen nem csatlakozik hozzájuk.

Az átlagos költség 2330 rubel.

ASUS RP-AC51

Előnyök:

 • Stabil munka;
 • Egy gomb beállítása;
 • Hatékonyság;
 • A tok nem melegszik fel;
 • Nem rossz jel;
 • Tömörség.

Hátrányok:

 • Csatlakozási problémák léphetnek fel.

Prémium jelerősítők

Ubiquiti AmpliFi MeshPoint HD

Kiváló minőségű modell, amely egyszerű csatlakozást, megbízhatóságot és adóteljesítményt kínál. A készülék minden szükséges védelmi funkcióval rendelkezik, és megszakítások és jelvesztés nélkül képes hosszú ideig működni. A kis méretek lehetővé teszik az átjátszó könnyű elhelyezését bármely helyen.

10.000 rubel áron értékesítik.

Ubiquiti AmpliFi MeshPoint HD

Előnyök:

 • Építés minősége;
 • Hatékonyság;
 • Jó erő;
 • Nem csökkenti a sebességet;
 • Hosszú élettartam.

Hátrányok:

 • Nem található.

Linksys RE6500

Kiváló minőségű és drága berendezés, amely alkalmas a jelterület növelésére. Ezenkívül a készülék teljes körű útválasztóként is képes működni. A vezeték nélküli szabvány 802.11a / b / g / n / ac, 2,4 / 5 GHz frekvenciával rendelkezik, míg az átjátszó könnyen támogatja a kétsávos működést. 4 Ethernet port van. Van egy fejhallgató-csatlakozó, amely lehetővé teszi a streaming zene hallgatását.

Az átlagos ár 6 550 rubel.

Linksys RE6500

Előnyök:

 • Tartósság;
 • Funkcionalitás;
 • Erő;
 • Nem melegszik fel;
 • Kényelmes kapcsolat;
 • Erő.

Hátrányok:

 • Nem található.

NETGEAR SRS60

Ez az opció zökkenőmentes kapcsolat létrehozására alkalmas. A maximális csatlakozási sebesség 3000 Mbps. 4 port van, 1 Gb / s sebességgel. Lehet, hogy ez a készülék nem alkalmas otthoni használatra. Van egy "Vendég mód" funkció, amely pozitív hatással van a biztonságra. A készülék súlya 930 g, míg a méretek 247x174x85 mm, így az embernek különleges helyet kell találnia.

Az átlagos költség 34 990 rubel.

NETGEAR SRS60

Előnyök:

 • Megbízhatóság;
 • Jó lefedettség;
 • Erő;
 • Stílusos kialakítás;
 • 4 GB-os port;
 • Jó nyereség.

Hátrányok:

 • Nem otthoni használatra szánt.

Végül

A minőségi átjátszó megtalálása bonyolult feladat, mert egyes modellek jó lefedettséggel rendelkeznek, de nagyon felforrósodnak. Másoknak éppen ellenkezőleg, nagy sebességű mutatói vannak, de a teljesítmény sok kívánnivalót hagy maga után. Ezért a berendezések vásárlásakor minden részletre figyelnek. Ha van tapasztalata a minősítésben leírt modellek vagy érdekesebb képviselők használatáról, mondja el nekünk a megjegyzésekben.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét